|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama była wczoraj na zakupach z koleżanką i podobno ciężko było znaleźć coś z małą ilością różu,ale takie cosie mi wyhaczyły
|
#1534 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy
Cytat:
No i te pieluchy wkłada się w takie specjalne majtki http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...443985245.html albohttp://allegro.pl/otulacz-welniany-t...439444746.html Nie przemakają one i nie trzeba je zmieniać za każdym razem, ja mam tak 1-2 na dobę. No i kolejna wg mnie konieczna rzecz to wkładki do pieluszek są jednorazowe http://allegro.pl/bibulki-wkladki-do...451168593.html i wielorazowe http://allegro.pl/wkladki-wielorazow...407592044.html Odciągają one wilgoś od pupy dziecka, no i łatwiej sprzątnąć Z początku na noc dawałam pampki, potem przestałam, ale teraz powróciłam bo jednak niezbyt ta wielorazówka wytrzymuje, a bez sensu budzić dziecko na zmianę pieluchy.Na jakieś wyjścia, podróż też pampki.Mimo wszystko mam wrażenie, że ma zdrowszy tyłek niż dziecko tylko i wyłącznie pampersowe, pewnie częsta zmiana swoje robi.Wydaje mi sie, że ma tak jak ja wrażliwy tyłek na syntetyki. |
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
O dzięki, zapiszę sobie nazwę tego drugiego. Może warto mieć chociaż to, w razie gorączki.
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
nena super buń
Dorisha ![]() misia tak mam wizytę dzisiaj na 15 wrzucam i j afotki z wczoraj
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
motyl ja kupiłam dla niemowlaczka od razu czopki z paracetamolem w razie "w". I na nich jest napisane że 10 mg na 1 kg masy ciała, a jeden czopek ma 50 mg, Więc trzeba go sobie podzielić. I wcale się nie denerwuje. ![]() A o ból brzuszka to pytasz o kolkę ?? angelika jak ja Cię rozumiem z tymi siostrami i pożyczaniem kasy od TŻ..
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc ja tez Uwielbiam polskie morze, ale wyciągnąć tam Bartka graniczy z cudem, bo "zwykle zimno i pada i woda lodowata" ![]() Ale, że w tym roku pogoda śliczna, a ja się średnio kwalifikuję na dalekie wojaże, to się udało Cytat:
|
||
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz chyba mniejszy brzuszek niż w poprzedniej ciąży?
|
|
#1540 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam z koleżanką na krótkim spacerze (póki upały nie wróciły) i teraz strasznie bolą mnie okolice lewego jajnika
![]() Macie bóle w tym miejscu??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to rozumiem że pierwsze w kolejce się ustawiasz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale bardzo ładny![]() Cytat:
klaski :My dla siebie mamy tylko z jersey'u uważam że dużo lepsze i trwalsze niż frotte.
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh kawa niewskazana w ciąży podobno więc jak nie wypije to nic mi się niestanie ostatnio byla u mnie przyjaciółka mojej mamy i dziwiła się że będę jeść pieczarki w ciąży? dodam, że pieczarki duszone konkretnie w sosie śmietanowym
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia słodkie ujęcie Adiego z brzusiem
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No piękny buń ,piękny Mi też nie wydaje się aby był nisko. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, no to kupię z jersey
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nad każdym innym scenariuszem będziemy zastanawiać się jak już nadejdzie kryzys![]() Cytat:
![]() brzuszek śliczny,w ogóle ślicznie wyglądasz
|
||
|
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() on często tak ma że podciąga mi bluzkę i całuje albo się przytula ale najbardziej lubi na golaska zobaczymy jaka będzie reakcja jak już bedzie mały na świecie
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja wzięłam espumisan na początek w kropelkach. Pani mówiła, że jest od 1 mż, więc jakos sobie będę musiała poradzić. Kupiłam też herbatkę koperkową. I w razie czego u TŻ w pracy są też jakieś herbatki na kolki. A co do gorączki, z tego co ja wiem i się uczyłam to takiemu maluchowi najlepiej włożyć czopek. Szybko się wchłania i jest bezpieczny.
|
|
#1550 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja sie boje ze mi sie zacznie w "nieodpowiednim" momencie np chlusna mi wody plodowe tfu tfu tfu... chcialabym zeby najpierw byl czopik i za kilka dni dopiero skurcze i zebym mogla sie przygotowac a nie bach i sie dzieje... nie lubie byc zaskakiwana... w ogole to w szpitalu mi powiedzieli ze w razie odejscia wod, jesli jest prawdopodobienstwo ze wylalo sie ich ok. 2 litrow to trzeba dzwonic do szpitala natychmiast i wioza karetka...bo to jest niebezpieczne dla dziecka... jesli tylko troche sie ulalo to wtedy mozna samemu przyjechac ale tez niezwlocznie...tego sie chyba najbardziej boje...niech moje wody nie odchodza
|
||
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia ja też się boję reakcji Mai
|
|
#1553 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
bobfrutowi kupiłam bepanthen baby. a sudocrem mam jeszcze niezużyty. zostawie jakby sytuacja z pupą była tragiczna. Cytat:
Wróciłam z tej wizyty kwalifikacyjnej. I czuję się niedopieszczona ![]() I tak w ogóle, to tez mi dziwnie, że ja nie wiem ile młody waży. Nie wiadomo ile będzie miał przy porodzie nawet mniej więcej... Wydawało mi się, że to ważne. W końcu jak za dużo to powinno się zrobić CC. Znaczy, do tej pory nic na to nie wskazywało, no ale to przecież może się zmienić zawsze. A ja ostatnie USG miałam w 30tc.
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba je puszcze po sklepie na zywioł ![]() pochwale sie ze chyba odpampersowilam w dzien corke (w nocy jeszcze sika) |
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia super fotki
motylek może wszystkie Martynie to takie diabły rogate ![]() Śliczny fioletowy pajacyk-no i Twój fiolet ![]() Mnie tak właśnie ostatnio bolało bodajże w środę,czwartek i piątek ale przeszło a ból nie był ciągły tylko bolało i przechodziło. Wydaje mi się,że u mnie to mała naciskała na jakiś nerw. |
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczyny mam do Was pytanko:
1) dzisiaj będę kupowała podkłady do przewijania SENI tylko mam problem w jakim rozmiarze 40x60, 60x60 czy 90x60. Będę ich używała w szpitalu dla siebie, jakbym przeciekła, co mi zostanie to przy maluchu przy zmianie pieluchy, bądź pod materacyk w łóżeczku (60x120) 2) w jakich koszulach będziecie rodzić? Czy będą rozpinane z przodu? Bo ja chce wziąć 2 rozpinane do karmienia (niestety mam z rękawkiem długimi i są dość ciepłe) ale do porodu jedną na ramiączkach, tylko właśnie tak sobie czytam na necie, że po porodzie później malucha kładą mamie na tors i co całą koszulkę będę musiała podnieść do góry? Czy opuścić ramiączka i obniżyć ją? 3) przewijanie noworodka w szpitalu-na czym? Bo w domu rozumiem, że przewijak. A w szpitalu? na własnym łóżku i wcześniej mu pod pupkę coś podstawić? Ten podkład?
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-08-12 o 13:00 |
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
Adi ma niby codziennie styczność z Olkiem siostry ale nic mu nie pozwala dotknąć bo wszystko jest wg Adiego dla niego niebezpieczne i OLi jest zamały
Ma też takie akcje że chce go od zabawki odciągnąć i łapie go za szyje lub głowę....ale twierdzi ze swojemu braciszkowi bedzie dawał zabawki itp Ja myśle ze jak na codzień bedzie mial styczność z maleństwem to bedzie inaczej do tego podchodził i mam nadzieje że my z tż też podołamy żeby Adi nie czuł się odrzucony bo to straszny pieszczoch po mamusi i tatusiu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

, ale wiem że są jakieś od noworodka, nie wiem czy to nie przypadkiem pedicetamol

od boku zdecydowanie lepiej 

klaski :

Może i przez ciśnienie. Najchętnej to położyłabym się i poszła spać. Coraz więcej myślę o porodzie, co będzie po i zaczynam się bać. Wszystko tak szybko się zbliża i chyba odczuwam lekką panike.
Rapochwalz widziałam,że matka widzi ale olała sprawę-nawet nie zwróciła małej uwagi po prostu pociągnęła ją w stronę kas
Sto lat temu czyli niedługo po naszym zapoznaniu się zaprosiłam je do siebie-chciałam żeby Natalka miała koleżankę do zabawy. To był jeden jedyny raz który nie doczekał się powtórki. Martynia tak pruła japę,że masakra. Wszystko było jej, brała ciastka z talerza po jednym ugryzieniu odkładała . A bajzel po ich wizycie uprzątałam długo.