|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziękuję za wszystkie kciuki
Właśnie wróciłam z wizyty i w życiu nie miałam tak zmieszanych uczuć ![]() Z jedenj strony jestem szczęśliwa, a z drugiej chce mi się płakać ![]() Pewnie gdybym nie siedziała w internecie to nawet nie wiedziałabym że można inaczej i nie denerwowałabym się, a tak na wspomnienie waszych pięknych wrażeń jest mi smutno...Już przechodzę do sedna. Z dzidzią wszystko ok Ja wiem, że to drobnostka, bo tak na prawdę to zaspokaja tylko moją ciekawość i nic poza tym, ale jakoś tak się nastawiłam na te fikołki o których pisałyście, że jest mi zwyczajnie przykro ![]()
|
|
|
|
#3572 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A mnie przeraża zwis w cycach... dość mi ledwo urosły pierwszy raz w życiu, to jeszcze mają mi opaść?
![]() Cytat:
Ja ostatnio poszłam do SH po jakieś ciuszki dla dzidziola, ale nie chciało mi się grzebać, kupiłam sobie 2 koszule i żakiet Cytat:
![]() dzisiaj pojechał ![]() Cytat:
Odpoczywaj w domku Cytat:
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na temat porodu napiszę że pierwszy miałam naturalny i jeżeli drugi raz się da to też będzie, chociaż ten pierwszy nie należał do łatwych ale TZ mnie pilnował więc dałam radę Buźki dla was |
|
|
|
|
#3575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym widziałam tańsze na all niż moje. Tylko nie wiem jak z jakością ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiem, ze to ważne, sama całe USG gapiłam sie w monitor z otwartą buzią, ale kochana - ważne że z dzidzią ok.
|
|
#3576 | |
|
Moderator
|
Cytat:
NFZ - wiadomo ![]() Dziękuję za takie słowa - sama staram się tak właśnie myśleć i kojąco wpływa na mnie jak usłyszę to od kogoś innego Mama na pocieszenie powiedziała - ja tam chyba w ogóle Cię nie widziałam i też nic mi nie było
|
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jej już po 19, ale czas minął, prawie 2 godziny pisałam plan miesięczny do pracy-jak dobrze, że potem nie będę go już musiała pisać
|
||
|
|
|
#3578 | |
|
Rozeznanie
|
AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
jak oni moga tak traktowac swoje pacjentki, młoda mama czeka na to usg tygodniami, martwi sie, cieszy ze zobaczy swoje malenstwo a TAKI oschly lekarz uniemożliwia to....Ale fakt. ...najwazniejsze, ze z malenstwem wsuystko dobrze. Narazie możesz być spokojna i sie zastanowić nad nowym lekarzem...bardziej ludzkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idąc twoim tokiem rozumowania to ja powinnam się poskarżyć że cesarka przedstawiana jest w samym złym świetle i dziewczyny które mają do niej wskazania mogą się wystraszyć .... Dla mnie koniec tematu, a forum jest publiczne i każdy może swoją opinie wyrazić. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swojego zdania.
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Powiem Ci ze wlasnie tez tak sobie pomyslalam, ze moze chcial dokladnie pomierzyc - mam nadzieje ze tak wlasnie bylo ![]() Cytat:
Jakos sie przemecze - licze na to ze jest fachowcem i dla mnie moze byc niemily ale mam nadzieje ze o dziecko dba jak nalezy... Rowniez mnie smuci ten fakt ze lekarzom kompletnie brak empatii ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-03 o 19:57 |
||
|
|
|
#3583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi, że nie zobaczyłaś swojego maleństwa U mojego gina są dwa monitory jeden dla niego i jeden dla mnie ![]() Pokaż nam chociaż te zdjęcia z USG |
|||
|
|
|
#3584 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Pokaze jutro bo w pracy mam skaner ![]() Ponad 6 cm ma dziec maly
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
hej hej
jakoś nie mam nic ciekawego do napisania po za tym że mam mega ból głowy.. brawo za dzisiejsze wizyty buziaki kłade się spać może głowa przejdzie
|
#3586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży piłam jedną, czasem dwie. Teraz mnie od kawy odrzuca, fuj. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3587 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Boże, wy juz macie tyle rzeczy dla dziecka. Ja nie mam absolutnie nic. Nawet jednego malutkiego smoczka. Ani lozeczka ani w ogole nic a nic.
Powinnam juz zbierac? Ja na razie skupiam sie na czyms innym. Leze; bardzo zle sie czuje, nie mam siły sie ruszyc. Nie moge jesc bo zaraz mi niedobrze i mnie boli brzuch przez wrzody. Mam troche plamien brązowych i sie zastanawiam kiedy mina i czy powinnam sie martwic. Przez to zle samopoczucie nie umiem sie cieszyć i mam wyrzuty sumienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do lekarza prywatny czy na fundusz masz prawo widzieć swoje dziecko na monitorze do cholery jasnej!!!! ja chodziłam na fundusz i może sprzęt gorszej jakości niż u prywatnego i szybsze usg ale zawsze lekarka pokazywała dziecko. poza tym prywatny ma jeden monitor ustawiony tak żebym ja też wszystko widziała. Skandal żebyś nawet o przezierność musiała dopytywać, pewnie jak byś mu zapłaciła za wizytę byłby bardziej wylewny i bardziej by się starał na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad zmianą lekarza. Uważam że w naszym stanie musimy mieć pełne zaufanie i dobry kontakt z lekarzem, dlatego ja chodziłam do 3 zanim znalazłam takiego który mi przypasował.ja też właśnie myślałam ze pod kpniec II lub na początku III zacznę chodzić |
||
|
|
|
#3589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nic więcej nie powiem, ech. Cytat:
Cytat:
A to jeszcze ze dwa lata ![]() |
|||||
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny też macie takie problemy z cerą? Jestem w 14 tygodniu i tak mnie krostami wywaliło, że szok
. Robię peelingi co 3 dzień, maseczkę z glinki też 2x w tygodniu i zero efektów Macie jakieś sprawdzone metody, preparaty?
|
#3591 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
W weekend zaczynam II trymestr takze mam zamiar wreszcie zaczac cieszyc sie ciaza ![]() Co do lekarza to ten tez jest moj 3 wiec juz stracilam nadzieje ze znajde odpowiedniego A tak jak mowilam zalezy mi na tym szpitalu... Na pierwszej wizycie u niego wszystko pokazywal dlatego zaskoczyl mnie dzisiaj
|
||
|
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może wizyta u kosmetyczki??
|
||
|
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
Nie ufam kosmetyczka... Boje się, że jeszcze więcej mi tego wyskoczy albo mnie czymś uczuli przed samym ślubem
mi nawet na plecach wyskakują te krostki
|
#3594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3595 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak już wszystko masz to jak Ty do stycznia bez zakupów wytrzymasz ?Cytat:
|
||
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mała chce mame a mama kaput ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- piłam w pierwszej ciazy codziennie jedna rozpuszczalna z mlekiem teraz po kawie wymiotuje niezaleznie z czym jest i jaka a smaka mam jak nie wiem pachnie w domu jak inni domownicy robia
|
|
#3597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
rano poł szklanki wody z cytryna ( nieggazowanej) wypić , badz kupic deserek dla dzieci ze sliwek badz Duphalac Fruit to lactulosa działa na zaparcia i moga go zazywac kobiety w ciazy ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- to ja nastepna wiesniaczka ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
dali mi antybiotyki i wywoływali poszło bardzo szybko i prawie bezbolesnie bolały tylko ostatnie skurcze ale darłam zeby mnie nie przecinali hahah tylko nietnijcie krzyczałam ..ogólnie miałam 4 szwy ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- u nas mmr juz nie szczepia ja miałam skojarzone 5in1 priorix
|
|
#3599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchajcie strasznie dziwnie się czułam w nocy plecy mnie strasznie bolały i telepało mnie prze okropnie mam nadzieję że to tylko przeziębienie mnie straszyło bo wczoraj trochę zmarzłam Ale za to dzisiaj rano spotkanie z kikbelkiem i nie wiem jak dojadę do szkoły autobusem masakra ale dzisiaj jakoś dziwnie się cieszę z mdłości bo to dobry znak ![]() Miłego dnia Mamuski
|
|
#3600 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja też od rana mdłości. Mi pomaga wypicie mięty. Z jedzenia to bezboleśnie wchodzi mi bułka z masłem.
Skąd mam wiec mieć siłę ![]() Nadal mam lekkie brudzenia na brazowo. Wole więc leżeć. Mysle ze to z tej kosmowki co mi troche zachodzi na ujscie szyjki. Jakas lekarka mi wtedy powiedziała ze jak macicia sie rozrosnie to i lozysko sie przesunie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

duzo mi się widzi...w

Perfect Housewife 

może wizyta u kosmetyczki??