|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
Orzeszku, to bardzo dobrze, ze powiedzialas mamie prawde a co do wymiotowania, to nie bierz tego do siebie, czasem takie rozesmianie sie jest efektem jakiejs nowej niespodziewanej, moze troche stresujacej sytuacji. moze to tak z nerwow wyszlo (w sensie ze mama mogla sie troszke zdenerwowac i zmartwic tym faktem) przeciez nie z Ciebie sie smiala, bo Cie kocha.nio, glowka do gory, ciesz sie tym czasem do wtorku.
|
|
#17612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się chwilą Ja też jutro będę rodzinkować Ludzie mają różne dziwne pomysły. Oglądałam film dokumentalny chyba o Tajlandii i tam jedzą sobie robaczki: szarańcze, skorpionki i inne różne smakołyki - podobno ma to dużo białka Jak to oglądałam jak facet wsadzał to do buzi miałam odruchy wymiotne Cytat:
No cóż czasami sę tak zdarza, są takie sytuacje, które trudno przewidzieć i trudno zapobiec. |
||
|
|
|
#17613 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma znajomych, ktorzy mogliby mnie ujrzec na tym nieszczesnym rowerze). A jak protestuje to najpierw slysze wyklad od mamy jaka to jestem glupia a potem babcia mnie widzi bez koszyka i powtórka z rozrywki. Tylko sie zabic ![]() 2. Bardzo dobrze, ze zabilas tego szczura. Byc moze ukrocilas jego męki bo nie wierze, zeby tak wylazl. Szczury za bardzo sie boja ludzi, zeby pchac sie na ulice. Cos z nim musialo byc nie tak. Zaraz mi sie to kojarzy z dżumą... bardzo wstrząsnela mną ta książka i mi sie to po nocach sni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#17614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem przkonana, że wszystko wyolbrzymiasz Zauważyłam, że czasami jak masz świetny humor, to piszesz rzeczy naprawdę pozytywne i kilka razy nawet coś optymistycznego na swój temat napisałaś, więc wnioskuje, że świeca nie jest potrzebna, bo tak naprawdę to nie ma czego szukać, bo żadnego zera nawet z jakąś porządną świetlówką się nie znajdzie
|
|
|
|
|
#17615 |
|
Zakorzenienie
|
Źle mnie zrozumiałaś chyba
Nie miałam nic złego na myśli.Poza tym nie musisz odrazu wszystkiego na raz kupować. Są niektóre dobre balsamy ujędrniające w naprawdę niskich cenach. np. Cztery Pory Roku - ujędrniający i brązujący jednocześnie, za 4 zł bodajze. Skóra jest po nim bardzo długo nawilżona i gładka. I odrazu ładniejszy kolor ![]() Ja się przyzwyczaiłam do całkiem innej serii, ale ten akurat moja matula używa i jest bardzo zadowolona. No nic, chciałam tylko pomóc a nie zdenerwować Cię
|
|
|
|
#17616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteście tu wszytskie Kochane! |
|
|
|
|
#17617 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, tylko ja jestem beznadziejna i potrafie tylko narzekać. Czyz to nie jest wystarczający powód aby przejechał mnie samochód ? Chyba los na siłe każe mi żyć.
|
#17618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierz w to wreszcie do jasnej cholery, bo bede to pisac az sobie zakodujesz |
|
|
|
|
#17619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uśmiechnij się czasem do życia, to ono uśmiechnie się do ciebie. Każdy ma chwile słabości, ale pomyśl:Jeśli twoje życie nie miałoby sensu to by cię tu nie było. Głowa do góry i uśmiechnij się, choćby wymuszenie. To naprawdę pomaga
|
|
|
|
|
#17620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic, zyje sie dalej. tylko zeby mi sie nie przysnil przypadkiem.... mam taka sklonnosc, ze jak o czyms za dnia mysle to pozniej jeszcze mi sie sni... ![]() Cytat:
ja mam jeden rower za ktory zaplacilam 100zl. ludzie sie na poczatku dziwnie na mnie patrzyli, stary amsterdam, doslownie jak z muzeum. jeden dziadek na ulicy minal mnie komentarzem ze jak byl mlody to takim jezdzil i ze chyba zwariowalam... no ale coz. nie minelo kilka miesiecy jak na ulicy zaczelo pojawiac sie wiecej i wiecej tego typu rowerow.. ostatnio ktos krzyczal do mnie z samochodu, gdzie mozna taki rower kupic! bo on cche dokladnie taki sam... teraz jak jestem w niemczech to prawie wszyscy na takich jezdza. wogole, jezdza tu czasem na takich gruchotach ze cud ze one sprawne jeszzce. i jakos nikt nie zwraca na to uwagi. wiec Seemore, nie wyolbrzymiaj! nie wazne jaki masz rower, a to, ze jest sprawny. no i najwazniejsza jest frajda z samej jazdy a co do szczura to niezupelnie bylo z nim cos nie tak. szczury czesto zyja w poblizu wody, i to calkiem w poblizu ludzi. a jechalam akurat taka sciezka nad rzeką.. tzn z jednej strony jest rzeka, nad brzegiem chodnik i sciezka rowerowa i od razu kamieniczki miasteczka. no slicznie tam bylo dlatego zamiast na droge patrzylam na te kamieniczki... no ale nic, koniec przezywania szczurka, bo naprawde mi sie przysni.. ![]() ![]() ![]() ![]() jak nie chcesz tak bardo jezdzic tym rowerem to zacznij biegac. na nozki i cala figurke ladnie to wplywa, zwlaszcza dluuuzsze dystanse. ja neistety bardzo nie lubie biegac, ale gdybym choc troche lubila to ze wzgledu na efekty chetnie bym biegala nawet codziennie poza tym zadnymi kremami nie osiagniesz nic, poki nie bedziesz uprawiac sportu. taka jest prawda. cellulit sam sie nie usunie, i zaden krem-cud tez go nie usunie. moze jedynie pomoc. tak wiec napad na bank zupelnie niepotrzebny. wystarczy sport+masaze ktore mozesz sama sobie zrobic + pic duzo wody. wiem z doswiadczenia
|
|
#17621 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Od jakiegoś czasu czytam ten wątek, ale jak dotąd nic nie pisałam. Napiszę jadłospis jaki planuje na jutro, proszę o ewentualne poprawki. Celem jest redukcja.
Iśn: owsianka, jabłko II śń: grahamka z chudą szynką z indyka i pomidorem OB: 2-3 małe kotlety sojowe, brokuły (lub inne warzywka) P: nie wiem jeszcze K: serek wiejski |
|
|
|
#17622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"usmiechnij sie, zycie nie jest Twoim wrogiem, usmiechnij sie opanuj gniew w sobie" - wlasnie sobie lecialo w radiu, jak to czytalam ![]() Seemore, poki sie do zycia nie usmiechniesz, ono sie do Ciebie tez nie usmiechnie... W zyciu to od Ciebie zalezy, co sobie z niego wezmiesz. Jak bedziesz brala same negatywy i smutki, to Twoj wybor
|
|
#17623 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, to ja też napiszę planowane jedzonko na jutro. Proszę o wskazanie błędów jakie popełniam
![]() Śniadanko: bułka + wędlina + pomidor + szczypiorek + rzerzucha II śniadanie: jogurt (ew. z muesli) i jabłko Obiad: na obecną chwilę nie mam pojęcia Kolacja: zastanawiam się nad serkiem wiejskim Cztery posiłki bo piatego nie wcisnę. Czy znacie jakiś sposób na opanowanie chęci podjadania między posiłkami? |
|
|
|
#17624 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę nie oceniać, bo to tylko rachunek sumienia
![]() Śniadanie po 11 :I pół małej makreli wędzonej + jajko na twardo + kromka chleba z masłem II pół talerza zupy pomidorowej, nóżka z kurczaka duszona w piekarniku, dwa ziemniaki, ogórek świeży + na deser mała miska bitej śmietany... III w kinie mały popkorn IV dwie małe kromki zwykłego chleba z tuńczykiem Czyli moja normalna dieta bardzo ograniczona skurczonym żołądkiem (nie wiem jak inaczej wytłumaczyć to, że po obiedzie mnie brzuch rozbolał i czułam się kompletnie przejedzona - normalnie jadałam trzy razy więcej). Nie wiem czy się cieszyć czy martwić, ale ja nie mam kompleksów, więc bardziej niż moja sylwetka załamuje mnie mój brak silnej woli ![]() Chciałam schudnąć tylko 4kg, przez dwa tygodnie ograniczałam się jak mogłam, ćwiczyłam na aerobiku, chodziłam na basen i nie schudłam nawet pół kilograma... powoli się poddaje
|
|
#17625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do tego jogurtu jak już chcesz go zjeść to musli obowiązkowo Chyba nie najesz się małym jogurtem i jabłkiem![]() Pamiętaj o warzywach. Nie jedz na kolacje tylko serka wiejskiego. Jogurt i jabłko to żaden posiłek ![]() Cytat:
Pamiętaj, ze przy bardzo ograniczonym kalorycznie jadlospisie organizm magazynuje tłuszcz.
|
||
|
|
|
#17626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już przestałam udzielać się w tym wątku.
Nie moge juz czytać coniektórych bzdur, wybaczcie za szczerość, ale po prostu nie mogę...............
|
|
#17627 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowując...
I Śniadanie: Owsianka (+ otręby + 7g. rodzynek) do tego 70 g truskawek i 100 g pomarańczy. II Śniadanie: 30 g chudej wędliny z kurczaka, dwa białka -> i na patelnię z przyprawami (bez tłuszczu). Do tego kromka pełnoziarnistego i 80 g ogórka. + Activia Obiad: 200 g mintaja (bez tłuszczu - w piekarniku) + 150g warzyw. Po tym 15 g suszonych śliwek. Kolacja: Pół ciasta 'Atram'owego' czyli jakieś 140 g.1,5 h przed snem : pewnie serek wiejski albo twaróg 0% ... Dzisiaj wyszło mi mało tłuszczy... za to białka 118
Edytowane przez Ather Czas edycji: 2007-04-29 o 23:30 |
|
|
|
#17628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to na inne si enei patzrylam ![]() dobrze ze mam w zamrazalniku jeszcze 7
|
|
|
|
|
#17629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps- nie oparłam się dzisiaj po raz drugi i właśnie wchłonęłam dużą porcję algidy śmietankowo-'krówkowej' ![]() |
|
|
|
|
#17630 | |
|
xxyy
|
Cytat:
nastepnym razem tez zrobie wersje bez cuku tylko z jakims aromatem np pomaranczowym albo waniliowym a co do serum na cellulit moglabys mi jakies polecic, bo chcialabym stosowac zapobiegawczo ( a chyba nawet jakis tam cellulit mam ale nie jestem pewna czy to to ) a jakiej on jest firmy? nie widzialam takiego w sklepie nigdyale duzo lodow ma kalorycznosc w tych granicach tzn do 100 kalorii to ile Ty masz rowerow? ![]() ![]()
|
|
#17631 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#17632 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#17633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kilku dni pojawiają się w marketachPoprostu boskości ![]() I mały edit w jadłospisie: doszedł corny linea
|
|
|
|
|
#17634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17636 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jem twaróg z startym jabłkiem(chociaż to już dzisiaj moja 3kolacja chyba
zaraz najprawdopodobniej ide spać bo padam już dziś,zdążyłam napisać referat na 5kartek A4 jeszcze tylko zostały mi 2referaty,3recenzje,2prez entacje-żyć,nie umierać
|
#17637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Połowe brat mi zjadł tak swoją drogą, więc nacieszyłam się tym ciastem tylko na kolację ![]() Ale jak zobaczyłam co on zaczął dodawać... to aż mi się słabo zrobiło ^^ Pełno nutelli, rodzynek, wiórek, a nawet kakaa... Cytat:
Cytat:
Używam od pół roku serii Eveline - 4 różne serum. Cena w sklepie to około 12 - 15 zł. Cytat:
Ja tam zawsze lubiłam referaty, pisanie sprawia mi przyjemność ![]() Tak czy inaczej dasz rade
|
||||
|
|
|
#17638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#17640 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

przeciez nie z Ciebie sie smiala, bo Cie kocha.nio, glowka do gory, ciesz sie tym czasem do wtorku.

Ja też jutro będę rodzinkować
Przejechalam rowerem szczura!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie sama w to nie wierze! Jechalam zwyczajnie, akurat calkiem powoli, bo dojechalam do takiej miejscowosci i sie rozgladalam wokol. I nagle spojrzalam przed siebie ale bylo juz za pozno, bo juz szczur byl pod moim kolem! 

no ale nic, koniec przezywania szczurka, bo naprawde mi sie przysni.. 

MIŁEGO DNIA