Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 11:41   #1321
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Oglądam tvn24, ale obrońca Waśniewskiej się "spuszcza" w tej przemowie.
Przełączyłam się, to sobie posłucham
Czasem tęsknię za moją pracą

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:41   #1322
niebede
Raczkowanie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wrzucasz do pralki na delikatny program bez wirowania

ale to zabawkowy
Aż mi przypomniałaś jak miałam takiego zabawkowego pieska, który szczekał i robił fikołki ( czasami można spotkać handlarzy z takimi zabawkami). Kiedyś chciałam nakarmić tego pieska migdałem. Już więcej nie zaszczekał...

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:41   #1323
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

a ja wogóle słyszałam, że chłopcy: później się rodzą, później zaczynają chodzić, później można im odstawić pieluchy itp.... mam nadzieję, że to nie prawda

Angel - zdrówka
Nie, to nie jest prawda. Nie ma reguły. Siostrzenica męża późno zaczęła chodzić i jak na dziewczynkę późno zaczęła gadać-miała 3 lata. Ale jak już zaczęła to pełnymi zdaniami.Z kolei mój bratanek baaaardzo szybko chodził (nie pamiętam w którym miesiącu) ale zaczął gadać też późno.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Idę szykować krewetę, pewnie trochę to zajmie z moimi centymetrami w brzuchu Dziś stanowczo okupuję wannę, nie prysznic
Dasz radę?Jestem pełna podziwu

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja juz po ktg. Teraz czekam na lekarza bo jest na sali operacyjnej. Brzuch nadal cmi jak na @. Na ktg w ciagu godziny 7 skurczybykow z czego az 4 na 80%. Cos czuje ze moje dni sa policzone

Larysko ogromne gratulacje
Kochana zaskakujesz mnie Masz tp ten co ja, a ty już chcesz rodzić?:P

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
o to jest pomysł, musze zmolestowac TŻa w ogóle ostatnio mam mega złe samopoczucie i tylko chcę się przytulać
Ja też mam mega złe, dużo ryczę i buczę. I też chciałabym się tylko przytulać

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moje kosztowało 240 zł chyba
Jest bez szuflady

No ja jak się nie zbiorę jak w nocy się obudzę, a trochę mi się chce, to potem jak kaleka idę do wc

Spokojnie, to normalne

Tż jutro wychodzi na 100%
Będzie dziś
A jutro
Jupiiiiiiiiii oby już nic nie zmienili, bo ich zaciacham!

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

a ze mnei leci ciągle coś białego jak nigdy
Ze mnie też, ale gin w środę mówiła,że normalne to

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Przychodze zapytac czy ktoras rodzi a tu chyba Laryska juz urodzila GRATULACJE

u mnie nie wiem czy cos sie nie zaczyna dziac bo od wczorajszego wieczoru mam bole jak na @. Do tego mi niedobrze i przed chwila mnie przeczyscilo....ale skurczy zadnych nie czuje...chociaz brzuch od wczoraj caly napiety...nie wiem czy to normalne?
Kochana to dawaj czadu, chłopców nam trzeba!

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Hiv, hcv domyślam się, że to drugi raz w ciąży? Gin zlecił, czy sama chciałaś? Mi już drugi raz nie kazał, ale hcv sobie sama zleciłam drugi raz
Oczywiście,że drugi raz. Ale muszę mieć wyniki i zabrać do szpitala, bo akurat tego mi nie zrobią-gin zaleciła. A toxo sama chciałam sobie zrobić.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl nasza sheby tez jeść nie chce
No to słuchaj. Ogólnie te sklepowe żarcie to dla mnie syf, w większości popiół, jakieś momy itp. Ale niestety jak kończyło się porządne żarcie to kilka razy musieliśmy takie kupić. Whiskasów i Kitekatów nie tknęła nigdy, więc nawet nie próbowaliśmy. Raz kupiłam Felixa łososiowego, o dziwo zjadła, ale to też syf. Niestety nie ma w żadnym okolicznym sklepie bo pewnie bym kupiła jako pewniaka. Tej Sheby wcześniej nie testowałam,ale jak widać tylko łosoś wchodzi.
Gourmety jedynie jadła mi wszystkie,ale to też tylko w większych sklepach, a ja po samo żarcie kocie jeździć nie będę.

A tak to najczęściej kupuję jej Cosmę, to najbardziej uwielbia No i Shesira,Applawsa-moim zdaniem najlepsze karmy Z suchych Orijen.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:43   #1324
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
za to trzeba wstawać co dziecia.
2-3 razy to da się przeżyć.

Cytat:

Mogę wiedzieć gdziie w końcu rodziłaś na Śląsku ?
Bez zmian - w Mikołowie i jestem bardzo zadowolona. Położną miałam super (akurat trafiłam na tę samą babeczkę gdy 2 tygodnie wcześniej byłam z Mężem oglądać porodówkę i nasz lekarz się śmiał, że może na siebie trafimy ), opieka nad noworodkiem też spoko tylko nikt nic nie mówił sam od siebie i trzeba było pytać ale za to nigdy nie usłyszałam jakiegoś złego słowa czy pretensji, że nie potrafię czegoś zrobić przy dziecku. Przychodziły i pokazywały co i jak a po porodzie to nawet mi go od razu nie dały bo byłam padnięta i mdlałam podczas wstawania. Młody od razu ssał pięknie cyca więc też nie było problemu przystawianiem itp.
Bardzo się bałam naszego szpitala a niepotrzebnie.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:43   #1325
Aaamelkaa
Zakorzenienie

co kupowałyście do przemywania oczu dla dzieci ?
robię zamówienie w aptece internetowej
znalazłam
http://www.aptekagemini.pl/physiodos...ek-po-5ml.html
tylko 12 dawek ?
ile macie ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:46   #1326
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Aż mi przypomniałaś jak miałam takiego zabawkowego pieska, który szczekał i robił fikołki ( czasami można spotkać handlarzy z takimi zabawkami). Kiedyś chciałam nakarmić tego pieska migdałem. Już więcej nie zaszczekał...
zabiłaś pieska zabawkę migdałem

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:46   #1327
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Daj znać, bo sama teraz się nad tym zaczęłam zastanawiać Wydaje mi się, że chyba ktoś z rodziców musi się przejść do przychodni chociażby po to, aby wybrać lekarza i złożyć jakiś podpis nieodzowny
Zadzwoniłam. I zgłosiłam, że wyszłam ze szpitala. Pani poinformowała mnie, że przyjdzie teraz do mnie położna m.in. z deklaracją jaką doktorkę wybieram dla Małego
Czyli ja musiałam zadzwonić.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jaka po porodzie jest ulga wreszcie można się normalnie załatwić, nie czuć parcia na pęcherz, nie trzeba w nocy co godzinę biegać do łazienki
Ja właśnie niedawno robiłam pedikiur i jak to fajnie tak bez problemu schylić się

Zjadłam całą pakę biszkoptów. Normalnie dalej nie wiem co jeść. Na każdej stronie co innego jest napisane.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:46   #1328
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
znalazłam
tylko 12 dawek ?
ile macie ?
Używam soli fizjologicznej do oczu i noska właśnie w takich ampułkach tylko u nas w aptece są pakowane po 5 szt. Sporo tego wychodzi choć możesz jedną ampułkę podzielić na 2-3 razy.

M&M

Staś

Stary 2013-09-02, 11:49   #1329
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że ja mam opis usg wydrukowany,a wypełniony ręcznie, w karcie ciąży mam też ręcznie wpisane masculino.
Zobaczymy w piątek.

Oglądam tvn24, ale obrońca Waśniewskiej się "spuszcza" w tej przemowie.

Kurcze,szkoda,że nie mam tvn24, zobaczyłabym jak się Aruś męczy...

Cytat:
Przełączyłam się, to sobie posłucham
Czasem tęsknię za moją pracą
A Twoja praca jest związana z prawem?Bo ja po prawie, ale póki co zawiesiłam działania w tej kwestii...jakoś przestałam czuć powołanie...

Cytat:
znalazłam
tylko 12 dawek ?
ile macie ?
Ja mam 5 ampułek soli fizjologicznej, nawet nie wiem z jakiej firmy. To zawsze można dokupić jak coś. A przemywa się oczka chyba tylko przez pierwsze 3 tygodnie?

Pogadałam z T. podobno mój mąż urodził się bardzo długi i miał dłuuuugie stopy, podobno komicznie to wyglądało No i do dzisiaj mu zostało skoro ma rozm. 47. A nasza podobno też ma długie girki i stopki, bidulka.

Aaa no i wiecie co?Jeśli mój mąż w przyszły czwartek będzie miał dużo pracy to do szpitala może mnie zawieźć tylko T. Moi rodzice są wtedy na wakacjach, mój brat też. No i nie ma kto inny

Stary 2013-09-02, 11:49   #1330
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Ja właśnie niedawno robiłam pedikiur i jak to fajnie tak bez problemu schylić się
Noo schylanie też super. Wreszcie bez problemu mogę pomalować paznokcie w stopach

Bojatoja widzę, że Ty też już rozpakowana Gratulacje Systematycznie nas przybywa

M&M

Staś

Stary 2013-09-02, 11:51   #1331
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoniłam. I zgłosiłam, że wyszłam ze szpitala. Pani poinformowała mnie, że przyjdzie teraz do mnie położna m.in. z deklaracją jaką doktorkę wybieram dla Małego

Zjadłam całą pakę biszkoptów. Normalnie dalej nie wiem co jeść. Na każdej stronie co innego jest napisane.
w biszkoptach są jajka, żółtka podobno mocno uczulają, więc obserwuj maluszka
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:51   #1332
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co urodziły. Zgłaszałyście do ośroda zdrowia, że wyszłyście ze szpitala? Czy przy wypisie automatycznie 'idzie' taka informacja do ośrodka?
Jutro idę z Małym na pobranie krwi (kontrola poziomu bilirubiny i GGTP), a w pojutrze wizyta w poradni specjalistycznej.
Oczekuje też położnej środowiskowej.
zgłaszałam sama (tzn tż zgłaszał), ze szpitala do przychodni idzie karta szczepień, ale nie inf że wyszłaś z dzieckiem ze szpitala.
doczytałam ze już dzwoniłaś

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Przychodze zapytac czy ktoras rodzi a tu chyba Laryska juz urodzila GRATULACJE

u mnie nie wiem czy cos sie nie zaczyna dziac bo od wczorajszego wieczoru mam bole jak na @. Do tego mi niedobrze i przed chwila mnie przeczyscilo....ale skurczy zadnych nie czuje...chociaz brzuch od wczoraj caly napiety...nie wiem czy to normalne?
u mnie tak było dzień przed porodem

moje dziecko dziś po raz pierwszy zostaje na spanie w żłobku... z jednej strony fajnie, bo czasami ciężko dwójkę w domu ogarnąć samej, ale jakoś mi przykro, że tak mało czasu będziemy teraz razem spędzać
na wszelki wypadek ściągam mamę, gdybym dostała tel że Marysia za nic nie chce spać, a wieje dziś okropnie i wolałabym z Hanią nie wychodzić....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:52   #1333
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam
tylko 12 dawek ?
ile macie ?
Ja mam sól fizjologiczną Ale ile dawek, to nie pamiętam, a nie chce mi się sprawdzać

Cytat:
Dzięki za info U mnie ponoć nawet przy wypisie dają kartkę ze ściągą, gdzie teraz co załatwić

Co do jedzenia, to ja też już nad tym się zastanawiam

Cytat:
Używam soli fizjologicznej do oczu i noska właśnie w takich ampułkach tylko u nas w aptece są pakowane po 5 szt. Sporo tego wychodzi choć możesz jedną ampułkę podzielić na 2-3 razy.
Jesteś pewna, że można zostawić otwarte? Mi się wydaje, że jedna ampułka na jeden raz, że nie można używać otwartej drugi raz

Stary 2013-09-02, 11:52   #1334
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Musisz zdecydować czy jesz wszystko/prawie wszystko i obserwujesz dziecko-co zawsze wiąże się z ryzykiem- czy też wprowadzasz rygorystyczną dietę na początku (pierwsze 3 tygodnie) i wprowadzasz produkty stopniowo.
Są dwie szkoły, trzeba wybrać coś dla siebie

Stary 2013-09-02, 11:53   #1335
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wróciłam.

Zrobiłam sobie toxo IGM,hiv i hcv (? to na żółtaczkę) i poszło 92 zł

Jeszcze pojechałam po żarcie dla kota, bo ta głupia oprócz suchego nic nie jadła od soboty...
Skończyło nam się żarcie, a przyjdzie dopiero jutro pewnie... zawsze jej daję takie karmy gdzie ma normalne kawałki kurczaka lub ryby w jakiejś galarecie, nigdy jej nie daję żarcia przetworzonego. No ale tego normalnie w sklepie nie kupię, więc kupiłam jej w sobotę Shebę łososiową i cięlęcinę. łososia zjadła, a wczorajszą cielęciną pogardziła. Mąż pojechał do sklepu to nie było tej łososiowej, wziął jakiegoś kurczaka i indyka to znów nie zjadła... więc musiałam dzisiaj specjalnie po tego łososia jechać.
Czy wasze koty też są tak rozpuszczone?:m ur:
Nasze wciągnęlyby wszystko jak odkurzacz. Ale jeden z uwagi na problemy gastryczne może jeść tylko Royal Canina dla Maine Coonów, w chust drogie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Dziewczyny ale jaka po porodzie jest ulga wreszcie można się normalnie załatwić, nie czuć parcia na pęcherz, nie trzeba w nocy co godzinę biegać do łazienki
Ja jakieś dziwadło jestem, bo nie biegam w ciąży do łazienki częściej niz normalnie może mam jakiś mega pojemny pęcherz
Stary 2013-09-02, 11:53   #1336
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze,szkoda,że nie mam tvn24, zobaczyłabym jak się Aruś męczy...

A Twoja praca jest związana z prawem?Bo ja po prawie, ale póki co zawiesiłam działania w tej kwestii...jakoś przestałam czuć powołanie...

Ja mam 5 ampułek soli fizjologicznej, nawet nie wiem z jakiej firmy. To zawsze można dokupić jak coś. A przemywa się oczka chyba tylko przez pierwsze 3 tygodnie?

Pogadałam z T. podobno mój mąż urodził się bardzo długi i miał dłuuuugie stopy, podobno komicznie to wyglądało No i do dzisiaj mu zostało skoro ma rozm. 47. A nasza podobno też ma długie girki i stopki, bidulka.

Aaa no i wiecie co?Jeśli mój mąż w przyszły czwartek będzie miał dużo pracy to do szpitala może mnie zawieźć tylko T. Moi rodzice są wtedy na wakacjach, mój brat też. No i nie ma kto inny
dobrze jest przygotowany.

Fajnie za 11 dni zobaczysz Tuśke, u mnie już "TYLKO" 51 dni do TP.

Stary 2013-09-02, 11:56   #1337
Snow_White1
Wtajemniczenie

Matal - bardzo się cieszę, że TŻ wraca do domu
Stary 2013-09-02, 11:58   #1338
Natala84
Zakorzenienie

Larysa - gratuluje szybkiego porodu

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:58   #1339
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bezpośrednio, bo nie jestem adwokatem ani prokuratorem, ale na salach rozpraw spędzam dużą część dnia w mojej pracy

Stary 2013-09-02, 12:00   #1340
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Nasze wciągnęlyby wszystko jak odkurzacz. Ale jeden z uwagi na problemy gastryczne może jeść tylko Royal Canina dla Maine Coonów, w chust drogie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Ja jakieś dziwadło jestem, bo nie biegam w ciąży do łazienki częściej niz normalnie może mam jakiś mega pojemny pęcherz
No niestety,na to żarcie kocie trochę kasy idzie...Ale skoro założyliśmy sobie,że chcemy ją dobrze karmić tak jak samych siebie, to trzeba się tego trzymać. Zresztą już się przyzwyczaiła do lepszego żarcia, to nie mamy wyboru

Cytat:
dobrze jest przygotowany.

Fajnie za 11 dni zobaczysz Tuśke, u mnie już "TYLKO" 51 dni do TP.
Może będzie potem jakaś relacja na necie. On ogólnie jest dobrym karnistą (nie wiem po co to brał), szkoda,że prokuratorem w tej sprawie nie jest mój drugi wykładowca z KPK, to by było starcie tytanów

Nooo...11 dni. Już teraz ciągle sobie wyliczam co muszę zjeść przez ten czas, a czego nie będę mogła jeść długo po porodzie
A ty i tak pewnie urodzisz szybciej

Stary 2013-09-02, 12:01   #1341
misia332
Zakorzenienie

Naczytalam sie głupot, dlaczego dzieci są w położeniu poprzecznym i mam mega stracha przed tym USG

Stary 2013-09-02, 12:02   #1342
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
w biszkoptach są jajka, żółtka podobno mocno uczulają, więc obserwuj maluszka
Rany, to mnie zaskoczyłaś. Dobrze wiedzieć
Cytat:
Musisz zdecydować czy jesz wszystko/prawie wszystko i obserwujesz dziecko-co zawsze wiąże się z ryzykiem- czy też wprowadzasz rygorystyczną dietę na początku (pierwsze 3 tygodnie) i wprowadzasz produkty stopniowo.
Są dwie szkoły, trzeba wybrać coś dla siebie
Ja to jestem cykor i boję się jeść :Jezyk: Ale będę stopniowo wprowadzać produkty
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:03   #1343
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bezpośrednio, bo nie jestem adwokatem ani prokuratorem, ale na salach rozpraw spędzam dużą część dnia w mojej pracy

Oooo i jeszcze mi powiedz,że dużo piszesz na kompie?

W trakcie studiów starałam się o staż w sądzie, potem o stanowisko protokolantki, niby wszystko było załatwione w Urzędzie Pracy, a potem się okazało,że przyznali moje miejsce synowi jakiejś pani prokurator ( a mój tata to tylko radca prawny, więc nie ma takich chodów w sądzie jak prokurator)

Stary 2013-09-02, 12:04   #1344
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety,na to żarcie kocie trochę kasy idzie...Ale skoro założyliśmy sobie,że chcemy ją dobrze karmić tak jak samych siebie, to trzeba się tego trzymać. Zresztą już się przyzwyczaiła do lepszego żarcia, to nie mamy wyboru

Może będzie potem jakaś relacja na necie. On ogólnie jest dobrym karnistą (nie wiem po co to brał), szkoda,że prokuratorem w tej sprawie nie jest mój drugi wykładowca z KPK, to by było starcie tytanów

Nooo...11 dni. Już teraz ciągle sobie wyliczam co muszę zjeść przez ten czas, a czego nie będę mogła jeść długo po porodzie
A ty i tak pewnie urodzisz szybciej
na wp, chyba leci na żywo.

Ja też tak mam, że licze, ale gdzie musze jeszcze dalej jechac, co jeszcze dokupić, co zrobić w domu.

Najgorsze, że w domu chyba nie zwracają uwagi, że zaraz zacznie się 9 miesiąc.

Stary 2013-09-02, 12:05   #1345
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, to mnie zaskoczyłaś. Dobrze wiedzieć

Ja to jestem cykor i boję się jeść :Jezyk: Ale będę stopniowo wprowadzać produkty
W takim razie na 1 stronie Matal zamieściła co można jeść na początku według tej restrykcyjnej diety, może tak będzie Ci łatwiej?

Ja też jestem cykor, poza tym wychodzę z założenia,że jak będę stopniowo wprowadzać produkty to:

a) być może zaoszczędzę wielu nieprzyjemności brzuszkowych mojemu dziecku
b) jak coś się będzie dzialo to będę wiedziała po czym
c) sobie zaoszczędzę wielu stresów

A ja panikara jestem ogólnie

Stary 2013-09-02, 12:07   #1346
rubinka25
Rozeznanie

Uciekam trochę ogarnąć chałupę.

Mam nadzieję, że jak zajrzę tu później to pojawi się w końcu informacja, że kaśka zaczęła rodzić bo już męczy bułę strasznie.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:08   #1347
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Kaska to rodz ja moge poczekac do czwartku, przynajmniej troche chate ogarne jeszcze :P jedyny powod zeby juz rodzic to taki ze jt mam wizyte a lekarza 40 km od domu...a maz mowi ze nie chce sie z pracy urywac a ja mam fobie tam sama jechac ze np wody mi po drodze odejda

rany ja to chyba bede miala porod z zaskoczenia bo ja nie wiem czy to Bartosz czy skurcze
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:12   #1348
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz

Czesc dziewczyny!

Nie pocytowalo mi kurde :-/

Logoasia - przez noc podawałam mm, rano nakarmilam mała z cyca i resztę odciagnelam - wyszło 80 ml więc myślę, że całkiem dobrze. Zastanawia mnie tylko teraz fakt, że przez noc nie było żadnej kupki praktycznie przy każdej zmianie pieluszki była tylko kupka wielkości ziarenka grochu - czyli całkiem inna niż zwykle. Zwykle to cała pielucha zababrana kupka koloru musztardy i z ziarenkami. Czy to normalne?

Larysa - gratulacje

ciekawe czy któraś urodzi szybciej niż ja jako pierworodka chyba żadna jeszcze nie rodziła krócej niż 2 godz 47 minut?

Susanna - ja zaczęłam od diety takiej mega, teraz powoli wprowadzam inne produkty

Bojatoja - widzę że już wiesz, ale piszę żeby inne też wiedziały - trzeba duże zgłosić do przychodni (u mnie mąż to zalatwial) trzeba wypełnić deklarację

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-09-02 o 12:15
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:14   #1349
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale Mikołaj daje czadu

a dzisiaj "na wspólnej" łiiii
ja wlasnie obejrzalam

ale jestem zmeczona, ten weekend w wawie dal mi w dupke

mysle o pediatrze i nie chce sie przejechac jak na poloznej
podpisalam deklaracje na polozna jak byla u mnie, ale rzeczywiscie.najpierw powinno sie poznac polozna bo po tej wizycie mam niesmak i nie wyobrazam sobie ze bedzie do mnie przyxhodzic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 12:14   #1350
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Info od Laryski
"Jest już Ola, 3050 kg pojechałam przed 3 w nocy do szpitala a urodziła się o 7,10"

serdecznie gratuluję i uciekam na rozpoczęcie roku do szkoły

Wielkie gratulacje !!!!

Jest kolejny dzidziuś i to z samego poniedziałku

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości