Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 14:21   #1111
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
elllmi piszczy? piszczał tak ostatnio że tu już głos tracił
no właśnie miałam też pytać, czy chrypki przypadkiem nie ma

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

hope, miąłam już dawno pytać - chodzisz do tego ciucha na długosza, koło domu studenckiego? bo podobno fajne rzeczy tam mają, nie wiem czy dzieciowe też, bo kuzynka tam jeździ i się zawsze obkupuje; osttanio ponad 200 zł tam wydała i super ubrania ma; podobno dostawy są co środę; ja kiedyś byłam w poniedziałek, to nic już ciekawego nie było, tylko bodziaka dla młodego za 1,40 kupiłam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:23   #1112
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no właśnie miałam też pytać, czy chrypki przypadkiem nie ma

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

hope, miąłam już dawno pytać - chodzisz do tego ciucha na długosza, koło domu studenckiego? bo podobno fajne rzeczy tam mają, nie wiem czy dzieciowe też, bo kuzynka tam jeździ i się zawsze obkupuje; osttanio ponad 200 zł tam wydała i super ubrania ma; podobno dostawy są co środę; ja kiedyś byłam w poniedziałek, to nic już ciekawego nie było, tylko bodziaka dla młodego za 1,40 kupiłam
Chodzę
w poniedziałki - 50%
we wtorki wszystko (oprócz dwóch wieszaków z metkami) po 2 zł i wtedy jestem o 9 pod drzwiami z młodym też tam kilka fajnych ciuchów złowiłam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:25   #1113
elllmi
Zakorzenienie

a w te wtorki coś fajnego jeszcze zostaje? podobno w dzień dostawy cuda się tam dzieją

a zapomniałam sie pochwalić, że sobie niechcący sukienke na wesele kupiłam tzn, TŻ mi kupił

Stary 2013-08-21, 14:28   #1114
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
jaki fajny szkoda, że ząbki się nie nagrały

Ide jesć snaidanko
Stary 2013-08-21, 14:30   #1115
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh, tak późno?!

kochana ja znowu pomęczę o wózek Ty masz quinny zapp?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:30   #1116
ewulkaaa
Wtajemniczenie

łooo, filmiki cudne rozczarowanie pietraszka bezcenne za to Blanka wymiata :O ja wiem, że mamy nie prównywać dzieci, no aleee... moja Ania to nawet sama nie usiądzie

mała - ale gonicie z tymi zębami! jestem w szoku, u nas nic! ani widu ani słychu, a niby wielki fachowiec Pan doktor stwierdził już w 2 miesiącu nam zęby idą. taaa, eheeemm, na pewno

Lady - wybacz kochana!!! ten mój patafian czyta moje wiadomości, a potem nawet nie raczy mi o nich powiedzieć ale już nadrobiłam, odpisałam!

Szajka- z moją małą terrorystką niestety będzin odpada

Hope - masakra!!! nigdy nie miałam do czynienia z lunatykiem, a gdyby go wtedy obudzić? a swoją drogą, ja jako totalna wredota sobie pomyślałam - skoro mamusia tak go broni ciekawe jakby ona się czuła gdyby np 3 noce z rzędu jej mówił - jesteś głupią pi**ą! czy dalej by tak synulka broniła

a tak nawiasem mówiąc - nie wiedziałam, że poza ślaśkiem nie używa się niektórych słów - na początku była chica - myślę sobie ok, ale dżordża też się nie używa? ;> toż to pryszcz jest, nie wiedziałam, że to śląskie określenie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:35   #1117
LadyWhisper
Zakorzenienie

ŚLONSK ->>> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post42360259

postaram się żeby w niedzielę dzieciaki przypilnować

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

hope, co do spacerówki na zimę, my mamy maritę czołga i powiem Ci, że jak szlag mnie teraz trafia to podejrzewam, że na zimę będzie idealna, bo gondola zimą się super hiper mega sprawdziła, koła się nie zapadały nic, także taki czołg na zimę jak najbardziej

a my pod koniec roku chyba lirę kupimy, tylko nie wiem czy 3 czy 4 kołową? jak myślicie???

Stary 2013-08-21, 14:37   #1118
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
bokeh, tak późno?!

kochana ja znowu pomęczę o wózek Ty masz quinny zapp?
no bo jakoś tak wyszło :P nie miałam bułki musiałam do sklepu skoczyć i tak mi się przedłużyło Ja to zawsze tak, doprowadze sie do stanu w którym zjadła bym konia z kopytami i jem potem wszystko na raz. Np sałatkę śledziową zagryzam princessa

Tak, si, si momy a co Cię interesuje
Stary 2013-08-21, 14:47   #1119
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
a my pod koniec roku chyba lirę kupimy, tylko nie wiem czy 3 czy 4 kołową? jak myślicie???
oj mi też się marzy lira, ostatnio na miescie widzialam 4 kolowa i chyba na taka sie zdecyduje
Stary 2013-08-21, 14:47   #1120
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

hope, co do spacerówki na zimę, my mamy maritę czołga i powiem Ci, że jak szlag mnie teraz trafia to podejrzewam, że na zimę będzie idealna, bo gondola zimą się super hiper mega sprawdziła, koła się nie zapadały nic, także taki czołg na zimę jak najbardziej

a ja zadowolona jestem z marity spacerówki ;> myślałam że bedzie gorzej ;P czemu Ci sie zle nią jezdzi ?? mnie wkurza jedynie to, ze nie mozna raczki przełożyć.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:52   #1121
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

nie boisz się, że wyleci?

:
nie, tym bardziej ze siedze obok
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:52   #1122
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no bo jakoś tak wyszło :P nie miałam bułki musiałam do sklepu skoczyć i tak mi się przedłużyło Ja to zawsze tak, doprowadze sie do stanu w którym zjadła bym konia z kopytami i jem potem wszystko na raz. Np sałatkę śledziową zagryzam princessa

Tak, si, si momy a co Cię interesuje
czy oparcie jest regulowane? bo wyczytałam, że nie i czy jest fajny i zrób zdjęcie jak możesz
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
oj mi też się marzy lira, ostatnio na miescie widzialam 4 kolowa i chyba na taka sie zdecyduje
no ja prowadziłam chwilę 4kołową i mega! ale z pełną rączką
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a ja zadowolona jestem z marity spacerówki ;> myślałam że bedzie gorzej ;P czemu Ci sie zle nią jezdzi ?? mnie wkurza jedynie to, ze nie mozna raczki przełożyć.
strasznie mi przeważa jakoś dziwnie i mega ciężko mi go skręcić tylko, że my ciągle na płasko jeździmy
a wy?
tak se myślę, że może będzie lepiej jak młody będzie w niej siedział

Stary 2013-08-21, 14:55   #1123
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

strasznie mi przeważa jakoś dziwnie i mega ciężko mi go skręcić tylko, że my ciągle na płasko jeździmy
a wy?
no moja tez na plasko i nic mi nie przeważa;> normalnie sie prowadzi kurde okres mi sie zbliza bo jestem ciagle glodna;/;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-21, 15:00   #1124
insolito
Zadomowienie

Ile czytania

My juz po kontroli bioderek. |Dziękujemy za kciuki wszystko wzorowo rozwinięte

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł, wyglądam jak zombie i czuje sie jak zombie, głowa mnie napitala- cisnienie spadło ponizej poziomu morza
wieczorem nie mogłam zasnąc, w nocy młody urządził strajk spaniowy od 2 do 4,15, wstało 6 i jojczy

lało w nocy, leje teraz, ma lac do niedzieli to juz wole czike
Współczuje nocy

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Opisalam w k. Na jgorsze chwile w moim zyciu ale duzo tego s
Nie wiem czy bedzie chcialo sie wam czytac
Wyrzucilam to z siebie ale nie czuje ulgi

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Wiecie co teraz wyczekujemy i zachwycamy sie 1 zabkami a pozniej bedziemy pisac o wypadajacych 1 mleczakach

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Kochane miałam Was wczoraj wieczorem nadrobić, opisać w końcu jak wyglądały te moje śmieszne zaręczyny (na prośbę dziewczyn) no i w kóńcu popisać w klubie i nici Filipa usypialiśmy ponad 3 godziny, zasypiał po5 minutach się wybudzał i tak w kółko. Sprawdziliśmy temp. i była 38,0 daliśmy czopka to i tak nie usnął. Teraz po 7 rano sprawdziłam temp. i 38,3 dałam czopka i umówiłam nas na 10:10 do lekarza. prosze o kciuki, żeby nic małemu nie było
buziaki odezwe się później
Mocno trzymam

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nadrobilam
dzis moj Kubencjusz konczy 8 miesiecy
Pozdrawiamy ciocie!
Gratulacje 8 miesięcy
Piękny Dzejkob do mamy podobny

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:06   #1125
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Wiecie co kurde pojechałam do lekarza po receptę na ten syrop i jakiś gamoń uszkodził mi auto tyłował i uszkodził drzwi od kierowcy, lusterko. Oświadczenie spisane, a faceta mój tata zna więc jest ok. Ale najbardziej w tym wszystkim mnie wkurza moja mama: "miałam powiedzieć, żebyś poszła na piechotę!" kurde tak jakby to była moja wina. Swoją droga "a nie mówiłam" to jej drugie imię, a "miałam powiedzieć/czułam ze tak będzie ale nic się nie odzywałam" to chyba imię nr 3!

Z lepszych wieści: zdobyłam receptę na syrop na nasze pleśniawy.

Idę nadrabiać, zostawić Was na pół dnia i kurde już impreza, dawaj! Milion postów.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:09   #1126
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
czy oparcie jest regulowane? bo wyczytałam, że nie i czy jest fajny i zrób zdjęcie jak możesz

no ja prowadziłam chwilę 4kołową i mega! ale z pełną rączką

a wy?
tzn w quinny reguluje się całe siedzisko, przodem do mamy są dwie pozycje leżaca i taka pół siedząca, przodem do świata jeszcze nie wiem ile na pewno taka całkowicie pionowa, i pewnie leżąca Jak chcesz zmienić siedzisko wypinasz i przekładasz. Wiesz co mi się podoba ten wózek, idealnie by było jakby cały się składał bez wypinania siedziska, ale taki quinny kosztuje 2x więcej Jedynie co mnie wkurza, że trzeba osobno dokupywać akcesoria, np pałąk :/ a tak to jest fajny, zwrotny, fajnie się prowadzi, dość lekki i fajnie wyprofilowany

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
no moja tez na plasko i nic mi nie przeważa;> normalnie sie prowadzi kurde okres mi sie zbliza bo jestem ciagle glodna;/;/
ja mam zawsze to samo ! jem na potęgę i to różne takie pierdoły, troche czipsów, jakiś serek, jogurcik.. i inne dupstwa na szczęście już mi się kończy
Stary 2013-08-21, 15:19   #1127
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
ale świetny filmik - uśmiałam się z Dadiego, fajny z niego chłopak :

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dżordż to mi się tylko z pisiokiem kojarzy ale, że go na pół brody miała, to średnio pasuje

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Super

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Wiecie co kurde pojechałam do lekarza po receptę na ten syrop i jakiś gamoń uszkodził mi auto tyłował i uszkodził drzwi od kierowcy, lusterko. Oświadczenie spisane, a faceta mój tata zna więc jest ok. Ale najbardziej w tym wszystkim mnie wkurza moja mama: "miałam powiedzieć, żebyś poszła na piechotę!" kurde tak jakby to była moja wina. Swoją droga "a nie mówiłam" to jej drugie imię, a "miałam powiedzieć/czułam ze tak będzie ale nic się nie odzywałam" to chyba imię nr 3!

Idę nadrabiać, zostawić Was na pół dnia i kurde już impreza, dawaj! Milion postów.

eh

Mi dziś auto rano nie odpaliło - ciągle coś z tą megi

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:36   #1128
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
tzn w quinny reguluje się całe siedzisko, przodem do mamy są dwie pozycje leżaca i taka pół siedząca, przodem do świata jeszcze nie wiem ile na pewno taka całkowicie pionowa, i pewnie leżąca Jak chcesz zmienić siedzisko wypinasz i przekładasz. Wiesz co mi się podoba ten wózek, idealnie by było jakby cały się składał bez wypinania siedziska, ale taki quinny kosztuje 2x więcej Jedynie co mnie wkurza, że trzeba osobno dokupywać akcesoria, np pałąk :/ a tak to jest fajny, zwrotny, fajnie się prowadzi, dość lekki i fajnie wyprofilowany

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

ja mam zawsze to samo ! jem na potęgę i to różne takie pierdoły, troche czipsów, jakiś serek, jogurcik.. i inne dupstwa na szczęście już mi się kończy
aaaaa to siedzisko się wypina przy składaniu to lipa, bo chciałam właśnie taką solidniejszą parasolkę..... to lipa, zostaję przy lirze dalej

tylko która? 3 czy 4 koła? mi się bardziej podoba 3 kołowa, ale czy praktyczna?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg euro-cart-lira-3-carbon.1566857.2.jpg (146,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lira-4-euro-cart-lekki-regulowany-podnozek-2.800x600-s.jpg (50,5 KB, 14 załadowań)

Stary 2013-08-21, 15:36   #1129
e_vel
Wtajemniczenie

Dziewczyny... ale mam myślenice Poprosiłam szefa o zaświadczenie, że jestem na wychowawczym (od kiedy do kiedy) i dziś mi wysłał ... I tam jest firma taka a taka W LIKWIDACJI Czyli, że co? że niedługo zostanę na bruku bo mnie mają prawo zwolnić? i nawet do tych 400 zł dodatku z tytułu przebywania na urlopie wychowawczym nie będę miała prawa

Nie będę się go narazie wypytywała o nic, bo dziewczyny z pracy mi mówiły, że niby nazwę firmy zmieniają itd. i że tajemniczy strasznie, ale kurcze no...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 15:48   #1130
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

A skąd dostajesz ten dodatek?? Z pracy, z ZUSu czy z PUP???

Lady myslę, że 4 koła praktyczniejsze. bardzo ładny ten wózek. A to dla siedzących już dzieci? Mi się ZAPP podoba, ale ten LIRA tez jest bardzo fajny Bo nie wiem czy moja Gwiazda będzie chciała w kubełkowym siedzisku jeździć???

Laurka dawała tu zdjęcia ZAPPa, mam nadzieję, że się nie pogniewa że wklejam je jeszcze raz. Proszę Lady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sp2.jpg (119,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sp.jpg (112,7 KB, 27 załadowań)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:16   #1131
hope01
Zakorzenienie

Co to 3 kołowych wózków.
Oglądałam raz odcinek Pani Gadżet na ten temat i miała tam 3 kołowce. Wyglądem super, ceną powalające. Ale pokazywała ich, hmm... bezpieczeństwo. Na przykładzie masz dziecko w wózku. Podlatuje z impetem drugie i moment wózek leci. Brak stabilność w przeciwieństwie do 4 kołowych

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

elllmi jak się jest wraz z otwarciem to można wyjść z worem

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:22   #1132
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tak na szybko.

Wrocilismy wlasnie z kontroli u alergologa w sprawie tego rzekomego AZS.
Tych czerwonych plam nie mamy od baaaardzo dawna, wiec zdaniem lekarki to jednak nie to...

Wtedy zapisala nam masc przeciwgrzybiczna i twierdzi, ze to ona pomogla.
Czyli tak, jak przypuszczalam - upaly powodowaly, ze Kuba bardziej sie pocil, a w zgieciach lapek i nozek robily mu sie czerwone plamy grzybiczne.

Wspomnialam jej tez o tym slabiutkim przyroscie masy u Kuby.
Jej zdaniem mam dawac mu wiecej stalych pokarmow, mniej piersi, bo widocznie Kuba sie tym nie najada...
Mamy tez wprowadzic miesko, a za jakis czas zoltko.

Co do niskiego tsh - jej zdaniem cos takiego baaaardzo rzadko pojawia sie u tak malych dzieci, wiec wynik jest do powtorzenia.
Mimo wszystko szpital i tak nas czeka...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-08-21 o 16:24
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:34   #1133
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko.

Tych czerwonych plam nie mamy od baaaardzo dawna, wiec zdaniem lekarki to jednak nie to...

Czyli tak, jak przypuszczalam - upaly powodowaly, ze Kuba bardziej sie pocil, a w zgieciach lapek i nozek robily mu sie czerwone plamy grzybiczne.

Jej zdaniem mam dawac mu wiecej stalych pokarmow, mniej piersi, bo widocznie Kuba sie tym nie najada...

Co do niskiego tsh - jej zdaniem cos takiego baaaardzo rzadko pojawia sie u tak malych dzieci, wiec wynik jest do powtorzenia.
bedzie dobrze, na pewno jak zrobicie jeszcze raz badania wyjdą ok!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-21, 16:34   #1134
badziabadzia
Zakorzenienie

Heeeej

Pstryniu ale ten Twoj Kubuś już dorosły buziaczki dla przystojniaka

Nawijko tule mocno! Szybko Wam zleci w szpitalu
Stary 2013-08-21, 16:40   #1135
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
A skąd dostajesz ten dodatek?? Z pracy, z ZUSu czy z PUP???
z GOPS-u jako dodatek do rodzinnego...
Cytat:
Ja tak na szybko.

dobrze, że to nie AZS... a z przyrostem, to mam nadzieję że po prostu taka jego uroda
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:49   #1136
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
z GOPS-u jako dodatek do rodzinnego...

dobrze, że to nie AZS... a z przyrostem, to mam nadzieję że po prostu taka jego uroda
to jak firma ogłosi upadłość, czy likwidację, to wydaje mi się, że będzie Ci się należał ten dodatek. Musisz Krowę zapytać, ona pisała, że pracuje w tych sprawach.

nawijko super, że to jednak nie AZS. Trzymam kciuki, żeby to był tylko fałszywy wynik z TSH
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:55   #1137
insolito
Zadomowienie

Cytat:

u nas nocka spoko oko, 4 pobudki
wstał o 6,05, o 8,05 zasnął na nowo o wstaliśmy o 10 tak to można funkcjonować!
Ciesze sie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od lekarza. Mały ma zawalone gardełko dostał antybiotyk w syropku. Mój bidulek, a tak coś podejrzewałam, ze albo ząbki albo gardełko, bo wczoraj nie chciał mi nic jeść oprócz piersi. A u niego się to nie zdarza, zeby nie chciał jeść z łyżeczki. i był strasznie marudny nawet jak był najedzony i wyspany. Mój synuś kochany . Najważniejsze, ze osłuchowo jest czysto. Już dostał antybiotyk i na pewno będzie lepiej. dziękujemy za kciuki
Biedny Filipek, oby szybko mu przeszło

Cytat:
a co do odparzenia Pietrasszkowego, to schodzi! jest dużo, dużo lepiej!!!
Także dziękujemy za wszystkie rady!

Cytat:

Właśnie się zorientowałam, że:
PRZEBIŁA NAM SIĘ DRUGA DOLNA JEDYNKA
Gratulacje

Cytat:
Hej, witam sie z rana, moje dziecko daje popalic wczoraj usnela o 19 obudziła sie o 21 i pospane do po 24 już nawet nie wiem kiedy zasnela, do tego ona od tej 21 do 24 to takie rzeczy wyczynia ze żeby ją wyciszyć to masakra! Jakby miała mrówki w tylku... Już coś czuje ze będzie z niej mała rozrabiara jeszcze potem dwie pobudki i o 5 e najlepsze zaś brykanie. O 9 zasnela to spalam razem z nią i trochę odespalam. Ale wieczorem jak płakała to już nie wiedziałam co robić. Nie wiem co jej sie tak pozmienialo. Do tego taka ruchliwą w ciągu dnia ze żeby skupić jej uwagę na czymś to trzeba sie napocic. Idę coś zjeść i może wad podczytam dalej

Współczuje nocy

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny-przebija nam się Piąty ząb
Oskar szaleje

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
nie było mnie kilka godz i już tyle nadrabiania ???!!!??? oszalałyście chyba :P

My już po szczepieniu. Ewcia wazy 9,2 kg! Szczepienie znosła dzielnie płaka dosłownie sekundę bo zainteresowana był włosami pielęgniarki i one zwyciężyły z bólem :P
Piekna waga

Cytat:
pozazdroscilam Wam filmików z dzidziami, wrzucam i moją Amelkę, tylko leniwa bo wstała dopiero co widac te krostki, to chyba wyskoczylo jej przez kasze mannę.
Cudna

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jestem, wróciłam, nadrabiam

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Koniec szczepien!! Na najblizsze pol roku Waga 7640, ale urodzeniowa to 4080. Dziecko mi suszarke na pranie lapie co chwile...
za wage

Pożarło mi cytaty

Lady, Pietraszko cudnie goni kote
Aśka, ale silna Twoja Blaneczka, zuch dziewczyna

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 16:58   #1138
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
to super

Cytat:
Swoją droga "a nie mówiłam" to jej drugie imię, a "miałam powiedzieć/czułam ze tak będzie ale nic się nie odzywałam" to chyba imię nr 3!
sytuacja może nie do smiechu, ale

Cytat:
dobrze by było, jakby miała rację i pewnie tak będzie

Stary 2013-08-21, 17:06   #1139
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

My już po szczepieniu. Ewcia wazy 9,2 kg! Szczepienie znosła dzielnie płaka dosłownie sekundę bo zainteresowana był włosami pielęgniarki i one zwyciężyły z bólem :P
Super, kawał baby!! A jaka grzeczna
Cytat:
pozazdroscilam Wam filmików z dzidziami, wrzucam i moją Amelkę, tylko leniwa bo wstała dopiero co widac te krostki, to chyba wyskoczylo jej przez kasze mannę.
Ale fajna ta Twoja Amelka Śmiesznie buzią robi
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Na szczęście pielęgniarka się zlitowała i zamiast wystawić rachunek za 21 dób, wpisała tylko za 5 Jakby nie patrzeć ponad 3 stówki w suchym
No to jest jakaś nadzieja, że istnieją jeszcze dobrzy ludzie
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Filmik 3, wczoraj mloda stala przy kanapie poil dnia, nie przesuwajac sie ani o cm ... dzis jest 1 raz jak tak zrobila

Jestem w szoku!!!
Cytat:
pokażę wam jeszcze jeden z naszych uluboinych filmików - pogoń za kotą sprzed prawie 3tyg, więc tu młody jeszcze nie śmigał tak jak śmiga teraz, po prawej moja garderoba na buty do samego sufitu jest i sorry za kłaczka, ale młody wyrwał Lunie jakieś 3 minuty wcześniej i go nie zdążyłam sprzątnąć

zwróćcie uwagę na to rozczarowanie jak kota sobie poszła pod koniec filmiku

idę uspać małego i wracam z kawą i nadrabiam
Hihihi to u nas też będzie szał, zresztą już jest na kotę
Cytat:
no Moja jeszcze nie staje, tzn jak ją postawie to stoi, siada sama, i siedzi juz sztywno, raczkuje i to w tempie błyskawicy

troche nadrobiłam, dzieciaczki super , extra

p.s. jak Wy wstawiacie te filmiki?
Ale super rozwinięta już Ewcia
Cytat:
Dadadada do reklamy pieluch
Cytat:

Żeby wreszcie pomógł
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Dziewczyny... ale mam myślenice Poprosiłam szefa o zaświadczenie, że jestem na wychowawczym (od kiedy do kiedy) i dziś mi wysłał ... I tam jest firma taka a taka W LIKWIDACJI Czyli, że co? że niedługo zostanę na bruku bo mnie mają prawo zwolnić? i nawet do tych 400 zł dodatku z tytułu przebywania na urlopie wychowawczym nie będę miała prawa

Nie będę się go narazie wypytywała o nic, bo dziewczyny z pracy mi mówiły, że niby nazwę firmy zmieniają itd. i że tajemniczy strasznie, ale kurcze no...
O matulu, czyli na razie nie wiesz na czym stoisz? Oj niefajnie
Cytat:
Ja tak na szybko.

Może wynik jest błędny A ktoś u Was w rodzinie miał nadczynność tarczycy?

Mała to idziemy łeb w łeb z zębolami. U nas od wczoraj 5 zębiszczy, czekamy na szóstego (prawą, dolną dwójkę). Już niedługo moje dziecko będzie się szczerzyć jak ta ikonka->
A ja mam od wielu dni 2h dla siebie Teściowa wzięła Malucha na ogródek...Teraz już godzinę
Dostałam body z Rossmanna, całkiem porządne, no nie?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 17:12   #1140
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
senkju bardzo ale noł łej
ja jestem typowym wzrokowcem, dla mnie jak kiedys probowalam wielocytowac to nic nie widzialam, wpis na wpisie, nie widzialam gdzie poczatek, gdzie koniec a tak mam porzadeczek i jest git. starych drzew sie nie przesadza mi tak jest wygodniej, ale dziekuje za troske
tylko cytuje od najswiezszych wpisow do najstarszych ale co tam
Zawsze mi to podejrzanie wygladalo w Twoich postach

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Lidl - od przyszłego tygodnia tydzień XXL.. będą mokre chusteczki(pisalam Wam ostatnio że je próbowałam i są jak dla mnie -te z aloesem- porównywalne do pampersa -4 opakowania (po 80szt w paczce) za 19,95+ gratis pudełko do husteczek..

Super sa te chusteczki!!

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dobrze się Wami zajmą i znajdą przyczynę słabego przyrostu wagi. A ktoś w rodzinie choruje na nadczynność tarczycy?
U nas to wizyta była bardziej na wszelki wypadek. Oboje z mężem mamy niedoczynność i Hashimoto, i niestety Marta obciążona z dwóch stron. Na razie OK, ale mamy często kontrolować, bo jednak ma 2 razy większe "szanse" na zachorowanie niż inne dzieci
Ja mialam przed ciaza i w ciazy nadczynnosc.
Ale po porodzie zniknela i juz nie biore zadnych lekow...

Dobrze, ze kontrolujecie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Co do nieodkladalnego dziecka mam to samo, Lady ty tez czytalam ... Moja nie daje sie odlozyc, zaraz sie wybudza i od nowa trzeba wziac do cyca ululac, wyjac cyca odlozyc ... ja poprostu sie poddalam, bo wole sie wyspac niz walczyc z tym, zeby mloda nauczyla sie spac w lozeczku
I kiedy zamierzasz wrocic do uczenia...?

Brawa dla Dadiego za zebalka!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości