|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wróciliśmy niedawno od tescowej. Córcia juz spi, wypiłmleko i padla. W sumie dzisisj spała az 30min Mam smaka na torcik czekoladowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
A ja ide zadzwonic do poloznej, mam nadzieje ze bedzie kazala przyjechac choc na KTG .
Nie naliczylam Od rana 10 ruchow a te ktore wylapalam byly slabe jak na poczatku ciazy.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Kabriela
![]() Oj cos mi szwankuje wizaz na androidzie |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ktosiula tez ogladam Master Chefa
licze na to ze nowe sezony seriali umila mi czas i go przyspiesza ![]() Dzidzia dziekuje za odpowiedz, jestes dla mnie kopalnia informacji |
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja póki co też do 10 nie liczę, skoro czuję ruchy to uważam, że jest ok. A dziecko nie zawsze jest ułożone przodem i wali mocno więc czasami są dni, kiedy czuje się ruchy deelikatniejsze. No ale nie wiem... Daj znać co powiedziała położna
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, dzwoń szybko, na pewno jest wszystko w porządu, ale warto sprawdzić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Trele na pewno wszystko jest w porządku. Czasami zastanawiam się czy my dobrze robimy stosując wszystkie zasady: liczymy, dbamy o dietę, stosujemy się do różnych zaleceń...i czy przez to same nie zapędzamy się w kozi róg zamartwiając się jak coś nie wychodzi tak jak powinno.
Oczywiście, spokój jest najważniejszy i dlatego wcale się nie dziwię, że dzwonisz do położnej i daj nam szybko znać co jest, jednak nie martw się na zapas....wiem, to trudne ale przynajmniej się postaraj....my Cię wspieramy i myślimy pozytywnie. |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Trele dzwoń i lec na IP, bo ni ma żartów:/
|
|
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba nie potrafię dać sobie na luz - a nawet bym powiedziała, że jestem przerażona jak to będzie z Niną ![]() Jeśli dojadę to jasne! ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364] Dziewczyny powiedzcie mi: jakie i ile podkładów poporodowych na łóżko??? Ja poprzednio nie kupowałam, ale teraz ponoć w moim szpitalu jest taki nakaz, że z gołą dupą trzeba na nich leżeć ;p 60x60, 60x90??? Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście? Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE] Ja kupuję 10 szt. 60x90. A biustonosz zaczyna mi spędzać sen z powiek 80E widziałam w H&M Cytat:
Jest bezpłatne, ale na NFZ, a ja chodzę prywatnie Na NFZ u nas kolejki kilkumiesięczne ![]()
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Angie - śliczny brzuszek! dzidzia - ooo, może Ty mi pomożesz w kwestii biustonosza Też potrzebuję 75H/75I Najgorsze jest to, że chyba czeka mnie zakup on-line, bo u bra ceny pewnie pewnie powyżej 150zł... A ja tyle nie mam na stanik Ty kupujesz stacjonarnie? Widziałam w necie sporo Alles Mama, na balkonetce też są polecane, ale boję się, jak one wypadną Nie chce mi się bawić w odsyłanie...I w sumie nie wiem, czy o dobrym rozmiarze myślę ktosiula - też mam 6pak Huggiesów, a poza tym mam jeszcze 3pak Huggiesów - jak mi nie podpasują, to chyba będę nimi okna myć Co do kamienia to wiem, ale za free jest na NFZ, nie prywatnie ![]() issia - szok z tym ZUSem! Oby dobrali się kobiecie do skóry ![]() anka - ja może nie będę się wypowiadać na temat Twojego TŻa, bo mi się scyzoryk otwiera na samą myśl, a myślę, że masz wystarczająco dużo stresów i zmartwień Życzę Ci tylko, żebyś podjęła najlepszą decyzję dla Ciebie i Twojego dziecka lineczka - za wózek!issia - za wózek! Fajna okazja Wam się trafiła, bardzo bogaty zestaw babku - pierwszy raz słyszę o takiej praktyce sprzedawcy w temacie kosztów wysyłki Ależ sobie klientów odstraszają!dzidzia - ja też od jakiegoś czasu czuję ruchy słabsze niż jeszcze niedawno. Myślę, że wynika to z tego, że Mała ma mniej miejsca niż wcześniej... Teraz nawet rzadko czuję takie typowe kopniaki, a bardziej takie uczucie jakby się przesuwała pod skórą... ryba - ja mam delikatną kreskę od pępka w dół... A włosy... Cały brzuch mam włochaty Takie jasne krótkie włoski, ale stoją dęba Mam nadzieję, że znikną Taszanta - owszem, w nosidełkach też się wozi dzieciaki ale zauważ, że te nosidełka na stelażu widziałaś w CH i w ikei, a tam jedziesz samochodem (z nosidełkiem), pakujesz je na stelaż i idziesz na zakupy - jest dużo szybciej i wygodniej niż z gondolą domii - widzę, że już zamówiłaś koszule. Ja będę brać prawdopodobnie z jednym rozporkiem, te dwa rozcięcia po bokach mnie nie przekonują Antibia - ale masz zapas! ![]() adoosienka - słodkości H&M'owe ![]() Trele - i jak? Co położna powiedziała? ![]() Pisałyście, że Bepanthen nadaje się na poranione brodawki... Ale nie trzeba go zmywać przed karmieniem? ![]()
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie polecam bialych dywanow w dzieciecych pokojow ani za jasnych scian A pierwsze noce byly masakra.Nieprzespane do 5. Moja sasiadka urodzila 6 tygodni temu. Pierwszy syn spal duzo. Drugi- 2 godziny w nocy, w dzien tez niewiele. Chodza jak zombi.Ja sie przy pierwszym nie wysypialam, wiec mam nadzieje, ze drugie da mi pospac trele-spokojnie- wazne ze sie wogole rusza. Moj dzis tez leniwy.Ale im dziecko wieksze, tym ruchy mniej intensywne.Nie ma juz kopniakow, tylko zmienianie pozycji. Popracowalam z mezem w ogrodku (wydawalam polecenia ) potem byl seksik i spotkanie ze znajomymi z dziecmi w wesolym miasteczku. Padam.
|
|
|
|
|
#3823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja dzis goscinny dzien (tata+jego zona),zlecial milo,szybko,intensywnie,f ajnie...no ale nie dalam rady,mimo cukrzycy zlamalam sie i zjadlam kawalek makowca...i pokryjomu jedno crispello milki,ale ciiiii....moje pierwsze slodycze od miesiaca chyba,wiecej sie to nie powtorzy. no i kupilam pierwsze pieluszki,oczywiscie musialam rozpakowac i sobie jedna wymacac zajrzalam tylko na sek.do rossmana po papier toaletowy,no ale jak zobaczylam napis promocja na pieluchy pampersa premium care i jeszcze do tego paczka chusteczek pampersa za 1zl. no to musialam! czy zaoszczedzilam cos to nie wiem,ale wyzuty sumienia mniejsze prez napis promocja
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
trele i jak? daj znać bo sie martwimy!!!
aja już po przepisie na życie- oglądam w necie, a że masterchef dopiero za godzine dostępny, znaczy ise teraz to za jakieś 20 minut bedzie to obejrzałam w odwrotnej kolejności ;D
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
Ryba master jest już w necie ja też będę oglądać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3826 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej wieczornie
Fajnie, że wreszcie jest ramówka jesienna w tv Mieliśmy dzisiaj gości, znajomi wpadli z dwójką maluchów w tym naszym chrześniakiem...dostał zalegly prezent urodzinowy i był spokój Byli obejrzeć chatę i już mały pobrudził ściany wzdłuż schodów podłoga się kleiła w salonie, bo ciągle coś wcinali, mała pluła....masakra Ale słodziaki z nich Maja dostała śliczne buciki Minnie Od jutra ruszam z prankiem Chcę sobie powoli poprać i póki jest w miarę pogoda, żeby wyschło na zewnątrz Wypiłam właśnie szklankę soku z buraków - nawet ujdzie ![]() Cytat:
Ja jak brałam lutkę to spałam w gatkach i wkładce, bo leciało, chociaż w nocy nie tak mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
świetne zakupy Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że zabawa udana, szkoda, że nie dło sie pospać ![]() Też mnie to czasem przeraża...a z drugiej strony już się nie moge doczekać mojej kruszynki Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Bardziej sugeruje sie tym co czuje niz jakims liczeniem. To moje dziecko, moj brzuch I ja dobrze wiem ze dzis nie ruszyla sie nawet polowy z tego co w jej naprawde ciche dni.
Jestem w drodze na IP , powiedzialy ze jesli chce to mam przyjechac, beda na mnie czekac .. Wiec jade. Odezwe sie jak bede cos wiedziala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
Od 15 minut próbuje sie zalogować na wizaż i nie mogę,przeniosłam się na laptopa i w końcu po kilku próbach się udało.Nigdy wcześniej tak nie miałam Byliśmy dzisiaj u teściów do południa no i trzeba było już zostać na obiad bo zaprosili więc nie wypadało odmówić. Ale się objedliśmy,ledwo się ruszyłam ![]() Dostaliśmy znowu pomidory,cukinie,winogron a,gruszki,kuraka,ciasto i soczek malinowy ![]() Wróciliśmy do domu,kawka z rodzinką i spanko. Ze 3 godziny,ta pogoda mnie dobija albo mamy żyłę wodną w pokoju ![]() Ostatnio ciągle bym spała,tak mnie morzy popołudniami.Ale mam nadzieję że tylko weekend taki leniwy był. Cytat:
![]() Cytat:
aczkolwiek nie wydaje mi sięCytat:
Cytat:
![]() He he nie wiem gdzie jest Kurdwanów ![]() O kurcze to cenowo rzeczywiście jest wielka różnica. W sumie co wpadło w oko ,tylko x landery i Euro passo jak oglądaliśmy. Anoula ![]() Babku Ale śmiszny ![]() I na spacerki tak jak większość zamierzam wychodzić nawet w wielkie śniegi.Oby tylko nie wiało i nie było poniżej - 5 i hartowanie malucha ![]() I w listopadzie nie będzie jeszcze zimy
|
||||
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Czekamy Trele na wiadomości i nie denerwuj się na pewno będzie wszystko ok i będzie dobrze.
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, tak nam ostatnio wychodzi że tylko weekendy są dla nas, ale wiedzieliśmy że tak może przez pewien czas być...
Nemosek ogólnie zauważyłam, że wizaż świruje, teraz mi na przykład w ogóle nie zacytowało mimo że mam zaznaczone. Trele czekam na wieści od Was |
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
O faktycznie świruje, bo też mi nie cytuje
![]() Trele na pewno ktg wyjdzie dobrze czekamy na wieści Nemosku śpij póki możesz ![]() fajny dzień i ile pyszności nawieźliście
|
|
|
|
#3832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się objem to mi wywala owszem bardzo.A tak jak jest dobrze opróżniony,miękki to i mniejszy mi się wydaje. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Ja mam dużo na brzuchu sterczących kłaków,ale jasnych ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Na zakupy owszem,ale na jakieś spacerki dłuższe nie. Mój tez tak czasem żartuje najpierw powie poważnie a potem sie śmieje ze mnie że potrafię tyle wsunąć ![]() Wychodzi z założenia że kochanego ciałka nigdy nie za dużo |
|||
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na spokojnie tym razem
![]() Cala noc nie spalam, dzisiaj pojechalismy do jego mamy I wzielam ja sobie na strone, ze tak powiem. Okazalo sie ze jej zwierzal sie troche bardziej niz mi I kobitka go usprawiedliwila odrobine I powiedziala, zupelnie jak nasza Dzidzia, zeby po prostu"odsunac sie" w miare mozliwosci (rozumie ze nerwy mi puscily I ze sama mialaby go ochote za ten stres jaki mi zafundowal udusic) , poradzila zeby zdystansowac sie I ze to "juz prawie koniec tej meki" z odstawka lekow. Takie kryzysy zaliczal, ze byl zgryzliwy jak jakis stary, umeczony zyciem dziad. Ale wzielam sobie sukinsyna na poprawke Poza tym mama TZ zrobila mi pysznie owocowo cukrowa kapiel I dala slodka zagryche, kochana powiedziala ze zawsze moge przyjsc I ze zwsze mi pomoze bo dam jej najwiekszy skarb jaki moze miec Pokazala mi kolejny zestawik jaki robi dla malego. Czapeczke, niedrapki I ocieplane stopki z bialej welny. Ach, zmiekczyla I uspokoila mnie tym wszystkim.... Pierwszy raz mama tz jest niczym zloto, wszystkie mamy bylych to byly delikatnie mowiac jak wiedzmy...
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
trele-daj znac, czy wszystko ok.
Tez cytowalam wiele odpowiedzi i wiekszosc mi sie nie wyswietlila ![]() Moj maly pobija rekordy w niespaniu.Spi ostanio od 21 do 6 i to wszystko. Dzis mielismy w planach wesole miasteczko i go o 11 polozylam, o dziwo spal 1,5 godziny.Skutek taki, ze nadal nie chce mu sie spac i wychodzi mi co chwile z lozka. W jego wieku dzieci spia o wiele dluzej.Eh a potem niewyspany jest. Ja tez zamierzam wychodzic w zimie. Inaczej nie dalabym rady, ktos musi odbierac synka ze zlobka i robic zakupy.Wiec od poczatku bedziemy na dworzu. |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Anka oby tak było, że ten detoks zaraz się skończy i wróci dawny Tż
![]() super, ze jego mam taka dobra i możesz na nią liczyć
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Trele, az zamarlam bo znam ten strach! Codziennie albo tata albo tz wsluchuja sie w moj bruch jak maly spi zeby "sprawdzic" co slychac .... Serio, warto dodatkowo sie osluchac przed wizyta u poloznej to zawsze daje jakas ulge jak sluchac te szybkie uderzenia. Trzymam kciuki za mala! Bedzie OK!
|
#3837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Domi Wzięłabym te z guzikami pośrodku.
Cytat:
Mama 2 balsamy do białego i kolorów i koncentrat do płukania. Cytat:
He he a kto po wstaniu przypomina człowieka ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Ale chwile trudne też się zdarzały ![]() Na pewno Majka przysypiała.Teraz już jest lepiej? |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3838 |
|
Rozeznanie
|
cos jest chyba zmobilna wersja wizazu:/ tez mi nie laduje sie dobrze,a na lapku smiga ok...pewnie cos sie za przeproszeniem zesralo.w takim razie postaram sie pelnic dyzur przy kompie oczekujac wiesci od Trele.
a ja zupelnie zapomnialam,ze to juz wlasciwie po wakacjach,wiec master chefa pewnie tez na tvn playerze poogladam,przepis na zycie juz dawno odpuscilam,chyba po pierwszym sezonie..pozatym chyba tvn nic dla mnie nie ma (dziwna jestem,malo telewizyjna chyba,wole sciagane seriale jak juz cos) |
|
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypraweczka się powiększa ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Sklep jest w Piotrze i Pawle- naprzeciw wejścia na salę.A co do ruchów, problem polega na tym, że mój Młody jest maleńki :/. Dlatego jego stłumione ruchy mnie niepokoją.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Oto, co znalazało się w naszych "Kubusiowych pudłach" po dzisiejszej wizycie w dziale dziecięcym H&M
:

KCIUKI DLA ANI
licze na to ze nowe sezony seriali umila mi czas i go przyspiesza 
Ja póki co też do 10 nie liczę, skoro czuję ruchy to uważam, że jest ok. A dziecko nie zawsze jest ułożone przodem i wali mocno więc czasami są dni, kiedy czuje się ruchy deelikatniejsze. No ale nie wiem...

Na NFZ u nas kolejki kilkumiesięczne 
Oby dobrali się kobiecie do skóry 
Życzę Ci tylko, żebyś podjęła najlepszą decyzję dla Ciebie i Twojego dziecka
za wózek!

pije cole I ide sie polozyc, mam nadzieje ze przysneła ..