|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() ![]() fajny ten biały
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
ja nie mam na 68...mam tylko na 62 i mam nadzieje,ze do marca posluzy i na 56, ale to tylko "miesiek"
|
|
|
|
|
#1893 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
superCytat:
udanej wizyty, ale wstydzioszka z Małej ![]() Cytat:
śliczny ma domek Kacperek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękna Para Młoda Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
oba świetne Idę jeść, potem napisze co i jak u mnie |
||||||||
|
|
|
#1894 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Stwierdzam że w Inter Marche chyba nie ma takiego chleba jaki powinnam jeść.Te niby ciemne zdrowe chleby mają taki sam skład jak jasne
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie chciałabym wprowadzać w błąd.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczny, a loki takie, ze nie chcę myśleć jaką musisz mieć zgagę ![]() Cytat:
![]() Paula sól do przemywania oczek, można zakroplić ciutkę do noska np. Dasz radę i bez |
||
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko się udało Teraz odpoczywajcie :PCytat:
A pan z hamburgerem też niczego sobie ![]() A ja zrobiłam listę i do kupienia mam ponad 30 rzeczy czyli chyba wszystko co potrzebuje do wyprawki - nie liczę wózka oczywiście Masakra!A co bardziej polecacie, serie Babydream czy Ziaja, bo widzę że różnie preferujecie
|
||
|
|
|
#1897 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No to oby już nie wróciły
![]() Cytat:
), to każda opinia jest na wagę złota Cytat:
![]() Cytat:
No mnóstwo! Jakoś dopiero dziś takie niby oczywiste rzeczy do mnie dotarły ![]() Cytat:
Jeszcze raz gratulacje! ![]() Ślicznie wyglądałaś! ![]() Cytat:
Dużo ludzi? Trzeba było na kawuchę wpaść ![]() Zwykła woda? Eee, to miałabym wrażenie, że ta skóra jest taaaka sucha... No tak! Przecież to nie tylko pupa, wargi też ![]() Jeszcze o jakiejś synechii słyszałam... Masakra... Zdecyduję się na Bepanthen/Alantan/Linomag Co do mycia, to ja bym w domu chciała jak najmniej chusteczek używać, ale wiadomo, że w nocy raczej nie będę się bawić w wodę i płatki, tak samo jak gdzieś pojedziemy to chusteczki. Ale dobrze, że piszesz o wysuszeniu po chusteczkach A za to głupie gadanie to powinnaś iść na karnego jeżyka ![]() Przede wszystkim nie rady ciotki klotki, bo wszystko jest dla mnie na wagę złota! A po drugie my pytamy i Ty odpowiadasz - a ciotki klotki gadają niepytane ![]() Ja wciąż proszę o rady, proszę mi się tutaj nie wywijać Cytat:
![]() Cytat:
3. A gdzie znalazłaś dzidziusia do płukania? Bo ja wszędzie widzę tylko do prania... Byliśmy u teściów na grillu, obżarłam się jak bąk Teraz siedzę i oddychać nie mogę, taka jestem pełna ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- lusesita, śliczny brzuszek! I mistrz drugiego planu ![]() Mya, Ty nie narzekaj tylko się ciesz, że będziesz miała w co dziecko ubrać Kombinezony śliczne
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-08-25 o 20:23 |
|||||||
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Wylicytowałam śpiworek/kombinezon gruby na allegro!! Jak przyjdzie, to pokażę zdjęcie
![]() TŻ zrobił popcorn, kazał mi oglądać z nim film na tvnie. A mnie się spać chce... Ale jemu tak zależy, ze z zapałkami w oczach, spróbuję wysiedzieć..
|
|
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Aaby,
2. Tak, co drugi dzień profilaktycznie. No, chyba, ze skóra będzie podrażniona, to wtedy jak najbardziej - będę reagować. Ale boję się, że skórę mu przyzwyczaję, jak zbyt często będę smarować. Poza tym: po kupce chusteczką, a one też mają w składzie substancje nawilżające i pielęgnujące. 3 tutaj http://allegro.pl/dzidzius-plyn-do-p...468922658.html
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
To poszukam
Co do kombinezonu, to ja już na początku ciąży wylicytowałam taki - jak jeszcze była opcja Wiktora http://tablica.pl/oferta/kombinezon-...b-ID1zwp5.html ![]() No i mam jeszcze taki mały misiowy, w razie gdyby Nina chciała wyjść w jakiś cieplejszy dzień Jeśli chodzi o te bóle, to ja kilka razy miałam w pracy taki ból jakby jajnika (jakby skurcz, aż musiałam przystanąć) w momencie nagłego wstania z krzesła. Gin powiedział "To może niech się pani tak z tego krzesła nie podrywa" Ale że wszystko ok, to nie zareagował... Miałam to z 3-4 razy...
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to jakiś znak![]() dziękuję Kochane |
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on o sobie przypomina
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Aaby poczekaj jak będziesz musiała wiecznie myć wanienkę po emolientach to szybko Ci się odechce w nich kąpać
.My zaczynaliśmy od balneum bo tym myli w szpitalu, ale szczerze? Po prostu przed porodem nie zastanawialam sie ani nie czytałam o kosmetykach. Dziś Jestem tysiackroć madrzejsza. A w aqua było fajnie, choć jak to z dzieckiem-ona chce szalec z tatusiem, bo mamusia nie może. A mi się ciężko w plytkiej wodzie oddycha. Zresztą w ogóle mam ostatnio trudności z oddechem przez ta glowe pod cycem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A co do synechii-u nas były początki jak Mala miała poltora roku.Ale bardzo dokladne omywanie, wycieranie i lekki masaz patyczkiem z kremem wszystko rozluznil i juz nie wróciła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Kyte szukaj tego chleba forum.gazeta.pl/forum/w,95039,143932885,1439354 14,Re_chleb_zero_szans_na _kupny_.html Tylko uwaga-jest bardzo, bardzo sycacy i na jeden posilek max 2 kawalki (one sa długie). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jescze raz gratki ![]() Cytat:
|
|
#1906 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cco do drugiego to zaraz Cytat:
słyszałam od znajomej ze koty powinno się strzyc/golić jak ma być maluszek żeby nie miał alergii czy żeby ta sierść u kota nie opwodowała alergii itd. Prawda to? u zwykłego kota.. Cytat:
co do drugiego.. no własnie zastanawiam sie nad tym smarowaniem ale codziennie po kąpieli.. ale to jeszcze pomyślę. Cytat:
![]() Cytat:
przyda sie na później Cytat:
ale zwykłą wodą przegotowaną teżp podobno można. Wróciliśmy. tak mnie nera napiernicza ze nie mogę siedzieć,leżeć ani nic ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- a pozostając w temacie kąpieli itd. Wanienkę to przed pierwszym kąpaniem wyparzyć, nie?
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
Ryba, ja będę wanienkę przed pierwszym kąpaniem wyparzać na pewno
Co do tego kremu, to co 2 dni to bardzo optymistyczna wersja. Jak się okaże, pupcia czerwona i podrażniona [a może to być już w szpitalu nawet], no to będę podejmować kroki i decyzje co do kremu
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
a tak co do tych szpitalnych spraw... to ja muszę mieć swoje kremy i inne od razu przy urodzeniu czy raczej kąpią oni w swoich jakiś tam kosmetykach? ;> bo w sumie nie zorientowałam się
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To też zależy od szpitala. U mnie w jednym trzeba wszystko swoje, a w drugim nawet ciuszki dają szpitalne. |
|
|
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bylam rano u lekarza bo zle sie czulam w nocy, choroba mnie bierze i okazalo sie u lekarza ze mam cisnienie 150/90 wiec kazali isc do szpitala na IP bo w ciazy dopuszczalne 140/90. poszlam tam z tz a tam baby na sorze z wielka łaska mnie przyjeły bo wedlug nich 150 jest ok. pewnie gdyby nie skierowanie to by mnie wcale nie przyjeli. jak mnie potem badali doktorzy to juz mialam 160/90 i powiedzieli ze to nic takiego i ze powinnam sie uspokoic. pobrali mi krew na morfologie i kazali czekac 1,5 h na wyniki ale ucieklam do domu bo bylam strasznie slaba . morfologie sobie moge zrobic na wlasna reke jak bede musiala a skoro nie chca mi pomoc z cisnieniem to nic tam po mnie.
ja zawsze mialam wysokie cisnienie ale w ciazy troche opadlo ale i tak mam czesto ponad 140. co mam z tym zrobic? nikt mi nie chce pomoc mam ochote wystrzelac tych lekarzy. gdzie mam sie zglosic? moj prowadzacy na urlopie jest.....
|
#1911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|
#1912 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
heja heja wieczornie
Nie cytuję po kolei bo tyle sobie stron otworzyłam że Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Biorę pod uwagę Wasze cenne naprawdę rady,staram się je zachować w głowie, aczkolwiek od natłoku myśli zapominam nieraz ![]() Ale wiadomo każdy jest inny i ma też swoje zdanie i robi jak chce ![]() Cytat:
Po 5 minutach pewnie już byś płakała ![]() Nio chyba ![]() Cytat:
![]() Jaki masz pępek głęboki ![]() To się gość zdziwił jak Cię zobaczył Cytat:
Czyżby to był skurcz? Wtedy myślałam że to od ćwiczeń i z mega głodu tak mnie ciśnie... Cytat:
Nie wiem jak z pieczeniem,ale podobno w połogu bardzo polecane. Domi U la la
|
|||||||
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Dzięki za kciuki Sukienki nie ma ślubu nie będzie . Aaaa tam aż mi się pisać nie chce.....
|
|
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super jestTo napiszę o moim wyjściu ze szpitala. Obchód był przed 11. Lekarka przejrzała kartę, zapis ktg z rana, obejrzała wyniki z poprzedniego dnia (z przychodni), pomacała brzuszek i stwierdziła, że wszystko jest ok No to spytałam, czy mogę iść do domu skoro wszystko jest w porządku i się zgodziła nie wiem po co? Jakby mnie bolała głowa, miała mroczki przed oczami, puchła, brzuch bolał czy cokolwiek się działo to mam jechać na IP. Za 2 tygodnie wizyta w szpitalu tj.6 września - jutro rano będę dzwonić i się umawiać. Poza tym teraz co 2 dni mam chodzić do GP - pewnie mierzyć ciśnienie O 11.30 już byłam poza terenem szpitala Torbę zostawiłam w recepcji szpitala i poszłam na miasto. Pogoda była w miarę, ale po pół godzinie się zachmurzyło i zaczęło padać, to sobie pomyślałam co będę w deszczu łazić tym bardziej, że w centrum to raptem pare sklepów na krzyż Wsiadłam w autobus i pojechałam do galerii Poszwędałam sie po sklepach, zaliczyłam Mc Donalda i kawiarnię, żeby sobie przerwy robić, bo wymęczyło mnie to chodzenie. Kupiłam sobie dwupak staników do karmienia, małej sukienusię z półśpiochami Bambi z H&M, niestety czapeczek grubszych nie było...mam nadzieję, ze je jeszcze dowiozą. W Bootsie była promocja 3 za 2 na wszystkie dziecięce artykuły to później już z małżem kupiliśmy Pampersy jedynki 2 opakowania (po 45szt) i dwójki jedno (56szt), ja sobie wzięłam podkłady na łóżko (5szt), wkładki laktacyjne i bepanthen. Ceszę się, na te pampki, bo te newborny nigdy nie są przecenione ![]() Z galerii pojechaliśmy odebrać moją torbę i do domciu...byłam taka padnięta, ze już nie miałam mocy żeby zajrzeć. Jak poszłam spać koło 23 to obudziłam się o 9.30 bez żadnej przerwy w nocy, spałam jak zabita. A dziś na 11 miałam test glukozy i znowu jechaliśmy (40km) do tego miasta...Zapłaciłam 60 euro Do picia dostałam żółtą oranżadkę..pielęgniarka rozrobiła jakiś proszek w wodzie - to nie czysta glukoza, mówiła, ze tu w każdym mieście inne sposoby mają Smakowałło jak napój cytrynowy. Oczywiście pokłuła mnie kilka razy, bo ona nigdy nie umie znaleźć moich żył (co dziwne w szpitalu miałam pobierane 2 razy i za pierwszym razem zawsze się udało). Miałam pobieraną przed wypiciem, po godzinie i po dwóch. Wynik za około 1,5 tygodnia i jak wszystko będzie ok to nawet sie do następnej wizyty nie dowiem, w razie złego wyniku zadzwonią do mnie - oby nie ![]() Wstąpiliśmy jeszcze do Bootsa i kupiłam sobie w tej promocji Palmersa na rozstępy, kapturki na piersi i małą paczkę pampersów jedynek (23 szt) do szpitala. A i muszę pochwalić położne w szpitalu - super babki Szczególnie ta co miała nocną zmianę. Jak pierwszy raz przyszła do mnie to pogłaskała brzusio i się z nim przywitała "hello baby", miła i uśmiechnięta, aż przepraszała, ze w nocy musi mnie budzić. Rano też przywitała się z brzusiem za co została skopana Inne też fajne, jestem spokojna o opiekę okołoporodową. Uff...
|
||
|
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-w zadnym wypadku-to uczula slina kota a nie siersc. Mozesz jedynie wykapac.
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w szafie wisi. Głowa do góry, znajdziesz cudo
|
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie to co tutaj u mnie...
|
|
#1918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak położne będą niemiłe, to będzie trzeba czekać na męża, albo na mamę. Na szczęście długo po porodzie nie trzymają, więc jakoś damy radę
Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-08-25 o 22:21 |
||
|
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
masakra co za podejście a teraz jakie masz? mierzyłaś sobie ?? Może jutro skocz do gina albo do ogólnego chociaż ![]() żeby się ciśnienie unormowałoCytat:
Może sprawdź na stronie happymum.pl tam mają śliczne kiecki A i jeszcze mężuś wczoraj kupił mi perfumy za ten cały stres szpitalny - Lacoste Touch of Pink Aaa Dzidzia i De dla mnie też Wasze rady są bardzo cenne Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-08-25 o 22:09 |
|||
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Hejo przepraszam ze tak doskoku wpadam ale nadrobie jutro bo jestem taka zmeczona i zla przez ta wyprawe na zakupy ze nawet sobie nie zdajecie sprawy, ale o tym jutro bo najpierw chcialam poczytam o czym pisalyscie
Na dodatek przez jakas krowe w sklepie uderzylam sie w brzuch i mnie bolal potem i balam sie ze malej sie cos stalo, na cale szczescie pozniej zaczela szalec wiec sie uspokoilam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

ale śliczny jest, wrzucam foto. Sorry za jakość, ale aparat mi nie chciał uchwycić bo za ciemno mam w mieszkaniu:<<< a obok granatowy kombinezon z misiem

super

nie wiem czy się martwić.

Dużo ludzi? 

obie! Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jak te rady sa pomocne

. Aaaa tam aż mi się pisać nie chce.....