Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 12:12   #1861
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że się opłaca, z tego co widzę to ktoś wziął aż 12 sztuk .
Co do wyprawki to ja mam już kompletną na 0-3 nic nie potrzebuje rodzina już na wiosne-lato kupuje - tak wiem szalona jestem I do tego mam dużo za dużo jak będę prała to oddam te, które z różnych względów nie przypadną mi do gustu dla potrzebujących matek na fb dołączyłam do takiej grupy, gdzie oddaje się za koszty wysyłki i niektórzy mają taką patową sytuację, że nawet używanych ręczników potrzebują tam właśnie kupiłam 3 ksiażki od jednej mamusi, która była tak przejęta tym, ze wpłaciłam jej 40 zł że dała jedną gratis i dorzuciła kilka ciuszków dla mojej córki to takie miłe
Dasz linka ?

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Słyszałam wczoraj w programie dla mam że nie powinno się używać oliwki do dzieci tylko mleczka i balsamy...ponoć oliwka zatyka pory
Stary 2013-08-27, 12:30   #1862
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Słyszałam wczoraj w programie dla mam że nie powinno się używać oliwki do dzieci tylko mleczka i balsamy...ponoć oliwka zatyka pory

podobno lepiej dolać oliwki do kąpieli niż nasmarować nią dziecko. Też słyszałam że pory zatyka i krosty się robią
Stary 2013-08-27, 12:37   #1863
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Witam Was dziewuszki

O tak, z tym zgadzam się w 100%. Jednak blog jest fajny, estetyczny i można sobie coś podpatrzeć. A recenzje produktów jak dla mnie, zawsze są bardzo subiektywne. Nawet te nie sponsorowane. Każdy jest inny, ma inne oczekiwania, potrzeby i gust. Czasem się na coś skuszę jak zobaczę na blogu lub filmiku z yt, ale zawsze jest to ryzyko .
Shiloh, jesteś blogerką?
Oj, nie nie
Ale pisałam teksty na zlecenie dla różnych firm i na różne blogi od matczynych po budowlane

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
lejdi_aga13 głowa do góry Nie wiem skąd niektóre mamy biorą takie teksty i wydają się być kompletnie nieświadome tego, że sprawiają przykrość. Moja mama któregoś razu w rozmowie z ciotką powiedziała o mnie coś takiego "No, na razie jest w ciąży ale wiesz, jeszcze wszystko może się zdarzyć". A ja siedziałam obok.
Takie komentarze najlepiej olać bo to tylko szkodzi dziecku. Tylko łatwo powiedzieć trudniej zrobić. Mam nadzieję, że Twoja mama uświadomi sobie, że sprawiła Ci przykrość i przeprosi
Nie przejmuj się, to Twoja sprawa kiedy chcesz mieć dzieci, w jakim wieku, to Ty je utrzymujesz, wychowujesz i z nimi spędzasz czas

Cytat:
U mnie dziś tak już jesiennie.....
Uwielbiam jesień,te liście z drzew spadające....no i zapach jabłek w sadach hehhh
Mąż ma 3 września urodziny mam zamiar zrobić mu tort w niedziele i zaprosić dziadków i teściów.
Zamówiłam mu wczoraj w top secret koszule w błękitną krateczke już z długim rękawem i taką bluzke bawełnianą z długim rękawem Mam nadzieje że się ucieszy
I tak teraz przeglądam przepisy bo nie wiem jaki tort zrobić śmietanowy czy kremowy ? hehh
A na obiad dziś u mnie spaghetti
U mnie też spaghetti
Ja uwielbiam polską-złotą jesień, i zapach palonych liści ehh...znów się tęsknota odezwała

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Mnie kiedyś też zapytano na rozmowie o pracę, czy planuję dzieci - odparłam, że to pytanie nie jest zgodne z prawem - pracy oczywiście nie dostałam.

A propos chodzenia na zwolnienia i zachodzenia w ciążę "specjalnie" - mój szef jest przekonany, że ja tak właśnie zrobiłam, bo dostałam w kwietniu umowę o pracę (wcześniej pracowałam przez ponad rok na zleceniu) i w kwietniu zaszłam w ciążę. Najśmieszniejsze jest to, że rzeczywiście staraliśmy się z małżem o dziecko, mniej więcej przez rok bezskutecznie. Aż do kwietnia, kiedy to dostałam ową umowę i stwierdziłam, że na jakiś czas odpuszczamy sobie starania, bo po 1) i tak na pewno nie mogę mieć dzieci a po 2) dostałam upragnioną umowę i nie chcę zawieść zaufania szefa. Mieszkam w małym mieście, gdzie o pracę jest bardzo ciężko a już o normalnej umowie to w większości miejsc nie ma mowy, są same śmieciuchy. Ja umowę dostałam tylko dlatego, że przeszłam na stanowisko koleżanki, która była właśnie na zwolnieniu ciążowym. No i los chciał, że i ja zaszłam w ciążę. Chciałam pracować jak najdłużej, żeby być fair. Do 5 miesiąca nie wzięłam ani jednego dnia wolnego ze względu na ciążę. Za to mój szef najpierw kazał mi wyszkolić dziewczynę na moje stanowisko - wyszkoliłam- a później stwierdził,że ona ma od razu je zająć a ja mam przejść na jej stanowisko. Podczas gdy wcześniej siedziałam za biurkiem, teraz musiałam być na nogach przez cały dzień, chodzić po drabinach, nosić akta (niby nie ciężkie, ale jak ponosisz pół dnia to jednak robi swoje). Zaciskałam zęby, robiłam co kazał. Potem doszedł krzyk i awantury, że za wolno pracuję,czemu to jeszcze nie zrobione itp. Miarka przebrała się, jak poprosiłam o to czy mogę wyskoczyć na godzinę z pracy do lekarza a on najpierw się zgodził a potem zmienił zdanie i kazał mi wziąć dzień wolny na tą okazję. Poszłam na zwolnienie i nie żałuję.

Uff, ale się rozpisałam
To jakiś tyran, a nie szef.
A nie spodziewasz się, że po zwolnieniu, jak wrócisz to Cię wyrzucą za jakiś czas?
Ja pracowałam ponad dwa lata na zlecenie, aż się zaczęli wykręcać od umowy o pracę i się zwolniłam. Powiedziałam sobie pierd.... to. Teraz szukają kogoś na moje miejsce od lutego.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja już konkretnieprzymierzam się do kupna- przeglądam oferty.
Na pewno zdecyduję się na używany, bo jednak nowy za wiele kosztuje jak dla mnie.

Ja jedyne co lubię to teledyski ślubne/z wieczorów panieńskich itp - to jest mój maks czasu do wytrzymania by oglądać takie rzeczy. Natomiast filmy z imprez wszelakich są dla mnie nudne i strasznie stresujące jak wiem, że tam jestem. Nie obejrzałam ani jednego od początku do końca. Cieszę się, że mój mąż miał takie samo zdanie jak ja. Na swoim weselu czułam się swobodnie - nikt nas nie nagrywał
Mamy za to zdjęcia do których uwielbiam wracać-kocham zdjęcia

Nie bardzo rozumiem o co twojej mamie chodzi. Utrzymuje Ciebie i dzieci? Każda z nas ma prawo do podjęcia takich decyzji bez udziału naszych rodziców.

Śliczny chłopczyk!!!

Przykre. Mnie taka sytuacja nie spotkała-sami mogliśmy informować innych o naszym szczęściu, kiedy uznaliśmy że już czas.

A to moje pierwsze łupy z lupka. Rozmiary różne-niektóre już letnie
Piękne zakupy
Teraz to na prawdę tylko ja nic nie mam

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
niby polska mówi że chce być prorodzinna ale jak tutaj za przeproszeniem dzieci robić jak na głupie pieluchy przeciętny szaraczek robi 5h ... (zakładając że paczka 40zł a ma 8zł/h na rękę) przecież to jest rząd antydzieciowy ... no ale niestety nic się na to nie poradzi. dlatego ja jak najwięcej rzeczy będę się starała znaleźć w lumpkach albo na tablicy np. ludzie dużo rzeczy oddają i też można co nieco trafić. Moja znajoma tak pół wyprawki miała
To jest straszne, jak ciężko jest w Polsce normalnie żyć za godziwą płacę, utrzymywać rodzinę, przykre na prawdę, że młodzi ludzie mają ciężki start

lolita25:
nie słyszałam o tym, ciekawa teoria muszę przyznać wypróbuję na pewno
Chociaż siebie naoliwiam na mokrą skórę po każdej kąpieli, oliwką dla mam z Babydream'a i sobie chwalę

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-27 o 12:51
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 12:55   #1864
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja już malutką porcyjkę spaghetti zjadłam
Oprócz tortu mam zamiar zrobić takie bezy http://najsmaczniejsze.pl/2013/07/be...ocami-lesnymi/ tylko z jeżynami i malinami - myślicie że mogę je upiec wcześniej?
Stary 2013-08-27, 13:15   #1865
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam polską-złotą jesień, i zapach palonych liści ehh...znów się tęsknota odezwała

(...)

Piękne zakupy
Teraz to na prawdę tylko ja nic nie mam
Ja też bardzo lubię jesień.

I też nic jeszcze nie mam - tak więc nie jesteś sama spokoooooojnie jest czas :P
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:16   #1866
mezaga
Zakorzenienie

Ja też nic nie mam
Stary 2013-08-27, 13:20   #1867
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
podobno lepiej dolać oliwki do kąpieli niż nasmarować nią dziecko. Też słyszałam że pory zatyka i krosty się robią
kurde już wiem czemu mam taką skórę ja po każdej kąpieli nakładam oliwke na na mokro :P dzisiaj kupie jakiś lepszy balsam i zobaczymy
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 13:26   #1868
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

I też nic jeszcze nie mam - tak więc nie jesteś sama spokoooooojnie jest czas :P
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja też nic nie mam
ulżyło mi

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
kurde już wiem czemu mam taką skórę ja po każdej kąpieli nakładam oliwke na na mokro :P dzisiaj kupie jakiś lepszy balsam i zobaczymy
Czasami oliwka wysusza niektórym skórę, szczególnie w ciąży kobiety mogą mieć problem z jej przesuszeniem. Może kup sobie jakiś apteczny silnie nawilżający balsamik?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 13:34   #1869
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ja tez nic nie mam.
Stary 2013-08-27, 13:37   #1870
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Oprócz tortu mam zamiar zrobić takie bezy http://najsmaczniejsze.pl/2013/07/be...ocami-lesnymi/ tylko z jeżynami i malinami - myślicie że mogę je upiec wcześniej?
tam w przepisie jest o 2 godzinach, ale myślę że spokojnie można dłużej. ja w Święta zrobiłam tort bezowy i jedliśmy go 3 dni i jakiejś dużej różnicy nie było

albo możesz przygotować wszystko wcześniej a te dwie godziny przed czasem x tylko przełożyć i dodać owoce, to powinno być szybko a beza w suchym może stać ile trzeba
Stary 2013-08-27, 13:54   #1871
mezaga
Zakorzenienie

Przyszedł mi już ciśnieniomierz Aż tak szybko się go nie spodziewałam
Stary 2013-08-27, 13:56   #1872
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Cześć
Wracam do was po tygodniu stęskniona ogromnie za naszą paplaniną Usiądę zaraz z dupalem i postaram się nadrobić zaległości. Byliśmy z TŻ w Bieszczadach, łaziliśmy, zdobywaliśmy szczyty i chłonęliśmy naturę, bez bieżącej wody, prądu i innych ludzi. Jestem tak naładowana energią, że nie wiem w co ręce włożyć. Ściskam was gorąco
Pokaż jakieś zdjęcia

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
DZień dobry
miałam wam odpisywać ale wyleciało mi z głowy co chciałam napisać
za to dzisiaj będą mnie kuli bo idę na pobranie krwi na morfologię hiv itp. brrrr nie lubię igieł i pobierania krwi...mam tylko nadzieję że wyniki będą dobre.
Buuuu, nie lubię a też mnie to czeka...

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

to moj 1 przystojniak ogląda zdjęcia USG swojej siostry i ciągle pyta kiedy będzie
Ale fajnie, będziesz miała parkę

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Chyba zacznę sie modlić, zeby młody raczył sie obrócić Jeszcze parę kopniakow w wiadome miejsce i chyba wyjdę w siebie
Coś mu podpadłaś

Po wizycie, kolejna za 2 tygodnie. Lekarka zaproponowała 3d
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:00   #1873
cherubinka
Zadomowienie

Hej dziewczyny

W końcu nadrobiłam Przez ostatnie dni dużo się działo ...legalizacja naszego związku w USC , mały wyjazd na łono przyrody i teraz już odpoczynek. Będę miała więcej czasu na udzielanie się
Nie wiem która narobiła mi smaka tymi zapiekankami, ale składniki już leżą w lodówce. Zupka jarzynowa już gotowa, ale chyba nie wytrzymam z tymi zapiekankami do jutra i będą na kolację. Tż mięsożerny, więc dodam salami, a ja z pieczarkami ...już mi ślinka leci

Ja mam kilka neutralnych rzeczy kupionych przez moją mamę i z zakupami czekam na ujawnienie się maluszka Termin mam na początek lutego i do końca roku chciałabym mieć już wszystko
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:08   #1874
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
witajcie

wczoraj miałam bardzo ciezko rozmowę z moją matką. Ona uważa ze 2 ciąza w moim wieku to nieodpowiedzialnośc itp. Ja nie uważam ,żeby 25lat było mało. I jak przeliczyłam sama miała 27 lat jak miała 2 dzieci. Ale to są "inne czasy" teraz kariera się liczy itp itd. Mowie Wam musze się wyżalić. Całą noc nie spałam,boli mnie brzuch troszke a juz miałam ostrzeżenie od lekarza ,że mam napięty brzuch i nie wolno mi się denerwować. Nie potrzebnie do niej pojechalam. Ale jak moj tato i mama byli bardzo chorzy to głownie ja się nimi zajmowałam ale o tym już widac zapomnieli. Przepraszam ale musialam sie wyżalić bo bardzo mi smutno :C
Nie ma jak wsparcie najbliższej rodziny. Jeśli tylko dziecko jest chciane i rodziców stać na jego utrzymanie, to wszyscy inni powinni się od...stosunkować. Nie przejmuj się, bo zaszkodzisz małej, pomyśl, że już niedługo będziesz daleko i nie będziesz wysłuchiwać takich mądrości.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dobra jesteś...
przez Ciebie dostałam ataku paniki bo ja nadal nic nie mam
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja też nic nie mam
Ja też (prawie) nic jeszcze nie mam i uważam, że jest jeszcze dużo czasu.

Do dziewczyn z UK: od poniedziałku w Morrisonie mają być jakieś obniżki produktów dla dzieci - smoczki, ubranka itp.

Edytowane przez Sheperdess
Czas edycji: 2013-08-27 o 14:11
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:08   #1875
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
To jakiś tyran, a nie szef.
A nie spodziewasz się, że po zwolnieniu, jak wrócisz to Cię wyrzucą za jakiś czas?
Ja pracowałam ponad dwa lata na zlecenie, aż się zaczęli wykręcać od umowy o pracę i się zwolniłam. Powiedziałam sobie pierd.... to. Teraz szukają kogoś na moje miejsce od lutego.
Oo ja jestem przekonana, że mnie wywalą zaraz po macierzyńskim. Ale jaką gwarancję miałabym, że by tego nie zrobili nawet jeśli pracowałabym do grudnia? Szef już podjął decyzję, że jestem naciągaczką, nie zmienię jego zdania choćbym urodziła to dziecko u niego w gabinecie i nazwała po nim.

Dobrze zrobiłaś , sporo pracodawców w pl traktuje swoich pracowników jak woły do roboty, dając bardzo niewiele w zamian. To bardzo smutne. Dlatego też zastanawiamy się z TŻ czy nie wyjechać stąd na stałe, bo ile można tak żyć? Cały czas dawać po sobie jeździć po to, żeby dostać tą najniższą krajową (albo i nie). W styczniu skończyłam 26l, przez co utraciłam możliwość bycia zatrudnioną jako student. Wiązało się to z mniejszymi poborami, dużo mniejszymi. Poprosiłam pracodawcę, żeby dał mi podwyżkę, chociaż tyle żeby wypłata była taka sama- odmówił i przez 3 miesiące pracowałam za 880zł. Takie życie w Polsce C.
Stary 2013-08-27, 14:12   #1876
23Paula23
BAN stały

Witam Was po długiej nieobecności niestety ale dotknęło mnie błogosławieństwo zwane internetem bezprzewodowym dopiero dziś dostałam nowa kartę bo tamta przestała działać...
U mnie wszystko w jak najlepszym porządku już 2 tygodnie czuje kopniaki jesteśmy po USG połówkowym i z dzidzią wszystko dobrze, z piersi leci mi już mleko? bynajmniej tak to wygląda... A co do płci dalej jesteśmy na etapie "na następnej wizycie Pani powiem" wizyta 13 września mam nadzieje że uparty lekarz wkoncu cos zdradzi Duphaston i nospe odstawiłam półtora tygodnia temu, dostałam ponownie pimafucin bo w dalszym ciągu lekarz twierdzi że jest za dużo śluzu...
Biorę się za nadrabianie
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:19   #1877
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam Ja też się przypominam , że istnieje nadrabiam codziennie tylko jakoś nie mam weny do pisania . Może niebawem wena wróciiiiiiii
Stary 2013-08-27, 14:33   #1878
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Aaaaaaaa ja mam już dosyć ubranek uniseks,siedze na allegro i przeglądam już mnie mdli od tych kremowo-żółtych....poczekam cierpliwie aż mój dzidziuś się ujawni a potem dam czadu kupie bluzeczki i spodenki
Stary 2013-08-27, 14:35   #1879
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaaa ja mam już dosyć ubranek uniseks,siedze na allegro i przeglądam już mnie mdli od tych kremowo-żółtych....poczekam cierpliwie aż mój dzidziuś się ujawni a potem dam czadu kupie bluzeczki i spodenki
To dokładnie jak ja Mam kilka uniwersalnych, ale czekam z niecierpliwością na ujawnienie płci, bo chcę już kupować tak konkretnie
Stary 2013-08-27, 14:38   #1880
mezaga
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa, kiedy mnie najdzie ochota na kupno czegokolwiek Coś czuje, że ja mnie małż nie pogoni to do ostatniej chwili będę zwlekać.
Stary 2013-08-27, 14:40   #1881
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja właśnie zdałam sobie sprawę że ostatnią rzeczą jaką sobie kupiłam były leginsy ciążowe
Co miesiąc coś nowego zawsze było jeansy,bluzeczki,sukienki ....perfumy a teraz zamiast obserwować nowinki modowe siedzę na allegro i oglądam wszystko dla dziecka i tylko dla niego kupuje....czy tak już zawsze będzie??
Może ja przesadzam? O rany co się ze mną stało?
taki już chyba nasz los chociaż ja staram się nie zapominać o sobie
Cytat:
Ale ten tort smakowicie wygląda!!!

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
A ja jestem ciekawa, kiedy mnie najdzie ochota na kupno czegokolwiek Coś czuje, że ja mnie małż nie pogoni to do ostatniej chwili będę zwlekać.
Jak się wybierzesz na żywo pooglądać bo mi przeglądanie na all nic nie daje, ale na żywo trudno się opanować
Stary 2013-08-27, 14:45   #1882
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej hej

ja z tych nadrabiających dzieci śpią a ja doczytuje
Ostatnimi czasy mam tak intensywne dni,że wieczorem padam ze zmęczenia.

Ja wprawdzie mam sporo rzeczy po dziewczynkach, ale co będzie sie nadawało to się okaże niebawem
wanienkę na przykład mam różową, i zmieniać jej na pewno nie będę.

Cherubinko Gratuluję zmiany stanu z wolnego na Mężatkę

oj kusicie tym żarełkiem...
Stary 2013-08-27, 14:46   #1883
Muminek1991
Rozeznanie

Dziewczyny , ale czemu tylko kremowe ciuszki i białe. Przecież do obu płci pasują, zielone,żółte, czerwone, granatowe,coś z pomarańczem. Ja jak będę wiedzieć co będzie na pewno różowych czy niebieskich będzie i tak najmniej bo luuuuuuubię kolorki szczególnie na dzieciach
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:48   #1884
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Jak ty nie masz ochoty to niech małż sam pokupuje

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

W końcu nadrobiłam Przez ostatnie dni dużo się działo ...legalizacja naszego związku w USC , mały wyjazd na łono przyrody i teraz już odpoczynek. Będę miała więcej czasu na udzielanie się
Nie wiem która narobiła mi smaka tymi zapiekankami, ale składniki już leżą w lodówce. Zupka jarzynowa już gotowa, ale chyba nie wytrzymam z tymi zapiekankami do jutra i będą na kolację. Tż mięsożerny, więc dodam salami, a ja z pieczarkami ...już mi ślinka leci

Ja mam kilka neutralnych rzeczy kupionych przez moją mamę i z zakupami czekam na ujawnienie się maluszka Termin mam na początek lutego i do końca roku chciałabym mieć już wszystko
Gratuluje
Stary 2013-08-27, 14:49   #1885
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

Hehhe mialam to samo a teraz mimo woli toniemy w różach! Chociaż powiedziałam sobie, że nasza córka nie będzie taka cukierkowa to jednak będzie

SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:50   #1886
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , ale czemu tylko kremowe ciuszki i białe. Przecież do obu płci pasują, zielone,żółte, czerwone, granatowe,coś z pomarańczem. Ja jak będę wiedzieć co będzie na pewno różowych czy niebieskich będzie i tak najmniej bo luuuuuuubię kolorki szczególnie na dzieciach
Jeansy albo sztruksiki są z reguły dla dziewczynki albo chłopca...
Stary 2013-08-27, 14:52   #1887
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się! Zresztą ja wiem że będzie dziewczynka a i tak kupuję niebieskie rzeczy, bo uwielbiam po prostu ten kolor Moim zdaniem niebieski pasuje i dla chłopca i dziewczynki
Stary 2013-08-27, 14:55   #1888
_Kluska_
Zakorzenienie

Cherubinko moje gratulacje

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 14:56   #1889
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej hej

ja z tych nadrabiających dzieci śpią a ja doczytuje
Ostatnimi czasy mam tak intensywne dni,że wieczorem padam ze zmęczenia.

Ja wprawdzie mam sporo rzeczy po dziewczynkach, ale co będzie sie nadawało to się okaże niebawem
wanienkę na przykład mam różową, i zmieniać jej na pewno nie będę.

Cherubinko Gratuluję zmiany stanu z wolnego na Mężatkę

oj kusicie tym żarełkiem...
Dziękuję

Cytat:
Też nie chcę kupować wszystkiego różowego lub niebieskiego, ale często ubranka nawet w innych kolorach mają jakieś motywy typowo dla dziewczynki lub chłopca (jakaś kokardka czy samochód) Wiem, że dla dziecka to i tak obojętne, ale chciałabym kilka takich rzeczy ukierunkowanych na płeć. Może mi pada trochę na głowę, ale to z radości

Lolita, Kluska , dziękuję serdecznie

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-08-27 o 14:57
Stary 2013-08-27, 14:56   #1890
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Hehhe mialam to samo a teraz mimo woli toniemy w różach! Chociaż powiedziałam sobie, że nasza córka nie będzie taka cukierkowa to jednak będzie

Przy Twoich zbiorach to ja praktycznie nic nie mam
Kombinezony masz używane? Ja w swoim lumpku w ogóle nie mogłam trafić na żaden a Ty masz takie śliczne!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości