Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 12:26   #1831
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
dzidzia, toć ja chłonę info od Ciebie jak gąbeczka!

Dobra, to jak już jesteśmy przy pielęgnacji i kosmetykach, to mam parę pytań - tylko się nie śmiejcie, bo ja naprawdę jestem zielona
1) Oilatum czy Emolium? Czy kupujecie jeszcze coś innego do kąpieli maluszka?
2) Przewijanie Zdejmuję brudną pieluszkę, myję pupę (płatek z wodą/chusteczka nawilżona) i... smaruję czymś? Nie chcę smarować "na zapas", nie chcę używać na co dzień Sudocremu itp., ale np. słyszałam dobre opinie o Linomagu i Bepanthenie. Tylko nie mam pojęcia, kiedy się tego używa, czy to to samo, czy może dwie różne maści... HELP
3) Pranie: kupujecie proszki do prania czy płyny do prania? Będziecie dodatkowo płukać ciuszki w płynie zmiękczającym?

Na razie tyle
U mnie to jest w planach tak ;
1. Planowałam Oilatum - ale dziewczyny bardz chwalą płyn natłuszczający do kąpieli z Ziajka i stwierdziałam że ja tez od tego zacznę . Jeśli nie będzie problemów to po co stosować cos mocniejszego ?
2. Mam linomag - Ten zielony ( na tym czerwonym pisze żeby nie stosować u dzieci - nie wiem dlaczego ) i jego planuje stosować na codzien , po kupce .. , Bepanthen też planuje kupic bo podobno jest dobry na sutki a i do czego innego się przyda .
Sudocrem mam w domu od zawsze - ale biorę go pod wzgląd tylko w przypadku naprawdę mocnych odparzeń .
3. Ja piore płynie Fairy jakos wydaje mi się że proszek tak dobrze się nie wypłukuje.
Płyn do płukania też mam Fairy Nonbio .
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ostateczna decyzja nie zostala podjeta. Na pewno odpadl nam xlander xa ze wzgledu na budke w ktorej jest niezaslaniany wizjer i to ze nie ma mozliwosci obrocic spacerowki. Maz ma dwoch faworytow a mianowicie Maxi Cosi Elea ze wzgledu na to ze sklada sie do na prade malutkich rozmiarow. A po powrocie do domu jeszcze jak ogladalismy te testy spodobal mu sie Stokke ale ten to na pewno trzeba by polowac na uzywke. Poza tym jest jeszcze Maxi Cosi Mura Plus i Xlander Move. Chcielismy obejrzec gdzies Tako Laret w Krakowie ale Smyki nie maja Tako, w entliczku patrzylam tez nie ma.

Bylismy w Smyku w Bonarce bo ostatnio zaliczylismy tego w Futurze.
STOKE to był mój numer , ale cena mnie zabiła . Teraz jak już mam wózek , to natknęłam się na promocje - coś około 400 f za cały komplet Ja to mam takie szczęście ..
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
mój tż też jest koziorożec, z grudnia 27 i nie zauważyłam żeby był uparty, raczej wredny, ale to nie do mnie
No to balujemy razem Ja z 28.12 :P

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-08-25 o 12:27
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 12:32   #1832
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
1. Planowałam Oilatum - ale dziewczyny bardz chwalą płyn natłuszczający do kąpieli z Ziajka i stwierdziałam że ja tez od tego zacznę . Jeśli nie będzie problemów to po co stosować cos mocniejszego ?
2. Mam linomag - Ten zielony ( na tym czerwonym pisze żeby nie stosować u dzieci - nie wiem dlaczego ) i jego planuje stosować na codzien , po kupce .. , Bepanthen też planuje kupic bo podobno jest dobry na sutki a i do czego innego się przyda .
Sudocrem mam w domu od zawsze - ale biorę go pod wzgląd tylko w przypadku naprawdę mocnych odparzeń .
3. Ja piore płynie Fairy jakos wydaje mi się że proszek tak dobrze się nie wypłukuje.

STOKE to był mój numer , ale cena mnie zabiła . Teraz jak już mam wózek , to natknęłam się na promocje - coś około 400 f za cały komplet Ja to mam takie szczęście ..

ooo, u nas nie ma z fairy do prania rzeczy dopiero co do zmywarek kapsułki wprowadzili, zaściankowo jak nic
ja kupiłam do prania i do płukania bambino

mój tż jest z 24.12 a ja z 1.02 jeszcze mój brat koziorożec z 31.12

kochanie olej tą torebke dla natalki nigdzie już nie chodź ani tż głowy nie zawracaj jak będą naklejki to kiedyś tam się wyśle i już

jak się czujesz?

zamiast bepanthenu dobry też jest alantan, u nas przynajniej to jest tańsza wersja

u nas prace końcowe tzn tż grutuje ściany pod malowanie a ja coś tam ogarniam a przynajmniej się staram
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 12:33   #1833
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
W Polsce okolo 1500 za używkę, na ebayu TŻ patrzył to po 300-400 funtów, mówił że zaangażuje kumpla, który siedzi w Norwegii może tam trochę taniej jest :niewiem:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 12:37   #1834
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

to imprezujemy

Abby dziękuję

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 12:46   #1835
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia

Właśnie wróciłam od fryzjera efekt jest cudowny
A tak dla pocieszenia oka mój bukiecik...
Piękny bukiecik

Cytat:
Przesyłam Wam zaległe fotki łupów z F&F sponsorowanych przez babcię

Sukienka - już większa, na lato
Załącznik 5376042

Sweterek - też wzięłam 74, bo jakieś maciupkie mi się wydawały, a tak najwyżej podwinę rękawki.
Załącznik 5376043

Pajac + czapa
Załącznik 5376044

3pak pajacy bawełnianych
Załącznik 5376045

2pak spodenek
Załącznik 5376046

I w gratisie mój dzisiejszy poranny brzucho - 30w2d - jakiś taki mi się chyba coraz mniejszy robi
Załącznik 5376047

śliczności.
I zgrabny brzusio

Cytat:
Uciekl mi post.
Mloda ma sie dobrze, choc dzis wyjatkowo sie schowala. Lekarka mowi ze dzis nie jest w stanie powiedziec jaka plec , mam nadzieje ze to tylko taki zarcik ze strony mojego dziecka )
Wg pomiarow mala (?) ma 2700g I do terminu porodu wróżymy jej 4200g ale ..
Do terminu porodu to my nie dotrzymamy . Glowka idealnie w kanale rodnym, szyjka gotowa do rodzenia JUZ.. Mam lezec plackiem do skonczonego 36tc zeby mi jej nie uznali za wczesniaczka ale generalnie jak jej sie zachce wyjsc to ktorejs nocy poprostu mnie obudzi.
Zadnej pilki, herbatki ani biegania po schodach nie będę potrzebowala, a I według niej mam pilnowac chlopa bo jak mu sie zachce to moge od razu dzwonie do szpitala .
Co powiem? Jestem szczesliwa a jednoczesnie przerazona
A I jest cos jeszcze : mam za wysokie cisnienie : 150/75 , dostalam tabletki I powinno byc okey .
Dostalam tez notke dla poloznej , taka troszke káśliwa I dobrze )

uuuuuuuuuuuu to mnie zszokowałaś...
To może wydarzyć się w każdej chwili... Trele odpoczywaj i nie przemęczaj się.. Pomału zacznie się robić coraz bardziej emocjonująco

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Rybko wpisz mi proszę na 1 stronę imię Tymoteusz
za wybór imienia

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wyszłam
Jestem w galerii i siedze w kawiarni małż już po mnie jedzie
Wieczorkiem się odezwę i napiszę co i jak

Super,że już Cię wypuścili.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Trele tak właśnie sobie pomyślałam że Majka będzie miała najlepszy znak zodiaku jeśli urodzi się na kilka dni przed terminem PANNA

Ja wolałąbym mieć Wagę niz małego Skorpiona, Skorpiony są bardzo ciężkie w współżyciu , przynajmniej dla mnie
eee, ja jestem skorpion... i mały też może być skorpionkiem

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
[/COLOR]wrzucam zdjęcie brzuszka w 33 tc
Super brzuszek.

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Witam się słon
Dziewczyny mam pytanie. A właściwie dwa Bo tak sobie czytam, że już powoli sobie kompletujecie część pielęgnacyjną maluszka z wyprawki. Ja właściwie mam jeszcze baaaaaaaaaardzo dużo czasu. W sumie się zastanawiam na kiedy macie zamiar być dopięte na ostatni guzik? Wszyscy mi mówią, że ze spokojem w listopadzie mam domykać listę (termin mam na 4 grudnia). Ja trochę się spinam, bo przyjaciółka urodziła właśnie 3 tyg. przed terminem. Jak sobie pomyślę, że zaczęła bym rodzić, a nie miała bym wszystkiego gotowego to bym chyba z nerwów się spaliła ^^ Trochę ze mnie panikara, ale wolę być przygotowana za wcześnie niż za późno.
Ja planuje mieć wszystko dopięte na ostatni guzik max do początku października.

Dzidzia, ślicznie wyglądaTwój synek na tym 3d/4d

Abby,Myślałam nad tym Linomagiem ale jeszcze zamierzam trochę poczytać na ten temat.
Prać będe w jakimś proszku dziecięcym,ale tylko przez kilka pierwszych miesięcy,a płukać w jakimś płynie Sensitive.

za wizyty i tygodnie.

Dzień Dobry

Trochę tych zaległości się uzbierało przez 2 dni...
W piątek wieczór u znajomych wypadł całkiem sympatycznie,kumpela mi opowiadała o swoim porodzie i trochę mnie przeraziła.. (miała wywoływany przez 3 dni,a urodziła 10 dni po TP i przez CC).
Wczoraj pomalowaliśmy ten sufit i w sumie koniec z "grubszym"malowaniem,pozo stanie Nam tylko kupienie jakiś szablonów i zrobienie kącika dla młodego,ale to sama przyjemność już będzie
Zrobiliśmy też z grubsza porządki,nawet dywan wypraliśmy.. ale musiałam robić sobie przerwy bo brzuch mi twardniał... :-/
Wieczoram zamówiliśmy sobie pizze,tv i psadliśmy jak muchy.

Jutro będe zapewne nadrabiać dzisiejszy dzień

Szkoda,że piątkowa imprezka mnie ominęła:P

Domi, jak tam świeżo ulpieczona żonko???

Miłego Dnia mamusie

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 12:47   #1836
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Aaa a i wrzucam zdjęcie z nie pamiętam kiedy, chyba sprzed 2 tygodni z moim 'amstafem" To zdj jest chyba w najbardziej neikorzystnej pozycji, czyli z boku
Malutki brzuszek
Masz luźny sweterek , ale tez nbym nie powiedziała że u Ciebie zaraz 30 tc
Cytat:
No właśnie z jednej strony nie trzeba, z drugiej gdzieś czytałam, że mimo wszystko takiego malucha warto w jakimś emoliencie kąpać, a potem dopiero próbować drogeryjnych rzeczy. I bądź mądry

Jaki śliczny malutki zgrabniutki brzuszek! I psiak!

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A jeszcze jedno: bo podobno polecany jest płyn/żel do higieny intymniej Biały Jeleń. Ale widzę, że jest ich mnóstwo Kora dębu, aloes, coś tam... Dokopałyście się może, który warto, czy obojętnie?
O kurde. I znowu zgłupiałąm

A co do płynow do higieny intymnej to ja czytałam że najlepszy jest biały jeleń , szczególnie do rany po nacinaniu krocza albo CC bo ładnie wysusza .
Moja mama natomiast powiedziała że powinnam się zaopatrzyć w korę dębu . Tu takiej na pewno nie znajde , ale widziałam że Ziaja ma taki płyn . Zastanawiam się tylko ile on tej kory w sobie ma ?
No nie wiem. Biały jeleń kupie na pewno , z resztą zależy ..

Ja mam taka zagwózdkę co do butelek z TT
Ja mam takie zwykłe , w trzech rozmiarach a widziałam teraz u koleżanki że ona używa tych antykolkowych , z takim kołeczkiem w środku . Powiedziała mi że radzi zebym tez takie choć ze dwie miała , bo dzięki nim młody kolek nie miał .
NO i co teraz ? Moje są do wywalenia ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-25, 13:04   #1837
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
:hej:
JA tez dziś wcześnie na nogach - cud
Brzuszek bolał okresowo to pewnie mały wciska się tam gdzie powinien ?

Cytat:
ostateczna decyzja nie zostala podjeta. Na pewno odpadl nam xlander xa ze wzgledu na budke w ktorej jest niezaslaniany wizjer i to ze nie ma mozliwosci obrocic spacerowki. Maz ma dwoch faworytow a mianowicie Maxi Cosi Elea ze wzgledu na to ze sklada sie do na prade malutkich rozmiarow. A po powrocie do domu jeszcze jak ogladalismy te testy spodobal mu sie Stokke ale ten to na pewno trzeba by polowac na uzywke. Poza tym jest jeszcze Maxi Cosi Mura Plus i Xlander Move. Chcielismy obejrzec gdzies Tako Laret w Krakowie ale Smyki nie maja Tako, w entliczku patrzylam tez nie ma.

Bylismy w Smyku w Bonarce bo ostatnio zaliczylismy tego w Futurze.
W Bonarce jest większy wybór w Smyku niż w Futurze ?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

Dobra, to jak już jesteśmy przy pielęgnacji i kosmetykach, to mam parę pytań - tylko się nie śmiejcie, bo ja naprawdę jestem zielona
2) Przewijanie Zdejmuję brudną pieluszkę, myję pupę (płatek z wodą/chusteczka nawilżona) i... smaruję czymś? Nie chcę smarować "na zapas", nie chcę używać na co dzień Sudocremu itp., ale np. słyszałam dobre opinie o Linomagu i Bepanthenie. Tylko nie mam pojęcia, kiedy się tego używa, czy to to samo, czy może dwie różne maści... HELP
3) Pranie: kupujecie proszki do prania czy płyny do prania? Będziecie dodatkowo płukać ciuszki w płynie zmiękczającym?

Na razie tyle

Ja Oilatum/Emolium kupię dopiero jeśli coś się będzie działo ze skórą.
Linomag a+e
Płyn do prania +zmiękczający też

Do higieny intymnej(gojenie się krocza) słyszłam że Biały jeleń mydło jest rewelacyjne plus chcę jeszcze Tantum rosa saszetki dokupić,rozpuścić w atomizerze i psikać co jakiś czas.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
m żeby był uparty, raczej wredny, ale to nie do mnie

ja nie będę używać oilatum, a emolium to z tej samej grupy? czytałam u sroki, że jak nie ma potrzeby to nie warto. Bd używać baby dream z rossmanna, mam już wsio kupione, nawet nie dużo wychodzi Mam nadzieję, że Lula nie będzie miała chrostek
Babydream są fajne i naturalne

Chociaż po szamponie wyskoczył mi łupież i swędziała skóra głowy
Już nie mówiąc o Ziajce płyn i szampon dla dzieci w jednym.Myślałam że się zadrapię
Nie wiem czemu tak reaguję,niby to takie delikatne kosmetyki
Widocznie nie dla mnie.

Mya Zgrabniutki brzusio i Etna

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 13:04   #1838
nasturcja7667
Zadomowienie

Ja tak na szybko! Melduję, ze żyję! Nadrobiłam dwie strony, pozostałych 8 [!] na razie nie mam siły

Trele, Nogi do góry i zaciskaj krocze!! Żeby Ci Majeczka jeszcze chwilę posiedziała!!

Domi, gratuluję!! Kochana, wszystkiego naj, naj, naj!!

U nas czas zmian - przemeblowaliśmy, zrobiliśmy kącik dla dziecka, TŻ sobie sprawił biuro na poddaszu
Targi w Krakowie mnie strasznie rozczarowały
Póki co, zmykam robić obiad
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 13:09   #1839
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Malutki brzuszek

A co do płynow do higieny intymnej to ja czytałam że najlepszy jest biały jeleń , szczególnie do rany po nacinaniu krocza albo CC bo ładnie wysusza .
Moja mama natomiast powiedziała że powinnam się zaopatrzyć w korę dębu . Tu takiej na pewno nie znajde , ale widziałam że Ziaja ma taki płyn . Zastanawiam się tylko ile on tej kory w sobie ma ?

Ja mam takie zwykłe , w trzech rozmiarach a widziałam teraz u koleżanki że ona używa tych antykolkowych , z takim kołeczkiem w środku . Powiedziała mi że radzi zebym tez takie choć ze dwie miała , bo dzięki nim młody kolek nie miał .
duzo zalezy od dziecka, w sumie prawie wszystko jak dziecko ładnie ssie to nie powinno miecć kolek, a jak u dziecka w jelitach pręciki nie będą dobrzze pokarmu wymiatały to i antykolkowa butelka nie pomoże. Na SR położna mówiła jeszcze z poprzedniej ciązy pamiętam - że w jelitach sa takie włoski które mają za zadanie jakby "wymiatać" jedzenie z jelit, jeśli układ nerwowy dziecka nie roziwnął się w 100% to one czasami szwankują, jedoznko zalega i dziecko ma kolki. Ale kolki tez może powodowac powietrze połykane pzy karmieniu i temu niby mają zpaobiegać te butelki
Myśle ze narazie zostaw te co masz, i tak nie wiesz ile ich będzie uzywać jak coś się będzie działo to kupienie innej butelki to moment przecież jest

Przy natalce miałam te antykolkowe z dr brownsa ale piła też ze zwykłych z aventa i nic jej nie było teraz zamówiłam z TT antykolkową ale tylko jedną potem będe dokupywać, a narazie zobacze czy taka Lence w ogóle przypasuje

W ogóle laski - na maila szkoolnym komunikat ze egzaminy zawodowe państwowe mam w styczniu czujecie? jak a będe moze na dwóch zjazdach w październiku jak Lenka pozwoli potem w lsitopadzie na pewno nie będe, w grudniu już święta a od 3 styczia egzaminy nie wiem jak się do niego przygotuje bo na dzień dzisiejszy moe wiedza to istne minimum, na pewno nie tyle żeby zdać tą państwówke

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Aaa a i wrzucam zdjęcie z nie pamiętam kiedy, chyba sprzed 2 tygodni z moim 'amstafem" To zdj jest chyba w najbardziej neikorzystnej pozycji, czyli z boku
słodziutki brzuszek

mój jest taki średni, a w ubranich to zależy co ubiorę raz wygląda na większy niż "na golasa" a raz na mniejszy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-08-25 o 13:10
Stary 2013-08-25, 13:09   #1840
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

za wszystkie końcówki remontów

Cytat:
W Polsce okolo 1500 za używkę, na ebayu TŻ patrzył to po 300-400 funtów, mówił że zaangażuje kumpla, który siedzi w Norwegii może tam trochę taniej jest :niewiem:

Mówisz o Stokke Stroller Xplory?To tanio znaleźliście

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-08-25 o 13:17
Stary 2013-08-25, 13:12   #1841
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ooo, u nas nie ma z fairy do prania rzeczy dopiero co do zmywarek kapsułki wprowadzili, zaściankowo jak nic
ja kupiłam do prania i do płukania bambino

kochanie olej tą torebke dla natalki nigdzie już nie chodź ani tż głowy nie zawracaj jak będą naklejki to kiedyś tam się wyśle i już

jak się czujesz?

zamiast bepanthenu dobry też jest alantan, u nas przynajniej to jest tańsza wersja

u nas prace końcowe tzn tż grutuje ściany pod malowanie a ja coś tam ogarniam a przynajmniej się staram
NO to same ciekawe daty u Was )
Naklejki powinny być we wtorek , bo u nas jakies świeto w poniedziałek a więc w przyszłym tygodniu u Ciebie będę jeszcze pisać ..
Jak Tż wróci z pracy , to wyślę go po chleb a przy okazji zajrzy za ta torebeczką , może będzie , jeśli nie , to nic już nie poradzimy .
I spokojnie , leżę w domu a on i tak musi tam pójść bo coś jeść musi .
NIc się nie martw
Cytat:
W Polsce okolo 1500 za używkę, na ebayu TŻ patrzył to po 300-400 funtów, mówił że zaangażuje kumpla, który siedzi w Norwegii może tam trochę taniej jest :nie wiem:.
Ja oglądałam nówke w hurtowni to było cos koło 1100f za komplet teraz się natknęłam na ta promocje około 400f
ale nie wiem dokładnie tez czy to ten sam model , bo one z wyglądu nie wiele się różnia ..
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Piękny bukiecik

śliczności.
I zgrabny brzusio

uuuuuuuuuuuu to mnie zszokowałaś...
To może wydarzyć się w każdej chwili... Trele odpoczywaj i nie przemęczaj się.. Pomału zacznie się robić coraz bardziej emocjonująco

za wybór imienia

Super,że już Cię wypuścili.

eee, ja jestem skorpion... i mały też może być skorpionkiem

Super brzuszek.

Ja planuje mieć wszystko dopięte na ostatni guzik max do początku października.

Dzidzia, ślicznie wyglądaTwój synek na tym 3d/4d

Abby,Myślałam nad tym Linomagiem ale jeszcze zamierzam trochę poczytać na ten temat.
Prać będe w jakimś proszku dziecięcym,ale tylko przez kilka pierwszych miesięcy,a płukać w jakimś płynie Sensitive.

za wizyty i tygodnie.

Dzień Dobry

Trochę tych zaległości się uzbierało przez 2 dni...
W piątek wieczór u znajomych wypadł całkiem sympatycznie,kumpela mi opowiadała o swoim porodzie i trochę mnie przeraziła.. (miała wywoływany przez 3 dni,a urodziła 10 dni po TP i przez CC).
Wczoraj pomalowaliśmy ten sufit i w sumie koniec z "grubszym"malowaniem,pozo stanie Nam tylko kupienie jakiś szablonów i zrobienie kącika dla młodego,ale to sama przyjemność już będzie
Zrobiliśmy też z grubsza porządki,nawet dywan wypraliśmy.. ale musiałam robić sobie przerwy bo brzuch mi twardniał... :-/
Wieczoram zamówiliśmy sobie pizze,tv i psadliśmy jak muchy.

Jutro będe zapewne nadrabiać dzisiejszy dzień

Szkoda,że piątkowa imprezka mnie ominęła:P

Domi, jak tam świeżo ulpieczona żonko???

Miłego Dnia mamusie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-25, 13:15   #1842
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Na razie tyle

1.. ja póki co nie bede w żadnym oilatum kąpać chyba że zobaczę jakieś problemy skórne u małego, póki co mam z babydream i grtisowy nivea
2. Linomag jak już zielony- kosztuje cos 7 zł. Ale ja nie bede używać na zapas. Mam krem na pupkę też z babydream ale linomag również. Jak po kupce to tak, po siusiu niet. A na wieeeelkie odparzenia mam krem na odparzenia i krem sudocrem- gratisowy.
3. mam proszek bobas i płyn coccolino do płukania. Ubranka są super po nim. Wczoraj wyprłam pościel dzisiaj ubranka białe i na prawdę fantastycznie pachną i są mięciutkie, a co dopiero jak je wyprasuje... Chcicałam w Sensitiv wczesniej płukać ale mąż uczulony na te lepsze sensitive i musiałabym kupić "carrefour sensitive" wiec w tej cenie wolałam wziąć dzieciowy i nie żałuję. Zwłąszcza ze w promocje sie wstrzeliłam

Cytat:
Nam położna na zajęciach w SR mówiła, że teraz używa się już tylko octaniseptu. W szpitalach już też nie mają fioletu itp.
Cytat:

Moja siostrzenica jest z 28.12. a ja miałam być z 24.12
Cytat:
Malutki brzuszek

ja też słyszałam o tym białym jeleniu i mam zamiar sie zaopatrzyć w mydełko

co do butelek.. szwagierka ma te antykolkowe i te z pomiarem temp. Karmiłą piersią 6 miesięcy i początkowo tylko piersią a po 2 miesiącach odciagala i z butelek i mała też miała kolki.. co prawda nie stwierdziła ze to przez picie z butelek ale nie wiedziała od czego jej małej sie zrobiły. One są fajne i sama sie zastanawiałam.. ale Twoje nie muszą być do wyrzucenia.. Widziałam smoczki antykolkowe ( z taką dziurką.. moze z TT też są..? ) to moze zmienisz po prostu smoki w nich.. o ile takie są.

PADAM NA TWARZ. tyyyyyle prania co ja sie narozwieszałam a to dopiero 1 pralka z ciuzzkami.. a jescze 3 przede mną, do tego reszta rzeczy..
Stary 2013-08-25, 13:20   #1843
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
co do butelek.. szwagierka ma te antykolkowe i te z pomiarem temp. Karmiłą piersią 6 miesięcy i początkowo tylko piersią a po 2 miesiącach odciagala i z butelek i mała też miała kolki.. co prawda nie stwierdziła ze to przez picie z butelek ale nie wiedziała od czego jej małej sie zrobiły. One są fajne i sama sie zastanawiałam.. ale Twoje nie muszą być do wyrzucenia.. Widziałam smoczki antykolkowe ( z taką dziurką.. moze z TT też są..? ) to moze zmienisz po prostu smoki w nich.. o ile takie są.

PADAM NA TWARZ. tyyyyyle prania co ja sie narozwieszałam a to dopiero 1 pralka z ciuzzkami.. a jescze 3 przede mną, do tego reszta rzeczy..
Dobrze że się już za to wzięłaś . Widzisz mi udało się skończyć w ostatnim momencie . A już widze jak mój Tż stoi i prasuje

A co do butelek to ja mam właśnie takie smoczki z dziurka
a ona ma takie chyba jak Lineczka kupiła . https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/foto/274_250.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-25, 13:34   #1844
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle laski - na maila szkoolnym komunikat ze egzaminy zawodowe państwowe mam w styczniu czujecie? jak a będe moze na dwóch zjazdach w październiku jak Lenka pozwoli potem w lsitopadzie na pewno nie będe, w grudniu już święta a od 3 styczia egzaminy nie wiem jak się do niego przygotuje bo na dzień dzisiejszy moe wiedza to istne minimum, na pewno nie tyle żeby zdać tą państwówke

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

słodziutki brzuszek

mój jest taki średni, a w ubranich to zależy co ubiorę raz wygląda na większy niż "na golasa" a raz na mniejszy
Dasz radę pożyczysz notatki,poczytasz i zdasz!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-25, 13:45   #1845
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
duzo zalezy od dziecka, w sumie prawie wszystko jak dziecko ładnie ssie to nie powinno miecć kolek, a jak u dziecka w jelitach pręciki nie będą dobrzze pokarmu wymiatały to i antykolkowa butelka nie pomoże. Na SR położna mówiła jeszcze z poprzedniej ciązy pamiętam - że w jelitach sa takie włoski które mają za zadanie jakby "wymiatać" jedzenie z jelit, jeśli układ nerwowy dziecka nie roziwnął się w 100% to one czasami szwankują, jedoznko zalega i dziecko ma kolki. Ale kolki tez może powodowac powietrze połykane pzy karmieniu i temu niby mają zpaobiegać te butelki
Myśle ze narazie zostaw te co masz, i tak nie wiesz ile ich będzie uzywać jak coś się będzie działo to kupienie innej butelki to moment przecież jest

Przy natalce miałam te antykolkowe z dr brownsa ale piła też ze zwykłych z aventa i nic jej nie było teraz zamówiłam z TT antykolkową ale tylko jedną potem będe dokupywać, a narazie zobacze czy taka Lence w ogóle przypasuje

słodziutki brzuszek

eeeeeee tam , dasz radę

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Dobrze że się już za to wzięłaś . Widzisz mi udało się skończyć w ostatnim momencie . A już widze jak mój Tż stoi i prasuje

A co do butelek to ja mam właśnie takie smoczki z dziurka
a ona ma takie chyba jak Lineczka kupiła . https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/foto/274_250.jpg
oczywiście jak ja sie chciałam za to zabrac i w sumie sie zabrałam to mi pralka strdzeliła. i dlatego muszze sie sprężać bo ręcnzie prać jak brzuch twardy jak kamień to masakra jakaś.

W ogóle jest tu ktos kto ma przepisane od gina nospe x razy dziennie?bo mam wrażenie że ona mi w ogóle nie pomaga.. tylko prędzej ten fenoterol mi pomagał sam. BO jak biore teraz to i to i na cisnienie itd to mi czesciej brzuch twardnieje, a jak brałam bez nospy to owszem miałam boleśniejsze te twardnienia ale mniej w ciągu dnia..
Stary 2013-08-25, 13:51   #1846
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeeee tam , dasz radę

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

oczywiście jak ja sie chciałam za to zabrac i w sumie sie zabrałam to mi pralka strdzeliła. i dlatego muszze sie sprężać bo ręcnzie prać jak brzuch twardy jak kamień to masakra jakaś.

W ogóle jest tu ktos kto ma przepisane od gina nospe x razy dziennie?bo mam wrażenie że ona mi w ogóle nie pomaga.. tylko prędzej ten fenoterol mi pomagał sam. BO jak biore teraz to i to i na cisnienie itd to mi czesciej brzuch twardnieje, a jak brałam bez nospy to owszem miałam boleśniejsze te twardnienia ale mniej w ciągu dnia..
Ja mam przepisaną forte 3x1 ale biorę tylko wtedy jeśli czuję twardnienie albo tak jak dzisiaj lekki ból.Pomaga

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-25, 13:56   #1847
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam przepisaną forte 3x1 ale biorę tylko wtedy jeśli czuję twardnienie albo tak jak dzisiaj lekki ból.Pomaga
no własnie.. a ja mam 3x1 też forte al biorę razem z resztą codziennie .. ;/ i własnie mam wrażenie że owszem bólu żadneego nie czuje ale twardnienia sa czesciej i dłuższe.
Stary 2013-08-25, 14:07   #1848
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę pożyczysz notatki,poczytasz i zdasz!
no właśnie tu nie wystarcza notatki, bo to też barzo praktyczne rzecyz do robienia, np. na komputerze w programie do ksiegowania. No nic, będziemy kombinować coś a jak nie zdam to trudno świat mi się nie zawali
Cytat:

przy natalce miałam nospe ale własnie równocześnie z fenoterolem. Teraz gin kazał wziąc "profilaktycznie" przed weselem, bo po 30 tygodniu przy takich tańcach-chulańcach to nigdy nie wiadomo

Myśle że to już taki okres ciązy że nic na te twardnienia nie pomoż, może leżenie plackiem a i to nie zawsze

umachałam się pryz szorowaniu kafelek, ale jak to cieszy!
Stary 2013-08-25, 14:09   #1849
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej!
Oczywiście sobie poctowałam i mi prąd wyłączyli...
Teraz pewnie coś mi umknie.

Dziewczyny to mydło biały jeleń to w plynie czy w kostce jest polecane?

Mya dzięki za info o zniżce do HM. Wydrukowałam i dzisiaj zamierzam coś kupić Ten polarowy kombinezon jest cienki, na wiosnę raczej.

Nemosku widziałam próbnik tych kolorków imitacja lnu i takie brzydkie mi się wydawały, bure. Biorę pod uwagę kolor czarno-beżowy albo czarno-fioletowy pod warunkiem, że uda się załatwić czarną ramę, bo te fioletowe wstawki nie przejdą... Chcę mieć uniwersalny kolorek.

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Boski jest ten kombinezon! Ale cena też niezła. Jakbym jeszcze nie miała to bym go kupiła.

Cytat:
wrzucam zdjęcie brzuszka w 33 tc
Elegancki apartament!

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
To zapytam jeszcze o laktator. Kupujecie ręczny czy elektryczny?
Ja kupuję elektryczny Medela Minielectric. Chcę karmić piersią, ale wiadomo, że czasem trzeba odciągnąć.

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. A właściwie dwa Bo tak sobie czytam, że już powoli sobie kompletujecie część pielęgnacyjną maluszka z wyprawki. Ja właściwie mam jeszcze baaaaaaaaaardzo dużo czasu. W sumie się zastanawiam na kiedy macie zamiar być dopięte na ostatni guzik? Wszyscy mi mówią, że ze spokojem w listopadzie mam domykać listę (termin mam na 4 grudnia). Ja trochę się spinam, bo przyjaciółka urodziła właśnie 3 tyg. przed terminem. Jak sobie pomyślę, że zaczęła bym rodzić, a nie miała bym wszystkiego gotowego to bym chyba z nerwów się spaliła ^^ Trochę ze mnie panikara, ale wolę być przygotowana za wcześnie niż za późno.
Ja chcę mieć na 4 tyg przed terminem wszystko, a torba ma stać i czekać na swoją kolej

Aaby
1. Do kąpieli kupię babydream albo Floslek albo Hipp. Nie chcę zaczynac od emolientów.
2. Do smarowania mam hipp i weledę, będę smarować po kupce, po siusianiu nie. Jeśli się będzie coś działo to sięgnę po coś "mocniejszego"
3. Nie wiem jeszcze....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 14:10   #1850
metkaa
Zakorzenienie

czesc

issia super ze wszystko ok,

Mya1989 ja przy szymku mialam gruby kombinezon i teraz tez taki miec bede, ten o ktorym mowisz to na wiosne bardziej,

Cytat:
jak dla mnie te znaki zodiaki to pic na wode fotomontaż
tez tak uwazazm

lineczka piekne zakupy,

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie też skurcze nocne łydek zwłaszcza jak się przeciągam ale znalazłam na to sposób który się sprawdza przynajmniej u mnie. Jak mnie łapie skurcz przy prostowaniu stóp to wystarczy zgiąć stopę w stawie skokowym w kierunku kolana. Troche mętnie to wytłumaczyłam ale pewnie wiecie o co chodzi

Żegnam się z wami , odezwę się wieczorem .

Trzymajcie kciuki za mnie - LECĘ POLOWAĆ NA SUKNIĘ DO ŚLUBU

powodzenia,

co do skurczy to mnie akurat w stopy nie lapie ale w łydki tak i wtedy zginam noge,

lubieolowki ja bede wszystko kompletowac w pazdzierniku, a cwiczyc specjalnie nie cwicze

Cytat:
1. ja kupuje emolium bo jest tansze,
2. ja smarowalam po kupce, najpierw uzywalam bephantenu a jak sie skonczyl to sudokremu,
3. bede prala wszystko w proszku dla dzieci, mam lovela, plynu nie uzywam,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 14:14   #1851
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Linomag A+E a płyn mam z Dzidziusia, z cynkiem to prawdopodobnie Sudecrem
Taki linomag: http://image.ceneo.pl/data/products/...owl-t-50ml.jpg ?
Bo właśnie jest jeszcze z cynkiem: https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/37253_250.jpg
Płyn też chcę z Dzidziusia Masz płyn do prania czy balsam do prania?

Cytat:
1. No właśnie mam teraz dylemat czy oszczędzić i kupić Ziajkę, czy nie ryzykować i kupić Oilatum Sama mam problemy skórne i w sumie nie wiem, czy "na wszelki wypadek", gdyby Mała miała mieć coś po mnie, nie kupić emolienta Ale kwota zabija
2. Linomag zielony? Mówisz o tym: http://leki-opinie.pl/wp-content/upl...nomag-masc.jpg ?
Czyli jak zmieniam pieluszkę to po kupce smaruję, a tak to nie? Dżizas, zagubię się przy głupim przewijaniu
3. U nas nie ma Fairy

Cytat:

Mój mąż też jest z 24.12

Znalazłam Alantan Plus krem i Alantan Plus maść. To któryś z tych? Też smaruje się właśnie pupę?

Cytat:

No właśnie Biały Jeleń, ale który? Bo jest też Biały Jeleń z korą dębu http://allegro.pl/bialy-jelen-zel-do...476884049.html
Ale jest też kilka innych, dlatego pytam.

Co do butelek, to antykolkowe w razie W zawsze zdążysz kupić - a może wcale nie będziesz musiała. Ja będę mieć jedną zwykłą (jest w komplecie z laktatorem) i jedną antykolkową TT - ale to tak na wszelki wypadek, kupuję tylko jedną.

Cytat:
Ja Oilatum/Emolium kupię dopiero jeśli coś się będzie działo ze skórą.
Linomag a+e
Płyn do prania +zmiękczający też

Do higieny intymnej(gojenie się krocza) słyszłam że Biały jeleń mydło jest rewelacyjne plus chcę jeszcze Tantum rosa saszetki dokupić,rozpuścić w atomizerze i psikać co jakiś czas.
A co masz do kąpieli?

Tantum Rosa też kupię
Aaa, czyli Biały Jeleń po prostu mydło? Nie żel do higieny intymnej?

Ja do Babydream zraziłam się po emulsji przeciw rozstępom. Może to i naturalne, może działa, ale piżamy do dziś mi tym śmierdzą mimo kilku prań

Cytat:
1.. ja póki co nie bede w żadnym oilatum kąpać chyba że zobaczę jakieś problemy skórne u małego, póki co mam z babydream i grtisowy nivea
2. Linomag jak już zielony- kosztuje cos 7 zł. Ale ja nie bede używać na zapas. Mam krem na pupkę też z babydream ale linomag również. Jak po kupce to tak, po siusiu niet. A na wieeeelkie odparzenia mam krem na odparzenia i krem sudocrem- gratisowy.
3. mam proszek bobas i płyn coccolino do płukania. Ubranka są super po nim. Wczoraj wyprłam pościel dzisiaj ubranka białe i na prawdę fantastycznie pachną i są mięciutkie, a co dopiero jak je wyprasuje... Chcicałam w Sensitiv wczesniej płukać ale mąż uczulony na te lepsze sensitive i musiałabym kupić "carrefour sensitive" wiec w tej cenie wolałam wziąć dzieciowy i nie żałuję. Zwłąszcza ze w promocje sie wstrzeliłam
2. No właśnie też nie chcę używać nic na zapas. Dlatego pytam: jak się pielęgnuje pupkę niemowlaka? Wydaje Wam się głupie pytanie, ale ja nigdy dziecka nie przewijałam
Po kupce smaruję (czym?), a po siusiu nie? Grrrr, jestem zielona!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 14:25   #1852
metkaa
Zakorzenienie

ja do babydream jakos tez pozytywnie nie jestem nastawiona i z hipp mialam krem na odparzenia to tez nam wcale nie pomogl,

dla siebie kupuje tantum rosa i plyn do higieny intymnej z bialego jelenia, ten z kora debu moze byc
Stary 2013-08-25, 14:29   #1853
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Aaby
1. Do kąpieli kupię babydream albo Floslek albo Hipp. Nie chcę zaczynac od emolientów.
2. Do smarowania mam hipp i weledę, będę smarować po kupce, po siusianiu nie. Jeśli się będzie coś działo to sięgnę po coś "mocniejszego"
3. Nie wiem jeszcze....

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
1. ja kupuje emolium bo jest tansze,
2. ja smarowalam po kupce, najpierw uzywalam bephantenu a jak sie skonczyl to sudokremu,
3. bede prala wszystko w proszku dla dzieci, mam lovela, plynu nie uzywam,
1. No właśnie tańszy Ale mimo wszystko emolient od początku?
2. Czyli jednak po kupce.

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
dla siebie kupuje tantum rosa i plyn do higieny intymnej z bialego jelenia, ten z kora debu moze byc
No teraz myślę, czy żel z białego jelenia, czy po prostu mydło w płynie.
Nie sądziłam, że kompletowanie wyprawki jest takie trudne

A jak się czujesz?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 14:44   #1854
metkaa
Zakorzenienie

aaby ja jeszcze dopytam poloznej ale pamietam ze przy szymku kazala od razu kupic jakis emolien zeby skore natluscic,
mydlo teoretycznie mam bo tz uzywa ale nastawilam sie na plyn,

dzis czuje sie ok, na razie skurczy nie bylo
Stary 2013-08-25, 14:44   #1855
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazłam Alantan Plus krem i Alantan Plus maść. To któryś z tych? Też smaruje się właśnie pupę? [/FONT]

maść na sutki i na pupe
No właśnie Biały Jeleń, ale który? Bo jest też Biały Jeleń z korą dębu http://allegro.pl/bialy-jelen-zel-do...476884049.html
Ale jest też kilka innych, dlatego pytam

Tantum Rosa też kupię

Ja do Babydream zraziłam się po emulsji przeciw rozstępom. Może to i naturalne, może działa, ale piżamy do dziś mi tym śmierdzą mimo kilku prań

2. No właśnie też nie chcę używać nic na zapas. Dlatego pytam: jak się pielęgnuje pupkę niemowlaka? Wydaje Wam się głupie pytanie, ale ja nigdy dziecka nie przewijałam

chyba też kupie tego białego jelenia, ostatnio miałam PlivaFem, jest dobry ale cena kosmos a ja go miałam już w domu bo mi przy infekcji gin kiedyś doradził

co do pielęgnacji pupki - ile mam i położnych tyle teorii
jedne nie używają w ogóle chusteczek tylko wody, inne bez chsteczke nie umieją żyć. Jedne smarują przy każdej zmianie pieluszki a inne tylko po kupce, jeszcze inne jak widzą ze coś się dzieje. Temat rzeka

Ja używałam chusteczek, bo tak mi było wygodnie nie smarowałam za każdym razem, ewentualnie po kupce jak widziałam zaczerwienione to alantanem smarowałam jak coś poważniejszego do sudocrem raz czy dwa razy i schodziło
Stary 2013-08-25, 14:47   #1856
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo właśnie jest jeszcze z cynkiem: https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/37253_250.jpg

1. No właśnie mam teraz dylemat czy oszczędzić i kupić Ziajkę, czy nie ryzykować i kupić Oilatum Sama mam problemy skórne i w sumie nie wiem, czy "na wszelki wypadek", gdyby Mała miała mieć coś po mnie, nie kupić emolienta Ale kwota zabija
2. Linomag zielony? Mówisz o tym: http://leki-opinie.pl/wp-content/upl...nomag-masc.jpg ?
Czyli jak zmieniam pieluszkę to po kupce smaruję, a tak to nie? Dżizas, zagubię się przy głupim przewijaniu
3. U nas nie ma Fairy

myślałam o tym kremie właśnie i osobno o maści linomag zielonej
A Dzidziusia mam bodajże balsam do prania, jestem zadowolona, zrobiłam już z 10 prań i nawet połowy butelki nie zużyłam a pisze że jest na 18 prań
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 14:57   #1857
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej!
Oczywiście sobie poctowałam i mi prąd wyłączyli...
Teraz pewnie coś mi umknie.

Dziewczyny to mydło biały jeleń to w plynie czy w kostce jest polecane?

Mya dzięki za info o zniżce do HM. Wydrukowałam i dzisiaj zamierzam coś kupić Ten polarowy kombinezon jest cienki, na wiosnę raczej.

Nemosku widziałam próbnik tych kolorków imitacja lnu i takie brzydkie mi się wydawały, bure. Biorę pod uwagę kolor czarno-beżowy albo czarno-fioletowy pod warunkiem, że uda się załatwić czarną ramę, bo te fioletowe wstawki nie przejdą... Chcę mieć uniwersalny kolorek.

Boski jest ten kombinezon! Ale cena też niezła. Jakbym jeszcze nie miała to bym go kupiła.

Elegancki apartament!

Ja kupuję elektryczny Medela Minielectric. Chcę karmić piersią, ale wiadomo, że czasem trzeba odciągnąć.

Ja chcę mieć na 4 tyg przed terminem wszystko, a torba ma stać i czekać na swoją kolej

Aaby
3. Nie wiem jeszcze....
U nas na SR położna mówiła żeby z białego jelenia kupić sobie płyn a nie mydło w kostce, ponieważ mydło ściąga skórę więc jak będziemy nacięte albo po CC to będzie ściągało, a płyn nie ściąga skóry i nie wysusza

Ja do kąpieli dostałam Oilatum baby więc zużyje a później mam zamiar kupić ziajkę
A rzeczy malutkiej piorę w mleczku do prania Loveli

O matko zrobiłam torta, andruta, dwie sałatki, w między czasie obiad i pasuje się ogarnąć i jakoś przygotować stół bo już 15

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 15:24   #1858
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

3. U nas nie ma Fairy

Mój mąż też jest z 24.12

Znalazłam Alantan Plus krem i Alantan Plus maść. To któryś z tych? Też smaruje się właśnie pupę?

Ale jest też kilka innych, dlatego pytam.

Co do butelek, to antykolkowe w razie W zawsze zdążysz kupić - a może wcale nie będziesz musiała. Ja będę mieć jedną zwykłą (jest w komplecie z laktatorem) i jedną antykolkową TT - ale to tak na wszelki wypadek, kupuję tylko jedną.

A co masz do kąpieli?

Tantum Rosa też kupię

Do kąpieli chcę Babydream albo Hipp.
Biały jeleń mydło w płynie.Żel do higieny int. mi nie podchodzi.
I Linomag masć,ta zielona

Dużo tego ale spokojnie powoli jakoś ogarniemy

Cytat:
chyba też kupie tego białego jelenia, ostatnio miałam PlivaFem, jest dobry ale cena kosmos a ja go miałam już w domu bo mi przy infekcji gin kiedyś doradził
Jest b.dobry,też regularnie używam.Bez niego pewnie miałabym infekcje co chwilę.

Cytat:
no własnie.. a ja mam 3x1 też forte al biorę razem z resztą codziennie .. ;/ i własnie mam wrażenie że owszem bólu żadneego nie czuje ale twardnienia sa czesciej i dłuższe.
Bo może macica już ćwiczy przed porodem ?

Cytat:
no właśnie tu nie wystarcza notatki, bo to też barzo praktyczne rzecyz do robienia, np. na komputerze w programie do ksiegowania. No nic, będziemy kombinować coś a jak nie zdam to trudno świat mi się nie zawali
A ja Ci mówię że zdasz

Zgadzam się z tobą w kwestii pupki. Trzeba wypracować własny system

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas na SR położna mówiła żeby z białego jelenia kupić sobie płyn a nie mydło w kostce, ponieważ mydło ściąga skórę więc jak będziemy nacięte albo po CC to będzie ściągało, a płyn nie ściąga skóry i nie wysusza

Ja do kąpieli dostałam Oilatum baby więc zużyje a później mam zamiar kupić ziajkę
A rzeczy malutkiej piorę w mleczku do prania Loveli

O matko zrobiłam torta, andruta, dwie sałatki, w między czasie obiad i pasuje się ogarnąć i jakoś przygotować stół bo już 15
Udanej imprezki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-25, 15:33   #1859
domii29
Zakorzenienie

Witam się z Wami jako żona
Dziękuję za wszystkie życzenia

Nawet nie wiedziałam że to takie wspaniałe uczucie być żoną mojego męża
Mój TŻ się okropnie stresował, ja troszkę mniej
W samochodzie stwierdził że żeni się pierwszy i ostatni raz bo to za duży stres jak dla niego
Noc poślubna była... tyle że po 4, bo jak goście pojechali to wykąpaliśmy się i padliśmy jak muchy, a o 4 TŻ mnie już szturchał bo spać nie mógł

Dzisiaj podziękowaliśmy rodzicom, odwiedziliśmy szwagierkę w szpitalu a teraz urządzamy małe poprawiny

Wiem że czekacie na zdjęcia, narazie tylko takie... A na zdjęcia z sesji musicie cierpliwie poczekać

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:43
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 15:35   #1860
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

ABBY - tego linomagu dla dzieci nigdy nie widzialam , ja mam ten zielony w tubce
A mydlo kupilam juz z jelenia w plynie ale jakbym natrafila na ten zel z kora debu to napewno bym wziela .

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości