|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
![]() A co do straty to ja, moja mama i tata 9 lat temu przeżyliśmy już śmierć najbliższej osoby więc wiem najlepiej co to znaczy (((W czerwcu musieliśmy uśpić mojego 9 letniego psa Husky, pięknego rasowego, wystawowego z powodu ciężkiej choroby ![]() A teraz to ![]() Oby jednak nie było tej ciąży pozamacicznej lub udało się ją "usunąć" farmakologicznie, że nie będzie potrzeby laparoskopii lub niczego gorszego ![]() Mam nadzieję, że to też nie żadna choroba ![]() Ostatnio mąż opowiadał mi jak klatkę obok zdrowa dziewczyna dowiedziała się, że ma coś na jajniku, rak (( Ma synka w podobnym wieku co mój, męża i to jest ogromna tragedia Widziałam ją ostatnio z balkonu była strasznie blada biedna![]() Oby u mnie było ok ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
Tym bardziej jak się mierzy temp która się utrzymuje itd, każdy by chyba zrobił te testy. Dlatego na przyszłość nie wiem co zrobię, czy będę mierzyć? nie wiem, to jest wtedy takie siedzenie na szpilkach każdego kolejnego dnia , nie wiem![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() Mogłam wcale nie wpisywać tych testów dodatnich na owuF, bo teraz pokazuje mi się ciągle taki lawendowy wykres ciążowy i pokazuje , że jestem w 5tc (((((((Holera jasna! Dołuje mnie. Wczoraj odstawiłam ten duphaston, lekarka mówiła, że on nie ma wpływu na temp ale mi się wydaje ze jednak ma bo mi dziś spada, a przestałam brać, to by się zgadzało. I mówiła, że nie wywołały tabl u mnie krwawienia po 1 tabl, a moim zdaniem tak na mnie zadziałały już od pierwszej bo wczoraj skończyłam brać i też już się krwawienie kończy lub już skończyło bo od rana nie mam na wkładce nic.
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2013-08-13 o 08:08 |
||||||
|
|
|
#3602 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Cytat:
, że naprawde tak było. na szczęście nie, bo we śnie był spadek---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie miałam dziś taki koszmarny sen... śniło mi się, że długo staraliśmy się o dzidzię i nic nie wyszło, i tż postanowił, że wynajmiemy mały pokój
wczoraj rozmawiałam z tż, całe szczęście stanął na wysokości zadania i poprawił mi humor, poszliśmy do kina. Ustaliliśmy, że nie czekamy dłużej i mimo, że jestem prawdopodobnie po owu to odrzuciliśmy gumki.
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Super! Ja też chciałam gdzieś pojechać, ale mój mąż nie wziął urlopu i |
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- dziewczyny powiedzcie mi, czy jak pójdę do ogólnego lekarza i powiem, że staramy się z mężem o dziecko i chciałabym zrobić podstawowe badania to da mi skierowanie? Bo nie wiem czy nie zrobić... może tą prolaktynę bym też zbadała...czy to tylko ginekolog może zlecać?
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ide dzis do lekarza diabetologa.Mowila ze zrobi mi bete. |
|
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo sobie wmawiałam...bo przecież to NIEMOŻLIWE tyle, że dopiero po lekarzu doszło to już do mnie, bo sama widziałam na własne oczy chyba, że o czymś nie wiemy, bądź ja coś przegapiłam ![]() ![]() Witam dziewczyny z rana ![]() U nas tak trochę pochmurnawo. Młody zabawia się nową ciuchcią od babci, a ja popijam kawkę. Rozmawiałam z siostrą przez telefon. Tak mi jej żal. Gdyby nie jej młodzieńcza naiwność to nie przystworzyłaby sobie tylu problemów. Próbuję jej wytłumaczyć, że już po ptakach, że teraz po fakcie nie ma co się stresować i pluć w twarz- stało się. Tyle, że ona chyba bardziej przejmuje się, że zawiedliśmy się na niej, że przez nią teraz takie akcje, niż tym co ją tak właściwie czeka. Nie zdaje sobie sprawy, że zniszczyła sobie młodość i że już nie będzie tak jak dotychczas: dyskoteki szkolne, ławki w parku, koleżanki.
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja brałam skierowania od gina |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3611 |
|
Rozeznanie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Dzien dobry dziewczyny !
nie dostałam wczoraj @ ale Kurcze boje sie iść po test bo wiem ze znowu bedzie płacz i tydzien do kitu..wczoraj przed snem było mi tak niedobrze ze nie mogłam zasnąć ale nie zamawiam sobie przeciez to jeden dzien Tż wrócił do domu, teraz jestem sama na urlopie z dzieckiem, całkiem fajnie z drugiej strony ale to myślenie o @ czy zaraz nie przyjdzie jednak mnie dobija
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mi nawet nie chodzi o jakieś specjalne badania tylko morfologia itd. żeby sprawdzić ogólny stan zdrowia. No ewentualnie ta prolaktyna.
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekaj moja droga...bądź silna, wiem, że ciekawość zżera, ale tak jak mówisz, zrobisz nic nie wyjdzie i tylko cały tydzień sobie zepsujesz. Znajdź sobie coś do roboty, żeby o tym nie myśleć
|
|
#3615 | |
|
Rozeznanie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Cytat:
najgorsze ze z tż tez tak średnio ze mowi ze nie wie jak sobie poradzimy bo niby jedno dziecko a jestem bardziej nerwowa niż kiedys wiec co bedzie po drugim. Do tego mieszkamy na 4. Piętrze bez windy..eee bez jaj, dam radę.
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to fajnie fajnie
|
|
|
#3617 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki
![]() Ja od jutra ruszam na urlop nad morze ![]() Mam nadzieję ,że wrócę po urlopie z dwoma kreseczkami
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Oby tak było ale Ci fajnie, też bym sobie pojechała ale to tak daleko...
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że dasz! Ja byłam nerwowa przez pierwsze 2 lata. Teraz jak udało mi się ogarnąć Igora, to trochę się uspokoiłam. Wcześniej ciągle chodziłam zestresowana i nerwowa, bo nie umiałam zapanować nad synkiem. Nie lubiłam rodzinnych imprez na których musiałam Igusia nieźle pilnować by się nie rozbrykał, gdy wszystkie ciotki, babcie patrzały mi na ręce. W sumie zawsze byłam nerwowa, przy drugim też się boję, że wszystko może wrócić. Ale mi się wydaje, że to normalne. Każdy ma prawo to złych, gorszych dni. Każdego ma prawo coś przytłaczać.
|
|
#3620 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to serduszkować, serduszkować ![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj miałam rozmowę z mężem i poczekamy do momentu przeprowadzki - ok. listopada, ja nie chciałam naciskać, on chce jeszcze poczekać, więc nie będę go zmuszać zleci raz dwa to tylko jakieś 3 miesiące Cytat:
![]() Cytat:
ja mam też długi weekend, ale mąż pracuje, więc zostajemy w domu a wczoraj jak się na siebie rzuciliśmy po tym jego powrocie!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
innej opcji nie widzę - bez dwóch kresek nie wracaj ![]() Kamel trzymaj się kochana...wiem, że Ci ciężko. Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło i żebyś nie musiała mieć żadnego zabiegu, może uda się załatwić wszystko farmakologicznie...trzyma j się!!!!!!!!!!!!! pamiętaj, że masz synka i musisz być silna dla niego !!!
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że będzie umowa Znam to uczucie, bo sama czekałam ze staraniami aż będzie papier w ręku
|
||
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nadzieję że po długim weekendzie same II będą
![]() znikam do lekarza |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Witam się z rana. Barboletta, poczekaj lepiej.. lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować. Ja dziś pierwszy dzień mierzenia temperatury. Bo wczoraj oczywiście zmierzyłam, poszłam dalej spać i źle włączyłam termometr i skasowałam sobie wynik ![]() Zaraz muszę łyknąć wielkie tabletki wiesiołka.. fuj. Wczoraj Tż mnie zapytał czy aż tak bardzo nie wierze w jego plemniki, że musiałam sobie tabletki kupić
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam pierwsze pół tabletki Clo - teraz przemawiam do moich pęcherzyków żeby rosły
Lepiej żeby posłuchały ![]() Max pisała o tym, że Oeparol Femina działa na paznokcie. Ja mam najzwyklejszy wiesiołek (150 tabletek za kilkanaście złotych ) i jestem w szoku: rewelacyjnie wpłynął na moje paznokcie! Nigdy nie mogłam ich zapuścić, od razu mi się łamały i rozwarstwiały... a teraz są długie i twarde, pomimo tego, że pracuję w mega niekorzystnych dla nich warunkach! ![]() Cytat:
![]() Dla tych, co nie wiedzą: aktualnie staram się o pierwszą ciążę, ale razem z mężem wychowujemy jego synka z poprzedniego związku Zaraz mu stuknie 9 latek (poznaliśmy się jak miał 6) ![]() Niestety różnica wieku, to nie jedyne nasze zmartwienie... gorzej, że Młody nie chce mieć rodzeństwa, bo jego mamusia skutecznie mu to obrzydziła Nie chciała go wychowywać tłumacząc, że nie ma warunków na dziecko, po czym zaszła w PLANOWANĄ ciążę z nowym facetem ). Aktualnie brat Młodego ma 2 lata, a że mamusia nie potrafi zapanować nad jednym dzieckiem, to przy dwójce jest masakra (jeździ do niej raz na jakiś czas na jeden dzień) - stąd Młody uważa, że młodsze rodzeństwo to udręka i nic więcej Rany, jak o tym myślę, to mam ochotę udusić tę kobietę!!!
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-08-13 o 10:39 |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale nie marudzę już, jakoś to będzie Wystarczyłaby mi najniższa krajowa, żeby chociaż na najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka były.
|
|
#3626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Między mną a moją siostrą jest 13 lat różnicy. Mama urodziła ją jak miała 32 lata. Mile wspominam opiekowanie się młodą
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2
Cytat:
bawiłyśmy się razem w szkołę, chodziłyśmy na łyżwy a teraz chodzimy na piwko ![]() ale mi się dziś spać chce, spijam kolejną kawę i jestem zawalona fakturami, nie wiem jak się wyrobię przed tym długim weekendem
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda chłopaka bo zniszczyła mu tylko psychikę. Wydaję mi się, że zmieni podejście jeśli urodzisz i zobaczy inne odzwierciedlenie rodzicielstwa. Jak pokażecie mu że można mieć kilkoro dzieci i kochać wszystkie tak samo
|
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Witam
dziś jestem tak niewyspana, że zaraz zasnę na siedząco ![]() Córka pierwszy raz od kilku lat bała się czegoś w nocy i budziła się kilka razy i nie mogła zasnąć. A ja potem też ![]() Cytat:
Nie wierzę, że może się to powtórzyć. A u lekarza do mnie to nie dotarło, bo nie miałam usg. Dopiero połówkowe w 20 tyg. Ile to czekania było ![]() "No i proszę" tyczyło tamtej ciąży 8 lat temu aktualnie dopiero drugi cykl starań. Na razie czekam na owu :pCytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

ja dzisiaj mam miec @.. Na razie sie nie cieszę, moze przyjść w każdej chwili, ale mam nadzieje ze moze moze.. Najgorsze ze wzięły mnie teraz wątpliwości czy sobie poradzę, rodzice jedni i drudzy daleko, żadnych cioc czy babć na miejscu mąż bardzo duzo pracuje.. 
strasznie mi przykro
i to nawet tak, że serduszka dobrze trafiły

Ale wieczór był przyjemny, nie powiem 

Ja też chciałam gdzieś pojechać, ale mój mąż nie wziął urlopu i 

23.06.2011
01.06.2013