|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
białko powinno być w każdym posiłku w ilości około 20g minimum, a jak tak nie bedzie to nie umrzecie
- po prostu efekty odchudzania bedą gorszejak ktoś nie chce to nie musi, jego wybór a jak w posilku nie będzie białka i bilans azotowy będzie ujemny to organizm się o nic nie upomni tylko spali trochę Waszych mięśni żeby tą stratę wyrównać i potem są takie wychudzone panienki z BMI poniżej normy i z BF na poziomie 27, a LBM maja jak 3 latek moim zdaniem podstawowym problemem większości z Was jest zbyt niska kaloryczność diety - za mało jecie, a to jest już bardzo niezdrowe
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#17282 | |
|
xxyy
|
Cytat:
![]() ale musze przyznac ze zauwzylam duzy wplyw bialka na proceschudneicia, wczesniej w ogole nie zwracalam uwagi nabialko, a jak zaczelam to waga poleciala w dol ![]() co to jest LBM?
|
|
#17283 |
|
Wtajemniczenie
|
Pingwinku czy porcje warzyw mozna dostarczyc w soku ? Z domowej sokowirówki, moze w takiej postaci bede w stanie to wchlonic :/
|
#17284 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
pingwin2, a co sądzisz o sokach wielowarzywnych Tymbark?
|
|
#17285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#17286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja tak za duzo to tez nie lubie, bo mam brzuch po nim jak balon, ale tak jedno lubie sobie chlapnąć i czasem mam taka chcicę jak dzisiaj
![]() Cytat:
ale wino + sprite? toz to profanacja!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pytam, bo moze w przypadku mojego TŻ'ta tak jest do tej pory uwazalismy ze poprostu ma taka budowe chudzielczą, ale moze jednak mial by wieksze miesnie jak by jadl tak jak trzeba, przy takim trybie zycia, jaki prowadzi! (duzo duzo trenuje).
|
|
#17287 |
|
Wtajemniczenie
|
Seemore, mi sie tez zdaje ze takie swieze soki zdrowe sa
i mozesz je sobie jakos doprawic ziolami (jak lubisz), moze takie Ci lepiej podejda
|
#17288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#17289 | |
|
xxyy
|
Cytat:
z tego wychodzi taki fajny drink na grilla w sam raz pasuje a teraz wlansie pije pol lampki wina z glogu -robionego przez mojego tate. zagrzalam sobie go i dodalam gozdzikow i slicznie pachnie. to tak na rozgrzanie bo dalej cierpie na brak glosu
|
|
#17290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz mi przyszlo do glowy, ze jakby po treningach jadl typowo bialkowe posilki, to by moze mial wieksze miesnie. wlasciwie to on jest jednym wielkim miesniem i nie ma grama tluszczu, ale moze by mial poprostu nieco wieksza sylwetke. akurat jego dyscyplina "nie pozwala" na sylwetke kulturysty, ale tylko tak mysle,ze moze bylby ciut ciut wiekszy. ale mieszam, co? tak tylko sobie mysle. chociaz jak dla mnie i tak jest idealny... ![]() ![]()
|
|
#17291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#17292 | |
|
xxyy
|
Cytat:
ale juz jest lepiej niz wczoraj bo moj szept jest bardziej zrozumialy
|
|
#17293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2) Owszem podkręca ono metabolizm, ale... nasz organizm nie jest wstanie go magazynować i powinno być dostarczane w odpowiedniej ilości w każdym posiłku, nie tylko na redukcji. 3) LBM - beztłuszczowa masa ciała
|
|
|
#17294 | |
|
xxyy
|
Cytat:
![]() nie bez bialka, ale nie az z taka iloscia. nie jestem chyba w stanie jesc tyle bialka, chyba ze do kazdego posilku jadlabym serek wiejski albo ser bialy, bo jako wegetarianka nie jestem w stanie w inny sposob dostarczyc. mysle ze jak bede jadla bialko np w 3 posilkach z 5 to bedzie nienajgorzej. a mam jeszcze pytanie, co zrobic jesli po zjedzeniu czegokolwiek rosnie mi starsznie bruzszek i dziwnie to wyglada? rosnie w gornej czesci, tam gdzie jest zoladek.. mozliwe ze to od za duzych porcji jedzenia naraz?
|
|
#17295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#17296 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj bylo duuzo, swietuje dostanie okresu i zaliczenie kola
![]() IŚ: 4lyzki platkow owsianych na 200ml mleka 0% IIŚ: batonik fitness, jablko, kostaka czekolady O: 30g kostki sojowej, z pomidorami, kukurydza i porem, 2wasy lajt P: jablko, kostka czekolady, woda mineralna ze smakiem ![]() K: tarta z jablkiem ta tarta zbyteczna, ale wlasnorecznie pieczona .
|
#17297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to jest przepraszam DUŻO? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#17298 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=mcdulka;4227965]dzisiaj bylo duuzo, swietuje dostanie okresu i
podpisuje sie wszystkimi kończynami. tez dostałam,wreszcie masakryczny
|
|
|
|
#17299 |
|
xxyy
|
orzeszku a Ty masz normalnie okres, czy mialas jakies problemy?
a ja musze zaczac hormony brac, juz sobie naet zakupilam tabletki tylko odwlekam rozpoczecie brania.. nie wiem dlaczego, glupia jestem, boje sie ze przytyje. codziennie obiecuje sobie ze od jutra
|
#17300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn odkąd zaczęłam sie odchudzac, po miesiącu zauwazyłam ze cos jest nie tak, bo okres jakos zniknął potem raz by w jednym miesiącu,( skapy), potem nie było go przez 2miesiące. w ogóle mi sie to rozregulowało wszytsko;/ a teraz niespodziewanie sie pojawił i mam wytłumaczenie na zapotrzebowanie na słodkości,prawda?;P Ps. Atram, ja kiedys (bedąc młodsza) brałam hormony, z powodu atopowego zapalenia skóry. Moze to tez przyczynioło sie do tego ze wyglądałam jak wyglądałam... Nie odwlekaj brania tych leków, mają Ci pomóc przeciez. PS. Ja jutro do szkoły ide
|
|
|
|
|
#17301 |
|
xxyy
|
do szkoly? czemu? wspolczuje
ja mam 10 dni wolnego ![]() dobranoc
|
#17302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w sumie specjalistka nie ejstem.
|
|
#17303 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj tragedia. Od samego rana byłam tak zabiegana a do tego wszystko układało się nie po mojej myśli =='
Nie miałam nawet czasu usiąść i spokojnie zjeść tylko się ciągle w biegu, wciąż spieszyłam się wszędzie dzisiaj. No nic... Oto dzisiejsze menu: I Śniadanie: owsianka (+otręby, +10 g rodzynek, +200 ml mleka 0,5%) i 50g truskawek. Czyli generalnie brak białka :/ II Śniadanie tragedia, rano szykując sobie śniadanie na zajęcia odkryłam że ogórek się skończył ==' Kromka chleba pełnoziarnistego, na to chudziutka szynka z kurczaka i 4 rzodkiewki + serek activia. Obiad: 120g gotowanej piersi z kurczaka i 140g 'warzyw na patelnię' - bez tłuszczu. + 3 suszone śliwki. Wczesna kolacja: 150 g serka wiejskiego + orzechy włoskie, otręby, siemie, pestki dyni, łyżeczka wiórek. Długa przerwa (i to mnie wkurzyło dzisiaj :/ ale nie miałam kiedy później zjeść, dopiero wróciłam do domu. A najgorsze jest to że wypiłam kieliszek tequili :/ raz - nie przepadam za % a dwa - puste kalorie. Poza tym po co mi to było. No ale spotkanie ze znajomymi i jakoś tak wyszło) I dopiero teraz: Późna kolacja: 100g twarogu 0% ... bez niczego (akt desperacji). Na 1,5 godziny przed snem. |
|
|
|
#17304 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzis stracilam prace..... po raz pierwszy w zyciu tak zapierdzielalam jak teraz, po 50 h tygodniowo ale odmowilam przychodzenia w soboty tez (bo nie mam sily fizycznie) i uslyszalam,ze jestem ZA MALO DYSPOZYCYJNA!!!
i tak chcialam zmienic prace ale czuje jakby mnie ktos w pysk strzelil...
|
#17305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17306 |
|
Zakorzenienie
|
Sn:200 ml mleka 0,5%+ok 6łyżek muesli z owocami+troche ms(głównie sliwki i rodzynki
|
|
|
|
#17307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi... |
|
|
|
|
#17308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym wątpie żebyś przytyła, a jestem wprost na 99% pewna, że tak się nie stanie Ja po żadnych nie przytyłam. Były bóle piersi, spuchnięcie, ale to pewnie była moja psychika i wmawianie sobie, że coś jest z moim organizmem nie tak przez te tabletki. Na jednych nawet schudłam Co ciekawe byłam wtedy za granicą i musiałam jeść to co mi dawali, znaczy białe pieczywo, na obiad zawsze jakieś ciasto francuskie z mikrofali, pizza i różne takie "zdrowe" rzeczy Więc to naprawdę kwestia indywidualna, a z braniem to tak możesz czekać jeszcze jeden dzień więcej, aż do nieskończonosci chyba
|
||
|
|
|
#17310 | |
|
xxyy
|
Cytat:
Milka, pocieszylas mnie ![]() i tak bede brala narazie te tabletki tylko przez miesiac i potem mam dostac po nich okres, a jak nie to
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

- po prostu efekty odchudzania bedą gorsze

ale wino + sprite? toz to profanacja!!!!

Co ciekawe byłam wtedy za granicą i musiałam jeść to co mi dawali, znaczy białe pieczywo, na obiad zawsze jakieś ciasto francuskie z mikrofali, pizza i różne takie "zdrowe" rzeczy