|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Szlagggg skasowało mi posta ....
dzień dobry ![]() szybko szybko bo Młody się budzi, w sumie spał do 6 zjadł i podsypia jeszcze lekko. pięknie nam śpi tylko kot mnie budził od 4 i jestem nieprzytomna - nauczyła się jeść o tej porze jak mąż tak do pracy wstawał ![]() Banka krzesełko do karmienia kupujemy jak tylko będę miała czas się rozejrzeć na all - i to takie fajne chcemy, z regulacją oparcia itp - prababcia zasponsorowała tylko pytanie, czy jak krzesełko to kupować leżaczek używany jakiś? te krzesełka są wygodne dla dzieci, są w stanie wytrzymać w nich dłużej? czy tylko na jedzenie?
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cześć
![]() Za nami średnia nocka W. wyspał się w dzień i jak się obudził ok 24 tak padł dopiero przed 2 - zebrało mu się na gadanie z nami i w leżaczku potem obudził się po 4 i teraz ok 7 - posiedział trochę w leżaczku i mamy piękną kupę Mieliśmy iść dziś na szczepienie, ale odwołane, bo jest sezon urlopowy - dobrze, że zadzwoniłam Teraz leży i gada z karuzelą a ja mam chwilę
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Laski padam:/ dziefko mi sie cofa w rozwoju
bylo spanie z jedna pobudka w nocy a dzisiaj poszedl spac o 21, jedzenie 23,2,4,5 i 7 z tego od 5 juz bylo gadanie:/ w dzien cyc nie raz czesciej niz godzina a max 2, jestem bliska przerzucenia sie na mm nocami, bo jak w dzien jesz ze dam rade tak jestem nieprzytomna po nocy maly zaraz skonczy 3 miechy i ze wzgledu chociazby na zeby musi sie oduczac nocnego jedzenia, do tego wszedzie pisza ze w tym wieku nie powinien jesc jak noworodek w nocy co 2h:/ czytalam ze eksmisja moze pomoc bo on niby wyczuwa mame i zrodlo zarcia.chyba dzisiaj sprobujemu go przestawic do jego pokoiku i umowie sie do pediatry zeby to obgadac bo mam naprawde dosc macie jakies rady?
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysia, to może być skok połączony z wrażeniami z wyjazdu. dajcie sobie kilka dni.
co myślicie? http://allegro.pl/krzeselko-2w1-hust...434386711.html drogie, ale babcia nam zasponsorowała 200 zł na krzesełko a tu byśmy dołożyli po chrzcinach i byłoby funkcjonalniej, bo wtedy wyrośnie już na pewno z naszego leżaczka. tylko czy to dobre będzie? Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-21 o 08:18 |
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
pewnie zecwytrzyma i one sa bWygodne i bardxiej moze byc zadowolony bo wysoko bedzie siedzial ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1836 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
Uroczy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przechodzimy na większy rozmiar jak już widzę, że źle mi się zapinają albo zaczynają uciskać. My 1 używaliśmy przez miesiąc, a 2 przez prawie 2 m-ce, dopiero wczoraj przeszliśmy na 3 a i tak są na W. jeszcze za wielkie, a niby od 4 kg Rano zważyłam W. i dobijamy do 6 kg |
|||||
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszamy ![]() Cytat:
Jaki poród sn czy cc ?? Jak teraz karmisz ? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co u Was ? |
|||||
|
|
|
#1839 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia ![]() My też nie mamy TV ![]() Cytat:
za nowe umiejętnościCytat:
Cytat:
![]() --- Trochę nadrobiłam , a teraz idę się jeszcze położyć, póki moi chłopcy śpią Do usłyszenia |
||||||
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Za nami tez średnia noc. W. obudził sie o 3.16 na cyca, possal 8 min, pozniej pięknie odbił i przysypial na ramieniu wiec hop go do łóżeczka i tam sie zaczęło.. Rozgadal sie na całego.. Oczywiście ignorowalam aż w końcu o 4.16 go wzięłam do naszego łóżka. (Tz juz wcześniej poszedł do salonu żeby sie wyspać zatkalam małego cycem, potem udało mi sie go podmienic na smoczek (oczywiście musiałam trzymać) i po 5 padł ![]() Ale nie na długo, o 6 znudziło go koszmar,dałam mu amciu i juz zasypalo a tu go czkawką dopadła no i od 7.30 juz na dobre spania nie ma
|
|
|
|
#1841 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak mi się uda wrzucić zdjęcie peruk bo przyzwyczaił się do kucyka i po 3msc zapomniał jak wyglądałam i tu nagle pełno włosów![]() ja o Was wszystko wiem ![]() ![]() może jakbym się postawiła to jeszcze bym została a malutka i tak była na IP to już sobie dojeżdżałam. najgorzej było wyjść od niej i jechać do domu cała dregę beczałam![]() Cytat:
Cytat:
moja K. gdzieś od tygodnia jak zjadła ostatni posiłek 19-20 tak później pała do 5-7 bez żadnych przerw na jedenie, ale nie chce coś ostatnio przybierać i doktorka kazała przez sen raz nakarmić bo za długo wytrzymuje bez butli. Dzisiaj ją wzięłam cała butlę zjadła i spała dalej ![]() basen JennyAniolek Na kiedy miałaś dokładnie termin ?? 5-7czerwiec, miałam cc ale ze względu na mój kręgosłup bałam się zaryzykować sn. a karmię teraz tylko mm ![]() a jak zrobić jak chcę edytować i tam dopiać w tych cytatach inne wypowiedzi?bo to już mi niechce wyjść:/ nie wiem czy dobrze zrobiłam http://s1.zmniejszacz.pl/113/dsc_1486__206632.jpg Edytowane przez kociakZpazurem Czas edycji: 2013-08-21 o 09:44 |
|||
|
|
|
#1842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kociak witaj
![]() Cytat:
W każdym bądź razie jest na 50 centy czyli sredniaczek ![]() Cytat:
I sliczny jest ![]() Cytat:
![]() Faktycznie on jest inaczej wyprofilowany i może się dziecku odgniatac. Nie wiem czy u nas by się odgniatal, bo Lenka krótko go w buzi miała bo u nas znowu zachodziły jej na nosek bo był mniej wycięty niż ten avent. Nawet jak odliczysz ten tydzień co się Piotruś wcześniej urodził? |
|||
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Co do edycji na swoim poscie masz dodatkowo przycisk edytuj wciskasz i wyskakuje na nowo twoj post i dopisujesz ![]() A i nie musisz pisac calego nicku wystarczy Jenny , Ash albo vil hee skrotami operujemy ![]() Dziewczynt a jak trzymacie dzieci w pionie to sztywno trzymaja glowe? Podtrzymujecie jeszcze? Bo moj zaeaz skonczy 4 mc a kiwa jeszcze mu sie łepek
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
4 dni tylko wcześniej się urodził więc niestety to nie skok
od 7.30 karmiłam już 2 razy:/ jestem wykończona, właśnie się poryczałam, bo nie mogę nawet zębów umyć ;( każdy dzień walczę ze sobą żeby nie przestawić młodego na mm, ale naprawdę karmienie od 3 miesięcy co 1-2h jest cholernie męczące ;( jutro się dowiem czy muszę iść na zabieg i jestem tak zmęczona, że zaczęłam mieć nadzieję, że po narkozie stracę pokarm i nie będę musiała podejmować decyzji o przestawieniu na mm TŻ mówi mi codziennie, że będzie jadł butlę i tyle, jemu to różnicy nie robi, a ja ciągle myślę, że powinien dostawać to co najlepsze skoro mam mleko, ale on jets okropnym żarłokiem i co chwilę chce jeść;( dodatkowo moje dziecko nie umie ssać smoka i jak jest marudny to muszę stać nad nim i mu trzymać smok, bo jak tylko puszczam to wypada i wszelkie metody nauczania go silniejszego ssania nie działają
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
banka ale jak chcę wstawić np fotkę czy kogoś zacytować to muszę już brać nową wiadomość?bo i buziek niema i żadnych funkcji..
K.trzyma główkę już dłużej ale jeszcze czasem jej poleci to podtrzymuję |
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cudna córcia!!!! Witam u nas kolejny pochmurmy dzień. Lece młodzieży śniadanie machnąć bo doopki zgłodniały wkońcu he he Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-08-21 o 10:34 |
||
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z ta polozna czeu pierwszy raz dopiero bedzie u Ciebie
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a położna to nie u mnie
|
|
|
#1849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to superr Cytat:
co do Axeli to chyba nie jest miejsce na takie wywody tymbardziej ze mozesz na fb do niej napisac i sie dowiedziec co i jak , M. jest ojcem Zu. i nic tego nie zmieni a AXELLA bedzie z nim miala kontakt i tak a zdjecia o niczym nie swiadcza , i lepiej jak bedzie miala dobry kontakt z m. niz maja sie zrec przy Zu. i to czy ona wrocil czy nie to juz jej sprawa a my jej potepiac chyba nie powinnismy z tgo powodu nie kazdy ma silna wole itp. to moje zdanie zeby nie bylo
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bosz, mam nadzieje, ze ci tym niemieckim koszmarow nocnych nie narobilam...a propos koszmarow, mnie sie ostatnio czesto sni, ze mlody spi a ja na chwile gdzes wychodze. i z tej chwili robi sie dluzszy czas, a ja zapominam, ze mam dziecko. i nagle sobie przypominam, stwierdzam, ze minelo pare godzin i w panice biegne do domu |
|
|
|
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie eksmituj go |
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko szkoda że nas opuściła:-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-08-21 o 10:37 |
|
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
a i cześć Kociak
u nas nocka super- cała przespana od 19.40 do 4 rano - potem o 6 obudził się z uśmiechem i gadał ze swoim pluszowym osłem i po 20 min go przytuliłam i spaliśmy do 8 ![]() motałam pierwszy raz wiązanie podwójny x i chyba nie bardzo mi wyszlo bo jedna nóżka jakoś dziwnie krzywo była, więc jak zasnął po 3 minutach to odłożyłam do łóżeczka i śpi dalej - mówiłam już że to gienialny wynalazek ![]() znalazlam na forum chustowym doradczynie z mojego miasta i wysłałam posta o spotkanie - mam nadzieję że mi odp bo chciałabym by ktos fachowym okiem spojrzał czy jest ok od dziś mam postanowienie zdrowego odżywiania - koniec coli, chipsów i innym śmieciowych rzeczy - tylko co można jeść zamiast słodyczy - tzn coś slodkiego ale zdrowego?? |
|
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
Przemkowi też się chwieje. tzn nie podtrzymuje mu jak trzymam go pionowo jak do odbicia, ale asekuruje ręką. ale próbowałam z nosidełkiem od kuzyna, i tam musi sztywno trzymać główkę bo nie ma żadnego zabezpieczenia, no i na takie rzeczy jeszcze za wcześnie. w sumie trzyma ładnie ale jeszcze nie tak sztywno jak powinien.
|
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
color
mysia też by obstawiała że to skok , tym bardziej że każde dziecko inaczej się rozwija i te skoki ponoć mogą się przesunąć do przodu albo do tyłu ale jak psychicznie nie dajesz rady to możesz spróbować dać mm(tylko może odczekaj jeszcze trochę) albo swoje odcjągnięte, może jak za jednym tchem wybije Twoje z butelki to będzie dłużej spał ![]() anka może jakieś ciasteczka zbożowe np belVita są słodkie tylko nie wiem jak z ich kalorycznością,owoce, jugurty? to chyba lepsze od chipsów a słodkie
Edytowane przez kociakZpazurem Czas edycji: 2013-08-21 o 10:52 |
|
|
|
#1857 | ||
|
Zakorzenienie
|
O nie pol kanapki mi z buzi ze smiechu wylecialo heee to fakt hee o karpia chodzilo heeerrheeee
Cytat:
color to nie ze nie twoja sprawa ale taki lincz na forum ogolnym ? O to chodzi i zawsze mozesz jej soe zapytac sama a snuc domysly bo rozumiem gdyby to byl ktos z kim kontaktu nie masz , tym bardziej ze Axela o tym napisala w K. wczoraj .... pewnie ze szkoda ze nas opuscila ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Do K. Nie zaglądam ostatnio wogóle fakt. Nie było tematu. Nie ciągnijmy go już obie nie potrzebnie. Usunęłam,przeprosiłam. Finisz;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
co do axeli to fajnie że macie z nią kontakt,bo właśnie się zastanawiałam że odeszła ale dobrze że wiecie co u niej. Kurde taki ma ładny "wpis?" w podpisie czy jak to się mówi
moje dziecię śpi sobie dalej to może ogarnę trochę dom bo niema gdzie stanąć
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

zjadł i podsypia jeszcze lekko. pięknie nam śpi 
tylko pytanie, czy jak krzesełko to kupować leżaczek używany jakiś? te krzesełka są wygodne dla dzieci, są w stanie wytrzymać w nich dłużej? czy tylko na jedzenie?

bylo spanie z jedna pobudka w nocy a dzisiaj poszedl spac o 21, jedzenie 23,2,4,5 i 7 z tego od 5 juz bylo gadanie:/ w dzien cyc nie raz czesciej niz godzina a max 2, jestem bliska przerzucenia sie na mm nocami, bo jak w dzien jesz ze dam rade tak jestem nieprzytomna po nocy
pewnie zecwytrzyma i one sa b

Bo ona w sumie gruba nie jest w brzuszku więc mam dylemat.
pewnie zaczniemy je uzywac tak przy 8kg.

termin miałam na początek czerwca ale niunia się cisnęła za bardzo
i tak oto Od 9 maja ma córeczkę Karolinkę

no i od 7.30 juz na dobre spania nie ma
) I bedziemy probowac lozeczka....