Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 17:47   #2371
Wegolka
Raczkowanie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Wróciłam z roboty .... jeszcze jutro i weekend
Stary 2013-08-22, 17:48   #2372
Just:)
Zakorzenienie

ostatnio testuję to pierwsze i chyba się polubimy
Stary 2013-08-22, 17:56   #2373
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez Just:) Pokaż wiadomość
ostatnio testuję to pierwsze i chyba się polubimy
ja z jednej strony chciałabym, żeby się sprawdziły, ale z drugiej: skąd ja to potem będę brała
Stary 2013-08-22, 18:04   #2374
aleeexandra
Rozeznanie

Dzięki za wsparcie dziewczyny .
Wieczorem spotkam się z przyjaciółką, a tego faceta nie chcę nigdy więcej widzieć na oczy

Trzymam kciuki za SoBitter
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:05   #2375
Wegolka
Raczkowanie

jakie maski do włosów polecacie?
Chcę kupić jakąś na regenerację
Stary 2013-08-22, 18:08   #2376
201704240919
Konto usunięte

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość

Już próbowałam, chociaż to potwierdzone info. Nie odzywa się, nie odbiera telefonu. Dlaczego nigdy nie mogę trafić na kogoś normalnego...

Dobra, już was nie męczę. Na pocieszenie nałożyłam na włosy Baleę, niech chociaż one będą dzisiaj zadowolone.

Cytat:
Dzięki za wsparcie dziewczyny .
Wieczorem spotkam się z przyjaciółką, a tego faceta nie chcę nigdy więcej widzieć na oczy

Trzymam kciuki za SoBitter
No i prawidłowo
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:09   #2377
patu323
Wtajemniczenie

moje włosy nie lubią pozować, tym bardziej do marnego aparatu

A na zdjęciu całych włosów nie widać do końca tych różnic... jest duuuzo gorzej
przy twarzy jest nadal typowy czarny nie ruszony, końce mniej więcej jak na zdjeciu. po drodze mnóstwo innych refleksów
włosy bez stylizatora i suszone suszarką więc prosze o wyrozumiałość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (27,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (30,2 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez patu323
Czas edycji: 2013-08-22 o 18:10
patu323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:13   #2378
XminorXlosX
Zakorzenienie

Po pierwsze: ver ! czemu masz takie zaje*iste i włosy i cycki?! nie fair

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Czytając dzisiejszą rozmowę zapałałam nagłą chęcią bycia samookaleczającą się lesbijką.
Mwahaha ja też Od zawsze miałam ciągotki do tatuaży i kolczyków, jedyne co mnie trzyma przy nierobieniu niczego więcej niż kolczyki w uszach to świadomość, że chyba muszę wyglądać poważnie , żeby dostać stabilną pracę... Może kiedyś, w miejscu, gdzie tylko TŻ zobaczy...

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
W pracy ostatnio była u nas kobieta z dwoma synami, na oko 5 i 7 lat, w życiu tak grzecznych dzieci nie widziałam, mam oglądała co na wieszakach, a dzieci:
-Mamo, a mogę zdjęć kurtkę?
- możesz, tylko jej nie zapomnij potem zabrać.
- to ja zdejmę i posiedzę tu i poczytam,
Wchodzi drugie dziecko i ta sama rozmowa.
Dzieci grzecznie czytają, matka skończyła oglądać po 2 minutach, chce wychodzić, na to dzieci:
- Ale mamo już? A mogę stronę chociaż d końca przeczytać, bo tak mało przeczytałem
Ooo jakie słodkie! pozazdrościć dzieciaków, ja też dzisiaj takiego jednego widziałam: "Mamo, a jaki kolor emememsa teraz zjadłem?" i uśmiech z niebieskimi zębami a potem sam poszedł wyrzucić papierek takie dziecko to ja mogę mieć

Cytat:
Postuluję, aby następne nasze włosomaniacze spotkanie odbyło się tak, aby można było wypić piwo, kupić coś do włosów i/lub lakiery do paznokci, przekłuć się lub ewentualnie wydziarać zbiorowo. Ale byłby fun, ja pindole!
O tak tak tak! już się zapisuję z moją obecnością, z Gliwic będę miała bliżej , no i praca mnie nie wciągnie jak ostatnio a wgl to ciągle żadnych info o akademiku

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie. Mianowicie, miałyście kiedyś kilka dni szkolenia daleko od domu, które miałby pokryć pracodawca (koszty dojazdu i noclegu)? U mnie szkolenie trwało by 4 dni. Mieszkam w Warszawie, a szkolenie miałoby się odbywać w Katowicach bądź w Krakowie? Myślicie, że warto się na coś takiego zgodzić i pracodawca faktycznie pokryje te koszty? Boję się, że pojadę na szkolenie i nie dostanę nawet złotówki ze względu na dojazd i noclegi. Co o tym myślicie?
Sprawdź w necie, wiadomo, że są oszuści, ale są też solidne firmy, u mnie może szkolenie jest w miejscu pracy, ale jak są urodziny firmy to najlepsi pracownicy wyjeżdżają na weekend do kilkugwiazdkowego hotelu w opcji all inclusive, więc wszystko możliwe

Cytat:
Życie jest piękne. Czuję się fatalnie, boli mnie gardło i głowa, w dodatku dostałam @. A teraz najlepsze - okazało się, że ten facet, który zostawił mi swój numer w pracy i z którym było tak idealnie... ma dziewczynę.
O ja pitolę co za kretyn paskudne zachowanie zarówno wobec Ciebie jak i swojej dziewczyny wrr!

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:22   #2379
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
wiem, ze naturalnych nie uzyskam, ale liczyłam na coś zbliżonego czy choć jaśniejszego. a od ciemnego brlondu do ciemnego brązu dość daleko
włosy są zdrowe, ale delikatne. Nie mają rozdwojonych końców, niedawno były podcinane. Jakby to choc wyszło w miare równo to bym grzecznie im dała czas na odpoczynek, ale to co mam teraz to istna masakra, mam wszystkie kolory, blond, brąz, rudy, czerwień, czerń
w dotyku mięciutkie, wcale nie wyglądaja na zniszczone

Tylko kapiel jest jednak bardziej inwazyjną metodą niż dekoloryzator. Jeszcze się nie spotkałam by komuś zniszczył włosy. Prędzej to 5-6 krotne mycie po nim włosów. Ale jak nałożyłam ową maske na pół godziny to nawet z rozczesaniem nie miałam większego problemu.

Jeśli bym poczekała z deko to tylko dlatego, zeby od razu po niej zrobić kąpiel 6% żeby nie ryzykować przyciemnienia. bo 3 deko na pewno kupowac nie bedę...

Ale te końce są naprawde fajne,taki średni brązik. czemu całe takie nie mogły wyjść? Naczytałam się na KWC pochlebnych opinii jak to zeszły z czerni dziewczyny i wyobrażałam sobie nieco lepszy efekt...

Niby jest na opakowaniu by powtórzyć czynność przy niezadowalajacych efektach, nawet 4 razy w ciągu dnia
Ja znów czytałam że kąpiel jest łsgodniejsza niż typowe rozjaśnianie Ale nie oszukujmy się wszystkie tego typu zabiegi tak na prawdę szkodzą
Ja mam znów sytuację odwrotną, bo przy twarzy i tak od brody w dół są ciemne
Pomimo wszystko lepiej chyba dać im chwilę odsapnąć chociaż ten dzień czy dwa

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
zwykle jasniej wychodzi przy glowie a konce ciemniejsze

jak chcesz wyrownac to musialabys polozyc tylko na ciemniejsze partie
Ja dokładnie tak miałam Aktualnie przy głowie zaczynam być znów ruda
Teraz właśnie będę kłaść ten rozjaśniacz na ciemniejsze partie
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:28   #2380
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Ja znów czytałam że kąpiel jest łsgodniejsza niż typowe rozjaśnianie Ale nie oszukujmy się wszystkie tego typu zabiegi tak na prawdę szkodzą

Ja dokładnie tak miałam Aktualnie przy głowie zaczynam być znów ruda
Teraz właśnie będę kłaść ten rozjaśniacz na ciemniejsze partie
bo masz racje, kąpiel jest łagodniejsza niż rozjaśniacz Ale dekoloryzator jest łagodniejszy od kąpieli.
Dekoloryzator nie zawiera ani utleniaczy, ani amoniaku, nie wnika on wewnątrz włosa, nie zmienia jego struktury. Naturalnyh włosów on wogóle nie ruszy, nie zmieni ich barwy, działa tylko na farbowane wypłukując barwnik

dekoloryzator i rozjaśniacz to dwie zupełnie inne rzeczy nie związane zbyt z sobą
Stary 2013-08-22, 18:31   #2381
luxorzyna
Raczkowanie

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Dziewczyny, po czym poznać, że szczotka jest z włosia z dzika. Jak się taki dzik pali? Podpaliłam swojego włosa( już wypadł) i bardzo szybko się wypalił, zniknął. A jak z tym dzikiem?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ćwiczę: nie, jednak nie
Włosowa reaktywacja: 16.04.2013r.
luxorzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:40   #2382
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
bo masz racje, kąpiel jest łagodniejsza niż rozjaśniacz Ale dekoloryzator jest łagodniejszy od kąpieli.
Dekoloryzator nie zawiera ani utleniaczy, ani amoniaku, nie wnika on wewnątrz włosa, nie zmienia jego struktury. Naturalnyh włosów on wogóle nie ruszy, nie zmieni ich barwy, działa tylko na farbowane wypłukując barwnik

dekoloryzator i rozjaśniacz to dwie zupełnie inne rzeczy nie związane zbyt z sobą

Teraz na brąz chcesz wejść?
Stary 2013-08-22, 18:46   #2383
patu323
Wtajemniczenie

Cytat:

Teraz na brąz chcesz wejść?
ogółem marzy mi się rudy. I to baaaaardzo. Ale o ostatecznym kolorze zadecyduje jak zobacze co mi wyjdzie po dwóch dekoloryzacjach. Jak będzie w miare jasny brąz, to dam na to rudą henne (najpierw balsam ziołowy z Venity by zobaczyc jak mi w tym kolorze, jak będzie ok to prawdziwa henna), jak będzie nadal średni/ciemny to na razie przy brązie zostane i dam im odetchnąć. wszystko zależy czy kolor jaki wyjdzie sam z siebie będzie znośny
Stary 2013-08-22, 18:46   #2384
201703240903
Konto usunięte

Wróciłam z rozmowy!

Musiałam zaprezentować mój ulubiony kosmetyk. Padło na odżywkę do włosów. Facet powiedział, że dowiedział się kilku nowych rzeczy. Ma odezwać się do mnie około 15 września.
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:48   #2385
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Nie ugnę się. Szporuję

To nic, że nie mam kurtki na jesień, a robi się coraz chłodniej. Lakiery czekają
Ojacie. To ja Cię nie będę kusiła, nie chcę Cię mieć na sumieniu.

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Mwahaha ja też Od zawsze miałam ciągotki do tatuaży i kolczyków, jedyne co mnie trzyma przy nierobieniu niczego więcej niż kolczyki w uszach to świadomość, że chyba muszę wyglądać poważnie , żeby dostać stabilną pracę... Może kiedyś, w miejscu, gdzie tylko TŻ zobaczy...
Mnie trzyma przy nierobieniu niczego wizja bólu. A raczej wizja mojej paniki. Przecież ja stara dupa jestem, a nadal panikuję na widok krwi, lateksowych rękawiczek, strzykawki i igły (nadal nie wiem jak ja, kutfa, przeżyłam 5 lat odczulania na roztocza kurzu).

Cytat:
Napisane przez luxorzyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po czym poznać, że szczotka jest z włosia z dzika. Jak się taki dzik pali? Podpaliłam swojego włosa( już wypadł) i bardzo szybko się wypalił, zniknął. A jak z tym dzikiem?
Jak się pali to zaczyna kwiczeć, potem skwierczeć i cuchnie.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:53   #2386
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
ogółem marzy mi się rudy. I to baaaaardzo. Ale o ostatecznym kolorze zadecyduje jak zobacze co mi wyjdzie po dwóch dekoloryzacjach. Jak będzie w miare jasny brąz, to dam na to rudą henne (najpierw balsam ziołowy z Venity by zobaczyc jak mi w tym kolorze, jak będzie ok to prawdziwa henna), jak będzie nadal średni/ciemny to na razie przy brązie zostane i dam im odetchnąć. wszystko zależy czy kolor jaki wyjdzie sam z siebie będzie znośny
Aaaa, to mi się marzy złoty brąz rudą mam teraz "górę" iiii chyba niezbyt by mi było chociaż strasznie mi się kolor podoba
Stary 2013-08-22, 18:53   #2387
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Ojacie. To ja Cię nie będę kusiła, nie chcę Cię mieć na sumieniu.
Przepraszam, czym kusiła?

Kutfa, w sumie należy mi się coś na poprawę humoru, skoro wszystko mi padło.
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 18:58   #2388
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
so much true
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:26   #2389
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Potrzebne ingerencje - szczepionki na tak, operacje na nie? Coś dziurawa ta Twoja ideologia.

Coraz bardziej jestem przekonana, że Ty nie masz ideologi, ale kupkę wymieszanych ze sobą zasad, które wydają Ci się ok. Patrz, co napisałam wyżej, popierasz szczepionki, ale operacji (np cesarskiego cięcia) już nie. Jedno i drugie potrzebne, a w zasadzie w ostatnim czasie to szczepionki budzą więcej kontrowersji niż operacje.

No właśnie.

Podsumowując, Wegolka żyj sobie jak chcesz, masz do tego prawo. Masz jakieś tam swoje zasady według, których żyjesz, każdy takie ma. Ale przestań z rozdmuchiwaniem tej swojej ideologii, która ma więcej dziur niż treści.
Amen. I osobiście jak przeczytam jeszcze jakiś tekst o Wegolkowej ideologii, to poproszę wytłumaczenie, jak się blokuje osoby na Wizażu
Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Pierwsze dwie foty - moje włosy kiedyś. Używałam szampon BD, olej winogronowy, odżywkę Alterra, żel Isana, czasem Joaśka pokrzywa bs i basta.
Następne (jaka siara) zdjęcia przedstawiają już włosy rzadkie (miałam problem z wypadaniem, leciały i leciały... Teraz widzę już poprawę, pomogło żelazo A teraz pomogą już chyba tylko nożyczki.) Nie ścinałam włosów od pory pierwszych dwóch zdjęć, a wyglądają na krótsze...? Jak widać jakiś oklap, wyglądają na tłuste mimo iż fotki są zrobione dopiero po myciu włosów, rzekomym odżywianiu i stylizowaniu. Żelu nałożyłam mniej niż kiedyś, więc wątpię, że to przez nadmierne napakowanie "stylizatorów". Co używam... Hmm, nadal olej winogronowy, dorzuciłam krem Isana kakaowy, BD, AiK, maska Alterra i Bingo z algami. Płukanka octowa (dawałam za dużo octu, ale od 2 tyg już to poprawiłam.) Joaśka len i rumianek, żel Isana, jedwab na końcówki w ramach zabezpieczania. Coś czuję, że stan moich włosów jest przez niedoproteinowanie? Już gdzie indziej też jedna z użytkowniczek napomknęła mi o tym. Zauważyłam też, że włosy jakby nie reagują już na olej winogronowy...
Przekarmienie + brak protein w diecie włosowej najprawdopodobniej. Detoks zalecany
Cytat:
Napisane przez wee_girl Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Nie chciałam zaśmiecać forum i postanowiłam udać się po poradę do was.
Czytałam już dużo o pielęgnacji włosów, od kilku miesięcy o nie dbam intensywniej. Jutro chcę nałożyć na nie hennę. Stąd moje pytanie, których kosmetyków używać nie powinnam po hennie? Posiadam maski Scandic, maski Receptury Babci Agafi, Kallosy, Odżywkę Mrs Potter's, maski Bingo, apteczną maskę WAX i BIOWAX, Isanę Kakaową, maski oraz odżywki Alterra. Drogie wizażanki, które z nich powinnam odstawić po hennie? Oraz czy mogę dodać łyżkę któregoś z wyżej wymienionych kosmetyków aby włosy po hennie rozczesały się łatwiej?
Będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam wszystkich.
Nie podałaś konkretnych specyfików, tylko całe firmy, które mają składy od Sasa do lasa. Jakie konkretnie kosmetyki Cię interesują?
Cytat:
Postuluję, aby następne nasze włosomaniacze spotkanie odbyło się tak, aby można było wypić piwo, kupić coś do włosów i/lub lakiery do paznokci, przekłuć się lub ewentualnie wydziarać zbiorowo. Ale byłby fun, ja pindole!
Kocham Cię
Cytat:
właśnie rozpakowuję paczuszkę od kasieńki
i ona mi mowiła, że to skromna paczka pędzie
Cytat:
ale cudniee

mam mydełko węglowe, alepie z czeerwoną glinką i 25%, kallosa latte (boziu jak on pachnie ), silk, color i jasmin, owocowego scandica, plus olej sojowy i ryżowy
teraz trzeba będzie się jakoś odwdzięczyć za tyyyle dobroci
To jest skromna paczka, o co Tobie się rozchodzi
Cytat:
dam znać
najpierw dwa tygodnie potestuję jedno, potem dwa drugiee i dwa trzecie
potem zmęczę dwa "gorsze" i zrócę do najlepszego
taki mam plan
Patrząc na moje zużycie, to to, co Ci wysłałam wystarczy Ci myjąco na ponad rok
Cytat:
w gratisie dał mi maskę reclon professional chroniącą kolor. po czym poznać czy tez jest zakwaszająca? każda do ochrony koloru jest czy to nie reguła? bardzo proszę o szybką odp jak ktoś wie, bo mam 25 minut do spłukania
Cytat:
Revlon - Color Sublime Treatment, Interactives; jej skład to : Aqua, Glycerin, Prunus AMygdalus Dulcis Oil, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Isopropyl Palmitate, Dimethylamine, behentrimonium Chloride, Betaine, Polyglyceryl-3 Distearatem Isoalkylamidopropylethyld imonium ehtosulfate, Polysilicon-15, Hydrolyzed Aminopropyl Phenyl Trimethicone, Cetyl ALcohol, Hydroxyethylcellulose, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Isopropyl Alcohol, Butylene Glycol, Disodium ETDA, Citric Acid, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, BHA, CI172000 (Red 33)
Kwaśne pH to to ma
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze jedna cytryna na litr to za duzo...

Ja bym gdzies dala pol cytryny.
Zgadzam się w pełni z Tobą
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:33   #2390
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Amen. I osobiście jak przeczytam jeszcze jakiś tekst o Wegolkowej ideologii, to poproszę wytłumaczenie, jak się blokuje osoby na Wizażu

Przekarmienie + brak protein w diecie włosowej najprawdopodobniej. Detoks zalecany

Nie podałaś konkretnych specyfików, tylko całe firmy, które mają składy od Sasa do lasa. Jakie konkretnie kosmetyki Cię interesują?

Kocham Cię

To jest skromna paczka, o co Tobie się rozchodzi

Patrząc na moje zużycie, to to, co Ci wysłałam wystarczy Ci myjąco na ponad rok

Kwaśne pH to to ma

Zgadzam się w pełni z Tobą
Skromna!
skromna to z Ciebie kobita jest
Muszę pomyśleć ja się ładnie odwdzięczyć, równie skromnie

Rok? Łomatulu, to oby coś się sprawdziło, bo polecana przez Ciebie maseczka cynkowa bingo jest super!
Stary 2013-08-22, 19:37   #2391
luxorzyna
Raczkowanie

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
Chyba se tą khaje kupię, bo coś czuję, że znowu się dałam wrobić...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ćwiczę: nie, jednak nie
Włosowa reaktywacja: 16.04.2013r.
luxorzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:41   #2392
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A to jaja urwałabym.
Oba, własnymi ręcami

Cytat:
Cytat:

To jest dyskusja na temat tego, czy nadtlenek wodoru jest mocniej działającą substancją na włosy niż kwas hydroksymetanosulfonowy. Według mnie, porównując identyczne stężenia, ten drugi działa mocniej (czyli składnik dekoloryzatora, ale stężenie podane nie jest).
Cytat:
Skromna!
skromna to z Ciebie kobita jest
Muszę pomyśleć ja się ładnie odwdzięczyć, równie skromnie

Rok? Łomatulu, to oby coś się sprawdziło, bo polecana przez Ciebie maseczka cynkowa bingo jest super!
Cieszę się, że Ci się podoba
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:46   #2393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zwykłe spanie, to nie powinno być problemu, będziecie musieli się z kotkiem podzielić TŻ'em Ale jak coś więcej to może być trudno
trudno, ale za to jak ciekawie

Cytat:
Mam do was pytanie. Mianowicie, miałyście kiedyś kilka dni szkolenia daleko od domu, które miałby pokryć pracodawca (koszty dojazdu i noclegu)? U mnie szkolenie trwało by 4 dni. Mieszkam w Warszawie, a szkolenie miałoby się odbywać w Katowicach bądź w Krakowie? Myślicie, że warto się na coś takiego zgodzić i pracodawca faktycznie pokryje te koszty? Boję się, że pojadę na szkolenie i nie dostanę nawet złotówki ze względu na dojazd i noclegi. Co o tym myślicie?
jestem świeżo po takiej sytuacji i po wielu bojach zakończyłam współpracę (a raczej jej nie nawiązałam, bo to szkolenie było przed zawarciem umowy), bo okazało się, że firma to niesamowici naciągacze trzeba być czujnym ja na szczęście się postawiałam i przynajmniej wyszłam na zero w kwestii pieniędzy. w dodatku kazali pokrywać to szkolenie, a potem zaproponowali stawkę, która nie umożliwiała nawet finansowania szkolenia to tak w wielkim skrócie, bo bujam się z nimi od czerwca i to nie jedyna przygoda.
no i znów jestem na lodzie

Cytat:
Życie jest piękne. Czuję się fatalnie, boli mnie gardło i głowa, w dodatku dostałam @. A teraz najlepsze - okazało się, że ten facet, który zostawił mi swój numer w pracy i z którym było tak idealnie... ma dziewczynę.
Cytat:

Już próbowałam, chociaż to potwierdzone info. Nie odzywa się, nie odbiera telefonu. Dlaczego nigdy nie mogę trafić na kogoś normalnego...
kurcze, szkoda

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a jest w planach jakieś -40% w Rossie? sorry, ale nie jestem na bieżąco
o nie, znów wydawanie pieniędzy

Edytowane przez Just:)
Czas edycji: 2013-08-22 o 19:51
Just:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:49   #2394
dilula
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV

Cytat:
moje włosy nie lubią pozować, tym bardziej do marnego aparatu

A na zdjęciu całych włosów nie widać do końca tych różnic... jest duuuzo gorzej
przy twarzy jest nadal typowy czarny nie ruszony, końce mniej więcej jak na zdjeciu. po drodze mnóstwo innych refleksów
włosy bez stylizatora i suszone suszarką więc prosze o wyrozumiałość
Ta długość i skręt

Alexandra, co za łach

Dobra, lada chwila podcinam końcówki
Stary 2013-08-22, 19:49   #2395
Zakorzenienie

Cytat:
ja z jednej strony chciałabym, żeby się sprawdziły, ale z drugiej: skąd ja to potem będę brała
im bardziej niedostępne, tym bardziej kusi. będziemy sprowadzać
Cytat:
Wróciłam z rozmowy!

Musiałam zaprezentować mój ulubiony kosmetyk. Padło na odżywkę do włosów. Facet powiedział, że dowiedział się kilku nowych rzeczy. Ma odezwać się do mnie około 15 września.
jakąś konkretną prezentowałaś? jaką i co takiego mówiłaś? facet pewnie zdębiał jak uslyszał włosomaniczy bełkot
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
ja bardzo chętnie raz jeszcze to wyjaśnię, bo to moja ulubiona opcja na pitolenie

Edytowane przez Just:)
Czas edycji: 2013-08-22 o 19:52
Just:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:52   #2396
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, czym kusiła?

Kutfa, w sumie należy mi się coś na poprawę humoru, skoro wszystko mi padło.
Jeszcze nie wiem, ale.. Już ja Ci, kurde, zaraz urządzę poprawę humoru!

Cytat:
Napisane przez luxorzyna Pokaż wiadomość
Chyba se tą khaje kupię, bo coś czuję, że znowu się dałam wrobić...
Na dozie była kiedyś szczotka z włosia naturalnego dla niemowlaków, miękkie włosie, całkiem spoko.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-08-22 o 19:54
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:55   #2397
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
im bardziej niedostępne, tym bardziej kusi. będziemy sprowadzać

jakąś konkretną prezentowałaś? jaką i co takiego mówiłaś? facet pewnie zdębiał jak uslyszał włosomaniczy bełkot

ja bardzo chętnie raz jeszcze to wyjaśnię, bo to moja ulubiona opcja na pitolenie
Tłumacz

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:57   #2398
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Jeszcze nie wiem, ale.. Już ja Ci, kurde, zaraz urządzę poprawę humoru!
Już jeden powędrował na chciejlistę, ale muszę na żywo wymacać
Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Tłumacz
Przeczytałam: "tłuszcz"

Idę odpalić sobie Ewkę, póki jeszcze mogę w ogóle się ruszać.
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 19:59   #2399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krrem Pokaż wiadomość
Tłumacz
Lista ignorowanych w ustawieniach, o tu -klik. w polu "Dodaj użytkownika do swojej listy" wpisujesz nick, klikasz ok i voila

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Stary 2013-08-22, 20:02   #2400
Krrem
Wtajemniczenie

Cytat:
Już jeden powędrował na chciejlistę, ale muszę na żywo wymacać

Idę odpalić sobie Ewkę, póki jeszcze mogę w ogóle się ruszać.
Hahaha

A ja nie mogę. I do 3 mam wolne od ćwiczeń. Teraz mam nie ćwiczyć kilka dni tak mi kazała doktór a potem odpada bo szwy mam do 3 i by mnie ciagnęły albo bym sobie je zerwała. Tak jak to z kolanem raz uczyniłam i mam brzydką bliznę

Cytat:
Lista ignorowanych w ustawieniach, o tu -klik. w polu "Dodaj użytkownika do swojej listy" wpisujesz nick, klikasz ok i voila

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Danke szyn

14.02.14

Blogowanko - Biochemia Urody, Serum - olejek z 10% witaminy C, DIY
Krrem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości