|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
dopiero teraz mam czas usiaść spokojnie z tyłkiem przed wizażem
![]() a więc któras tu pytała o kolejne maleństwo, to my z racji cc zaczynamy starania w przyszłym roku ![]() no a teraz pytanie: Wasze maluchy też boją się obcych/lub tych których dawno nie widzieli? własnie dziś przyszła teściowa, zaczęła się uśmiechać do małego, zabawiać go a on podkowę i w płacz - i tak caly czas teściową widuje tak raz na tydzień lub dwano i dziś maly zaczął tak już na maxa głośno się chichrać, normalnie prawie z tż się posikaliśmy ze śmiechu jak maly salwami śmiechu zaczął strzelać ![]() jutro szczepienie - trzymajcie kciuki za mojego wrażliwca spotkam moje znajome z porodówki ![]() no i co tu jeszcze - a Niki miał dziś rekord w niespaniu, w dzień zdrzemnął się aż na 2 godziny i to wszystko, ale wyjątkowo mało marudny przy tym był |
|
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdybym miała kupować sama to poszukałabym czegoś do więcej kg Leżaczek służy nam za toaletę , bo w nim albo foteliku najczęściej idzie kupa Ale lubi się nim bawić, a dla mnie też wygodny bo jak chcę go mieć na oku to siup do leżaczka i np. biorę go do kuchni.Karuzelkę jak najbardziej polecam. My zmieniliśmy na Tiny Love i W. jest bardzo zainteresowany. Jak się rano obudzi to włączam mu na ok 20-40 min i gada sobie ze zwierzakami, a popołudniu jak puszczę mu inną melodyjkę to zasypia. Gdybym miała teraz kupować to na pewno karuzelę ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() My mieliśmy mieć szczepienie tydzień temu, ale sezon urlopowy. Jutro z rana zadzwonię się dowiedzieć czy jest nasz lekarz ale i tak się zastanawiam czy nie odłożyć tego jeszcze o kolejny tydzień
|
||
|
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu od Was dowiaduje się jak to powinno wygladac żeby miało rece i nogi...ale inne mamy ehh jestem zalamana. nie chciałam się wymadrzac, wiec tylko obserwowałam. mala ma niecale 5 miesięcy (ur. 2kwietnia), OBIADKI je od 3,5mies. karmiona mm. NIE LUBI samej marchewki, wiec dostaje gotowe dania - zupa marchewkowa z ryzem, zupa jarzynowa, warzywa z kurczakiem i kaszka pszenna czy ja jestem dziwna i powinnam się edukować, czy jak? według bobovity to sa dania po 5 miesiącu...obiadki po 4 miesiącu pominela, bo to kalafior, brokuł, groszek - powodują wzdęcia, wiec ich nie podaje. sama marchewka nie smakuje...ok niby je te słoiki od półtorej miesiąca (zjada sloik na raz!), ale to można tak od razu z grubej rury? myslalam, ze trochę jednak potrwa zanim dojdzie się do takiego poziomu zaawansowania hehe.pytałam ile razy mala je mleko - bo Wy tu pisalyscie, ze obiadek zastepuje jedno karmienie. a u nich znow wesoło: rano kaszka, później mleko, następnie obiadek, deserek, kaszka i w nocy mleko. czyli 6 posilkow w tym tylko 2x mm (i tu mama narzekala, ze wypija max. 90-120ml, a powinna 180 według opakowania) kupa podobno w końcu codziennie, bo na samym mleku była co 2-3 dni. nie za bardzo szalona dieta jak dla takiego małego baczka? na opakowaniach napisane, ze po 4 mies. ale czy faktycznie można to wszystko podawac? napiszcie proszę jak Wy to widzicie i czy to ja powinnam się edukować? ![]() aaa i deserków ABSOLUTNIE NIE KUPUJE z hippa, bo sa kwaśne i mala nie chce...za to bobovita i gerber pyszne słodziutkie Cytat:
|
||
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karuzelka to wielka miłość, myślę że warto Marchewka gdzieś mi się obiło o uszka że do 900 zł miesięcznie można bez działalności sprzedawać ... a może rocznie? a ja mam z kolei inne pytanko: czy śpiworki są bezpieczne do spania? mam wrażenie że Przemek by wyciągnął z niego łapki jakby machał nimi bardzo i nie wiem czy się jakoś nie zapląta w niego, zaś go kocami nakryłam zamiast dać do śpiworka a noce chłodne już są
|
|
|
|
|
#2676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj mu to kiedyś przeczytać super tata!---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Nelka tez dużo spi, choć ostatnio coraz mniej. robi sobie takie krótsze drzemki i stara się dziewczyna być aktywna chociaż nadal ledwo wsadze ja do wozka i dziecka nie ma. przesypia caly spacer, wiec nawet jeśli spacerujemy 3-4 godz. to ona ledwo leniwie podniesie powiekę i spi dalej. taki maly leon zawodowiec hehe.---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() i zdaj relacje jaka będzie miał mine hehe
|
|||
|
|
|
#2677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Głównie jak się budzę to mnie bolą i czasami jest tak, że muszę chwilę odczekać zanim wstanę bo nie umiem ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później wanna, mleczko, bajka i u nas się sprawdza. wkładam mala do lozeczka i po chwili chrapie...po 20 już zazwyczaj spi. ale 22 to tez calkiem fajna godzina :P może stopniowo przesuwaj po 15 min codziennie i w końcu dojdziecie do tej 20.ja już chyba olewam wybudzanie...w ciągu dnia cyc co 3 godz. ale jak zasnie o 20 to wczoraj jadla dopiero o 1 na własne zyczenie. później kolejny posiłek o 6. i następne już co 3 godz. jak jej tak pasuje to niech spi. pediatra już tez chyba wyluzował z tym jej przybieraniem ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
255 na liscie - i niby miejsce znajda? ![]() a z tymi Ignasiami - pięknie! pani będzie miała latwo hehe. |
||
|
|
|
#2680 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
moj Emil dał mi dziś ostro w kość ehh Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-08-27 o 22:34 |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo. Tż mnie do fiozjo wysyła...
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej ciekawe dlaczego oni się tak upierają przy tetrze? myślicie, ze obawiają się, ze pieluchy to za duzy wydatek? może wśród facetow krazy taki mit, ze te pampersy to kosztują majatek i oni na to dziecko nie zarobią? sama nie wiem...musze mojego zapytać jak on to widzi nie chce mi się wierzyc, ze na wszystkich az takie parcie maja mamuśki...
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A takie pytanie z innej beczki ;-) dogrzewacie już przed kapaniem? U mnie w domu jest 21 stopni i Malemu po wyjęciu z wanienki jest ewidentnie zimno. I chyba zacznę nagrzewac pokój. Jak to jest u Was?
|
|
|
|
#2684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli to blok, centralne itd. to kolderka inna niż do kamienicy albo chłodniejszego prywatnego domu z piecem...
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam napisać ze wychowujemy Wojtusia na cyganskie dziecko... jak na razie spędził więcej czasu poza domem niż w domu.. Ma niewiele ponad 3 miesiące (13 tygodni) i prawie 2 tygodnie spędził w szpitalu, 4 tygodnie w mojej rodzinnej mieścinie i 1 tydzień w bieszczadach...ciekawe czy on w ogóle kojarzy takie określenie jak dom i czy mu tak wszystko jedno gdzie jest i gdzie śpi? czy po prostu włuka dziadowska po matce:p
|
|
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lepiej zebys wypila sok jablkowy... Cytat:
szczerze to nie wyobrażam sobie żeby przez 2 miesiące OJCIEC przebral 3 pieluszki gdzie on jest jak Julka robi w pieluchy?a na tekst, ze wyczytal o prasowaniu tetry tez trzeba było oddac konkretny argument w stylu "a nie wyczytales miedzy wierszami, ze mezczyzni pomagają przy dzieciach"? brrr może i wredne, ale ich czasem trzeba sprowadzać na ziemie. |
||
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- kolejny dzidziulek obgryza piąstki - danie pieciu smakow
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na chwileczkę ,bo padam na pysk...
nuna- pytałaś o dzidzię,to ja bym chciała w maju przyszłego roku być w kolejnej ciąży ![]() a jak będzie to czas pokaże aaa i mam nadzieję, że to będzie bezkolkowe dziecko ![]() magusia- jadłam suszone śliwki i też nic diabli- mi też raczej koper włoski nie służy... aaa tekst TŻ-ta z fiołkami boski co do dzieciowego jedzenia- to fakt- matki w większości chyba same sobie ustalają co dawać /kiedy itp, grunt, że dziecku nic nie jest ![]() 20 lat temu moja mama mojej siostrze dawała od 3 miesiąca życia- twaróg, żółtko, zupki itp itd - zgodnie z zaleceniem dr n med , i jej takie żarcie służyło ![]() marchewka- Wojtuś ma przynajmniej fajne, urozmaicone cygańskie życie ![]() DOBREJ NOCY |
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z otulaczka i rożka umie sobie czasami wyciągnąć rączki, ale nie przemieszcza się jeszcze w łóżeczku. A na zimę mam dla niego jeszcze taki kocyk-kołderkę => http://allegro.pl/ocieplany-kocyk-z-...476358442.html |
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
heehee Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
piękny okaz! już widze jak Wiktorek będzie je tarmosil za ogonki ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
nawet z dziecmi damy rade...niedawno zachwycałam się tym dziurkowanym kocykiem z mothercare. i co? na ciuchach było chyba z szesc roznych - do wyboru do koloru. nie miałam przy sobie gotówki, bo wypad był spontaniczny podczas spaceru, ale wzielam najmniejszy za uwaga 4zl do wozka/lozeczka zlozony na pol pasuje idealnie. wpadaj, bo to nie okazje, a codzienność |
||
|
|
|
#2698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój też czasami wpada w histerię jak nagle pojawiają się nad nim jakieś ryje ![]() co do śmiechu to zazdroszczę /.. mój już taki "stary" a nadal nie śmieje się na głos ![]() ![]() 3mam kciuki za jutrzejsze szczepienie
|
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Happy ja bym w krzeselko fo karmienia zainwestowala i w karuzele jak najbardziej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 20
happy bujak jeśli juz to.polecam.taki jak my mamy z babybjorn. jest do 2lat, dziecko się w nim samo buja . nie ma co prawda łuku z zabawkami ale ją przyczepiam zabawki do stołu i obok stawiam bujaczek i jest git. czasem nogą bujam Sofie jak z Wami gadam a ona sobie przysypia
![]() na karuzeli tiny love jest napisane, że jest do 5mcy bo jak dziecko już zaczyna się wspinać przy szczeblach to może się zaplatac w ten palak :niewiem: z reszta jak dziecko zaczyna siadać to już nie bedzie cchciało leżeć pod karuzelka, tak mi sie wydaje. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

jakies takie kwiatki...jak perfumy sprzed wojny. czasem się tak babcie do kościoła wypsikaja 

teściową widuje tak raz na tydzień lub dwa
Ale gdybym miała kupować sama to poszukałabym czegoś do więcej kg 

ja tu od Was dowiaduje się jak to powinno wygladac żeby miało rece i nogi...ale inne mamy ehh jestem zalamana. nie chciałam się wymadrzac, wiec tylko obserwowałam. mala ma niecale 5 miesięcy (ur. 2kwietnia), OBIADKI je od 3,5mies. karmiona mm. NIE LUBI samej marchewki, wiec dostaje gotowe dania - zupa marchewkowa z ryzem, zupa jarzynowa, warzywa z kurczakiem i kaszka pszenna 
mam wrażenie że Przemek by wyciągnął z niego łapki jakby machał nimi bardzo i nie wiem czy się jakoś nie zapląta w niego, zaś go kocami nakryłam zamiast dać do śpiworka a noce chłodne już są
pomysł tż na transport, z domu wziął jeszcze taśmę by dobrze obkleić pampersy wokół wózka
Głównie jak się budzę to mnie bolą i czasami jest tak, że muszę chwilę odczekać zanim wstanę bo nie umiem 

Ślub 27. X. 2012