Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 15:36   #1861
babku
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
[/COLOR]wrzucam zdjęcie brzuszka w 33 tc
Fajny brzucholek

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
W nocy zlapaly mnie 3 skurcze niby takie srednio bolesne ale lzy w oczach mialam
Mnie obudził rano skurcz łydki. Kurcze coraz częściej mi się to zdarza. Obudziłam oczywiście męża i możliwe, że sąsiadów

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
To zapytam jeszcze o laktator. Kupujecie ręczny czy elektryczny?
Ja dostanę ręczny, a elektryczny kupię dopiero jak będzie potrzeba, bo trochę sporo kosztują jak patrzyłam.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
kurcz.. weszłam na strone gdzierodzic.pl chyba z ciekawości czy ktoś sie wypowiadał dodatkowo z mojego szpitala i jakaś masakra. Prawie same negatywne opinie. a jeszcze teraz w sierpniu dwie doszły i też negatywne.
jedyne co mnie pociesza że jak przyjdzie mi tam rodzić to wiem że mąż sie owszystko wykłóci.
Ryba moja ciocia jest położną i opowiadała mi mnóstwo historii o wykłócających się mężach. Niestety albo nic to nie daje, oprócz tego, że mają z niego ubaw, albo czasem jeszcze pogarsza sytuacje. Odnośnie opinii szpitali, myślę że każdy ma mnóstwo negatywnych. Poród do przyjemnych nie należy, więc i opinie często negatywne.

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za mnie - LECĘ POLOWAĆ NA SUKNIĘ DO ŚLUBU
W takim razie trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
I znaki zodiaku-ja koziorozec . Uparrrrrte zgodnie z teoria .
Ja też koziorożec i też uparciuch

Cytat:
Przepraszam kobietki, że ostatnio się tylko wymądrzam
Dzidzia moim zdaniem mądre rzeczy piszesz, więc pisz i nie krępuj się

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
I drugie pytanie - czy robicie jakieś ćwiczenia albo spacerki regularne albo może joga itd.? Pytam z ciekawości, bo mam strasznie dużo energii teraz i pomyślałam, że mogła bym to jakoś dobrze spożytkować
Ja chodzę na basen, na ćwiczenia dla ciężarnych w SR i spacerki regularne, bo z pieskiem Dziś na przykład byliśmy na dwugodzinnym w lesie.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Do higieny intymnej(gojenie się krocza) słyszłam że Biały jeleń mydło jest rewelacyjne plus chcę jeszcze Tantum rosa saszetki dokupić,rozpuścić w atomizerze i psikać co jakiś czas.[COLOR="Silver"]
A u nas pani w SR mówiła, że jak będzie się szytym, to lepiej nie psikać tam Tantum rosa, bo bardzo szczypie. Nie wiem, nie próbowałam nigdy tego na rany i pierwszy raz spotkałam się z taką opinią.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
O matko zrobiłam torta, andruta, dwie sałatki, w między czasie obiad i pasuje się ogarnąć i jakoś przygotować stół bo już 15
Szalona i jeszcze na wizażu ma czas popisać. Ja wy to robicie to ja nie wiem
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:04   #1862
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

przepraszam, że nie nadrabiam ale ja z takim zapytaniem jak wstałam z łóżka to po wyprostowaniu złapał mnie ból pod samym brzuchem jakby mi ktoś pasek założył, miała któraś z Was coś takiego, po chwili przestało... nie wiem czy się martwić.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:13   #1863
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
przepraszam, że nie nadrabiam ale ja z takim zapytaniem jak wstałam z łóżka to po wyprostowaniu złapał mnie ból pod samym brzuchem jakby mi ktoś pasek założył, miała któraś z Was coś takiego, po chwili przestało... nie wiem czy się martwić.

To był tylko ucisk czy takie ściąganie?
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:14   #1864
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

1. Do kąpieli sprobuje babydream, albo jakis inny plyn. W razie czego ziajke mam w domu, ale nie chce od razu jej używać.
2. Chyba linomagiem bede smarować
3. Plyn do prania

Do mycia krocza polecane jest Tammtum rosa. Ja używałam plynu, który używałam wczesniej. No i suszylam suszarka (z polecenia szwagierki i położnej)

Poszlismy do rodzicow na ciasto a zjedliśmy jeszcze obuad z nimi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:14   #1865
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
To był tylko ucisk czy takie ściąganie?
nie wiem jak to określić bolało jak zakwas

Daniel
Stary 2013-08-25, 16:15   #1866
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Trele tak właśnie sobie pomyślałam że Majka będzie miała najlepszy znak zodiaku jeśli urodzi się na kilka dni przed terminem PANNA

Ja wolałąbym mieć Wagę niz małego Skorpiona, Skorpiony są bardzo ciężkie w współżyciu , przynajmniej dla mnie
to pewnie zależy od skorpiona ja mam już w domu meża i wygląda, że jeszcze Hanula też będzie skorpionik. chociaz mi to lotto

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam wogole bo własnie mieszkam prawie naprzeciw szpitala dośłownie spacerkiem 10 min....a jak ktps auta nie ma to co taksowke musi brac? jakby ciepło bylo to nie moge go wsadzić do ozeczka i fru do domu? tzn moze mi byc ciezko chodzić...w sumie....Piotrka w grudniu rodziłam i mieszkałam daleko od szpitala wiec w teorii nie bylo mowy o spacerze...ale wiozłam go w gondoli od wózka.

a tak mi sie przypomniało nie wiem czy wam opowiadałam ale jak Piotrus mial miec pierwsze szczepienie to przed samym wyjsciem mama chciała cos tam wytzrepac. wychodzi na klatke a tam pelno dymu..okazłao sie że sie pali w piwnicy ale juz była na tyle powazna sytuacja ze wszedzie bylo biało. my panika bo tu malenstwo w domu takie, my na 6 pietrze i na balkon go od razu w wozku....czaiłam sie przy drzwiach i nagle widze że strazacy chodza i okna otwieraja to ja do nich co mam robic? winda nie dziala a ja chce sie stad wydostac...na to jeden ze kobieta w potrzebie i zaraz obydowje jeden wózek złapał drugi piotrka na rece i sru po schodach...a ja jescze w papciach swoja droga zawsze miałam słabośc do strazaków i marynarzy heheh
współczuję, ale się musiałaś bać

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja to się śmieje, że moi sąsiedzi myślą, że mam kochanka starszego, bo często jest tak, że mąż wychodzi do pracy, a za chwilę podjeżdża tata, żeby mnie zabrać do nich. Przed przyjściem Tż-ta zazwyczaj jestem odstawiana spowrotem Tak to już jest na L4, po co siedzieć samemu, jak można z mamunią

nie ma to ja się dobrze w życiu ustawić

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami jako żona
Dziękuję za wszystkie życzenia

Nawet nie wiedziałam że to takie wspaniałe uczucie być żoną mojego męża
Mój TŻ się okropnie stresował, ja troszkę mniej
W samochodzie stwierdził że żeni się pierwszy i ostatni raz bo to za duży stres jak dla niego
Noc poślubna była... tyle że po 4, bo jak goście pojechali to wykąpaliśmy się i padliśmy jak muchy, a o 4 TŻ mnie już szturchał bo spać nie mógł

Dzisiaj podziękowaliśmy rodzicom, odwiedziliśmy szwagierkę w szpitalu a teraz urządzamy małe poprawiny

Wiem że czekacie na zdjęcia, narazie tylko takie... A na zdjęcia z sesji musicie cierpliwie poczekać
super wyglądaliście

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:16   #1867
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem jak to określić bolało jak zakwas

Może to były te skurcze Braxtona-Hicksa albo pęcherz miałaś pełny? Jak przeszło to dobrze, gdyby powtórzyło się to jedź na IP.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:18   #1868
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
któraś z dziewczyn opisywała tu na 100% ból i porównywała do ściskania paskiem, ale nie pamiętam kto, ani co to oznaczało i czy było chwilowe, ale kojarzę, że otarła się o gina czy nawet IP i że to była dobra decyzja

Nemosek fajne imię wybraliście

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-08-25 o 16:19
Stary 2013-08-25, 16:21   #1869
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

W samochodzie stwierdził że żeni się pierwszy i ostatni raz bo to za duży stres jak dla niego
Noc poślubna była... tyle że po 4, bo jak goście pojechali to wykąpaliśmy się i padliśmy jak muchy, a o 4 TŻ mnie już szturchał bo spać nie mógł

Dzisiaj podziękowaliśmy rodzicom, odwiedziliśmy szwagierkę w szpitalu a teraz urządzamy małe poprawiny

Wiem że czekacie na zdjęcia, narazie tylko takie... A na zdjęcia z sesji musicie cierpliwie poczekać
Pięknie wyglądałaś!!!!!

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Fajny brzucholek

Mnie obudził rano skurcz łydki. Kurcze coraz częściej mi się to zdarza. Obudziłam oczywiście męża i możliwe, że sąsiadów

Ja dostanę ręczny, a elektryczny kupię dopiero jak będzie potrzeba, bo trochę sporo kosztują jak patrzyłam.

Ryba moja ciocia jest położną i opowiadała mi mnóstwo historii o wykłócających się mężach. Niestety albo nic to nie daje, oprócz tego, że mają z niego ubaw, albo czasem jeszcze pogarsza sytuacje. Odnośnie opinii szpitali, myślę że każdy ma mnóstwo negatywnych. Poród do przyjemnych nie należy, więc i opinie często negatywne.

W takim razie trzymam kciuki

Ja też koziorożec i też uparciuch

Dzidzia moim zdaniem mądre rzeczy piszesz, więc pisz i nie krępuj się

Ja chodzę na basen, na ćwiczenia dla ciężarnych w SR i spacerki regularne, bo z pieskiem Dziś na przykład byliśmy na dwugodzinnym w lesie.

A u nas pani w SR mówiła, że jak będzie się szytym, to lepiej nie psikać tam Tantum rosa, bo bardzo szczypie. Nie wiem, nie próbowałam nigdy tego na rany i pierwszy raz spotkałam się z taką opinią.

Szalona i jeszcze na wizażu ma czas popisać. Ja wy to robicie to ja nie wiem
No teraz już umyta, zmykam na dół bo goście do męża zaczynają powoli przyjeżdżać, póki co moi dziadkowie jeszcze teraz czekamy na teściów i szwagierkę

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:22   #1870
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Może to były te skurcze Braxtona-Hicksa albo pęcherz miałaś pełny? Jak przeszło to dobrze, gdyby powtórzyło się to jedź na IP.
zdarzyło mi się to z tydzień temu ale pod wpływem długiego intensywnego śmiechu, teraz przeszło jak się powtórzy to pojadę.

Daniel
Stary 2013-08-25, 16:34   #1871
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Domii musze sobie kompa wylaczyc by zobaczyc zdjecia

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

az szybko wlaczylam kompa.. Domii pięknie wyglądałaś

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:40   #1872
89Beatka
Wtajemniczenie

Domi piekne zdjęcia, piękni wy i oczywiście sukienka
TWÓJ MĄŻ jeszcze się bedzie stresował na ślubie kościelnym przecież
Fajnie mieć męża co?
Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee e jeszcze raz
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 16:42   #1873
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:

Pięknie wyglądaliście oboje, a właściwie troje!! fryzurka rewelacyjna i sukieeenka!!!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 17:15   #1874
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Trele mieszkałam 300km stąd wtedy, w Szczecinie a teraz w Bydgoszczy. Do szpitala jechaliśmy 40min bo trasa się akurat przebudowywala.

Aaby bylismy dziś dupki wymoczyc w OSIRze .
A co do pielegnacji-wybór kosmetykow zależy od Ciebie. Na początek najlepsza jest do kapieli zwykla woda, bez dodatkow.

My pupe/wargi smarowalismy dopiero gdy się zaczerwieniala. Bepanthenem bo sudocrem jest bardzo suchy i tarcie powoduje bol.
Chyba ze wklepujesz.
Pupe po chusteczkach warto osuszyc tetra. W przeciwnym razie wilgoc będzie w pieluszce parzyc pupe.

Resztę nadrobie wieczorem, mam nadzieje bom zmęczona.

Przepraszam, powaznie. Widzę po sobie ze więcej mam do powiedzenia w kwestii dobrych rad ciotki klotki niż bycia z wami a to nie jest fair.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 17:23   #1875
De28
Wtajemniczenie

dzidzia-ja tez mam co do siebie takie wrazenie, dlatego ostatnio nie oddzywam sie wogole No i czasu nie mam tyle.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Dzis troszke lepiej, bo ostatnio to jeden wielki ryk i zniechecenie calymi dniami.

domii-slicznie wygladalas!

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 18:02   #1876
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Malutki brzuszek
Masz luźny sweterek , ale tez nbym nie powiedziała że u Ciebie zaraz 30 tc

O kurde. I znowu zgłupiałąm

A co do płynow do higieny intymnej to ja czytałam że najlepszy jest biały jeleń , szczególnie do rany po nacinaniu krocza albo CC bo ładnie wysusza .
Moja mama natomiast powiedziała że powinnam się zaopatrzyć w korę dębu . Tu takiej na pewno nie znajde , ale widziałam że Ziaja ma taki płyn . Zastanawiam się tylko ile on tej kory w sobie ma ?
No nie wiem. Biały jeleń kupie na pewno , z resztą zależy ..

Ja mam taka zagwózdkę co do butelek z TT
Ja mam takie zwykłe , w trzech rozmiarach a widziałam teraz u koleżanki że ona używa tych antykolkowych , z takim kołeczkiem w środku . Powiedziała mi że radzi zebym tez takie choć ze dwie miała , bo dzięki nim młody kolek nie miał .
NO i co teraz ? Moje są do wywalenia ?
tez mi sie wydaje, ze maciupki i dobrze!:P
Cytat:

W Bonarce jest większy wybór w Smyku niż w Futurze ?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja Oilatum/Emolium kupię dopiero jeśli coś się będzie działo ze skórą.
Linomag a+e
Płyn do prania +zmiękczający też

Do higieny intymnej(gojenie się krocza) słyszłam że Biały jeleń mydło jest rewelacyjne plus chcę jeszcze Tantum rosa saszetki dokupić,rozpuścić w atomizerze i psikać co jakiś czas.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Babydream są fajne i naturalne

Chociaż po szamponie wyskoczył mi łupież i swędziała skóra głowy
Już nie mówiąc o Ziajce płyn i szampon dla dzieci w jednym.Myślałam że się zadrapię
Nie wiem czemu tak reaguję,niby to takie delikatne kosmetyki
Widocznie nie dla mnie.

Mya Zgrabniutki brzusio i Etna
Etnę mogę oddać
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
dzidzia-ja tez mam co do siebie takie wrazenie, dlatego ostatnio nie oddzywam sie wogole No i czasu nie mam tyle.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Dzis troszke lepiej, bo ostatnio to jeden wielki ryk i zniechecenie calymi dniami.

domii-slicznie wygladalas!
Cytat:
Trele mieszkałam 300km stąd wtedy, w Szczecinie a teraz w Bydgoszczy. Do szpitala jechaliśmy 40min bo trasa się akurat przebudowywala.

Aaby bylismy dziś dupki wymoczyc w OSIRze .
A co do pielegnacji-wybór kosmetykow zależy od Ciebie. Na początek najlepsza jest do kapieli zwykla woda, bez dodatkow.

My pupe/wargi smarowalismy dopiero gdy się zaczerwieniala. Bepanthenem bo sudocrem jest bardzo suchy i tarcie powoduje bol.
Chyba ze wklepujesz.
Pupe po chusteczkach warto osuszyc tetra. W przeciwnym razie wilgoc będzie w pieluszce parzyc pupe.

Resztę nadrobie wieczorem, mam nadzieje bom zmęczona.

Przepraszam, powaznie. Widzę po sobie ze więcej mam do powiedzenia w kwestii dobrych rad ciotki klotki niż bycia z wami a to nie jest fair.

obie! Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jak te rady sa pomocne niby zmienianie pampersa/pieluchy to taka oczywista oczywistość ale ja też miałam mnóstwo pytań

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 18:30   #1877
Dzastin08
Wtajemniczenie

Domi,ślicznie wyglądaliście

Dzidzia,De, Wasze rady są bardzo pomocne bo co niektóre z Nas są zielone w tym temacie więc jak najbardziej piszcie na te tematy!

Wszystko co pisałyście teraz o pielęgnacji maluszka staram się zakodować w mojej bańce, jak będe kupować kosmetyki itd to wezmę to wszystko pod uwagę

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-25 o 18:31
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 18:35   #1878
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za wszystkie życzenia

Właśnie wróciłam od fryzjera efekt jest cudowny
A tak dla pocieszenia oka mój bukiecik...
Śliczny bukiecik
Czekam na resztę

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Przesyłam Wam zaległe fotki łupów z F&F sponsorowanych przez babcię

Sukienka - już większa, na lato
Załącznik 5376042

Sweterek - też wzięłam 74, bo jakieś maciupkie mi się wydawały, a tak najwyżej podwinę rękawki.
Załącznik 5376043

Pajac + czapa
Załącznik 5376044

3pak pajacy bawełnianych
Załącznik 5376045

2pak spodenek
Załącznik 5376046

I w gratisie mój dzisiejszy poranny brzucho - 30w2d - jakiś taki mi się chyba coraz mniejszy robi
Załącznik 5376047
same śliczności a brzusio też

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Uciekl mi post.
Mloda ma sie dobrze, choc dzis wyjatkowo sie schowala. Lekarka mowi ze dzis nie jest w stanie powiedziec jaka plec , mam nadzieje ze to tylko taki zarcik ze strony mojego dziecka )
Wg pomiarow mala (?) ma 2700g I do terminu porodu wróżymy jej 4200g ale ..
Do terminu porodu to my nie dotrzymamy . Glowka idealnie w kanale rodnym, szyjka gotowa do rodzenia JUZ.. Mam lezec plackiem do skonczonego 36tc zeby mi jej nie uznali za wczesniaczka ale generalnie jak jej sie zachce wyjsc to ktorejs nocy poprostu mnie obudzi.
Zadnej pilki, herbatki ani biegania po schodach nie będę potrzebowala, a I według niej mam pilnowac chlopa bo jak mu sie zachce to moge od razu dzwonie do szpitala .
Co powiem? Jestem szczesliwa a jednoczesnie przerazona
A I jest cos jeszcze : mam za wysokie cisnienie : 150/75 , dostalam tabletki I powinno byc okey .
Dostalam tez notke dla poloznej , taka troszke káśliwa I dobrze )

Ooo to już niedługo
Oszczędzaj się teraz a później czekamy na info z porodówki
Duża już Majeczka

Cytat:
[/COLOR]Rybko wpisz mi proszę na 1 stronę imię Tymoteusz
Jednak Tymuś

jak żywe ale cena powala...po co komu taka lala??????

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Po 1wsze:
jestem strasznie zadowolona z USG mała co prawda trochę chyba wstydliwa będzie, bo nie do końca chciała dać się ładnie sfotografować, ale zdjęcie mamy Taką ma słodziuchną buziulkę. Pan doktor zrobił na nas o wiele lepsze wrażenie niż ten z poprzedniej kliniki. Dokładny, skupiony na tym co robi, mówił nam wszystko, gdzie nerki, gdzie kręgosłup, nóżki itd. Nawet cierpliwie czekał żeby mała się obróciła, ale się nie dała Waży 849g - jest o tydzień większa niż ustawa przewiduje w 25t2d Ogólnie jest zdrowa, bez rozszczepu wargi, bez żadnych innych wad Serduszko też zdrowe.
super, że wszystko ok i zadowolona jesteś z wizyty

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj w sklepie z wózkami no i .... ten passo odrzuciłam. Zawsze na żywca okazuje się, że coś jest nie tak. Nie podoba mi się wiszący wór w spacerówce, wykończenie wewnątrz gondoli i w spacerówce jest z takiej białej bawełny kiepskiej jakości wg mnie - zaraz będzie całe zmechacone i przybrudzone. Tak użytkowo to był wporządku, fajnie się wpinało/wypinało w stelaż, łatwo złożyć stelaż no i ma świetną cenę ale to jednak nie to... życie jednak bardzo weryfikuje plany.
Za to bardzo mi się spodobał Tako Laret o którym wcześniej nawet nie myślałam i nie brałam go pod uwagę. Odrzuciłam go z biegu ze względu na kolorowe ramy, ale okazuje się, że możnaby go załatwić na czarnej ramie lub ciemnobrązowej (taka jest akurat w wersji kolorystycznej beżowo-czarnej, która nam się podoba). Właściwie jedyna rzecz która mi się w nim nie podba to torba, a to już drobiazg. No i mógłby być tańszy trochę tym bardziej, że chcę zestaw 2w1 a do tego Maxi Cosi. Świetnie mi się go prowadziło, składało/rozkładało (dużo wygodniej niż Passo), zmieniało spacerówkę/gondolę. To jakiś cud, że nie mam do niego więcej zastrzeżen. Jest dość ciężki, ale ja nie muszę go nigdzie wnosić. Jedynie stelaż do auta wsadzić, a wyjątkowo fajnie się go składa i chwyta. Teraz może porozglądam się za używką, może się jakaś znajdzie...A jak nie no to kupie nowy. Mam nadzieję, że już mi się nie odmieni ale nie obiecuję :P

Ale miałaś noc... nie zazdroszczę.
Dobrze,że już wyszłaś, na szczęście krótko Cię trzymali. A na obiad się załapałas?????
Tako Laret to był mój pierwszy typ znajoma ma i zachwala.

Na obiad się nie załapałam, bo przed 11 była lekarka i od razu mogłam wyjść

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
dobrze, że już w domku
Jakby u nas tacy nadgorliwi byli,to też bym wczoraj wylądowała, bo poleciałam do gina, bo jakoś tak z pięć dni już taki dyskomfort i lekkie pieczenie czułam, a wczoraj jeszcze taki ból w pochwie się pojawił, okazało się, że stan zapalny, ale mi wyjechał z tekstem, ze zaraz sprawdzi czy nic się nie zaczyna tylko ciśnienie jeszcze, to mi wyszło 145 górnego, po usg i samolocie mierzył kontrolnie, bo powiedział, że tak mnie nie odprawi i jak już po badaniach wiedziałam, że infekcja, ale Hania jeszcze się do nas nie wybiera, to książkowe 120 no jednego ciuszka jeszcze upranego nie mam i wszystkich brakujących zakupów, stwierdziłam, ze dość żartów, borę się
Ooo..i takCi ładnie spadło w krótkim czasie?? super!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Laski, czy lekarz na wizycie mierzy Wam brzuch taką miarką? Tzn on chyba macice mierzy czy coś po tymt ez może mniej-więcej poznać wielkość dziecka podobno
Mi własnie w piątek mierzyła i mówiła, że ok

Nadrabiam dalej...
Stary 2013-08-25, 18:38   #1879
nasturcja7667
Zadomowienie

Domi- pięknie wyglądaliście!
Ryba, ja mam i nospę i fenoterol. Brzuch często mam twardy, ale jest o niebo lepiej niż jak brałam sam fenoterol/ samą nospę. Ale ja jestem w dużo niższym tygodniu niż Ty. I mam chyba mniejszą dawkę f. [3 razy dziennie po 1/2 tabletki]
Aaby: 1. Myć planuję w Ziajce. Ma dobry skład, a nie chcę przyzwyczajać skóry do czegoś mocnego. Sama jestem alergikiem, TŻ też, a wszelkie "hipoalergiczne' czy łagodzące z Ziaji traktujemy dobrze
2.Smarować mam zamiar na pewno po kąpieli - tak moja szwagierka mówiła i tak mi też mówiła położna, żeby smarnąć co 2 dni po kąpieli profilaktycznie. I to też ziają, zwykłym do pupy. Chyba, ze coś będzie czerwone/ lekko odparzone- wtedy ziajką na odparzenia [dostałam ostatnio słoiczek gratis z allegro]. Ja w ogóle zamierzam stosować serię kosmetyków- w razie uczulenia, wyeliminuje od razu całą serię. A nie będę się zastanawiać, które uczuliło.
3.Prać mam zamiar w dzidziusiu, płukać też w płynie z dzidziusia. Żeby, jak wyżej, w razie uczulenia od razu firmę "skreślić"

Co do żelu: dostałam tej jako gratis z all, białego jelenia z aloesem. Wiec będę używać
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 18:45   #1880
Mya1989
Zakorzenienie

bosz, to smarowanie pupci to jakas czarna magia

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-25, 18:53   #1881
lusesita23
Zakorzenienie

Hej!

wpadłam pochwalić się Jasiem kolezanka robila sobie zdjęcia (ma termin na październik) więc przy okazji ja się załapałam

tak chwalicie tą Ziajkę...może ja też kupię, zamiast oilatum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_1966.jpg (71,4 KB, 62 załadowań)
Stary 2013-08-25, 18:57   #1882
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

slicznie wyglądałaś

wszystkiego dobrego

ach, a u mnie to już 2 lata minely...kiedy?
Stary 2013-08-25, 19:14   #1883
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej!

wpadłam pochwalić się Jasiem kolezanka robila sobie zdjęcia (ma termin na październik) więc przy okazji ja się załapałam

Pięknie wyglądasz i jaki zgrabny brzusio

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-25, 19:26   #1884
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Ooo..i takCi ładnie spadło w krótkim czasie?? super!

.
Ile stres może

Cytat:
Hej!

brzuś śliczny, bohater drugiego planu też niczego sobie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-08-25, 19:29   #1885
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ile stres może

brzuś śliczny, bohater drugiego planu też niczego sobie
mnie bardziej zainteresowalo to co je

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-25, 19:32   #1886
lusesita23
Zakorzenienie

za pierwszym razem nie zaladowalo mi tego zdjęcia - tu bardziej widać o co chodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 549023_570903002950855_699364653_n.jpg (52,3 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-08-25, 19:35   #1887
lusesita23
Zakorzenienie

no mistrz drugiego planu wymiata

dzięki
Stary 2013-08-25, 19:39   #1888
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
za pierwszym razem nie zaladowalo mi tego zdjęcia - tu bardziej widać o co chodzi

jakie ma loki?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-25, 19:50   #1889
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!

no brzuszek z malunkiem piękny i oczywiście pan w telewizji się zdziwił może rysunkiem?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 19:51   #1890
Mya1989
Zakorzenienie

Dzisiaj dostałam znów ciuszki, mogę trojaczki już rodzić spokojnie

Wśród nich był kombinezon na 68 znów ale śliczny jest, wrzucam foto. Sorry za jakość, ale aparat mi nie chciał uchwycić bo za ciemno mam w mieszkaniu:<<< a obok granatowy kombinezon z misiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0006.jpg (139,1 KB, 40 załadowań)

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości