|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
Wiesz, ja wazyłam juz 51 ale mi przybyło i z 51 czułam sie b.dobrze,wiec chciałabym wrócić do tej wagi. Wcale nie jestes monstrum!! KAzdy ma inna budowe przeciez. Mam okropne boczki, wiec ćwicze skakanke teraz planuje zakupic hula hop-dziewczyny tam pisały zeby to jaka woda, kasza ryzem wypełnic zeby cięzsze było [/quote]Ja się dobrze czułam jak ważyłam 50-55 kg. W tym przedziale psychicznie i fizycznie czułam się dobrze. Chociaż teraz stawiam na wygląd bo przecież wagi w oczach nikt nie ma!Chce popostu szczuplej wyglądać. Tak jak patrzę na siebie w lustrze to nawet się sobie podobam ale jak ktoś mi zrobi zdjęcie lub zobaczę siebie na filmie to mnie krew zalewa, wyglądam wtedy naprawdę grubo. Nie wiem od czego to zależy - Na ryju taka gruba i te ramiona fujj...
|
|
#17672 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dobrze czułam jak ważyłam 50-55 kg. W tym przedziale psychicznie i fizycznie czułam się dobrze. Chociaż teraz stawiam na wygląd bo przecież wagi w oczach nikt nie ma!Chce popostu szczuplej wyglądać. Tak jak patrzę na siebie w lustrze to nawet się sobie podobam ale jak ktoś mi zrobi zdjęcie lub zobaczę siebie na filmie to mnie krew zalewa, wyglądam wtedy naprawdę grubo. Nie wiem od czego to zależy - Na ryju taka gruba i te ramiona fujj...[/quote]
ja z 51 czułam sie swietnie. chce do tego wrócic. oby mi sie udało
|
|
|
|
#17673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
JA też zrobiłam Atramowego placuszka,pychotka ![]() ![]() Cytat:
Nie zrobiłaś tego celowo![]() Muszę poszukać A ile ma ten no... mililitrów???![]() ![]() Cytat:
Po majówce zacznie się najgorszy okres w roku szkolnym![]() Tylko oby się to nie skończyło tak,że będziesz chciała jeszcze mniej ![]() Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||
|
|
|
#17674 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego to jest tak, że od rana jem pięknie, sniadanie, drugie , obiad, doslownie godne pozazdroszczenia. A pozniej jakos mysle mysle i zawalam wszystko :/ a chyba lepiej by bylo na odwrót, w pozniejszej czesci jesc ładnie
zeby na noc ie nie zapychac swinstwami. No cóz, postaram sie, zeby dzisiaj caly dzien byl ladny
|
#17675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#17676 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnietak, moze dzisiaj sie wreszcie zaczne uczyc, w piatek pierwszy egzamin
ale znajac zycie, nie zajrze nawet do ksiazki
|
#17677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na jakie studia zamierzasz pójść? Ojj,przydałoby się trochę pouczyć
|
|
|
|
#17679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko zalezy od jej wynikow a tymaczasem ją olewam ok musze zalatwic pare spraw, milego dnia, papa
|
|
#17680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#17681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Cytat:
.Mangośka przytyłaś już coś,o ile można spytać?
|
|
#17682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że przez długi okres jadłaś bardzo malutko to poźniej przy większej ilosci jedzenia brzuszek rozsadza Cytat:
Oczywiście, ze było jajo Wróciłam ze sklepu mam jajka, twaróg, i tak sobie pomyślałam, że na podwieczorek może jeszcze sobie ten serniczek zrobie Tylko mam w planach zmiksowanie sera, jabłek, cynamonu, jajka i jogurtu na puszystą masę Może też dorzucę łychę ziemniaczanej
|
||
|
|
|
#17684 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiejski wynalazłam!
wartość odżywcza na 100 g: kcal: 78 białko: 13 g węgle: 4,7 g tłuszcz: 0,4 g
|
|
|
|
#17685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17686 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi dziewczyny jeszcze raz jak to z tym serniczkiem, ile tego wychodzi i w czym to pieczecie, jakaś mała foremka czy jak???
|
|
#17687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia jakiej wielkosci jest ta miska. Ja robie w foremkach na muffinki albo w małym metalowym garnku Tego za wiele nie wychodzi, więc musisz użyć jakiegoś mniejszego naczynka
|
|
|
|
|
#17688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17689 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dwa i po jednej łyżce myślałam, że
W zyciu nie jadłam aż tak paskudnego wieśniaczka Może to indywidualna kwestia smaku, ale dla mnie był okropny.Ps. Serniczek atram na stonie 585
|
|
|
|
#17690 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam jakos wszamałam
Może na jakiś felerny trafiłas?
|
|
|
|
#17691 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda,że nie mam Lidla u siebie
|
|
|
#17692 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy dobrze zrobilam. Mam zamiar sie z kims spotakc latem z netu <moj Anioł
>. Poki co, koles wie, ze jestem niezadowolona ze swojego wygladu ale wciaz mi uparcie mowi, ze jestem ladna (ze zdjec). I ja wlasnie mam zamiar na to spotkanie zrobic sie na bóstwo <stad to odchudzanie, zebym zalozyla jakis ekstra ciuch, poza tym goraco bedzie> i chce mu w ten sposob zafundowac szok zeby go zatkalo... mam nadzieje, ze mi sie uda To jest moja motywacja
|
#17693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#17694 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zjadlam dzis dwa tosty z pasztetem i serem żółtym
dobre
|
|
|
|
#17695 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby chociaż jeden to pomyślałabym przypadek, wypadek podczas pracy itp.
Ale dwa feralne serki jednego dnia Do tego naprawdę nie miały możliwości się zepsuć, bo zaraz po powrocie ze sklepu się za nie zabrałam. Spróbowałam pierwszego, paskudny, więc sprawdziłam ten drugi i to samo Zraziłam się na maxa Pozostane przy mojej Piątnicy
|
|
|
|
#17696 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego wlasnie chce doprowadzic do porzadku swoje odzywianie a zaraz po maturze bede miala okolo półtora miesiaca praktycznie wolnego czasu na wprowdzenie intensywnych cwiczen
od rana jem bardzo ladnie i boje sie, zbeym tego nie spieprzyla, moze wybiore sie rowerem do babci co by nie myslec ojedzeniu ale z drugiej strony musze sie do matury w koncu piuczyc, bez jaj a jak wiecie, siedzenie z nosme w ksiazce, przynajmniej u mnie wzmaga ochote na chrupanie i to nie marchewek tylko zakazanych rzeczy
|
#17697 |
|
Zadomowienie
|
Ja od rana zjadłam już dwie grahamki bez żadnych dodatków. Na obiad planuję jedynie ogórka i marchewkę maczane w jogurcie naturalnym. Pokutuję za wczorajsze obżarstwo
|
|
|
|
#17698 |
|
Zakorzenienie
|
Atramowy sernik juz w piekarniku
Zobaczymy co z tego wyjdzie.. Az się boję
|
|
|
|
#17699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie można się zająć rzuciem gumy. A najlepiej jak by Cię to co czytasz tak zafascynowało, ze o całym świecie (a głównie jedzeniu) byś zapomniała Ale coś mi się wydaję, że to raczej niemożliwe
|
|
|
|
|
#17700 |
|
Zakorzenienie
|
Atramowy sernik już w piekarniku
Zobaczymy co z tego wyjdzie, aż się boję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

[/quote]

Przejechalam rowerem szczura!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie sama w to nie wierze! Jechalam zwyczajnie, akurat calkiem powoli, bo dojechalam do takiej miejscowosci i sie rozgladalam wokol. I nagle spojrzalam przed siebie ale bylo juz za pozno, bo juz szczur byl pod moim kolem! 
Nie zrobiłaś tego celowo
Od kilku dni pojawiają się w marketach

Tylko mam w planach zmiksowanie sera, jabłek, cynamonu, jajka i jogurtu na puszystą masę