Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-25, 19:52   #1891
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostałam znów ciuszki, mogę trojaczki już rodzić spokojnie

Wśród nich był kombinezon na 68 znów ale śliczny jest, wrzucam foto. Sorry za jakość, ale aparat mi nie chciał uchwycić bo za ciemno mam w mieszkaniu:<<< a obok granatowy kombinezon z misiem
ja też mam ciuchów jak na trojaczki

fajny ten biały
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 19:55   #1892
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:

Wśród nich był kombinezon na 68 znów ale śliczny jest, wrzucam foto. Sorry za jakość, ale aparat mi nie chciał uchwycić bo za ciemno mam w mieszkaniu:<<< a obok granatowy kombinezon z misiem
fajne

ja nie mam na 68...mam tylko na 62 i mam nadzieje,ze do marca posluzy i na 56, ale to tylko "miesiek"
Stary 2013-08-25, 19:59   #1893
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tadam moje zakupy
super

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę, ale nawet nie miałam jak napisać. Generalnie nic nowego. Wszystko ok, dostałam skierowanie na glukozę. I niestety nie udało się potwierdzić dziewuszki, bo ułożona miednicowa, ściśnięte nóżki i nie było jak podglądnąć.
Odezwę się coś więcej pewnie w pon dopiero
udanej wizyty, ale wstydzioszka z Małej

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
to sól fizjologiczna w ampułkach? Ile ampułek kupowałaś?

wrzucam zdjęcie brzuszka w 33 tc
A ta sól to do czego konkretnie? bo zapomniałam z Polski zamówić ciekawa jestem czy siębez tego obejdzie??

śliczny ma domek Kacperek

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
W nocy zlapaly mnie 3 skurcze niby takie srednio bolesne ale lzy w oczach mialam
współczuję

Cytat:
Aaa a i wrzucam zdjęcie z nie pamiętam kiedy, chyba sprzed 2 tygodni z moim 'amstafem" To zdj jest chyba w najbardziej neikorzystnej pozycji, czyli z boku
zgrabny brzusio

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami jako żona
Dziękuję za wszystkie życzenia

Nawet nie wiedziałam że to takie wspaniałe uczucie być żoną mojego męża
Mój TŻ się okropnie stresował, ja troszkę mniej
W samochodzie stwierdził że żeni się pierwszy i ostatni raz bo to za duży stres jak dla niego
Noc poślubna była... tyle że po 4, bo jak goście pojechali to wykąpaliśmy się i padliśmy jak muchy, a o 4 TŻ mnie już szturchał bo spać nie mógł

Dzisiaj podziękowaliśmy rodzicom, odwiedziliśmy szwagierkę w szpitalu a teraz urządzamy małe poprawiny

Wiem że czekacie na zdjęcia, narazie tylko takie... A na zdjęcia z sesji musicie cierpliwie poczekać
Piękna Para Młoda

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej!

wpadłam pochwalić się Jasiem kolezanka robila sobie zdjęcia (ma termin na październik) więc przy okazji ja się załapałam
Cytat:
za pierwszym razem nie zaladowalo mi tego zdjęcia - tu bardziej widać o co chodzi
śliczna piłeczka

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:

oba świetne

Idę jeść, potem napisze co i jak u mnie
Stary 2013-08-25, 20:06   #1894
kyte
Wtajemniczenie

Stwierdzam że w Inter Marche chyba nie ma takiego chleba jaki powinnam jeść.Te niby ciemne zdrowe chleby mają taki sam skład jak jasne
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
U nas na SR położna mówiła żeby z białego jelenia kupić sobie płyn a nie mydło w kostce, ponieważ mydło ściąga skórę więc jak będziemy nacięte albo po CC to będzie ściągało, a płyn nie ściąga skóry i nie wysusza

Ja do kąpieli dostałam Oilatum baby więc zużyje a później mam zamiar kupić ziajkę
A rzeczy malutkiej piorę w mleczku do prania Loveli

O matko zrobiłam torta, andruta, dwie sałatki, w między czasie obiad i pasuje się ogarnąć i jakoś przygotować stół bo już 15
Jak ty to wszystko naraz zrobiłaś?
Cytat:

W samochodzie stwierdził że żeni się pierwszy i ostatni raz bo to za duży stres jak dla niego
Noc poślubna była... tyle że po 4, bo jak goście pojechali to wykąpaliśmy się i padliśmy jak muchy, a o 4 TŻ mnie już szturchał bo spać nie mógł

Dzisiaj podziękowaliśmy rodzicom, odwiedziliśmy szwagierkę w szpitalu a teraz urządzamy małe poprawiny

Wiem że czekacie na zdjęcia, narazie tylko takie... A na zdjęcia z sesji musicie cierpliwie poczekać
Wyglądacie cudownie i sukienka booooska!Super jest być żonką
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
przepraszam, że nie nadrabiam ale ja z takim zapytaniem jak wstałam z łóżka to po wyprostowaniu złapał mnie ból pod samym brzuchem jakby mi ktoś pasek założył, miała któraś z Was coś takiego, po chwili przestało... nie wiem czy się martwić.
Ja tak miałam parę razy ale wydaje mi się że albo za szybko wstałam, albo gdzieś malutka akurat mi tam siedziała ale nie myślałam że to coś złego, albo może ja miałam inny ból? Nie chciałabym wprowadzać w błąd.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
1. Do kąpieli sprobuje babydream, albo jakis inny plyn. W razie czego ziajke mam w domu, ale nie chce od razu jej używać.
2. Chyba linomagiem bede smarować
3. Plyn do prania

Do mycia krocza polecane jest Tammtum rosa. Ja używałam plynu, który używałam wczesniej. No i suszylam suszarka (z polecenia szwagierki i położnej)

Poszlismy do rodzicow na ciasto a zjedliśmy jeszcze obuad z nimi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hmm..ale TAM suszyć suszarką po kąpieli?
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele mieszkałam 300km stąd wtedy, w Szczecinie a teraz w Bydgoszczy. Do szpitala jechaliśmy 40min bo trasa się akurat przebudowywala.

Aaby bylismy dziś dupki wymoczyc w OSIRze .
A co do pielegnacji-wybór kosmetykow zależy od Ciebie. Na początek najlepsza jest do kapieli zwykla woda, bez dodatkow.

My pupe/wargi smarowalismy dopiero gdy się zaczerwieniala. Bepanthenem bo sudocrem jest bardzo suchy i tarcie powoduje bol.
Chyba ze wklepujesz.
Pupe po chusteczkach warto osuszyc tetra. W przeciwnym razie wilgoc będzie w pieluszce parzyc pupe.

Resztę nadrobie wieczorem, mam nadzieje bom zmęczona.

Przepraszam, powaznie. Widzę po sobie ze więcej mam do powiedzenia w kwestii dobrych rad ciotki klotki niż bycia z wami a to nie jest fair.

Widzisz?Kolejnej rzeczy się dowiedziałam cioctka klotka czy też nie na forum nam takiej potrzeba
Cytat:
Hej!

wpadłam pochwalić się Jasiem kolezanka robila sobie zdjęcia (ma termin na październik) więc przy okazji ja się załapałam

tak chwalicie tą Ziajkę...może ja też kupię, zamiast oilatum
Cytat:
za pierwszym razem nie zaladowalo mi tego zdjęcia - tu bardziej widać o co chodzi

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Hej!

Brzuszek super
Cytat:

Cytat:

Jakie piękne biały cudowny
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:08   #1895
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
no teraz to Jasia widac w pełnej krasie śliczny, a loki takie, ze nie chcę myśleć jaką musisz mieć zgagę

Cytat:

Ale się Lula będzie stroić

Paula sól do przemywania oczek, można zakroplić ciutkę do noska np. Dasz radę i bez

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:08   #1896
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne zdjęcia Super, że wszystko się udało Teraz odpoczywajcie :P

Cytat:
Hej!

Śliczny brzusio i malunek A pan z hamburgerem też niczego sobie

A ja zrobiłam listę i do kupienia mam ponad 30 rzeczy czyli chyba wszystko co potrzebuje do wyprawki - nie liczę wózka oczywiście Masakra!
A co bardziej polecacie, serie Babydream czy Ziaja, bo widzę że różnie preferujecie
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:19   #1897
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
dzis czuje sie ok, na razie skurczy nie bylo
No to oby już nie wróciły

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
co do pielęgnacji pupki - ile mam i położnych tyle teorii
jedne nie używają w ogóle chusteczek tylko wody, inne bez chsteczke nie umieją żyć. Jedne smarują przy każdej zmianie pieluszki a inne tylko po kupce, jeszcze inne jak widzą ze coś się dzieje. Temat rzeka

Ja używałam chusteczek, bo tak mi było wygodnie nie smarowałam za każdym razem, ewentualnie po kupce jak widziałam zaczerwienione to alantanem smarowałam jak coś poważniejszego do sudocrem raz czy dwa razy i schodziło
No właśnie, tylko jak ktoś jest kompletnie zielony (jak ja ), to każda opinia jest na wagę złota

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
myślałam o tym kremie właśnie i osobno o maści linomag zielonej
A Dzidziusia mam bodajże balsam do prania, jestem zadowolona, zrobiłam już z 10 prań i nawet połowy butelki nie zużyłam a pisze że jest na 18 prań
A czym się różni ten krem od zielonej maści?

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Do kąpieli chcę Babydream albo Hipp.
Biały jeleń mydło w płynie.Żel do higieny int. mi nie podchodzi.
I Linomag masć,ta zielona

Dużo tego ale spokojnie powoli jakoś ogarniemy
I tym Linomagiem zielonym po kupce, tak?

No mnóstwo! Jakoś dopiero dziś takie niby oczywiste rzeczy do mnie dotarły

Cytat:

Hej
Jeszcze raz gratulacje!

Ślicznie wyglądałaś!

Cytat:
A co do pielegnacji-wybór kosmetykow zależy od Ciebie. Na początek najlepsza jest do kapieli zwykla woda, bez dodatkow.

My pupe/wargi smarowalismy dopiero gdy się zaczerwieniala. Bepanthenem bo sudocrem jest bardzo suchy i tarcie powoduje bol.
Chyba ze wklepujesz.
Pupe po chusteczkach warto osuszyc tetra. W przeciwnym razie wilgoc będzie w pieluszce parzyc pupe.

Przepraszam, powaznie. Widzę po sobie ze więcej mam do powiedzenia w kwestii dobrych rad ciotki klotki niż bycia z wami a to nie jest fair.
Ooo, i jak było? Dużo ludzi?
Trzeba było na kawuchę wpaść

Zwykła woda? Eee, to miałabym wrażenie, że ta skóra jest taaaka sucha...

No tak! Przecież to nie tylko pupa, wargi też
Jeszcze o jakiejś synechii słyszałam... Masakra...
Zdecyduję się na Bepanthen/Alantan/Linomag
Co do mycia, to ja bym w domu chciała jak najmniej chusteczek używać, ale wiadomo, że w nocy raczej nie będę się bawić w wodę i płatki, tak samo jak gdzieś pojedziemy to chusteczki. Ale dobrze, że piszesz o wysuszeniu po chusteczkach

A za to głupie gadanie to powinnaś iść na karnego jeżyka
Przede wszystkim nie rady ciotki klotki, bo wszystko jest dla mnie na wagę złota!
A po drugie my pytamy i Ty odpowiadasz - a ciotki klotki gadają niepytane
Ja wciąż proszę o rady, proszę mi się tutaj nie wywijać

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
dzidzia-ja tez mam co do siebie takie wrazenie, dlatego ostatnio nie oddzywam sie wogole No i czasu nie mam tyle.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Dzis troszke lepiej, bo ostatnio to jeden wielki ryk i zniechecenie calymi dniami.
Kolejna na karnego jeżyka

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Aaby: 1. Myć planuję w Ziajce. Ma dobry skład, a nie chcę przyzwyczajać skóry do czegoś mocnego. Sama jestem alergikiem, TŻ też, a wszelkie "hipoalergiczne' czy łagodzące z Ziaji traktujemy dobrze
2.Smarować mam zamiar na pewno po kąpieli - tak moja szwagierka mówiła i tak mi też mówiła położna, żeby smarnąć co 2 dni po kąpieli profilaktycznie. I to też ziają, zwykłym do pupy. Chyba, ze coś będzie czerwone/ lekko odparzone- wtedy ziajką na odparzenia [dostałam ostatnio słoiczek gratis z allegro]. Ja w ogóle zamierzam stosować serię kosmetyków- w razie uczulenia, wyeliminuje od razu całą serię. A nie będę się zastanawiać, które uczuliło.
3.Prać mam zamiar w dzidziusiu, płukać też w płynie z dzidziusia. Żeby, jak wyżej, w razie uczulenia od razu firmę "skreślić"

Co do żelu: dostałam tej jako gratis z all, białego jelenia z aloesem. Wiec będę używać
2. Hmmm, i tylko raz po kąpieli, co drugi dzień? Nie przy zmianie pieluszki?
3. A gdzie znalazłaś dzidziusia do płukania? Bo ja wszędzie widzę tylko do prania...

Byliśmy u teściów na grillu, obżarłam się jak bąk
Teraz siedzę i oddychać nie mogę, taka jestem pełna

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

lusesita, śliczny brzuszek! I mistrz drugiego planu
Mya, Ty nie narzekaj tylko się ciesz, że będziesz miała w co dziecko ubrać Kombinezony śliczne

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-08-25 o 20:23
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:19   #1898
nasturcja7667
Zadomowienie

Wylicytowałam śpiworek/kombinezon gruby na allegro!! Jak przyjdzie, to pokażę zdjęcie
TŻ zrobił popcorn, kazał mi oglądać z nim film na tvnie. A mnie się spać chce... Ale jemu tak zależy, ze z zapałkami w oczach, spróbuję wysiedzieć..
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:19   #1899
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja tak miałam parę razy ale wydaje mi się że albo za szybko wstałam, albo gdzieś malutka akurat mi tam siedziała ale nie myślałam że to coś złego, albo może ja miałam inny ból? Nie chciałabym wprowadzać w błąd.
właśnie poczytałam, że to może być od za szybkiego wstania
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

3. A gdzie znalazłaś dzidziusia do płukania? Bo ja wszędzie widzę tylko do prania...
ja widziałam w realu

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:24   #1900
nasturcja7667
Zadomowienie

Aaby, 2. Tak, co drugi dzień profilaktycznie. No, chyba, ze skóra będzie podrażniona, to wtedy jak najbardziej - będę reagować. Ale boję się, że skórę mu przyzwyczaję, jak zbyt często będę smarować. Poza tym: po kupce chusteczką, a one też mają w składzie substancje nawilżające i pielęgnujące.
3 tutaj http://allegro.pl/dzidzius-plyn-do-p...468922658.html
Stary 2013-08-25, 20:27   #1901
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ja widziałam w realu
To poszukam

Co do kombinezonu, to ja już na początku ciąży wylicytowałam taki - jak jeszcze była opcja Wiktora http://tablica.pl/oferta/kombinezon-...b-ID1zwp5.html
No i mam jeszcze taki mały misiowy, w razie gdyby Nina chciała wyjść w jakiś cieplejszy dzień

Jeśli chodzi o te bóle, to ja kilka razy miałam w pracy taki ból jakby jajnika (jakby skurcz, aż musiałam przystanąć) w momencie nagłego wstania z krzesła. Gin powiedział "To może niech się pani tak z tego krzesła nie podrywa" Ale że wszystko ok, to nie zareagował... Miałam to z 3-4 razy...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:36   #1902
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
no teraz to Jasia widac w pełnej krasie śliczny, a loki takie, ze nie chcę myśleć jaką musisz mieć zgagę

Ale się Lula będzie stroić

Paula sól do przemywania oczek, można zakroplić ciutkę do noska np. Dasz radę i bez
oj, zebys wiedziała,ze zgaga mi ostatnio dokucza może to jakiś znak

dziękuję Kochane
Stary 2013-08-25, 20:36   #1903
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o te bóle, to ja kilka razy miałam w pracy taki ból jakby jajnika (jakby skurcz, aż musiałam przystanąć) w momencie nagłego wstania z krzesła. Gin powiedział "To może niech się pani tak z tego krzesła nie podrywa" Ale że wszystko ok, to nie zareagował... Miałam to z 3-4 razy...
ja się czasami tak zrywam, bo zapominam o swoim brzuchu ale on o sobie przypomina

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 20:52   #1904
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Aaby poczekaj jak będziesz musiała wiecznie myć wanienkę po emolientach to szybko Ci się odechce w nich kąpać .

My zaczynaliśmy od balneum bo tym myli w szpitalu, ale szczerze? Po prostu przed porodem nie zastanawialam sie ani nie czytałam o kosmetykach.
Dziś Jestem tysiackroć madrzejsza.

A w aqua było fajnie, choć jak to z dzieckiem-ona chce szalec z tatusiem, bo mamusia nie może. A mi się ciężko w plytkiej wodzie oddycha. Zresztą w ogóle mam ostatnio trudności z oddechem przez ta glowe pod cycem.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

A co do synechii-u nas były początki jak Mala miała poltora roku.Ale bardzo dokladne omywanie, wycieranie i lekki masaz patyczkiem z kremem wszystko rozluznil i juz nie wróciła.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Kyte szukaj tego chleba forum.gazeta.pl/forum/w,95039,143932885,1439354 14,Re_chleb_zero_szans_na _kupny_.html

Tylko uwaga-jest bardzo, bardzo sycacy i na jeden posilek max 2 kawalki (one sa długie).

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:14   #1905
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Taki linomag: http://image.ceneo.pl/data/products/...owl-t-50ml.jpg ?
Bo właśnie jest jeszcze z cynkiem: https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/37253_250.jpg
Płyn też chcę z Dzidziusia Masz płyn do prania czy balsam do prania?

1. No właśnie mam teraz dylemat czy oszczędzić i kupić Ziajkę, czy nie ryzykować i kupić Oilatum Sama mam problemy skórne i w sumie nie wiem, czy "na wszelki wypadek", gdyby Mała miała mieć coś po mnie, nie kupić emolienta Ale kwota zabija
2. Linomag zielony? Mówisz o tym: http://leki-opinie.pl/wp-content/upl...nomag-masc.jpg ?
Czyli jak zmieniam pieluszkę to po kupce smaruję, a tak to nie? Dżizas, zagubię się przy głupim przewijaniu
3. U nas nie ma Fairy

Mój mąż też jest z 24.12

Znalazłam Alantan Plus krem i Alantan Plus maść. To któryś z tych? Też smaruje się właśnie pupę?

No właśnie Biały Jeleń, ale który? Bo jest też Biały Jeleń z korą dębu http://allegro.pl/bialy-jelen-zel-do...476884049.html
Ale jest też kilka innych, dlatego pytam.

Co do butelek, to antykolkowe w razie W zawsze zdążysz kupić - a może wcale nie będziesz musiała. Ja będę mieć jedną zwykłą (jest w komplecie z laktatorem) i jedną antykolkową TT - ale to tak na wszelki wypadek, kupuję tylko jedną.

A co masz do kąpieli?

Tantum Rosa też kupię
Aaa, czyli Biały Jeleń po prostu mydło? Nie żel do higieny intymnej?

Ja do Babydream zraziłam się po emulsji przeciw rozstępom. Może to i naturalne, może działa, ale piżamy do dziś mi tym śmierdzą mimo kilku prań

2. No właśnie też nie chcę używać nic na zapas. Dlatego pytam: jak się pielęgnuje pupkę niemowlaka? Wydaje Wam się głupie pytanie, ale ja nigdy dziecka nie przewijałam
Po kupce smaruję (czym?), a po siusiu nie? Grrrr, jestem zielona!

Ja bedę robiła tak, nie wiem czy słusznie ale .. w domu w miare możliwości bede przemywać pupkę i resztę wodą , jak nie bede miałą czasu czy mozliwości to wiadomo że chusteczką. zastosuje sie do rady dzidzi zeby osuszać pupkę bo mogą być te odparzenia.Jak już bym cos zauważyła to oczywiscie cos na odparzenia zastosuje a jak smarować bede po kupce? no właśnie.. tu jeszcze nie wiem czy zawsze po kupce bo tak zbieram info... Niby dziecko małe to dużo kupek robi, wiec myślałam zeby tylko po kąpieli, ale z drugiej strony nie bede 'oszczędzać' na kremie do pupci wiec jeszcze to przemyślę. Poza tym też nie wiem czy ja z tym wszystkim dobrze myślę

Cytat:

Slicznie wyglądacie!!! jescze raz gratki
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Fajny brzucholek

Mnie obudził rano skurcz łydki. Kurcze coraz częściej mi się to zdarza. Obudziłam oczywiście męża i możliwe, że sąsiadów

Ja dostanę ręczny, a elektryczny kupię dopiero jak będzie potrzeba, bo trochę sporo kosztują jak patrzyłam.

Ryba moja ciocia jest położną i opowiadała mi mnóstwo historii o wykłócających się mężach. Niestety albo nic to nie daje, oprócz tego, że mają z niego ubaw, albo czasem jeszcze pogarsza sytuacje. Odnośnie opinii szpitali, myślę że każdy ma mnóstwo negatywnych. Poród do przyjemnych nie należy, więc i opinie często negatywne.

W takim razie trzymam kciuki

Ja też koziorożec i też uparciuch

Dzidzia moim zdaniem mądre rzeczy piszesz, więc pisz i nie krępuj się

Ja chodzę na basen, na ćwiczenia dla ciężarnych w SR i spacerki regularne, bo z pieskiem Dziś na przykład byliśmy na dwugodzinnym w lesie.

A u nas pani w SR mówiła, że jak będzie się szytym, to lepiej nie psikać tam Tantum rosa, bo bardzo szczypie. Nie wiem, nie próbowałam nigdy tego na rany i pierwszy raz spotkałam się z taką opinią.

Szalona i jeszcze na wizażu ma czas popisać. Ja wy to robicie to ja nie wiem
ale tam nawe nie ma opinii ze cosz porode, a raczej z położnymi i lekarzami. Ze zajmują sie najpierw swoimi pacjentkami a inne mają gdzieś, ze nie zawsze chcą zostać z dzieckiem jak chcesz się wykąpać itd..
Stary 2013-08-25, 21:19   #1906
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Trele mieszkałam 300km stąd wtedy, w Szczecinie a teraz w Bydgoszczy. Do szpitala jechaliśmy 40min bo trasa się akurat przebudowywala.

Chyba ze wklepujesz.

Resztę nadrobie wieczorem, mam nadzieje bom zmęczona.

oo i własnie do tego 1 chce sie zastosować
cco do drugiego to zaraz będzie!!
Cytat:
dzidzia-ja tez mam co do siebie takie wrazenie, dlatego ostatnio nie oddzywam sie wogole No i czasu nie mam tyle.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Dzis troszke lepiej, bo ostatnio to jeden wielki ryk i zniechecenie calymi dniami.

domii-slicznie wygladalas!
kolejna sie należy!! bardzo ważne rzeczy mówicie. a tak poza tematem ciążowym mogę pordzić się cos o kotach?
słyszałam od znajomej ze koty powinno się strzyc/golić jak ma być maluszek żeby nie miał alergii czy żeby ta sierść u kota nie opwodowała alergii itd. Prawda to? u zwykłego kota..

Cytat:
Domi- pięknie wyglądaliście!
Ryba, ja mam i nospę i fenoterol. Brzuch często mam twardy, ale jest o niebo lepiej niż jak brałam sam fenoterol/ samą nospę. Ale ja jestem w dużo niższym tygodniu niż Ty. I mam chyba mniejszą dawkę f. [3 razy dziennie po 1/2 tabletki]
Aaby: 1. Myć planuję w Ziajce. Ma dobry skład, a nie chcę przyzwyczajać skóry do czegoś mocnego. Sama jestem alergikiem, TŻ też, a wszelkie "hipoalergiczne' czy łagodzące z Ziaji traktujemy dobrze
2.Smarować mam zamiar na pewno po kąpieli - tak moja szwagierka mówiła i tak mi też mówiła położna, żeby smarnąć co 2 dni po kąpieli profilaktycznie. I to też ziają, zwykłym do pupy. Chyba, ze coś będzie czerwone/ lekko odparzone- wtedy ziajką na odparzenia [dostałam ostatnio słoiczek gratis z allegro]. Ja w ogóle zamierzam stosować serię kosmetyków- w razie uczulenia, wyeliminuje od razu całą serię. A nie będę się zastanawiać, które uczuliło.
3.Prać mam zamiar w dzidziusiu, płukać też w płynie z dzidziusia. Żeby, jak wyżej, w razie uczulenia od razu firmę "skreślić"

Co do żelu: dostałam tej jako gratis z all, białego jelenia z aloesem. Wiec będę używać
No własnie.. ja mam fenka i no-spę. A mam brzuch czasem twardy przez 30 minut. ostatnio nawet po godzinie a potem 5-10 minut spokój i znów. Niby jak mam teraz tez no-spę to nie czuje w ogóle bólu skurczy na samym fenoterolu bóle skurczowe miałam, ale nie najgorsze a bez tych leków miałam skurcze czesto, brzuch zesto twardy i ból nawet w nocy ktory mnie budził.. nie czaje tego.
co do drugiego.. no własnie zastanawiam sie nad tym smarowaniem ale codziennie po kąpieli.. ale to jeszcze pomyślę.

Cytat:
Hej!

Śliczny brzuś!!

Cytat:

śliczny !
przyda sie na później
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
super

udanej wizyty, ale wstydzioszka z Małej

A ta sól to do czego konkretnie? bo zapomniałam z Polski zamówić ciekawa jestem czy siębez tego obejdzie??

śliczny ma domek Kacperek

współczuję

zgrabny brzusio

Piękna Para Młoda

śliczna piłeczka

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

oba świetne

Idę jeść, potem napisze co i jak u mnie
sól do przemywania oczek ale zwykłą wodą przegotowaną teżp podobno można.

Wróciliśmy.
tak mnie nera napiernicza ze nie mogę siedzieć,leżeć ani nic

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

a pozostając w temacie kąpieli itd.
Wanienkę to przed pierwszym kąpaniem wyparzyć, nie?
Stary 2013-08-25, 21:24   #1907
nasturcja7667
Zadomowienie

Ryba, ja będę wanienkę przed pierwszym kąpaniem wyparzać na pewno
Co do tego kremu, to co 2 dni to bardzo optymistyczna wersja. Jak się okaże, pupcia czerwona i podrażniona [a może to być już w szpitalu nawet], no to będę podejmować kroki i decyzje co do kremu
Stary 2013-08-25, 21:31   #1908
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ryba, ja będę wanienkę przed pierwszym kąpaniem wyparzać na pewno
Co do tego kremu, to co 2 dni to bardzo optymistyczna wersja. Jak się okaże, pupcia czerwona i podrażniona [a może to być już w szpitalu nawet], no to będę podejmować kroki i decyzje co do kremu
a tak co do tych szpitalnych spraw... to ja muszę mieć swoje kremy i inne od razu przy urodzeniu czy raczej kąpią oni w swoich jakiś tam kosmetykach? ;> bo w sumie nie zorientowałam się
Stary 2013-08-25, 21:36   #1909
babku
Zadomowienie

Cytat:
ale tam nawe nie ma opinii ze cosz porode, a raczej z położnymi i lekarzami. Ze zajmują sie najpierw swoimi pacjentkami a inne mają gdzieś, ze nie zawsze chcą zostać z dzieckiem jak chcesz się wykąpać itd..
No niestety może tak być. A tylko ten szpital bierzesz pod uwagę?
Cytat:
a tak co do tych szpitalnych spraw... to ja muszę mieć swoje kremy i inne od razu przy urodzeniu czy raczej kąpią oni w swoich jakiś tam kosmetykach? ;> bo w sumie nie zorientowałam się
To też zależy od szpitala. U mnie w jednym trzeba wszystko swoje, a w drugim nawet ciuszki dają szpitalne.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:42   #1910
koala19
Raczkowanie

dziewczyny bylam rano u lekarza bo zle sie czulam w nocy, choroba mnie bierze i okazalo sie u lekarza ze mam cisnienie 150/90 wiec kazali isc do szpitala na IP bo w ciazy dopuszczalne 140/90. poszlam tam z tz a tam baby na sorze z wielka łaska mnie przyjeły bo wedlug nich 150 jest ok. pewnie gdyby nie skierowanie to by mnie wcale nie przyjeli. jak mnie potem badali doktorzy to juz mialam 160/90 i powiedzieli ze to nic takiego i ze powinnam sie uspokoic. pobrali mi krew na morfologie i kazali czekac 1,5 h na wyniki ale ucieklam do domu bo bylam strasznie slaba . morfologie sobie moge zrobic na wlasna reke jak bede musiala a skoro nie chca mi pomoc z cisnieniem to nic tam po mnie.

ja zawsze mialam wysokie cisnienie ale w ciazy troche opadlo ale i tak mam czesto ponad 140. co mam z tym zrobic? nikt mi nie chce pomoc mam ochote wystrzelac tych lekarzy. gdzie mam sie zglosic? moj prowadzacy na urlopie jest.....
Stary 2013-08-25, 21:47   #1911
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety może tak być. A tylko ten szpital bierzesz pod uwagę?

To też zależy od szpitala. U mnie w jednym trzeba wszystko swoje, a w drugim nawet ciuszki dają szpitalne.
no u mnie w szpitalu ubierają w swoje i tylko na wyjście trzeba miec. A co do szpitala... prawdopodobnie tylko ten. U mnie jest jeden położniczy. Kolejny który biore pod uwagę jest kawałek ode mnie, jak nie zacznie sie nagle i jakoś tak wypadnie ze bede mogłą tam pojechać to owszem pojadę... choć znając moje szczęscie...

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
dziewczyny bylam rano u lekarza bo zle sie czulam w nocy, choroba mnie bierze i okazalo sie u lekarza ze mam cisnienie 150/90 wiec kazali isc do szpitala na IP bo w ciazy dopuszczalne 140/90. poszlam tam z tz a tam baby na sorze z wielka łaska mnie przyjeły bo wedlug nich 150 jest ok. pewnie gdyby nie skierowanie to by mnie wcale nie przyjeli. jak mnie potem badali doktorzy to juz mialam 160/90 i powiedzieli ze to nic takiego i ze powinnam sie uspokoic. pobrali mi krew na morfologie i kazali czekac 1,5 h na wyniki ale ucieklam do domu bo bylam strasznie slaba . morfologie sobie moge zrobic na wlasna reke jak bede musiala a skoro nie chca mi pomoc z cisnieniem to nic tam po mnie.

ja zawsze mialam wysokie cisnienie ale w ciazy troche opadlo ale i tak mam czesto ponad 140. co mam z tym zrobic? nikt mi nie chce pomoc mam ochote wystrzelac tych lekarzy. gdzie mam sie zglosic? moj prowadzacy na urlopie jest.....
jedź jak najszybciej na IP to nie jest prawidłowe ciśnienie, a w ciąży tym bardziej!!! musisz dostać leki . Mi też robili mocz i krew przy ciśnieniu jak trafiłam do szpitala!!!
Stary 2013-08-25, 21:47   #1912
nemosek
Zakorzenienie

heja heja wieczornie

Nie cytuję po kolei bo tyle sobie stron otworzyłam że

Cytat:
któraś z dziewczyn opisywała tu na 100% ból i porównywała do ściskania paskiem, ale nie pamiętam kto, ani co to oznaczało i czy było chwilowe, ale kojarzę, że otarła się o gina czy nawet IP i że to była dobra decyzja

Nemosek fajne imię wybraliście
Dziękuję

Cytat:

Znowu pleciesz

Cytat:
E tam gadasz,ale ostatnio rzeczywiście mniej masz czasu bo mało się udzielasz.

Biorę pod uwagę Wasze cenne naprawdę rady,staram się je zachować w głowie, aczkolwiek od natłoku myśli zapominam nieraz
Ale wiadomo każdy jest inny i ma też swoje zdanie i robi jak chce

Cytat:
tez mi sie wydaje, ze maciupki i dobrze!:P

Etnę mogę oddać

obie! Wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jak te rady sa pomocne niby zmienianie pampersa/pieluchy to taka oczywista oczywistość ale ja też miałam mnóstwo pytań
Ciekawe czy byś naprawdę oddała
Po 5 minutach pewnie już byś płakała
Cytat:

Jednak Tymuś
Nio chyba

Cytat:
Hej!

Jaki masz pępek głęboki
To się gość zdziwił jak Cię zobaczył

Cytat:
przepraszam, że nie nadrabiam ale ja z takim zapytaniem jak wstałam z łóżka to po wyprostowaniu złapał mnie ból pod samym brzuchem jakby mi ktoś pasek założył, miała któraś z Was coś takiego, po chwili przestało... nie wiem czy się martwić.
Jak tak ostatnio miałam po SR,złapał mnie taki tępy ból w podbrzuszu i wpół się zgięłam,ciężko mi było się wyprostować.Ale dałam radę.Tak jakby mnie coś ściskało właśnie. Ale zażyłam spasfon dojechałam do domu i przeszło.
Czyżby to był skurcz? Wtedy myślałam że to od ćwiczeń i z mega głodu tak mnie ciśnie...

Cytat:
A u nas pani w SR mówiła, że jak będzie się szytym, to lepiej nie psikać tam Tantum rosa, bo bardzo szczypie. Nie wiem, nie próbowałam nigdy tego na rany i pierwszy raz spotkałam się z taką opinią.

Szalona i jeszcze na wizażu ma czas popisać. Ja wy to robicie to ja nie wiem
Tantum rosa działa antyseptycznie,przeciwból owo i przeciwzapalnie.
Nie wiem jak z pieczeniem,ale podobno w połogu bardzo polecane.

Domi U la la

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:51   #1913
Nanusia76
Zadomowienie

Hej,
Dzięki za kciuki . Niedawno wróciłam i nie kupiłam NIC . Te sukienki to jakieś takie szmaty a w odcinanych pod biustem wyglądam jak bambaryła. Przytyłam tylko 4 kg a w sukniach wyglądam jakbym przytyła 44 kg .
Sukienki nie ma ślubu nie będzie . Aaaa tam aż mi się pisać nie chce.....
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:53   #1914
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się wydawało, ze to do oczek - najwyżej woda pójdzie w ruch jak tu nie dostanę Dzięki

Cytat:
Wylicytowałam śpiworek/kombinezon gruby na allegro!! Jak przyjdzie, to pokażę zdjęcie
TŻ zrobił popcorn, kazał mi oglądać z nim film na tvnie. A mnie się spać chce... Ale jemu tak zależy, ze z zapałkami w oczach, spróbuję wysiedzieć..
super jest

To napiszę o moim wyjściu ze szpitala.
Obchód był przed 11. Lekarka przejrzała kartę, zapis ktg z rana, obejrzała wyniki z poprzedniego dnia (z przychodni), pomacała brzuszek i stwierdziła, że wszystko jest ok No to spytałam, czy mogę iść do domu skoro wszystko jest w porządku i się zgodziła Opukała mnie jeszcze młoteczkiem po kolanach i łokciach nie wiem po co? Jakby mnie bolała głowa, miała mroczki przed oczami, puchła, brzuch bolał czy cokolwiek się działo to mam jechać na IP. Za 2 tygodnie wizyta w szpitalu tj.6 września - jutro rano będę dzwonić i się umawiać. Poza tym teraz co 2 dni mam chodzić do GP - pewnie mierzyć ciśnienie O 11.30 już byłam poza terenem szpitala Torbę zostawiłam w recepcji szpitala i poszłam na miasto. Pogoda była w miarę, ale po pół godzinie się zachmurzyło i zaczęło padać, to sobie pomyślałam co będę w deszczu łazić tym bardziej, że w centrum to raptem pare sklepów na krzyż Wsiadłam w autobus i pojechałam do galerii Poszwędałam sie po sklepach, zaliczyłam Mc Donalda i kawiarnię, żeby sobie przerwy robić, bo wymęczyło mnie to chodzenie. Kupiłam sobie dwupak staników do karmienia, małej sukienusię z półśpiochami Bambi z H&M, niestety czapeczek grubszych nie było...mam nadzieję, ze je jeszcze dowiozą. W Bootsie była promocja 3 za 2 na wszystkie dziecięce artykuły to później już z małżem kupiliśmy Pampersy jedynki 2 opakowania (po 45szt) i dwójki jedno (56szt), ja sobie wzięłam podkłady na łóżko (5szt), wkładki laktacyjne i bepanthen. Ceszę się, na te pampki, bo te newborny nigdy nie są przecenione
Z galerii pojechaliśmy odebrać moją torbę i do domciu...byłam taka padnięta, ze już nie miałam mocy żeby zajrzeć. Jak poszłam spać koło 23 to obudziłam się o 9.30 bez żadnej przerwy w nocy, spałam jak zabita.

A dziś na 11 miałam test glukozy i znowu jechaliśmy (40km) do tego miasta...Zapłaciłam 60 euro Do picia dostałam żółtą oranżadkę..pielęgniarka rozrobiła jakiś proszek w wodzie - to nie czysta glukoza, mówiła, ze tu w każdym mieście inne sposoby mają Smakowałło jak napój cytrynowy. Oczywiście pokłuła mnie kilka razy, bo ona nigdy nie umie znaleźć moich żył (co dziwne w szpitalu miałam pobierane 2 razy i za pierwszym razem zawsze się udało). Miałam pobieraną przed wypiciem, po godzinie i po dwóch. Wynik za około 1,5 tygodnia i jak wszystko będzie ok to nawet sie do następnej wizyty nie dowiem, w razie złego wyniku zadzwonią do mnie - oby nie
Wstąpiliśmy jeszcze do Bootsa i kupiłam sobie w tej promocji Palmersa na rozstępy, kapturki na piersi i małą paczkę pampersów jedynek (23 szt) do szpitala.

A i muszę pochwalić położne w szpitalu - super babki Szczególnie ta co miała nocną zmianę. Jak pierwszy raz przyszła do mnie to pogłaskała brzusio i się z nim przywitała "hello baby", miła i uśmiechnięta, aż przepraszała, ze w nocy musi mnie budzić. Rano też przywitała się z brzusiem za co została skopana Inne też fajne, jestem spokojna o opiekę okołoporodową. Uff...
Stary 2013-08-25, 21:55   #1915
De28
Wtajemniczenie

ryba-w zadnym wypadku-to uczula slina kota a nie siersc. Mozesz jedynie wykapac.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 21:59   #1916
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej,
Dzięki za kciuki . Niedawno wróciłam i nie kupiłam NIC . Te sukienki to jakieś takie szmaty a w odcinanych pod biustem wyglądam jak bambaryła. Przytyłam tylko 4 kg a w sukniach wyglądam jakbym przytyła 44 kg .
Mogę Ci moją odstąpić w szafie wisi. Głowa do góry, znajdziesz cudo
Stary 2013-08-25, 22:01   #1917
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
Nie dzisiaj to jutro, może inne miasto? Na pewno coś znajdziesz

Cytat:
Tak mi się wydawało, ze to do oczek - najwyżej woda pójdzie w ruch jak tu nie dostanę Dzięki

super jest

To napiszę o moim wyjściu ze szpitala.
Obchód był przed 11. Lekarka przejrzała kartę, zapis ktg z rana, obejrzała wyniki z poprzedniego dnia (z przychodni), pomacała brzuszek i stwierdziła, że wszystko jest ok No to spytałam, czy mogę iść do domu skoro wszystko jest w porządku i się zgodziła Opukała mnie jeszcze młoteczkiem po kolanach i łokciach nie wiem po co? Jakby mnie bolała głowa, miała mroczki przed oczami, puchła, brzuch bolał czy cokolwiek się działo to mam jechać na IP. Za 2 tygodnie wizyta w szpitalu tj.6 września - jutro rano będę dzwonić i się umawiać. Poza tym teraz co 2 dni mam chodzić do GP - pewnie mierzyć ciśnienie O 11.30 już byłam poza terenem szpitala Torbę zostawiłam w recepcji szpitala i poszłam na miasto. Pogoda była w miarę, ale po pół godzinie się zachmurzyło i zaczęło padać, to sobie pomyślałam co będę w deszczu łazić tym bardziej, że w centrum to raptem pare sklepów na krzyż Wsiadłam w autobus i pojechałam do galerii Poszwędałam sie po sklepach, zaliczyłam Mc Donalda i kawiarnię, żeby sobie przerwy robić, bo wymęczyło mnie to chodzenie. Kupiłam sobie dwupak staników do karmienia, małej sukienusię z półśpiochami Bambi z H&M, niestety czapeczek grubszych nie było...mam nadzieję, ze je jeszcze dowiozą. W Bootsie była promocja 3 za 2 na wszystkie dziecięce artykuły to później już z małżem kupiliśmy Pampersy jedynki 2 opakowania (po 45szt) i dwójki jedno (56szt), ja sobie wzięłam podkłady na łóżko (5szt), wkładki laktacyjne i bepanthen. Ceszę się, na te pampki, bo te newborny nigdy nie są przecenione
Z galerii pojechaliśmy odebrać moją torbę i do domciu...byłam taka padnięta, ze już nie miałam mocy żeby zajrzeć. Jak poszłam spać koło 23 to obudziłam się o 9.30 bez żadnej przerwy w nocy, spałam jak zabita.

A dziś na 11 miałam test glukozy i znowu jechaliśmy (40km) do tego miasta...Zapłaciłam 60 euro Do picia dostałam żółtą oranżadkę..pielęgniarka rozrobiła jakiś proszek w wodzie - to nie czysta glukoza, mówiła, ze tu w każdym mieście inne sposoby mają Smakowałło jak napój cytrynowy. Oczywiście pokłuła mnie kilka razy, bo ona nigdy nie umie znaleźć moich żył (co dziwne w szpitalu miałam pobierane 2 razy i za pierwszym razem zawsze się udało). Miałam pobieraną przed wypiciem, po godzinie i po dwóch. Wynik za około 1,5 tygodnia i jak wszystko będzie ok to nawet sie do następnej wizyty nie dowiem, w razie złego wyniku zadzwonią do mnie - oby nie
Wstąpiliśmy jeszcze do Bootsa i kupiłam sobie w tej promocji Palmersa na rozstępy, kapturki na piersi i małą paczkę pampersów jedynek (23 szt) do szpitala.

A i muszę pochwalić położne w szpitalu - super babki Szczególnie ta co miała nocną zmianę. Jak pierwszy raz przyszła do mnie to pogłaskała brzusio i się z nim przywitała "hello baby", miła i uśmiechnięta, aż przepraszała, ze w nocy musi mnie budzić. Rano też przywitała się z brzusiem za co została skopana Inne też fajne, jestem spokojna o opiekę okołoporodową. Uff...
kurde- ale wspaniałą opieka nie to co tutaj u mnie...
Stary 2013-08-25, 22:03   #1918
babku
Zadomowienie

Cytat:

Możesz do jakiegoś innego ginekologa, ale on też pewnie da skierowanie do szpitala. A tam znów pobiorą badania i każą czekać. Szkoda, że nie poczekałaś na te wyniki. Albo pojedź znów na IP, albo do innego ginekologa. Innych pomysłów nie mam. Współczuję sytuacji.
Cytat:
no u mnie w szpitalu ubierają w swoje i tylko na wyjście trzeba miec. A co do szpitala... prawdopodobnie tylko ten. U mnie jest jeden położniczy. Kolejny który biore pod uwagę jest kawałek ode mnie, jak nie zacznie sie nagle i jakoś tak wypadnie ze bede mogłą tam pojechać to owszem pojadę... choć znając moje szczęscie...[COLOR="Silver"]
Cóż gdzie byś nie trafiła, to urodzić i tak musisz Jak położne będą niemiłe, to będzie trzeba czekać na męża, albo na mamę. Na szczęście długo po porodzie nie trzymają, więc jakoś damy radę

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-08-25 o 22:21
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:07   #1919
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy.
tak mnie nera napiernicza ze nie mogę siedzieć,leżeć ani nic :cry
oby szybko przeszło

Cytat:

To mnie przy 140/80ileś położyli do szpitala od razu, a u Ciebie 160 ok masakra co za podejście a teraz jakie masz? mierzyłaś sobie ??
Może jutro skocz do gina albo do ogólnego chociaż
żeby się ciśnienie unormowało

Cytat:
Hej,
na pewno coś znajdziesz
Może sprawdź na stronie happymum.pl tam mają śliczne kiecki

A i jeszcze mężuś wczoraj kupił mi perfumy za ten cały stres szpitalny - Lacoste Touch of Pink

Aaa Dzidzia i De dla mnie też Wasze rady są bardzo cenne

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-08-25 o 22:09
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-25, 22:12   #1920
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Hejo przepraszam ze tak doskoku wpadam ale nadrobie jutro bo jestem taka zmeczona i zla przez ta wyprawe na zakupy ze nawet sobie nie zdajecie sprawy, ale o tym jutro bo najpierw chcialam poczytam o czym pisalyscie

Na dodatek przez jakas krowe w sklepie uderzylam sie w brzuch i mnie bolal potem i balam sie ze malej sie cos stalo, na cale szczescie pozniej zaczela szalec wiec sie uspokoilam

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości