|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Hej
![]() Co tu taka cisza? Zadnej imprezy w nocy?? Aaaa weekend.Kurcze, moje dziecie zapomnialo co to ssanie :/ Odkad je codziennie kaszke+obiadek to piersi moze dla niego nie byc (oprocz zasypiania oczywiscie ).Pochlipie chwile, zaraz puszcza i zajmuje sie sciskaniem mnie łapką za sutka (ałłł).Je ledwie kilka minut, nie najada sie tym i zaraz marudzi, bo glodny. Pokarm mam, bo jak scisne to leci. W czasie kiedy je stale pokarmy nie jest tak marudny jak od 14-15, kiedy piers wchodzi do akcji. Wtedy to wlasciwie juz tylko rece pomagaja, a i to nie zawsze. Ewidetnie sie nie najada. W nocy jest ciut lepiej, bo zaspany, ale i tak ma sile na wykrecanie mi sutkow ![]() Na wieczor standardowo butla. I jest tak samo jak z UU ( ) - pochlipie chwile, odwraca buzke i za chwile znow chlipie. I tak nam schoooodzi i schoooodzi z tym jedzeniem... Dobrze, ze sutki mam wtedy w staniku ![]() Mam wrazenie, ze on zle chwyta piers, bo czesto mlaska na potege, czego kiedys nie bylo... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-08-26 o 08:09 |
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kapie codziennie i wloski od samego poczatku myje tez codziennie. Sadze, ze powinnas myc codziennie, bo przeciez chyba Amelka poci sie przy kp i to bez wzgledu na temperature wokol. Ad2. My jestesmy mlodsze duzo, ale sen jest gleboki |
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Chciałam jeszcze tylko nieśmiało powiedzieć że wczoraj skończyłyśmy pół roczku...
Cały dzień byliśmy cała rodzina na dworze Było cudownie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka dla chorowitek twoich ![]() nawiko, jak ze szpitalem? sa miejsca? jedziecie? a wlasnie - wszystkiego najlepszego dla Fewciowego "malenstwa" ![]() I Bartłomieja iffonki! Sto lat szkrabki!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-08-26 o 07:42 |
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, zle ujelam, to nie wies (w sensie administracyjnym to miasto, ba miasto prefekturalne), ale wiocha
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Jeszcze nie wiem. Po 9 mam dzwonic.
Najlepszego dla Blanki i Bartka!!!
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
hello
Wiem jak się nazywam, co oznacza, że nocka lepsza niż ostatnimi dniami, rzecz jasna cycek w ruchu, ale z przerwami )Weekend też udany, sobota trochę w domu trochę na spacerach, a wieczorem zaliczyliśmy szanty , niedziela odpust i obiadek u teściów. Miło było![]() Później nadrobię, jak Wam minęło, ale muszę młodą uspać bo maaaruuuudzi i dobiera się do papci Do później |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2320 |
|
Zadomowienie
|
Ola wstała o 6 rano nie mam już siły dopiero 8 rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pstryczku, 4:30 pobudka?
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski, ech.. ale chce mi sie spać, o 5 wstałam i musialam zawieźć tzta doo pracy, wczesniej jezdzil z kolegą ale kolega się urlopuje tak więc musialam pakowac Amelke do samochodu i jechać. Styrana jestem bo przez ten weekend chodzilam spać ok 2 .. troche sie posprzeczałam z tztem i jest mi źle, do d.py sie czuje ogólnie, mam doła jak stąd do las vegas mhmm..
tzt cos wspominał o ślubie, mówił ze mysłał o swietach BN ale..ale.. cywilnym, aleee ja wspomniałam ze cywilny sie nie zgadzam. ;] Amelka cos mi pokasłuje (( (( Później nadrobie bo mam taki sajgon na chałupie, ze nie wiem jak ogarnę. Gotowałam o 00.00 tztowi grochówke do pracy ;p i juz mi sie nie chciało sprzątac;]
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
nie no, az tak tragicznie nie bylo
o 5.30 Cytat:
zdrowka dla Amelci
|
|
|
|
|
#2325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję wykręcania sutków, mój miał kiedyś fazę na to, nie wiem czemu ale po prostu jak był mega zmęczony i już niegłodny to też tak wykręcał, jejku jak to bolało :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() o 6 już drzemka |
|||||
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, bywało gorzej
ale i tka mi źle. Dziewczyny wracające do pracy, przesyłam Wam pozytywne fluidy i mam nadzieje ze dalej bedziecie mialy choć troszke czasu na napisanie na wątku !! Wiecie co, mam dla Amelki kombinezon bardzo fajny, akurat bedzie na nią dobry na zime i mam pytanie, mam mase krówkową i serek mascarpone;p rzućcie jakims fajnym przepisosem. Musze coś zrobić bo tztowi zachcicło sie słodkiego i co zrobił otworzył mase krówkową, zjadł dwie łyzeczki poczym go zmuliło to tera musze cos upichcic i zaprosic t. na kawe i cicacho
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja dziś narzekałam, że Kubuś wstał o 7, cofam każde słowo
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Kija, trzymam za was kciuki, niech malej przejdzie to poskudztwo
![]() Fewciu, buziacz ki dla was za pol roczku ![]() Jak nocki po zdjeciu szelek??? Lepiej? Pstryn, ale to i tak niezle, moj wstal o 4.55 a usypialam na drzemke o 7.45, po czym wstal po 40min niezywa jestemDeli, przytulam ![]() I buziak dla Amelci ![]() Musze Mlodego pochwalic, od 19 do prawie 1 w nocy spal w swoim lozeczku potem nie chcialo mi sie go juz karmic w fotelu i zatargalam do nas do lozka. Ciekawe, czy by dalej w lozeczku spal?Oczywiscie z malzem sie poklocilam o tej 1, bo mial mi malego przyniesc a co? Nic kompletnie nie kumal, nic! Targam szarpie krzycze a ten nic. Zasadzilam kopa w d.upe i sama se mloego przynioslam taka juz zla bylam. A ten sie po godzinie budzi i pado, ooooo....dzien dobry Pietraszenko..... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o losie, o 7 to marzenie ![]() jak maz mial urlop to tak wstawalismy, czasem nawet pozniej ale odkad wrocil do pracy (pobudka 4.30) to mlody od tego momentu bardziej czujniej spi :/a za tydz ja do pracy to dopiero sie bedzie dzialo
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
I z rana moj maly lobuz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Lady, a Ty przypadkiem nie mruczalas ze Pietraszko nie siedzi?
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Lurker ;)
|
U nas pobudka 7.20
Tzn ja, bo mala to miala pierwsza przed 5, ale to TZ nakarmil ![]() Deli mozesz zrobic cos w stylu banoffie, ja robilam w szerokich szklankach: na dole ciasteczka pokruszone, pokrojone banany, wyzej masa( mozesz zrobic mascarpone z bita smietana), na to ten kajmak i tak z 2 warstwy. Okropnie slodkie ale i pyszne ![]() A ja nadal sikam na mysl o powrocie do pracy Poczta zablokowana nawet nie wiem jak mam przyjsc -.-edit. Pytanko, robicie dzidziolom koktajle na modyfikowanym? Mam maliny, boje sie ze same bede nie fajne.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-08-26 o 08:46 |
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabialam etapami, ale juz jestem z Wami.
Czesc! Nie wiem od czego zaczac... To po kolei: wczoraj mama wyjechala - uff! Tz przez 2tyg jest na izbie przyjec - on odpocznie, zero dyzurow przez ten czas, normowany czas pracy, jednoczesnie bedziemy miec wiecej czasu dla siebie. Od soboty leje, przez weekend byla czika, ale dzis w koncu odpuscila - o normalnej porze na spacer mozna wyjsc, pierwszy raz od 2,5 miesiaca mozna zyc bez klimatyzacji i od razu Yae grzeczniejsza. Raczkuje na calego idzieki temu jestem w stanie zrobic wszystko w domu, bo Yae przychodzi do mnie sama i bawi sie obok; mieszkanie mniej wiecej przystosowalam do jej potrzeb. Problem sprzatania rozwiazala tesciowa: podarowala mi odkurzacz-robot, ktory sam czysci mieszkanie - my idziemy na spacer, a Roomba sprzata; nawet nie sadzilam, ze kiedys z odkurzacza cieszyc sie bede. Na koniec nie chronilogicznie, ale o 6 rano zjawil sie aniol w naszej sypialni - t. wziela Yae a ja pospalam do 9 (w koszuli nocnej przypominala mi Bachlede-Curus z Pana Tadeusza). Jesli komus streszczenie potrzebne, to: odzylam!!! |
|
|
|
#2335 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie TZ też blond blond, na przekór jemu wzięłam taki ![]() Dziewczyny u nas też popudki z krzykiem - TAKI ETAP ![]() Cytat:
Cytat:
Słodziaśny ![]() Brawa dla jubilatów ![]() TZ poszedł do pracy, a tak się juz człek przyzwyczaił że w domu jest. Czekam aż Młody wstanie. Drzema po śniadanku.Miałam razem z nim się położyć, ale on ma drzemki po 40 minut. Zanim ja zasnę to on się obudzi. Zrobię mu dzisiaj pomidorówkę ![]() BTW kupiłam mu też cukinie. CO mu mogę do nich dołożyć? |
|||
|
|
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2338 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() A dziękuję, było całkiem przyjemnie ![]() Cytat:
trzymam za Was, oby wszystko było dobrze i żeby te trzy dni szybko minęły Cytat:
2. Na noc Domcia śpi nawet twardo. Cytat:
Wczoraj nawet samo wcinała Ale zazwyczaj też jej dodaję do słoiczka obiadkowego ![]() Domcia też w nocy popłakuje Mam nadzieję, że ten etap szybko minie, bo ciężko tak ją uspokajać jak samemu się jeszcze praktycznie śpi
|
|||
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh czyli mowisz, ze to przejsciowe? |
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq, super! A co do Roomby, to już od dawna planuję sobie ją kupić, tylko zawsze kasy brak, może jakoś niedługo się szarpnę...
Fajna sprawa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Męczy się biedulek mój 
) to śpi bardzo płytkim snem. Dlatego mam mega wqrw jak mi uda się go uspać (co ostatnio jest bardzo trudne) a przyjdzie ktoś do pokoju obok i kaszle/kicha/gada/ogląda głośno tv (a to u nas się często zdarza 

) - pochlipie chwile, odwraca buzke i za chwile znow chlipie. I tak nam schoooodzi i schoooodzi z tym jedzeniem... Dobrze, ze sutki mam wtedy w staniku 

Do później
4:30 pobudka?
to tera musze cos upichcic i zaprosic t. na kawe i cicacho

trzymam za Was, oby wszystko było dobrze i żeby te trzy dni szybko minęły