|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Tyle was tam na dole a rozmowa słabo idzie
![]() ![]() Mam wolny wieczór bez męża i nie wiem co mam robić ![]() Wymalowałabym paznokcie u nóg aleeeeeeeee nie dostanę zreszta już poźno.
|
|
|
|
#1682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
W załączniku zdjęcia Śpiochy od razu mają łapki - niedrapki Oczywiście dodam, że to były męża łowy Sam wybierał ![]() Cytat:
Mój lapek nie ma napędu na CD, więc fotkę wrzucę jutro, bo sobie z męża kompa zgram Jacie gacie - nie mogę zdjęc dodac :/ Może za chwilę się uda
Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-08-24 o 20:57 |
||
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej ja jak zwykle daleko w tyle i kompletnie nie wiem co tam u Was słychać. Mam pierwszy zupełnie wolny wieczór od paru dni, więc zamierzam choć trochę nadrobić.
Ogólnie wszystko u nas jak najbardziej w porządku. Jedynie wkurzają mnie czasem skurcze łydki w nocy, uczucie którego nie znałam przez 28 lat mojego życia Biorę magnez jak mi się przypomni i wtedy jest chyba lepiej. Miałam dzisiaj małą imprezkę w domu z okazji awansu męża i jestem padnięta. Nie wiem jak nasze mamy ogarniały takie rzeczy, bo ja po ugotowaniu obiadu na 7 osób, miałam dosyć. Kupiłam torcik z gratulacjami, więc i tak deser mi odpadł. Ale ogólnie wszystko wyszło mi chyba nienajgorzej, a mąż widziałam, że bardzo zadowolony. Niestety musiał iść na noc do pracy, a ja właśnie puściłam drugi raz zmywarkę i mam tym sposobem czas na nadrobienie mojej nieobecności
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rano biorę się za pieczenie torcika mam nadzieję że wyjdzie mi dobry
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet pisać się nie chce
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tort kupiłam. Przewidziałam że wystarczająco wymęczy mnie robienie obiadu i przekąsek, że na ciacho nie starczy mi już sił i nerwów.
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
Napewno nie jest tak źle
Przypomnij mi jaki magnez bierzesz? Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-08-24 o 21:25 |
|
|
|
#1688 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeden ^dziadek^ będzie 3 lata starszy od taty , ale to taki szczegół ![]() Jak było ? Dużo prezentów ? ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Co gotowałaś dobrego ?
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Oj słaby dzień mam naprawdę
![]() Trele Moja siostra urodziła na przełomie 37/38 tygodnia. Mała miała 2750 g dokładnie. |
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Trele u nas dziecko powyżej 2 kilo, jeśli donoszone to idzie normalnie do domu.
Nie było wiadomo jak duza urośnie. Cały czas mieściła sie w normach, koło 25 centyla. I taka też sie urodzila. Wszystko szlo jak trzeba. 15 minut po cieciu była juz ze mna na sali. Dali jej tylko glukoze bo cukier miała niski i zaraz do cyca. To nie hipotrofia-była proporcjonalna. Mały jest na 10.centylu wiec będzie RACZEJ mniejszy. Zwlaszcza ze ma sie urodzic wczesniej. Prezentow malo bo jedna babcia dala kase. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-24 o 21:33 |
|
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie było co sie martwić ![]() Cytat:
znaczy sie antene musze kupić.. ale mam nadzieje ze do pierwszego zdążę bo inaczej lipa jak nic ;( Wróciliśmy. NOgi to mi zaraz odpadną.. i mam zgagę :/
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wróciiiiłamm, ja nie wiem no 5 stron nadrabiania, jak na sobotę to ładnie![]() Cytat:
Cytat:
Jaaaa!!Nie mogę!! To już!! oOjej mam ciaaary!---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- O właśnie która to wrzucała przepis na kurczaczka w cieście francuskim?Mogę go poprosić jeszcze raz?
|
||
|
|
|
#1694 | ||||
|
Zadomowienie
|
Domii, życzę samych pomyślnych drogowskazów na nowej drodze życia
Cytat:
Cytat:
. Masz już wszystko gotowe i torba spakowana więc teraz nogi do góry i odpoczywać przed godziną "W". Cytat:
![]() Cytat:
teraz to już pewnie do domu wraca a jak wróci to będę zmuszona 1500-100-900 zdjęć obejrzeć ![]() Co u mnie ? Pomalowana łazienka i sypialnia, posprzątane a w połowie września znowu armagedon bo łazienkę będziemy remontować i poźnie kuchnia i salon do malowania ![]() W piątek byłam na glukozie i ledwo to przeżyłam. Wypić jeszcze jako tako nawet tragedii nie było natomiast po kilku minutach to myślałam że umrę . Zrobiło mi się słabo i miałam straszne mdłości, ledwo doszłam do położnych. Całe 2 godziny przeleżałam na kozetce z mdłościami ale na szczęście udało się i nie muszę tego powtarzać. Najgorsze to było to że nie pozwalały mi nic pić pomiędzy pobraniami krwi i dlatego zapewne mnie mdliło. Tak poza tym to ból kręgosłupa daje się we znaki i w nocy prześcieradło mam zwinięte w rulonik tak się tłukę zanim zasnę. Popatrzcie co upolowałam . Koszulka do karmienia .
|
||||
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoj maly to chyba ma jeszcze troszke czasu , podgoni. Planuja Ci to CC w okolicach ktorego tygodnia? Ja sie teraz zastanawiam czy moja polozna mi nie wypisze skierowania na CC jesli dziecko mialo by miec wage koncowa ponad 4 kg? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1697 | |
|
Wtajemniczenie
|
hmm..czy ona ma tam dziury? Na piersi?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja je tak specjalnie wyeksponowałam coby było widać że to koszulka do karmienia Co do porodu dużych dzieciaczków to wskazaniem do cc jest tzw. niewspółmierność porodowa ( duża główka dziecka a zbyt wąska miednica matki) Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2013-08-24 o 21:57 |
|
|
|
|
#1699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby u nas tacy nadgorliwi byli,to też bym wczoraj wylądowała, bo poleciałam do gina, bo jakoś tak z pięć dni już taki dyskomfort i lekkie pieczenie czułam, a wczoraj jeszcze taki ból w pochwie się pojawił, okazało się, że stan zapalny, ale mi wyjechał z tekstem, ze zaraz sprawdzi czy nic się nie zaczyna tylko ciśnienie jeszcze, to mi wyszło 145 górnego, po usg i samolocie mierzył kontrolnie, bo powiedział, że tak mnie nie odprawi i jak już po badaniach wiedziałam, że infekcja, ale Hania jeszcze się do nas nie wybiera, to książkowe 120 no jednego ciuszka jeszcze upranego nie mam i wszystkich brakujących zakupów, stwierdziłam, ze dość żartów, borę się ![]() Domi wszystkiego najpiękniejszego dla Was, dużo miłości i wzajemnego zrozumienia Trele też coś czułam, jak Ci o tym brzuchu nisko powiedzieli |
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
hejo! wróciłam, cieszycie się
![]() jestem taka padnięta że o masakra ponad 3 godziny spędziliśmy w Castoramie a potem na zamknięcie pojechaliśmy do Komfortu zamówić panele i zajęło nam to dosłownie 5 minut ![]() z wyprawki brakuje mi już tylko: podpasek Ziajkowego kremu na brodawki pampersy Biedronkowe ręczniki kąpielowe zwykłe takie i tyle ![]() trochę pokupowałam, wrzucę Wam zdjęcia jak nadrobię ![]() no i nie zamówiliśmy wózka bo po 1. nie było szefa byłego a to z nim mieliśmy ugadywać rabat a po 2. żadnego Passo w sklepie nie było bo dziewczyny mówiły że w ostatnim tygodniu 5 sztuk sprzedały więc jedziemy w następną sobotęjutro mamy mieć dostawę rzeczy z Castoramy, jeszcze nie wiem gdzie to poustawiam bo dużo tego ale spoko luz ![]() a teraz spadam nadrabiać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-24 o 22:01 |
|
|
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piotrus w teorii urodził sie w 37 tyg ale nie wiem czy to nie był 36. u mnie było tak że w piatek mi gin sciągnął szew a w sobote juz mały był na świecie na usg było niby 3200 ale lekarz mnie uprzedzał że najczesciej waga z usg jest wieksza niż w rzeczywistosci.nie ukrywam że nie chciałabym rodzić 4kg bączka ciekawe jak teraz bedzie.... |
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Trele możliwie jak najszybciej po donoszeniu. Mam zdążyć przed akcja wiec po połowie pazdziernikq mogę rodzic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Troche poczytałam, ale kręgosłup mi dziś wyjątkowo nawala więc ide leżeć
![]() napisze tylko treleeeeee Kochana Ty leż sobie i zaciskaj nóżki trzymam kciuki żeby Majeczka jeszcze troszeńke wytrzymała w brzuszku podekscytowałam się dobrej nocki Kochane ja teraz znów moge się maleńko pojawiać bo zbliża się wieeeeelkie poremontowe sprzątanie. Jestem przerażona ale ciesze się niezmiernie ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
nawet nie chce myśleć że Lenka też mogłaby tak szybko wyskoczyć
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-24 o 22:00 |
|
|
|
|
#1704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostała 10 punktów ![]() Za to teraz nadrabia,ma 8 lat i jest najwyższa w klasie.Wygląda na 10
|
|
|
|
|
#1706 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że już w porządku. W domu zawsze człowiek lepiej się czuje. Ja nienawidzę leżeć w szpitalu, dlatego cieszę się, że jesteście już w domku i że wszystko ok
![]() Cytat:
A przygotowałam na dzisiejszy obiadek zupkę pieczarkową, kotlety schabowe z ziemniaczkami i burakami z piekarnika. Do tego jeszcze brokuł polany sosem tzatziki i pomidorki z cebulką. Wszamali wszystko, to chyba smakowało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja już tak bardzo chce mieć to wszystko w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, ale to leci... Wydaje się, że niedawno test robiłam. Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-08-24 o 22:02 |
|||||||
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tutaj waga dziecka powyzej 4kg to CC . I ile to jest przewidywane, no bo jak jesli ostatnie UsG w 20 tc ?
Zobaczymy jak ona sie ustosunkuje do kartki Od polskiego lekarza .. we Wtorek sie okaze. Ja tam CC nie chce , będę przynlokowana z Ewka przynajmniej 6 miesiecy :8 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1708 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecie chyba się przemieszcza
i nie w tą stronę co powinno, cały brzuch mi chodzi. Wczoraj próbowałam nagrać film z brzuszkiem falującym, ale na kamerze niewiele było widać
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1710 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Laski, czy lekarz na wizycie mierzy Wam brzuch taką miarką? Tzn on chyba macice mierzy czy coś po tymt ez może mniej-więcej poznać wielkość dziecka podobno ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() jak chce nagrac to Lenka przestaje urwisowac, nie wiem czy ona to czuje czy jak
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

zreszta już poźno.

za wizytę! Dobrze, że poszliście na to USG, teraz jesteś spokojna i zadowolona.
Biorę magnez jak mi się przypomni i wtedy jest chyba lepiej.

KCIUKI DLA ANI
Twój mały w którym tygodniu się urodził ?
znaczy sie antene musze kupić.. ale mam nadzieje ze do pierwszego zdążę bo inaczej lipa jak nic ;( 
Jaaaa!!Nie mogę!! To już!! oOjej mam ciaaary!
. Masz już wszystko gotowe i torba spakowana więc teraz nogi do góry i odpoczywać przed godziną "W". 

we Wtorek sie okaze.