Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 12:15   #1051
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Dziewczyny-przebija nam się Piąty ząb
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:18   #1052
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
wow no to gratulacje

kochana myjesz juz zabki ??
Stary 2013-08-21, 12:19   #1053
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
brawo dla Leo za nockę
piękna kuchnia tylko dwóch rzeczy przeżyć nie mogę:
1. ta noga czy coś co tam wisi ja nie cierpię surowego mięsa
2. kable nie boicie się, że Leoś sobie wrzątek na siebie wyleje, albo któreś z Was się potknie o kable i się poparzy mam zboczenie w tym względzie bo sama jestem poparzona

Eh... piękna kuchnia
ad.1 noga to włoskie prosciutto
a co do kabli to pisałam,że nie mieliśmy przyłącza bo wprowadzka była na wiariata i wszystko szło na przedłużaczach, Leo nie ma dostępu do takich źródeł

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Marsi, piękna kuchnia, ja nigdy wcześniej nie myślałam o bialej kuchni, ale od wczoraj, odkąd zaczęłam oglądać zdjęcia itd to zamarzyła mi się taka biała kuchnia, nie taka nowoczesna bardzo tylko coś w Twoim stylu
teraz w ikei mają piękne białe
nam akurat robił znajomy stolarz, ja zaprojektowałam on wykonał ale teraz myślę,że można to było zrobić o wiele mniejszym kosztem
coż mądry polak po szkodzie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi, zabiłabym za ten piekarnik
nie wiem, ile wy płaciliście, ale jak widziałam cenę to mi się słabo zrobiło
piękna kuchnia
a zdziwię Cię bo za kuchenę daliśmy jakieś śmiesznie małe pieniądze, żadna firowka
ja chorowałam na te kuchnie
http://www.eksmagazyn.pl/design/nowo...ub-nowoczesna/
ale pod konie budowy po prostu zabrakło mi na to pieniędzy
może kiedyś
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:21   #1054
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
idą jak burza

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:23   #1055
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dobra, nadrobiłam to teraz trochę o nas

zniknęłam, bo jakoś tak wyszło, TŻ był na długi weekend, nadrabialiśmy odwiedziny u wszystkich po kolei, jakieś grille, ognisko się też trafiło, wypad do koleżanki z liceum, parę fochów też się trafiło (dzień bez focha dniem straconym ) i tak mi prawie tydzień umknął;

no i mamy drugiego zębola (pierwszego mało sobie nie wybił, jak rąbnął dziubem o ziemię przy próbach raczkowania, czy tam czworakowania); Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza
i fajnie reaguje jak pytam, gdzie jest tata, lampa albo bozia teraz go nauczyłam patrzeć, gdzie ejst tik tak, ale jeszcze mu się z lampą myli
brawo za zębola
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dupa pisac nie mam jak bo tylko ciagle Was nadrabiam
Do konca wakcji jestesmy nad morzem
udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

i moja siedząca gwiazda
śliczna gwiazda

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
u Nas tez.... zaczęłam chodzić na boso

No i pochwalę się w końcu przekroczyłyśmy 6kg Mamy dokładnie 6160!

2 fajne artykuły:
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...est_fajne.html
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...igdy_dosc.html

zostało mi jeszcze parę cytatów, ale Ola dzis ma drzemki po pół godz i właśnie wstała z kolejnej (tj.drugiej)
brawo za wagę, zaraz luknę na artykuły

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
No a my jesteśmy na etapie wprowadzania glutenu. Czy jest tu jakaś dziewczyna kp która dodawala do kaszki swoje mleko? jak wy kp wprowadziłyście gluten? buziole xxx
ja do obiadków dodaje kaszke manną z bobovity
a do kaszki nie dodaje swojego mleka

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci podnoszą małe przedmiot końcami palców wskazującego i kciuka?? tzw chwyt pęsetowy? bo na stronie wyczytałam że dopierok około 15 msca, a Hania już tak robi jak np lezy na brzuchu i zobaczy paprocha to go tak śmiesznie chwyta własnie :P

Śpi mi już 2,5h ! o tej porze...
Filip od jakiegoś czasu właśnie tak robi jak Twoja Hancia. Tak śmiesznie to wygląda jak nie może czegoś złapać. No i oczywiście na porządku dziennym jest skubanie moich sutków po karmieniu

Cytat:
a wasze dzieci reaguja na imie swoje? moj tak, to jest takie cudowne!!!!!!!!!!!!
reaguje, tak fajnie podnosi główkę jak się bawi i robi taki piekny uśmiech, ze aż zęby widać

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mam pytanie, macie z mężami/tż wspólne konta czy osobne? jak u Was funkcjonują te wszystkie formalności kto za co itp?
ja mam swoje konto, ale na nim pustki są z racji tej, ze nie zarabiam, mam bo mi było potrzebne na studiach, tż ma swoje, mamy oszczędnościowe, i Filipowi też założyliśmy. Oczywiście Tz rządzi kasą, on płaci rachunki, itd. ja dostaję jakieś pieniądze na drobne wydatki.
Właśnie boli mnie to, ze nie mam swojej kasy. Zazdroszcze Wam, ze możecie sobie kupowac, zamawiać co się chce. ja to wszystko muszę konsultować z Tż

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
mój nadal tak ćwiczy

a miałam Was już pytać jakiś czas temu tzn mamy chłopców o wzwodzisze siusiaków. Tak o, bo mi zawsze go w nocy śmiesznie zmienić bo muszę mu tego siuraka wtedy przytrzymać żeby mu krzywo nie zapiąć w pampie
często się Filipowi zdarza i też muszę przytrzymywać żeby dobrze pampa zapiąć

Cytat:
Konta osobne, ale pieniadze wspolnekazde z nas ma karte do drugiego konta na siebie, znamy swoje loginy hasla na internerowe konta. Ale w sumie od poczatku jak sie znamy nie rozliczalismy sie z tego, kto komu 'wisi' kase. Np smieszy mnie u tesciow, ze oni sobie pozyczaja pieniadze, a potem sobie oddaja no dziwne dla mnie. A konta osobne z lenistwa, nie chce mi sie zmieniac ani malzowi :P poza tym jak potem jakas niespodziewajke zrobic? Zutylizowac ciezko pieniadze z konta

Perfekcyjny Pietraszko:P hahaha pomaga mamie wieszac pranie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u moich teściów też tak jest. Dziwne to jest dla mnie strasznie.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mam juz wyniki.
Krew i mocz niby ok, infekcji nie ma.
Ale...
Kuba ma za niskie TSH... Pediatra powiedziala, ze nie spotkala sie jeszcze z takim przypadkiem (zwykle takie male dzieci mialy za wysokie...). Dlatego dala nam skierowanie do szpitala... W celach diagnostycznych.
Max 3 doby :/
Jutro rano mam dzwonic i ustalac termin.

Szczepilismy sie. Kuba przy 3 wkluciach ani razu nie jeknal, zadnego placzu, wtulal sie tylko we mnie, moj dzielny chlopczyk
Kochana dacie radę z Kubusiem
Zapewne położą Was na dziecięcym/pediatrycznym czy jak tam się w waszym szpitalu zwie.
My jak byliśmy to mieliśmy swoją sale, mały miał łózeczko, ja miałam swoje łózko. Alllleee musiałam za to zapłacić, płaciłam 27 zł dziennie, ale w tym miałam też wyżywienie dla mnie. Bo jak bym nie zapłaciła to bym spała na krześle i byśmy byli w 5 osobowej sali

cdn

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:30   #1056
gochaa_p
Zakorzenienie

nie było mnie kilka godz i już tyle nadrabiania ???!!!??? oszalałyście chyba :P

My już po szczepieniu. Ewcia wazy 9,2 kg! Szczepienie znosła dzielnie płaka dosłownie sekundę bo zainteresowana był włosami pielęgniarki i one zwyciężyły z bólem :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:34   #1057
Delicjanka
Zakorzenienie

pozazdroscilam Wam filmików z dzidziami, wrzucam i moją Amelkę, tylko leniwa bo wstała dopiero co widac te krostki, to chyba wyskoczylo jej przez kasze mannę.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:39   #1058
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nawijko trzymam kciuki za badania. My w przyszłym tygodniu powtarzamy morfo bo nam z kolei wychodzi za dużo płytek krwi, mam nadzieję że to tylko nadpłytkowość fizjologiczna i sama minie... Deli u Amelki też był chyba jakiś problem z krwią, nie z płytkami czasem?
mocno zaciśnięte

Cytat:
Jesli o sex chodzi to u nas lepiej niz przed ciaza bo tabsow nie biore

Tylko kurcze tak bez to wiecie strach wielki
A jak tabsy bede brala to pewnie znowu nie bedzie mi sie chcialo
A ja biorę tabsy i mam ochotę i to jaką...

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Wam też odrastają włosy w miejsce tych co powypadały po ciąży? Bo mi tak leciały że się bałam ze wyłysieję, a teraz na calutkiej głowie mam takie 1-1,5 cm odrosty młodych włosów... i sterczą w każdą stronę :mdleję:
U mnie dokładnie to samo. Wygląda to masakrycznie
No ale dobrze że odrastają nie??

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Deli, mam jakieś zdjęcia ale to byle jakie komórką robione
no i sorry za te przedłużacze ale wtedy jechaliśmy na ciągniętym prądzie
za zdrowie teścia

A kuchnia mega ! Piękna! Marzy mi się taka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42365497]Baby moje, a to znacie?

http://www.promobaby.pl[/QUOTE]

Znamy I lubimy

Cytat:
aha i HIT DNIA!!!

dzisiaj marsi do mnie przyjedzie z Leonardo Di Caprio

miłego, udanego spotkanka życzę
Stary 2013-08-21, 12:39   #1059
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

no i mamy drugiego zębola (pierwszego mało sobie nie wybił, jak rąbnął dziubem o ziemię przy próbach raczkowania, czy tam czworakowania); Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza
i fajnie reaguje jak pytam, gdzie jest tata, lampa albo bozia teraz go nauczyłam patrzeć, gdzie ejst tik tak, ale jeszcze mu się z lampą myli
Ale jesteś nauczycielka a FIfi jaki zdolny
I gratki za zębiska, niech maluch uważa bo będzie szczerbaty

Cytat:
a co do Leosia, to miałam pisać, ale jakoś w klubie takie ważne tematy były na tapecie, że nie chciałam się wbijać; ale napiszę tu
Kurczę biedny Leo Njagorsze jest cierpenie małych dzieci. Oby już mu się nie pogorszyło

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Mnie zdecydowanie będzie mniej w najbliższym czasie, bo coraz więcej rzeczy do załatwienia wychodzi, a to alkohole dla barmana, a to picolo dla dzieciaków, goście do dzisiaj mieli czas na potwierdzenie przybycia, oczywiscie nie wszyscy zazdzwonili, więc jutro czeka mnie obdzwanianie, potem rozsadzania gosci po stolikach, dzisiaj miałam 2 telefony, żeby umówić przyjezdnych do fryzjera ( przecie jest internet, telefony i można samemu, ale nie muszę ja) i wiele innych weselnych spraw przede mną. Tak więc proszę o usprawiedliwienie.
Jesteś w pełni usprawiedliwiona

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Nie śpimy od 6,Blaneczka męczy się z kupą A tak w ogóle coś Jej się poprzestawiało ze snem.
U nas leje cała noc i teraz też. Oglądałam wczoraj pogodę i miało nie padać,Zostawilam pranie na noc na balkonie i teraz nadaje się tylko do powtórnego prania!

Ja nie wiem co robić z ta myszą! Zjadła sobie jedzenie z pułapki i poszła! Już mi głupio prosić sąsiada o pomoc. TZ dostanie baty że mnie sama z myszą zostawił
.
Moja też się wczoraj męczyła z kupą, ale to po jagodach ;/
A tż nie dość że dostawił Cię z myszą to jeszcze z przystojnym sąsiadem grasującym bez koszulki

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł, wyglądam jak zombie i czuje sie jak zombie, głowa mnie napitala- cisnienie spadło ponizej poziomu morza
wieczorem nie mogłam zasnąc, w nocy młody urządził strajk spaniowy od 2 do 4,15, wstało 6 i jojczy

lało w nocy, leje teraz, ma lac do niedzieli to juz wole czike
]
Współczuje nocki, a u nas tez leje i ja też wole czike
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A co do sex life...u nas zaniknelo zalkowicie...tak to pod narodzin Antonia było raz...dwa razy w miesiącu (kiedy już mogłam)...teraz pod ponad miesiąca nic a nic.... I chociaż mówię o tym wciąż mężowi..... Że mi tego brakuje (tak ja...nie on)..to i tak jest standardowo..mały śpi...tż po prysznicu sie kladzie...wychodzę ja z łazienki on już śpi..a jeśli nie śpi jakimś cudem....to jest nieprzytomny...i co robić:screwy::banghead::b anghead:
Codzien wstaje przed 4...w domu co prawda jest pomiędzy 10 a 13(różnie)..ale zawsze potem jest co robić..na podwórku..w domu..i wiecznie zmęczony
No u nas też tak było że jak mąz byl zapracowany to ja chciałam a on nie dał rady bo wolał się wyspać. Teraz jak zmienił pracę i ma więcej czasu to i z sexem jest ok.
Jednak nie jest to prawdą że faceci ciągle chcą

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Kochane miałam Was wczoraj wieczorem nadrobić, opisać w końcu jak wyglądały te moje śmieszne zaręczyny (na prośbę dziewczyn) no i w kóńcu popisać w klubie i nici Filipa usypialiśmy ponad 3 godziny, zasypiał po5 minutach się wybudzał i tak w kółko. Sprawdziliśmy temp. i była 38,0 daliśmy czopka to i tak nie usnął. Teraz po 7 rano sprawdziłam temp. i 38,3 dałam czopka i umówiłam nas na 10:10 do lekarza. prosze o kciuki, żeby nic małemu nie było
buziaki odezwe się później
Trzymam kciuki !

Cytat:
Hej laski

Moje dziecko wczoraj usnęło już na noc po 19ej i szybko się o tym przekonałam że to wcale nie takie fajne

Pobudka o 2 i szał do 4

Poza tym mąż wrócił przed 3 i może synek chciał sam na niego poczekać
A jak z mężem? Rozejm?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dzis moj Kubencjusz konczy 8 miesiecy
Pozdrawiamy ciocie!
ale dorosły mężczyzna !
Brawa Kubulesław
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:40   #1060
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:

Kochana dacie radę z Kubusiem
Zapewne położą Was na dziecięcym/pediatrycznym czy jak tam się w waszym szpitalu zwie.
My jak byliśmy to mieliśmy swoją sale, mały miał łózeczko, ja miałam swoje łózko. Alllleee musiałam za to zapłacić, płaciłam 27 zł dziennie, ale w tym miałam też wyżywienie dla mnie. Bo jak bym nie zapłaciła to bym spała na krześle i byśmy byli w 5 osobowej sali
cdn
WOW! Ja byłam z małą też na oddzielnej sali (z racji tego, że Mała nie była zakaźnie chora), płaciłam 20 zł za dobę, ale wyżywienia w tym nie było Codziennie trzeba było chodzić do restauracji w szpitalu, albo ktoś przywoził. I tak bite 3 tygodnie Na szczęście pielęgniarka się zlitowała i zamiast wystawić rachunek za 21 dób, wpisała tylko za 5 Jakby nie patrzeć ponad 3 stówki w suchym
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 12:42   #1061
Delicjanka
Zakorzenienie

Kija u nas jest taki problem że, Amelka ma podwyższony jeden wynik morfologii, chyba wlasnie podwyższone płytki krwi plus wysokie enzymy wątrobowe, ale ten wynik krwi jest związany z tymi enzamami, hepatolog, powiedziała ze ten wynik nie jest jeszcze taki wysoki, ale trzeba to wyjaśnić, ale zeby to zrobić musze 2 tyg przed badaniem wprowadzić gluten, zeby wykluczyć celiakie itd. No ale wprowadzam jej ten gluten i nie widze żadnych oznak do niepokoju, qpy ładne tylko te krostki teraz;> ale to kasza manna, wczesniej dawalam biszkopta to nie bylo nic.

nie przyjeżdza któras z Was na Air Show do Radomia czasem?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-08-21 o 12:43
Stary 2013-08-21, 12:47   #1062
ILLUSION
Wtajemniczenie

Jestem, wróciłam, nadrabiam
Stary 2013-08-21, 12:58   #1063
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Aha wrzucam wam filmik nagrany na szybko z moim staczem .. ja nadrobie bede miala pytanie do mam stojacych juz dzieci ... moja potrafi tak 8 min ... po tym czasie sama ja klade bo sie boje ze sie nadwyrezy
O jezuniu!
Aśka, ale ona pięknie stoi!
Moja Daria tydzień starsza a dopiero tylko siedzi.
BRAWO!!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Fewciu ale to na pewno mysz a nie szczur? Bo jak myszka, taka śliczna maleńka szara, to może ją po prostu pokochaj i zrób z niej zwierzątko domowe? Będziesz sobie wołać "mysiu chodź na śniadanko", ona przytupta do Ciebie, serek z ręki weźmie, zapiszczy na podziękowanie... A Ty ją chcesz utłuc, no bez serca jesteś

Cytat:
no i musze sie pochwalic
Kubulencjusz wypil 50 ml herbatki z butelki!!!!!!!!!!!!
czujecie to?
50ml!!!!!
z butelki!!!!

dla Kubulka

Cytat:
dziękuję za wszystkie miłe słowa dot. Leosia ja to jestem pełna podziwu dla jego rodziców, bo tak się zachowują jakby tej choroby nie było, nie biadolą nad nim itd., tylko wszędzie go zabierają ze sobą, nie ukrywają choroby...bo wg teściowej, to powinni siedzieć z nim w domu, żeby mu gorzej nie było i żeby ludzie się nie ciekawili

Cytat:
U nas też lało caluśką noc, a jak rześko w sypialni i wiecie, tak cudownie rano, chłodno jak cholera, wstałam, opatuliłam się kołdrą, ah jak tak lubię jak jest chłodno a kołdra mi ciepła użycza

ja też to kocham

Cytat:
Wróciliśmy od lekarza. Mały ma zawalone gardełko dostał antybiotyk w syropku. Mój bidulek, a tak coś podejrzewałam, ze albo ząbki albo gardełko, bo wczoraj nie chciał mi nic jeść oprócz piersi. A u niego się to nie zdarza, zeby nie chciał jeść z łyżeczki. i był strasznie marudny nawet jak był najedzony i wyspany. Mój synuś kochany . Najważniejsze, ze osłuchowo jest czysto. Już dostał antybiotyk i na pewno będzie lepiej. dziękujemy za kciuki
Tulę mocno
Zdrówka życzę

Cytat:
aha, robi mi się zator
biedna jesteś z tymi zatorami

Cytat:
Właśnie się zorientowałam, że:
PRZEBIŁA NAM SIĘ DRUGA DOLNA JEDYNKA

Cytat:
pokażę wam jeszcze jeden z naszych uluboinych filmików - pogoń za kotą sprzed prawie 3tyg, więc tu młody jeszcze nie śmigał tak jak śmiga teraz, po prawej moja garderoba na buty do samego sufitu jest i sorry za kłaczka, ale młody wyrwał Lunie jakieś 3 minuty wcześniej i go nie zdążyłam sprzątnąć
No rozczarowanie na koniec najlepsze
Stary 2013-08-21, 12:58   #1064
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
nie było mnie kilka godz i już tyle nadrabiania ???!!!??? oszalałyście chyba :P

My już po szczepieniu. Ewcia wazy 9,2 kg! Szczepienie znosła dzielnie płaka dosłownie sekundę bo zainteresowana był włosami pielęgniarki i one zwyciężyły z bólem :P
Gratki za szczepienie, dzielna masz dziewczyne waga niczego sobie ... karmisz cycem, obiadek i deser bez kaszki, dobrze pamietam ???

Cytat:
pozazdroscilam Wam filmików z dzidziami, wrzucam i moją Amelkę, tylko leniwa bo wstała dopiero co widac te krostki, to chyba wyskoczylo jej przez kasze mannę.
Deli oczy ,mlodej sa takie hipnotajzing oj beda za nia latac kiedys, chlopaki i dziewczyny tez
Stary 2013-08-21, 13:01   #1065
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
kurna ale wsciekla jestem. cytowalam Pstryczkowym sposobem i burza przyszla i mi sie komputer zerestartowal ... panisowka jak penis .. tyle sie napisalam ... Blaneks spi rozwalony, tz podminowany na maxa, bo nssze sex life przestalo istniec ... a ja pol wieczora krzeselko do karmienia wybieralam i standardowo nie wybralam ... jutro poprosze o rade ...

Laski nie wiem czy to nie temAT DO K. ale jak wasze zycie sex wyglada. u nas go nie ma. jesli juz szybki nr ale to takie zeby tz juz przestal truc i chodzivlc wsciekly ... nie potrafie tego ogarnac bo mala z nami spi. na lozku odpada bo jak kolo niej. 2 pokoj czy kuchnia tez bo jej nie zostawie bo moze zleciec ... tz niby jakos to znosi ale po tyg widze jak zaczyna chodzic jak gradowa burza, Robi sie nerwowy i ogolnie zly ... czy to znaczy ze moje zycie sex juz tak zawsze wygladac bedzie ...

co do kont i kasy. u nas kazdy ma swoje. do niedawna bylo tak ze dawalismy po polowie kasy na oplaty i zYcie, ale od 3 miechow tz daje mi do reki 2,5 tys ... mamy tysiaka oplat a reszta na jedzenie idzie ... strasznie duzo tej kasy ... jak pomysle ile przepalalam pieniedzy przed ciaza ... masakra ... teraz nie byloby mnie stac na palenie ...
u nas średnio raz na miesiąc czasem jak mam ochotę to mogłabym 4x po 2x ale kuuuuurna, dalej mnie tak napitala, że przy wejściu mam łzy w oczach i odechciewa mi się wszystkiego. i gra wstępna może trwać godzinę, minutę, a i tak to samo.
Także trzymam się tego co marsi mówiła, że jak się skończy kp to będzie lepiej oby!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wyobrazilam sobie medytacje nad ulana papka i parsknelam

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

To dobrze, ze chociaz Wy bezproblemowi...
Jak sie karmi przy zabkach? U nas jeszcze bezzebnie, ale ssie mocniej i obolala jestem

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

U nas od ponad miesiaca jest sexless, ale mimo, ze oboje chodzimy nakreceni, to nie potrafimy przy podsluchujacej za scianka mojej matce. Na szczescie w niedziele w koncu wyjezdza, juz doczekac sie nie moge (i nie tylko o seksie mysle). Wykancza mnie jej pobyt fizycznie i psychicznie. I tylko sie ciesze, ze nie mogla przyjechac "pomoc" zaraz po porodzie...
kurcze, kochana, strasznie przykro się to czyta przytulam mocno!!! i oby te 4 dni jak najszybciej minęły

Cytat:

Nie śpimy od 6,Blaneczka męczy się z kupą A tak w ogóle coś Jej się poprzestawiało ze snem.
U nas leje cała noc i teraz też. Oglądałam wczoraj pogodę i miało nie padać,Zostawilam pranie na noc na balkonie i teraz nadaje się tylko do powtórnego prania!

Ja nie wiem co robić z ta myszą! Zjadła sobie jedzenie z pułapki i poszła! Już mi głupio prosić sąsiada o pomoc. TZ dostanie baty że mnie sama z myszą zostawił

oj tam oj tam
dzisaij u mnie był przystojny kominiarz a ja co?! ledwo co z łóżka wstałam, w pidżamie z garfieldem, dżordż na pół brody, włosy jak piorunem strzelone poracha

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł, wyglądam jak zombie i czuje sie jak zombie, głowa mnie napitala- cisnienie spadło ponizej poziomu morza
wieczorem nie mogłam zasnąc, w nocy młody urządził strajk spaniowy od 2 do 4,15, wstało 6 i jojczy

lało w nocy, leje teraz, ma lac do niedzieli to juz wole czike

przeczytałam

SARAH- porobiłam kopie

ELLLMI- u nas jest pokazywanie bozi, zegarka a na włączanie i wyłączanie swiatła jest szał

uciekam, dziec mi dzisiaj zyc nie da
bidulinka
Cytat:
Kochane miałam Was wczoraj wieczorem nadrobić, opisać w końcu jak wyglądały te moje śmieszne zaręczyny (na prośbę dziewczyn) no i w kóńcu popisać w klubie i nici Filipa usypialiśmy ponad 3 godziny, zasypiał po5 minutach się wybudzał i tak w kółko. Sprawdziliśmy temp. i była 38,0 daliśmy czopka to i tak nie usnął. Teraz po 7 rano sprawdziłam temp. i 38,3 dałam czopka i umówiłam nas na 10:10 do lekarza. prosze o kciuki, żeby nic małemu nie było
buziaki odezwe się później
już doczytałam, że Filipek chory, zdrówka dla was

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:02   #1066
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

Bo ona czeka na sasiada Tez chce sobie popatrzec

Cytat:
nadrobilam
dzis moj Kubencjusz konczy 8 miesiecy
Pozdrawiamy ciocie!
Ooo duzy chlopak, niedlugo do szkoly bedzie szedl

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Na blogu efekty Blankowej sesji .
Piekna sesja! Ale ja bym chciala jeszcze jakies Twoje foty

Cytat:

jak zaczął się czymś bardziej interesować i często na to patrzeć, to mówiłąm co to i tak za każdym razem; podchodziłam, pokazywałam i mówiłam i po paru takich powtórzeniach załapał i jak pytam o tą rzecz, to od razu szuka a "gdzie jest tata" nauczyłam go, żeby TŻowi było miło, bo jeszzce tata nie mówi; ale jak to słodko wygląda, jak pytam, a on szuka TŻ wzrokiem jak schował mu sie za barkiem w kuchni (a chwilę wcześniej młody go tam widział) to jak zapytałam "gdzie jest tata", to tak zapitalał na brzuchu za ten barek i jak znalazł TŻ, to taki zaciesz miał

a co do Leosia, to miałam pisać, ale jakoś w klubie takie ważne tematy były na tapecie, że nie chciałam się wbijać; ale napiszę tu: ostatecznie ma zdiagnozowane pęcherzowe oddzielanie się naskórka, na szczęście nie ten najgorszy typ, ale też nie najlżejszy; choroba na razie nieuleczalna, można tylko łagodzić objawy, najprawdopodobniej ich geny jakoś tak się niefortunnie "spotkały", że przez to mały ma jakiś tam gen uszkodzony (czekają na wyniki badań); jak na razie pęcherze pojawiają się głównie na stópkach i dłoniach, czasem większe, czasem mniejsze, ale są po nich zostają blizny i taka jakby kaszka manna się na nich robi, takie białe gródki i to już podobno ma zostać takie ma pokiereszowane te łapki i jak na paluszkach robią się ranki, to muszą opatrywać każdy osobno, żeby się nie zrosły przypadkiem; podobno jeszcze paznokietki zejdą, bo już ma takie dziwne brązowe i coraz ciemniejsze się robią; czasem sobie sam te pęcherze zdziera, jak zaczyna kopać nóżkami, biedactwo ale poza tym jest taki pogodny, smieje sie dużo, guga tak fajnie, mamy nadzieję, że może się troszkę wyciszy ta choroba i nie będzie go bardzo męczyć; najgorszy ma być okres, jak będzie raczkował i zaczynał chodzić, bo ciężko będzie jakoś ochronić te rany

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

o to fajnie, pewnie jak ją zobaczę na modelu, to wymieknę i kupię
Ehh kurde biedny maluszek Dlaczego takie male dzieciaczki cierpiec musza...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42359872]no ale czemu się szczypiesz? wydajesz na córę, wydajesz na męża, to logiczne, że on ma też na was wydawać

to polecam wziąć ci karimatę + dużo zapychaczy czasu większość czasu w szpitalu NIC nie robisz... książki, audiobook, cokolwiek, bo pypcia dostaniesz.
Trzymam kciuki

może za dużo?

a nie lepiej znaleźć normalną opiekunkę?
szczerze mówiąc, dziwię się - nie trawisz niedoszłej chrzestnej a z tego co doczytałam - masz z nią dziecko zostawić?

[/QUOTE]

Nie nie, ona siedzi zagranica nawet wlasnym dzieckiem sie nie opiekuje... Z mala miala zostac nowa chrzestna, moja bratowa, laska ma super podejscie do malej. No ale niestety teraz dostala propozycje i nie wiemy co bedzie... A na opiekunke nas teraz nie stac.

Cytat:
Jesli o sex chodzi to u nas lepiej niz przed ciaza bo tabsow nie biore

Tylko kurcze tak bez to wiecie strach wielki
A jak tabsy bede brala to pewnie znowu nie bedzie mi sie chcialo
Gumek nie lubimy
Powinni cks wymyslec dla faceta jakies tabsy

Hope

Bylas u gienia? Juz
Cytat:
dlatego ja nie biore tabsów, po co mam je brac skooro moje libido po tym gó.wnie bylo zerowe;p ale to jedna z przyczyn
Dziewczyny ja biore tabsy i jest lepiej niz bylo! Mam Daylette.

Cytat:

od kiedy dokładnie? chyba się skuszę i wypróuję.

wczoraj kupiłam jakieś lawendowe dady, jeszcze dadów nie używałam, zadowolne z nich jesteście?

aha i HIT DNIA!!!

Niczym Romeo( Leonardo ) i Julia A dady sa spoko, fajnie nawilzone.

Cytat:
O chyba rekord na watku

Koniec szczepien!! Na najblizsze pol roku Waga 7640, ale urodzeniowa to 4080. Dziecko mi suszarke na pranie lapie co chwile...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:02   #1067
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no niezłe tempo macie

Aska i Deli oraz LAdy- filmiki cuuuudne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:05   #1068
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

ale Wasze dzieciaczki szaleją z tymi ząbkami

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
za wagę.
I że dzielnie zniosła szczepienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

powodzenia

Deli, Amelka przecudna!!
Stary 2013-08-21, 13:05   #1069
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
powodzenia

Pietraszko, Amelka i Blanka -

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:08   #1070
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
u nas średnio raz na miesiąc czasem jak mam ochotę to mogłabym 4x po 2x ale kuuuuurna, dalej mnie tak napitala, że przy wejściu mam łzy w oczach i odechciewa mi się wszystkiego. i gra wstępna może trwać godzinę, minutę, a i tak to samo.
Także trzymam się tego co marsi mówiła, że jak się skończy kp to będzie lepiej oby!

oj tam oj tam
dzisaij u mnie był przystojny kominiarz a ja co?! ledwo co z łóżka wstałam, w pidżamie z garfieldem, dżordż na pół brody, włosy jak piorunem strzelone poracha
jezuniuuuuuuuuu Lady kocham Cie czytać!!!!
Stary 2013-08-21, 13:10   #1071
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
ale mam dzień, teściu chory, martwimy się bardzo

Deli, mam jakieś zdjęcia ale to byle jakie komórką robione
no i sorry za te przedłużacze ale wtedy jechaliśmy na ciągniętym prądzie
już doczytałam co z teściem; oby się poprawiło
i kuchnia piekna, tylko to mięcho brrrr

Cytat:
aha i HIT DNIA!!!
zdjęcia musowo

Cytat:
Aha wrzucam wam filmik nagrany na szybko z moim staczem .. ja nadrobie bede miala pytanie do mam stojacych juz dzieci ... moja potrafi tak 8 min ... po tym czasie sama ja klade bo sie boje ze sie nadwyrezy
obejrzałam wszystkie i kurde, jak już pewnie soti i super jej się nogi zaplatają, jak "idzie"

Cytat:
I on i matka zasłaniają sie że on to na śpiocha, że nie wie itp. Ale wiecie, to zostaje jak się człowiek nasłucha i ja na prawdę się cieszę nie raz jak go nie ma... Gdzie do własnego dziecka bachor, gówniarz, do mnie suka cipa ale na śnie to nie ważne. DLa mnie ważne. A później to by chciał się gzić. Tak gzic, bo kochać to dawno się nie kochaliśmy.
ehh, biedactwo dziwne dla mnie takie wyzywanie niby na śnie

Cytat:
no i musze sie pochwalic
Kubulencjusz wypil 50 ml herbatki z butelki!!!!!!!!!!!!
czujecie to?
50ml!!!!!
z butelki!!!!
no w końcu skończył 8 miesięcy, to co się dziwisz kluski z widelca nie wciąga, ale herbatkę z butelki się naumiał

Cytat:
Wróciliśmy od lekarza. Mały ma zawalone gardełko dostał antybiotyk w syropku. Mój bidulek, a tak coś podejrzewałam, ze albo ząbki albo gardełko, bo wczoraj nie chciał mi nic jeść oprócz piersi. A u niego się to nie zdarza, zeby nie chciał jeść z łyżeczki. i był strasznie marudny nawet jak był najedzony i wyspany. Mój synuś kochany . Najważniejsze, ze osłuchowo jest czysto. Już dostał antybiotyk i na pewno będzie lepiej. dziękujemy za kciuki
szybko wyzdrowieje

Cytat:

Właśnie się zorientowałam, że:
PRZEBIŁA NAM SIĘ DRUGA DOLNA JEDYNKA

Cytat:
pokażę wam jeszcze jeden z naszych uluboinych filmików - pogoń za kotą sprzed prawie 3tyg, więc tu młody jeszcze nie śmigał tak jak śmiga teraz, po prawej moja garderoba na buty do samego sufitu jest i sorry za kłaczka, ale młody wyrwał Lunie jakieś 3 minuty wcześniej i go nie zdążyłam sprzątnąć

zwróćcie uwagę na to rozczarowanie jak kota sobie poszła pod koniec filmiku
Lady, nie sprzątnęłaś kłaczka, no jak mogłaś
ale jak się skrada świetnie

Cytat:
Oskar to dopiero daje czadu

Cytat:
pozazdroscilam Wam filmików z dzidziami, wrzucam i moją Amelkę, tylko leniwa bo wstała dopiero co
leniwa, ale pod nosem sobie coś tam mamra śliczności

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:10   #1072
aska27adopcje
Zadomowienie

Laskii poradzcie, bo musze kupic krzeslo do karmienia ... wczoraj mialam wziac, ale nie moge sie zdecydowac ... wszytskie te kolorowe jakies takie wielkie mi sie wydaja pstrokate ... strasznie poobaja mi sie te 2 ....
Ciagnie mnie najbardziej do tego brazowego w paski, choiciaz nienawidze bazu, no ale czarnego nie ma ... wydaje mi sie takie eleganckie ...

Kurde w sumie teraz mam ciemna kuchnie i meble wenge, za rok jak sie przeprowadze bede miala biala kuchnie na polysk z czarnym blatem i sprzetami, ale stol i klrzesla chyba wezme wenge to by chyba pasowalo...

wacham sie miedzy tymi 2, chociaz to 2 zabija cena, ale ladne jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg @@_dsp_61twuy928bl_aa1200_.jpg (13,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolory.jpg (50,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-08-21, 13:11   #1073
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny jak przesyłacie film na YT to dajecie publiczny, żebyśmy widziały?

Stary 2013-08-21, 13:12   #1074
e_vel
Wtajemniczenie

kurdęęęę... zeżarło mi cytaty i tylko od Silver zostawiło
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U mnie dokładnie to samo. Wygląda to masakrycznie
No ale dobrze że odrastają nie??
dobrze bo już za cienką mam tą moją kitkę

Marsi co do nogi to dla mnie i tak bleee a o kable to mnie uspokoiłaś

MArta, dużo zdrówka dla Małego

Gratulacje za zębolki

Aśka w szoku jestem
wogóle jak patrzę na Wasze dzieciaczki to jestem w szoku, ze one takie mobilne Patrzcie, Maja pierwsza siedziała, a teraz taki leniuszek, że oprócz turlania i sprężynowania to się jej za bardzo nic nie chce... To nic... przyjdzie pora że i ja bedę "uciekać" a ona mnie gonić
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 13:13   #1075
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam oj tam
a guzika miałaś przynajmniej?

Stary 2013-08-21, 13:15   #1076
hope01
Zakorzenienie

no elllmi dla mnie też dziwne, bo przecież jak lunatyka zapytasz o coś, to jak pijany - prawdę powie
Tak sobie teraz pomyślałam, że jakbyśmy się styknęły i poznałabyś mojego TZ a ja Twojego to już przez pryzmat opowieści naszych byśmy na nich patrzyły

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
a guzika miałaś przynajmniej?:d
:d

Stary 2013-08-21, 13:15   #1077
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde w sumie teraz mam ciemna kuchnie i meble wenge, za rok jak sie przeprowadze bede miala biala kuchnie na polysk z czarnym blatem i sprzetami, ale stol i klrzesla chyba wezme wenge to by chyba pasowalo...

wacham sie miedzy tymi 2, chociaz to 2 zabija cena, ale ladne jest
dobierasz krzesełko do mebli? podoba mi sie to takie wygięte, ale cena niezła, bo wiem, jak sama szukałam; choć ja sama najtańszego nie mam, to się nie mądrzę

Cytat:
Dziewczyny jak przesyłacie film na YT to dajecie publiczny, żebyśmy widziały?
tam jest taka opcja, że widzą tylko osoby, które maja linka (nie wiem ,czy to jest "publiczny")

Stary 2013-08-21, 13:16   #1078
Delicjanka
Zakorzenienie

Askaaa ja juz Ci pisalam:d bierz paski piekne jest

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-21, 13:17   #1079
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no elllmi dla mnie też dziwne, bo przecież jak lunatyka zapytasz o coś, to jak pijany - prawdę powie
Tak sobie teraz pomyślałam, że jakbyśmy się styknęły i poznałabyś mojego TZ a ja Twojego to już przez pryzmat opowieści naszych byśmy na nich patrzyły
fakt
dlatego teżety by w domu musiały zostać

Stary 2013-08-21, 13:19   #1080
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
nadrobilam
dzis moj Kubencjusz konczy 8 miesiecy :rycze:
Pozdrawiamy ciocie!
buziak od nas!!!

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Kochana bardzo ci współczuję ale wierzę że po raczkowaniu i nauce chodzenia ta choroba się wyciszy.....

U nas też posucha,trochę z mojej winy bo normalnie zmęczona jestem, trochę TZ bo często gęsto zasypia przy tv a ja nie chce już go rozbudzać. Ale jak już do czegoś dojdzie to cieszymy się oboje

Kochana spokojnie - sama wiesz że ta sprawa musi sie uregulować sama. Nawet nie wiesz jak kibicowałam Wam jak jeszcze sie nie ujawniłam a zakopiańskie kapciuszki rozwalały !!!! Może poćwicz z Antoniem ? Mój jak się męczy to kładę go na brzuszek, porobimy rowerki, poświrujemy i kupa idzie !!!! Powodzenia

Ja już wróciłam z giełdy, kwiatki kupione ale że miałam obsuwę czasową to TZ spóźnił się przeze mnie do pracy :/ pożarliśmy się nie na żarty Raczej odpuszczam ale dziś chlapnął za dużo o kilka słów!!! No to obiadu nie będzie !!! A jak się sytuacja potoczy dalej to się okaże wieczorem....

Mały chyba powrócił do starych zwyczajów: dziś znów zachrapał o 9 jak sie wyśpi to biorę bratanicę i sruuu na miasto. A stary niech głoduje !!!! Będę wieczorkiem
kobieta wredna jest
ja prawie nie gotuję

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
U nas na początku bzykanko było tak raz w tygodniu. Ale to dlatego że nie TAM ciągle bolało i nie odczuwałam przyjemności.

Ale teraz już jest super. A nawet lepiej niż przed ciążą :

U nas też tak się zdarzyło ::

U nas tak samo ::

::

GRATULACJE!!! buziolki dla Kubusia ::

:: ::
kurde, no mnie dalej napitalla tak że gwiazdy widzę

Cytat:
trzymam kciuki, za pobyt w szpitalu, wszystko będzie dobrze- nic sie nie martw. Ważne, że reszta wyników nie jest niepokojąca

u nas dwa konta osobne, ale budżet wspólny, głownie to Tz zajmuje się opłacaniem rachunków itp. ja wyciągam jak na coś potrzebuje, ale najczęściej wydatki konsultujemy

dobrze mówisz, ja właśnie widziałam, że Lady ma źle poukładane
litery do góry nogami,

dziękujemy i za wszystkie komentarze zarówno tutaj jak i w klubie również

mea culpa

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Pstryku, sama się zdziwiłam, bo to jest duuuży samochód, a paka do pełna była zapakowana, po sufit... W dodatku nie wzięliśmy nawet krzesełka ze sobą, a też mieliśmy to w planie... Masakra. Wózek, torby z ciuchami, bujak, łóżeczko turystyczne... I pełny samochód...

Chyba musimy się rozejrzeć za jakimś Fordem Galaxy czy VW Sharanem...

Marta, trzymam kciuki mocno. Może to zębiska?
tak się właśnie zastanawiam, po co wam taki duży samochód?
my mamy sienę a wsio nam wchodzi.
a najlepiej - siostra małża ma dwójkę dzieci, szwagier ma 2metry wzrtostu, ona prawie 180 a jeżdżą.....fordem ka nie wiem, jak oni to robią

Cytat:
Dziekujemy!
dostalam z rosa mejla z opisem 8 miesiaca:
Potrzeba samodzielności

Dzieci chętnie zaczynają naśladować wszystko to, co robią dorośli. Siadanie i jedzenie przy stole, używanie sztućców, wybieranie potraw sprawia dziecku radość i poczucie bycia równoprawnym członkiem domu. Dostosuj potrzebne przybory do wielkości malca i swobodnie traktuj to ile dziecko zje z talerza. Pozwól najpierw jemu się nacieszyć, że może i potrafi samo utrzymać widelec z kluską. Jeśli zmęczy się samodzielnym jedzeniem, pozwoli ci się nakarmić.

widelec?
kluska?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ja nie jestem zainteresowana byciem Hubertem; chce milion wygrac

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości