|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
1. Planowałam Oilatum - ale dziewczyny bardz chwalą płyn natłuszczający do kąpieli z Ziajka i stwierdziałam że ja tez od tego zacznę . Jeśli nie będzie problemów to po co stosować cos mocniejszego ? 2. Mam linomag - Ten zielony ( na tym czerwonym pisze żeby nie stosować u dzieci - nie wiem dlaczego ) i jego planuje stosować na codzien , po kupce .. , Bepanthen też planuje kupic bo podobno jest dobry na sutki a i do czego innego się przyda . Sudocrem mam w domu od zawsze - ale biorę go pod wzgląd tylko w przypadku naprawdę mocnych odparzeń . 3. Ja piore płynie Fairy jakos wydaje mi się że proszek tak dobrze się nie wypłukuje. Płyn do płukania też mam Fairy Nonbio . Cytat:
Ja to mam takie szczęście .. Cytat:
Ja z 28.12 :P
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-08-25 o 12:27 |
|||
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
dopiero co do zmywarek kapsułki wprowadzili, zaściankowo jak nic ja kupiłam do prania i do płukania bambino ![]() mój tż jest z 24.12 a ja z 1.02 jeszcze mój brat koziorożec z 31.12 kochanie olej tą torebke dla natalki nigdzie już nie chodź ani tż głowy nie zawracaj jak będą naklejki to kiedyś tam się wyśle i już ![]() jak się czujesz? ![]() zamiast bepanthenu dobry też jest alantan, u nas przynajniej to jest tańsza wersja ![]() u nas prace końcowe tzn tż grutuje ściany pod malowanie a ja coś tam ogarniam a przynajmniej się staram
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Abby dziękuję
|
|
|
|
|
#1835 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I zgrabny brzusio ![]() Cytat:
To może wydarzyć się w każdej chwili... Trele odpoczywaj i nie przemęczaj się.. Pomału zacznie się robić coraz bardziej emocjonująco ![]() za wybór imienia![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super brzuszek. Cytat:
Dzidzia, ślicznie wyglądaTwój synek na tym 3d/4d Abby,Myślałam nad tym Linomagiem ale jeszcze zamierzam trochę poczytać na ten temat. Prać będe w jakimś proszku dziecięcym,ale tylko przez kilka pierwszych miesięcy,a płukać w jakimś płynie Sensitive. ![]() za wizyty i tygodnie.Dzień Dobry Trochę tych zaległości się uzbierało przez 2 dni... W piątek wieczór u znajomych wypadł całkiem sympatycznie,kumpela mi opowiadała o swoim porodzie i trochę mnie przeraziła.. (miała wywoływany przez 3 dni,a urodziła 10 dni po TP i przez CC). Wczoraj pomalowaliśmy ten sufit i w sumie koniec z "grubszym"malowaniem,pozo stanie Nam tylko kupienie jakiś szablonów i zrobienie kącika dla młodego,ale to sama przyjemność już będzie ![]() Zrobiliśmy też z grubsza porządki,nawet dywan wypraliśmy.. ale musiałam robić sobie przerwy bo brzuch mi twardniał... :-/ Wieczoram zamówiliśmy sobie pizze,tv i psadliśmy jak muchy. Jutro będe zapewne nadrabiać dzisiejszy dzień ![]() Szkoda,że piątkowa imprezka mnie ominęła:P Domi, jak tam świeżo ulpieczona żonko??? ![]() Miłego Dnia mamusie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||
|
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Masz luźny sweterek , ale tez nbym nie powiedziała że u Ciebie zaraz 30 tc Cytat:
![]() A co do płynow do higieny intymnej to ja czytałam że najlepszy jest biały jeleń , szczególnie do rany po nacinaniu krocza albo CC bo ładnie wysusza . Moja mama natomiast powiedziała że powinnam się zaopatrzyć w korę dębu . Tu takiej na pewno nie znajde , ale widziałam że Ziaja ma taki płyn . Zastanawiam się tylko ile on tej kory w sobie ma ? No nie wiem. Biały jeleń kupie na pewno , z resztą zależy .. Ja mam taka zagwózdkę co do butelek z TT Ja mam takie zwykłe , w trzech rozmiarach a widziałam teraz u koleżanki że ona używa tych antykolkowych , z takim kołeczkiem w środku . Powiedziała mi że radzi zebym tez takie choć ze dwie miała , bo dzięki nim młody kolek nie miał . NO i co teraz ? Moje są do wywalenia ?
|
|
#1837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
Linomag a+e Płyn do prania +zmiękczający też Do higieny intymnej(gojenie się krocza) słyszłam że Biały jeleń mydło jest rewelacyjne plus chcę jeszcze Tantum rosa saszetki dokupić,rozpuścić w atomizerze i psikać co jakiś czas. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Chociaż po szamponie wyskoczył mi łupież i swędziała skóra głowy ![]() Już nie mówiąc o Ziajce płyn i szampon dla dzieci w jednym.Myślałam że się zadrapię ![]() Nie wiem czemu tak reaguję,niby to takie delikatne kosmetyki ![]() Widocznie nie dla mnie. Mya Zgrabniutki brzusio i Etna |
||||
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko! Melduję, ze żyję! Nadrobiłam dwie strony, pozostałych 8 [!] na razie nie mam siły
![]() Trele, Nogi do góry i zaciskaj krocze!! Żeby Ci Majeczka jeszcze chwilę posiedziała!! Domi, gratuluję!! Kochana, wszystkiego naj, naj, naj!! U nas czas zmian - przemeblowaliśmy, zrobiliśmy kącik dla dziecka, TŻ sobie sprawił biuro na poddaszu ![]() Targi w Krakowie mnie strasznie rozczarowały Póki co, zmykam robić obiad
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dziecko ładnie ssie to nie powinno miecć kolek, a jak u dziecka w jelitach pręciki nie będą dobrzze pokarmu wymiatały to i antykolkowa butelka nie pomoże. Na SR położna mówiła jeszcze z poprzedniej ciązy pamiętam - że w jelitach sa takie włoski które mają za zadanie jakby "wymiatać" jedzenie z jelit, jeśli układ nerwowy dziecka nie roziwnął się w 100% to one czasami szwankują, jedoznko zalega i dziecko ma kolki. Ale kolki tez może powodowac powietrze połykane pzy karmieniu i temu niby mają zpaobiegać te butelki Myśle ze narazie zostaw te co masz, i tak nie wiesz ile ich będzie uzywać jak coś się będzie działo to kupienie innej butelki to moment przecież jest Przy natalce miałam te antykolkowe z dr brownsa ale piła też ze zwykłych z aventa i nic jej nie było teraz zamówiłam z TT antykolkową ale tylko jedną potem będe dokupywać, a narazie zobacze czy taka Lence w ogóle przypasuje ![]() W ogóle laski - na maila szkoolnym komunikat ze egzaminy zawodowe państwowe mam w styczniu czujecie? jak a będe moze na dwóch zjazdach w październiku jak Lenka pozwoli potem w lsitopadzie na pewno nie będe, w grudniu już święta a od 3 styczia egzaminy nie wiem jak się do niego przygotuje bo na dzień dzisiejszy moe wiedza to istne minimum, na pewno nie tyle żeby zdać tą państwówke ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
mój jest taki średni, a w ubranich to zależy co ubiorę raz wygląda na większy niż "na golasa" a raz na mniejszy
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-25 o 13:10 |
||
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
za wszystkie końcówki remontów ![]() Cytat:
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-25 o 13:17 |
|
|
|
|
#1841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Naklejki powinny być we wtorek , bo u nas jakies świeto w poniedziałek będę jeszcze pisać .. Jak Tż wróci z pracy , to wyślę go po chleb a przy okazji zajrzy za ta torebeczką , może będzie , jeśli nie , to nic już nie poradzimy . I spokojnie , leżę w domu a on i tak musi tam pójść bo coś jeść musi . NIc się nie martw Cytat:
teraz się natknęłam na ta promocje około 400f ale nie wiem dokładnie tez czy to ten sam model , bo one z wyglądu nie wiele się różnia .. Cytat:
|
|
#1842 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Linomag jak już zielony- kosztuje cos 7 zł. Ale ja nie bede używać na zapas. Mam krem na pupkę też z babydream ale linomag również. Jak po kupce to tak, po siusiu niet. A na wieeeelkie odparzenia mam krem na odparzenia i krem sudocrem- gratisowy. 3. mam proszek bobas i płyn coccolino do płukania. Ubranka są super po nim. Wczoraj wyprłam pościel dzisiaj ubranka białe i na prawdę fantastycznie pachną i są mięciutkie, a co dopiero jak je wyprasuje... Chcicałam w Sensitiv wczesniej płukać ale mąż uczulony na te lepsze sensitive i musiałabym kupić "carrefour sensitive" wiec w tej cenie wolałam wziąć dzieciowy i nie żałuję. Zwłąszcza ze w promocje sie wstrzeliłam Cytat:
Cytat:
a ja miałam być z 24.12 ![]() Cytat:
co do butelek.. szwagierka ma te antykolkowe i te z pomiarem temp. Karmiłą piersią 6 miesięcy i początkowo tylko piersią a po 2 miesiącach odciagala i z butelek i mała też miała kolki.. co prawda nie stwierdziła ze to przez picie z butelek ale nie wiedziała od czego jej małej sie zrobiły. One są fajne i sama sie zastanawiałam.. ale Twoje nie muszą być do wyrzucenia.. Widziałam smoczki antykolkowe ( z taką dziurką.. moze z TT też są..? ) to moze zmienisz po prostu smoki w nich.. o ile takie są. PADAM NA TWARZ. tyyyyyle prania co ja sie narozwieszałam a to dopiero 1 pralka z ciuzzkami.. a jescze 3 przede mną, do tego reszta rzeczy..
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do butelek to ja mam właśnie takie smoczki z dziurka a ona ma takie chyba jak Lineczka kupiła . https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/foto/274_250.jpg
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pożyczysz notatki,poczytasz i zdasz!
|
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
W ogóle jest tu ktos kto ma przepisane od gina nospe x razy dziennie?bo mam wrażenie że ona mi w ogóle nie pomaga.. tylko prędzej ten fenoterol mi pomagał sam. BO jak biore teraz to i to i na cisnienie itd to mi czesciej brzuch twardnieje, a jak brałam bez nospy to owszem miałam boleśniejsze te twardnienia ale mniej w ciągu dnia..
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie.. a ja mam 3x1 też forte al biorę razem z resztą codziennie .. ;/ i własnie mam wrażenie że owszem bólu żadneego nie czuje ale twardnienia sa czesciej i dłuższe.
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie tu nie wystarcza notatki, bo to też barzo praktyczne rzecyz do robienia, np. na komputerze w programie do ksiegowania. No nic, będziemy kombinować coś
a jak nie zdam to trudno świat mi się nie zawali Cytat:
![]() Myśle że to już taki okres ciązy że nic na te twardnienia nie pomoż, może leżenie plackiem a i to nie zawsze ![]() umachałam się pryz szorowaniu kafelek, ale jak to cieszy! |
|
|
|
|
#1849 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Oczywiście sobie poctowałam i mi prąd wyłączyli... Teraz pewnie coś mi umknie. Dziewczyny to mydło biały jeleń to w plynie czy w kostce jest polecane? Mya dzięki za info o zniżce do HM. Wydrukowałam i dzisiaj zamierzam coś kupić Ten polarowy kombinezon jest cienki, na wiosnę raczej.Nemosku widziałam próbnik tych kolorków imitacja lnu i takie brzydkie mi się wydawały, bure. Biorę pod uwagę kolor czarno-beżowy albo czarno-fioletowy pod warunkiem, że uda się załatwić czarną ramę, bo te fioletowe wstawki nie przejdą... Chcę mieć uniwersalny kolorek. Cytat:
Elegancki apartament! Ja kupuję elektryczny Medela Minielectric. Chcę karmić piersią, ale wiadomo, że czasem trzeba odciągnąć. Cytat:
![]() Aaby 1. Do kąpieli kupię babydream albo Floslek albo Hipp. Nie chcę zaczynac od emolientów. 2. Do smarowania mam hipp i weledę, będę smarować po kupce, po siusianiu nie. Jeśli się będzie coś działo to sięgnę po coś "mocniejszego" 3. Nie wiem jeszcze....
|
|
#1850 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
issia super ze wszystko ok, Mya1989 ja przy szymku mialam gruby kombinezon i teraz tez taki miec bede, ten o ktorym mowisz to na wiosne bardziej, tez tak uwazazm ![]() lineczka piekne zakupy, Cytat:
powodzenia, co do skurczy to mnie akurat w stopy nie lapie ale w łydki tak i wtedy zginam noge, lubieolowki ja bede wszystko kompletowac w pazdzierniku, a cwiczyc specjalnie nie cwicze ![]() Cytat:
2. ja smarowalam po kupce, najpierw uzywalam bephantenu a jak sie skonczyl to sudokremu, 3. bede prala wszystko w proszku dla dzieci, mam lovela, plynu nie uzywam,
|
|
#1851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie jest jeszcze z cynkiem: https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/37253_250.jpg ![]() Płyn też chcę z Dzidziusia Cytat:
Ale kwota zabija ![]() 2. Linomag zielony? Mówisz o tym: http://leki-opinie.pl/wp-content/upl...nomag-masc.jpg ? Czyli jak zmieniam pieluszkę to po kupce smaruję, a tak to nie? Dżizas, zagubię się przy głupim przewijaniu ![]() 3. U nas nie ma Fairy Cytat:
![]() Znalazłam Alantan Plus krem i Alantan Plus maść. To któryś z tych? Też smaruje się właśnie pupę? Cytat:
Ale jest też kilka innych, dlatego pytam. Co do butelek, to antykolkowe w razie W zawsze zdążysz kupić - a może wcale nie będziesz musiała. Ja będę mieć jedną zwykłą (jest w komplecie z laktatorem) i jedną antykolkową TT - ale to tak na wszelki wypadek, kupuję tylko jedną. Cytat:
Tantum Rosa też kupię Aaa, czyli Biały Jeleń po prostu mydło? Nie żel do higieny intymnej? Ja do Babydream zraziłam się po emulsji przeciw rozstępom. Może to i naturalne, może działa, ale piżamy do dziś mi tym śmierdzą mimo kilku prań Cytat:
Po kupce smaruję (czym?), a po siusiu nie? Grrrr, jestem zielona!
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
ja do babydream jakos tez pozytywnie nie jestem nastawiona i z hipp mialam krem na odparzenia to tez nam wcale nie pomogl,
dla siebie kupuje tantum rosa i plyn do higieny intymnej z bialego jelenia, ten z kora debu moze byc
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Czyli jednak po kupce. Dziękuję Cytat:
Nie sądziłam, że kompletowanie wyprawki jest takie trudne A jak się czujesz?
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
aaby ja jeszcze dopytam poloznej ale pamietam ze przy szymku kazala od razu kupic jakis emolien zeby skore natluscic,
mydlo teoretycznie mam bo tz uzywa ale nastawilam sie na plyn, dzis czuje sie ok, na razie skurczy nie bylo
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja go miałam już w domu bo mi przy infekcji gin kiedyś doradził co do pielęgnacji pupki - ile mam i położnych tyle teorii ![]() jedne nie używają w ogóle chusteczek tylko wody, inne bez chsteczke nie umieją żyć. Jedne smarują przy każdej zmianie pieluszki a inne tylko po kupce, jeszcze inne jak widzą ze coś się dzieje. Temat rzeka ![]() Ja używałam chusteczek, bo tak mi było wygodnie nie smarowałam za każdym razem, ewentualnie po kupce jak widziałam zaczerwienione to alantanem smarowałam jak coś poważniejszego do sudocrem raz czy dwa razy i schodziło
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Dzidziusia mam bodajże balsam do prania, jestem zadowolona, zrobiłam już z 10 prań i nawet połowy butelki nie zużyłam a pisze że jest na 18 prań
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do kąpieli dostałam Oilatum baby więc zużyje a później mam zamiar kupić ziajkę A rzeczy malutkiej piorę w mleczku do prania Loveli O matko zrobiłam torta, andruta, dwie sałatki, w między czasie obiad i pasuje się ogarnąć i jakoś przygotować stół bo już 15
|
|
#1858 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biały jeleń mydło w płynie.Żel do higieny int. mi nie podchodzi. I Linomag masć,ta zielona Dużo tego ale spokojnie powoli jakoś ogarniemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zgadzam się z tobą w kwestii pupki. ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami jako żona
Dziękuję za wszystkie życzenia Nawet nie wiedziałam że to takie wspaniałe uczucie być żoną mojego męża Mój TŻ się okropnie stresował, ja troszkę mniej W samochodzie stwierdził że żeni się pierwszy i ostatni raz bo to za duży stres jak dla niego Noc poślubna była... tyle że po 4, bo jak goście pojechali to wykąpaliśmy się i padliśmy jak muchy, a o 4 TŻ mnie już szturchał bo spać nie mógł ![]() Dzisiaj podziękowaliśmy rodzicom, odwiedziliśmy szwagierkę w szpitalu a teraz urządzamy małe poprawiny ![]() Wiem że czekacie na zdjęcia, narazie tylko takie... A na zdjęcia z sesji musicie cierpliwie poczekać Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:43 |
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
ABBY - tego linomagu dla dzieci nigdy nie widzialam , ja mam ten zielony w tubce
A mydlo kupilam juz z jelenia w plynie ale jakbym natrafila na ten zel z kora debu to napewno bym wziela . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Zdejmuję brudną pieluszkę, myję pupę (płatek z wodą/chusteczka nawilżona) i... smaruję czymś? Nie chcę smarować "na zapas", nie chcę używać na co dzień Sudocremu itp., ale np. słyszałam dobre opinie o Linomagu i Bepanthenie. Tylko nie mam pojęcia, kiedy się tego używa, czy to to samo, czy może dwie różne maści... HELP 

) i jego planuje stosować na codzien , po kupce .. , Bepanthen też planuje kupic bo podobno jest dobry na sutki a i do czego innego się przyda .
ale ten to na pewno trzeba by polowac na uzywke. Poza tym jest jeszcze Maxi Cosi Mura Plus i Xlander Move. Chcielismy obejrzec gdzies Tako Laret w Krakowie ale Smyki nie maja Tako, w entliczku patrzylam tez nie ma.
Ja z 28.12 :P
KCIUKI DLA ANI 
dopiero co do zmywarek kapsułki wprowadzili, zaściankowo jak nic
jak będą naklejki to kiedyś tam się wyśle i już 
za wybór imienia