|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
I po masterze... a co do włosków na brzuchu, też takie mam ta linia jest podobno normalnym zjawiskiem i to później po ciąży wraca do normy, włosy jaśnieją i już ich nie ma tak dużo....zupełnie nie wiem do czego One służą i po co się pojawiają ale we wszystkich przypadkach ciąż u moich sióstr były włoski a później ich nie było.
Tylko nie tak od razu po porodzie jakiś czas po porodzie się wszystko unormowało.
|
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Co do kup to podobne do jajecznicy,tak mi się przypomniało jak rano jadłam i skojarzyłam fakty
![]() Nie ma to jak przypomnieć sobie coś w najmniej odpowiedniej chwili Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Beatka,Ktosiula Długo pobalowałyście ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ledwo zniknęła, to był czas na nową .Alisa urodziła się z taką linią od pępka w dół. Miała ponoć z wiekiem zniknąć, ale do dzisiaj ją ma ![]() Acha, Aaby, bepanthenu się nie zmywa. Jest jadalny.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-09-01 o 22:11 |
|
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Trele bardzo dobrze zrobiłaś. Czekam na dobre wieści
|
|
|
|
#3845 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje że zaraz doczytam że wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Nienawidzę pisać z tego beznadziejnego latopiska Kociakpokaż foteczki koniecznie ![]() Mya Tez bym się wystraszyła ![]() Paulina to było trochę sprzatanka ale jak to po dzieciach ![]() Przynajmniej miło spędziliście czas ![]() Cytat:
Teraz smaruję już zwykłymi balsamami,zaakceptowałam siebie chociaż dawniej zazdrościłam koleżankom gładkiej,cielistej skóry.Wstyd było się pokazywać w stroju kąpielowym zwłaszcza od razu po zimie jak było się białym a tutaj takie kropy na udach brrr.Coż taki defekt kosmetyczny,może kiedyś i na to jakiś sposób się znajdzie. De Chyba Twoje samopoczucie psychiczne sie poprawiło co? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Kiedy się przeprowadzacie,rodzice opuścili już lokal ? ![]() Cytat:
![]() Dobrze że niedziela tylko raz zw tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój TŻ np wystaje więc żeby nie wyrzucać mama zdecydowała że zmieni tapicerkę i będzie na jakiś czas do salonu. Teraz jeszcze mama zdecydowała się jechać do Tunezji na 7 dni (miałyśmy jechać razem ale ja ze względu na ciążę zrezygnowałam), wylatuje w czwartek i tak mówią z tatą że po jej powrocie to się będą ostatecznie przenosić.
|
||
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Trele daj znać jak po wizycie na IP
Nadrobiłam Was ale nie mam sił odpisywać, spędziłam miły dzień z rodzicami... jednak ten dzień był dla mnie tak męczący że teraz padam na twarz Idę przytulić się do TŻta (choć nadal jestem na niego zła ale dobrze mi się zasypia jak się przytulę )Dobranoc |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadą odpoczać przed ostateczną przeprowadzką
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja z pytaniem
Polecacie jakieś leginsy ciążowe? Widziałyście gdzieś? Potrzebuję takich w sumie zwykłych, czarnych, tyle, że ciążowych i nie wiem gdzie się kierować szukać. Gatta, h&m czy może jeszcze gdzie indziej?
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3851 | |
|
Raczkowanie
|
jej udało mi się Was obczytać a nie było mnie raptem od wczorajszego południa.. ogarnęłam mój lumpeks i uciekłam do Mamy co by nie siedzieć i nie móżdżyć co mi jeszcze zostalo do zrobienia bo bym odwaliła coś głupiego jak znam siebie jak np skakanie po drabinach.. a NIE WOLNO ! rozwarcie całkiem nie zniknęło więc muszę być grzeczna
wczoraj u Mamy robiłam racuchy jezuuu już zapomniałam jakie one pyyyszne ![]() Mya1989 ja miałąm lepszą schizę... jestem na luteinie od ok.... hmm drugi m-c leci więc wiecznie gaciory i wkładki co mnie męczy.. wieczniie uczucie jakby ci po kolanach leciało.. no i budzę się pewnego dnia <poprzedni był obfity w prace domowe> a tam łapy całe we krwi szybki rzut oka pod kołdrę krwi brak więc wypad z łóżka tempem ekspresowym do łazienki... a koków mam może 5. myślałam, że na zakręcie nie wyrobię... na szczęście wszystko git.. a okazało się że mój nos w nocy spłatał figla i coś tam się działo... ale szok nie z tej ziemi...---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
a kupiłam też legginsy na fitnes :P u nas w jakimś CH chyba w Focus'ie jest taki wolno stojący kramik z legginsami.. one są bezszwowe i są elastyczne.. ale dla mnie super.. pod brzuch na brzuch.. nic nie ciśnie te z Gatty też bomba bo nie za grube i tańsze
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli kopie, to owszem; ale jeśli się przetacza, to wyłącznie wtedy, kiedy położę rękę.
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dziewczyny wszystko okey, jade do domu . Napisze jak dojade
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
uff
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem uda się złapać moment że widzę jak przepłynie,ale plum plum i koniec. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Uffffff |
|
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
Z ciekawości weszłam na komentarze allegro do tej hurtowni, co ją opisywałam wcześniej i stwierdzam, że zostałam potraktowana przez nich i tak delikatnie. Potrafią klientkę nazwać półmózgim Yeti
http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neg Matko jak się cieszę, że nie zdecydowałam się na żaden zakup u nich. |
|
|
|
#3860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trele- to teraz mozesz spac spokojnie. nemosek-no jest lepiej.Narazie.Mam nadzieje,ze ten dwutygodniowy dol sie nie powtorzy. Ale w mojej sytuacji chyba wiekszosc z was mialaby takie samopoczucie. Ale ludzi nie zmienie i nie mam na nich wplywu. Ale ciezko jest, gdy wlasna rodzina ma cie w d..e, matka nawet nie zapyta jak ciaza, siostra od maja nawet emaila nie napisze.A czlowiek sie zawsze staral o kontakt, przestal to widzi, ze nikt sie nie oddzywa i nie interesuje. Przykre to. |
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
De trudno czasami trzeba dać sobie spokój i przestać walczyć o taką rodzinę. Masz teraz swoją własną i to ona jest najważniejsza. Trudno na siłę nie będziesz super córką i siostrą, musi Ci wystarczyć, że jesteś super mamą
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
No nie da się ukryć
Buraki jakich mało. |
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się spać
![]() Czekam na info od Trele. |
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
co za buractwo, dobrze że nic u nich nie kupiłaś ![]() Może ich dopisać na pierwszą stronę w odradzanych? Iskra - oja ale musiałaś się przestraszyć ![]() Dobrej nocki mamcie za jutrzejsze wizytyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
No wiec ja juz w lozku ..
Przyjechalam , podlaczyli mnie pod KTG I godzine lezalam . Serce bije uff.. Po 20 min zaczela sie imprezka w moim brzuchu , widzac mine tej poloznej I mojego Tz poczulam sie jak idiotka . Tlumaczylam sie ze naprawde caly dzien prawie nic nie czulam a w tym czasie mloda tak fikala ze wszystko golym okiem bylo widac. Dostalam guziczek I mialam klikac kiedy cos poczuje . 40 min - 8 konkretnych kopniakow. Od 10 rano do 20 tez 8 Wyslali mnie do izby przyjec. Co tam widzialam ? 3 babki czekaly na 4cm rozwarcie zeby zostac przyjete , widocznie nie chcialy wrocic do domu. Jedna co skurcz to kladla sie na podlodze Moj Tz mowi ; ona chyba troche przesadza? Chyba nie mine miał najstraszniejsza z nas wszystkich. Wzieli I mnie . Pochwalili ze przyjechalam mocz I cisnienie ok. Brzuch odpowiada 38tc . Aha ; skurcze nie pisza sie zadne .. Nawet najmniejsze - szkoda. I tyle .. Zrobilam sobie wycieczke, dziecko ze mnie zadrwiło ) ale nie zaluje .. Przerazilam sie nie na zarty , nie moglabym spac. Teraz ze mnie wszystko zeszlo , padne jak kawka .. Dziekuje , niepotrzebnie sie martwiłyscie. ;** Aha .. W moim brzuchu znowu cisza , Od momentu jak przekroczyłam próg domu. Jutro sobie z nia pogadam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-09-02 o 01:02 |
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka pewnie szykuje się do ataku i dlatego taka cisza przed burzą. ![]() Dobrej nocki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Oto, co znalazało się w naszych "Kubusiowych pudłach" po dzisiejszej wizycie w dziale dziecięcym H&M
.

Na NFZ u nas kolejki kilkumiesięczne 

jezuuu już zapomniałam jakie one pyyyszne
szybki rzut oka pod kołdrę krwi brak więc wypad z łóżka tempem ekspresowym do łazienki... a koków mam może 5. myślałam, że na zakręcie nie wyrobię... na szczęście wszystko git.. a okazało się że mój nos w nocy spłatał figla i coś tam się działo... ale szok nie z tej ziemi...