|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ale jak wiecie ja się mało czym przejmuję
|
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
więc musimy gdzieś namierzyć odpowiedni bo wpadliśmy na ten.sam.pomysł. fajnie, że Florkowi i mamusi się podobało![]() A Przemka muszę zobaczyć na kompie koniecznie. Happy zdradz coś więcej nt tego kremu. ją mam przebarwienia posłoneczne na czole i już zaczęłam się godzić z faktem, że będą że mną już zawsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-04 o 21:56 |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
kurcze ale ona ma cale uszy zanurzone w wodzie i mu to nie przeszkadza? ja to podtrzymuje glowe mojemu zeby mu sie nie nalalo ale chcialabym zeby sie tak pluskal jak twój bomba
|
|
|
|
|
#4144 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam w nosku chyba musi pęknąć jakaś błonka, przez którą oczko ropieje, sprawdzają to jakoś? Mam ogromną nadzieję, że Dareczkowi uda się uniknąć kolejnego zabiegu ![]() Cytat:
Chyba też naszej spróbujemy stworzyć takie warunki, bo do tej pory staraliśmy się nie moczyć za bardzo uszek. Tylko co Przemuś ma pod główką?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na razie tam, gdzie patrzyłam, są wykupione, chyba mamuśki się rzuciły na tą księgę
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
vil dzieci najlepiej zasypiają koło 20:30 więc Przemuś zasypia prawidłowo
![]() dziewczyny dużo zdrówka dla waszych malców! Jenny ale przystojniaczek ![]() Elusiek idziecie na rehabilitację bo mały płakał leżąc na brzuszku??? leida my mamy czkawkę kilka razy dziennie przeważnie sama przechodzi. Ogólnie Karolcia dostaje czkawki jak za dużo się śmieje (ma to po mamusi )vil za bioderka. My też wczoraj mieliśmy wizytę- ostatnią vil Przemo bosko pływa!!! widzę że tak jak u nas nóżki opalone ![]() cloche ja właśnie planuje kąpiel z małą ale u moich rodziców. Bo tu nie mamy wanny ![]() xal no ćwiczenia w formie podawania wody lub mleka łyżeczką codziennie przez 3 tygidę spać
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche tu jest filmik jak migal
https://www.youtube.com/watch?v=8dFIKAN6jTA https://www.youtube.com/watch?v=GextWyU6l_k https://www.youtube.com/watch?v=bNbVEbS19OI
|
#4148 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy za ochy i achy
![]() pod główką ma matę do kąpieli: http://allegro.pl/materac-do-kapieli...454596691.html od początku takich używamy, od pierwszej kąpieli kładliśmy Przemka tylko na nią i nie musieliśmy podtrzymywać, sam pływał a co do uszek to marudziłam żeby ich nie zamaczać jakoś przez pierwsze dwa tyg życia Przemka, potem przestaliśmy w ogóle zwracać na to uwagę. i jeszcze nigdy nawet kataru nie miał Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4149 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat Wiktorku! pięknie przybiera.Cytat:
nie wyj mamuska, bo to w niczym nie pomoze. sciskam kciuki żeby i Was lekarze dali szanse cycom moje tez licza na cud.Cytat:
Cytat:
Cytat:
gadzeciarski, ale na zime chyba jednak zbyt slabo zabudowana ta spacerówka.
|
|||||
|
|
|
#4150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przemek ostatnio obgryza łyżeczkę i zjada śliniak Diabli ... niech Cię Diabli nooo
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Vil Przemuś wymiata!!! Magiusa kciuki za Darusia!:-* Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-09-04 o 22:25 |
|
|
|
|
#4152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam Was wszystkie, musze kończyć |
|||
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
Vil Przemek jest boski chyba tez spróbuje Emilka wykapać w wannie dużej bo uwielbia chlapać.
a u nas chyba wystartowało ząbkowanie bo zmyślam ze mój mały wbije sobie gryzak w dziąsełko i był ryk przez 3 godziny padam. Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-09-04 o 22:35 |
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4156 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam, ale chciałabym! bierz ![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio na klatce spotkaliśmy sąsiadkę, pozachwycała się córcią i pytanie- "mogę pocałować w łapkę?" no, co byście powiedziały i jak? "proszę"- a potem trzymanie łapki i mycie w domu od razu.. Cytat:
![]() Cytat:
moja lekarka też na początkou problemów brzuszkowych mówiła, że jak żadne z jej podejrzeń nie będzie trafne, to może to wina KiD Cytat:
![]() Cytat:
współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no, ja też mam przebarwienia na skroniach i zaczęły mnie drażnić, więc spróbuję tego specyfiku, słyszałam, że działa! do 30 dni mogę oddać jak coś na pw- żeby nie było, że reklama
|
|||||||||
|
|
|
#4157 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po prostu wielki mezczyzna! ehh ta nasza sluzba zdrowia. wszystko trzeba prywatnie. czy oni sobie nie zdaja sprawy, ze takie maluszki nie mogę czekac pol roku?!Cytat:
na szesc-siedem karmien.widze, ze dzisiaj był dzień klucia... Cytat:
![]() Cytat:
nasza chyba po basenie przypakowala i dlatego dzisiaj waga na plusie i tez ma 65cm, wazy 6180Cytat:
ale jeszcze drugie oczko i będziecie mieli spokoj Cytat:
za bioderka. i wcale się nie dziwie, ze zrobul furore...taaaaki maly mezczyzna |
||||||
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łapki maja pieski hiii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my też moczymy od początku prawie Ash, widziałam, że pytałaś o usypianie zaraz po kąpieli. U nas to nie ma racji bytu, w końcu to zrozumiałam. Od tygodnia jakoś dużo łatwiej zasypia Helena jak po kąpaniu jeszcze z nami posiedzi, czasem i z godzinę. Książeczka, pieszczoszki i dopiero się męczy |
|
|
|
|
#4160 | |||
|
Zakorzenienie
|
oblizał ją
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo kupiłam kropelki
|
|||
|
|
|
#4161 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
jak znajdziemy czas to pewnie spróbujemy. kiedyś wertowałam strone migusiow. faaaajne to!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i eobi przy tym taaaakie miny jakby jej było najwspanialej na swiecie teraz rozumiem dlaczego wszyscy mowia, ze jest leniwa hehe. Przemus to mala torpeda!---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Przemo jest odważny, ja bałabym się, ze mala w końcu tak fiknie, ze się wystraszy i będzie ryk. a później lek do wody na dluuugie lata
|
||||||||||
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Vil Przemek bosko w wannie fika
![]() Nasza podobnie w sumie się zachowuje tylko rękami aż tak nie macha bo w wanience nie ma miejsca a wanny nie mamy ![]() Uszka też moczymy i żadnych kłopotów z tego powodu nie było
|
|
|
|
#4163 |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Diabli dzieki jestes wspaniała
Sharp kupiłam w poniedziałek w Lidlu.Wczoraj upieklam pierwszy raz ale za dużo drożdży dodałam i mi ciasto opadlo w smaku ok. jutro spróbuje znowu Vil Przemek cudny Byliśmy w poradni rehabilitacyjnej i niestety nie jest dobrze :/ przez miesiąc 2 razy w tygodniu wizyty u fizjoterapeuty i potem do kontroli czy się polepszylo ... ma asymetrie i nie radzi sobie ma brzuszku -zamiast podpierac się na rękach podnosi głowę siłą karku, słabo podnosi nóżki i główkę trzyma opuszczona zamiast prosto... zdolowalam się trochę... jedyne czym była zachwycona to jego gadatliwosc, na szczęście powiedziała że ma potencjał, więc mam nadzieję że będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam książki...nic na to nie poradzę a te dla dzieci fascynują mnie jeszcze bardziej hehe. kupuje nalogowo...ostatnio coraz więcej dla młodej "na kiedyś tam" ![]() widzialyscie ksiazke "niezwykły wynalazek hugona cabreta"? zaglądaj częściej! i buziaki dla Ciebie i Danielka. napisz co tam u Was. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
albo "lepiej nie, bo dziecko ma wlasnie grzybice, ZAKAZNA" |
||
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
vil- ale czad ! jakie szaleństwo
Przemuś to istny wariat;Dw basenie na bank będzie mu się podobało ![]() aa ja od początku moczyłam uszka i nic się nigdy nie stało ale teraz używam wiaderka, więc główka nie jest zamoczona ![]() diabli- ale nawrzucałaś propozycji książeczkowych gdybym tylko na to miała kasiorkę :rolley es:ale w końcu powinnam się w coś zaopatrzyć... albo chociaż znaleźć u rodziców na strychu moje stare książeczki.... nuna- miałam Cię spytać jak tam Twoje tetrowanie ? używacie już jednorazówek? == chyba czas spać./... |
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się teraz w☠☠☠☠.....
No więc podczas zabiwgu ja miałam wyjść a TŻ trzymał Darka i ja się wszędzie naczytalam, że to zajmuje 2-5 min, a moje dziecko tam płakało rozpaczliwie jakieś 15min. Naprawdę aż opadł z sił...i co?! I rozmawiam z TŻ'tem dlaczego jak długo? Okazało się, że szukała kanalika najpierw w tym oczku z zapaleniem, nie znalazła to poszła do drugiego, tam przetkała i znów wróciła próbować do pierwszego. Ja rozumiem, że trza szukać, ale jak widzi, że zapalenie, że nie może kanalika znaleść to mogła szybciej przerwać i dziecka nie doprowadzać do takiego stanu, a mój TŻ zamiast pomyśleć i pogadać co w związku z tym zapaleniem czy to w ogóle możliwe by coś zrobić to trzyma to krzyczące dziecko. Aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! się wkurzyłam
|
#4167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale fajny ten Danielek jaki mądry pięknie go mama wyuczyła
|
|
|
|
|
#4168 | |||
|
Zakorzenienie
|
oj tam, oj tam. mam swietny spis książek dla dzieci w roznych przedziałach wiekowych...i ciagle dopisuje sobie nowe
gdyby ktoras potrzebowala prezent dla przedszkolaka albo uczniaka to smialo piszcie Cytat:
kladz na brzuszku i zainteresuj ksiazeczka, zabawka. bawcie się w wodzenie wzrokiem za zabawka, nozkami możecie "pedalowac" przy tym słynnym wierszyku jedzie rowerek na spacerek, jaki z tylu ma numerek? nelka się chichra a nie pisałam wam, moje dziecko kwiczy ze szczęścia przy wierszyku "siedzi baaaabaaaa na cmentarzuuuu, trzyma nogi w kałamarzu. przyszedł DUCH, babe w brzuch, baba FIK a duch znikl ![]() i jeszcze cos, anegdotka z pierwszego dnia w przedszkolu (3 lata temu) -mamusiu a co ja tu mam robic? -yyy, synku, no jak to? DZICZYĆ ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
codziennie czytamy sobie przed snem. była już legenda o warsie i sawie, murzynek bambo, siedmiomilowe buty, aaa kotki dwa, kaczka dziwaczka, o krasnoludku psikusku hehe. znajdz swoje książeczki, odkurz i dobrze wykorzystaj a o te nowe możesz zasugerować w ramach prezentu ja mam ubaw, bo w ostatnim czasie odwiedzilo mnie kilku znajomych z czasów studiow (polonistyka) i wszyscy po kolei wpadaja do młodej z ksiazkami Cytat:
ehh biedny Darus. pamiętam jak znajoma wkurzyla się na dentyste, bo kazal jej wyjść z gabinetu "bo wprowadza nerwowa atmosferę i stresuje dziecko" dlaczego nie mogliście być oboje?---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- nadrobiłam i wyjątkowo wcześnie znikam spac jutro pobudka o 6 i tz zawozi mnie (przed praca) z Nelka do znajomej, która ma 2 tyg. starsza corke. odbierze nas dopiero kolo 17, wiec to wielka calodniowa wyprawa :P trzeba się spakować hehe. do jutra!
|
|||
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo to czeka Cię intensywny dzionek ! super nam nikt już prezentów nie robi chyba sama muszę zrobić prezent synkowi![]() zazdroszczę śmiania się ja stwierdzam, że mój W jest powściągliwy ![]() tylko 2 razy w swoim życiu zaśmiał się na chwilę na głos i tyle, on jedyne co to się uśmiecha, , ale pewnie ma to po mnie,bo ja baaaardzo rzadko śmieję się na głos.... generalnie nie śmieszą mnie kabarety itp ![]() DOBREJ NOCY |
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli Bartuś lubi jak mama śpiewa "mały Bartuś farmę miał, ija ija o! A na tej farmie chodował, ija ija o! Krówki muuuu, owce meeee, osiołki ioo iooo" i tak w kółko zmieniając zwierzęta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

więc musimy gdzieś namierzyć odpowiedni bo wpadliśmy na ten.sam.pomysł. fajnie, że Florkowi i mamusi się podobało

za bioderka. My też wczoraj mieliśmy wizytę- ostatnią 

,
tyle walczylam... a teraz ciagle te mysli, ze moze przez to mlodemu zaszkodzilam tylko... no i tak juz sie przyzwyczailam do tego kp, tak kocham te momenty, kiedy on sie przysysa i uspokaja... echh

07.07.2012