Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 14:23   #2371
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

zarabiam 1200 zł z czego staram sie 700 odkładać na przyszlosc.. tj. na mieszkanie czy cos.
Nie dam rady z tego odkladac na studia- niezaleznosc finansowa? Oj z taka wypłata , mozna tylko pomarzyc.
Mam szanse zrobic te studia zeby moze dostac lepsza prace i mowic o niezaleznosci...

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:23   #2372
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Tylko i wyłącznie studia techniczne. Jakaś politechnika i inżynier. Po tym masz pracę na 100% po pedagogice, turystyce, zarządzaniu itp. za bardzo nic nie zdziałasz.
Po żadnym kierunku nie ma pracy na 100%. Mam znajomych po zarządzaniu którzy zarabiają sporo więcej niż ja - mgr inż. po politechnice.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:24   #2373
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
nie może, bo on chce żebym poszła na studia. Nie ma dyskusji- kasa na studia albo nie. Gydbym miala to wybory nie isc na studia i dostac ta kase to bym nie poszla ale nie mam. Mam wybor ide studiowac albo nie ide - a kasa jest tylko na studia.
Z moim tata nie ma dyskusji.

Nie chce wywalać ich w błoto dlatego staram sie wymyslic cos sensownego.
Staram sie.. na prawde chce zrobic cos pozytecznego z tymi studiami.

Pedagogike resocjalizacyjna skonczyłam własnie licencjat.
Nie moge isc na techniczne bo nie dam sobie rady, pozatym musze isc na cos zblizonego to skonczonego kierunku z licencjata.

Nie naskakujcie tak ze chce wydawac taty pieniadze na darmo, mam szanse isc teraz albo wcale, chce wybrac cos pozytecznego- skoro juz mam isc. Ale mam z tym problem, nie pójde- moge juz nigdy nie miec szansy
No tak studia techniczne nie są dla wszystkich, ale warto je zrobić. Pracę masz gwarantowaną, a tak jak mówisz po resocjalizacji tylko cudem możesz dostać się tam gdzie chcesz.
Może powiedź tacie, że potrzebujesz czasu na podjęcie tej decyzji, bo właśnie nie chcesz wydawać bezsensownie jego pieniędzy. Może rozpocząć od semestru zimowego???
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:24   #2374
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Z pracą bywa jak z totolotkiem ... i to boli najbardziej, że polityka w tym państwie nie jest prorodzinna.
Stary 2013-08-12, 14:26   #2375
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ad rem, wrzucam obiecane inspiracje z ozdobami do włosów
Wow śliczne!! Chyba muszę nad czymś takim pomyśleć bo strasznie mi się ot podoba

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki.
Gratuluje kupna sukien ślubnych

Panna Izabela, Nie wiem co napisać
Dzięki

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
najlepiej zrób do końca, bo często jest tak, że tylko w głowie się wydaje, że już nie możemy, a tak naprawdę ciało mogłoby jeszcze długo ćwiczyć
a jeśli naprawdę nie będziesz już mogła to odpuść sobie jedno ćwiczenie czy jedną serię, pomaszeruj powoli i jak chwilę odsapniesz to ćwicz dalej.
takie przerywanie treningu po tym jak się zmęczysz jest niebezpieczne, bo później podświadomie w głowi tworzy ci się taka bariera. i ciężko będzie ci w ogóle dotrwać do końca treningu nawet, jak kondycja ci się poprawi. (wiem coś o tym, miałam taką barierę z bieganiem. nie potrafiłam przebiec więcej, niż jedno ustalone od zawsze kółko - mimo, że miałam więcej siły to rezygnowałam)

pamiętaj, że najlepszą pracą podczas treningu jest ta wykonana na końcu, kiedy przekraczasz swoje możliwości i pobijasz wyniki z ostatniego treningu
To samo chciałam pisac

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Z tego co pamietam a chyba pamietam dobrze z psychologii uzaleznien to nie, alko dziedziczy sie po rodzicach. Za to depresje, schizofrenie itp. chodza czesto co druga generacje tzn. po dziadkach ... ale po rodzicach czesto tez sie zdaza to, ze po dziadkach to bardziej mit niz fakt
Czyli szanse, że mój TŻ będzie miał Alzheimera jak jego babcia są małe ?

Cytat:
Teraz mam jeszcze pieniadze na tego mgr. pozniej ich nie bedzie.
Mam kiepska prace, chcialabym ja zmienic,,,ale nie mam zadnych zainteresowan tak na prawde robie mgr teraz albo wcale...
wiec chce cos wybrać.
Ja wiem, że sie mówi po co bez sensu jak nie masz pomysłu ale miec mgr a nie miec...
ja mam szanse zrobic go tylko teraz... chcialabym zeby mnie olsnilo
Cytat:
nie może, bo on chce żebym poszła na studia. Nie ma dyskusji- kasa na studia albo nie. Gydbym miala to wybory nie isc na studia i dostac ta kase to bym nie poszla ale nie mam. Mam wybor ide studiowac albo nie ide - a kasa jest tylko na studia.
Z moim tata nie ma dyskusji.

Nie chce wywalać ich w błoto dlatego staram sie wymyslic cos sensownego.
Staram sie.. na prawde chce zrobic cos pozytecznego z tymi studiami.

Pedagogike resocjalizacyjna skonczyłam własnie licencjat.
Nie moge isc na techniczne bo nie dam sobie rady, pozatym musze isc na cos zblizonego to skonczonego kierunku z licencjata.

Nie naskakujcie tak ze chce wydawac taty pieniadze na darmo, mam szanse isc teraz albo wcale, chce wybrac cos pozytecznego- skoro juz mam isc. Ale mam z tym problem, nie pójde- moge juz nigdy nie miec szansy
Wiesz ja zrobiłam mgr, w tym roku skończyłam i szczerze mówiąc ten mgr to mogę sobie.....wsadzić wiesz gdzie bo szukam intensywnie roboty (której u mnie w regionie jest mało;-/) i niestety jakoś nie idzie ;-/. Myślę, że zmarnowałam dwa lata a mogłam iść na studia podyplomowe z tego czego chciałam! Idę teraz na te studia podyplomowe zgodne z tym co mnie interesuje i mam nadzieję, że to właśnie będę robiła ..a raczej wiem, że będę .
Naprawdę jeśli masz iść znowu na kierunek bez przyszłości i bez możliwości pracy to ten mgr Ci się nie przyda, to jest tylko tytuł tak naprawdę a Twój tata straci pieniądze. Chyba, że znajdziesz coś fajnego po czym jest szansa na pracę i co będzie dla Ciebie ciekawe.
Może zamiast mgr to jakieś studia podyplomowe ? Wtedy masz większy wybór kierunków.

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-08-12 o 14:29
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:27   #2376
misia880
Zakorzenienie

Napisałam, że nie ma z nim dyskusji.

Chciałabym być niezalezna finansowo, marze o tym.
Ale z taka pensja... nie da sie. Chce bardzo chce znalesc lepsza prace - szukam ciagle szukam. Zawsze czegos mi brakuje ...

na prawde chce isc na cos co pozwoli mi zdobyc dobre wyksztalcenie. To nie jest nieodpowiedzalne - chce sie wyksztalcic zeby miec łatwiej znalesc inna prace. Za swoje pieniazki mi sie to nie uda..

Stary 2013-08-12, 14:27   #2377
KaEs
Wtajemniczenie

Mam wielu znajomych po polibbudzie i są wśród nich bezrobotni niestety... więc nie byłabym taka pewna, że skończenie studiów na politechnice gwarantuje pracę Teraz mamy przesyt studentów... co roku wychodzi tyle wykształciuchów, a miejsc pracy za bardzo nie przybywa. To jest moja teoria - moje spojrzenie, moje obserwacje i moje wnioski sprzeczne z Twoimi Aasikk do czego mamy prawo dopiszę, żeby uniknąć jakiś niepotrzebnych sprzeczek bo za dużo tych sporów mamy na wątku ostatnio - to już nawet męczące się robi

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:31   #2378
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Alloffkowa

http://www.niedziela.pl/artykul/8235...lne-Zachowywac :

"Post w tradycji kościelnej

Początkowo, idąc za wzorem faryzeuszów, zachowywano post dwa razy w tygodniu, we środę i piątek."

Nie to, że wojna jakaś tylko to do tego że nie 'wyssałam sobie tego z palca'. Kiedyś tak było moja babcia do tej pory pości w środy.
ale to jakiś teraz odgórnie jest ustalone zalecenie? czy to tylko z przeszłości że kiedyś tak było, starsi byli tak wychowani i zachowują? bo to spora różnica pomiędzy tym że tak było a tym że napisałaś że tak się podpisują niektórzy pod katolików a nie poszczą w środę

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Mam wielu znajomych po polibbudzie i są wśród nich bezrobotni niestety... więc nie byłabym taka pewna, że skończenie studiów na politechnice gwarantuje pracę Teraz mamy przesyt studentów... co roku wychodzi tyle wykształciuchów, a miejsc pracy za bardzo nie przybywa. To jest moja teoria - moje spojrzenie, moje obserwacje i moje wnioski sprzeczne z Twoimi Aasikk do czego mamy prawo dopiszę, żeby uniknąć jakiś niepotrzebnych sprzeczek bo za dużo tych sporów mamy na wątku ostatnio - to już nawet męczące się robi
Niestety z bólem serca się z tobą zgadzam. Praca zależy od tego w jakim stanie jest gospodarka krajowa. Jak jest kiepski - tak jak teraz bo kryzys - to i z pracą lipa

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:31   #2379
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Po żadnym kierunku nie ma pracy na 100%. Mam znajomych po zarządzaniu którzy zarabiają sporo więcej niż ja - mgr inż. po politechnice.
A co kończyłaś? Zgadza się nigdzie nie ma 100% szansy na pracę, ale nie powiesz mi, że studia techniczne nie są dobrym kierunkiem. Wydziały mechaniczne, elektryczne, geodezyjne, architektura itp w tym jest praca i zawsze będzie a w zarządzaniu jest jeden / dwóch kierowników / dyrektorów a reszta to zwykli pracownicy... Nie oszukujmy się jeżeli kończysz zarządzanie to nie wskakujesz od razu na fotel osoby która rzeczywiście zarządza. To są pojedyncze stanowiska (fakt dobrze płatne ale pojedyncze). Dlaczego mgr zarządzania, turystyki, pedagogiki wraca do domu i jest bezrobotnym a ludzie po studiach technicznych pracują(fakt nie wszyscy ale zdecydowanie większy odsetek). Nie wiem czy się nie zakręciłam w mojej wypowiedzi
Stary 2013-08-12, 14:31   #2380
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisałam, że nie ma z nim dyskusji.

Chciałabym być niezalezna finansowo, marze o tym.
Ale z taka pensja... nie da sie. Chce bardzo chce znalesc lepsza prace - szukam ciagle szukam. Zawsze czegos mi brakuje ...

na prawde chce isc na cos co pozwoli mi zdobyc dobre wyksztalcenie. To nie jest nieodpowiedzalne - chce sie wyksztalcic zeby miec łatwiej znalesc inna prace. Za swoje pieniazki mi sie to nie uda..
Tylko że zrobienie mgr nie sprawi że praca się znajdzie... Z doświadczenia wiem że lepiej najpierw gdzieś się zaczepić a później myśleć o studiach. A jeśli nie masz pomysłu co wybrać a boisz się taty to idź dalej na resocjalizację.

Stary 2013-08-12, 14:32   #2381
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
zarabiam 1200 zł z czego staram sie 700 odkładać na przyszlosc.. tj. na mieszkanie czy cos.
Nie dam rady z tego odkladac na studia- niezaleznosc finansowa? Oj z taka wypłata , mozna tylko pomarzyc.
Mam szanse zrobic te studia zeby moze dostac lepsza prace i mowic o niezaleznosci...

Naprawdę wiele osób ma taką pensję, dom na utrzymaniu i dają radę. W mojej pracy dorywczej byłam aż pełna podziwu, że naprawdę dają radę z opłatami i jeszcze mają na studia - i nikt im nie pomagał. Da się da! Są różnej maści zapomogi, stypndia i tym się równiez ratują. Sama studiując miałam podobna kwotę i dawało się radę! Szczęście miałam, bo udało mi się zdobyć stypendium naukowe z którego dodatkowo odkładałam sobie na swoje maleńkie marzonko... No kurde, na prawde się da.

Stary 2013-08-12, 14:33   #2382
misia880
Zakorzenienie

nie boje sie taty tylko mam jasno postawioną sytuacje.
mam wybór.

Stary 2013-08-12, 14:34   #2383
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że zrobienie mgr nie sprawi że praca się znajdzie... Z doświadczenia wiem że lepiej najpierw gdzieś się zaczepić a później myśleć o studiach. A jeśli nie masz pomysłu co wybrać a boisz się taty to idź dalej na resocjalizację.
Zgadzam sie

Na rynku pracy jest ciezko- wiele osob konczy studia magisterskie.
Ja sama teraz koncze w UK i wiem, ze zanim dostane prace stricte kierunkowa, bede musiala sie jeszcze sporo pomeczyc w psychiatrykach itp., bo konkurencja jest ostra.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:34   #2384
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę wiele osób ma taką pensję, dom na utrzymaniu i dają radę. W mojej pracy dorywczej byłam aż pełna podziwu, że naprawdę dają radę z opłatami i jeszcze mają na studia - i nikt im nie pomagał. Da się da! Są różnej maści zapomogi, stypndia i tym się równiez ratują. Sama studiując miałam podobna kwotę i dawało się radę! Szczęście miałam, bo udało mi się zdobyć stypendium naukowe z którego dodatkowo odkładałam sobie na swoje maleńkie marzonko... No kurde, na prawde się da.
wynajem kawalerki to koszt 1000 zł plus opłaty, wiec to wszystko co zarabiam.
Nie utrzymam sie bez pomocy, ale nie narzekam teraz tylko mysle co z tymi studiami począć

Stary 2013-08-12, 14:36   #2385
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
A co kończyłaś? Zgadza się nigdzie nie ma 100% szansy na pracę, ale nie powiesz mi, że studia techniczne nie są dobrym kierunkiem. Wydziały mechaniczne, elektryczne, geodezyjne, architektura itp w tym jest praca i zawsze będzie a w zarządzaniu jest jeden / dwóch kierowników / dyrektorów a reszta to zwykli pracownicy... Nie oszukujmy się jeżeli kończysz zarządzanie to nie wskakujesz od razu na fotel osoby która rzeczywiście zarządza. To są pojedyncze stanowiska (fakt dobrze płatne ale pojedyncze). Dlaczego mgr zarządzania, turystyki, pedagogiki wraca do domu i jest bezrobotnym a ludzie po studiach technicznych pracują(fakt nie wszyscy ale zdecydowanie większy odsetek). Nie wiem czy się nie zakręciłam w mojej wypowiedzi
W geodezji pracy nie ma a jak jest to nie dostaniesz więcej niż 2000 zł. Czy to są zarobki dla geodety z 5-letnim stażem?
Skończyłam inżynierię chemiczną i procesową oraz technologię chemiczną. Nie pracuję stricte w zawodzie bo nie mogłam znaleźć pracy w branży.

Stary 2013-08-12, 14:37   #2386
anannke
Zakorzenienie

Aasikk nie odpisałaś na moje pytanie czy jesteś po technicznych.

Cytat:
wiesz co... jak już pisałam praca dla geodety się znajdzie jak ludzie będą kupować działki, jak się będzie budować - a żeby ludzie to robili muszą mieć kasę ze swojej pracy. architekt też będzie miał pracę jak się będzie budować - a na to trzeba inwestorów. Więc ogólnie jak gospodarka się kręci to ludzie zarabiają kasę i inwestuja i inni mają pracę. Samo z nieba nie spada

Ja jestem po technicznych i na każdym kroku spotykam się z tym że jest przesyt rynku. Spowolnienie gospodarcze i nie potrzeba rąk do pracy bo gospodarka się nie kręci.

Co do wypłaty to niestety ale po tych wychwalanych przez Aasikk kierunkach jak się zaczyna pracę to też się tyle zarabia.

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-12 o 14:39
Stary 2013-08-12, 14:38   #2387
ana909
Erudycja

hmm tak was czytam i czytam... i aż wstyd ( z jednej strony) przyznac, ze ja mam tylko technikum i na dodatek nie pracuje w zawodzie. A z drugiej zarabiam dobrze i nie narzekam, odkad skonczylam szkole nie zeszlam ponizej 1700 zł do ręki w zadnej z prac.
Stary 2013-08-12, 14:40   #2388
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja nie mam z tym problemu. Ile ludzi tyle opinii i niech kazdy sobie żyje i planuje życie jak chce. Wszędzie są bezrobotni tego się nie uniknie niestety Wiem tylko na przykładzie branży w której pracuję (energoelektronika, automatyka) u nas ludzie są potrzebny od zaraz, bo cały czas firma się rozrasta i potrzebuje nowych handlowców. Wymagania to (najważniejsze) j. angielski, wykształcenie techniczne, prawo jazdy kat. b., Zarobki b. dobre, umowa o pracę na czas niokreślony po 3 m-cach, służbowe mieszkanie. I co? i brakuje ludzi... Nie ma ludzi z technicznym wykształceniem. Może mam jakieś zboczenie na tym punkcie ale widzę ten techniczny rynek pracy i wiem, że jest potencjał. tylko niestety studia są badzo ciężkie. Także, żeby była jasność nie będę się z nikim kłócić bo nie ma o co. różyczka dla was na zgodę
Stary 2013-08-12, 14:41   #2389
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
wynajem kawalerki to koszt 1000 zł plus opłaty, wiec to wszystko co zarabiam.
Nie utrzymam sie bez pomocy, ale nie narzekam teraz tylko mysle co z tymi studiami począć
przecież mieszkasz z rodzicami. to skąd się nagle wzięło wynajem kawalerki? No bo to zmienia postać rzeczy.

nie lubię ciągłego narzekania, widzenia wszytskiego w czarnych barwach. Poruszasz kolejny raz ten temat i właściwie znasz Nasz stosunek do tego, Naszą opinię. Wiesz, że mamy odmienne zdanie i nikt wtedy nie dał Ci konkretnej odp. co robić, to po co kolejny raz o to pytasz? Misia no jasna ciasna, wrzuć na luz, zastanów się sama i nie czekaj aż ktoś Ci opracuje plan działania i sfinansuje. Sama znasz rynek pracy w swojej mieścinie, no a nam trudno ocenić co studiować byś miała po danym kierunu pracę. U mnie ejst inne zapotrzebowanie, u Ciebie inne...No!!!!!!!!!!!!!!!! !! nie narzekaj tyle, bo zwariowac można. Kiedys tyle narzekałam na swój wygląd, odkąd przestałam jakoś lepiej mi się zyje. Przestałam się męczyć tak. Narzekanie męczy, bardzo!

Stary 2013-08-12, 14:41   #2390
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

anannke

Chodziło mi o zwyczaje a nie odgórne ustalenia (nie ma ustalenia żeby robić znak krzyża nad chlebem a przykładowo choinki nie było u nas w kulturze polskiej chrześcijańskiej). Po prostu każdy ma inne spojrzenie na wiarę, inne zwyczaje panujące na danych terenach, inne spostrzeżenia dotyczące wiary. Więc nie można potępiać kogoś za to, że ma inne poglądy. To tak jak z grzechem seks dla kogoś może być grzechem dla kogoś nie. Osądza to w swoim sumieniu, chodzi do spowiedzi bądź nie.

Tak jak z wrzucaniem na tacę. Jeden ma i wrzuci drugi nie...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-08-12 o 14:42
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:41   #2391
ana909
Erudycja

Cytat:
W geodezji pracy nie ma a jak jest to nie dostaniesz więcej niż 2000 zł. Czy to są zarobki dla geodety z 5-letnim stażem?
Skończyłam inżynierię chemiczną i procesową oraz technologię chemiczną. Nie pracuję stricte w zawodzie bo nie mogłam znaleźć pracy w branży.
moj kolega jest po czymś zwiazanym z chemią... pracuje w prywatnej firmie, ale dostal takze oferte ze strazy pożarnej, państwówkę... narazie odmowil bo tu dobrze zarabia ale ma droge otwartą Mój Tż kucharz prace ma od zawsze, a w tej co miał isc na szefa powiedzieli mu ze przed nim drzwi zawsze będą otwarte, jesli sie zdecyduje do nich przyjsc.
Stary 2013-08-12, 14:42   #2392
Atomoowka
Wtajemniczenie

wow nie ma szans żebym Was nadrobiła.

Od soboty nie zaglądałam bo na weselu u mojej rodzinki byłam.
Fajnie , podpatrzyłam sobie niektóre rzeczy, ale ogólnie raczej słabo niestety się bawiłam.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:42   #2393
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie mam z tym problemu. Ile ludzi tyle opinii i niech kazdy sobie żyje i planuje życie jak chce. Wszędzie są bezrobotni tego się nie uniknie niestety Wiem tylko na przykładzie branży w której pracuję (energoelektronika, automatyka) u nas ludzie są potrzebny od zaraz, bo cały czas firma się rozrasta i potrzebuje nowych handlowców. Wymagania to (najważniejsze) j. angielski, wykształcenie techniczne, prawo jazdy kat. b., Zarobki b. dobre, umowa o pracę na czas niokreślony po 3 m-cach, służbowe mieszkanie. I co? i brakuje ludzi... Nie ma ludzi z technicznym wykształceniem. Może mam jakieś zboczenie na tym punkcie ale widzę ten techniczny rynek pracy i wiem, że jest potencjał. tylko niestety studia są badzo ciężkie. Także, żeby była jasność nie będę się z nikim kłócić bo nie ma o co. różyczka dla was na zgodę
wiesz jak to brzmi że szukają handlowców? kiepsko jak dla kogoś kto skończył studia techniczne - nie po to by sprzedawać

Stary 2013-08-12, 14:43   #2394
201604261006
Konto usunięte

[QUOTE=Panna Izabela;42221523]

Mam do Łochowa jakieś 30km, i mój tata tam pracuje /QUOTE]

o to bliziutko

Cytat:
Alkoholizm nie jest dziedziczony.
Ryzyko wystąpienia alkoholizmu jest wyższe u osób wychowanych w takiej rodzinie tylko ze względu na środowisko w jakim ta osoba się wychowała, podświadomie ciągnie ją do tego bo to była norma, takie wzorce itp.
Ale nigdy geny!
moj ojciec ma taki problem i moi dwaj starsi bracia wzieli niestety z niego przyklad. ja lubie wypic piwo w weekend ale nie chce miec takiej rodziny jaka ja mam

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie

Ciężko nam odpoczywać od siebie, bo mieszkamy razem poza tym strasznie tęsknimy jak się nie widzimy dłużej niż 1 dzień i wtedy też jest różnie. Ale dziś wychodzę spotkać się z koleżanką, jak TŻ wróci z pracy to mnie nie będzie, chociaż tak odpoczniemy... Problemy mamy od kilku lat i TŻ od tego czasu obiecuje zmianę, raz mu wychodzi a potem znów wraca do starych nawyków. Ja w sumie dużo lepsza nie jestem bo wszystko mi w nim ostatnio przeszkadza, ja wiem, że to minie, ale minęłoby szybciej gdybym miała wsparcie... Mam nadzieję, że po naszej burzy też wyjdzie słońce, ale zaczynam liczyć się z tym, że po prostu mamy toksyczny związek, który lepiej zakończyć.
ehh mam tak samo jak Twoj TŻ, zawsze obiecywalam ze sie zmienie i nic nie wychodzilo. od czasu zareczyn naszych wszystko minelo jak reka odjal. nie wiem czym to spowodowane, moze tym ze wiem ze kocha mnie mimo wszystko?

przed moim TŻ też byłam w toksycznym zwiazku, moj chlopak bronil mi wszystkiego, nawet wychodzic do kolezanek! zerwalam z nim i poznalam mojego D i wiem ze to bylo najmadrzejsza decyzja w moim zyciu

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
hmm tak was czytam i czytam... i aż wstyd ( z jednej strony) przyznac, ze ja mam tylko technikum i na dodatek nie pracuje w zawodzie. A z drugiej zarabiam dobrze i nie narzekam, odkad skonczylam szkole nie zeszlam ponizej 1700 zł do ręki w zadnej z prac.
a nie ma gdzies u Ciebie w miescie jakiejs pracy dla mnie?:P bo jakis czas siedze w domu i mam dosc!

bylam w weekend u mojego TŻ. uwielbiam jego wies az nie moge doczekac az tam zamieszkam! ostatnio blizej poznalam jego mame i moge powiedziec ze bede miala wspaniala tesciowa!
a teraz jade do mojego gina po recepte na tabletki
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:43   #2395
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat znam ten rynek i wiem, że jest ciężko - przynajmniej u mnie. Jest za dużo firm, chętnych do tej pracy, a płaca wcale nie najwyższych lotów. Studentów po geodezji przybywa, no i krąg się zamyka.

Przejrzyj statystyki, może tam Ci się wszystko rozjaśni, że jednak nie jest tak kolorowo

moim zd. dobry programista jest opłacalny ale trzeba mieć łeb jak sklep

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-08-12 o 14:45 Powód: dopisanie informacji
Stary 2013-08-12, 14:43   #2396
misia880
Zakorzenienie

ja marze o normalnej pracy - na normalna umowe za 1500-600 zł bylabym w raju.

mam umowe zlecenie na 3 lata, nie mam ubezpieczenia, L4, nic... dzien wolny = brak kasy.

Stary 2013-08-12, 14:44   #2397
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
moj kolega jest po czymś zwiazanym z chemią... pracuje w prywatnej firmie, ale dostal takze oferte ze strazy pożarnej, państwówkę... narazie odmowil bo tu dobrze zarabia ale ma droge otwartą Mój Tż kucharz prace ma od zawsze, a w tej co miał isc na szefa powiedzieli mu ze przed nim drzwi zawsze będą otwarte, jesli sie zdecyduje do nich przyjsc.
Wszystko zależy od regionu, aktualnej sytuacji, szczęścia, znajomości. Nie każdy chce się przyznać ale sporo ludzi ma pracę po znajomości. Ja mówię o swojej sytuacji.

Stary 2013-08-12, 14:45   #2398
201604261006
Konto usunięte

ktoras z Was wstawila zdjecia ślubne-piękne zdjecia! i piekny kosciol

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2013-08-12 o 18:10
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 14:45   #2399
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
wiesz jak to brzmi że szukają handlowców? kiepsko jak dla kogoś kto skończył studia techniczne - nie po to by sprzedawać
Potwierdzam!

Stary 2013-08-12, 14:46   #2400
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Aasikk nie odpisałaś na moje pytanie czy jesteś po technicznych.

wiesz co... jak już pisałam praca dla geodety się znajdzie jak ludzie będą kupować działki, jak się będzie budować - a żeby ludzie to robili muszą mieć kasę ze swojej pracy. architekt też będzie miał pracę jak się będzie budować - a na to trzeba inwestorów. Więc ogólnie jak gospodarka się kręci to ludzie zarabiają kasę i inwestuja i inni mają pracę. Samo z nieba nie spada

Ja jestem po technicznych i na każdym kroku spotykam się z tym że jest przesyt rynku. Spowolnienie gospodarcze i nie potrzeba rąk do pracy bo gospodarka się nie kręci.

Co do wypłaty to niestety ale po tych wychwalanych przez Aasikk kierunkach jak się zaczyna pracę to też się tyle zarabia.
No dobra może nie wiem jak jest z tymi geodezjami, itp. patrze przez pryzmat profilu firmy, w której ja pracuje (tak jak wyżej pisałam) i u nas jest brak ludzi, spory niedobór.
Drugi ważny fakt jak powiedziałyście to kryzys, który się pogłębia. Ale na to nikt nie ma wpływu. Dobra koniec tematu bo to nie ma sensu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości