|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 4 |
|
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Nie miałam internetu przez 3 dni
straszne to było.Spóźnione życzenia dla naszych roczniaków Dusiu, Jasiu i Otylko, wszystkiego najlepszego dla was i waszych rodziców. A i dużo zdrówka dla Jasia i Zuzi Antek nauczył się śmiać jak Kacperek z rodzinki.pl Prześmiesznwe to jest
|
#1233 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Sto lat, sto lat dla OTYLKI ! Spóźnione ale z całego serca
![]() Nariko trzymajcie się, jak Zuzia dzisiaj? Picie jest bardzo bardzo ważne! Tżt był wczoraj u pediatry, powiedziała że Z. ma bardzo opuchnięte dziąsła (czego ja nie widzę) i że czeka nas zębowy armagedon Ciekawe kiedy zobaczymy pierwszego zębola ;-) |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dzisiaj jedziemy na rybki mąż chce jechać ![]() Fabiś spał kiepsko w nocy bo mu wychodzi dolna druga jedynka,będzie miał 4 zębole Miłego dnia |
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej!
Spóźnione życzonka dla Otylki Zdrówka dla chorowitków!!!! Nadrobiłam ale nie zacytuje ... ![]() Mam krysys z chłopem i już mam dość... |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Wszystkiego najlepszego dla Otylki Nariko mam nadzieję że Zuzia już lepiej się czuje Angel jak tam remont? U nas dzisiaj piękna pogoda,małż jeszcze śpi a my z Zuzią urzędujemy. Dzisiaj po południu przyjeżdżają znajomi. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Co się dzieje?
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
A dZieki Martus, mąż wczoraj walczył do 4rano, pospal do 8, pojechał teraz do tesciow po spryakiwacz do roślin i będzie pryskal wodą ściany,bo jak sie okazało ciocia z wujkiem 3tapety nakladli, jedną na druga i na sucho nie ma szans ich zedrzec. Jak wróci przyjdzie moja mama zajac sie małą, a ja bede mu pomagała,bo sam sie biedny zaora. W nocy wyniósł wersalke na 4razy pod śmietnik,bo zakaz jest oczywiście... Ale ciii nikt go nie widział
|
#1238 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Iwoncia co się dzieje? Współczuję. Anusia Twój mąż to ma z Tobą dobrze. Ja się wkurzam trochę jak mój jedzie na te ryby, choć raz na jakiś czas niech tam sobie pojedzie. Ale z nim i to jeszcze z dzieckiem by mi się nie chciało. Angel bezproblemowego remontu życzę. Oby szybko się skończył. wysłane z fona ;-) |
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas noc w miarę spokojna ale rzecz jasna dwie pobudki na mleko musiały być![]() ANGEL hehe no nie można teoretycznie ale co tam nocą nikt nie widzi tz jak wynosił ostatnio mebloscianke też nocą to rano już ktoś ja sobie zabrał My dziś na imieninki do chrzesniaczki niby pediatra mówiła że jak nie ma wiatru to spokojnie mogę wyjść z małym więc tak też zrobię![]() A ten syropek o ktorym pisalam to clamastinum i jeszcze mamy pulneo. Podałam małemu tak jak mówilyscie ale zmniejszyłam jeszcze dawkę bo tam jest niby na ulotce ze 5 ml od 6 r.z i pediatra też tyle kazała mi dawac...
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też noc jak na Kingę całkiem spoko, 2 pobudki- u nas to minimum
. Zasnęła wczoraj po 22, a ja razem z nią, wychodzi jej ostatnia dwójka, dziąsło ma bardzo spuchnięte.Monarika- wszystkiego najlepszego dla Otylki! |
|
|
|
#1242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spóźnione, ale szczere życzenia dla Dusi, Jasia i Otylki i ich wspaniałych rodziców
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-08-15 o 11:48 |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Raczkowanie
|
Witam,
kurcze okropnie boli mnie dzisiaj głowa :/ pewnie z niewyspania... Biedna Zuzia w nocy się męczyła z gorączką i musieliśmy robić jej okłady. Po tym ibumie zasnęła ale gorączka ciągle powracała Na noc zrobiła jeszcze kupkę. I dzisiaj też już dwie były ale bardziej normalne bo wcześniej to takie rzadkie ze śluzem robiła. Najgorzej, że nie mam jak podawać jej tego leku nifuroksazyd bo jak dostała rano bezpośrednio do buzi to od razu miała odruch wymiotny i zwymiotowała a jak zmieszłam jej z mlekiem to też pić tego nie chciała. Więc piłą tylko wodę i zjadła trochę obiadku marchewkowego. Nie wiem co mam zrobić bo przecież samo jej nie przejdzie... No i jak długo taka gorączka może się utrzymywać? Zdrówka dla Jasia Biedne te chore dzieciaczki nasze ![]() Cytat:
to samo jest w łazience jak np. robię makijaż
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dziewczyny, nie chce Wam tu truć bo ileż można sie skarżyć na chłopa
![]() Ciężko jest i musze jakoś do ładu z tym dojść. Była długa i trudna rozmowa z tżtem, ale żeby do niego to dotarło... Zobaczymy jak długo będzie pamiętał tą rozmowe - pewnie max 2 tygodnie... Z dzisiejszej nowości to Alanek coś zaczyna mówić "mmmma mmmma" , ale jeszcze nie wie po co to mówi no i komu przyjemność tym sprawia
|
|
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Miło dziewczyny, że tak się dopytujecie o Zuzię
Niestety nadal walczymy z gorączką Jestem już cała w stresie bo ma ponad 39 stopni. Właśnie wychłodziliśmy ją w kąpieli i zasnęła z zimnym kompresem na główce. Ugotowałam jej marchewkową z ryżem i zmieszałam z probiotykiem, na szczęście ładnie zjadła, popija trochę wody ze smectą. Więcej kupek nie było więc może mogę podać jej przeciwgorączkowy czopek? Bo wcześniej jak miała rozwolnienie to dawałam jej doustnie ale teraz nie chce tych słodkich płynów pić, najlepiej wchodzi woda. Bo mleka nie chce pić. No i dzwoniliśmy się konsultować z ciocią pielęgniarką, która dzwoniła do znajomej pediatry i mamy nie podawać mleka przez 2 dni tylko tą marchewkową i dużo pić. Tylko czy to jej wystarczy? Bo wczoraj chociaż piła mleko i ciągle pieluszka była pełna od sików a dzisiaj to już więcej sucho niż mokro. Boję się o nią. W najgorszym razie pojedziemy do szpitala... |
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was sprzedawała wózek i wysyłała np kurierem? W co zapakować wózek itp?
Ja mam wielofunkcyjny z fotelikiem gondolą i spacerówką. Jak to ugryźć ??
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Narriko współczuję przeżyć, kciuki oby się to wreszcie skończyło. |
|
|
|
|
#1248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poskładaj na ile się da,odkręć koła,pojedyńcze elementy zawiń folią i wpakuj do jakiegoś dużego kartonu,napchaj tam jeszcze tekrury,folii lub papierów. |
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
Zuzia nadal sobie śpi, oby jej choć trochę przeszło
![]() Iwoncia przykro mi z powodu problemów z tż, oby rozmowa pomogła. My z TŻ też ostanio mamy gorsze relacje ale to ze względu na ilość różnych problemów jakie się nawarstwiają ostatnio. Mam nadzieję, że jak budowa się skończy to wrócą dobre czasy, gdy byliśmy dla siebie przyjaciółmi, kochankami, kolegami, całym światem ![]() Bo teraz ciągle zabiegani, zestresowani trochę się oddaliliśmy od siebie. Baobabek też ostatnio się zastanawiałam czy mogłabym już Zuzi podawać herbatkę do śniadanka. Do tej pory dostawała tylko ciepłą wodę bo tych herbatek z hippa to herbatkami nazwać się nie da. ALe teraz mi się przypomniało, że w ciąży piłam dużo roibos i podobno ta herbara ma dużo witamin i mogą ją dzieci pić bo nie zawiera teiny. Muszę kupić A co do liściiastych herbat to my z mężem od dawna już je pijemy, są o niebo lepsze niż ekspresówki. Mąż pije czarną liściastą earl gray a ja jestem fanką wszelkiego rodzaju zielonych, czerwonych i ziołowych
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakas nadzieja jest! ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Spoznione zyczenia dla Dusi i Jasienka! Żeby się Bąble zdrowo chowały! Cytat:
Najpierw Konczitka, a później nagle Asiulka, to też było niespodziewane. Do teraz mam w głowie obraz Dusieńki, tego pierwszego Jej zdjęcia. Z tym języczkiem wyciągniętym Monarika - Zdrowka dla Otylki, niech daje mnóstwo radości swoim rodzicom ![]() Mma mega ochotę na tosta z czekoladą, a więc.. Idę na podbój kuchni
|
|||||
|
|
|
#1251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Pogrillowaliśmy dziś trochę dlatego mnie nie było ![]() Cytat:
Cytat:
śmiesznie musi wyglądać ![]() Cytat:
Nie boisz się iść z chorym dzieckiem do innego? Szczerze to by mnie chyba trafiło jakby mi ktoś z chorym dzieckiem przyszedł. Cytat:
Dziwi mnie to żeby nie dawać mleka. Przy biegunce czy wymiotach nie ma żadnych przeciwwskazań do podawania mleka. Uważaj żeby się nie odwodniła. |
||||
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Dziewczyny nie polecam dawania czarnej herbaty takim maluchom. Ona zawiera teinę, która pobudza nawet mocniej niż kofeina. Polecam za to parzenie owocowych herbatek
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mówiąc już o tym że większość chorób przenosi się drogą kropelkową.
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Dla Zuzi dużo zdrówka, mam nadzieje że jutro będzie już o niebo lepiej Dzięki dziewczyny za odp. w sprawie pakowania wozka. Musze sie do biedronki przejść i zapytać o kartony jakieś i może folie mają. Kurde mać!! Pamiętam jak sie Alan urodził to mi opryszczka na wardze świeciła i kurde od wczoraj znowu świeci ![]() No co roku sierpień, wrzesień musi sie pinda przypomnieć
|
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet do nich do domu nie wchodziliśmy , a sama też bym się nieźle wkurzyła gdyby ktoś mi z chorym dzieckiem do mnie przyszedł zresztą kiedyś tż siostra z kaszlącym przyszła i dostało jej się... Jaś od kilku dni bije się po głowie czy Wasze maluchy też tak robią ?
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałaś tak, jakbyście szli na imprezkę.Mati się nie bije. |
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Oprocz tego co juz gda napisala to czarna herbata utrudnia wchlanianie zelaza wiec dla malych dzieci calkiem odpada.
Zapomnialam napisac, Konczita, super ze doczekaliscie sie zabka i obylo sie bez przeswietlen. ![]() U nas tez zebowo, dzis byla ostra jazda, caly dzien marudzenie.... |
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Hej.Nadrobiłam na szybko i idę poćwiczyć,bo przybyło mi 2kg po wczasach
![]() Kuba super radzi sobie z przemieszczaniem na dwóch nogach,łapie się mebli i tak chodzi.I potrafi ustać pare sekund bez trzymanki ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
To Basia jest małą masochistką chyba
bo zarówno bije się po głowie jaki i ciągnie za włosy (których de facto i tak ma jak na lekarstwo) tutaj też się pochwalę że w niedzielę wyjeżdżamy na Sardynię |
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, Melka też się ciągnie. Przy zasypianiu.. Trochę mi ulżyło, szczerze mówiąc, że nie tylko Ona tak robi W końcu odczuwa to, co ja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

straszne to było.

. Zasnęła wczoraj po 22, a ja razem z nią, wychodzi jej ostatnia dwójka, dziąsło ma bardzo spuchnięte.

bo z moją boidupką to na pewno będzie strach na początku 
śmiesznie musi wyglądać