|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Kochane, sorki że nie piszę, ale to zapalenie spojówek mnie pokonało
Kocham Was i tęsknię za paplaniem ![]() PS> I jeśli któraś z Was jutro wyjeżdża na jakiś długi weekend to udanego pobytu życzę
|
|
#2642 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
No to ja dziś też machnę ile dam rade, niby zaczęłam wczoraj, ale to tylko 30 scisków, to sie nie liczy ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() Masz rację, same jesteśmy sobie winne, przecież nikt nie każe Nam jeść śmieciowo. Znów się zrobiło na wątku motywująco Ja się też wzięłam pare dni temu w garść, co prawda dziś wpadły mi orzeszki, ale nie jakoś super dużo. Ja biegam i będę robić ściski agrafką, bo takich ćwiczeń typowo na brzuch albo za bardzo podchodzących pod siłowe to nie mogę. Będziemy się nawzajem pilnować i do[ingować i na pewno się uda! Ah, Kamikaze, kochana, gratuluję Ci spadku ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- hej hej, to ja tylko melduję, że rano zjadłam pół żytniej bułki z serkiem apetina i płatki owsiane z bieluchem i miodem. Potem w ramach przekąsek troche poszalałam- trochę suszonych moreli, trochę orzeszków ziemnych,3 nektarynki, borówki Wiem, że brzmi zdrowo, ale było tego za dużo, zrobiłam się aż senna. Na obiad zjadłam dwa kotleciki mielone z indyka i nektarynkę. Miałam iść teraz biegać, ale szczerze mówiąc czuję sie troche przejedzona, więc dam sobie jeszcze godzinkę, pójdę pobiegać, machnę 200 ścisków agrafką i może jakieś dodatkowe ćwiczenia na nogi ![]() Na kolację/potreningowy zjem chyba fasolkę czerwoną ze śledzikiem, albo tradycyjnie już jajko. Myślę, że dziś się zamknę w 1500, przy treningu to całkiem ok.
|
|
|
#2643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja mam 168 chyba dawno się nie mierzyłam, ale raczej nie urosłam ![]() Cytat:
Bo ja ledwo 3km pokonuje z przerwami na marsz i zdycham
|
||
|
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaz po 2,5 km to mam wrażenie, że padnę, ale po prostu nie zatrzymuję się i lecę dalej, kwestia wmówienia sobie- "ok, jeszcze 100 metrów" "ok, dobiegnę do konca tego zakrętu i zobaczę co dalej" i po chwili już o tym nie myślę i cisnę dalej
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie dobra jesteś Też bym chciała sie tak umieć przekonywać
|
|
|
|
|
#2646 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja im jestem starsza tym więcej muszę spać Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ta emotka idealnie oddaje mój dzisiejszy dzień - wczoraj tifoczki dziś zakwasy gigant...a robiłam wyzwanie miesięczne z tifoczkami a potem i po 3x dziennie a teraz co...10min i dziś ledwo chodzę dziś zero ćwiczeń ale spacer do dentysty-banku-fotografa i na zakupy zaliczony, zawsze coś eh ale jutro wycieczka rowerowa , ok 70km w planach więc już ruch jakiś będzie większyA teraz menu...wg ileważy 1800kcal zjadłam może ciut mniej ale nie liczę na duży błąd pomiaruśniadanie: bułka maślana 88g masło 5g twaróg półtłusty 3og miód 40g( a niby 3 płaskie łyżeczki potem zjadłam banana przed wyjściem potem loda z automatu średniego-bez polewy, bez wafla obiad do dwa paszteciki 80g (domowe, pieczone ale z mięsnym farszem) i kubek barszczu (tu uwaga torebka )potem 5 żelek ale takich większych (cud, że na jutro coś zostało-paczka żelek na 3 dni to sukces i porażka w jednym malin 50g i 100g borówki ot tak zjadłam 2kromki chleba razowego 70g i pasta rybna (domowa-ryba twaróg cebula) a i śliwka gigant prawie 200g ![]() dobrze wiem jak to wygląda, ale tak było Muszę się jakoś ogranąć bo to normalnie cyrk a nie dieta pipson jestem tchórz i nie przymierzyłam spodni
|
|
#2647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Melduję 5,7 km biegu, 35 przysiadów, 200 ścisków agrafką i lekkie rozciąganie nóżek
|
|
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
26 lat, 166 cm, cel 58 kg 75 kg lipciec 2015 r (7 miesięcy od porodu) Jest 65,8kg Skalpel 60x Turbo wyzwanie 57,5x Killer 14,5x Model look 4x, Detocell, Secret 2x 6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x |
|
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Cocktailraspberry Czas edycji: 2013-08-14 o 22:12 |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
Milena, Coctail,
ale w "nagrodę' sobie walnęłam troche za dużą kolację pocieszam się, że zdrowo, bo sałatka z białej fasolki, śledzika, ziemniaka gotowanego i ogóreczków Ale solidnie sobie jej nałożyłam ![]() Teraz idę położyć lniany na łeb, machnąć pazury odżywką i pouczyć się, bo do września coraz mniej czasu
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jakiś egzamin w wrześniu jeszcze ? To ucz się pilnie
|
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Tajka
|
Hej można się podpiąć ?
![]() Widzę u niektórych z Was w podpisach piękne wagi I aż dupę ściska od tego, że ze mnie taki leń.Od kilku lat próbuję zrzucić głupie 4kg i zawsze waga się waha 1-2 kg. To spada, to znów rośnie. No nic, męczę się dalej ![]() Mam 18 lat. Niedługo stuknie mi 19stka, ale z tym mniejsza ![]() Idę teraz na studia. Mam 164 cm wzrostu i chciałabym zrzucić kilka zbędnych kg. Ale nie o nie się rozchodzi. Najbardziej zależy mi na ujędrnieniu ciałka i niedopuszczeniu do efektu jojo. O nie ! Co do 1000 kcal. Ogólnie moje posiłki tak się kręcą w tych granicach. Niestety tabele kaloryczności mam w większości obkute. Niestety, ponieważ kiedyś miałam na tym punkcie obsesję. Jadłam ok 700 kcal dziennie. To było dwa lata temu, wtedy też zepsułam sobie cały metabolizm. Nie ćwiczyłam, tylko dietowałam. A właściwie się głodziłam. Jadłam zdrowo, nawet bardzo, ale starałam się, aby wszystko co zjem, było mało kaloryczne. Teraz już się ogarnęłam, zaczęłam ćwiczyć i dbać o siebie. Niedawno byłam na Dukanie, ale wytrzymałam 15 dni. Byłam osłabiona i wszystko mnie wkurzało. I brakowało mi warzyw i owoców. Właściwie dzisiaj go zakończyłam zjadając na śniadanie grapefruita (jako dodatek) i na obiad mix surówek :P I słonecznik świeży na ławeczce w ciągu dnia ;P Ok. Przejdźmy dalej. Ćwiczyć się staram. Moimi ulubionymi są ABS z Mel B, którym jestem wierna. W kwietniu nie było dnia, żebym tego ćwiczenia nie wykonała. Takie 30 dni z Mel B. Nie pamiętam efektów. Niestety. Ponieważ ostatnio trochę się zapuściłam. Od 1.08 do 12.08 robiłam systematycznie przysiady. Codziennie. Zaczęłam od 60 i tak szłam w górę po 10 każdego dnia. Ale przyznaję, że przez dwa dni nie zrobiłam nic. Zwalę tym razem na @, bo nie miałam ochoty na jakiekolwiek prawidłowe funkcjonowanie. Ale teraz wracam. Dodatkowo kocham rower. Mogłabym nim zjeździć świat. I kręcę HH, to również moje takie małe cudo. Potrafię kręcić kilkoma naraz Co więcej ? Kocham pływać. Mamy zamiar zapisać się z mama na basen od września, a od października będę miała zajęcia na basenie w szkole. Także bardzo się cieszę z wyboru moich studiów. Nie wiem, co mam jeszcze powiedzieć. Lubię ćwiczyć. Naprawdę. Ale często moja głowa przejmuje prowadzenie i zamiast ćwiczyć - oglądam piękne zdjęcia jedzenia i ładnych przemian w internecie. Takie głupie, że nie wiem Dietę trzymam ładnie. Jestem z siebie zadowolona. Dzisiaj poszłyśmy z przyjaciółką na kebaba, przyznaję bez bicia. Ale ale...wzięłam bez sosu i w bułce. A po to w bułce, aby potraktować ją jako miseczkę i jej nie zjadłam. Czyli wyszło na to, że zjadłam kurczaka i surówki. I nie było tłuste Ok. Mniejsza o to. Dużo piję. Potrafię wypić nawet 5 litrów płynów dziennie. Nie pracuję, także mam bardzo dużo czasu i mogłabym go wykorzystać na ćwiczenia zamiast na seriale, filmy i głupoty. Szukam większej motywacji, czasem kopa w dupę za lenistwo. Mam nadzieję, że mi pomożecie. Także to chyba na tyle. ![]() Dzisiaj zaliczyłam 120 min na rowerze, 20 min HH oraz ABS z Mel B. ![]() Nie jest to jakieś szaleństwo, ale jakieś ćwiczenie lepsze od żadnego
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmęczona trochę jestem, ale usatysfakcjonowana tym aktywnym wypoczynkiem no du.pa mnie tak boli, że masakra ![]() Dziękuję ![]() No to brawo za Ewkę! Cytat:
ja kiedyś u rodzinki poskakałam sobie 15 min i byłam mokra także brawo ![]() No dzisiaj było apogeum A jacuzzi super sprawa wytelepało mi trochę moje fałdki Uuu, szkoda, że @ tak niefortunnie wypadła a zoo dobra opcja bierz TŻ za fraki i idźcie ![]() Ja właśnie jestem gdzieś tydzień przed @ i już czuję jakieś pobolewanie no chyba, że to od wysiłku no ale nie wiem...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większość jest do rozdania, ale na pewno cosik spróbuję wzięliśmy różne tylko nie mogliśmy dorwać tej z galaretką, a słyszałam, że dobra no ale trudno. Może na Słowacji będzie ![]() Kocie języczki miałam dzisiaj w rękach, ale TŻ powiedział, że takie małe gó.wno no i nie wzięłam ![]() Daj spokój, dzisiaj tyle km przeszliśmy oczywiście, że ja w tyle z tych bardziej miłych to kruszynka
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#2655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że trochę mi się kondycja poprawiła chociaż ![]() No to widzę, że też wycieczka się szykuje no i imprezy ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jutro jadę w dalszą trasę Cytat:
aż mam ochotę spróbować, bo nigdy nie jadłam i jak widzę ją w sklepie to mi się od razu z Tobą kojarzy ![]() No to trzymam za wyzwanie szpagatowe
|
|||
|
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem z bólem Tiffoczkowym niedawno przechodziłam to samo chodzenie to jeszcze ujdzie, najgorzej się przekręcić na łóżku czy kichnąć ![]() Spacer tyż ćwiczenia ![]() Ile?! gdzie Ty się wybierasz? ![]() Cytat:
od razu z grubej rury widzę
|
||
|
|
|
#2657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ile w tej chwili ważysz? Znasz swoje wymiary? ![]() Po pierwsze- co to znaczy "kręci się w granicach?" przy Twoim wzroście 1200 to conajmniej, jeśli ćwiczysz to zwiększ kaloryczność, nie bój się tego- do 1500 a nawet 1800 spokojnie, zależnie od intensywności ćwiczeń. Fajnie, że zdajesz sobie sprawę, że miałaś zaburzenia odżywiania, to ważne. ![]() No i super, że ćwiczysz, na wątku mamy sporo amatorek Mel B- ja osobiście z nią nie ćwiczę, bo wolę dłuższe programy, ale kilka razy mi się zdarzyło i wiem od dziewczyn, że można super efekty uzyskać ![]() Właśnie zauważyłam, że jeżdziłaś dziś 2 godziny na rowerze- musisz koniecznie zwiększyć kaloryczność! To nie "takie tam ćwiczenia" dwie godziny pedałowania to sporo. Apropos kebaba- super, że potrafisz sobie narzucić rygor, chylę czoła, bo ja bym się dobrej bułce kebabowej nie oparła, jakbym już kebaba w swoje łapy dorwała- dlatego omijam budki z kebabem Ale apropos tego rygoru- nie narzucaj sobie zbyt restrykcyjnej diety, u mnie to doprowadziło do kompulsów, a jeśli masz skłonności do ED, to musisz zwracać na to ogromną uwagę. Czasem można zjeść i kebaba, skoro byłaś 15 dni na Dukanie, to czemu by sobie nie strzelić takiej dawki Ja postanowiłam mieć jeden dzień w tygodniu odstępstwa od diety- oczywiście w granicach rozsądku.Zyczę Ci dużo samozaparcia i powodzenia, też mam ok 3-4 kg do zrzucenia Także będziemy się razem motywować ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
więc miałam niecałe 3 tygodnie na dokończenie pracy, na czekanie na recenzje, złożenie wszystkiego w Dziekanacie- cyrk na kółkach, więc musiałam dwa przełożyc niestety na wrzesień.Ja jestem ciekawa działania tego lnianego, podwędziłąm z kuchni spoożywczy, mam nadzieję, że sie nada
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli można wtrącić, osoby zainteresowane "dietą IF" - czyli najszybszą i najzdrowszą metodą szybkiego odchudzania - zapraszam do swojego tematu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709131 odpowiem na wszelkie pytania. Dieta opiera się na 2 okresach - krótkich "oknach żywieniowych ( 4-8h )" i "postu" ( 16-20h ). Jeśli jesteście już na wykończeniu redukcji ( czyli ostatnie szlify, kiedy sadło z brzucha już nie chce lecieć ) - to tym bardziej polecam, standardowe 5 posiłków dziennie może tu nie podziałać.
|
#2659 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Co do kalorii, to dziennie wychodzi ok. 1300-1500. Także nie głodzę się i potrafię zjeść naprawdę dużo w ciągu dnia ![]() Najbardziej zależy mi: a) na ujędrnieniu ciała, bo wymiary mam takie jakie mam, ale mam tłuste ciało. Tego nie ukrywam. Mam tłusty brzuch (pod pępkiem), mam tłusty tyłek i tłuste uda b)Na stracie centymetrów w brzuchu, udach i łydkach. c) Na zdrowym trybie życia, ale to już osiągnęłam i tak się prowadzę od ponad roku ![]() Co do bułki w kebabie - nie jem ze względu na mąkę = gluten. Nie mogę po prostu i uczę się jeść na nowo
|
|
#2660 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że mamy podobnie do zrzucenia, podobne cele i.. podobne ograniczenia- ja mam nietolerancję glukozy; mam koleżankę z nietolerancję glutenu, także współczuję- bardzo dużo ograniczeń jak gdzieś wychodzimy do knajpki czy generalnie jemy na mieście.. Trzymam kciuki i melduj codziennie co tam ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Chyba, że te o których mówisz to jakaś inna wersja, bo wszystkich nie jadłam, te, które jadłam miały orzeszki, rodzynki i takie właśnie malutkie kawałki galaretki ojaaa, jade na Słowacje hahahah! Smaka narobiłaś! A kocie języczki to faktycznie na jeden haps, bardzo smaczne, ale to po prostu mleczna czekolada cieniutka ![]() Kruszynka to słodko Tak właśnie dzięki Tobie wpadłam na pomysł, że jak ja zdam te dwa egzaminy we wrześniu a mój chłopak jeden, to go namówię na weekend na Słowacji może ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Lubię, jest przepyszny ten serek- jako smarowidło zamiast masła czy czegoś ![]() Nie no, nie z grubej- wszelkie brzuszki i ćwiczenia bardziej siłowe zabronione. I takie dłuższe programy też. Bieg to raptem 30 min było spokojnego truchtu, także ok, agrafka niezbyt wysiłku wymaga Tylko chyba odpuszczę jednak narazie przysiady.
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
kisiej, hej
czyli jednak Dukan był?![]() I tak jak mówi mój Kochany pipsonik , zdecydowanie za mało jesz! Przy takiej aktywności
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne, że zdrowo dziś było oprócz żelek ale ok, paczka na 3 dni to moim zdaniem sukces, dla mnie sukces to nie zjeść paczki w trzy minuty Ja przymierzyłam, nie powiem, zdołowałam się i to grubo. Tak, słowo "grubo" pasuje jak ulał. O dopięciu nie ma mowy, jak je naciągnełam, to w okolicach pasa nie miałam boczków- miałam jeden wielki BOK i jutro przymierz swoje, zrób sobie fotkę i ustaw na tapete ja moje jutro jeszcze raz założę i przysięgam, robię foto i na tapete. Nie mieszkam sama to na lodówkę nie dam, mieli by polewe jak stąd do mostu
|
|
|
#2663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tylko ze słyszenia, więc może coś pomerdało mi się ![]() Haha, Słowacja niedaleko, więc na weekend można skoczyć ![]() A ja nie lubię Lentilków znaczy nie wiem w sumie, bo tych czeskich nie jadłam ale to coś takiego jak m&m'sy, tak? bo tego to nie lubię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
prawie 6 km biegu? ja bym leżała po 500 metrach poza tym na razie musisz się ograniczać, więc naprawdę sporo dziś poćwiczyłaś
|
|||
|
|
|
#2664 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
3 dni Ataku potem II faza. Ale jednak to nie dla mnie. A wydaje mi się, że tak 1300 jest ok. kalorycznie, bo nie męczę się jakoś bardzo przy tych ćwiczeniach i nie odczuwam zapotrzebowania na więcej
|
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja najbardziej lubię z czosnkiem , ale z pesto i rukolą też super ![]() A lentilki tak, takie emenemsy Biegać mogę także spoko Nie był to jakiś sprint, niektórzy cisną 5km w 20 minutek a ja spokojnie, truchcikiem, z muzyczką Kiedyś też tak miałam, że po kilometrze zdychałam, ba, ja zdychałam po wejściu na 1 piętro Nie będę codziennie śmigać, także luzik
|
|
|
#2666 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
A skoro już tu zawitałem, to jakiegoś guida walne. :P
Cytat:
Polecam Ci INTERWAŁY lub/i HIT. Krótki bieg - 30 minut przemiennie truchtem i sprintem >>>> bieg 60+ minut stałym tempem. Takie rozwiązanie daje Ci aż 4 korzyści: a) oszczędzasz czas b) spalasz więcej kalorii c) organizm nie uodparnia się na interwały, jak to ma miejsce w przypadku biegania ( spalasz coraz mniej kiedy biegasz ) d) lepsze działanie prozdrowotne ( zwiększa się wydolność tlenowa ) . ![]() Cytat:
b) możliwe że nabierasz wody, lub ją tracić - da się tym manipulować np. pijąc wodę z solą, lub po prostu duże ilości wody ( organizm myśli, że coś jest nie tak i paradoksalnie - zaczyna się tej wody pozbywać ) - nadmiar w jelitach to aż 2-3 kg c) nie patrz na wagę tylko na centymetr, który zresztą też potrafi kłamać - najlepszy miernik to...lustro. ![]() Cytat:
Ja już od bardzo dawna nie patrzę na kalorie, nie ma to żadnego sensu - nigdy się 1 z 2 nie pokrywa, a makro jest ważniejsze niż bilans kcal. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okresy postu wpływają pozytywnie zarówno na koncentracje jak i na skórę. ![]() Cytat:
Na brzuch są Złote Ćwiczenia - głównie Pompki i Martwy Ciąg, Drążek też zrobi swoje, Przysiady chyba też. Co do ćwiczeń siłowych - mięśnie nie urosną bez dodatniego makro ( 2gB / kg, 5+gW / kg, 1gT / kg ) czy prościej - bilansu kalorycznego ( ok +500 kcal ). Jedyne co zrobisz treningami siłowymi w takiej sytuacji to: a) wzmocnisz mięśnie b) ujędrnisz ciało polecam zresztą zapoznać się z fachową literaturą - dziwi mnie, że nadal tkwicie w tych głupotach, że jak podźwigam trochę hantle to mi urosną bicki. :F Cytat:
a) ta dieta wyniszcza organizm b) przeznaczona jest dla ludzi, którzy nie wykonują żadnej aktywności fizycznej c) rozsądna dieta + ćwiczenia dają porównywalne rezultaty, a także trwalsze i jest to przeprowadzone zdrowo d) Dukan zresztą poszedł za tą dietę siedzieć, tak powykańczał ludzi :F tyle. Gdybyście miały jakieś pytania - pomogę, jutro jest święto więc cały dzień jestem w domu. PS: Cytat:
Tyle to się bez problemu nawet po treningu siłowym robi, sam nieraz po 60 minutach na siłowni, biegałem 40-45 minut z prędkością około 10 km /h. :P
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-15 o 00:23 |
|||||||||
|
|
|
#2667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi guida walić nie musisz, wiem doskonale co to jest High intensity interwal training/ interwały; zaskoczę Cię, znam również protokół Tabaty i wiem jak go sobie wkleić w trening. A koleżanka miała na myśli to, że jestem po poważnej operacji i nie na każdą aktywność fizyczną mogę sobie pozwolić. Jakbyś się wysilił choć odrobinę, a nie tylko ni z gruchy ni z pietruchy wklepywał swoje posty, to zrozumiałbyś w jakim kontekście ona to pisała. Mam wrażenie, że wydaje Ci się, że wszyscy tutaj dopiero wypełzli z jaskini i trzeba ich obsypywać mądrościami- zaskocze Cię- mamy nielimitowany dostęp do internetu, ergo, wchodzimy nie tylko na Wizaż, wiele dziewczyn ma tutaj naprawdę sporą merytoryczną wiedzę.
![]() Edytowane przez pipson Czas edycji: 2013-08-15 o 00:59 |
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałem ogólnikowo. Hmm, ale czego współczujesz? Wszystko się robi w jakimś celu, gdyby bieganie nie przynosiło żadnych efektów to dalej byś biegała? Nie sądzę - to rodzi frustracje. Zresztą nie pisałem, że samo bieganie nic nie daje, ale przy interwałach to niezbyt atrakcyjna aktywność. Poza tym - biegasz w obu przypadkach tak czy siak, po prostu przy I. dochodzą też sprinty, co jest ciekawsze - bo masz jakieś urozmaicenie. Zresztą nie rozumiem też, co to znaczy "jeść dużo", bo 100g ryżu ( "dużo" ) ma jakieś 350 kcal, a niezbyt duży kawałek "schaba" pieczonego na oleju czy maśle - może mieć nawet 400+.
Początkujący specjalista ds. bazodanowych, aczkolwiek porad w tym zakresie udzielam tylko na forach tematycznych pod innym nickiem, ew. na pw. Edytowane przez Japanication Czas edycji: 2013-08-15 o 00:58 |
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne, nikt nie ma czasu przeglądać postów jak leci, nie kazałam Ci czytać całego wątku- po prostu ton Twoich wypowiedzi jest niesamowicie irytujący- zachowujesz się jakby inni forumowicze byli nierozumnymi matołami, jesteś przy tym strasznie zarozumiały. Nie wiem, czy wydaje Ci się, jakbyś tymi informacjami typu " Dukan wyniszcza" czy "istnieje coś takiego jak interwały" odkrywał Amerykę, bo na większość tych informacji, to aż się ciśnie na usta jeden komentarz "no shit Sherlock"
|
|
|
#2670 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daleko się nie wybieram, obok mam "małe jeziorko: to aurkat linia brzegowa i dojazd ![]() Dziś nie rozćwiczyłam ![]() Cytat:
Dzięki za poświecenie to i ja się zmuszę jutro - będzie większa motywacja do pedałowaniaa i za bieganie i resztę![]() a żelki mi Tż wydziela...wstyd mi zjeść więcej ![]() Wmawiam sobie, że mózg dopiero wyłączyłam z ciężkiej pracy to ciut kcal spaliłam
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

No to faktycznie dobra jesteś

może ciut mniej ale nie liczę na duży błąd pomiaru

ale w "nagrodę' sobie walnęłam troche za dużą kolację 

Jacuzzi mm też bym poszła
znam mnostwo ich slodyczy, ale jakos w tej chwili nie umiem sobie nazw przypomniec, to nie chce Cie w blad wprowadzac
wzięliśmy różne