Ile dzisiaj zjadłam ? :) - Strona 575 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-26, 21:46   #17221
Atram
xxyy

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Nie spotkałam się z Twoją wypowiedzią typu' zjadłam już dzisiaj 3ciastka,paczke chipsów,6gałek lodów i zjem jeszcze 2batoniki'.
ale czasem tak mysle. w ciagu ostatnich 2 tyg mialam dwa takie dni, i oby nigdy wiecej. ze najadlam sie duzo np. wczoraj zjadlam chalwe, dwa batony, 2 lody i stwierdzilam ze skoro juz zespulam calkowicie dzien to zjem sobie na kolacje miche kaszki manny. i zamiast zjesc normalna bialkowa kolacje zjadlam ta kaszke.

a tak ogolnie stwierdzilam ze zdrowe odzywianie nie jest dla mnie, bede sie starala jesc zdrowo, duzo warzyw, bialka i zdrowych tluszczy ale doszlam do wnisoku ze nigdy nie bedzie idealnie. myslalam ze dzisiejszy jadlospis jest juz ok, ale okazalo sie ze 1 posilek z 6 jest dobry, co mnie przylamalo. zupelnie nie wiem juz jak komponowac posilki.
postanowilam sie tym nie przejmowac i jesc to na co mam ochote, sluchaac swojego organizmu i slyszec co jest mu potrzebne
Stary 2007-04-26, 21:47   #17222
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez seemore Pokaż wiadomość
Jutro sie waze bo teraz wynik bedzie przesadzony :/ Ale czuje jak obrastam w tluszcz jakby było jeszcze mało
Cytat:
Myslę, że to nie matura. O niej wogóle nie myślę i wiem, że zdam. Potrzebuje się odchudzać bo już nie mogę na siebie patrzeć. Ja nie chce byc ładna dla postronnych, ja chce przestac sie bac tego, ze kiedys ktos pojdzie z takim czyms jak ja do lozka A Anioł mnie zostawił... miał inną misję na dzisiaj

Oj Seemore,Seemore...Pewnie sie powtarzam ale naprawde powinnas sie skonsultowac z psychologiem,twoja niska samoocena i zaburzenia odzywiania az sie o to prosza..Nie wspominajac o wahaniach humoru..O 10 jestes cala w skowronkach i piszesz,ze sie zabierasz za siebie a godzine pozniej,ze sie tniesz bo sie objadlas, a kolejna godzine pozniej,ze jest ok i masz wszystko pod kontrola.

Jesli rzeczywiscie tak bardzo chcesz schudnac to pamietaj,ze wszystko zalezy tylko i wylacznie od ciebie.Nikt ci do buzi jedzenia nie pcha,sama to robisz. I potem masz wyrzuty sumienia itp i sama sie nakrecasz. Wywal slodycze z domu (i nie tlumacz sie,ze inni domownicy jedza),pocwicz codziennie po 15 minut chociaz,wyjdz na spacer,porozmawiaj z kolezanka. Ustal sobie menu na nastepny dzien i sie go trzymaj. Tego co nie ma w menu nie ruszasz i koniec!!! Jestes taka mloda osobka, postaraj sie wyobrazic sobie siebie za 10-15 lat. Chcesz byc gruba,zgorzkniala baba?NIE!

a jak juz wczesniej wspomnialam tysiace razy umiesz ukladac swietne jadlospisy. Wiec do dziela!!! zycze ci wszystkiego dobrego.
Stary 2007-04-26, 21:48   #17223
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
A tak wogóle dziś wróciłam do Was!
moje śniadanko 6:00
owsianeczka ze słonecznikiem i dynią + kawka z mleczkiem
II śniadanko w pracy:
jabłko, wiejski, kanapeczka z piersią z kurczaczka + kawka, herbatka

Dalej to jeszcze nie wiem. Jej!nie potrafię tak planować jak Wy bo mi nigdy to nie wychodzi!Co sobie zaplanuję to zawsze jest inaczej.Szybko przechodzą mi chęci na coś do jedzenia!
Cytat:
Obiadek 16:30
pomidorówka (przecier własny) ze słonecznikiem prażonym (podsmażam na patelni bez niczego)
Cytat:
Na podwieczorek zjadłam 2 wasy graham z szynką z piersi z kurczaka na to pomidorek i cebulka
Tak strasznie się odżywiam???

I wiecie co?ja poprostu jestem teraz głodna, napewno dlatego, że nie było podwieczorka ale co ja mam zrobić jak pracuję a jak wróce z pracy to już jest późno, zjem obiad i mieści mi się tylko kolacja i dopiero w takich godzinach robię się głodna a niedługo idę spać
tzn nie było kolacji

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 21:50   #17224
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

zjedz pozniej kolacje?
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 22:02   #17225
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Myslę, że to nie matura. O niej wogóle nie myślę i wiem, że zdam. Potrzebuje się odchudzać bo już nie mogę na siebie patrzeć. Ja nie chce byc ładna dla postronnych, ja chce przestac sie bac tego, ze kiedys ktos pojdzie z takim czyms jak ja do lozka A Anioł mnie zostawił... miał inną misję na dzisiaj
jesli faktycznie tak bardzo chcesz schudnac, to poprostu uprawiaj jakis sport, trenuj! sama dieta sie nie da osiagnac beztluszczowej sylwetki, a i trenujac nie zawsze wygladamy idealnie. tzn "idealnie" czyli tak jak to sobie wymyslilysmy, bo my - kobiety z reguly sobie wymyslamy cuda i nigdy nam nie jest dosc

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
ale czasem tak mysle. w ciagu ostatnich 2 tyg mialam dwa takie dni, i oby nigdy wiecej. ze najadlam sie duzo np. wczoraj zjadlam chalwe, dwa batony, 2 lody i stwierdzilam ze skoro juz zespulam calkowicie dzien to zjem sobie na kolacje miche kaszki manny. i zamiast zjesc normalna bialkowa kolacje zjadlam ta kaszke.

a tak ogolnie stwierdzilam ze zdrowe odzywianie nie jest dla mnie, bede sie starala jesc zdrowo, duzo warzyw, bialka i zdrowych tluszczy ale doszlam do wnisoku ze nigdy nie bedzie idealnie. myslalam ze dzisiejszy jadlospis jest juz ok, ale okazalo sie ze 1 posilek z 6 jest dobry, co mnie przylamalo. zupelnie nie wiem juz jak komponowac posilki.
postanowilam sie tym nie przejmowac i jesc to na co mam ochote, sluchaac swojego organizmu i slyszec co jest mu potrzebne
ja staram sie tez zdrowo odzywiac i dlatego chetnie zagladam na ten watek a przy okazji "spowiadam" sie sobie (ale publicznie) co zjadlam, zeby widziec swoje bledy itd. poki sie tego nie spisze, to sie tak naprawde nie wie co i jak. Ale nie popadajmy w skrajnosci. Zawodowcami nie jestesmy i idealnej diety prowadzic nie musimy. przynajmniej ja tak do tego podchodze chce poprostu zdrowo jesc, juz widze poprawe w stosunku do kiedys, ale przeginac nie bede. nie jestem sportowcem, nie jestem tez nikim innym kto musi prowadzic taka a nie inna diete. jestem sobą i bede jesc to na co mam ochote,oczywiscie w granicach rozsadku, ale tez i z drobnymi grzeszkami.. np te pyszne lody dzis... i to jest chyba zdrowe podejscie...

Cytat:
I wiecie co?ja poprostu jestem teraz głodna, napewno dlatego, że nie było podwieczorka ale co ja mam zrobić jak pracuję a jak wróce z pracy to już jest późno, zjem obiad i mieści mi się tylko kolacja i dopiero w takich godzinach robię się głodna a niedługo idę spać
tzn nie było kolacji
tylko nie idz glodna spac! ja tez nie jadlam podwieczorka i zjadlam 2 kolacyjki. u mnie poprostu bylo tak goraco, ze sie opilam tyle wody, ze nie weszlo zadne jedzonko w okolicach podwieczorka. ale trudno

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 22:12   #17226
nedvedzia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Nie podoba mi się jakość tego dnia oczyszczającego (czyt.malutko)

Ale musze zrobić sobie taki jeden dzionek bo kurde brzuszek mam jak stąd do warszawy!:P

Miłego wieczorku Wam życzę!
nawzajem

[quote=nefre;4221880]To jest głodzenie się

quote]
To nie jest głodzenie sie
Jem normalnie śniadanie<dzisiaj jak zjadłam owsianke to myślałam że nią żygne...
nie umiałam jej zjeść a jak byłam na diecie to zawsze czekałam i jedzenie owsianki sprawiało mi radość a nie trudność

Cytat:
Napisane przez italiaanka Pokaż wiadomość
Ze skrajności, w skrajność... Daleko tak nie zajedziesz...

Wiem że daleko tak nie zajde ale to jest tylko jeden dzień
takie mini oczyszczenie

Od soboty będzie sweet
I promise
nedvedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 23:10   #17227
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
a ja to doskonale rozumiem

chociaz Ty
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 23:17   #17228
LoLcIa123
Zakorzenienie

Widocznie ja jestem w takim razie jakaś dziwna.Dzisiaj zjadłam sobie loda,a po powrocie do domu zjadłam rybke i brukselke,a chyba powinnam zjeść pake chipsów i zalać to colą

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 23:34   #17229
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez nedvedzia Pokaż wiadomość
Wiem że daleko tak nie zajde ale to jest tylko jeden dzień
takie mini oczyszczenie

Od soboty będzie sweet
I promise
Obiecujesz powiadasz... no, no Trzymam kciuki.
Stary 2007-04-26, 23:41   #17230
martusieńka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aajjii Pokaż wiadomość
mi si etez nei wydaje masakrycnzie duzo al emzoe dlatego z eprzywyklam ze tyle jem i ze wieczorem wygladam jak dziecko z etiopi ale trudno
poztaym jak sa zahcowane odstepy miedyz jedoznkiem to whcodiz nawte latwo i przyjemnie heh a to co jem na drugie snaidnaie to zazwyczaj rozbija si ena 2-3 przerwy w skzole wiec przez to jeszcze latwiej
no czyli nie tylko ja wieczorami mam wielki bęben zamiast brzucha
mnie sie też zdarza tyle jeść ale czuje sie wtedy przepełniona wiec staram sie troche mniej spozywac tymbardziej że chciałbym kilka kg zrzucić
martusieńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-26, 23:48   #17231
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
chociaz Ty
nie ma to jak sie wzajemnie nakręcać.

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 00:42   #17232
stokrotka007
Rozeznanie

dziewczyny, niektórym wam to musi się w życiu bardzo nudzić (mówię o tych obsesyjnie myślących o jedzeniu, kalkulującym niewiadomo co i umierającym z rozpaczy po odrobinie słodyczy...)
Ja mimo problemów wagowych(i to o dziwo NIE UROJONYCH tylko wynikających z przyczyn zdrowotnych) jakoś zamiast siedzieć, płakać i zastanawiać się nad niewiadomo czym wolę i wybieram robienie witraży i malowanie ceramiki, wycieczki rowerowe, granie na gitarze, spacery z psem, dobrą książkę i koncerty, spędzanie czasu z ukochaną rodzinką i wieczorki kulinarne z przyjaciółkami, moją mini-hodowlę kaktusów... i jakos dobrze się z tym czuję, mam masę pasji i zajęć ciekawszych od myślenia o tym "co zjem za godzinę", a nad jedzeniem myślę tylko po te parenaście minut dziennie jak wejdę na wizaż dowiedzieć się czegoś nowego i poradzić. Pozatym biegam, załatwiam swoje sprawy i cieszę się z życia, które naprawde toczy się poza tabelami kalorycznymi...mówię to jako osoba nie do końca zdrowa, która potrafi docenić czar życia, i chciałaby się nią podzielić z każdym kto depresyjny i smutny.

A tak swoją drogą to również, jak każdy człowiek, mam swoją słabość kulinarną, którą jest dobry makaron(tagiatelle lub penne) ugotowany koniecznie al dente. I zjadam go zawsze ogromne porcje, wręcz objadam bo to moja smakowa namiętność. Tyle że podchodzę do całej sprawy normalnie i zamiast przeżywać, mieć wyrzuty sumienia i szaleć potem, to średnio raz na miesiąc/półtora zamykam się na pół dnia w kuchni i przyrządzam szczególnie starannie jakiś przepyszny sos, kupuję naprawdę dobry makaron, układam wszystko, dekoruję i komponuję na ślicznej zastawie i ładnym obrusie, do tego lampka wina i razem z rodzinką zajadam ze smakiem ile tylko mam ochotę, celebrując przyjemność i ciesząć oprawą całości, i nie myśląc, ża akurat zjadam za dużo. I to zdecydowanie przyjemniejsze niż najpierw napad a potem katowanie się wyrzutami sumienia.
Uważam, że naprawdę warto zrobić sobie raz na jakiś czas taki obiad-przyjemność z ulubioną potrawą, zadbać o ładne przygotowanie i ozdobienie stołu i cieszyć się jedzonkiem pysznym powoli i w spokoju...to uczy odnajdywania w jedzeniu czegoś więcej niż kalorii i białek/węgli tłuszczy, uczy przyjemności i służy powolnemu rozsmakowywaniu, co jest alternatywą dla kompulsywnych napadów, dlatego bardzo polecam!

stokrotka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 04:58   #17233
pingwin2
Zakorzenienie

Atram czytaj ze zrozumieniem: pisała, że moze być więcej, o 9g białak nic nie pisałąm, ale to Twoja dieta i Twoja sprawa

nefre jak chcesz mieć mięsnie to po pierwsze wiecej ww po treningu po 2 porządny trening, który prowadzi do mikrouszkodzeń we włóknach - potrzebne jest obciązenie

agness wiecej ruchu to dobry pomysły, złym pomysłem jest niezjedzenei z tego powodu jakiegoś zaplanowanego posilku, ewentualnie mozna zjeść trochę mniej ww i tłuszczu tylko nigby nie ruszamy białak
z drugiej striny takie zig-zag w diecie od czasu dio czasu sa nawet wskazane - leptyna i grelina bardzo to lubią

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 06:13   #17234
LoLcIa123
Zakorzenienie

Pingwinku o której Ty rano wstajesz bidulko?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-04-27, 06:18   #17235
pingwin2
Zakorzenienie

a czemu bidulko??
ja nie musze, mam po prostu taki organizm, wstaje o 4 max 5
strasznie klopotliwe jest to na wakacjach - bo się platam do 7 i wtedy dopiero budzę mężą

Stary 2007-04-27, 06:29   #17236
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
a czemu bidulko??
strasznie klopotliwe jest to na wakacjach - bo się platam do 7 i wtedy dopiero budzę mężą
Zazdroszcze i podziwiam ze mnie jest śpioch,do potęgi 3 i nie wyobrażam sobie wstawać o 4-5 z trudnością przychodzi mi wstać o 6.Jeżeli Twój mąż też sobie lubi pospać to troche mi go szkoda

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-04-27, 06:32   #17237
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu bidulko??
Coś pięknego takie wstawanie z samiutkiego rana.
Przynajmniej dzień dłuższy i nie 'ucieka' (tak jak mi kiedyś, jak w weekendy wstawałam nawet o 12. )
Od roku nie wyobrażam sobie np. w weekend wstać później niż o 6.30

I łaże po domu, ponoć wszystkich budząc przy tym ^^ A oni i tak wstają o 10 - 12.

A w tygodniu u mnie 5 - 5.30 zależy w jakie dni.
Tak czy inaczej ja osobiście o wiele lepiej się czuje śpiąc krócej niż leżąc do niewiadomo ktorej ;D
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 07:03   #17238
seemore
Wtajemniczenie

Życie jest takie do dupy, właśnie zjadłam razową bułkę z sałatą, plasterkiem filetu z indyka, z pomidorem i rzodkiewką popijając sokiem grejfrutowym Zamiast sie cieszyc dobrym i zdrowym jedzeniem to ja juz rycze bo nie mialam kasy na wiesniaka i nie dostarcze przepisowej ilosci białka

seemore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 07:52   #17239
pingwin2
Zakorzenienie

Lolcia na codzień to nie problem, bo mamy duży dom i mu nie pzreszkadzam, ale w hotelu to już insza inszość

Stary 2007-04-27, 07:58   #17240
oreganka
Zakorzenienie

Przeczytałam wszystkie wczorajsze wpisy na tym wątku i po prostu rozłożyły mnie niektóre posty, niektóre z Was się zwyczajnie oszukują piszą ze chcą przytyć a jedzą tyle co kot napłakał, inne same jogurty, jakieś głodówki, orzeszek z kolei odchudził się (choć wątpię że zdrowo) a teraz wcina same słodycze i chce wszystko zaprzepaścić, dziewczyny to wasze zdrowie nie marnujcie go.
Ja wychodzę na prostą z moim żywieniem, bardzo skrupulatnie pilnuję białka, zdrowych tłuszczy i warzyw, kiedyś moje posiłki to były wyłącznie jogurty oczywiście naturalne i bez cukru….posiłki 2 w porywach 3, doprowadziłam mój organizm do ruiny, teraz zaczęłam zdrowo jeść i tego mam zamiar się trzymać, choć początkowo przytyłam 2 kg…mam nadzieję że jak doprowadzę mój organizm i metabolizm do ładu to się wszystko ureguluje

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 08:08   #17241
sweetpinky
Zakorzenienie

tylko nie idz glodna spac! ja tez nie jadlam podwieczorka i zjadlam 2 kolacyjki. u mnie poprostu bylo tak goraco, ze sie opilam tyle wody, ze nie weszlo zadne jedzonko w okolicach podwieczorka. ale trudno [/quote]

Gujana! za późno, poszłam tak spać!wyłączyłam kompa i już tego nie odczytałam!Trudno...

A dziś:
Śniadanko 6:00
posłuchałam się Was: owsianka bez niczego + kawa z mlekiem
(tylko niezbyt się tym najadłam, wydaje mi się, że jak miałam słonecznik i dynię to było to bardziej sycące)
II śniadanko w pracy
kanapeczka z roladą z piersi z kurczaka z papryczką konserwową (nie wiem ile ma kcal ale nie miałam z czym sobie innym zrobić, żeby nie była to sucha kanapka, ja nie smaruję masłem bo nie lubię), do tego jabłko, wiejski no i jak to zwykle bywa kawka i herbatka

Dalej to jak zwykle nie wiem, mam dziś "napięty grafik " więc nie wiem jak to będzie.

Stary 2007-04-27, 08:14   #17242
seemore
Wtajemniczenie

buuu

Edytowane przez seemore
Czas edycji: 2007-04-27 o 08:38
seemore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 08:38   #17243
Atram
xxyy

Cytat:
Atram czytaj ze zrozumieniem: pisała, że moze być więcej, o 9g białak nic nie pisałąm, ale to Twoja dieta i Twoja sprawa
wiem, chyba przestane o tym tyle myslec, wiem ze dieta jest wazne, ale te obliczenia chyba nie sa dla mnie. z racji ze jestem wegetarianka ( w sumie nie z wyboru) to wiem ze nie bedzie nigdy idealnie. bede jadla to na co mam ochote i starala sie sluchac swojego organizmu.
mysle ze mozna byc zdrowym i szczesliwym nawet bez tych 20 g bialka w posilku.

Cytat:
Życie jest takie do dupy, właśnie zjadłam razową bułkę z sałatą, plasterkiem filetu z indyka, z pomidorem i rzodkiewką popijając sokiem grejfrutowym Zamiast sie cieszyc dobrym i zdrowym jedzeniem to ja juz rycze bo nie mialam kasy na wiesniaka i nie dostarcze przepisowej ilosci białka
no wlasnie, dla mnie to jest chore..
Stary 2007-04-27, 08:41   #17244
Atram
xxyy

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Widocznie ja jestem w takim razie jakaś dziwna.Dzisiaj zjadłam sobie loda,a po powrocie do domu zjadłam rybke i brukselke,a chyba powinnam zjeść pake chipsów i zalać to colą
nie, nie jestes dziwna. wydaje mi sie ze takie myslenie jest poczatkiem choroby, dlatego postanowilam z nim skobnczyc
i doszlam do wniosku ze moze te kompulsy wynikaja z tego ze staram sie przestrzegac rygorystcznie tego co sobie zaplanuje, nie pozwalam sobie na zadna spontanicznosc np przez kilka dni, nie slucham mojego organizmu kiedy jemu sie chce malego batonika. moze gdybym wtedy zjadla jednego malego batona, to potem kilka dni pozniej nie mialambym ataku obzarstwa?
Stary 2007-04-27, 08:44   #17245
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, chyba przestane o tym tyle myslec, wiem ze dieta jest wazne, ale te obliczenia chyba nie sa dla mnie. z racji ze jestem wegetarianka ( w sumie nie z wyboru) to wiem ze nie bedzie nigdy idealnie. bede jadla to na co mam ochote i starala sie sluchac swojego organizmu.
mysle ze mozna byc zdrowym i szczesliwym nawet bez tych 20 g bialka w posilku.

no wlasnie, dla mnie to jest chore..
ciekawe czy nadal tak będziesz myślała za jakieś 10 lat powiedzmy....
kiedy z powodu niewłaściwego odżywiania wszystko będzie nawalac
choć w Twoim przypadku - tzn przy żywieniu się praktycznie samymi jogurtami 0% to wyjdzie znacznie szybciej, znam to z autopsji niestety

Stary 2007-04-27, 08:45   #17246
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie jestes dziwna. wydaje mi sie ze takie myslenie jest poczatkiem choroby, dlatego postanowilam z nim skobnczyc
i doszlam do wniosku ze moze te kompulsy wynikaja z tego ze staram sie przestrzegac rygorystcznie tego co sobie zaplanuje, nie pozwalam sobie na zadna spontanicznosc np przez kilka dni, nie slucham mojego organizmu kiedy jemu sie chce malego batonika. moze gdybym wtedy zjadla jednego malego batona, to potem kilka dni pozniej nie mialambym ataku obzarstwa?
jedzenie raz na jakis czas czegoś slodkiego to zupełnie inna sprawa niż permamentne bezndziejne odżywianie się
wszystko jest dla ludzi, przecież raz na jakiś czas można zjeść batona

Stary 2007-04-27, 08:49   #17247
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

witajcie dziewczynki u mnie dziś znowu cały dzień na uczelni ale jakoś sobie poradzę mam nadzieję! zabrałam ze sobą serek wiejski, 2 spore kanapki z bulek wieloziarnistych z gotowanym jajkiem z rzodkiewką, sałatą i ogórkiem, kilka kiwi i sok warzywny fit
miłego dnia.
mogę zjeść na kolację rybę z parowaru?

Aha, ostatnio kupiłam zarodki pszenne i dodaję je do owsianki przed ugotowaniem... to dobry pomysł?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-27, 08:50   #17248
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki u mnie dziś znowu cały dzień na uczelni ale jakoś sobie poradzę mam nadzieję! zabrałam ze sobą serek wiejski, 2 spore kanapki z gotowanym jajkiem z rzodkiewką, sałatą i ogórkiem, kilka kiwi i sok warzywny fit
miłego dnia.
mogę zjeść na kolację rybę z parowaru?
myślę że tak

Stary 2007-04-27, 09:31   #17249
pingwin2
Zakorzenienie

zarodki tylko na zimno

Stary 2007-04-27, 09:33   #17250
sweetpinky
Zakorzenienie

Pingwin2 mam prośbę, doradziłabyś mi w sprawie mojego jedzenia?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości