Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 08:26   #1741
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

[/COLOR]Jeszcze muszę się przyznac, ze tak mi weszło w.krew picie tej herbaty z liści malin, ze muszę się powstrzymywac żeby jej nie pić teraz dopiero pon, a mi się już dluzy nie picie jej myślę, ze.może zrobię 5 dni przerwy i znów.zacznę
A wiesiolek dobrze mi robi na włosy i paznokcie i chyba zwieksze dawkę do maksymalnej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja muszę uważać by nie przesadzić z ilością, bo mi smakuje.Już kończę 100 g opakowanie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:27   #1742
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
matal śniłaś mi się, byłyśmy w szpitalu, ale jeszcze w dwupaku może coś jest na rzeczy
Mówisz?
Jak dla mnie, to tż dziś wraca, a potem niech się dzieje wola nieba

Ja będę mieć ten:
http://allegro.pl/bright-starts-leza...502007074.html
Także widzę, że gust mamy podobny, bo masz w tych linkach jeszcze kilka, nad którymi myślałam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:28   #1743
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ja tam się nastawiam właśnie na 4 kg. Zobaczymy ile będzie ważył w czwartek na wizycie. Z tym że ja mam o tyle lepiej, że te 4 kg będą mi wyciągać przez brzuchala.
ja jak słyszę 4kg to od razu mam przed oczyma mymi mojego kuzyna, który się własnie urodził 4kg i od małego jest gruby do teraz przeraża mnie to, już nie wspominając o moim piczonie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:28   #1744
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko
rodzi ktoras? Bo ja nie wczoraj wieczor mialam tak jakby regularne skurcze co 6 min ale nie bylam pewna czy to to bo szybko puszczaly i nie bolaly...i byly tak jakby w dole brzucha...zjadlam nospe, wzielam kapiel i stwierdzilam ze to nie to....

W ogole to nie sadzilam ze to kiedys napisze bo na ogol jestesmy zgrana i kochajaca sie para ale wkurza mnie moj maz... Nie dosc ze powiedzial ze nie pojedzie ze mna dzis do tego lekarza bo nie bedzie sie co chwile urywal z pracy i musze sama poginac 40 km w 1 strone w godzinach najwiekszego szczytu bo specjalnie ustalilam tak wizyte zeby jak najmniej musial sie zwolnic to przed chwila pozegnal mnie slowami 'nie daj sie leniuszkowi' noz kurrr nie wiem co to mialo oznaczac bo bylam zaspana i nie zdazylam skomentowac ale czuje sie niedoceniana.... Rozumiem ze on sie naskrecal i narozkrecal szafek przy przeprowadzce, poprzenosil duzo ciezkich rzeczy, wytapetowal i pomalowal kuchnie i jest zmeczony...ale ja w tym czasie nie lezalam na tapczanie, chociaz moze powinnam, tylko latalam po miescie zeby zalatwic wszystkie przemeldowania, wybieralam, zamawialam i odbieralam sprzety do kuchni...sama spakowalam calutkie mieszkanie,on przy tym reka nie kiwnal i moze dobrze bo chociaz dalej jestesmy czesciowo w kartonach to przynajmniej wiem co gdzie mam...w miedzy czasie latalam na zakupy i gotowalam mu obiadki...a teraz on przychodzi z pracy i kladzie sie i odpoczywa a ja praktycznie przez caly dzien sprzatam i ukladam zeby jak najwiecej zrobic przed Bartoszem....no i kurde mam wrazenie ze on uwaza ze ja nic nie robie....

Jeszcze ost dowiedzielismy sie ze nasi znajomi tez sie przeprowadzaja a maja dziecko urodzone w lipcu i maz to skomentowal 'fajnie tylko szkoda ze wszystko spadnie na 1 os tzn na tego goscia' wtedy to otrzymal ode mnie wiazanke ale widac nie dotarlo....
eh... Ci nasi tż
ty wiesz co mogłoby podziałać, ale w tym momencie rzeczywiście musicie sie spieszyć, zeby zrobić jak najwięcej...
doradziłabym Ci zostawić wszystko w pip, moze wtedy tż doceniłby jak wiele już zrobiłaś a jaki ogrom pracy jest jeszcze potrzebny.
Możesz jedynie powiedzieć ze nie masz już siły i tyle, ,i że oczekujesz od niego pomocy w tych najpotrzebniejszych sprawach.
kiepska ze mnie doradczyni
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:28   #1745
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Jestem słonicą, ostatnio nawet pytałam tż, czy go słonice pociągają, bo inaczej może być problem z
Mam nadzieję, że wrócę do 60 kg A najchętniej 58-59 kg Do tego dążyłam zachodząc w ciążę
Tż mi obiecał dużo na zrzucenie wagi po połogu
Witaj w klubie słonic.Ja tak sobie myślę, że jak bedę musiała mieć cc to od razu poproszę o wycięcie tkanki tłuszczowej tak przy okazji

A dzisiaj nie śpię od piątej.Albo mam śpiączkę, albo bezsenność. Masakra. Ten dzieć mnie wykończy.
Wczoraj miałam jeszcze 2 takie skurcze wieczorem, ale chyba za słabe.Trwały za to długo, prawie 2 minuty.
Stary 2013-09-03, 08:33   #1746
nena_milka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko
rodzi ktoras? Bo ja nie wczoraj wieczor mialam tak jakby regularne skurcze co 6 min ale nie bylam pewna czy to to bo szybko puszczaly i nie bolaly...i byly tak jakby w dole brzucha...zjadlam nospe, wzielam kapiel i stwierdzilam ze to nie to....

W ogole to nie sadzilam ze to kiedys napisze bo na ogol jestesmy zgrana i kochajaca sie para ale wkurza mnie moj maz... Nie dosc ze powiedzial ze nie pojedzie ze mna dzis do tego lekarza bo nie bedzie sie co chwile urywal z pracy i musze sama poginac 40 km w 1 strone w godzinach najwiekszego szczytu bo specjalnie ustalilam tak wizyte zeby jak najmniej musial sie zwolnic to przed chwila pozegnal mnie slowami 'nie daj sie leniuszkowi' noz kurrr nie wiem co to mialo oznaczac bo bylam zaspana i nie zdazylam skomentowac ale czuje sie niedoceniana.... Rozumiem ze on sie naskrecal i narozkrecal szafek przy przeprowadzce, poprzenosil duzo ciezkich rzeczy, wytapetowal i pomalowal kuchnie i jest zmeczony...ale ja w tym czasie nie lezalam na tapczanie, chociaz moze powinnam, tylko latalam po miescie zeby zalatwic wszystkie przemeldowania, wybieralam, zamawialam i odbieralam sprzety do kuchni...sama spakowalam calutkie mieszkanie,on przy tym reka nie kiwnal i moze dobrze bo chociaz dalej jestesmy czesciowo w kartonach to przynajmniej wiem co gdzie mam...w miedzy czasie latalam na zakupy i gotowalam mu obiadki...a teraz on przychodzi z pracy i kladzie sie i odpoczywa a ja praktycznie przez caly dzien sprzatam i ukladam zeby jak najwiecej zrobic przed Bartoszem....no i kurde mam wrazenie ze on uwaza ze ja nic nie robie....

Jeszcze ost dowiedzielismy sie ze nasi znajomi tez sie przeprowadzaja a maja dziecko urodzone w lipcu i maz to skomentowal 'fajnie tylko szkoda ze wszystko spadnie na 1 os tzn na tego goscia' wtedy to otrzymal ode mnie wiazanke ale widac nie dotarlo....
ja mam wrażenie, że czym bliżej porodu tym większa frustracja dopada nas wszystkie i tak samo naszych tżtów już przestaję nawet komentować odzywki mojego, bo takie te nasze chłopy umęczone tą ciążą, że chyba powinno nam być ich szkoda
mój też twierdzi, że leń mnie dopada czasem, ale jak się wieczorem źle zaczynam czuć to mnie prosi żebym jeszcze nie rodziła bo musi altankę skończyć budować
chociaż wczoraj doszedł do superwniosku, że za niedługo urodzę i BĘDZIE SPOKÓJ on jest taki nieświadom... myślałam że się nie przestanę śmiać zamiast cieszyć się resztkami wolności to naiwniak liczy że urodzi się dziecko i będzie spokój

dzień dobry, coś tam ponadrabiałam, dzisiaj miałam jechać do urzędu bo wczoraj nie zdążyłam ale jutro to zrobię bo i tak do szpitala na wizytę jadę.

robię makrelę na obiad dziś
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:34   #1747
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dla mnie nie musi byc do 18 bo Blanka taki miala i sprzedalam jak kolo roku miala a wtedy wazyla 9

Cytat:
bajka nr 4
no wlasnie mi tez ten chyba najbardziej sie podoba

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja chce kupic model z pierwszego linka. Jest najbardziej popularny na amazonie i ma super opinie. Chociaz nie podoba mi sie taka pstrokacizna ale podobno dzieci to kreci
Zastanawiam sie tylko od kiedy mozna w nim dziecko klasc. Napisane ze niby od samego poczatku..

mialam wlasnie taki przy Blance, polozylam ja jak miala z dwa miesiace. dlatego teraz on odpada bo lezaczek potrzebuje na juz a te bright starts maja wkladke i pozycje prawie lezaca.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:34   #1748
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a mnie od rana boli brzuch jak na @ nie mocno, ale chyba coś się tam dzieje powoli
w ogóle to miałam sen o czopie, że rodziłam itd. ale nie było źle- mój mózg chyba nie potrafi ogarnąć, że to będzie bolało 100x bardziej
No własnie ja sie zastawiam czy to moze az tak mało boleć, a być skurczami porodowymi, ale chyba nie bardzo
Stary 2013-09-03, 08:38   #1749
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Lola - ja coś czuję, że ty już długo w ciąży nie pochodzisz
.... ja też
mam schize bo młodego czuje strasznie malutko, wlasnie zjadlam sniadanie i cos tam mnie puknal ale dleikatnie
chyba osiwieje

bajka mi sie podoba 1 lub 9, i ten co matal wskazala tez fajny

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:39   #1750
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Ile wycia może znieść kobieta w 37 tc?
ZAPEWNIAM, ŻE 2 H TO ABSOLUTNE MAKSIMUM!!!
Zaczynam podejrzewać, że jak się młoda urodzi i oni razem zaczną arię operową, to wyląduje bardzo szybko w wariatkowie. Nie mogę, po prostu mi brak cierpliwości, od 7 rano słucham wycia i serio nadal nie wiem, o co... Nie mogę iść siku, bo wycie, nie mogę iść zjeść, bo WYCIE. Aaaa!!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:41   #1751
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
ja jak słyszę 4kg to od razu mam przed oczyma mymi mojego kuzyna, który się własnie urodził 4kg i od małego jest gruby do teraz przeraża mnie to, już nie wspominając o moim piczonie

No może nie będzie tych 4 kg. W sumie to nie może być, bo mi się młody w część ubranek nie pomieści.
Tak w ogóle to nasze chłopaki chyba jakoś ostatnio wagowo szły równo. Zobaczymy w czwartek czy dalej tak jest. Chociaż widzę, że Twój w 39tc miał 3200 g. Hmmm to by oznaczało, że mój w 2,5 tygodnia miał przykoksić tylko 300-400 g. Coś czuję, że więcej...

Samba nie przyjmuj się mężem. Może po prostu dopada go stres związany z nadchodzącymi narodzinami... Przecież faceci też to przeżywają. Tylko, że oni zgrywają twardzieli i o tym nie mówią. A potem właśnie takie akcje się dzieją.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:46   #1752
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
eh... Ci nasi tż
ty wiesz co mogłoby podziałać, ale w tym momencie rzeczywiście musicie sie spieszyć, zeby zrobić jak najwięcej...
doradziłabym Ci zostawić wszystko w pip, moze wtedy tż doceniłby jak wiele już zrobiłaś a jaki ogrom pracy jest jeszcze potrzebny.
Możesz jedynie powiedzieć ze nie masz już siły i tyle, ,i że oczekujesz od niego pomocy w tych najpotrzebniejszych sprawach.
kiepska ze mnie doradczyni
Rozmowa chyba najlepsza...czasem druga strona nie zdaje sobie sprawy z pewnych kwestii, choc dla nas to oczywiste
Moj po pracy wciaz cos robi - troche go chyba stres dopada (zwiazany z porodem), a z drugiej strony lubi dłubać i majsterkowac, a w domu zawsze jest co robic. Mowi, ze go to odpreza i woli od tv i lapka. Swojej gry to juz chyba ze 3 m-ce nie odpalał.

Wczoraj zmarudzil 2h na miescie szukajac lustra do toaletki. Ze 3 dni temu powiedzialam, ze zawsze marzylam o takim meblu w sypialni. Ogolnie, mamy takie cos, tylko bez lustra (kupuje sie oddzielnie) i stoi na nim tv (meble sa dosc nowoczesne i nie jest to typowa toaletka). Taki pomysl mieli poprzedni wlasciciele. Nie moglismy znalezc tych mebli, bo jakies dosc snobistyczne, nazwy producenta nie znalismy, tylko lokalizacje, ale salon meblowy niestety przeniesli. Nie wiedzielismy gdzie, ale tz znalazl goscia, ktory pracowal w tym salonie i wiedzial, gdzie go przeniesli. Wiec moze uda sie zrealizowac moje marzenie

Stary 2013-09-03, 08:46   #1753
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam podejrzewać, że jak się młoda urodzi i oni razem zaczną arię operową, to wyląduje bardzo szybko w wariatkowie. Nie mogę, po prostu mi brak cierpliwości, od 7 rano słucham wycia i serio nadal nie wiem, o co... Nie mogę iść siku, bo wycie, nie mogę iść zjeść, bo WYCIE. Aaaa!!!

na moją Ankę uspokajająco działa, jak mówię, że jest chorutka i daję jej witaminki (cukierki pudrowe), ale tylko w określonych porach dnia
Stary 2013-09-03, 08:46   #1754
ja-ika
Zakorzenienie

Mój syn poszedł dziś pierwszy raz do nowej szkoły 1 gimnazjum. Martwię się co to będzie, bo to podobno najgorszy okres. Wdziałam, jak rano starsi gimnazjaliści palili w klatce bloku na przeciwko mam nadzieję, że mojego to nie będzie kręcić i nie wpadnie w złe towarzystwo
U mnie wszystko ok. Emilka kopie jak szalona Miałam dziś jechać do diabetologa, ale dzwoniłam tam wczoraj i nie ma takiej potrzeby, no chyba, że cukry by skoczyły to wtedy.
Stary 2013-09-03, 08:48   #1755
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No własnie ja sie zastawiam czy to moze az tak mało boleć, a być skurczami porodowymi, ale chyba nie bardzo
Mnie sie wydaje, ze raczej powinno bolec. Ja mam sporo skurczy b-h, glownie wieczorem, ale szczegolnie nie bola, wiec cierpliwie czekam.

Stary 2013-09-03, 08:49   #1756
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz?
Jak dla mnie, to tż dziś wraca, a potem niech się dzieje wola nieba

Ja będę mieć ten:
http://allegro.pl/bright-starts-leza...502007074.html
Także widzę, że gust mamy podobny, bo masz w tych linkach jeszcze kilka, nad którymi myślałam
no ten tez mi sie podoba

dzieki laski wasza pomoc nieoceniona

w ogole... dziecko mi blondzieje eh druga blondi z niebieskimi oczami bedzie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-03, 08:49   #1757
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Mój syn poszedł dziś pierwszy raz do nowej szkoły 1 gimnazjum. Martwię się co to będzie, bo to podobno najgorszy okres. Wdziałam, jak rano starsi gimnazjaliści palili w klatce bloku na przeciwko mam nadzieję, że mojego to nie będzie kręcić i nie wpadnie w złe towarzystwo
U mnie wszystko ok. Emilka kopie jak szalona Miałam dziś jechać do diabetologa, ale dzwoniłam tam wczoraj i nie ma takiej potrzeby, no chyba, że cukry by skoczyły to wtedy.
ważne jest trzymać rękę na pulsie, będziesz z Emilką w domu, na pewno zauważysz, jak będzie się coś działo z synem
Stary 2013-09-03, 08:51   #1758
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
.... ja też
mam schize bo młodego czuje strasznie malutko, wlasnie zjadlam sniadanie i cos tam mnie puknal ale dleikatnie
chyba osiwieje

bajka mi sie podoba 1 lub 9, i ten co matal wskazala tez fajny
Moj w ciagu dnia jest bardzo spokojny. Wieczorem daje znac bardziej, ale to juz takie przeciaganie, nie typowe kopniaki.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja muszę uważać by nie przesadzić z ilością, bo mi smakuje.Już kończę 100 g opakowanie
Wg mnie ona jest wstretna, jak wiekszosc ziol. Troche ja tuninguje sokiem i wtedy da sie przelknac.

Stary 2013-09-03, 08:53   #1759
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
chociaż wczoraj doszedł do superwniosku, że za niedługo urodzę i BĘDZIE SPOKÓJ on jest taki nieświadom... myślałam że się nie przestanę śmiać zamiast cieszyć się resztkami wolności to naiwniak liczy że urodzi się dziecko i będzie spokój
Mojego już uświadomiłam, że spokoju to my nie będziemy mieć póki dziecko nie pójdzie na "swoje". A i wtedy nie będziemy mieć spokoju. Zwłaszcza matki!
Dlatego ostatnio wyciągnęłam go na miasto, połazić, zjeść coś w jakiejś knajpce i zapomnieć o tym co wokół się dzieje. Bo to ostatnie chwile takiego spokoju. Chyba do niego dotarło, bo od kilku dni jakiś taki misiu się z niego zrobił. Przytula się częściej niż zwykle (no chyba że to chodzi o to, że liczy jeszcze na jakiś seksik przed porodem ).

Cytat:
Matal głowa do góry. Wraca tż i będziesz miała spokój. Mały stęskniony za tatusiem, więc na bank będziesz go miała z głowy jak tylko mąż wróci.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:54   #1760
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX

Cytat:
A czemu tak wyje?

Stary 2013-09-03, 09:02   #1761
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
ważne jest trzymać rękę na pulsie, będziesz z Emilką w domu, na pewno zauważysz, jak będzie się coś działo z synem
dziękuję Ci kochana za wsparcie, ale jak będzie się dobrze ukrywał jak ja(byłam okropna pod koniec podstawówki i w liceum) to mogę nic nie zauważyć
Stary 2013-09-03, 09:02   #1762
papuga_69
Zakorzenienie

hej kobitki Zjadłam śniadanko i zbieram się na wizytę, denerwuje się trochę nie wiem czemu

za wczorajsze udane wizyty

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:02   #1763
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
a ja już byłam w piekarni i wcinam śniadanie, ale pada deszcz
zazdroszcze piekarni za rogiem

Cytat:
ojej może nie korzystyny biometr tak na niego działa

chciałam powiedzieć że po 12 dniach ubraliśmy wczoraj pierwszy raz ubranko na 62, a te 56 w wiekszosci są za małe już z 5-10-15 na styk

ide czytac o dietach na KP i wątrobianych.. matal masz jakieś strony dla TŻa odnośnie diet??

czekam na opis porodu Ladan - licze że dzis sie doczekam
Stary 2013-09-03, 09:03   #1764
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
jak ja poszłam do gimnazjum to pamiętam że zaczęłam kopcić oby Twój syn miał więcej rozumu

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
a mnie od rana boli brzuch jak na @ nie mocno, ale chyba coś się tam dzieje powoli
w ogóle to miałam sen o czopie, że rodziłam itd. ale nie było źle- mój mózg chyba nie potrafi ogarnąć, że to będzie bolało 100x bardziej
A idź Ty rodzić w końcu

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:04   #1765
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
hej kobitki Zjadłam śniadanko i zbieram się na wizytę, denerwuje się trochę nie wiem czemu

za wczorajsze udane wizyty

Aleksander
Stary 2013-09-03, 09:04   #1766
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
I nie przywozili Ci go na karmienie??
Mój też był dobę pod lampami i co 2 - 2.5 h przywozili mi go na karmienie przez całą dobę łącznie z nocą. Potem go odwoziłam na naświetlania. Siory mówiły, że jak dziecko je i ładnie przybiera to żółtaczka szybciej schodzi.
taaa. mi przywozili artura co 15 minut bo "głodny i placze". no ale ile go mozna karmic! wiec chcac nie chcac siedzialam sobie przy nim, glaskalam po raczce czy pleckach, smoczek w buzi i tak sie naswietlalismy razem. inaczej by nie dalo rady. na szczescie w nocy spal w miare (zoltaczka go zmeczyla) i tylko dwa razy karmilam, mialam tez odciagniete mleko ktore dali z butelki. raz tez podali glukoze.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:07   #1767
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Witam się w dwupaku, dzisiaj rano miałam delikatne skurcze, ale nic poza tym . Cisza na morzu. Czekam sobie.
Stary 2013-09-03, 09:08   #1768
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
A idź Ty rodzić w końcu
przyganiał kocioł garnkowi

dzwoniłam do mamy i też myślała, że już jest Miki, a tu lipa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 09:09   #1769
bajka1807
Zakorzenienie

w ogole miodzio zjechalo mi juz 9 kg jutro ujrze 6 z przodu
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-03, 09:10   #1770
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w ogole miodzio zjechalo mi juz 9 kg jutro ujrze 6 z przodu
ja pikole, zazdroszcze

Aleksander
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości