|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
fewciu u nas w dzień przeważnie 3 drzemki są, jedna ok. 2 h po wstaniu taka krótka max 40 min, potem druga ok. 12-13 i ta się często przedłuża tzn raz spał mi 3 h, a zwykle śpi ok 2 h, robię to tak, że jak się obudzi to od razu mu cycusia w buzię i zamyka oczka i śpi dalej, oczywiście nie zawsze działa ale często tak. Za to ostatnia drzemka to juz zwykle max 20 min i nie ma zmiłuj wtedy wiadomo, że trzeba kąpać, bo inaczej nie zaśnie.
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Na swoją obronę dodam, że mam już prawie całą garderobę na jesień w na prawdę niziutkich cenach, teraz wygrałam za 8.50zł
to chyba mnie Tż nie zabije. Zakupy robię przemyślane, teraz jestem przy sweterkach, Jeszcze potem jakieś spodenki i będę miała wszystko z głowy i sporo $$ w kieszeni. Ale nie da się ukryć - to wciąąąąga :brzyda l:![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Potem po 14:00 zasypia - też na około 40 minut. Tutaj czasem się udaje tak jak Nancy : budzi się, dostaje pierś i śpi dalej : tylko nie zawsze da się odłożyć, często dosypia 20 minut jeszcze z piersią w buzi. Później : po 18:00 widać, że robi się zmęczona, ale jeśli usypia to na 20 minut, budzi się zmęczona nadal i już nie w humorze. Wówczas wiadomo, że trzeba kąpać, zabawy już nie mają zwykle sensu, wytrzymuje kilkanaście minut i marudek płaczek się załącza. W sumie, jak tak patrzę to mamy z nancy podobnie - z tym, że moja nigdy nie śpi ( od jakichś 2 miesięcy ) dłużej niż godzinę ciągiem. Na 2-3 h nie ma żadnych szans. A teraz jest i tak lepiej, bo jeszcze niedawno nie spała praktycznie w ogóle w dzień, poza tą poranną drzemką po przebudzeniu. |
|
|
|
|
#3693 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie z dnia na dzień zacząl
myślałam,że zawalu dostanęCytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny muszę Wam powiedzieć,że kocham Was za tę czikę, myślę,że jak ktoś z zewnątrz nas podczytuje to ni kuta nie kuma o co chodzi |
||
|
|
|
#3694 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Mialam racje
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeehhhh, nooo coś zaoszczędziłam na pewno
![]() ![]() Teraz już sama sobie daję szlaban. Co do cziki: wiecie ile ja razy dziennie ledwo się powstrzymuję, jak tak wszyscy narzekają "ale upał", że... "ale CZIKA i już przez tą CZIKĘ wytrzymac nie idzie"?? ciągle i ciągle się muszę w język gryźć! ![]() : brzydal:
|
|
|
|
#3696 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ale dziś czika nieprzeciętna
![]() Buziaki dla Pietraszka Cytat:
Cytat:
za pełzanieGratuluje rocznicy Cytat:
Biedulka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Duże stopy rządzą Cytat:
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje, ale weny mi brak, usypiałam młodego 1,5 godz
Julasku, ciocia całuje. my na srednim poziomie łózeczka jestesmy i to tyle ode mnie |
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
moj TZ nie łapie jak mówię,że czika
Pstryniu- wielka stopa mnie rozwaliła Cała- biedny Julasek ale już dobrze, prawda?
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mówi, że czasem chce podczytć co się tu dzieję, ale ni ciorta nie kuma o czym my piszemy ![]() Wstawię zaraz do klubu filmik z cieszącym się Pietrkiem, wczoraj tu wstawiałam, ale stwierdziłam, że w k. będzie lepiej
|
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się resztkami sił
![]() Nie wiem co tam u Was i nawet nie wiem ile stron naprodukowałyście,dziewcz yny chyba mi autentycznie słońce i czika zaszkodziła, ja nie wiem co się dzieje słabo mi jak cholera przed oczami mroczki, także wybaczcie że Was nawet nie mam siły przelecieć ![]() Moja Blanuś dzisiaj cierpi strasznie bo upał też jej nie słuzy , dałam ją do baseniku w cieniu a ona i tak na czole miała krople potu, spać w ogóle nie umiała w dzień może z 15 min by się nazbierała, i płacze i płacze biedna moja kruszynka Teraz na noc ledwie zasnęła a w pokoju jest chyba milion stopni , a okno jak otworze to komary się pchają ale wybrałam komary bo jakbym okna nie otwarła top byśmy sie podusiły jak nic mam prośbę:doradzcie mi jak mam jutro przetrwac razem z Blaną podróż dwugodzinną w taką czike ?! JUtro wracamy do Warszawy już a klimatyzacja nam się popsuła w samochodzie i nie wiem jak Myszeczka to przetrwa. Planuje ubrać jej biały bawełniany bodziak taki trochę szerszy ,ale nie wiem jak fotelik przykryć no i czy można jakoś samochó ochłodzić zeby tak nie dusiło ,bo boje się okien otworzyć żeby mi nie zachorowała. A akurat o 12 bedziemy jechać, bo tżowi inaczej nie pasuje z pracą Może jakiś taniec deszczu uskutecznie żeby się ochłodziło bo pomrzemy
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tetra pod plecki i wachlarz w rękę- bez klimy może być ciężko dużo picia i może woda termalna w spraju? |
|
|
|
|
#3702 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
O jacie jak pięknie!
100 lat dla solenizantów! Cytat:
Super Antoio! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova: a macie osłonki na szybach?
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, masakra u nas dzisiaj była, gorąc nie z tej ziemi! Ale potem troszkę popadało i teraz da się już żyć, jutro ma być tylko
25 stopni, ufff!! Przyjechało dzisiaj nasze krzesło, ale jak mąż je złożył, to mała miała focha i na razie nie wiemy, czy jej się spodoba... Ale mam nadzieję, że tak. W każdym razie wygląda zupełnie inaczej, niż na zdjęciach - nie jest szare, tylko takie stalowe, z lekkim odcieniem niebieskiego, bardzo fajne. O tak wygląda: http://www.krasnolandia.pl/437-3044-...magnus-fun.jpg Widziałam też temat golizny - no ja również nie jestem za pokazywaniem golasków w miejscach publicznych. Sama za małego dzieciaczka kąpałam się w majtkach np, a jak byłam starsza (tak z 3 lata, albo i trochę mniej), to miałam już normalny strój kąpielowy. Nigdy nago. I nigdy nago nie biegałam po podwórku... Nie jestem więc do czegoś takiego przyzwyczajona nawet. Moja Oliwa już teraz ma strój kąpielowy, kupiłam jej kiedyś na ciuchu - tylko mamy mały problem, dziś jej ubrałam, to jest rozmiar 6-12m, a jest na styk, powiedziałabym nawet, że ciut ciut przymały. Duża ta moja bambaryła. Hje, moja gryzie - brodę, nos, a najbardziej lubi moje ramię. Yellow, zrzucanie rzeczy ze stołów i blatów to ulubiona rozrywka Oliwy, wczoraj w kuchni mężuś trzymał ją na rękach, coś tam gadał z moją mamą, a mała - ciach! 2 butelki z Ice Tea (z biedronki, plastikowe) zrzuciła na ziemię. A to dość ciężkie jest... Ma trochę pary, ta moja gwiazda.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-08 o 21:18 |
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Little
![]() Nancy czasem tak robię że daje butelkę zanim otworzy oczy ale dla Niej butelka to najlepszą zabawka ostatnio więc zaczyna rozmawiać po jedzeniu ![]() Ja też do męża mówię czika i o dziwo nigdy nie zapytał co to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Lenova: i jeszcze może mokre ręczniki, pieluchy czy co tam ze sob ą miejcie, zawieś o coś, żeby powietrze nawilżyć. Hmmm tak myślę co jeszcze i kurdę ciężko.
|
|
|
|
#3707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny !
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam tego mojego urwisa-no nie ogarniam
![]() Co go na noc próbuje uspać to wije się jak węgorz jakiś. W końcu sił mi brakło odłożyłam do łożeczka ale patrzę wszystkie kończyny w górze,myślę sobie Gdzie on mi uśnie w dodatku sam ale teraz nastała cisza-patrzę a synuś błogo śpiWczoraj było to samo,usnął sam tylko że powyginany jak paragraf w dodatku na brzuchu. Przekreciłam tylko i spał dalej Czika- mąż raz zapytał co to'wyjaśniłam i już wie o co biega![]() Cała- dla Julaska kochanego.Blog Naszej Blogerki wciągnął mnie na dobrą godzinę ![]() Jeszcze szczenę z podłogi zbieram jakie ona ma wyczucie gustuNaprawdę zazdroszczę
|
#3710 |
|
Lurker ;)
|
Lenova woda termalna w sprayu to dobry pomysl, my uzywamy w domu. Mam z La Roche Possay 50 ml ale na dlugo starcza, chyba 6 zl kosztuje? A macie taki maly, samochodowy wiatraczek? Jesli to moze macie blisko jakis sklep w stylu wszystko po 5 zl, tam moze byc a na pewno sie przyda. I piciu obowiazkowo- dla Ciebie rowniez, mamusia tez nie moze sie odwodnic
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się podoba wszystko na blogu bloggerki, bardzo stylowo. No i piękna figura, wielki szacun dziwczyno
![]() Jest tak też czasem trochę na rockowo, więc moje klimaty. Chociaż teraz poszłam trochę w stylu boho/vintage. A wiecie, że jak poznałam Tż to nosiłam TYLKO (inne kolory parzyły chyba ) czarne rzeczy, w porywach khaki, ale w połączeniu z czarnym, ulubione obuwie to glany były (teraz zimą chodzę w workerach przeważnie) , miałam długie włosy, z prostą grzywką na całe czoło, i czarne końcówki tychże włosów? :PTrudno mnie poznać na fotach
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki, melduję, że żyje ! uf ledwo ale jakoś daje radę, moja Hania śpi po gołemu, zrobiło jej sie odparzenie! tak nagle zdjęłam rano pieluche a tam takie kropy czerwone i w zgięciach takie paski czerwone
więc położyłam ją na noc bez pieluchy na ceratkowym podkładzie. Z zaśnięciem też miała problem i bardzo płakała a to na pewno przez upał bo nigdy się tak nie zachowuje.Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ![]() Lenova, mokrą pieluchą ją co chwile przecieraj wachluj i duzo pićka ale jutro ma być chłodniej.Tż miał dziś wolne, pojechaliśmy do CH kupić mu buty i koszule masakra gorzej niż z babą a dwa że faktycznie nic nie było ! ja kupiłam sukienkę w zarze za 59zł fajna tylko czarna nie wiem czy wypada w czarnej. W ogóle mam w szafie tyle sukienek że mogłabym wypożyczać a jak przychodzi co do czego nie mam co ubrać. Może jutr zrobie zdjęcia w czym chce iść i mi doradzicie ?No ale nie mam butów ![]() potem byliśmy na bardzooo dobrych lodach w takiej fajnej restauracji
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Kurka nie mogę balkonu otworzyć, bo pająk przy szybie se sieć zrobił
okno mam otwarte a w ogóle powietrza nie czuję! Ja to ja, najgorzej Oli mi szkoda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałabym
A ja myślałam że ta woda termalna to miliony kosztuje,serio. Jutro jak bedziemy wyjezdzac to wstąpie do apteki i zakupie. Ciekawe jak to ochłodzenie bedzie jutro wygladac ...z 35 stopni do 28? Też bym sobie chętnie popatrzyła na blog Blogerki... Lubię patrzeć na ładne kobiety-jak kolwiek to brzmi
|
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
Buziaki dla poszczepiennego Julaska
Ellmi, Ja dzis powiedzialam do TZ, ze straaaszna czika dzis. "CO?!" wytlumaczylam co i jak, dalej zdziwiony byl, patrzyl jak na glupka,chyba mysli ze sobie cos sama wymyslilam Ide w kimono, tzn w sumie juz lezymy od pol godziny, ale TZ tak strasznie chrrrrapie Dobranoc laski Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah-może fotka z tamtych czasów?
Ocenimy czy byśmy Cię poznały
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Zgłupiała
![]() :brzyda l: never ![]()
|
|
|
|
#3718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziś Michaś zaczął "mówić" Idę spać, młody miał właśnie drugą pobódkę na jedzonko, więc jest szansa na 3h snu. |
||||
|
|
|
#3719 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Osłonki na szybę i coś do wachlowania koniecznie. Spokojnej i szczęśliwej podróży ![]() Cytat:
Cytat:
mój póki co jak płacze i chce żebym go wzięła na ręce to je wyciąga
|
|||||
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42169916]Ja teraz z Dorką w wózku w samym pampersie jeżdżę
[/QUOTE]Szaja miescicie sie we dwie?i to jeszcze w pampersie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

to chyba mnie Tż nie zabije. Zakupy robię przemyślane, teraz jestem przy sweterkach, Jeszcze potem jakieś spodenki i będę miała wszystko z głowy i sporo $$ w kieszeni. 
myślałam,że zawalu dostanę

za pełzanie
Biedulka 

i kregoslup nie dzwiga cialka, czy jakos tak 

Teraz na noc ledwie zasnęła a w pokoju jest chyba milion stopni , a okno jak otworze to komary się pchają ale wybrałam komary bo jakbym okna nie otwarła top byśmy sie podusiły jak nic 

teraz dwie pobudki to norma