|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() ![]() U nas też gorsze nocki, pobudki 2 właściwie są już co noc, z czego jedna zawsze wtedy kiedy ja próbuję się położyć - budzi ją wchodzenie do pokoju. Cytat:
Całego banana? O_o jak moja zje kęs czegoś to ja z radości skaczę.. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258439]Agu przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a potem niestety w przedszkolu musiała :/ teraz już nie będą spać, uff. luz ![]() ja to jednak głupia matka jestem :/ U nas identycznie a ja się ciągle martwię, że ona głodna, mało tego mam problem, bo prawa pierś ma nadprodukcję a lewa nieprodukcję :/ w efekcie prawa gigant, lewa ucho spaniela :/[/QUOTE] Szaja: ja się podpinam pod pytanie Marsi i jeszcze jak już jesteśmy przy piersiach: u siebie też czuję że w lewej pokarmu mam zwykle więcej i też dostrzegam różnicę w wielkości - nie spektakularnie ale jest. Chyba, że Mała z lewej zje akurat to wtedy nie widać różnicy.. Któraś z dziewczyn kp tak jeszcze ma? Z tym, że na razie nie zauważyłam żadnego "ucha spaniela" - piersi są normalne, jędrne całkiem. Zobaczy się potem... Słyszałam, że po karmieniu piersi się mogą regenerować nawet 2 lata powrót tkanki gruczołowej na miejsce, i wypełnienie się, bez tej pustości właśnie. Boję się tego;/ i tej różnicy w wielkości, że ona potem będzie.. A ponąć są kobiety co karmią tylko 1 piersią np - ciekawe jak u nich. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Debrah spróbuj jak szaja mówi, ale nie obiecuję że czajnik nie do wymiany. U nas było to samo kiedyś i nie pomagało nic. Trzeba było wymiany. Tak samo było z czajnikami z biedronki, nawet wywieszka była że czajniki z tej i tej produkcji i promocji są przyjmowane do zwrotów bla bla bla z takiego powodu jaki ciebie dopadł
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyciąg z fiuta, twoim zapachem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258886]a bo jak ona już od lipca zeszłego roku nie spała w dzień, a potem nagle musiała, to na noc szla spać o 22 :/ i wieczorne awantury bo ona nie chce lulu
ale ja Agu nie karmiłam, tzn. tylko 5 tygodni, bo w ciągu 3 dni dostała takiej skazy że szok - wymioty, ropne wysięki na buzi, koszmar, płacz 2h po jedzeniu nawet :/ na szybko alergologa i dermatologa szukałam. Na pepti była, potem na nutra. Fakt, teraz jestem mądrzejsza, a wówczas chyba trochę spanikowałam. weź normalnie kwasek cytrynowy, nalej pełno wody, daj opakowanie kwasku, ugotuj, wylej, znów ugotuj samą wodę i już pewnie ![]() Okej, spróbuję. Majątku nie kosztował, najwyżej wezmę nowy, no trudno, ale może jednak coś podziała. Tylko się zdziwiłam bo mnie nigdy nic takiego nie spotkało. Kupię kwasek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |||||
Zadomowienie
|
Hej, my wstaliśmy 20 minut temu
![]() Współczuję Wam dziewczyny tych koszmarnych nocek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4656 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluje rocznicy ![]() dziec własnie rozdziera gazete w drobny mak ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym my dietkę zaczęliśmy dość wcześnie rozszerzać mimo kp- w 5 miesiącu bo słabo przyberał przez ulewanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta to t. biadoli przy nas specjalnie że za co będzie palić w piecu... Ty, no jak ona w piątek kupuje na weekend 3 paczki fajek 12,90 a w sobote nam dzwoni że jak będziemy jechać to żeby dokupić dwie?? Siada przed kompem na tych czatach i jednego za drugim. A najlepesze, wiedziała że mamy przyjechać, G wchodzi do pokoju i z mordą na nią nadymione tak że siekierę zawiesić.
A właśnie. Nie wiem czy któraś się orientuje w takich sprawach. Ona podpisała ojcu TZta kredyt pod zastaw domu. Nie wiedziała, że on już miał K*rwe i plany zostawienia ich z niczym. no i zostawił ją bez środków do życia nie mówiąc już o spłacaniu tego. Odsetki rosną. W każdej chwili mogą ją wypierniczyć. Raz ktoś był zdjęcia robić (ta łajza ich wpuściła, dokumentów nie sprawdziła nic! jak się zapytaliśmy skąd byli to ta z morda że skąd ma wiedzieć, że ni zna ![]() W ogóle kredyt wzięty w banku, który jak się okazalo nie miał prawa udzielania kredytu o takij wysokości. Dlug odsprzedany podobno jakiejś firmie. Najlepsze, że dom nie jest wart wziętych pieniędzy. Ona zrobiła rozdzielczość majątkową ale już po wszystkim. I jakas jej znajoma jej powiedziała że ona nie powinnna za opał płącić bo ona ten dom użytkuje, opiekuje się nim, że powinna zgłosić to i oni jej powinni opał kupować. Prócz tego, żeby iść się dopytać, czy nie może płacić za ten dom tak jak my odstępne co miesiąc. Dodam że raczej nikt tego nie kupi. Bo to bliźniak, blisko rzeki, która przy powodzi była w piwnicy, naprzeciwko tory. ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę o radę
![]() pisałam Wam,że TZ kupił mi sukienkę na wesele, zapomniałam cyknąć fotkę ale znalazłam identyko w necie, tylko że moja ma doł czarny a nie koralowy (koralowy też mierzyłam ale w czern zdecydowanie piękniejsza ![]() proszę doradzcie mi jak mogę się uczesać i zrobić make up do takiej sukni? myślałam o fryzurze coś w greckim stylu- jakiś luźny warkocz,ewentualnie coś na boku dobierane- rozpuszczonych raczej nie lubię nosić bo mi mało co zostało przez to karmienie sukienka na żywo jest o wiele ładniejsza- ta modelka ze zdjęcia troszkę tę kreacje paskudzi a dodatki jakie? myślałam o jakiś mocnych akcentach, lubię rockowy styl buty- mam takie piękne z zary sandałki wysokie czarne z mnóstwem rzemyków na całej długości, będą pasować idealnie ale co z resztą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurde, bank może zlicytować rozdzielność nic nie daje w takim przypadku- kurde okropna sytuacja ![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-08-14 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
Kurna, w słońcu ciepło, a w cieniu tak pizga, że szok.
![]() Cały spacer Pola przesiedziała w wózku. I jej się podobało. ![]() Gdzie jest moje małe bejbe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() cały spacer siedziała w wózku - jak dla mnie super podobało jej się - jak dla mnie super a ty płaczesz?
![]() |
#4663 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie, ale jak napisałaś zaraz sprawdziłam i oglądne ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258439]Agu przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a potem niestety w przedszkolu musiała :/ teraz już nie będą spać, uff. luz ![]() ja to jednak głupia matka jestem :/ U nas identycznie a ja się ciągle martwię, że ona głodna, mało tego mam problem, bo prawa pierś ma nadprodukcję a lewa nieprodukcję :/ w efekcie prawa gigant, lewa ucho spaniela :/[/QUOTE] u mnie odentiko, prawa produkuje a lewa flaps taki.... ![]() Dzięki za komentarze dot. zdjęć ;* chociaż ja z nich nie ejstem zadowolona, na szczęście nie robiłam dla nich tylko dla siebie, ale jutro ide na wesele na którym będę robiła dla nich i mam stresa, dodatkowo jutro wolne a chciałam se jakąś fryzure machnąć ![]()
![]() |
#4664 | ||
Wtajemniczenie
|
Wróciłyśmy od lekarza - jednak ząbki (najprawdopodobniej), bo górne jedynki niby się przebiły, ale dziąsełka spuchnięte okrutnie bo pchają sie dwójki jeszcze
![]() JAk teraz takie cyrki to co będzie przy trzonowych ??? Mam zbijać gorączkę, smarować dziąsełka i ewentualnie Lakcid podawać... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Bokeh... piękne zdjecia z wesela ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zakorzenienie
|
E_vel : współczuję dolegliwości Małej
![]() I wszystkim dziewczynom kiepskich nocek, łączę się w bólu ![]() Bokeh: genialna kiecka! (kolor <3) Marsi: śliczna sukienka, mocne dodatki to dobry pomysł zdecydowanie ![]() Zwłaszcza w połączeniu z butami o których piszesz. Co do cycków jeszcze: kurdę, myślałam, że tylko ja mam taki problem, że w jednej piersi chyba mleka więcej, a tu więcej nas ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, Pietraszko wyje i wyje i wyje i wyje i wyje i wyje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4667 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny ze starszymi dziećmi, no i w sumie te z młodszymi też
![]() Niedawno odkryłam "klocki" Playmobil - bo to nie są typowe klocki, raczej takie zestawy tematyczne. Cena - od 10zł za malutki zestaw do kilkuset. Ale warto - jakość rewelacyjna (jak lego), BARDZO szczegółowe, pomysowe. Agu na 3ur dostała domek od mojej mamy (i tak się moje robienie domku skończyło ![]() http://www.zeebop.com/store/playmobi...535570147.html W domku są nawet sztućce, szczotka do kibla i szczoteczki do zębów ![]() I planuję na Mikołajki może kupić: http://www.zeebop.com/store/playmobi...000101114.html u nas koszt cztedzieści parę złotych a te dwa do 30zł: http://www.zeebop.com/store/playmobi...oom-20334.html http://www.babyland.lodz.pl/produkt/...IM☠4407/ a oni mają też serię dla dzieci 1-3 letnich ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Lady, najedzony/przewinięty/wyspany? nie za gorąco? |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
http://tablica.pl/oferta/hustawka-dz...tml#656f75c04f dziewczyny warto się na taką husiu husiu KIEDYKOLWIEK porywać?
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Kurcze Lady, a może jednak ząbek? Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-08-14 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny, no nie wiem, bawi sie i wyje, je i wyje, raczkuje wyje, siada wyje
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Aha co zauwazylam, od paru dni wystawia jezyk i gryzie, mozliwe, ze na zabki jednak??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4671 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hope, my mieliśmy taką, tylko do 9 kg i można było rozłożyć, więc młoda się huśtała tak do 5 mies. I podobało jej się, nieraz zasypiała w niej. Ale potem się znudziła i oddaliśmy. Ale Dadi mobilny bardzo, to chyba nie będzie w niej zbyt długo siedział. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
posmarowałam calgelem i teraz cisza
![]()
#4674 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Ogladalam na Ekino. Bylo tez na Kinomaniaku
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Lady : mi się wydaje, że zęby. Bo u mojej też nie było żadnych oznak na dziąsłach aż tu nagle : kiepska noc za mną, dużo pobudek, wstajemy i co? jest ząb.
Tym bardziej, że to nie jest tak, że od razu widać całego ząbka, najpierw się przebija i tylko pojawi się jego zarys : a to chyba właśnie najbardziej boli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() debrah u mnie obie produkuja tak samo, ale Yae preferuje prawa - tylko przy niej zasypia ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42260496]Dziewczyny ze starszymi dziećmi, no i w sumie te z młodszymi też ![]() Niedawno odkryłam "klocki" Playmobil - bo to nie są typowe klocki, raczej takie zestawy tematyczne. Cena - od 10zł za malutki zestaw do kilkuset. Ale warto - jakość rewelacyjna (jak lego), BARDZO szczegółowe, pomysowe. Agu na 3ur dostała domek od mojej mamy (i tak się moje robienie domku skończyło ![]() http://www.zeebop.com/store/playmobi...535570147.html W domku są nawet sztućce, szczotka do kibla i szczoteczki do zębów ![]() I planuję na Mikołajki może kupić: http://www.zeebop.com/store/playmobi...000101114.html u nas koszt cztedzieści parę złotych a te dwa do 30zł: http://www.zeebop.com/store/playmobi...oom-20334.html http://www.babyland.lodz.pl/produkt/...IM☠4407/ a oni mają też serię dla dzieci 1-3 letnich ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Lady, najedzony/przewinięty/wyspany? nie za gorąco?[/QUOTE] Znamy! Uwielbialam sie nimi bawic w dziecinstwie. Mialam szpital i dom wlasnie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Apropo, dałam jej czopka - paracetamol na zbicie gorączki i za chwilę się go pozbyła.... i co teraz? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Dobra...
Dziś mojemu dziecku zaserwowałam zupke pomidorową z ryżem ![]() Pięknie zjadł. Teraz właśnie wariuje przy mnie a ja was grzecznie poczytam ![]() W ogóle to ja się zastanawiam czy moje dziecko nie ma ADHD ![]() Jak je/pije mleko to skubie rączką o swój policzek/ucho/moją dłoń/swoją dłoń/butelkę/nogę ![]() Wasze też tak robią? Poza tym od jakiegoś czasu odkrył że ma jajca ![]() Dziewczyny ja go pół godziny przebieram bo większość czasu walczę z nim żeby nie pchał tam łap. Tak się ściska że mu między palcami wychodzą(ma całe czerwone od tego i podrapane) -jak na to patrzę to mi się słabo robi a ten głupol jarzy miche ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.