|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
za małegoprzestań takie głupoty gadać przecież to nie twoja winaCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Super! Aż zazdroszczę, moja chyba jednak nie przepada za wodą więc nawet nie szukamy.
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Xal, Magiusa, Bańka jak ma aktywność to ona kaszle z 10 razy na godzinę jak nie więcej. Kataru nie ma. Żadnych innych objawów tylko ten kaszel czasami suchy, a czasami odrywający. Fakt ulewa jej się wiecej, wiec może to to plus ślina
![]() Głupia już jestem ;/ Diabli mam sobowtóra Nelki, szooook są identyczni http://onlytheoriginalstyle.blogspot.com/
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
Kurde wizaz sie zrypał
![]() xal z babybjorn tylko w tym dziecko dobrze siedzi http://allegro.pl/nosidelko-babybjor...492259475.html ale cena juz powala, w sumie to nie trzeba być szpecem zeby popatrzec jak ulozone sa nozki i czy stawy biodrowe sa w dobrej pozycji nie wiem czemu te babybjorn sa tak popularne, ale po srednim zapoznaniem sie z tematem bym nie ryzykowała, gdyby nie to, ze trafilo mi sie nosidlo ergonomiczne w dobrej cenie to kupiłabym chuste na poczatek moj kocyk z matalan , mysia a jaki ty zamawialas ?
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji imienin Cytat:
![]() Jenny wszystkiego najlepszego z okazji urodzin no to nadrobione, do jutra mamusie
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
zabiegany dzień na maksa, jutro otwieramy nowy dział w firmie i proszę o kciukasy by dużo ludzi przyszlo i kupowało
mały byl bardzo grzeczny, wiec zdążyłam wymyć tam wszytskie podłogi - prawie 600 m2 więc jestem ledwo żywa i spadam spaćwgl jesień już chyba, zamówiłam małemu polarkowy kombinezon na te chłody - zobaczymy na żywo jak będzie wyglądał ' cya |
|
|
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj ma Najlepsze w tym wszystkim, że i ja chodzę i podśpiewuję teraz te nuty Strasznie łatwo tekst się zapamiętuje ---- Buu, chodzę dziś zdołowana. Mąż po dwóch tygodniach bycia w domu z nami wraca jutro do pracy Mam już tak strasznie dość bycia weekendową żoną Tak ciężko w tej Polsce o dobrze płatną pracę. W naszym mieście jest tak ciężko o jakąkolwiek robotę, że nie ma wyjścia i musi pracować w Warszawie.Zdaję sobię sprawę z tego, że niektórzy mają gorzej. Mają facetów za granicą albo siedzą w domu bez pracy i problemy z kasą ale to nie pomaga mi akurat dziś. Usiadłabym i wyła
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Salvi ja chyba dam sobie uszyć nosidło
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Salviae,
ja kupiłam babybjorn original za 100 zł i na tyle co go używamy to młodmeu nic nie będzie, mamy je ponad miesiąć a użylismy 2 razy na godzinny spacer w Zakopcu i 2 razy po bułki Kocyk sorki jednak z matalan zapomniałam już co skąd![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=198 Hump, my odpadamy jeśli chodiz o multi bo nie chce młodego po szczepieniu ciągnąć, ale w czwartek jak będzie ok to jak najbardziej
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapraszamy!a tatuaż będzie cuuuudny no to dziewczyny mogą razem swietowac, choć u nas imieniny to raczej zapomniane swieto ![]() ja tak pojeczalam na moje cyce, ze w nocy mialam wybor: laktator albo Nela i wypadlo na mloda zjadla na spiocha i obie moglysmy spac dalej nie ma jak symbioza masakra z ta izba celna... bratowa wyklocala się ostatnio na Wawelu, bo studenci i wykładowcy akademiccy maja znizke. a ona wykłada na kanad. uczelni. jedna babka bez problemu sprzedala jej bilet ulgowy, a inna stwierdzila, ze znizka tylko dla tych z unii i naszych. to nic, ze obywatelstwo ma podwojne i tez uważa się bardziej za "nasza" ![]() karuzelka mamy bardzo podobna, ale pewnie starszy model http://www.ceneo.pl/1719682 w naszej jest głupsze rozwiązanie z tym palakiem na którym wisi karuzela, ale już niedługo będziemy obnizac lozeczko, wiec może mniej mnie będzie draznic. moja siostra ma zastrzeżenia co do muzyki klasycznej Happy- mysle, ze nie warto placic za projektor w karuzeli, bo one już sa dużo droższe...u nas w rodzinie chłopaki maja takie zolwie http://allegro.pl/duza-lampka-lampa-...488239154.html a Nelka dostala biedronke http://allegro.pl/lampka-nocna-biedr...512176891.html fajna ozdoba pokoju, tanie to i naprawdę fajny bajer
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Bańka może nóż widelec odczytasz!
Może dla Michasia? Zaraz się kończy, a jest cudna ![]() http://allegro.pl/next-2012-musztard...500481439.html
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Justi widziałam te szyte na tablicy
fajna opcja Mysia no takie krótkie wypady to raczej nic ie nie stanie w sumie ja Kube tez nosze w pionie bo tak chce i olewam temat, ze niezdrowe oo ten twój kocyk własnie chciałam, fajniejszy niz moj
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Antoinette- weekendowa zono, ciesz sie calym sercem tym weekendowym mezem... Mezczyzna, maz, chlopak, przyjaciel, ojciec.. Wszystko w jednym prawda?
Zarabia na Was, wspiera, kocha. Czasem sie klocicie-to pewne, ale jestescie dla siebie najwazniejsi. Praca=wasze dobro. Docen.. Ja jestem sama, samiusienka. Nikt mnie nie przutuli gdy smutno i nie powie "bedzie dobrze" gdy potrzebuje. Nikt nie robi nic dla mnie i nie odciazy mnie.. Ani w weekend, ani w tygodniu, ani w swieto.. Pamietam jak marzekalam na 15scie h w pracy ojca Zu. Teraz wiem ze 15h sam na sam z dzieckiem to luksus w porownaniu z kazdym jednym dniem. Z kazda noca. Z kazdym placzem, bolem, problemem zmagam sie sama. Nie ma kogo spytac, poprosic. Nie ma najwazniejszego elementu ukladanki.. |
|
|
|
#3554 | |||||
|
Zakorzenienie
|
biedny Wiktorek
mam nadzieje, ze dzisiaj już zapomnial o bolu raczki. Gabrys to twardziel! fajnie, ze chłopcy sa tak inni. fascynuje mnie to, ze rodzeństwo może być zupełnym przeciwieństwem. jeden wrażliwy, niesmialy, przytulas, drugi odważny, wygadany i niczego się nie boi...fajnie tak pamiętam jak mamusia siemiokrotna ze szpitala opowiadala, ze kazde dziecko jest inne, kazde potrzebuje czegos innego i wnosi w ich zycie zupełnie nowe emocje trzymam kciuki za kolejne wizyty (ortopeda, kardiolog tez?) Cytat:
teraz ten jego niepokoj przeszedł na nas, a lekarz chyba wyluzował. ostatnio stwierdził, ze nie przybrala, bo pewnie upaly...zobaczymy co będzie w te srode. coraz częściej zastanawiam się czy wybraliśmy dobrego pediatrę niby opinie ma bardzo dobre, nie faszeruje antybiotykami, leczy od lat (bo mnie w dzieciństwie rowniez), ale jakos brak mi do niego zaufania. gadula straszna, zadaje pytanie, licze na konkrety, a dostaje wodospad slow i konkretnej odpowiedzi brak wychodzę glupsza niż bylam hehe.Cytat:
i o to mi chodzilo. mam tylko czasem problem z ta racjonalnoscia, ale może mi corka wybaczy hehe.Cytat:
Cytat:
choćbym miała zapłacić za pobyt jak w jakims wypasionym hotelu zazdroszczę Ci tego "mrowiska"! planujecie jeszcze rodzeństwo? Cytat:
i staram się kremow unikac, a to niezbyt rozsądne...o widze, ze Ada ma takie pytania jak ja. no to czytam dalej hehe |
|||||
|
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Człowiek nie docenia tego co ma tylko chciałby jeszcze więcej. Zawsze po jego dłuższym pobycie w domu tak się przyzwyczajam do tego, że jest, że potem strasznie boli. Trzeba się cieszyć, że mam wspaniałego faceta. Kocha mnie i Julkę nad życie i o tym muszę myśleć i odliczać dni do piątku ![]() Będzie dobrze Alicja Poznasz wspaniałego faceta dla którego będziesz całym światem tak jak dla Zuzinki
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-01 o 21:59 |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo takie http://womar.com.pl/section2.php?pag...delkaeco&zm3=0 nowe
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-09-01 o 22:05 |
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Banka - alez tn Misio powykrecany jak spi!
Gold-fish - uroczy silny chłopczyk! pięknie dźwiga glowke. jeszcze trochę i będzie siedział Cytat:
Cytat:
i to najpierw te oczne ![]() witamy kolejnego dzidziusia w 4 miesiącu! |
||
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn, jeśli dziecko dobrze przybiera oczywiście. U nas na szczęście troszkę lepiej, w sensie troszkę rzadziej te posiłki. A jak jesteśmy na spacerze to nawet do 3h czasem ją przetrzymam... Ale w domu tak kiepsko śpi, że częściej woła cyca A ja wierzę, że będzie lepiej i na mm nie patrzę ![]() Cytat:
Teraz wykąpaliśmy ją, zjadła z jednej piersi i zebrało jej się na opowieści, pogadała z 10min i zaczęła marudzić, dostała 2. cyca i znów gadulstwo więc zostawiłam ją TŻowi a sama czekam na koleżankę na skype, która się spóźnia na naszą randkę Ciekawe czy Sofia zaśnie z tatusiem. Ostatnimi czasy się nie zdarza...
|
||
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
może truję, ale będę truła do końca mojego istnienia tutaj
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lecha free w ciąży też Jakoś przemawia do mnie to, że skoro w kefirze, czy dojrzałych owocach jest więcej % niż w tych wyrobach chmielowych, to raczej są ok... Jeśli się mylę to mam nadzieję, że złych skutków mojej olewczości nie doświadczymy
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem za trzech i nic. najlepsze jest to, ze waga stoi w miejscu albo spada, wiec korzystam Vil - ekstra zbieg okoliczności z tym rehabilitantem! tego Wam było trzeba! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolina - sto lat dla Antka! rosne te nasze dzieci jak na drozdzach ![]() taaa, zaczynam 111 strone i końca nie widać. proszę isc spac i to już |
||||
|
|
|
#3566 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Co do zebow racja moze to trwac kilka mc ![]() Cytat:
wiem o czym piszesz ale kiedys zaponnisz jak ja zapomnialam ![]() cmok Cytat:
hee dopiero siadlam :banghead: rzeczywiscie super ![]() i po co ja prasowalam heee Cytat:
moj tez mial taki etap ale przy tym kaszlu pchal lapy do buzi i wiedzialam ze slina albo podczas spania .... Moj M. Juz nie pcha calej piachy do buzi tylko kciuka ssie dziad maly Cytat:
i obyscie wy tez przestali niedlugo![]() Ide pod prysznic jutro wazdy dzien dla D. Albo bardziej dla mnie heee bo on tylko mysli o tym ze musi odpowiednio wczesnie wstac zeby zdazyc polezec hiii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3567 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Vvgh, trzymam mocne kciuki za Jureczka i za Ciebie
![]() Cytat:
Mąż godzinę się z nią pobawił i padła ![]() Cytat:
Ale mnie się wydaje, że to jeszcze etap, kiedy akceptuje wszystkich ![]() Cytat:
A Ty najpierw nie chciałaś z Nelką być w wodzie? Moja teściowa w czwartek miała wycinaną tarczycę i w sobotę przed południem już była w domu Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3568 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Storyl - fajnie Was widzieć slodki synus i sliczna mama Cytat:
pierwszy foch bo cycus jest mamusi" "niektórych rzeczy córko nie przeskoczysz. ciesz się, ze kiedyś twoje cyce będą rownie fajne Cytat:
dlatego my stawiamy na drewno szmacianki i cisze hehe.Cytat:
i nawet "straszenie" (bo spotkałam się z czyms takim Vvgh - spinaj poślady i nadrabiaj! mam dla Jureczka kilka fajnych jeżowych aukcji ![]() Cytat:
![]() u dziewczynek niestety nie widać a może i stety :PCytat:
tez o nich pisałam. sa oryginalne za 80-100zl (z lampka np.) albo jakies tansze podroby za 30 :P ale my mamy tanie i nie narzekam (babcia ma za dużo wnukow )Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te nosidła, które wkleiła Gwizdak są ok, wydaje mi się, co? http://www.zielonamama.pl/pol_m_Nosi...iczne-148.html Bo mi by bardzo pasiło zamówić jedno Mysia, no karmienia co godzinę Ci nie zazdroszczę, ale tego, że ze smakiem je między 2-3h to już nieco tak, bo mój Daruś naprawdę je najczęściej co 3h i to czasami z buntem na początku, a całkiem nieźle się czuje jak je co 3,5h, a mnie to stresuje, bo chłopak nie ma jeszcze 3 mies i takie przerwy ?! To mi daje jakieś 6 karmień na dobę ( w porywach 7). Jedyne co ratuje tutaj moje zdrowie psychiczne w tej sytuacji, że póki co ciągle przybiera powyżej tych 140 gram tygodniowo ( czyli minimum), ale już naprawdę wcale nie dużo, bo może 180 gram. Mnie to stresuje, bo chyba każda z Was pisze, że jej dziecie pije co 2 maks 3 godzinki, a są tutaj starsze dzieci, a mój jakiś niejadek.
|
|
#3570 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej
ile stron do nadrobienia a tylko przez weekend mnie nie było Danielek się wczoraj pierwszy raz roześmiał na głos Cytat:
mój tp był 23 maja, Daniel się pospieszył 2 dni. A ochraniacz z ikei i ostatnio sie bardzo przydaje, bo bąbel się kręci w łóżeczku okrutnie...Cytat:
Wg naszego pediatry główka powinna być w tym wieku mniej więcej jak brzuszek i wtedy jest ok a i że dużo rośnie to normalne, bo sie mózg teraz intensywnie rozwija (3 i 4 miesiac) a te paluszki to mamy tak samo, zawsze od najmniejszego sie łapka otwiera![]() Cytat:
wystarczy tym popiszczeć i je dalej ja karmie a tż tym piszczy i tak ostatnio spędzamy dużo czasu, bo się nerwowy przy cycku robi...mam nadzieje że to minie |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

Całujemy wszystkie Ciocie i ich Maluchy 
za małego
przecież to nie twoja wina

Mam już tak strasznie dość bycia weekendową żoną 

buziak za troskę..
i o to mi chodzilo. mam tylko czasem problem z ta racjonalnoscia, ale może mi corka wybaczy hehe.
No i radzą całe a nie dwa łyczki jak ja to robię sporadycznie.
chociaż to też podebranie mężowi paru sztuk.

to nie po chrześcijańsku. Zaraz mi tu proszę brać kredyt 30 tysi na weselicho, rodzinę ugościć, nakarmić
,a potem spłacać ten kredyt latami. Indie, Afryka.. w dupskach się poprzewracało 

07.07.2012