Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 17:16   #3331
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Z tym sikaniem to u nas nie może udawac, ze nie on bo ewidentnie widać kiedy sika
A szyszki, moja koleżanka uczy techniki w podstawówce i na kółko zbierałyśmy , dwa wózki chyba więc jest okazja

Zasadziłąm poziomki mam nadzieję, że w przyszłym roku będe miała obfite plony i natchniona przez sąsiadke zaprawiaczkę, od poniedziałku zaczynam produkcje sałatki z buraków
Moje dziecko lubi się patrzeć jak skacze przed kinectem siedzi w leżaczku i się gapi godzine, lepsze niż zabawki
Tzn chodziło mi o to, że na noc moje dziecko śpi w łóżeczku, a takto zasypia gdzie jej pasuje A na brzuchu mogę pomażyć

za zasadzenie i tak na zaś za buraczki My robimy właśnie leczo. Tzn TŻ robi a ja go dzielnie wspieram

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Czy któraś kupowała może skarpetki dla dziecka na allegro i udało jej się kupić jakieś takie co to ich dziecko w 5 sekund nie zrzuci?
Bo ja nie mogę trafić w odpowiednie i wszystkie Mała zaraz skopuje a to idzie jesień i naprawdę niedługo z gołymi stopami nie da się wyjść
My mamy takie coś co zakłada się na skarpetkę i się one nie ściągają ale póki co najlepsze jakie trafiłam to ze smyka. Mam dwa rodzaje i żadne nie spadają. Niestety u nas z hm się zsuwają...

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość

No więc u nas tak:a salę operacyjną, a jak oddawałam go w ręce anestezjologa to mi się ręce trzęsły, bo wiecie ta babka była w takiej masce i całym tym stroju...

No ale ogólnie jest dzielny.
Ale już do końca życia będzie miał tą przetokę?
Dzielny facet!
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
projektor spoko ale my właśnie do zabawy a nie spania chcieliśmy:P znaczy spoko dla mnie, młody nie zauważa

ią a my się wybraliśmy na pyszny obiadek do restauracji i zakupy
No też ją mam, ale polazłam ostatnio i nie kupiłam nic, bo wypatrzyłam sobie w necie co chcę a nie było nic z tego co chce Pokazuj zakupy!!!

Właśnie wyjęłam ubrania, które były za duże na młodą. I w ogóle wyglądały na wielkie. Ja je dziś oglądam a one prawie wszystkie dobre Booosze ale mam kobicisko. I generalnie nooo duża jest już

Happy prócz tego kombinezonu to nic ciekawego nie ma, ale kombinezonu na 6-9 też nie ;/

Aaaaa Baby oddam sweter i 2 podkoszulki dla chłopakaaa za hmmm przesyłkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130831_171857.jpg (30,5 KB, 30 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-08-31 o 17:22
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:18   #3332
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Nasze zakupy z H&M

http://www.hm.com/pl/product/10670?article=10670-A
http://www.hm.com/pl/product/16171?article=16171-A
http://www.hm.com/pl/product/08291?article=08291-C
http://www.hm.com/pl/product/15486?article=15486-A
http://www.hm.com/pl/product/96800?article=96800-P
http://www.hm.com/pl/product/95638?article=95638-N te mamy granatowe i czarne
http://www.hm.com/pl/product/96800?article=96800-R
http://www.hm.com/pl/product/09313?article=09313-E
http://www.hm.com/pl/product/11203?article=11203-A

i skarpetki takie tylko granatowe i bez antypoślizgów
http://www.hm.com/pl/product/02662?article=02662-A

chyba wrócę jeszcze po czapki bo właśnie wyczaiłam, że są takie super z futerkiem
Stary 2013-08-31, 17:26   #3333
MoTyleKsw
Zakorzenienie

aaa świetne zakupy, u nas połowy z tych rzeczy nie ma, a czapek jeszcze nawet wczoraj na stronie nie było tych futrzanych, a w sklepie u nas już w ogóle. Chyba trzeba wycieczkę zrobić do łodzi.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

ooo a rękawiczek do nich nie ma, a na szwedzkiej stronie hm są i rękawiczki

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-08-31, 17:38   #3334
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
miłego dnia

no, kurczę, jak to można się głupio pomylić a cycuś zawsze na miejscu conie, ech jakby tak Ash doszła do tego czym można cycka zastąpić..
ja właśnie licytuję tego fp z miśkami, ale pewnie mnie przebiją i kupię tę wyspę marzeń, też ma jakieś światełko ponoć...a fajny jest ten projektor w miśkach?

co do mleka, no to bałabym się ryzykować, jak piszą, żeby dłużej niż miesiąc nie trzymać otwartego.

Banka, Ada
, żeby to była na 100% fizjologia i już!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Mały obejrzany przez rehabilitanta, niestety trzeba liczyć się z tym że przez pół roku raz w tyg musi ćwiczyć ze spacjalistą ale nie jest źle. tylko jeśli chodzi o koordynację ruchową jest jakieś 2-2,5 miecha do tyłu ... i możemy w ciągu 2 tyg mieć załatwione miejsce w ośrodku ulicę dalej od domu mamy, gdzie ten znajomy pracuje tylko muszę załatwić od pediatry jeszcze jedno skierowanie do neurologa. i chyba tak zrobimy, będziemy jeździć do mamy i od razu ćwiczyć jedyne co mogę robić z nim w domu to brzuszek ćwiczyć i naciskać mu na barki bo ma złe ułożenie, przez to nie radzi sobie z łepkiem na brzuszku i szyjki mu w ogóle nie widać. i nie trzymać do siedzenia, nie nosić w pionie, wszystko w poziomie bo ma niepewny łapek i źle mu się mięśnie wykształcą przez to.

super że powiedział konkretnie co i jak...
zobaczysz nadrobi te dwa miesiące szybciej niż Ci się wydaje
buziak dla Przemcia

Cytat:

No więc u nas tak:
jeden zabieg w narkozie już się odbył. Była to cystoskopia, miała ona wykryć czy mały ma zastawkę cewki tylnej, którą trzeba by naciąć. Ogólnie to badanie potrwało mega krótko, więc ucieszycłam się, bo myślałam, że nie ma tej zastawki. Niestety po chwili przyszedł lekarz z średnią miną i powiedział mi, że Jurek ma tą zastawkę, ale nie mogli jej naciąć, bo ma zwężony moczowód.. Narzędzie nie chciało przejśc, a nie byli na to przygotowani, więc próbowali go poszerzyć,ale nie szło. No i nerka jest w średnim stanie, więc trzeba będzie robić operację, odbaczyć ją i założyć tą przetokę co kiedyć Wam pisałam.... Mocz będzie odchodził przez brzuszek.

Tak więc za 2 miesiące znów się kładziemy do szpitala i znów dwa razy narkoza. POszerzanie moczowodu, a dzień później nacinanie zastawki.

Okropnie było nieść go na salę operacyjną, a jak oddawałam go w ręce anestezjologa to mi się ręce trzęsły, bo wiecie ta babka była w takiej masce i całym tym stroju...

popłakałam się jak to przeczytałam i sobie Was w wyobraźni zobaczyłam

kochana życzę Ci duzo sił ..
biedactwo malutkie ...
dla Jureczka

dziewczyny dzięki za odp. co do jedzenia

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:44   #3335
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
aaa świetne zakupy, u nas połowy z tych rzeczy nie ma, a czapek jeszcze nawet wczoraj na stronie nie było tych futrzanych, a w sklepie u nas już w ogóle. Chyba trzeba wycieczkę zrobić do łodzi.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

ooo a rękawiczek do nich nie ma, a na szwedzkiej stronie hm są i rękawiczki
szkoda byłyby super rękaiwczki do kompletu

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

kupon do H&M jakby któraś chciała

http://cdn.system.ipapercms.dk/iPape...GQN6BDBMBZ2LCA
Stary 2013-08-31, 17:52   #3336
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
chyba zacznę spać z małym w dzień, położyłam się do niego, wtuliłam go i przespał 3 godziny
No ja dokładnie to samo, już mi nie spał cały dzien, a marudził więc wzięłam go do łóżka, wtyliłam i błagałam by poszedł spać.
Spał 2,5h, szczerze mówiąc spał tak długo jak ja spałam obok, o 17:00 się obudziłam i stwierdziłam, że wstaję, weszłam do toalety i moje dziecko też już się obudziło ;p

Vil, zastanawiam się nad tym noszeniem w pionie, że masz to jako niewskazane...hmm...hmm.. ..my się dużo nosimy w pionie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:10   #3337
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Motylku jaki rozmiar??? Jak przynajmniej 68 to się piszę

Puchatkowa nam też wszystkie spadają

Vvgh Jurek to silny chłopak

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-08-31 o 18:12
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:12   #3338
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa, właśnie licytuje fisher price z miśkami...najwyżej krótko posłuży i będzie dla Łucji / Viktora
Może akurat Helence się spodoba no i ładne imiona dla kolejnego dziecka

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No niestety ciągle mam to z tyłu głowy.. że własnego dziecka nie potrafiłam wykarmić... jestem bardzo wymagająca w stosunku do siebie i baaardzo źle znoszę wszelkie porażki... wisi nade mną niezdane 5 razy prawko a teraz doszła nieudana laktacja... o prawko jeszcze planuje zawalczyć jak mama weźmie urlop i posiedzi z Antkiem, a laktacji niestety już nie odzyskam
Wiem co czujesz o mam niestety takie same myśli w kółko. Mam nadzieję, że przy kolejnym dziecku będę już spokojniejsza i uda mi się karmić, bo jednak w pewnych kwestiach będę już mądrzejsza.

Cytat:
Mały obejrzany przez rehabilitanta, niestety trzeba liczyć się z tym że przez pół roku raz w tyg musi ćwiczyć ze spacjalistą ale nie jest źle. tylko jeśli chodzi o koordynację ruchową jest jakieś 2-2,5 miecha do tyłu ... i możemy w ciągu 2 tyg mieć załatwione miejsce w ośrodku ulicę dalej od domu mamy, gdzie ten znajomy pracuje tylko muszę załatwić od pediatry jeszcze jedno skierowanie do neurologa. i chyba tak zrobimy, będziemy jeździć do mamy i od razu ćwiczyć jedyne co mogę robić z nim w domu to brzuszek ćwiczyć i naciskać mu na barki bo ma złe ułożenie, przez to nie radzi sobie z łepkiem na brzuszku i szyjki mu w ogóle nie widać. i nie trzymać do siedzenia, nie nosić w pionie, wszystko w poziomie bo ma niepewny łapek i źle mu się mięśnie wykształcą przez to.
Najważniejsze, że będziecie działać i na pewno będzie dobrze. Super, że ten znajomy Was skonsultowal i załatwi miejsce szybciej

Cytat:

No więc u nas tak:
jeden zabieg w narkozie już się odbył. Była to cystoskopia, miała ona wykryć czy mały ma zastawkę cewki tylnej, którą trzeba by naciąć. Ogólnie to badanie potrwało mega krótko, więc ucieszycłam się, bo myślałam, że nie ma tej zastawki. Niestety po chwili przyszedł lekarz z średnią miną i powiedział mi, że Jurek ma tą zastawkę, ale nie mogli jej naciąć, bo ma zwężony moczowód.. Narzędzie nie chciało przejśc, a nie byli na to przygotowani, więc próbowali go poszerzyć,ale nie szło. No i nerka jest w średnim stanie, więc trzeba będzie robić operację, odbaczyć ją i założyć tą przetokę co kiedyć Wam pisałam.... Mocz będzie odchodził przez brzuszek.

Tak więc za 2 miesiące znów się kładziemy do szpitala i znów dwa razy narkoza. POszerzanie moczowodu, a dzień później nacinanie zastawki.

Okropnie było nieść go na salę operacyjną, a jak oddawałam go w ręce anestezjologa to mi się ręce trzęsły, bo wiecie ta babka była w takiej masce i całym tym stroju...

I Ty też jesteś bardzo dzielna i tak trzymaj!

Cytat:

jak dla mnie najlepiej się trzymają te z h&m pakowane po 3 sztuki, nieściągalne są

a propo h&m, miałam kupon na -20% na dzieciowe i zaszaleliśmy zostawili 320 zł no ale 80 zaoszczedziliśmy

zaraz wrzucę foty:P młody został z babcią a my się wybraliśmy na pyszny obiadek do restauracji i zakupy
O takich piszesz? http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2013/V25%200147357%20002%2021% 202433%201.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&hmver=1&set=key[size],value[240x281]&call=url[file:/mobile/v1/product]
Bo mamy takie tylko inny wzór i też skupuje je natychmiastowo http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2013/V25%200179918%20002%2031% 202376%204.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&hmver=4&set=key[size],value[240x281]&call=url[file:/mobile/v1/product]

Właśnie sobie obejrzałem nową kolekcję i jest świetna także też muszę się wybrać na zakupy

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:31   #3339
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale już do końca życia będzie miał tą przetokę?
Dzielny facet!

Na rok.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

popłakałam się jak to przeczytałam i sobie Was w wyobraźni zobaczyłam

kochana życzę Ci duzo sił ..
biedactwo malutkie ...
dla Jureczka

Dziękujemy Kochana

Po narkozie mi się ryczeć chciało, bo on był taki dziwny, taki zamulony i płakał takim ochrypłym głosikiem
No ale nie było gdzie się wyryczeć. Siła i do przodu.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

A w nocy w szpitalu z Jurem musiałam spać na leżaku takim. Ja myślałam, że to jakieś gówniane łóżko polowe będzie, a wiecie co dostałam?!?! Fotel jak do opalania!!!!!!!!! Po drugim dniu dostałam przykurczu szyi od spania na tym . I w dodatku za to się płaci, ale na szczęscie ze względu na to, że ja karmię piersią to nie musiałam za ten szajs płacić.
Stary 2013-08-31, 18:42   #3340
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
O takich piszesz? http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2013/V25%200147357%20002%2021% 202433%201.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&hmver=1&set=key[size],value[240x281]&call=url[file:/mobile/v1/product]
Bo mamy takie tylko inny wzór i też skupuje je natychmiastowo http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2013/V25%200179918%20002%2031% 202376%204.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&hmver=4&set=key[size],value[240x281]&call=url[file:/mobile/v1/product]

Właśnie sobie obejrzałem nową kolekcję i jest świetna także też muszę się wybrać na zakupy
nie otwierają mi się

ale coś takiego tylko czarne i granatowe mam

http://allegro.pl/hm-nowe-skarpetki-...488567023.html
Stary 2013-08-31, 18:43   #3341
vvgh
Wtajemniczenie

Babeczki te, które mają zdrowe dzieci, CIESZCIE SIĘ Z TEGO CAŁĄ SIŁĄ!!! Nie musicie przechodzić tych cholernych badań, nie musicie dziecka co chwilę głodzić od 3 w nocy, by było na czczo i słuchać jak płacze, nie musicie bać się co powie lekarz. Na prawdę cieszcie się, że Wasze Misiaki nie cierpią.
Stary 2013-08-31, 19:06   #3342
Gwizdak
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Babeczki te, które mają zdrowe dzieci, CIESZCIE SIĘ Z TEGO CAŁĄ SIŁĄ!!! Nie musicie przechodzić tych cholernych badań, nie musicie dziecka co chwilę głodzić od 3 w nocy, by było na czczo i słuchać jak płacze, nie musicie bać się co powie lekarz. Na prawdę cieszcie się, że Wasze Misiaki nie cierpią.
Masz rację. Ja ja trafilam z moja mala.na oddzial hematologii i pnkologii, jak miala problemy z hemoglobina. Tam sie.napatrzylam na niemowleta na chemioterapii, dzieci ze skazami krwotocznymi i dzieci na pierwszy rzut oka bardzo cierpiace, ale nie zdiagnozowane... Ich matki.... Patrzylam na nie ze współczuciemiem i z podziwem za ivh sile. Jednoczesnie cieszylak sie, ze u nas moze nie jest najlepiej, ale i tak dobrze.

Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego synka. On jest silny Twoja sila bedzie dobrze. Przetrwacie to wszystko i bedzie dobrze. Organizm dziecka potrafi bardzo wiele

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:07   #3343
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

no co za pogoda. wychodzilysmy na spacer było piękne słoneczko a w trakcie a to desce a to słońce. a było i słońce z deszczem jednocześnie ... nie nadazalam przykrywac i odkrywac wózka.nA szczęście już w domu.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
1. no zajmuje sie malym, przede wszystkim kontroluje jego stan i pisze raporty o rozwoju. i mnie uspokaja ale wiesz, to tez nie standard. dostalismy ta pomoc tylko dlatego, ze miedzy tymi dwiema pierwszymi operacjami jest spore ryzyko, ze stanie sie najgorsze.
niemniej jednak - jak chorowac, to tylko w niemczech!

a co do 2. (to ja tez nie po chrzescijansku slubowalam, cholera jasna...)

co mi tu jeszcze sie chcialo napisac...
aaaa...
- jeszcze karmie i cycki sa spoko. nie uzywam nic specjalnego do biustu, ot moje mieszanki naturalne
- glod: ostatnio coraz wiekszy... jestem na minusie z waga, wiec sobie pozwalam, ale nie mam za bardzo kiedy, a i wybredna jestem... slodycze mnie nie ciagna...
- mlodemu chyba tez ida zeby tak nerwowo pakuje wszystko do buzi, slina jego jest wszedzie, no i ta rozpacz...

aa, Ash, wczoraj czytalam na niemieckich stronach o takim skoku zwanym faza przeklinania cyca dziecko wtedy pojmuje, ze nie jest jednoscia z mamusia, i ze cyc nalezy do mamy... i roznie sobie z ta swiadomoscia radzi. jedni wisza na cycu, inni pluja, bija i sie dra... rada jedna: przeczekac, przytulac. dac dziecku do zrozumienia, ze mimo ze nie jestescie jednoscia, to mamusia ukocha i pocaluje jak trzeba. i da cyca oczywiscie ta faza tyczy sie tylko dzieci na cycu
o proszę, a wyczytalas może kiedy zazwyczaj dziecko dokonuje tego odkrycia?

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No i wszystko kupione;-) ufff. Przed nami jeszcze wrześniowe ubezpieczenia,komitety itp;-)

mnie osobiście razi jak syn 5 letni mojej kumpeli woła: Ankaaa daj mi...

oj miałam o to pytać:-P ciągle bym coś jadła:-/

czeeeść:-D

Kurde wiecie co? Jak T. Skończył 10 tyg to dostałam coś jakby okres,takie plamienie kilku dniowe.
Teraz mały w poniedziałek skończy 13 tyg a ja dziś znowu @ dostałam:-/

oj początek szkoły to musi być niezły szok.finansowy. składkom na różne cuda pewnie nie ma końca...

Cytat:
Kiedy Wy macie czas tu być?
Mój ostatnio robi mały terror, bo ciągle chce być noszony!
W życiu nie mam czasu na kompa...
na telefonie podczas karmienia
Sofinka właśnie śpi mi na rękach i nawet przez sen ciągnie cyca więc szkoda mi ją odlaczac

Cytat:
ale super, że spotkałas mame tego rehabilitanta teraz ruszycie z kopyta i Przemo szbciutko nadrobi wszystko.

Vvgh kochana, az się serca krajach jak czytam przez co Jerzy musi przechodzic. Jesteście bardzo dzielna rodzinka
Sofia się jednoczy w walce. poniżej zdjęcie z polowania na zyrafy 1377968859502.jpg
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:20   #3344
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER

Cytat:

No więc u nas tak:

Matulu:-( ogromnie ściskam Ciebie i Jureczka!!!!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
no co za pogoda. wychodzilysmy na spacer było piękne słoneczko a w trakcie a to desce a to słońce. a było i słońce z deszczem jednocześnie ... nie nadazalam przykrywac i odkrywac wózka.nA szczęście już w domu.

oj początek szkoły to musi być niezły szok.finansowy. składkom na różne cuda pewnie nie ma końca...

Sofinka właśnie śpi mi na rękach i nawet przez sen ciągnie cyca więc szkoda mi ją odlaczac

ale super, że spotkałas mame tego rehabilitanta teraz ruszycie z kopyta i Przemo szbciutko nadrobi wszystko.

Vvgh kochana, az się serca krajach jak czytam przez co Jerzy musi przechodzic. Jesteście bardzo dzielna rodzinka
Sofia się jednoczy w walce. poniżej zdjęcie z polowania na zyrafy Załącznik 5385788

najdroższe już za nami,czyli książki,multum przyborów,farb,plastelin, pędzli,gumek,ołówków,piór niki,plecaki,pierdylion bibuł,bloków,kredek,nawet mydła w płynie szkoła sobie życzy. Do tego stroje na wf,obuwie zmienne też,chlebaki. I to wszystko razy dwa. Około 800ZŁ nie nasze. No ale taka kolej rzeczy.

Jeszcze ubezpieczenia,komitety...

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:29   #3345
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Życzę Ci kochana dużo siły a Jureczkowi duuuużo zdrówka i wszystkiego co najlepsze. Przykro się czyta to co piszesz, bardzo mi Was żal
Stary 2013-08-31, 19:54   #3346
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ten zestaw z peelingiem 150 i mi to starczyło na 2 miechy
ja od jakiegoś czasu używam kremów na biust i uważam że to obowiązkowa pozycja tak jak krem na twarz czy pod oczy i musi być dedykowany na biust, ja jestem zadowolona ale wiesz no liftingu nie zastąpi :P
Jak "dojrzeję" do tego zakupu to się do ciebie zgłoszę po instrukcje. Cena brzmi ciekawie, ale jeszcze muszę sobie wszystko poukładać tak, żeby znaleźć czas. Już znajduję czas na pilingi i maseczki na twarz, teraz muszę się zorganizować na więcej

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Czy któraś kupowała może skarpetki dla dziecka na allegro i udało jej się kupić jakieś takie co to ich dziecko w 5 sekund nie zrzuci?
Bo ja nie mogę trafić w odpowiednie i wszystkie Mała zaraz skopuje a to idzie jesień i naprawdę niedługo z gołymi stopami nie da się wyjść
A ja myślałam, że tylko moja tak ma
Za małe - spadają, za duże - spadają. Normalnie kilka razy jej na spacerze ostatnio poprawiałam, zakładałam, poddałam się, przykryłam pieluchą stopy. Wróciłam a sąsiadka : "o, bez skarpetek?" a ja "w wózku zgubiła"
Cytat:
jak dla mnie najlepiej się trzymają te z h&m pakowane po 3 sztuki, nieściągalne są
Hmmm trzeba będzie się przejechać, bo te najmniejsze skarpetki są już małe, większe mamy tylko grube, a jak powiadasz, że nieściągalne to jest to moja ostatnia deska ratunku. Następne będą gumki recepturki

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Mysia a takie skarpetki próbowałaś http://www.hm.com/pl/product/17142?article=17142-A bo są w różnych kolorach ... oczywiście o nieściągalność mi chodzi

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:58   #3347
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

super, że tak wnikliwie zbadał Przemcia! do dzieła

Dziewczyny, mamy ciemieniuchę Posmarowałam oliwką i teraz wyczesuję przed kąpielą czy po/ w trakcie?
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:06   #3348
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Sofia się jednoczy w walce. poniżej zdjęcie z polowania na zyrafy Załącznik 5385788

I jak się młodej żyrafa podoba?! Rzeczywiście hicior jak u Heleny?

Cytat:
super, że tak wnikliwie zbadał Przemcia! do dzieła

Dziewczyny, mamy ciemieniuchę Posmarowałam oliwką i teraz wyczesuję przed kąpielą czy po/ w trakcie?
po

Vil
Dobrze, że trafiliście na tego człowieka!!! A w jakim celu masz naciskać na barki? I generalnie w końcu na co jest reha na asymetrię? Będziedobrze, musi być,

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-08-31, 20:06   #3349
Veronic
Wtajemniczenie

hej hej Dziewczyny, nie mam za bardzo czasu na wizaż
nie nadrobię Was

vvgh- życzę dużo zdrówka dla Małego i dla Ciebie ogromne ilości wytrwałości

dzisiaj pierwszy raz spędzam noc sama z W , Tż pojechał na rodzinną wielką imprezkę ,

ale synuś wieczorem zrobił mamie niespodziankę i zrobił kupę;D potem kąpiel ,cycuś i spanko praktycznie od razu, i śpi już od 19:30

chociaż to, bo dzień z Młodym wygląda fatalnie jestem padnięta
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:13   #3350
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Aaaa idę jutro na lumpy, gdzie często i gęsto mają fajne zimowe kurtki i kombinezony, przejściówki. Mogę którejś spojrzeć, ewentualnie wysłać mmsa ze zdjęciem jeśli któraś nie ma i szuka czegoś

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-08-31, 20:14   #3351
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyczesuję i przed i po

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:17   #3352
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Po narkozie mi się ryczeć chciało, bo on był taki dziwny, taki zamulony i płakał takim ochrypłym głosikiem
No ale nie było gdzie się wyryczeć. Siła i do przodu.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

A w nocy w szpitalu z Jurem musiałam spać na leżaku takim. Ja myślałam, że to jakieś gówniane łóżko polowe będzie, a wiecie co dostałam?!?! Fotel jak do opalania!!!!!!!!! Po drugim dniu dostałam przykurczu szyi od spania na tym . I w dodatku za to się płaci, ale na szczęscie ze względu na to, że ja karmię piersią to nie musiałam za ten szajs płacić.
kurcze, az mi sie przypomina... brrrr! ale dzielnie to Jurek przyjal na klate! ile czasu byliscie w szpitalu? moglas byc z malym caly czas?
moj wiekszosc czasu lezal na intensywnej i w nocy byl beze mnie... a i jego placzu dlugo nie slyszalam, bo do operacji byl na lekach i czasem tylko pisnal, tak nagle i przerazliwie... a po operacji jeszcze pare dni byl intubowany i nie wydawal dzwiekow mozecie mnie wysmiac, ale bylam przeszczesliwa, jak w koncu uslyszalam placz mojego dziecka!
Cytat:
podpisuje sie
Cytat:
ta faza zaczyna sie jakos kolo tego skoku z 12. tygodnia, moze trwac troche... zalezy jak dziecko sobie z taka nowinka radzi
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:22   #3353
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja czekam aż w biedronce znowu pojawią się majteczki do kąpieli Dada, widziałam u kuzynki, kupiła chyba jeszcze zimą. Świetne są.. i cenowo też fajnie wychodzą, przydałyby się na zajęcia na basenie
a my mamy kąpieluszki i nie musimy kupować pieluszek do pływania
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ubrałam małemu pierwszy raz rajstopy bo dostal uwaga aż 7 par od teściowej jak sie urodził wgl nie wiem po co dziecku na lato kupować i jeszcze co odwiedziny się pyta a czemu rajstopek mu nie założylaś?

ja dziś Bartkowi założyłam wieczorem bo kupiłam jedne z lidlu wyglądał śmiesznie ale na jesień się sprawdzą

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
a my kupimy zapas 3 , bo dziś kończymy 2 i przechodzimy na 3
o to małą dupkę musi mieć W.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kupuj 4
a o majtki-pływaczki dopytaj na basenie, bo u nas one sa w cenie karnetu...tez chciałam zrobić zapasy. mamy jedna paczke jak sami zdecydujemy się pojsc na basen.
u nas nie ma no ale tak jak pisałam do Lonely - my mamy kąpieluszki
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A właśnie jak robicie jak dzieci śpią a pora karmienia się zbliża? Jak moja śpi już prawie 4h od karmienia to ją budzę, żal mi jej, ale nie chcę żeby miała przerwy w karmieniu dłuższe niż 4h w dzień.
Ja tam uważam, że Bartek już za duży na budzenie śpi ile chce
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Dzwoniła środowiskowa, że chce jutro przyjść i odwiedzić Kubę. Już się boję wizyty, bo to taka starsza kobietka i może mieć swoje zdanie na temat np spania Kuby w nocy na brzuszku, czy noszenia Go w pionie (ale co ja zrobię jak mój skrzat tylko to toleruje). Muszę zatem ogarnąć mieszkanie, ale taaaaak mi się nie chce, że szok
Jeszcze do Was chodzi?? no i jak nie chcesz to jej nie mów o tym co robisz

a co do szczepień to chodzę sama - zdrowe dzieci przyjmują do 14:00 a M. wtedy kończy pracę.. ale dajemy sobie świetnie radę

nadrabiam pooowoooli

Stary 2013-08-31, 20:24   #3354
cloche
Zakorzenienie

aaa
Mysia!!! te bodziaki w paski to latwo przechodza przez glowe? maja mocny, w sensie solidny material, czy raczej taki cienki rozlazacy sie? bo chcialam pare kupic.. i ten dresik szary tez
Stary 2013-08-31, 20:34   #3355
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Teraz mam chwile zeby usiasc i poczytac was. Niestety jeszcze nie bede sie odnosic do postów, bo was nie ogarniam
Widzialam, ze niektóre z was mialy zanik laktacji. .mnie chyba też to spotkalo i ryczec mi sie chce jak sobie pomysle, ze juz ten ssak maly nie bedzie tak blisko...walcze dalej, ale slychac ze malej w brzuchu burczy
Za to fajnie sie Woombie sprawdza po kapieli dziecko odkladam do wyra i nawet czasem smoczka nie potrzebuje, moment i spi.
Czy ma ktoras mate FP rainforest ta kwadratowa?
No i w koncu sie pokazemy- Hania(2 miesiace)

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377974062118.jpg (58,8 KB, 73 załadowań)
Stary 2013-08-31, 20:40   #3356
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
Może uda mi się wbić do Was jakoś termin miałam na początek czerwca ale niunia się cisnęła za bardzobyłam ze skurczami w szpitalu,wyszłam a następnego dnia wróciłam bo odeszły mi wody i tak oto Od 9 maja ma córeczkę Karolinkęwczoraj byliśmy na szczepieniu i temperatura skacze,obrzęki na nóżkach
Nierozkminiam jeszcze jak odpowiadać, cytować itp. ale może ogarnę to niedługo
Cześć

Cytat:
Dziewczyny, jak myślicie, jest sens kupować leżaczek jak dziecko ma 4,5 miesiąca? jak długo dzieci w nim siedzą? ale z drugiej strony musi coś być żeby w nim sobie pólleżał jak gotuje czy coś i chce go koło siebie .... pytam bo my mamy taki leżaczek z "daszkiem" i Przemek już zahacza o niego, jeszcze z 3 cm i wyrośnie ....
o to dobrze, że go nie kupiłam

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
były jeszcze fajne smoczki night time, ale nie widze swiecace w ciemności niby bajer - ale ulatwia pewnie zycie (znalazłam u rodzyneczek) http://allegro.pl/avent-smoczek-nigh...481672344.html
ja kupiłam ale innej firmy, świeci może z godzinę a moje dziecko i tak odrzuciło smoka

Cytat:
tylko widzisz on się najada bo mleko ma ile potrzebuje i po karmieniu nie chce mm:/ ale godzinę czy 1,5 później znowu chce cyca i zapycha z 10 minut ale chyba na noc dostanie mm, albo go nakarmię przed snem moim, a po pierwszej pobudce mm, mam mętlik w głowiemoże przeprowadzka do jego pokoju i woombie jak przyjdzie pomogą
obrazek dla Ciebie

moja szwagierka karmiła 8 miesięcy, mała wisiała na piersi non stop, inaczej się darła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1208762_10151544420266765_1793981891_n.jpg (96,9 KB, 27 załadowań)

Stary 2013-08-31, 20:52   #3357
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Teraz mam chwile zeby usiasc i poczytac was. Niestety jeszcze nie bede sie odnosic do postów, bo was nie ogarniam
Widzialam, ze niektóre z was mialy zanik laktacji. .mnie chyba też to spotkalo i ryczec mi sie chce jak sobie pomysle, ze juz ten ssak maly nie bedzie tak blisko...walcze dalej, ale slychac ze malej w brzuchu burczy
Za to fajnie sie Woombie sprawdza po kapieli dziecko odkladam do wyra i nawet czasem smoczka nie potrzebuje, moment i spi.
Czy ma ktoras mate FP rainforest ta kwadratowa?
ona mi przypomina Helcie od happy cudna!
ja mam ta mate, fajna jest ale nie mam porownania do innych
Stary 2013-08-31, 20:56   #3358
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A propos swojego odbicia w lustrze, to dzieci się nie rozpoznają. Podobno dopiero około drugiego roku życia dziecko jest w stanie skumać, że ten ktoś w lustrze, to ono. Można to sprawdzić np. poprzez przeglądanie się dziecka w lustrze, później maznąć mu kremem kropkę na nosku i znowu pokazać w lustrze. Jeśli będzie chciało zmazać krem rączką na swoim nosku, to znaczy, że się poznaje, a jeśli będzie próbowało zmazywać na lustrze, to jeszcze nie. Ciekawe czy to tak działa.

Terrorysta dalej kima, więc nadrabiam.
nie wiedziałam o tym

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Pierwsza wizyta środowiskowej. Położna przychodziła do 6 tyg życia Małego, a teraz przejęła Go środowiskowa.
do nas chodziła położna... środowiskowa była 4 razy, powiedziała, że jeśli będzie potrzeba to mamy dzwonić to wpadnie jeszcze i koniec

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
t
kurcze a u nas już jest problem z "obcymi". Karolcia zaczyna się bać ludzi, w ogóle ona od urodzenia mało komu dawała się brać na ręce a teraz to też tylko mama i tatuś. Chociaż to może kwestia jej noszenia, bo ona wybredna jest i jak już kiedyś pisałam uznaje noszenie tylko jak do odbicia albo samolocik. No i nie można jej ściskać.
zazdroszczę mój się chętnie nosi
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja juz od jakiegos czasu znowu spie z Tztem a W spi sam w swoim pokoju

Cytat:
d
nie mogę Jej oduczyć pchania paluchów do buzi, aaaaaaaaa
ZABRANIAM Ci oduczania jej tego! dziecko ma pchać paluchy do buzi! Im głębiej, tym lepiej! (cofa sobie wtedy odruch wymiotny) No i nasze dzieci teraz będą wszystko pchały do buzi

czy to znów podpucha

Stary 2013-08-31, 21:02   #3359
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Masz rację. Ja ja trafilam z moja mala.na oddzial hematologii i pnkologii, jak miala problemy z hemoglobina. Tam sie.napatrzylam na niemowleta na chemioterapii, dzieci ze skazami krwotocznymi i dzieci na pierwszy rzut oka bardzo cierpiace, ale nie zdiagnozowane... Ich matki.... Patrzylam na nie ze współczuciemiem i z podziwem za ivh sile. Jednoczesnie cieszylak sie, ze u nas moze nie jest najlepiej, ale i tak dobrze.

Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego synka. On jest silny Twoja sila bedzie dobrze. Przetrwacie to wszystko i bedzie dobrze. Organizm dziecka potrafi bardzo wiele

Dziękuję Ci
Tak,też się napatrzyłam na różne dzieci chore i to na prawdę ciężkie, no ale musimy dawać radę, zawsze sobie mówię że gorsze są przyopadki.
Stary 2013-08-31, 21:02   #3360
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Świetne zakupy!
W poniedziałek wybiorę się po te szare dresowe spodnie i po skarpetki
Właśnie o te białe z antypoślizgami się pytałam, czy to takie kupowałaś i już wiem, że takie tylko nie antypoślizgowe i nie białe
A ten drugi link co się u mnie nie otwierał to chodziło mi, że mamy takie co są w dupakach np. z napisem mum+dad=me i one zjeżdżają Młodej zawodowo
I nie wiem czemu nie mogę skopiować właściwych linków? Nie udaje mi się pokazać ich tak jak Ty pokazałaś swoje zakupy

Cytat:
[/COLOR]kupon do H&M jakby któraś chciała

http://cdn.system.ipapercms.dk/iPape...GQN6BDBMBZ2LCA
Dzięki! Wystarczy wydrukować i pokazać przy kasie?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
[/COLOR]Puchatkowa nam też wszystkie spadają
No właśnie zastanawiam się co to za metodę ma Motylek, że im nie spadają

Cytat:
nie otwierają mi się

ale coś takiego tylko czarne i granatowe mam

http://allegro.pl/hm-nowe-skarpetki-...488567023.html
Dzięki, już wiem za czym patrzeć

Cytat:
Oj to prawda to co piszesz Tak często narzekamy na takie drobne problemy, które nie są wcale problemami w stosunku do innych Trzymam za Was mocno kciuki!!! Za Ciebie i Jureczka przede wszystkim.

Cytat:
Super!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że tylko moja tak ma
Za małe - spadają, za duże - spadają. Normalnie kilka razy jej na spacerze ostatnio poprawiałam, zakładałam, poddałam się, przykryłam pieluchą stopy. Wróciłam a sąsiadka : "o, bez skarpetek?" a ja "w wózku zgubiła"
Hmmm trzeba będzie się przejechać, bo te najmniejsze skarpetki są już małe, większe mamy tylko grube, a jak powiadasz, że nieściągalne to jest to moja ostatnia deska ratunku. Następne będą gumki recepturki

[/COLOR]Mysia a takie skarpetki próbowałaś http://www.hm.com/pl/product/17142?article=17142-A bo są w różnych kolorach ... oczywiście o nieściągalność mi chodzi
No właśnie już też nad gumkami dumałam, ale nie wiem czy to zdrowe dla nóżki dziecka

Te skarpetki o splocie warkoczowym powinny się dobrze (lepiej niż inne) trzymać właśnie przez ten splot. Muszę za nimi popatrzeć tylko widzę, że one są na innym dziale niż niemowlęce i pewnie dlatego jeszcze mi w oko nie wpadły.

Cytat:
My też mieliśmy ostatnio i to sporą. Próbowałam już i xerial capilaire i olejuszą a w końcu samą oliwą z oliwek i to pomogło najlepiej, ale dopiero jak mąż zajął się głową Młodej Smarował jej oliwą, wyczesywał, potem kąpaliśmy Lenkę i myliśmy jej główkę i po kąpieli znów wyczesywał. Trzy dni i po sprawie

Cytat:
Aaaa idę jutro na lumpy, gdzie często i gęsto mają fajne zimowe kurtki i kombinezony, przejściówki. Mogę którejś spojrzeć, ewentualnie wysłać mmsa ze zdjęciem jeśli któraś nie ma i szuka czegoś
Powodzenia w łowach! Ja mam dwie kurtki na zimę, ale coś mi się zdaje, że obie będą na tą zimę za duże na Młodą, a na przyszłą pewnie już za małe

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ślicznotka!

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości