|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
|
|
|
|
#542 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Witam dopiero teraz w nowym wątku. Wczoraj zaglądałam, ale jakoś nie miałam jak napisać.
Dziś przyjechała do mnie ciocia- siostra mamy, zajęła się wszystkim i mogłam cały dzień leżeć. Kuje mnie trochę blizna i mymłon, ale jest ok- odpoczywam
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta sama lekarka badała mnie teraz , mówiąc że szyjki już praktycznie nie ma , ciekawe
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42649141]Witam dopiero teraz w nowym wątku. Wczoraj zaglądałam, ale jakoś nie miałam jak napisać.
Dziś przyjechała do mnie ciocia- siostra mamy, zajęła się wszystkim i mogłam cały dzień leżeć. Kuje mnie trochę blizna i mymłon, ale jest ok- odpoczywam [/QUOTE]jest lepiej z samopoczuciem? dobrze że ma kto ci pomóc ![]() Właśnie popatrzyłam i to jest mój 1000 post
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-09-05 o 15:49 |
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
ale się w☠☠☠☠.....am, jak wynajmowaliśmy to mieszkanie to na stanie była pralka, my co prawda mamy swoją, ale właściciele uparli się, zeby ich została, bo im się jej zabierać nie chce. Mąż wczoraj próbował i tak odłączyć ich pralkę, bo to jakiś stary model, ale okazało się że wąż odpływowy jest tak wsadzony do ściany, że nie idzie go wyjąć. No to nic, mówię mu żeby zostawił, dziś wstawiłam w niej pranie no pierze sobie, pierze po godzinie pokazuje że skończyła to ja ochoczo lece i wyjmuje pranie, a tam nic nie wypłukane wszystko w mydlinach, woda do końca nie odpompowana.... No jak się zawściekłam to aż mnie brzuch rozbolał, a jeszcze jak ich pytaliśmy czy pralka działa to nam wmawiali, ze jak najbardziej.... AAAAAA nie wytrzymammmm
|
|
|
|
#546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Witam Was Kochane w kolejnej części
nadgonic za Wami to po prostu nie możliwe.... co dzień próbowałam nadrabiać żeby być na bieżąco ale poleglam niestety...Piękne macie brzuszki ![]() Rybcia magalska 31tc 3d 1940g ![]() Anoula usg 10.09 a wizyta 12.09 Torbę mam już spakowana na tip top dziś poprasowalam jeszcze tetry, wczoraj uszylam zasłony do pokoju i ochraniacz za tydzień mam babyshower, muszę pomyśleć co dobrego zrobić Ok lecę nadrabiać od początku tego wątku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#548 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jest mi źle jak zostaję ze wszystkim sama a wiem, że dla dobra Misia muszę odpoczywać.Jutro wybywamy do mamy. wiecie co, szarpie mnie z lewej strony blizna po cc wizytę mam za 10 dni, mam nadzieję, że się nie rozchodzi... akurat tam z lewej jest już cienka
|
|
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wróciłam od położnej
Suuper babeczka! Pracuje w moim szpitalu i mówiła, że zawsze jak jej "dziewczyna" rodzi to nawet jak ma dyżur na oddziale a nie na porodówce to biegnie, żeby chociaż troche pomóc I powiedziała, że jak bedziemy we wtorek w Szkole Rodzenia to mam do niej na oddział przyjść to mnie oprowadzi wszędzie i zmierzy mi miednice, bo ona uznaje zasadę, że jak mama jest niska i nie ma dużej du.py, a do tego dzidziol niezbyt filigranowy to lepiej się nie męczyć naturalnie i iść na cesarkę. I w ogóle mówiła, że mam sobie przychodzić do niej co jakiś czas to ona mi wszystko będzie wyjaśniać, żebym miała mniejszy lęk i w ogóle No a w piekarniku mam kurczaka na butelce i ziemniaczki... ciekawe co mi z tego wyjdzie
|
|
|
|
#550 |
|
Zadomowienie
|
Jestem znów. Przespałam się, posprzątałam mieszkanie, nastawiłam zmywarkę, pralkę, wyszłam z psem na spacer i humor mam już zdecydowanie lepszy. Biorę się za nadrabianie.
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
masakra, chciałam trochę dzisiaj popracować przy photoshopie ale po 3 godzinkach tak mnie boli kręgosłup że więcej na pewno nie dam rady :/
Widziałam że Angie miała sytuację alarmową, dobrze że udało się Was jeszcze utrzymać w dwupaku, odpoczywaj jak zalecił lekarz |
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny drga mi lewa powieka, miewałam tak jeszcze przed ciążą czasami, ale to tak tylko trochę, a dziś to mam takie nieustające drganie Niby piszą że to od braku magnezu, ja teraz nie biorę, a wizyta u lekarza za dwa tygodnie, nie wiem czy mogę sobie sama te tabletki z magnezem zaaplikować?
|
|
#553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
) Pochwal się co tam uszyłaś ciekawego ? Ja chce zobaczyć , ponarzekać że tez tak nie potrafię ![]() Cytat:
Mi cos się dzieje w brzuchu . Albo dziecko tak sobie faluje , albo nie wiem co , bo pobolewa tak w miare systematycznie ale krótko .. Ide ubrać dzidziusiowe łóżeczko w końcu :P
|
|
#554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powieka drga faktycznie z braku magnezu albo też ze stresu Z tego co wiem to są takie rozpuszczalne tabletki z magnezem (jak pluszz) specjalnie dla kobiet w ciąży. Może zapytaj o nie w aptece i czy możesz je brać z innymi tabsami (nie wiem czy witaminy jakieś łykasz albo żelazo)?Wzięłam się dzisiaj za MEGA porządki w domu i na razie zrobiłam sypialnię, korytarz i łazienkę. Został jeszcze salon, kuchnia i balkon, ale chyba będę musiała rozbić na dwa dni, bo szoruję i porządkuję niczym perfekcyjna pani domu Dobrze, że TŻ w delegacji, bo tak to mi nawet nie pozwala się schylać żeby wtyczkę z kontaktu wyjąć... Najlepiej to by było dla niego jakbym leżała i się w ogóle nie ruszała ^^
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Zajrzałam do was z sentymentu, bo rok temu też byłam na tym samem etapie i pamiętam te emocje i ekscytacje... a czytając was fajnie sobie powspominać ten cudowny okres. To jest na prawdę wyjątkowe. Pewnie jeszcze bliżej listopada znów zajrzę, by wam pokibicować przy porodach (życzę takich z orgazmem ) Trzymajcie się mamuśki - już bliżej niż dalej
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
|
|
|
|
|
#557 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wieczorem zamawiam te:
http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...507565607.html wzór: miś teak ![]() oo jest kolejna furka,fajna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja znajoma miała te szwy zakładane i ostatecznie urodziła 2 tygodnie przed terminem. Cytat:
![]() Pozdrawiamy A ja jakoś bez humoru... Zgagę mam... strasznie mnie to wkurza...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#558 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ładny wózek, a co to za model??
![]() Cytat:
Ale fajny jest A to kupiliście nówkę czy używany? ![]() Cytat:
Super czuprynka ![]() Cytat:
Fajnie... Ja z dzieciństwa nie mam nic co by przetrwało do dnia dzisiejszego ![]() Cytat:
Coś czuje, że na czas Wigilii mała będzie butle doic żeby mama mogła się najeśc ![]() Cytat:
Cytat:
Ja kuraka miałam w poniedziałek, jeszcze polałam go piwem i na samą myśl o skórce takiej przypieczonej ślinka mi leci
|
||||||
|
|
|
#559 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ziemniaczki trzymam ok 45 min w 200 stopniach i wtedy są chrupiące, ale mięciutkie.Cytat:
Ja przeszłam etap drogiego zestawu, później był etap kupowania wszystkiego oddzielnie, a skończyło się na tanim zestawie takim http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...493471609.htmlWracając do twojego łóżeczka, bardzo mi się podoba, ale wydaje mi się dosyć drogie. Cytat:
Cytat:
Ogólnie historia z Wojtkiem bardzo fajna ![]() Cytat:
Cytat:
A śpiworek nie wiem czy ciepły, ale cudny Ooo Blanka też bardzo mi się podoba. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile oczywiście dziecie zechce butle ciągnąć![]() moja kolezanka ma z tym problem - jej 4mc córa ani myśli butelke chwycić... i co rusz mleko wylewa, a kilka prob już było ![]() Cytat:
odpoczywaj!!!!
|
||
|
|
|
#562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście że jest już wszytsko w porządku, oszczędzaj się ile wlezie żebyś została dalej w dwupaku![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hihi mam dwa wejścia do pokoiku małej mam jeszcze większy bajzel niż miałam ![]() miałam się Was zapytać, czy jak odbija Wam się po jedzeniu np to czujecie jak Wam się jedzenie tak jakby zwracało ale wracało znowu do żołądka?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-05 o 16:57 |
|||
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X
Cytat:
a moze porodzik? Jak mowilas że prawie szyjki nie masz to na dniach na pewno Maja będzie na świecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chciałabym znów rodzić w listopadzie bądź grudniu (a marzy mi się drugie dziecko )Życzę poprawy humoru..
|
|
#565 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do dentysty- ja sie boje pójść po porodzie na kontrole- wczoraj zobaczylam krwawienie z dziąseł z góry i z dołu jednocześnie... Cytat:
Może mój będzie taki kudłacz Cytat:
Cytat:
czekam na fotki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na butelce czego masz? ;> ( jadłam kiedys kurczaka na piwie- był pyszny :P ) Cytat:
Co do mojego ciśnienia. LEŻAŁAM a nawet sie zdrzemnęłam 1,5godz i dalej wysokie. CO prawda 140/90 no ale na górnej granicy... ;( ja tak nie chce isc do tego szpitala!!! ja sie chyba boje mierzyć ciśnienia to mnie tak stresuje... kurde mac... AAA widziałam wózki - Antibia i Motylek ![]() Współczuję tych remontów- oby szybko szły ku końcowi ![]() Trele, w piątki zaczynam nowe tygodnie, wiec to za jakieś 3 tygodnie bedzie u mnie 38t ale nie chce póki co o tym mysleć.. ciagle mam wizje tego ze bede leżeć w sali jak ostatnio. ;( wiem może głupie ale jednak tak jest. A co do położenia małego- ja wiem ze on sie odwróci złośliwiec jeden, nie da mamie spać spokojnie . Poza tym ostatnio w dwa dni sie obrócił,wiec czuje ze za tydzień będzie na miejscu
|
|
#566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć wiem, że to się wszystko tak dłuży jak się na coś czeka ale potem będziesz wózio nie na pusto wozić a z dzidzią a nam się już dawno nasze wózki opatrzą a ty będziesz miała wszystko takie nowe piękne;D a jaki ten komplecik z łóżeczkiem kupiłaś? kurde no i mogliby się sprężać... napisz im, że zaraz masz termin porodu i potrzebne ci łóżeczko na już! i wyznacz im jakiś konkretny (zmyślony) termin porodu bliski i jak łóżeczko do wtedy nie dojdzie to niech jakiś rabat dają albo niech jakieś gratisy dokładają ![]() Cytat:
no to pewnie już się nie możesz doczekać moją wczoraj wysłali i wiedziałam, że dziś będzie a i tak co chwilę sprawdzałam stats przesyłki na stronie kuriera;D
|
|
|
#567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha no to ubaw musi mieć z ciebie niezły;D ja tam poskładam wózek w torby i na razie go wstawię do ganku spakowany bo miejsca nie mam na razie dla niego...Cytat:
to leż i odpoczywaj i oby już się taka sytuacja nie powtórzyła, no oczywiście poza bezpiecznym terminek okołoporodowym![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42649141]Witam dopiero teraz w nowym wątku. Wczoraj zaglądałam, ale jakoś nie miałam jak napisać. Dziś przyjechała do mnie ciocia- siostra mamy, zajęła się wszystkim i mogłam cały dzień leżeć. Kuje mnie trochę blizna i mymłon, ale jest ok- odpoczywam [/QUOTE]ty nie masz odpoczywać tylko plackiem leżeć i nic nie robić pisałam ci już żebyś sobie pomoc zorganizowała do porobienia jedzenia na zaś i leżeć babo toż to tam się coś niedobrego dzieje, ja też mam bliznę po cc i nie mam takich przebojów jak ty... biedna ![]() Cytat:
![]() parz na zegarek co ile ci się te bóle pojawiają![]() Cytat:
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
dwa razy mi wiadomość wysłało
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-09-05 o 17:14 |
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() yes yes ![]()
|
|
|
|
|
#570 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ciąży raczej mam tak, że to co wcześniej mi się podobało, teraz śmierdzi. Na odwrót nie zaobserwowałam.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tam nie widzę w tym nic śmiesznego i sama chciałabym taką imprezkę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ty miałaś poród z orgazmem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

w prywatnym apartamencie.

KCIUKI DLA ANI 

Ślub 25.08.2012 

wizytę mam za 10 dni, mam nadzieję, że się nie rozchodzi... akurat tam z lewej jest już cienka

Z tego co wiem to są takie rozpuszczalne tabletki z magnezem (jak pluszz) specjalnie dla kobiet w ciąży. Może zapytaj o nie w aptece i czy możesz je brać z innymi tabsami (nie wiem czy witaminy jakieś łykasz albo żelazo)?

Ja przeszłam etap drogiego zestawu, później był etap kupowania wszystkiego oddzielnie, a skończyło się na tanim zestawie takim

to leż i odpoczywaj i oby już się taka sytuacja nie powtórzyła, no oczywiście poza bezpiecznym terminek okołoporodowym
pisałam ci już żebyś sobie pomoc zorganizowała do porobienia jedzenia na zaś i leżeć babo