|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
może 2x2 wystarczy
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1385 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nasturcja zamawiałam w firmie Sunżal, ale oni tylko na śląsku robią. Moskitiery mam montowane na wnęce nie na oknie więc to się nie dotyczy gwarancji na okna. A rolety takie dedykowane pod fakro właśnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musiała facetowi mina zrzednąć.Nie macie od kogo pożyczyć na wózek? Albo go chociaż zarezerwować wpłacając ze 200 zł? Cytat:
Smarujesz czymś tego żylaka? Myślę że dobrze zrobiłaś z pessarem. Po co zakładać jak nie ma potrzeby, będziecie obserwować i wrazie czego założycie. Podeślij maila to też Ci się ujawnię ![]() Zmykamy na SR! Pierwszy raz dzisiaj
|
|
#1386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Smażę se pieczarki, mam nadzieję, że wyjda
|
|||
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mam
E tam suchy taki, że tylko się zapchałam
![]() Zresztą już jutro zjesz swojego wymarzonego ![]() to była kolacja...o 4.30!! Już chyba nic dziś więcej nie dadzą ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześc .. Aż boje się zabrnąć dalej , bo widziałam ze Paula - chwaliła szpitalne jedzenie
Mam nadzieje że wszystko w porządku .. No ale lece .. Cytat:
Sledzilam je wczoraj w nocy . i powiem szczerze . Zaraz czas na mnie Cytat:
![]() Cytat:
Tylko Ty nie strasz
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
ale cisza dziś, spokój taki
Byłąm w biedronce( po siaty na porodówkę) i obżeram się chałwą i żelkami kwaśnymi potem będę zdziwiona![]() PaulinaIzabela ooooo to ja się tam do szpitala przejdę na kolacje chyba Basiaaaaaaaaaaa dobrze że wszystko ok u Ciebie i że dzieciaki rosną( i ich narządy szczególnie te męskie![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Trele gdzie byłaś cały dzień? już sie dziewczyny martwiły że rodzisz
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1392 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na jaka się zdecydowaliście ? Cytat:
Dla Lenki i Natalki Cytat:
Nie ważne czy ktoś w środku czy nie .. Ja mam , był w zestawie z TT bo tu jest obowiązkowy . Połozna jak przychodzi dzień po narodzinach to sprawdza czy go masz .. Dostałam tez taki do mikrofalówki , i zastanawiam się czy nie będzie dla mnie poręczniejszy ?
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą mamuśki wrześniowo- październikowe chyba sobie wywołały te porody tytułem wątku
|
||
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-08-23 o 19:11 |
|
|
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
Paulinaizabela trzymaj się kochana ale dobrze ze chociaz jedzenie dobre
ja pamietam jak lezalam to jakby mnie rodzice nie dokarmiali to bysmy tam umarly z glodu.....swoją drogą ja do przedostatniej wizyty miałam 140/70 i lekarz mowił ze ok...teraz mam znów za niskie;/ a co do lekarza to sniło mi sie dzisiaj że zmienił przychodnie, i ja tam przychodze mega duzy budynek jakby jakis szpital. chodze i szukam pok 405 przechodze przez jakies pokoje zabiegowe gdzie pełno krwi i wogole....no i jak to w snach bywa jest pokoj 404 i 406...no to dzwonie do niego ze nie wiem jak do niego trafić że już spozniona jestem..a on że wolałby zebym nie przychodzila juz do niego....że tak wogole nie chce zebym ja była jego pacjentka...ja w ryk że już w 7 miesiącu jestem że co ja mam teraz zrobić że przeciez od 9 lat chodze do niego.......i się obudziłam.... ![]() tesciowa do mnie dzwoni i chwali sie że kupila na wyprzedazy jakiegos pajacyka w rozm 47.....nie wiem jaka w Niemczech jest rozmiarówka ale to cos ciut male nie?ale mówi że 2 euro kosztowało i ze szkdoa jej było nie kupic... kopnijcie mnie żebym szła dalej sprzatac co???? |
|
|
|
#1396 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Rozeznanie
|
wy o tych siatach to ja sobie tak nowy tytuł na watek wymysliłam "Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy"....
|
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet żelki wiedzą że spodziewam się dziecka
|
|
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ciiiiii .. Nie wolno o tym głosno mówić
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Prz okazji każdego prysznica przelecę maszynką trochę tu trochę tam . Przy kolejnym znowu - tak na oślep . Na dzień dzisiejszy jest chyba w miare okey . Do porodu będę wykoszona na cacy ) Cytat:
Oby to ciśnienie takie chwilowe i będziesz jutro w domu . Masz przynajmmniej pewnośc że Twój lekarz nie ignoruje żadnych znaków , mnie pewnie odesłali by do domu , bo mi samo przejdzie Dziewczyny mam w pdf Język niemowląt . jakby któras chciała . Własnie mi sąsiadka przyniosła . Lece dalej
|
|
#1401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
jak dotarłam na oddział to pielęgniarka mi tylko brzuch posłuchała ale nie detektorem, tylko jakąś trąbką zmierzyła obwód łydek i ud i dała skarpety uciskowe ![]() Kurcze ale się im sypią dzieciaczki a w miare w terminach chociaż??Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Też mam propozycję tytułu, też!!
"Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody!" |
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
jakaś młoda lekarka mnie dziś badała...za każdym razem ktoś inny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o raju ![]() ładny faktycznie a się zastanawiałam kiedy powistanie ich wątek :P Cytat:
![]() spokojnie, nie rodze jeszcze Cytat:
ciasto- tort mi wyszło mega słodkie, gdyby nie mama to nawet bym nie zdążyła go zrobić przed przyjazdem TŻ ![]() rozłożyliśmy materac jest megaśny
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba na później, niech te wody jeszcze nie odchodzą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() nie tylko Ty ![]() Cytat:
![]() która ma wenę na sprzątanie i ma ochotę wpaść do mnie?!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-23 o 19:34 |
||
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, taka gondola co przy xlanderze xa. Nie wiem jaka
I w sumie sobie myślę, że skorzystam z jej propozycji tylko jeśli finansowo to będzie bardzo opłacalne. Bo na tablicy/ w komisach używki 3in1 są już za ok. 700zł w bardzo dobrym stanie.
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

nawet połowy nie zjadłam

już mu listę wysłałam...jeszcze będę szczegółowo instruować jak będzie pakował 
ale przyjadą poprawić?

Musiała facetowi mina zrzednąć.
Ja też chcę!!!! 

Sledzilam je wczoraj w nocy . i powiem szczerze . Zaraz czas na mnie 
mąż zawiedziony
KCIUKI DLA ANI 

I w sumie sobie myślę, że skorzystam z jej propozycji tylko jeśli finansowo to będzie bardzo opłacalne. Bo na tablicy/ w komisach używki 3in1 są już za ok. 700zł w bardzo dobrym stanie.