Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 10:47   #4651
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
nadrobiłam wsio i jakoś mi weny brak i ogólnie jakaś przybita jestem ostatnio.

Julci na policzku zrobił się czerwony placek i nie wiem co to za gówno się przypałętało ciągle mam pod górke.
Boje sie, ze to jakies azs. mam nadzieje, że to uczulenie na cos i zejdzie ładnie. dzisiaj nie daje jej nic poza mlekiem, żeby wyeliminować co to mogło byc. No oczywiście pićku dostanie

Mała jak siedzi to zaczyna się puszczać w sensie, że sie nie podpiera i tak posiedzi chwile i za moment łubudu na podłogę głowką uderze, bo leci do tyłu nie umie równowagi utrzymać dzisiaj już dwa razy się uderzyła, że aż podłoga zadudniła tak płakała, że hej. Coś te puzzle słabo amortyzują
A teraz zasnęła jakaś smutna....

dzisiaj mija nam z TŻ 9 lat bycia razem, kiedy to zleciało..

fewciu, kciuki za Blanke
i współczuję nocek wszystkim mamusiom, które się żaliły. U nas też średnio, obudziła się po 2. Tż ją ululał i wstała o 6 na butle, ale poszła dalej w kime i spała do 7:30.

miłego dnia. u nas piździawka!
za rocznicę!
U nas też gorsze nocki, pobudki 2 właściwie są już co noc, z czego jedna zawsze wtedy kiedy ja próbuję się położyć - budzi ją wchodzenie do pokoju.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello laski
zaczynam wpadać w lekką panikę przed wyjazdem, niby jeszcze 1,5 tygodnia a ja już mam nerwy, co zabrać jak się ogarnę irp tym bardziej,że mamy to wesele poza Wro i po powrocie następnego dnia już robimy wrotki na wakacje

proszę bardzo:
rano- cycuś
9-śniadanko- ostatnio urozmaicamy: zazwyczaj gotowce typu jogurt z musli z hipp lub BD albo kaszka , zjada mniej niż duży słoiczek
12-13 zupka- zjada tak 80-120 ml, tyle pokazuje miarka w kubeczku
14-16 jestem już w domu więc cycuś albo i nie
16.30 podwieczorek, zazwyczaj wcina całego banana albo całe jabłko i dobija chrupkam na spacerze
19 kaszka z 210 ml wody i dobija cyckiem, nie wiem gdzie on to mieści bo po 3 h godzinach budzi się i ciągnie tak z dobre 5 min

no racja, nie dziwię się,że mały przestal jesc Holle

padłam

Nafiqa super,że wakacje się udały a gdzie byliście dokładnie? podobała Ci się Bułgaria? bo dla mnie to tam było delikatnie mowiąc specyficznie- tyle,że morze fajne
O rany, ale on dużo je! Szok!
Całego banana? O_o jak moja zje kęs czegoś to ja z radości skaczę..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258439]Agu przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a potem niestety w przedszkolu musiała :/ teraz już nie będą spać, uff.

luz

ja to jednak głupia matka jestem :/

U nas identycznie a ja się ciągle martwię, że ona głodna, mało tego mam problem, bo prawa pierś ma nadprodukcję a lewa nieprodukcję :/ w efekcie prawa gigant, lewa ucho spaniela :/[/QUOTE]

Szaja: ja się podpinam pod pytanie Marsi i jeszcze jak już jesteśmy przy piersiach: u siebie też czuję że w lewej pokarmu mam zwykle więcej i też dostrzegam różnicę w wielkości - nie spektakularnie ale jest. Chyba, że Mała z lewej zje akurat to wtedy nie widać różnicy..
Któraś z dziewczyn kp tak jeszcze ma?

Z tym, że na razie nie zauważyłam żadnego "ucha spaniela" - piersi są normalne, jędrne całkiem. Zobaczy się potem...

Słyszałam, że po karmieniu piersi się mogą regenerować nawet 2 lata powrót tkanki gruczołowej na miejsce, i wypełnienie się, bez tej pustości właśnie. Boję się tego;/ i tej różnicy w wielkości, że ona potem będzie..

A ponąć są kobiety co karmią tylko 1 piersią np - ciekawe jak u nich.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:50   #4652
hope01
Zakorzenienie

Debrah spróbuj jak szaja mówi, ale nie obiecuję że czajnik nie do wymiany. U nas było to samo kiedyś i nie pomagało nic. Trzeba było wymiany. Tak samo było z czajnikami z biedronki, nawet wywieszka była że czajniki z tej i tej produkcji i promocji są przyjmowane do zwrotów bla bla bla z takiego powodu jaki ciebie dopadł

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:57   #4653
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
albo ta co ma grzybice pochwy

ale to i tak jest najlepsze- wyciąg z fiuta oraz antyprykator
http://www.youtube.com/watch?v=JAvDM9bbKIE

wyciąg z fiuta, twoim zapachem : hahaha:

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:59   #4654
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258886]a bo jak ona już od lipca zeszłego roku nie spała w dzień, a potem nagle musiała, to na noc szla spać o 22 :/ i wieczorne awantury bo ona nie chce lulu

ale ja Agu nie karmiłam, tzn. tylko 5 tygodni, bo w ciągu 3 dni dostała takiej skazy że szok - wymioty, ropne wysięki na buzi, koszmar, płacz 2h po jedzeniu nawet :/ na szybko alergologa i dermatologa szukałam. Na pepti była, potem na nutra.

Fakt, teraz jestem mądrzejsza, a wówczas chyba trochę spanikowałam.

weź normalnie kwasek cytrynowy, nalej pełno wody, daj opakowanie kwasku, ugotuj, wylej, znów ugotuj samą wodę i już

pewnie jutro odpada, ale piątek? sobota?[/QUOTE]

Okej, spróbuję.
Majątku nie kosztował, najwyżej wezmę nowy, no trudno, ale może jednak coś podziała. Tylko się zdziwiłam bo mnie nigdy nic takiego nie spotkało.
Kupię kwasek.
Stary 2013-08-14, 11:00   #4655
insolito
Zadomowienie

Hej, my wstaliśmy 20 minut temu

Współczuję Wam dziewczyny tych koszmarnych nocek

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ogladalyscie film dokumentalny "Bobasy"? Opowiada o pierwszym roku zycia czworga dzieci: ze Stanow, z Namibii, Mongolii i Japonii. Calkiem przyjemnie sie oglada
A gdzie to można obejrzeć?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

----------------

Byłyśmy z Blanką na pobieraniu krwi, pielęgniarki nie mogły znaleźć żyły Tak biedna malutka płakała... Ale jak tylko wyszłyśmy to się uspokoiła. Moja biedna
A rano łapałyśmy siśki do pojemniczka, ale się uśmiałam. Ale się udało

Dziewczyny ile u Was trwała pierwsza po porodzie @???
biedna Blanka

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Właśnie skończyłam ćwiczyć i UMIERAM
miałam długą przerwę w ćwiczeniach, ale muszę się wsiąść za siebie.

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Julci na policzku zrobił się czerwony placek i nie wiem co to za gówno się przypałętało ciągle mam pod górke.
Boje sie, ze to jakies azs. mam nadzieje, że to uczulenie na cos i zejdzie ładnie. dzisiaj nie daje jej nic poza mlekiem, żeby wyeliminować co to mogło byc. No oczywiście pićku dostanie

Mała jak siedzi to zaczyna się puszczać w sensie, że sie nie podpiera i tak posiedzi chwile i za moment łubudu na podłogę głowką uderze, bo leci do tyłu nie umie równowagi utrzymać dzisiaj już dwa razy się uderzyła, że aż podłoga zadudniła tak płakała, że hej. Coś te puzzle słabo amortyzują

Mam nadzieję, że Julce szybko zejdzie to z policzka
za próby siadania bez podparcia
na rocznicę

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dobra dziewczynki..my już zapakowani...jedziemy...o dezwę się pewnie po powrocie..chyba że dorwę gdzieś wifi... Buziaki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrej drogi i udanych wakacji

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:05   #4656
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak, to chyba glownie o to chodzi w tych chrupkach

duzo z nas ma takie problemy z "kolezankami". na szczescie jest wizaz

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

najwazniejsze zze juz po kiedy wyniki?
a propo wynikow - chyba Nancy dawno nie bylo???
u mnie jakos dlugo, w kazdym razie zdecydowanie dluzej niz przed porodem
5 wloskow kuby spalismy na litere H, my dwa dryblasy w pionie (powiedzmy ) a Kuba posrodku w poziomie
Nancy siedzi u tesciów, wraca w czwartek, miałysmy dzisiaj sie psotkac ale sie pogoda spiętroliła

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja wpadłam dziewczyny w jakiś taki... marazm?

nic mi się nie chce, nie moge patrzeć na siebie w lustrze, a nawet kilkudziesięciu brzuszków nie chce mi się zrobić. Dziś to bym najchętniej cały dzień przespała. Nie wiem czy to pogoda czy co.

Sylwietta, my z kolei chcieliśmy to co z miesiąca na miesiąc zostanie wyciągać i do skarbony wkładać, i co z tego jak z miesiąca na miesiąc coś trzeba non stop wyłożyć
kochana, my tle co przestaniemy palic w piecu to juz skaładamy kase na nastepny sezon- jakies 3-3,5 tys trzeba z tym, ze tescie sie dokładają mniej wiecej pól na pól no i latem i tak codziennie sie pali, zeby wode nagrzac a poza tym- jak to koło domu zawsze cos trzeba kupic, dokupic, wymienic...... dwa auta na utrzymaniu..... ehhhhhhh

Cytat:
Cześć dziewczyny,

fewciu, kciuki za Blanke
i współczuję nocek wszystkim mamusiom, które się żaliły. U nas też średnio, obudziła się po 2. Tż ją ululał i wstała o 6 na butle, ale poszła dalej w kime i spała do 7:30.

miłego dnia. u nas piździawka!
Cała, trzym sie i Julaska ucałuj moze pogoda nie taka? a może te uderzenia wlasnie ją tak zesmuciły? mój wczoraj wsadził sobie w oko róg z opkaowania husteczek , jejusiu jak płakał- co ze mnie za matka, ze nie upilnowąłam ale akurat odcedzałam ziemniaki..... z tego bólu, żalu i płaczu pocycusial i poszedł spac na dwie godz prawie......
gratuluje rocznicy

dziec własnie rozdziera gazete w drobny mak
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:08   #4657
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O rany, ale on dużo je! Szok!
Całego banana? O_o jak moja zje kęs czegoś to ja z radości skaczę..
to prawda ładnie je ale co z tego jak on taki drobny myślę,że przez to,że jest bardzo ruchliwy - nie magazynuje tłuszczyku tylo wszystko pali na bieżąco
poza tym my dietkę zaczęliśmy dość wcześnie rozszerzać mimo kp- w 5 miesiącu bo słabo przyberał przez ulewanie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 11:17   #4658
hope01
Zakorzenienie

Sylwietta to t. biadoli przy nas specjalnie że za co będzie palić w piecu... Ty, no jak ona w piątek kupuje na weekend 3 paczki fajek 12,90 a w sobote nam dzwoni że jak będziemy jechać to żeby dokupić dwie?? Siada przed kompem na tych czatach i jednego za drugim. A najlepesze, wiedziała że mamy przyjechać, G wchodzi do pokoju i z mordą na nią nadymione tak że siekierę zawiesić.

A właśnie. Nie wiem czy któraś się orientuje w takich sprawach.
Ona podpisała ojcu TZta kredyt pod zastaw domu. Nie wiedziała, że on już miał K*rwe i plany zostawienia ich z niczym. no i zostawił ją bez środków do życia nie mówiąc już o spłacaniu tego. Odsetki rosną. W każdej chwili mogą ją wypierniczyć. Raz ktoś był zdjęcia robić (ta łajza ich wpuściła, dokumentów nie sprawdziła nic! jak się zapytaliśmy skąd byli to ta z morda że skąd ma wiedzieć, że ni zna ciul wie czy mieli do tego prawo). I tak ją od kilku lat wywalają.
W ogóle kredyt wzięty w banku, który jak się okazalo nie miał prawa udzielania kredytu o takij wysokości. Dlug odsprzedany podobno jakiejś firmie. Najlepsze, że dom nie jest wart wziętych pieniędzy. Ona zrobiła rozdzielczość majątkową ale już po wszystkim. I jakas jej znajoma jej powiedziała że ona nie powinnna za opał płącić bo ona ten dom użytkuje, opiekuje się nim, że powinna zgłosić to i oni jej powinni opał kupować. Prócz tego, żeby iść się dopytać, czy nie może płacić za ten dom tak jak my odstępne co miesiąc. Dodam że raczej nikt tego nie kupi. Bo to bliźniak, blisko rzeki, która przy powodzi była w piwnicy, naprzeciwko tory.
???

Stary 2013-08-14, 11:30   #4659
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny, proszę o radę

pisałam Wam,że TZ kupił mi sukienkę na wesele, zapomniałam cyknąć fotkę ale znalazłam identyko w necie, tylko że moja ma doł czarny a nie koralowy (koralowy też mierzyłam ale w czern zdecydowanie piękniejsza )

proszę doradzcie mi jak mogę się uczesać i zrobić make up do takiej sukni?

myślałam o fryzurze coś w greckim stylu- jakiś luźny warkocz,ewentualnie coś na boku dobierane- rozpuszczonych raczej nie lubię nosić bo mi mało co zostało przez to karmienie

sukienka na żywo jest o wiele ładniejsza- ta modelka ze zdjęcia troszkę tę kreacje paskudzi

a dodatki jakie? myślałam o jakiś mocnych akcentach, lubię rockowy styl

buty- mam takie piękne z zary sandałki wysokie czarne z mnóstwem rzemyków na całej długości, będą pasować idealnie
ale co z resztą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (31,2 KB, 48 załadowań)
Stary 2013-08-14, 11:35   #4660
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Sylwietta to t. biadoli przy nas specjalnie że za co będzie palić w piecu... Ty, no jak ona w piątek kupuje na weekend 3 paczki fajek 12,90 a w sobote nam dzwoni że jak będziemy jechać to żeby dokupić dwie?? Siada przed kompem na tych czatach i jednego za drugim. A najlepesze, wiedziała że mamy przyjechać, G wchodzi do pokoju i z mordą na nią nadymione tak że siekierę zawiesić.

A właśnie. Nie wiem czy któraś się orientuje w takich sprawach.
Ona podpisała ojcu TZta kredyt pod zastaw domu. Nie wiedziała, że on już miał K*rwe i plany zostawienia ich z niczym. no i zostawił ją bez środków do życia nie mówiąc już o spłacaniu tego. Odsetki rosną. W każdej chwili mogą ją wypierniczyć. Raz ktoś był zdjęcia robić (ta łajza ich wpuściła, dokumentów nie sprawdziła nic! jak się zapytaliśmy skąd byli to ta z morda że skąd ma wiedzieć, że ni zna ciul wie czy mieli do tego prawo). I tak ją od kilku lat wywalają.
W ogóle kredyt wzięty w banku, który jak się okazalo nie miał prawa udzielania kredytu o takij wysokości. Dlug odsprzedany podobno jakiejś firmie. Najlepsze, że dom nie jest wart wziętych pieniędzy. Ona zrobiła rozdzielczość majątkową ale już po wszystkim. I jakas jej znajoma jej powiedziała że ona nie powinnna za opał płącić bo ona ten dom użytkuje, opiekuje się nim, że powinna zgłosić to i oni jej powinni opał kupować. Prócz tego, żeby iść się dopytać, czy nie może płacić za ten dom tak jak my odstępne co miesiąc. Dodam że raczej nikt tego nie kupi. Bo to bliźniak, blisko rzeki, która przy powodzi była w piwnicy, naprzeciwko tory.
???

o kurde, bank może zlicytować
rozdzielność nic nie daje w takim przypadku- kurde okropna sytuacja

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-08-14 o 11:36
Stary 2013-08-14, 11:43   #4661
hje
Zakorzenienie

Kurna, w słońcu ciepło, a w cieniu tak pizga, że szok.

Cały spacer Pola przesiedziała w wózku. I jej się podobało.
Gdzie jest moje małe bejbe?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 11:50   #4662
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Cały spacer Pola przesiedziała w wózku. I jej się podobało.
Gdzie jest moje małe bejbe?

czegoś tutaj nie rozumiem
cały spacer siedziała w wózku - jak dla mnie super
podobało jej się - jak dla mnie super
a ty płaczesz?
Stary 2013-08-14, 11:50   #4663
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
sprzedałam dzisiaj na 3 godzinki młodego teściowej i szalałam po domu ze ścierą, ale po wysprzątaniu łazienki i starciu kurzy mi się znudziło i czytałam

bokeh, świetną miałaś sukienkę na weselu skąd?

hej, hej
doczytałam, że wakacje się udały, super

no i jednak się rozkręciła jedzeniowo
jak ja dałam Filipowi tego większego smoczka, to najpierw wypluwał, ale już się przyzwyczaił

oj zdrówka dla Blanki

i jest czasem, bo mój brat tak do niego mówi

psiknij wodą morską i same wypełzną

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

a pisałam Wam, że byłam w końcu w tamtym tygodniu na basenie z Filipem? kurde, młody taki sam jak nasz Elmo - jak widzi wodę, to szał siedziałam z nim w wodzie godzinę i jeszcze mu było mało, bo wrzeszczał jak wychodziliśmy
ZARA ;D
Cytat:
Czesc!
sylwietta dziekuje za zaproszenie. Pozostalym dziewczynom rowniez
hope to Was zalatwili z samochodem na cacy.
Ty chyba pisalas, ze masz problem ze zmiana pieluszek. Jak sobie radzisz? Yae tez jest wiercipieta i zmiana nie nalezy do najlatwiejszych.
nawijko witajcie ponownie! Jak podroz pociagiem?
Jak sie maja po wczorajszych przebojach Zuzia agi, Blanka fewci i Maja evel?
lenova zwykle niczym nie czyszcze noska, kozy wyskakuja same przy kichnieciu. Jedynie bardziej uporczywe wycieram chusteczk, ale Yae tez tego nie lubi.
marsi wydaje mi sie, ze Leo spi odpowiednio w dzien. Yae 2miesiace mlodsza a zwykle nawet tyle nie spi.
fewciu, mala niech szybko koncza sie delegacje tz-ow. Ja odliczam dni, kiedy moj skonczy ten najciezszy oddzial. Byle do niedzieli.
Wczoraj mielismy isc ze znajomymi na kolacje, ale znow nie wyszlo; tz wrocil szybko, ale drugiego zatrzymali. Do trzech razy sztuka, kolejny raz juz w weekend sie umowimy za dnia.
Dzis moze wpadna znajomi z coreczka dokladnie rok starsza od Yae. Jej mama znow jest w ciazy i bedzie ponownie lutowa mama. Kiedy tz sie dowiedzial o nich, to stwierdzil, ze chcialby z naszym drugim trafic na luty 2015. Czemu nie :-D

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

blogerko, neti Udanych wakacji!

---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ----------

bokeh mamy coraz lepszy design. Teraz juz mamy symetrycznie dziury...
No widzisz, dekoratorka zna się na rzeczy i nie zostawia niedoróbek Ciekawe jaką następną metamorfoze wam szykuje:P

Cytat:
Ogladalyscie film dokumentalny "Bobasy"? Opowiada o pierwszym roku zycia czworga dzieci: ze Stanow, z Namibii, Mongolii i Japonii. Calkiem przyjemnie sie oglada

nie, ale jak napisałaś zaraz sprawdziłam i oglądne
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258439]Agu przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a potem niestety w przedszkolu musiała :/ teraz już nie będą spać, uff.

luz

ja to jednak głupia matka jestem :/

U nas identycznie a ja się ciągle martwię, że ona głodna, mało tego mam problem, bo prawa pierś ma nadprodukcję a lewa nieprodukcję :/ w efekcie prawa gigant, lewa ucho spaniela :/[/QUOTE]

u mnie odentiko, prawa produkuje a lewa flaps taki....

Dzięki za komentarze dot. zdjęć ;* chociaż ja z nich nie ejstem zadowolona, na szczęście nie robiłam dla nich tylko dla siebie, ale jutro ide na wesele na którym będę robiła dla nich i mam stresa, dodatkowo jutro wolne a chciałam se jakąś fryzure machnąć
Stary 2013-08-14, 11:54   #4664
e_vel
Wtajemniczenie

Wróciłyśmy od lekarza - jednak ząbki (najprawdopodobniej), bo górne jedynki niby się przebiły, ale dziąsełka spuchnięte okrutnie bo pchają sie dwójki jeszcze
JAk teraz takie cyrki to co będzie przy trzonowych ???
Mam zbijać gorączkę, smarować dziąsełka i ewentualnie Lakcid podawać...

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię tylko muszę Was o coś spytać bo zonka mam
Zepsuł mi się czajnik elektryczny więc zakupiliśmy nowy. Szału nie ma, no taki za 80parę zł, myślę że już niezły, estetycznie fajny.
Tylko, że - zawsze przed użyciem z nowym czajnikiem robiłam tak, że po prostu gotowałam wodę, wylewałam ją - po czym gotowaliśmy już normalnie, na kawę itepe.

I tak było w instrukcjach.
No a teraz ja się od dwóch dni zastanawiałam czemu mi nie smakuje kawa i jakaś jest dziwna , aż wreszcie zrobiłam sobie herbatę - to samo. Zaczęłam myśleć, że coś z wodą - ale ugotowałam dla sprawdzenia wodę w garnku - i zonk : kawa jest normalna! A zatem winowajcą jest czajnik. O co chodzi, co teraz? Woda ma jakiś posmak taki, no nie wiem?

Jak wy "przygotowujecie do użycia" czajnik elektryczny? :/
ja raz taki miałam, jeszcze w internacie Kurde, nic nie pomagało, a śmierdziało taką elektryką jakąś Możesz spróbować wlać szklankę octu, zagotować, a potem wylać i wlać czystej wody i zagotować i jeszcze raz.
Cytat:
Dziewczyny, proszę o radę

pisałam Wam,że TZ kupił mi sukienkę na wesele, zapomniałam cyknąć fotkę ale znalazłam identyko w necie, tylko że moja ma doł czarny a nie koralowy (koralowy też mierzyłam ale w czern zdecydowanie piękniejsza )

proszę doradzcie mi jak mogę się uczesać i zrobić make up do takiej sukni?

myślałam o fryzurze coś w greckim stylu- jakiś luźny warkocz,ewentualnie coś na boku dobierane- rozpuszczonych raczej nie lubię nosić bo mi mało co zostało przez to karmienie

sukienka na żywo jest o wiele ładniejsza- ta modelka ze zdjęcia troszkę tę kreacje paskudzi

a dodatki jakie? myślałam o jakiś mocnych akcentach, lubię rockowy styl

buty- mam takie piękne z zary sandałki wysokie czarne z mnóstwem rzemyków na całej długości, będą pasować idealnie
ale co z resztą
Piękna mocne dodatki to dobry pomysł A może zaszalejesz np z jakimś neonowym kolorem

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Bokeh... piękne zdjecia z wesela ślicznie wyglądałaś, a młodzi mieli super salę ubraną a i te spinki do mankietów wymiatają A co Pan Młody zrobił z nogą?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:58   #4665
Debrah
Zakorzenienie

E_vel : współczuję dolegliwości Małej

I wszystkim dziewczynom kiepskich nocek, łączę się w bólu

Bokeh: genialna kiecka! (kolor <3)
Marsi: śliczna sukienka, mocne dodatki to dobry pomysł zdecydowanie
Zwłaszcza w połączeniu z butami o których piszesz.

Co do cycków jeszcze: kurdę, myślałam, że tylko ja mam taki problem, że w jednej piersi chyba mleka więcej, a tu więcej nas ...
Stary 2013-08-14, 12:02   #4666
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny, Pietraszko wyje i wyje i wyje i wyje i wyje i wyje co mu jest???? (

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:03   #4667
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny ze starszymi dziećmi, no i w sumie te z młodszymi też

Niedawno odkryłam "klocki" Playmobil - bo to nie są typowe klocki, raczej takie zestawy tematyczne. Cena - od 10zł za malutki zestaw do kilkuset. Ale warto - jakość rewelacyjna (jak lego), BARDZO szczegółowe, pomysowe. Agu na 3ur dostała domek od mojej mamy (i tak się moje robienie domku skończyło ), a wczoraj jej taki malutki zestaw kupiłam za 13zł (a w kasie nam pani gratis dała panią z dalmatyńczykiem, smyczą, miską, jedzeniem):

http://www.zeebop.com/store/playmobi...535570147.html

W domku są nawet sztućce, szczotka do kibla i szczoteczki do zębów

I planuję na Mikołajki może kupić:

http://www.zeebop.com/store/playmobi...000101114.html u nas koszt cztedzieści parę złotych

a te dwa do 30zł:

http://www.zeebop.com/store/playmobi...oom-20334.html
http://www.babyland.lodz.pl/produkt/...IM☠4407/

a oni mają też serię dla dzieci 1-3 letnich

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Lady, najedzony/przewinięty/wyspany? nie za gorąco?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:05   #4668
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy od lekarza - jednak ząbki (najprawdopodobniej), bo górne jedynki niby się przebiły, ale dziąsełka spuchnięte okrutnie bo pchają sie dwójki jeszcze
JAk teraz takie cyrki to co będzie przy trzonowych ???
Mam zbijać gorączkę, smarować dziąsełka i ewentualnie Lakcid podawać...

ja raz taki miałam, jeszcze w internacie Kurde, nic nie pomagało, a śmierdziało taką elektryką jakąś Możesz spróbować wlać szklankę octu, zagotować, a potem wylać i wlać czystej wody i zagotować i jeszcze raz.

Piękna mocne dodatki to dobry pomysł A może zaszalejesz np z jakimś neonowym kolorem

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Bokeh... piękne zdjecia z wesela ślicznie wyglądałaś, a młodzi mieli super salę ubraną a i te spinki do mankietów wymiatają A co Pan Młody zrobił z nogą?
Panu mlodemu w kolanie ułamał się kawałek który się przmieścił no i puchnie mu zbiera się tam ropa z krwią i boli go, musi mieć artroskopie, a to wszystko 2 tyg przed ślubem :/ a najlepsze że on jest w ogóle super tancerz a na swoim ślubie nie mół się wybawić
Stary 2013-08-14, 12:10   #4669
hope01
Zakorzenienie

http://tablica.pl/oferta/hustawka-dz...tml#656f75c04f dziewczyny warto się na taką husiu husiu KIEDYKOLWIEK porywać?

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Kurcze Lady, a może jednak ząbek?

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-08-14 o 12:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 12:17   #4670
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Dziewczyny, no nie wiem, bawi sie i wyje, je i wyje, raczkuje wyje, siada wyje w wozku, na raczkach, daje nowe zabawki non stop ryk przewiniety, nakarmiony, smiga w pieluszce i koszulince (wczesniej zalozylam spodenki dresowe i skarpeciochy - tez wyjec ) patrzy sie na mnie tymi swoimi oczyskami i placze placze placze i placze :'( a ja nie wiem co mu jest :'( goraczki nie ma

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Aha co zauwazylam, od paru dni wystawia jezyk i gryzie, mozliwe, ze na zabki jednak???

Stary 2013-08-14, 12:17   #4671
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

może go coś boli? może faktycznie dziąsełka? moj jak tak wył i dałąm ibum to przeszło pleśniawek nie ma????
Stary 2013-08-14, 12:23   #4672
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
czegoś tutaj nie rozumiem
cały spacer siedziała w wózku - jak dla mnie super
podobało jej się - jak dla mnie super
a ty płaczesz?
Bo już jest taka duża, a jak była malutka, to jej wystarczyło leżenie i rozglądanie się nad sobą.

Hope, my mieliśmy taką, tylko do 9 kg i można było rozłożyć, więc młoda się huśtała tak do 5 mies. I podobało jej się, nieraz zasypiała w niej. Ale potem się znudziła i oddaliśmy. Ale Dadi mobilny bardzo, to chyba nie będzie w niej zbyt długo siedział.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:26   #4673
LadyWhisper
Zakorzenienie

posmarowałam calgelem i teraz cisza i froteruje podłogę w kuchni. kurde, a ja tam żadnych żadnych ząbków ni chu chu nie widzę

Stary 2013-08-14, 12:36   #4674
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej, my wstaliśmy 20 minut temu

Współczuję Wam dziewczyny tych koszmarnych nocek

A gdzie to można obejrzeć?

biedna Blanka

Mam nadzieję, że Julce szybko zejdzie to z policzka
za próby siadania bez podparcia
na rocznicę

Dobrej drogi i udanych wakacji
Ogladalam na Ekino. Bylo tez na Kinomaniaku
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:36   #4675
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
posmarowałam calgelem i teraz cisza i froteruje podłogę w kuchni. kurde, a ja tam żadnych żadnych ząbków ni chu chu nie widzę
lady Kochana może jednak ząbki? Skoro calgel pomógł...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:41   #4676
Debrah
Zakorzenienie

Lady : mi się wydaje, że zęby. Bo u mojej też nie było żadnych oznak na dziąsłach aż tu nagle : kiepska noc za mną, dużo pobudek, wstajemy i co? jest ząb.
Tym bardziej, że to nie jest tak, że od razu widać całego ząbka, najpierw się przebija i tylko pojawi się jego zarys : a to chyba właśnie najbardziej boli.
Stary 2013-08-14, 12:48   #4677
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ZARA ;D

No widzisz, dekoratorka zna się na rzeczy i nie zostawia niedoróbek Ciekawe jaką następną metamorfoze wam szykuje:P

nie, ale jak napisałaś zaraz sprawdziłam i oglądne

u mnie odentiko, prawa produkuje a lewa flaps taki....

Dzięki za komentarze dot. zdjęć ;* chociaż ja z nich nie ejstem zadowolona, na szczęście nie robiłam dla nich tylko dla siebie, ale jutro ide na wesele na którym będę robiła dla nich i mam stresa, dodatkowo jutro wolne a chciałam se jakąś fryzure machnąć
Na razie powieksza juz istniejace dziury a papier, ktory udalo sie urwac, konsumuje

debrah u mnie obie produkuja tak samo, ale Yae preferuje prawa - tylko przy niej zasypia

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42260496]Dziewczyny ze starszymi dziećmi, no i w sumie te z młodszymi też

Niedawno odkryłam "klocki" Playmobil - bo to nie są typowe klocki, raczej takie zestawy tematyczne. Cena - od 10zł za malutki zestaw do kilkuset. Ale warto - jakość rewelacyjna (jak lego), BARDZO szczegółowe, pomysowe. Agu na 3ur dostała domek od mojej mamy (i tak się moje robienie domku skończyło ), a wczoraj jej taki malutki zestaw kupiłam za 13zł (a w kasie nam pani gratis dała panią z dalmatyńczykiem, smyczą, miską, jedzeniem):

http://www.zeebop.com/store/playmobi...535570147.html

W domku są nawet sztućce, szczotka do kibla i szczoteczki do zębów

I planuję na Mikołajki może kupić:

http://www.zeebop.com/store/playmobi...000101114.html u nas koszt cztedzieści parę złotych

a te dwa do 30zł:

http://www.zeebop.com/store/playmobi...oom-20334.html
http://www.babyland.lodz.pl/produkt/...IM☠4407/

a oni mają też serię dla dzieci 1-3 letnich

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Lady, najedzony/przewinięty/wyspany? nie za gorąco?[/QUOTE]

Znamy! Uwielbialam sie nimi bawic w dziecinstwie. Mialam szpital i dom wlasnie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 13:01   #4678
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, na moje oko to ząbki. Patrz, Maja już ma 3 i teraz z tym 4 najgorzej. Od 2 tygodni maruda i w nocy nie śpi bez rzucawki, ząbek 4 wyszedł przedwczoraj a od wczoraj dopiero gorączka i wycie...

Apropo, dałam jej czopka - paracetamol na zbicie gorączki i za chwilę się go pozbyła.... i co teraz?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:07   #4679
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Kochana, na moje oko to ząbki. Patrz, Maja już ma 3 i teraz z tym 4 najgorzej. Od 2 tygodni maruda i w nocy nie śpi bez rzucawki, ząbek 4 wyszedł przedwczoraj a od wczoraj dopiero gorączka i wycie...

Apropo, dałam jej czopka - paracetamol na zbicie gorączki i za chwilę się go pozbyła.... i co teraz?
ale wyszedł taki w całości nierozpuszczony? to ja bym chyba dała drugiego,po jakim czasie się pozbyłą?
Stary 2013-08-14, 13:10   #4680
mala_19kw
Zakorzenienie

Dobra...

Dziś mojemu dziecku zaserwowałam zupke pomidorową z ryżem
Pięknie zjadł.

Teraz właśnie wariuje przy mnie a ja was grzecznie poczytam

W ogóle to ja się zastanawiam czy moje dziecko nie ma ADHD
Jak je/pije mleko to skubie rączką o swój policzek/ucho/moją dłoń/swoją dłoń/butelkę/nogę
Wasze też tak robią?

Poza tym od jakiegoś czasu odkrył że ma jajca
Dziewczyny ja go pół godziny przebieram bo większość czasu walczę z nim żeby nie pchał tam łap.
Tak się ściska że mu między palcami wychodzą(ma całe czerwone od tego i podrapane) -jak na to patrzę to mi się słabo robi a ten głupol jarzy miche
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości