Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 22:51   #1741
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak się zaśmiałam jak zobaczyłam co napisałas i jakiego emota wstawiłaś
hahaha
mój maż powiedział że podpisuje sie pod słowami że Skropiony są ciężkie we współzyciu
MÓJ maż to strzelec

a tak co do tego wózka- my jak moja siostra rodzila mieszkałyśmy 30 sek od szpitala i nie mieliśmy samochodu i małą odbieraliśmy w rożku i na dole jak wyszliśmy z oddziału wsadziliśmy do wózka i fru do domu Zajęło nam to 2 minuty. Taksówka nawet by nas nie podwiozła... bo szkoda odpalać samochód.
Stary 2013-08-24, 22:51   #1742
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
O wlasnie tak - ONI po tym szacuja wielkosc dziecka .

Ja tez jestem koziorozec )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a to mój taki swiatowy po angielskiemu to robi

jak coś będziemy dźgać rogami

W szpitalach to różne dziwne zwyczaje mają. U jednym odwiedziny na sali, w innym szpitalu dziecka nie można nawet do pokoju odwiedzin wziąć tylko zostawia sie w sali obok z wielkim oknem ( u mnie tak kiedyś było ale potem to zmienili i już mozna wziąc dziecko na tą sale odwiedzin).
Ja np. ani razu nie miałam okazji przebrać Natalki w szpitalu czy wykąpac (poza zmianą pampersów) i wychodze potem do domu z takim dzieckiem i co? Jedna sobie poradzi a inna nie i tak mozna wymieniac i wymieniać

aaaa - jakbyś któras robiła już zapasy pampersów to do jutra w Biedronce jest promocja - 2 paczki za 50 zł tylko od rozmiaru 2, bo 1 są mniejsze i tańsze

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-08-24 o 22:57
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:55   #1743
lineczka1989
Zakorzenienie

tadam moje zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130824_224156.jpg (72,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130824_224324.jpg (93,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130824_191131.jpg (100,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130824_191223.jpg (74,7 KB, 32 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:57   #1744
Antibia86
Rozeznanie

ja sie zastanawiam wogole bo własnie mieszkam prawie naprzeciw szpitala dośłownie spacerkiem 10 min....a jak ktps auta nie ma to co taksowke musi brac? jakby ciepło bylo to nie moge go wsadzić do ozeczka i fru do domu? tzn moze mi byc ciezko chodzić...w sumie....Piotrka w grudniu rodziłam i mieszkałam daleko od szpitala wiec w teorii nie bylo mowy o spacerze...ale wiozłam go w gondoli od wózka.

a tak mi sie przypomniało nie wiem czy wam opowiadałam ale jak Piotrus mial miec pierwsze szczepienie to przed samym wyjsciem mama chciała cos tam wytzrepac. wychodzi na klatke a tam pelno dymu..okazłao sie że sie pali w piwnicy ale juz była na tyle powazna sytuacja ze wszedzie bylo biało. my panika bo tu malenstwo w domu takie, my na 6 pietrze i na balkon go od razu w wozku....czaiłam sie przy drzwiach i nagle widze że strazacy chodza i okna otwieraja to ja do nich co mam robic? winda nie dziala a ja chce sie stad wydostac...na to jeden ze kobieta w potrzebie i zaraz obydowje jeden wózek złapał drugi piotrka na rece i sru po schodach...a ja jescze w papciach swoja droga zawsze miałam słabośc do strazaków i marynarzy heheh
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:57   #1745
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Wiecie co ? Tak leze I patrze I mam pepek jak studnia a przed chwila byl wystajacy jak dzida

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 23:00   #1746
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tadam moje zakupy

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam wogole bo własnie mieszkam prawie naprzeciw szpitala dośłownie spacerkiem 10 min....a jak ktps auta nie ma to co taksowke musi brac? jakby ciepło bylo to nie moge go wsadzić do ozeczka i fru do domu? tzn moze mi byc ciezko chodzić...w sumie....Piotrka w grudniu rodziłam i mieszkałam daleko od szpitala wiec w teorii nie bylo mowy o spacerze...ale wiozłam go w gondoli od wózka.

a tak mi sie przypomniało nie wiem czy wam opowiadałam ale jak Piotrus mial miec pierwsze szczepienie to przed samym wyjsciem mama chciała cos tam wytzrepac. wychodzi na klatke a tam pelno dymu..okazłao sie że sie pali w piwnicy ale juz była na tyle powazna sytuacja ze wszedzie bylo biało. my panika bo tu malenstwo w domu takie, my na 6 pietrze i na balkon go od razu w wozku....czaiłam sie przy drzwiach i nagle widze że strazacy chodza i okna otwieraja to ja do nich co mam robic? winda nie dziala a ja chce sie stad wydostac...na to jeden ze kobieta w potrzebie i zaraz obydowje jeden wózek złapał drugi piotrka na rece i sru po schodach...a ja jescze w papciach swoja droga zawsze miałam słabośc do strazaków i marynarzy heheh
nie zazdroszcze przygody

no ciekawe, jak ktoś ma fotelik to jeden kit czy się podjedzie autem czy nie, ale jak ktoś rzeczywiście nie ma samochodu i nie ma fotelika to bezsens totalny.
Cytat:
Wiecie co ? Tak leze I patrze I mam pepek jak studnia a przed chwila byl wystajacy jak dzida

hehhe widocznie Majeczka się schowała
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 23:01   #1747
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
tadam moje zakupy
czy to niebieskie frotowe to nakładka na przewijak?

właśnie się zastanawiam kiedy ja zakupy poczynie
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 23:01   #1748
De28
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42434446
Te 2 kocurki miały u nas w łazience przez tydzień swój kącik, jedzenie, ale Olka je męczy, ja nie mogę znieść smrodu..
Dziś będąc na podwórku znalazłam pozostałe 3 Całe i zdrowe. [/QUOTE]

Smrodu?A dlaczego?Jezeli kupisz dobry zwirek
nic nie bedzie smierdziec.Piasek smierdzi a zwirek nigdy.

Moge ci te polecic

http://kotyperskie.eu/?page_id=24

Zwykly Benek tez sie nada.

Sorry ze tak z doskoku ale mam od dwoch dni gosci.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 23:03   #1749
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
czy to niebieskie frotowe to nakładka na przewijak?

właśnie się zastanawiam kiedy ja zakupy poczynie
to niebieskie to jest ręczniczek kąpielowy z kapturkiem pokrowce na przewijaki wrzucałam tu któregoś dnia :P

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Smrodu?A dlaczego?Jezeli kupisz dobry zwirek
nic nie bedzie smierdziec.Piasek smierdzi a zwirek nigdy.

Moge ci te polecic

http://kotyperskie.eu/?page_id=24

Zwykly Benek tez sie nada.

Sorry ze tak z doskoku ale mam od dwoch dni gosci.
zgadza się Benek nie śmierdzi ja mojemu kotu kupuję
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-24, 23:05   #1750
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
to niebieskie to jest ręczniczek kąpielowy z kapturkiem pokrowce na przewijaki wrzucałam tu któregoś dnia :P

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------
i są ok? tzn materiał i wogóle, bo mam przewijak ale na bokach popękany wiec pasuje pokrowiec
Stary 2013-08-24, 23:05   #1751
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a to mój taki swiatowy po angielskiemu to robi

jak coś będziemy dźgać rogami

W szpitalach to różne dziwne zwyczaje mają. U jednym odwiedziny na sali, w innym szpitalu dziecka nie można nawet do pokoju odwiedzin wziąć tylko zostawia sie w sali obok z wielkim oknem ( u mnie tak kiedyś było ale potem to zmienili i już mozna wziąc dziecko na tą sale odwiedzin).
Ja np. ani razu nie miałam okazji przebrać Natalki w szpitalu czy wykąpac (poza zmianą pampersów) i wychodze potem do domu z takim dzieckiem i co? Jedna sobie poradzi a inna nie i tak mozna wymieniac i wymieniać

aaaa - jakbyś któras robiła już zapasy pampersów to do jutra w Biedronce jest promocja - 2 paczki za 50 zł tylko od rozmiaru 2, bo 1 są mniejsze i tańsze
Co szpital to inny obyczaj
U nas w szpitalu nawet można mieć majtki siateczkowe na legalu i podobno wykapać samemu dzidzię z pomocą pielęgniarki.Tylko żeby ona jeszcze czas miała

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hahaha
mój maż powiedział że podpisuje sie pod słowami że Skropiony są ciężkie we współzyciu
MÓJ maż to strzelec

a tak co do tego wózka- my jak moja siostra rodzila mieszkałyśmy 30 sek od szpitala i nie mieliśmy samochodu i małą odbieraliśmy w rożku i na dole jak wyszliśmy z oddziału wsadziliśmy do wózka i fru do domu Zajęło nam to 2 minuty. Taksówka nawet by nas nie podwiozła... bo szkoda odpalać samochód.
Tak naprawdę to przecież t Twoje dziecko i Twoja sprawa w czym je zabierasz nie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 23:05   #1752
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeżyliśmy wszyscy chwile grozy dzisiaj...
Przygotowania trwały, teściowa zarządzała wszystkimi i wszystkim. Zarządziła że ja i szwagierka (ta która jest w ciąży) mamy usiąść wygodnie na górze i przecierać sztućce i talerze no i porozkładać już na gotowo... Rozmawiałyśmy dość długo, śmiałyśmy się, żartowałyśmy, wypytałam ją jak się dokładnie czuje itd. W pewnym momencie moja szwagierka wyszła do łazienki i wróciła z płaczem... nie trudno było się domyślić o co chodzi, TŻ się załamał, ja nie wiedziałam jak go pocieszyć, szwagierki i teściowa płakały... Zrobiła się grobowa atmosfera i w pewnym momencie stwierdziliśmy z TŻtem że w naszym najważniejszym dniu będzie panowała atmosfera jak na stypie. Na szczęście szwagierka pojechała do szpitala i okazało się że jest wszystko ok, lekarz otwarcie jej powiedział że może poronić po raz kolejny ale wszyscy cieszymy się że jest dobrze, choć oni wszyscy nie wierzą ja wierzę że tym razem się jej uda... Rozmawiałam z nią dzisiaj i widzę że nawet w stosunku do mnie jest zupełnie inna od kiedy wie że sama też jest w ciąży. Nasze stosunki nieco się polepszyły ale fajerwerków nie ma.

Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki za to żeby ten jutrzejszy dzień był najszczęśliwszym w naszym życiu
Kurcze mam nadzieję, że tym razem jednak im się uda. Trzymam kciuki, żeby tak było i drugie kciuki za ten dzisiejszy ważny dla Was dzień. Późno te kciuki, więc może bardziej za noc poślubną
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hm...ja roniłam dwa razy i nikt mi szwu nie proponował.
U nas chyba dopiero po trzecim, zaczynają działać. Mnie po jednym, nawet żadnych badań nie kazali robić.

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny nie było mnie tydzień, byłam w Polsce, nie dam rady chyba Was nadrobić, przeleciałam tylko po łebkach. Widzę że czas leci jak szalony i niektóre z Was już prawie gotowe na przyjęcie malucha. Ja przywiozłam prawie wszystkie rzeczy od siostry, parę muszę dokupić ale jeszcze jakoś tego nie ogarniam.
Poza tym w Polsce byłam na konsultacji u okulisty do którego chodziłam do kontroli po moim wylewie w oku i dostałam zaświadczenie o wskazaniu do cesarskiego cięcia. Nie wiem już czy tak lepiej czy gorzej. Ze względu na moje oko po dwóch wylewach i zapaleniach nerwu trochę miałam obiekcję co do naturalnego porodu a teraz jakoś tak czuję lekki zawód że nie urodzę naturalnie.
[/COLOR]
Na pewno wolałabym z góry wiedzieć, że muszę mieć CC, niż tak jak większość moich koleżanek, namęczyć się 12 godzin, a później wylądować i tak na sali operacyjnej. Czyli przeżyć 12 godzin bólu naturalnego porodu, a później bólu pooperacyjnego po cesarce. Ciebie chociaż jeden rodzaj bólu ominie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Prawie całą noc nie spałam npn stop chodzi wentylator na suficie i burczy a do tego leżę przy łazience i z góry mi światło świeci. Po północy się zrobiło zamieszanie, bo ta dziewczyna od skurczy zaczęła rodzić, latali do niej co cheilę z różnymi sprzętami aż w końcu wzięli na porodówkę...nie minęło pół godziny i druga to samo.... jak wreszcie trochę przysnęłam to po 2 mnie położna zbudziła na mierzenie ciśnienia i słuchanie serduszka. I od nowa się męczyłam... po 3 przyszli zmieniać łóżka tych co pojechały ściąganie pościeli, dezynfekcja..stukanie i pukanie nie wiem o której przysnęłam ale za chwilę znowu położna wpadła mierzyć...było już po 6 o ze spania. Jedynie co dobre, że to ciśnienie spada i ranne wynosi 116/70 jak po takiej nocy to super!!
Spytałam rano o te 2 dziewczyny i jedna już urodziła

Ciekawe czy mnie dzisiaj wypuszczą
Właśnie dlatego nienawidzę szpitali. Jak leżałam przez chwilę w grudniu, to było podobnie. Jak już udało się zasnąć, to zaraz ktoś mnie obudził. Matko jaka ja byłam zmęczona. Doczytałam, że już Cie wypuścili, więc cieszę się razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od fryzjera efekt jest cudowny
A tak dla pocieszenia oka mój bukiecik...
Super, że fryzura Ci się podoba, a bukiecik piękny. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

I w gratisie mój dzisiejszy poranny brzucho - 30w2d - jakiś taki mi się chyba coraz mniejszy robi
Załącznik 5376047

Ja też mam czasem wrażenie, że robi się coraz mniejszy, a za chwilę, że jest tak duży, że wybuchnie. No tak mam
Twój jest bardzo zgrabniutki. Podoba mi się

Cytat:
Uciekl mi post.
Mloda ma sie dobrze, choc dzis wyjatkowo sie schowala. Lekarka mowi ze dzis nie jest w stanie powiedziec jaka plec , mam nadzieje ze to tylko taki zarcik ze strony mojego dziecka )
Wg pomiarow mala (?) ma 2700g I do terminu porodu wróżymy jej 4200g ale ..
Do terminu porodu to my nie dotrzymamy . Glowka idealnie w kanale rodnym, szyjka gotowa do rodzenia JUZ.. Mam lezec plackiem do skonczonego 36tc zeby mi jej nie uznali za wczesniaczka ale generalnie jak jej sie zachce wyjsc to ktorejs nocy poprostu mnie obudzi.
Zadnej pilki, herbatki ani biegania po schodach nie będę potrzebowala, a I według niej mam pilnowac chlopa bo jak mu sie zachce to moge od razu dzwonie do szpitala .
Co powiem? Jestem szczesliwa a jednoczesnie przerazona
A I jest cos jeszcze : mam za wysokie cisnienie : 150/75 , dostalam tabletki I powinno byc okey .
Dostalam tez notke dla poloznej , taka troszke káśliwa I dobrze )
O kurczę, znaczy że w każdej chwili Majeczka może pchać się na świat. Teraz to wystarczy, że znikniesz na chwilę i już wszystkie będziemy zastanawiać się czy to już. Zaciskaj nogi i nie dopuszczaj Tż-ta. Niech Majeczka da Ci jeszcze pooglądać nowe odcinki seriali

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

[/COLOR]Rybko wpisz mi proszę na 1 stronę imię Tymoteusz
Jedno z moich imion wymarzonych Bardzo mi się podoba, choć nieciekawie brzmi z naszym nazwiskiem. Wynalazłam alternatywę pasującą do nazwiska, czyli Tymona, ale o ile na Tymoteusza mąż przystawał, tak Tymon mu się nie podoba.

Cytat:
Ja jestem po 2 spotkaniu i wrażenia pozytywne.
Dlatego też biorę ze soba męża żeby mi przypominał jak to się robi i mnie mobilizował.Bo na pewno potrzebna będzie mi jego pomoc

Tylko muszę się z nim wybrać na powtórkę zajęć [COLOR="Silver"]
Ja też po SR mam bardzo pozytywne wrażenia. Mało tego mąż też twierdzi, że fajnie jednak, że chodzimy, że sporo rzeczy się dowiedział. A zaliczyliśmy narazie tylko 2 spotkania razem.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 23:09   #1753
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
i są ok? tzn materiał i wogóle, bo mam przewijak ale na bokach popękany wiec pasuje pokrowiec
powiem Ci tak... ja mam pokrowiec frotte i jak to frotte ni to miłe w dotyku ni to nie wiadomo co... ale tez musiałam kupić a innych niż frotte nie widziałam

za to macałam dzisiaj prześcieradełko i było takiego jkby polarku no takie miłe w dotyku że szok, ale i cena też była miła... 35 zł i się zastanawiam czy jednego takiego nie kupić jeszcze

w ogóle dzisiaj w tej całej Castoramie policzyli nam ponad 1000 zł za dużo dobrze że koles u którego robiliśmy zamówienie się zorientował bo byśmy 2 pary drzwi dostali podwójnie :P

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-24 o 23:11
Stary 2013-08-24, 23:12   #1754
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
powiem Ci tak... ja mam pokrowiec frotte i jak to frotte ni to miłe w dotyku ni to nie wiadomo co... ale tez musiałam kupić a innych niż frotte nie widziałam

za to macałam dzisiaj prześcieradełko i było takiego jkby polarku no takie miłe w dotyku że szok, ale i cena też była miła... 35 zł i się zastanawiam czy jednego takiego nie kupić jeszcze
chyba nie ma innych pokrowców niż frotte, ja nie widziałam i pytałam się w sklepie i mówili że nie ma
Stary 2013-08-24, 23:14   #1755
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie ma innych pokrowców niż frotte, ja nie widziałam i pytałam się w sklepie i mówili że nie ma
też mi się wydaje że nie ma

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-24, 23:16   #1756
89Beatka
Wtajemniczenie

idę spać, dziś w nocy całe łóżko należy do mnie

Dobrej nocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyy
Stary 2013-08-24, 23:17   #1757
lineczka1989
Zakorzenienie

też mam na razie całe łóżko dla siebie bo TŻ pojechał na piwo z kolegą :P ale jutro biedy nie pośpi bo mają nam zakupy przywieźć

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-24, 23:18   #1758
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
tadam moje zakupy

Cytat:

Majka ćwiczy?

Cytat:

To musiałaś się nieźle zestresować

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Kurcze mam nadzieję, że tym razem jednak im się uda. Trzymam kciuki, żeby tak było i drugie kciuki za ten dzisiejszy ważny dla Was dzień. Późno te kciuki, więc może bardziej za noc poślubną
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!

U nas chyba dopiero po trzecim, zaczynają działać. Mnie po jednym, nawet żadnych badań nie kazali robić.

Na pewno wolałabym z góry wiedzieć, że muszę mieć CC, niż tak jak większość moich koleżanek, namęczyć się 12 godzin, a później wylądować i tak na sali operacyjnej. Czyli przeżyć 12 godzin bólu naturalnego porodu, a później bólu pooperacyjnego po cesarce. Ciebie chociaż jeden rodzaj bólu ominie

Właśnie dlatego nienawidzę szpitali. Jak leżałam przez chwilę w grudniu, to było podobnie. Jak już udało się zasnąć, to zaraz ktoś mnie obudził. Matko jaka ja byłam zmęczona. Doczytałam, że już Cie wypuścili, więc cieszę się razem z Tobą

Super, że fryzura Ci się podoba, a bukiecik piękny. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego

Ja też mam czasem wrażenie, że robi się coraz mniejszy, a za chwilę, że jest tak duży, że wybuchnie. No tak mam
Twój jest bardzo zgrabniutki. Podoba mi się

O kurczę, znaczy że w każdej chwili Majeczka może pchać się na świat. Teraz to wystarczy, że znikniesz na chwilę i już wszystkie będziemy zastanawiać się czy to już. Zaciskaj nogi i nie dopuszczaj Tż-ta. Niech Majeczka da Ci jeszcze pooglądać nowe odcinki seriali

Jedno z moich imion wymarzonych Bardzo mi się podoba, choć nieciekawie brzmi z naszym nazwiskiem. Wynalazłam alternatywę pasującą do nazwiska, czyli Tymona, ale o ile na Tymoteusza mąż przystawał, tak Tymon mu się nie podoba.

Ja też po SR mam bardzo pozytywne wrażenia. Mało tego mąż też twierdzi, że fajnie jednak, że chodzimy, że sporo rzeczy się dowiedział. A zaliczyliśmy narazie tylko 2 spotkania razem.
Tymon też mi się podoba Nie da się przekonać? A jakie imiona bierzecie pod uwagę?
Akurat do naszego nazwiska pasuje bo mamy krótkie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-24, 23:23   #1759
lineczka1989
Zakorzenienie

ciekawa jestem jak tam nasza Domii się czuje jako świeżo upieczona żonka

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-24, 23:28   #1760
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
idę spać, dziś w nocy całe łóżko należy do mnie

Dobrej nocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyy
Możesz się z Małą rozłożyć na maksa

Cytat:
też mam na razie całe łóżko dla siebie bo TŻ pojechał na piwo z kolegą :P ale jutro biedy nie pośpi bo mają nam zakupy przywieźć
Prawda że Ci go bardzo szkoda

Cytat:
ciekawa jestem jak tam nasza Domii się czuje jako świeżo upieczona żonka
Na pewno rewelacyjnie Już z obrączką na paluszku

Może jutro zda nam relację

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-24, 23:29   #1761
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Kochana, jak moja mama jest w PL to siedze u niej dzień w dzień po 8-10 h. Jak chodziłam do pracy to wiadomo że nie, ale w wolnym czasie to siedzialam non stop. Momentami myślałam, ze ma mnie dość... ale wyjechala do DE i dała mi klucze do domu swojego bo ona neta ma i tv to żebym nie siedziala sama w czterech ścianach jak mąż w pracy, wiec jednak mnie kocha i nie miała mnie dość
Ja to się śmieje, że moi sąsiedzi myślą, że mam kochanka starszego, bo często jest tak, że mąż wychodzi do pracy, a za chwilę podjeżdża tata, żeby mnie zabrać do nich. Przed przyjściem Tż-ta zazwyczaj jestem odstawiana spowrotem Tak to już jest na L4, po co siedzieć samemu, jak można z mamunią

Cytat:
tadam moje zakupy
Jejku ja się przy Tobie kompleksów nabawię. Napatrzę się zawsze na te Twoje skarby i postanawiam, że jutro biorę się za zakupy. Zazwyczaj nic z tego nie wychodzi Masz gdzieś na kompie swoją listę zakupów? Przydałaby mi się
Cytat:
Niezła akcja. Ja mam słabość ogólnie do mundurów

W ogolę to nadrobiłam Rzadko udaje mi się to zrobić, ale muszę się przyznać, że aż mi niedobrze, chyba od tego przewijania stron Muszę na chwilę oderwać wzrok od komputera, bo inaczej skończy się to kibelkiem
Stary 2013-08-24, 23:29   #1762
nemosek
Zakorzenienie

Dobranoc

Idę w sen

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-24, 23:32   #1763
Kociak85
Zadomowienie

Witam z doskoku, bo u rodziców jestem i czasu na forum brak
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o taki o: http://www.hm.com/pl/product/10667?article=10667-A
bo w H&M jest 20% zniżki na całą kolekcję misiowate mam na 62,a na 68 mam zwykły
Co to za zniżka w HM? Do kiedy?
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

O właśnie która to wrzucała przepis na kurczaczka w cieście francuskim?Mogę go poprosić jeszcze raz?
To ja wrzucałam:
http://kuchniaaleex.blogspot.com/201...-wg-aleex.html
Tylko już pisałam, że ja tam w kurczaku robię kieszonkę i do niej wkładam dodatki (ja akurat lubię szpinak z serem, ale można dać co się lubi)

Wczoraj miałam wizytę, ale nawet nie miałam jak napisać. Generalnie nic nowego. Wszystko ok, dostałam skierowanie na glukozę. I niestety nie udało się potwierdzić dziewuszki, bo ułożona miednicowa, ściśnięte nóżki i nie było jak podglądnąć.
Odezwę się coś więcej pewnie w pon dopiero
Stary 2013-08-24, 23:39   #1764
Antibia86
Rozeznanie

i nikt mi nie powie ze ciąż nie ma..własnie sie dowiedziałam ze moja kolejan kolezanka jest w ciązy w 32 tyg. to jest juz nas 4 z kalsy z liceum ktore maja podobne terminy....och te walentynki i ferie były owocne hehe

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

ja mam ten kombinezon http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A
Stary 2013-08-24, 23:46   #1765
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda że Ci go bardzo szkoda
nie no akurat mi go szkoda bo faktycznie się nie wysypia i w najbliższym czasie się na to chyba raczej nie zanosi
Cytat:
Jejku ja się przy Tobie kompleksów nabawię. Napatrzę się zawsze na te Twoje skarby i postanawiam, że jutro biorę się za zakupy. Zazwyczaj nic z tego nie wychodzi Masz gdzieś na kompie swoją listę zakupów? Przydałaby mi się
ee tam od razu kompleksów jakbym kasy nie miała to bym nic nie kupiła
wiesz co.. mam ale w excelu bo sobie rozpisuję od razu ile wydałam :P to mogę Ci spróbować wstawić/ wysłac na maila :P
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę, ale nawet nie miałam jak napisać. Generalnie nic nowego. Wszystko ok, dostałam skierowanie na glukozę. I niestety nie udało się potwierdzić dziewuszki, bo ułożona miednicowa, ściśnięte nóżki i nie było jak podglądnąć.
ale przynajmniej popatrzyłaś na małą

śpiąca już jestem i wymęcozna ale musze czekać bo nie wiem czy po TŻ jechać nie będę

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
i nikt mi nie powie ze ciąż nie ma..własnie sie dowiedziałam ze moja kolejan kolezanka jest w ciązy w 32 tyg. to jest juz nas 4 z kalsy z liceum ktore maja podobne terminy....och te walentynki i ferie były owocne hehe
jak my łaziliśmy po sklepach to też co chwilę widziałam ciężarną w róznym wieku ciąży :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-25, 00:00   #1766
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witam z doskoku, bo u rodziców jestem i czasu na forum brak

Co to za zniżka w HM? Do kiedy?

To ja wrzucałam:
http://kuchniaaleex.blogspot.com/201...-wg-aleex.html
Tylko już pisałam, że ja tam w kurczaku robię kieszonkę i do niej wkładam dodatki (ja akurat lubię szpinak z serem, ale można dać co się lubi)

w załączniku przesyłam kupon, od dzisiaj do nie pamiętam kiedy, a przed chwilą sprawdzałam
Cytat:

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

ja mam ten kombinezon http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A
no właśnie tez patrzyłam na ten, będę musiała sie rozejrzeć jak dostaniemy kredyt, bo jak nie dostaniemy to się mogę w nos pocałować i będę tańszego szukać. A ten jest fajny, bo od narodzin przez dłuższy czas będę mogła go nosić

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Antibia, a który rozmiar wzięłas? bo jak ja urodze w terminie to już grudzień będzie, pewnie już wtedy będę go używać, ale z drugiej strony boję się, że mi nie starczy na długo, i nie będę miała żadnego kombinezonu na 62

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 00:04   #1767
babku
Zadomowienie

Cytat:
Tymon też mi się podoba Nie da się przekonać? A jakie imiona bierzecie pod uwagę?
Akurat do naszego nazwiska pasuje bo mamy krótkie.
A my mamy długie nazwisko i jeszcze z sz i rz, więc Tymoteusz odpadł zaraz jak wpadłam na pomysł, że imię ładnie powinno brzmieć z nazwiskiem Mąż to uparł się na Janka i chyba żadne inne imię już mu się nie spodoba. Mnie Jan też bardzo się podoba i bardzo fajnie brzmi do naszego długiego nazwiska. Tylko jak już pisałam parę razy, martwi mnie popularność tego imienia. Pewnie w szkole będzie 5 Jaśków

Cytat:
ee tam od razu kompleksów jakbym kasy nie miała to bym nic nie kupiła
wiesz co.. mam ale w excelu bo sobie rozpisuję od razu ile wydałam :P to mogę Ci spróbować wstawić/ wysłac na maila :P
To ja bym bardzo poprosiła Może w końcu zacznę coś kupować, zamiast ciągle o tym mówić Wyślę mojego maila na priv.
Stary 2013-08-25, 00:08   #1768
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
To ja bym bardzo poprosiła Może w końcu zacznę coś kupować, zamiast ciągle o tym mówić Wyślę mojego maila na priv.
ok to czekam

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-25, 00:13   #1769
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
w załączniku przesyłam kupon, od dzisiaj do nie pamiętam kiedy, a przed chwilą sprawdzałam

no właśnie tez patrzyłam na ten, będę musiała sie rozejrzeć jak dostaniemy kredyt, bo jak nie dostaniemy to się mogę w nos pocałować i będę tańszego szukać. A ten jest fajny, bo od narodzin przez dłuższy czas będę mogła go nosić

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Antibia, a który rozmiar wzięłas? bo jak ja urodze w terminie to już grudzień będzie, pewnie już wtedy będę go używać, ale z drugiej strony boję się, że mi nie starczy na długo, i nie będę miała żadnego kombinezonu na 62
ja mam 62 i mysle ze spokojnie starczy a h&m ma złą rozmiarowke i zawsze na dłuzej ja swoj na all za 45 zl ale to w czerwcu ale teraz tez widziałam
Stary 2013-08-25, 00:21   #1770
babku
Zadomowienie

Uciekam do spania. Dobranoc wszystkim
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości