|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Fajny brzucholek
Cytat:
![]() Ja dostanę ręczny, a elektryczny kupię dopiero jak będzie potrzeba, bo trochę sporo kosztują jak patrzyłam. Cytat:
W takim razie trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Dzidzia moim zdaniem mądre rzeczy piszesz, więc pisz i nie krępuj się ![]() Cytat:
Dziś na przykład byliśmy na dwugodzinnym w lesie.Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
przepraszam, że nie nadrabiam ale ja z takim zapytaniem jak wstałam z łóżka to po wyprostowaniu złapał mnie ból pod samym brzuchem jakby mi ktoś pasek założył, miała któraś z Was coś takiego, po chwili przestało...
nie wiem czy się martwić.
|
|
|
|
#1863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To był tylko ucisk czy takie ściąganie? |
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
1. Do kąpieli sprobuje babydream, albo jakis inny plyn. W razie czego ziajke mam w domu, ale nie chce od razu jej używać.
2. Chyba linomagiem bede smarować 3. Plyn do prania Do mycia krocza polecane jest Tammtum rosa. Ja używałam plynu, który używałam wczesniej. No i suszylam suszarka (z polecenia szwagierki i położnej) Poszlismy do rodzicow na ciasto a zjedliśmy jeszcze obuad z nimi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to określić bolało jak zakwas
|
|
|
|
#1866 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam już w domu meża i wygląda, że jeszcze Hanula też będzie skorpionik. chociaz mi to lotto ![]() Cytat:
współczuję, ale się musiałaś bać Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nemosek fajne imię wybraliście Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-08-25 o 16:19 |
|
|
|
|
#1869 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze teraz czekamy na teściów i szwagierkę
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
zdarzyło mi się to z tydzień temu ale pod wpływem długiego intensywnego śmiechu, teraz przeszło jak się powtórzy to pojadę.
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Domii musze sobie kompa wylaczyc by zobaczyc zdjecia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- az szybko wlaczylam kompa.. Domii pięknie wyglądałaś
|
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi piekne zdjęcia, piękni wy
i oczywiście sukienka![]() TWÓJ MĄŻ jeszcze się bedzie stresował na ślubie kościelnym przecież ![]() Fajnie mieć męża co? Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee e jeszcze raz |
|
|
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fryzurka rewelacyjna i sukieeenka!!!
|
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Trele mieszkałam 300km stąd wtedy, w Szczecinie a teraz w Bydgoszczy. Do szpitala jechaliśmy 40min bo trasa się akurat przebudowywala.
Aaby bylismy dziś dupki wymoczyc w OSIRze .A co do pielegnacji-wybór kosmetykow zależy od Ciebie. Na początek najlepsza jest do kapieli zwykla woda, bez dodatkow. My pupe/wargi smarowalismy dopiero gdy się zaczerwieniala. Bepanthenem bo sudocrem jest bardzo suchy i tarcie powoduje bol. Chyba ze wklepujesz. Pupe po chusteczkach warto osuszyc tetra. W przeciwnym razie wilgoc będzie w pieluszce parzyc pupe. Resztę nadrobie wieczorem, mam nadzieje bom zmęczona. Przepraszam, powaznie. Widzę po sobie ze więcej mam do powiedzenia w kwestii dobrych rad ciotki klotki niż bycia z wami a to nie jest fair. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia-ja tez mam co do siebie takie wrazenie, dlatego ostatnio nie oddzywam sie wogole
No i czasu nie mam tyle. Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Dzis troszke lepiej, bo ostatnio to jeden wielki ryk i zniechecenie calymi dniami. domii-slicznie wygladalas! |
|
|
|
#1876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze!:PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obie! Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jak te rady sa pomocne |
||||
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi,ślicznie wyglądaliście
Dzidzia,De, Wasze rady są bardzo pomocne bo co niektóre z Nas są zielone w tym temacie więc jak najbardziej piszcie na te tematy! ![]() Wszystko co pisałyście teraz o pielęgnacji maluszka staram się zakodować w mojej bańce, jak będe kupować kosmetyki itd to wezmę to wszystko pod uwagę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-25 o 18:31 |
|
|
|
#1878 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na resztę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oszczędzaj się teraz a później czekamy na info z porodówki ![]() Duża już Majeczka Jednak Tymuś ![]() Cytat:
Cytat:
super, że wszystko ok i zadowolona jesteś z wizytyCytat:
Na obiad się nie załapałam, bo przed 11 była lekarka i od razu mogłam wyjść Cytat:
Cytat:
![]() Nadrabiam dalej... |
||||||||
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Domi- pięknie wyglądaliście!
![]() Ryba, ja mam i nospę i fenoterol. Brzuch często mam twardy, ale jest o niebo lepiej niż jak brałam sam fenoterol/ samą nospę. Ale ja jestem w dużo niższym tygodniu niż Ty. I mam chyba mniejszą dawkę f. [3 razy dziennie po 1/2 tabletki] Aaby: 1. Myć planuję w Ziajce. Ma dobry skład, a nie chcę przyzwyczajać skóry do czegoś mocnego. Sama jestem alergikiem, TŻ też, a wszelkie "hipoalergiczne' czy łagodzące z Ziaji traktujemy dobrze ![]() 2.Smarować mam zamiar na pewno po kąpieli - tak moja szwagierka mówiła i tak mi też mówiła położna, żeby smarnąć co 2 dni po kąpieli profilaktycznie. I to też ziają, zwykłym do pupy. Chyba, ze coś będzie czerwone/ lekko odparzone- wtedy ziajką na odparzenia [dostałam ostatnio słoiczek gratis z allegro]. Ja w ogóle zamierzam stosować serię kosmetyków- w razie uczulenia, wyeliminuje od razu całą serię. A nie będę się zastanawiać, które uczuliło. 3.Prać mam zamiar w dzidziusiu, płukać też w płynie z dzidziusia. Żeby, jak wyżej, w razie uczulenia od razu firmę "skreślić" ![]() Co do żelu: dostałam tej jako gratis z all, białego jelenia z aloesem. Wiec będę używać
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
bosz, to smarowanie pupci to jakas czarna magia
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() wpadłam pochwalić się Jasiem kolezanka robila sobie zdjęcia (ma termin na październik) więc przy okazji ja się załapałam![]() tak chwalicie tą Ziajkę...może ja też kupię, zamiast oilatum
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznie wyglądałaś![]() wszystkiego dobrego ach, a u mnie to już 2 lata minely...kiedy?
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaki zgrabny brzusio
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ile stres może
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
za pierwszym razem nie zaladowalo mi tego zdjęcia - tu bardziej widać o co chodzi
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie ma loki?
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i oczywiście pan w telewizji się zdziwił może rysunkiem?
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dostałam znów ciuszki, mogę trojaczki już rodzić spokojnie
![]() Wśród nich był kombinezon na 68 znów ale śliczny jest, wrzucam foto. Sorry za jakość, ale aparat mi nie chciał uchwycić bo za ciemno mam w mieszkaniu:<<< a obok granatowy kombinezon z misiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

.

fryzurka rewelacyjna i sukieeenka!!! 

obie! Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jak te rady sa pomocne
ale śliczny jest, wrzucam foto. Sorry za jakość, ale aparat mi nie chciał uchwycić bo za ciemno mam w mieszkaniu:<<< a obok granatowy kombinezon z misiem