|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Dziewczyny, jak ubieracie teraz maluchy? wczoraj byłyśmy z mamą na spacerze i było naprawdę chłodno, P. był w długim body, półśpiochach, bluzie cienkiej z długim rękawem, bluzie polarkowej z kapturem i przykryty ciepłym kocem ... na taką pogodę chyba pasuje już ubierać długie body, sweterek jakiś ciepły i kurteczka jakaś cieniutka, czy polarek na wierzch ... masakra, początek września
wczoraj naprawdę żałowałam że Młody nie ma czapeczki, dziś na szczęście przyszła zamówiona, wypiorę i będzie miał ... myślałam już o rękawiczkach i szaliczku/chuście pod szyjkę ![]() truj, truj ... dopiero tymi obrazkami mi uświadomiłaś co jest złego w tych tańszych nosidełkach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tam nie uważam żeby podanie dziecku czasem czegoś "niezdrowego" typu kubuś czy coś było czymś złym. już lepiej niech pije to niż colę. oczywiście nie mówię o podawaniu ciągle, tylko raz na jakiś czas. w ogóle można dyskutować, ale trzeba mieć szacunek do innych, każdy ma prawo wyrażać własne zdanie, ale nie jest to powód do obrażania innych osób! (a propos kłótni na tamtym wątku) Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-02 o 11:39 |
||||
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
hejka
tanio smoczki Avent : http://allegro.pl/smoczek-avent-phil...451747874.html |
|
|
|
#3633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przystojniak, jak wrażenia po? Cytat:
Wszystko u Was w porządku!!! My już po wizycie. Młoda nie chciała zakasłać, ale wszystko jest w porządku - dalej prawdopodobnie od śłiny, ulewanie od kopania, jestem zbyt wymagająca jsli chcę by moje dziecko się już przekręcało - do pół roku może to trwać. Alee jednak matka miała czuja co do głowy i dostaliśmy skierowanie do lekarza reha tylko terminy są tak listopad, grudzień A na zabiegi to laboga wolę nie pisać. Dała nam numer do kobitki, która prywatnie przyjmuje, ale do niej podobno też kolejki i kazała się powołać na nią i mamy wizytę jutro o 15. Lekarka mówiła, że nie dużo nam trzeba, wystarczy podobno jedna wizyta by nam pokazała co i jak, ale ona konkretnie się tym nie zajmuje, więc lepiej jak zobaczy nas specjalista. No i zadzwoniłam do kobity, powiedziałam co i jak a ona powiedziała, że w takim razie potrzebna jest szybka wizyta i mamy właśnie jutro. Mam nadzieję, że jest lepiej niż myślę No i uwaga waży 6700 No i źle ją karmimy, dlatego się pręży przy jedzeniu. Nie powinna jeść 7 razy po 90-120 a 5 razy po 150 i mamy próbować jej zwiększać. A ulewa bo za bardzo macha kulosami i robi się jej próżnia w brzucholu.
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
no ledwo ledwo. Przeszliśmy już na spacerówkę (rozkłada się na płasko), ale to głównie dlatego żeby Karolcia nie płakała. No ale spacerówka była atrakcją na dwa dni, teraz znów jest wrzask
![]() Justi ja też co do dodawania kleiku do mleka jestem na NIE przynajmniej na razie. Zresztą we wszystkich moich książkach o kleiku jest wspominane dopiero po 6 m-cu (przy mm).xal u nas też jest ciągle "ona jest głodna" - no bo przecież głodzę dziecko. Ale standardem jest "ona na pewno jest chora" Cytat:
aż się wzruszyłam |
|
|
|
|
#3635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jednoczęściowym. druga sprawa, chciałam jeszcze bardziej zaangazowac tatusia w sprawy malej. budowanie wiezi itd. mamusia jest 24 na dobe i już jej bokiem wychodzę, a tatuś wraca z pracy i mloda az kwiczy na jego widok - wtedy już mama może nie istnieć. plan był taki, ze oni sobie ten czas w wodzie spędzają razem. zaufanie, ze tatuś jej nie utopi no i ze znajoma mialysmy mieć czas na plotki, a ojcowie w wodzie...Cytat:
a czy wyniki miała od razu czy musi na to czekac powiedzmy iles tam tygodni?Cytat:
ok zostały 3 strony, ale to pozniej bo mala już wzywa
|
|||
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
no, no, jaki przystojniak! Pójdzie zarywać koleżanki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- gdzie kupujecie kombinezon?????????????
|
#3637 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z brzuszkiem są jeszcze delikatne problemy ale da się znieść ![]() Cytat:
![]() Przystojniak --- Dziewczyny tak się spytam dla pewności. Odkąd te problemy z brzuszkiem się skończyły to Julka sporo mi śpi. Obudzi się zje, pobawi chwilkę i śpi po 2-3 godziny. Czasami ma np 2 godzinki aktywności ale rzadko. Cz y to normalne. Ma 2 miesiące i pewnie tak ale wolę się spytać. Teraz też ma 9 tygodni i może mieć jakiś skok Ogólnie jest żywa, wesoła jak się obudzi, pogapi się na około, poogląda disco polo w tv No ale sporo śpi a ja nie jestem do tego przyzwyczajona. Wcześniej ciągle wybudzały ją te prężenia. Druga sprawa, to na mleku modyfikowanym mam napisane, że powinna jeść 6 razy dziennie po 120ml. Ona może z raz mi tylko 120 zjadła. Zazwyczaj je po 90 ml 7 razy dziennie. Czasem zje 60 ml ale po godzinie zje znowu 30. W między czasie dopajam ją wodą albo herbatką na trawienie. Czy to jest OK, że nie je tyle co na mm? Wydaje mi się, że gdyby była głodna to by płakała. Czasem jak zrobię jej 60 ml i się skończy to płacze o więcej.
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Hej, zaraz będę nadrabiała przy karmieniu, moja mama od dzisiaj jest na emeryturze i może przyjezdzać do małego i korzystając z jej pierwszego dnia wolności ja uwolniłam się do lumpa, łowy nie za duże ale jakie
sweterek george 1-1,5 y 14zł, rampers next 6-9 4 zł na wage
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
piękny sweterek!!!!!!
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy Wasz maluchy też mają ciągle otwartą buźkę? nie zwracałam na to uwagi nigdy, teściowa wczoraj się pytała mnie czy on tak zawsze ma no i faktycznie wiecznie otwarta buzia, w dzień i w nocy, być może ma 3 migdał więc będe musiała znowu isć do pediatry, pomyśli sobie że hipochondryczka ze mnie
|
|
|
|
#3641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny ten rampers!!! Sweter zresztą też. Mnie dziś TŻ nie chciał podwieść na lumpy, bo mu się wiecznie spieszy. Cytat:
Cytat:
|
|
#3642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jak zaglądam do lodówki to nie wiem co zjeść.. tak strasznie chce mi się jogurtu... albo serka.. a nawet zwykłego mleka ![]() kiedy ta skaza białkowa przejdzie Wiktorkowi Cytat:
witamy ![]() Cytat:
![]() i znam je już na pamięć, jak baterii zabraknie to mogę nucić bez pomyłki Cytat:
mój upodobał sobie spanie przy cycu, ale karmię go w pozycji leżącej (czyt. wygodnej również dla mnie ) i nie przeszkadza mi to (o ile jesteśmy w domu)za to noszenie na rękach mój kręgosłup strasznie znosi Cytat:
biedny Juruś..Jeteście bardzo dzielni, na pewno szybko przez to przebrniecie.. życzę Wam dużo siły i nieustannie trzymam za Was
|
|||||
|
|
|
#3643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi, jak te szare dresiki u Was się sprawdzają,jaki rozmiar macie ? (chyba 4 link) Bluza super, ale spodnie mają strasznie mocne ściągacze ![]() i mały ma po nich ślady nad kostką ![]() Cytat:
my szukamy kombinezonu w sumie kurtą też nie pogardzimy, bo nic nie mamy na zimę ![]() Cytat:
![]() my mamy tę matę i jesteśmy bardzo zadowoleni ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
oj dawno mnie niebyło na forum teraz wpadam znów na chwilke bo jak zwykle jak wejde na neta moja córa sie budzi i płacze a jak już zaśnie (co czasem graniczy z cudem) to śpi różnie, od 2 min do 1,5 h ale to rzadziutko i musi mieć dzień do spaniano wiec co u nas po krótce: 1. jutro mała kończy 14 tyg i jest coraz bardziej ruchliwa, wesoła, ale za to juz niepłacze tylko drze sie na całe gardło jak np. jest głodna 2.już jesteśmu po chrzcinach, mała spokojniutka była w kościele, aż bylismy z tz i moimi rodzicami w duzym szoku, ze niepłakała, całą msze wytrzymała. NIerobilismy imprezy dużej, najbliższa rodzina u nas w mieszkaniu, moi rodzice nam pomogli wszytsko przygotować. 3.Natalka nadal niechce leżęć w wózku jak nieśpi, chce odrazu na rece, wiec na spacery chodze sporadycznie i jak sie budzi to uciekam do domu bo nieda jej sie uspokoić by lezałą sobie jak inne dzieci grzecznie w wózku. dlatego tez unikam galerii, sklepów bo odrazu sie budzi i marudzi i chce by ja nosić 4.kolki mineły (niezapeszając) 5.wkońcu mój leniwiec zaczął dźwigać główke jak leży na brzuszku i próbuje już siadać sama bo robi próby podnoszenia główki jak leży na plecach 6. już moge w domu wiecej rzeczy zrobić niż wcześniej bo mała umie już posiedziec w leżaczku czy na macie sie poprzewracać na boczki, pobawić grzechotkami 7.zaprzyjaźniłam sie z dziewczyną która ma dziecko w podobnym wieku co moja i mieszka bliziutko wiec mam wkoncu w ck kogoś blisko do kogo moge na kawke wyskoczyć i wspolne tematy mamy wiec jest o czym pogadac 9. czesto jeżdzae z mała do rodziców , zaczelismy tez robic z mała wycieczki, bo chcemy ja przyzwyczajać do podózy, innych ludzi by "dzikus" niebyła, ostatnio bylismy w sandomierzu, niby blisko w miare od kielc ale dla mojej złośnicy kochanej to było wyzwanie w takim tłumie ludzi na rynku wytrzymać, ale dała rade, oczywiście na rekach spedzajac cały czas ![]() a i karmimy sie już tylko mm, bebilon je, wczeniej bebilon comfort, ale niechciała go pić, z kupkami był problem, sama z tż zmienilisy jej mlkeo, bo comfort to lekarz kazał dawac i jest spoko, je chetnie, choc mniej niż powinna bo czasem 60 ml, czasem 90 a max 120, a powinna niby 120 zawsze, no ale cóz jak niejadak to niejadek.... Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-09-02 o 13:19 |
|
|
|
#3645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My na basen wybierzemy się pewnie we własnym zakresie, to oboje będziemy w wodzie, ale na takim kursie, to zdecydowanie mąż by wchodził Ja i baseny średnio się lubimy ![]() Co do wyników teściowej, to nie wiem. Wiem, że wcześniej miała biopsję i guzki nie wyszły rakowe, ale tarczyca usunięta. Dziś pojechała po wypis ze szpitala. Dzień dobry, u nas ciężki dzień dziś, mała od rana nie daje się odłożyć i dużo krzyczy Mam nadzieję, że to skok i to chwilowe, bo jeszcze wczoraj była słodkim aniołkiem
|
|
#3646 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no tak dobrze sie nie znamy ale moj tez moglby sie nauczyc wlosy mi ukladac Cytat:
![]() swietny super sa te mundurki i jak mu poszlo ?Ja mojego ubrałam w długie body, bluze i przykryty kocem cienkim Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja też nie je tyle mleczka co powinna ale częściej niż jest napisane. Chyba jest OK
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
|
|
|
|
#3650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
wspolczuje nocy dzieki zdazyl wstal o 8 heer Cytat:
![]() A to juz przed apelem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() A ja mam taku termofor Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
On jest silny facet, musimy przez to przebrnąć.
|
|
#3653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
D. Chyba jeszcze nie kuma co go czeka heee Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
odsypiaja kolki heeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3654 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
no to super ze nie jest chora super waga daj znac co rehabilitant powiedzial Cytat:
helo syper ze kolki poszly w zapomnienie ![]() Cytat:
Kuba dalej bardzo lubi i spedza pod nia ok godziny dziennie, a ma 4,5 miesiaca ![]() swietny super sa te mundurki i jak mu poszlo ?Ja mojego ubrałam w długie body, bluze i przykryty kocem cienkim To fajnie wam sie udalo z wizyta, a co Cie niepokoiło? bo chyba pominelam Zobaczymy jutro bo pierwszy dzien w szkole ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A teraz od siebie hee Ja chyba nie moge sprzatac bo za duzo nadrabiania mam potem heee Aletak jak mowilam ogarnelam duzy pokoj poodkurzalam poscieralam kurze i jeszcze mam zwmiar cos zrobic ![]() M. Nie chce jesc zjadl dzisiaj o 5 - 150ml o 9 -20 ml o 11:30 60 ml masakra A i ma nowa zabawe zakrywa buzie pielucha i tak rytmicznie oddycha nosem ja lece bo mam wrazenie ze sie udusi odkrywam pieluche a on w smiech:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Czemu nie ma tu żadnej mamy z mojego miasta, z którą można by spotkać się na kawkę
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Mialan zamiar odniesc sie do wiekszej ilosci postow.. ale Mały jest dziś bardzo absorbujacy..
Strasznie marudzi i muszę kontynuować nadrabianie z tel, a on wisi na cycu ![]() Coś mi sie wydaje ze mamy kolejny skok Banka- ale masz cudnego pierwszoklasiste ![]() Salviae- świetne zakupy ja ostatnio kupiłam w lumpku śliczny spiworek za 18zl jak nowy ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
i z mojego ... Ubolewam nad tym bardzo, na spacerki nie mamy z kim chodzić
|
|
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do karuzelki to w takim razie się zaczynam poważnie rozglądać za nową ![]() O widzisz, a jak ja powiedziałam lekarce że karmię co 3h w dzień żeby było 7 karmień niż rzadziej i 6 żeby mniej łapczywie jadła i mniej ulewała to mnie pochwaliła, zgłupiałam już.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-09-02 o 14:38 |
||
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

wczoraj naprawdę żałowałam że Młody nie ma czapeczki, dziś na szczęście przyszła zamówiona, wypiorę i będzie miał ... myślałam już o rękawiczkach i szaliczku/chuście pod szyjkę 

znaczy wtedy mu powiedziałam, że robię on powiedział, że się nie zgadza, a ja powiedziałam 'ok'
wszystkie takie święte a potem i tak dziecku kupią kubusia albo sobie samo kupi w szkole

Więc TŻ i Sofia sobie smacznie chrapią a ja już po śniadaniu (o dziwo ból nie zabiera mi apetytu
Najbardziej się uśmiałam z kopytek Nelki i babcinego zgorszenia 

Ogólnie jest żywa, wesoła jak się obudzi, pogapi się na około, poogląda disco polo w tv 

biedny Juruś..

w sumie kurtą też nie pogardzimy, bo nic nie mamy na zimę 

Ślub 27. X. 2012