|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Kandulska, zgadza się - teraz tylko lekarz by powiedział byś przyszła za dwa tygodnie
11.09 powinno być już ładnie widaćDzastin, a Ty masz l4 'leżące' czy 'chodzące'? pytałam dziś doktora jak to jest z tymi kontrolami i powiedział, że zawsze były wtedy kiedy pracodawca poddawał zwolnienie w wątpliwość a teraz zus chyba szuka oszczędności i sam kontroluje albo pracodawcy zaczęli masowo wątpić w złe samopoczucie ciężarnych. aha, i gin powiedział, że jak jest 'chodzące' l4 to nic nie mogą nam zrobić bo mógł mi zalecić odpoczynek na wsi na przykład zamiast siedzenia w 4 ścianach ![]() Cebulova, wywołałaś wczoraj wilka z lasu tak się złożyło, że na szybko przekładałam wizytę z czwartku na dziś. bobas nie dał posłuchać serducha - dwa kopy w to coś do słuchania skutecznie zniechęciły doktorka i odpalił usg. na 80% mam w brzuchu babkę dziwnie mi z tym bo byłam święcie przekonana, że siedzi tam chłopak i ciężko mi teraz jakoś uwierzyć, że jest inaczej. do tego w rodzinie tż miesiąc wcześniej urodzi się dziewczynka u siostry ciotecznej do której ciągle jesteśmy porównywani - bo oni zarabiają tyle a tyle, bo jak kupili mieszkanie to od razu się wprowadzali a dlaczego my czekamy aż 1,5 roku. zanim sami się dowiedzieliśmy o ciąży to nam strona tżta powiedziała, że X jest w ciąży "postarali się to i będą mieć dziecko" a my byliśmy w 9cs i łapałam doła. przebeczałam wtedy a tydzień później zobaczyłam własne 2 krechy. a niechęć została.... tak sobie myślałam, że dobrze że chłopiec to nie będą porównywać. w ogóle mam jakieś takie poczucie, że jestem idiotką, że zamiast się cieszyć że zdrowe to ja czuję rozczarowanie płcią. przecież było mi wszystko jedno a teraz nagle zdawało się, że siusiak i nagle ciężko mi dziewczynkę zaakceptować.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
nastawisz sie zobaczysz, nie masz co mieć wyrzutów sumienia, to naturalne że jak miałaś przeczucie na chłopca to zdziwiła Cię dziewczynka, ale zobaczysz, szybko Ci przejdzie i będziesz przeszczęśliwa a takie porównywanie fakt - może być bardzo irytujące! wiem że łatwo powiedzieć a trudniej zrobić, ale pozostaje cbyba tylko puszczanie tych komentarzy mimo uszu. I cieszenie się swoim szczęściem no i chyba zostałam już sama na placu boju! ![]() więc i ja idę spać - dobranoc
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2013-08-28 o 22:55 |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
U mnie w rodzinie dzieci jest mało a jak są to chłopcy-wiem jak z nimi rozmawiać, jak się bawić. Ja byłam chłopczycą i gra w piłkę jest mi bliższa niż rysowanie czy lalki w ogóle chłopcy wydają mi się łatwiejsi w obsłudze. KłOcą się to dadzą sobie po razie i podadzą rękę a laski się obrażają na śmierć i są pamiętliwe bardziej. No i tż chciał syna bo to sportowiec i już snuł sobie marzenia czego będzie go uczył.na razie nie umiem sobie tego jakoś wyobrazić, chociaż wiem że parę dni i dojdę do siebie, przyzwyczaję się. Co do Twojego wywodu to i ja mam podobne przemyślenia. Kiedyś jedną rzecz zrobiłam nie tak i teraz mi to uprzykrza życie. Ci, którzy tego nie zaniedbali mają teraz mega komfort i perspektywy -ja nie. Teoretycznie wiem, że sprawa jest do przeskoczenia i za jakieś 3 lata gdybym się bardzo postarała to miałabym to czego dla siebie bym chciała. Ale chyba nie dam rady Spadam lulać Dobranoc
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1085 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a co do "życzliwej rodzinki" to na takie teksty nie ma mocnych, i chyba musicie je ignorować, bo idzie oszaleć jak raz czy drugi słyszy się, że X jest lepszy bo coś tam ruda_not_grazyna ja też tak mam, czasami siedzę i myślę, że jestem gorsza od X, Y i Z, bo X wyremontował sobie mieszkanie, Y ma nowy samochód, a Z jedzie na wakacje, czy coś w tym stylu... mimo że jak obiektywnie spojrzę na swoje życie, to wychodzi jednak że wcale nie jest tak źle, bo nie mamy z mężem żadnych kredytów, sami się utrzymujemy i nie musimy prosić nikogo o pomoc, jesteśmy niezależni, no i mam wsparcie w mężu, czego w przypadku X, Y i Z nie można powiedzieć.... dobra jeśli ktoś zrozumie moje wywody to szacun generalnie chodziło mi o to, że nie ma co za bardzo się przejmować, bo nic z tego dobrego nie wynika, trzeba się skupić na pozytywach Dziewczyny, tak sobie myślę w związku z tą moją jutrzejszą wizytą u gina, o co powinnam go jutro męczyć? Miałyście robione jakieś konkretne badania? Może badania nasienia męża? wiecie nie chce żeby mnie spławił, muszę się jakoś nastawić... jak byłam u niego ostatnio (w lutym) to kazał się zjawić jak przez pół roku nie zajdę w ciążę... monitoring miałam robiony przy okazji poprzednich starań (czyli jakiś rok temu) no i generalnie jajeczka były, dojrzewały i pękały, no a ciąży jak nie było tak nie ma (tyle, że wtedy chodziłam do innego gina) i nie chce żeby znowu przez kilka miesięcy tylko monitoring mi robił
|
|
|
#1086 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ja też! ;D czeka mnie ciężki miesiąc, bo ide na wesele 14 września, 21 września właśnie no i 12 października trzecie... Ciężko będzie bo wiadomo - wypić nie można :P a na weselu to jakoś po drinku łatwiej się człowiek bawi :P ale dzidzia najważniejsza więc mój TŻ będzie musiał zrozumieć jak po oczepinach już mi sie nie będzie chciało siedzieć... No i sam niech nie myśli dużo wypić, bo skoro ja przez ciążę nie będę mogła to on niech się wczuwa w moją sytuacje troche też! a co! to NASZA ciąża wkońcu, nie tylko moja :P to niesprawiedliwe że tylko kobiety zachodzą w ciążę... :P ale się pobawimy troche, co dziewczyny? wesela to najlepsze imprezy. Nie tam jakieś kluby... Bałamuć tam skutecznie! ![]() Cytat:
to takie osobiste przejścia, ja o nich nie mówię, ale musiałam żebyście wiedziały że to nie było takie 'pyk i już' jak mogłoby się wydawać każda z nas coś przechodzi. I oby było już teraz tylko dobrze u wszystkich mam i staraczek i również oczekujących na starania! ![]() Cytat:
idźkaj na to zwolnienie, odpocznij! wyleguj się w łóżku, odpoczywaj, bo po porodzie to już nie będzie czasu na byczenie się! a poród coraz bliżej, nie dość że Ty zbliżasz sie do niego to jeszcze on coś ku Tobie pędzi jak widać :PJa na zwolnienie pójdę szybciej pewnie dla dobra dzidzi chociaz wolałabym pracować ale... Mam stresującą pracę psychicznie wykańcza... Praca w handlu... Jestem zastępca kierownika sporej sieciówki i trzeba myśleć za wszystkich, o wszystkim, być 'wszystkim' i robic wszystko szefowa się zapłacze jak sie dowie... Jestem jej główną 'z-cą' i troche się już boję jej reakcji... Ale da rade, wkońcu nie umieram, wrócę przecież :P ma jeszcze dwie, ale lepszej jak ja nie znajdzie ![]() Cytat:
niech podejmują własne. Skierka dobrze prawi! polać tej Pani poproszę! soczku... Nie zostałaś sama, ja ostatnio kończę konwersacje na wizażu haha to moje siedzenie po nocach musi sie skończyć :PJutro może wkońcu COŚ mnie obudzi szybciej (budzik już nie daje rady...) i zadzwonię się umówić na wizyte. Zobaczę jak z terminami, ale myślę że tak po 10-tym. Akurat będzie 2 tygodnie po @ spodziewanej no i po wypłacie poszaleje sobie od razu troche! po zakupach (yyyy... wizycie :P) wkleje tu foto. Jak będzie ok, będzie skarpeteczka jak nie - będzie wódka. Oj będzie... Dzis poczułam ukłucie po lewej stronie takie dosyć mocne i szybkie. 'Ciągnie' mnie już troche mniej, bo nie ciągle tylko tak co jakiś czas jakby... Jem, jem, jem i ŚPIE. Czuję że będzie skarpeteczka ![]() Dobrej nocki dziewczyny!
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska przyzwyczaisz się do dziewczynki i zobaczysz, że dla Ciebie Twoja dzidzia będzie najlepsza na świecie bez względu na porównywanie. Dziewczynki można ubierać w sukienki, czesać w kucyki.
![]() Chociaż ja też mam problem z porównywaniem się do kogoś i niską samoocena Dzień dobry ![]() Wczoraj pierwszy raz Julka zjadła moje mleczko z butelki, ale co się wcześniej,,ubiadoliła" .... Ale musi się nauczyć, bo jutro mam dentystę muszę wziąć znieczulenie a nie będę po nim jej mogła karmić. Przespała mi dziś 8h.
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
mrrrrrau a gdzie na to wesele jedziesz/ idziesz tego 21;>
co do porownywania to ja tez tak mam: ostatnio nawet doszlo: ja, taka dobra uczennica w szkoole nie mam studiow, a dziewczyny co ledwo ciagnely prosze... no ale zycie swoje, a plany swoje... i u nas jest jeszcze jedna kuzynka Tz do ktorej jestesmy porownywani przez tesciowa, tylko u nas tesciowa za nami stoi, co nie zmienia faktu, ze drazni mnie to troche. matulo, poce sie w nocy jak szczur |
|
|
|
#1089 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() aleście naskrobały teraz nie zdaze nadrobić ale chciałam się tylko pochwalić moim aniołkiem który dziś znów zasnął sam w łożeczku wczoraj byłam z rodzicami u lekarza i czekałam na nic godzine spacerujac z Marudą, skurczybyczek nie zasnął tylko ględził i ględził. Przyszli rodzice więc ten zaczął pieknie gaworzyć i mi mowią że przesadzam, ze on taki grzeczny. No to go zostawiłam tacie i poszłam z mamą do sklepu, wracam a tam mój dzieć zadowolony na rączkach u dziadka "już prawie spał ale tak się rozwrzeszczał że musiałem go wyjąć" ![]() najgorsze jest właśnie zasypianie, bo prawie już spi, oczy zamknięte i zaczyna się wrzask, ewidentnie widać że coś go męczy Cytat:
![]() a koło młodej kładź się puki możesz! ja dziś mowilam TZ jak to pieknie było gdy leżałam z nim w łóżku, on przy cycu spał... ![]() przede wszystkim body i pajace, tym bardziej że będzie zima. Jakiś ciepły koplecik i kombinezon żeby mieć na spacery ja jestem za 56 bo moj mimo że 62cm to i tak w 56 przechodził, a jak dziecko mniejsze to już wogóle. Nie ma co przesadać z ilością, albo kup na ciuchach poprostu, są piękne malusie rzeczy (ja ostatnio mamie wciskałam takiego malusiego pajacyka "dla Kamilka Cytat:
![]() Cytat:
tylko co ja tam wiem hsg, laparo itp.Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też idziesz w ten dzień? )studia nie gwarantują lepszej przyszłości. Ja sobie nieźle radze, a nie skończyłam żadnej uczelni wyższej, mam 22 lata sama się utrzymuję, nawet nie mieszkamy z TŻ razem (teraz to sie zmieni ech moja samotnia...! ) ja wynajmuję mieszkanie sama bo tak jakoś lubię swoją prywatność i mówiłam że jak będą dzieci to sie razem namieszkamy więc studia to nie wszystko. Trzeba mieć łeb na karku i się wszystko da a takie porównania to mnie zaraz denerwują... grrr to nie te czasy kiedy bez studiów znaczyłeś nic. Teraz czy sie ma studia czy nie - i tak nic nie znaczymy i tak... marne wypłaty, jakieś śmieszne zasiłki groszowe, bezrobocie... :/Cześć! ![]() umówiłam się do lekarza na 10.09 ![]() ![]() godz 13:40 stwierdziłam że szybciej nie ma co już sie nie moge doczekać! jeszcze sie prześpie do 11... Dobranoc!
|
|
#1091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratki za wage
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
ehh, widzę, że porównywanie do innych to dość powszechny problem
![]() ja co sama sobie myślę to jedno, przeżyję ale to, że ktoś nas porównuje do innych to mnie najbardziej boli. i to, jaki to wpływ ma na tżta. bo jak to jest usłyszeć od własnj babci "bo mąż X to zarabia 12 tys, widzisz jak dobrze studia wybrał" a potem ten mój bidak to przeżywa. i czasem porównuje nas do wyimaginowanych 'wszystkich' czyli 'bo wszystkich stać na fajne auto' (czyt. nówkę ze śrdniej półki, powiedzmy za 70tys). no to pytam się kogo ze znajomych stać? (no bo nikogo ) a on "no wszystkich, zobacz ile ich jeździ po ulicach ![]() nie ważne. w każdym razie nie mogłam spać przez to wszystko. leżałam i zastanawiałąm się co ze mnie za pipa, że jak spełnia się moje marzenie to ja i tak "daj palec a wezmę całą rękę". dziś już lepiej na szczęście. wyjeżdżam na 2 dni odpocząć na wieś, pomyślę o mojej malutkiej ![]() usuwasz z organizmu co niedobre miłego dnia Dziewczyny
|
|
|
#1093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś idiotka Ja sobie też ubzdurałam, że będzie chłopak i pewnie cieżko by mi było się przestawić, więc Cię rozumiem Cytat:
![]() Za Twoją wagę ![]() I za spanie Julki ![]() ![]() Cytat:
I kaftaniki?Ja mam już chyba 7 kaftaników r.56 i body z krótkim też z 7 sztuk, to już nie kupuję ![]() Dobry jak dobrze wstać po 9
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
Hejo, tylko się przywitam, miałam ciężką noc....
Trzymajcie się, buzka!
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
To i ja się przywitam
Ostatnio męczą mnie przeróżne sny. Jakiś tydz temu śniło mi się, że połówkowi zepsuły się wszystkie zęby a potem wypadły - sprawdziłam, że oznacza to śmierć, stratę (ciąża?). Dziś w nocy śniło mi się, że zatrzymałam się samochodem na przystanku autobusowym, bo zobaczyłam znajomą i chciałam ją podwieźć a w między czasie inni zaczęli mi to auto rozbierać na części... To już nie wiem co oznacza Kurcze nie wierzę w takie rzeczy ale ten sen o zębach mi się sprawdził i taraz siedzę i ...dumam Żałosne to sija
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest jeszcze wiele ciekawych tematów myślałam ze się na mnie obraziłaś , bo mojego powodu chciałąś odejść ![]() Cytat:
powaga! Dziś sie czuje dużo lepiej,mam nadzieje ze się nie rozkręci. Nic nie boli...uffff |
||
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję że pytasz
no i witam się w 29tc Cytat:
no ale może uparte pokaże co ma na 100% między nogami w 32tyg jak będę na usg
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U mnie 14dc, więc do zbiorówki dołączam .. o ile jeszcze jest bo coś nie widzę ostatnio przeżywania ... czy któraś też zaczyna etap nakręcania?
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio znajomi nam opowiadali że mieli usg 3 dni przed porodem i lekarz mówi "100% chłopak" a urodziła się dziewczynka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-08-29 o 11:06 |
|
|
|
|
#1100 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak by się zapowiadali to by był lajt totalny ![]() Cytat:
Wczoraj pierwsza próba i było całkiem ok ![]() Cytat:
To była pierwsza kontrola... także trochę czasu minęło... Nie czekaj za długo z tym zwolnieniem jak masz trochę do ogarnięcia w domu, bo po pierwsze brzuch co raz większy,a później dochodzą inne dolegliwości typu ból pleców albo spinanie brzucha przy większym wysiłku... Ja za 2 tyg zacynam pranie i prasowanie ciuszków bo później nie dam rady,a na początku pażdziernika zamierzam mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik. Heh, jeszcze się nie zdziwię jak urodzisz przede mną ![]() Super,że wizyta się udała. ![]() Cytat:
A co do rozczarowań... stwierdzam,że lepiej się nie nastawiać... mi wszyscy wmawiali dziewczynkę,i też tak jakoś się nastawiłam... a tu psikus i chłopak będzie, na początku czułam się dziwnie z tym ale po 2 dniach przeszło i bardzo się cieszę że będzie synuś Gratuluję Dzień Dobry ![]() Maru,a propo zbiorowki to właśnie miałam pisać co się dzieje,że nikt nie pisze o objawach?????
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mało kto wierzy już ze staraczek w swoją cudowną nagłą nieoczekiwaną ciąże więc zadna nie wierzy w swoje objawy hahaha ja mam objaw zawroty głowy...tylko tyle ze są jeszcze od 'przed owulacją' hahahaha Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-08-29 o 12:01 |
|
|
|
|
#1102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do Twoich przejść to większość z nas ma tu podobne. Ja również w grudniu przeszłam to samo. W wigilię pozytywny test, zaraz po świętach plamienie, powtórka bety, spadła o polowę. W nowy rok dostałam mega krwawienia. A tak się cieszyłam. Na szczęście znów się udało, jestem teraz w 18tc i mam nadzieję, że urodzę zdrowego dzidziusia. Czego i Tobie z calego serca życzę.
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Hej to i ja witam w 20dc ciąży zbiorowej
![]() Mam już jeden poważny objaw kabanosy mi nie smakują ![]() wręcz rosną w ustach .Nie no a tak na poważnie ja jakoś tak nie wierzę że nam się uda z tą IUI i że czeka na Invitro. A żeby się załapać do tej całej refundacji czy jaoś tak trzeba mieć przede wszystkim rok udokumentowanego leczenia. To u mnie w sumie w lutym minie rok także się okaże czy się zdąże załapać czy nie.Póki co tak jak pisałam teraz robimy 3mc przerwy w IUI po małżowym zabiegu a później od nowa badanie nasionek i od nowa IUI. Powiem Wam że się cieszę że trochę sobie odpoczniemy od tego bo już czułam lekkie zmęczenie materiału a to była dopiero 3 IUI. Eh lecę sie ogarnąć bo za nie długo do pracy życze miłego dzionka. Gratki dla Was z okazji kolejnych tygodni ciąż zrzuconych kilogramów i wogóle za wszytsko gratki ależ głupia jestem
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tż też teraz mówi"Nie zdziw się jak będziemy mieć córeczke" :brzyda l:U mnie pogoda beznadziejna zimno i leje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1107 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej!!
I tak za pamięci, póki pamiętam pytanie do mamusiek. czym smarujecie pupę po zmianie pieluszki? Bo brakuje mi już pomysłów a poprzedni drogo wychodził. Cytat:
I mam nadzieję, że się uda!!! Cytat:
Cytat:
Daj spokój, dziewczynki są fajne, w wieku 2 lat bedzie się malować Twoją szminką i paradować w Twoich najlepszych butach. I te falbanki, koronki, laleczki... Zresztą 80% to nie 100 i może się zmienić. Dziewczynki póżniej się ujawniają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
10 tyg??? ![]() ![]() klask i:Ale czas zapieprza....Też tak miałam, zima, mrozy a mi gorąco i gorąco. Po nocy musiałam co dzień brać prysznic, bo taka upacana wstawałam. To dobry znak Cytat:
A teraz na macie ćwiczy pompki. ![]() Cytat:
![]() ![]() Wreszcie ktoś z moich stron Cytat:
![]() Jak się jeszcze dziecię nie ujawniło, to wiesz, że to może być dziewczynka? Luna i Mokka znały już płeć a ja długo długo po nich poznałam. i mam dziewczynkę. Ważne aby zdrowe było. Idę szamać obiad.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||||||
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
hello
jestescie mocniejsze niz magnes,Wasze przyciaganie nie da sie niczym odeprzec ![]() ja tez jestem tu od poczatku 2012 roku,ale zaczelam sie udzielac jakos w marcu. Isia przygotuj sie,ze tych mega nieprzespanych nocy bedzie jeszcze troche.Moj kurcze ladnie juz zaczal spac,trwalo to ok tygodnia-spal tak od 21 do ok 3 w nocy,potem 5 i 6 rano koniec spania.A od czerwca z powrotem,a nawet wiecej niz przed pobudek.Srednio co 2 h.Takze wstaje po 3-4-5 razy. Od polowy lipca ida zeby,a od poczatku sierpnia bardziej niz intensywnie "ida" w dzien czesto taki mrawy i marudny jest,ciezko z zasypianiem.Trwa to czasem nawet do 2 h,ja wychodze juz z siebie.W zeszlym tyg wyszedl pierwszy zabek i mam wielka nadzieje,ze cos sie troche polepszy.Ja chce wkoncu przespac choc pol nocy w jednym ciagu ![]() wiem wiem,wszystko to jest slodkie,no ale..czasem tez jest potrzebny reset.Mielismy w niedziele odwiedziny 2 kolezanek i powiedzialy TZtowi na ucho,ze dobrze wygladam i ze wogole po mnie nie widac,zebym byla zmeczona ![]() Luna wypatrzylam cos o Tobie odpowiedz znajdziesz na pierwszej stronce.Ty to widze,ze powinnas sie zajac doradztwem w kupnie wozkow,szkoda,ze wczesniej nie mialam takiej fachowej pomocy. Iza ja patrzac po sobie,kupilabym do dzidzi tak jak Dziewczyny pisza na poczatek rozmiar 56 i z tego po ok 5-6 sztuk dlugie body,pajacyki i ewentualnie spodnie tzw pampersowy i jeszcze krotkie body,ktore zakladalabys do spania pod pajacyk.Wg mnie na poczatku dziecko najwiecej siusia,kupka,ulewa itp i wtedy nie nadazasz prac,wiec ten rozmiar jest najbardziej zmienny.Oprocz tych ciuszkow,ja praktycznie nic wiecej nie uzywalam,bo dziecko jest wtedy malutkie i lepiej go nie meczyc jakims tam strojeniem i nawet wygodniej jest wtedy dla Ciebie,bo nie musisz sie meczyc z przebieraniem takiej drobinki. p.s. uciekam bo Syncio placze,pospal sobie az 30 min
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Isiu KD to komórka dawcy
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zas wczoraj nie wiem co sie stalo,ale wiekszosc kupki wyszla Mu bokiem po calej nogawce.Juz dawno nie mialam takiej niespodzianki. dolaczam sie do ciazy zbiorowej,dzis mam 23 dc,nie wiem czy cos sie z tego wykluje,bo w tym cyklu raczej bylo leniuchowanie niz intensywne dzialanie.Za tydzien bede testowac,to sie zobaczy. A co do okreslania plci,no wlasnie z tym to trzeba uwazac.Mam dwa przypadki: koleaznka do samego konca byla utwierdzana,ze bedzie chlopiec,a urodzila sie dziewczynka.Zas w rodzinie tz kuzynka miala miec dziewczynke i wszystko mieli na nia,lacznie z rozowym pokojem,wozkiem i co?? wyszedl chlopiec.Ciekawe sa takie przypadki,jak lekarze sa przekonani w tym co widza. Dziewczyny chcemy z TZtem wybrac sie w gory,gdzies gdzie bedzie co robic,wybrac sie tez na basen i wogole,macie moze jakies fajne typy gdzie warto byloby pojechac?Typowe spacerowanie po "ciezkich"gorach odpada,bo wiadomo ze z Malym jedziemy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

11.09 powinno być już ładnie widać
albo pracodawcy zaczęli masowo wątpić w złe samopoczucie ciężarnych. aha, i gin powiedział, że jak jest 'chodzące' l4 to nic nie mogą nam zrobić bo mógł mi zalecić odpoczynek na wsi na przykład zamiast siedzenia w 4 ścianach 

nastawisz sie zobaczysz, nie masz co mieć wyrzutów sumienia, to naturalne że jak miałaś przeczucie na chłopca to zdziwiła Cię dziewczynka, ale zobaczysz, szybko Ci przejdzie i będziesz przeszczęśliwa
wiem że łatwo powiedzieć a trudniej zrobić, ale pozostaje cbyba tylko puszczanie tych komentarzy mimo uszu. I cieszenie się swoim szczęściem

w ogóle chłopcy wydają mi się łatwiejsi w obsłudze. KłOcą się to dadzą sobie po razie i podadzą rękę a laski się obrażają na śmierć i są pamiętliwe bardziej. No i tż chciał syna bo to sportowiec i już snuł sobie marzenia czego będzie go uczył.

i ja też! ;D czeka mnie ciężki miesiąc, bo ide na wesele 14 września, 21 września właśnie no i 12 października trzecie... Ciężko będzie bo wiadomo - wypić nie można :P a na weselu to jakoś po drinku łatwiej się człowiek bawi :P ale dzidzia najważniejsza więc mój TŻ będzie musiał zrozumieć jak po oczepinach już mi sie nie będzie chciało siedzieć... No i sam niech nie myśli dużo wypić, bo skoro ja przez ciążę nie będę mogła to on niech się wczuwa w moją sytuacje troche też! a co! to NASZA ciąża wkońcu, nie tylko moja :P to niesprawiedliwe że tylko kobiety zachodzą w ciążę... :P ale się pobawimy troche, co dziewczyny?
psychicznie wykańcza... Praca w handlu... Jestem zastępca kierownika sporej sieciówki i trzeba myśleć za wszystkich, o wszystkim, być 'wszystkim' i robic wszystko 

klask i:Ale czas zapieprza....