Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 10:44   #4711
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A za mna znowu taka sama noc, a nawet gorsza...

Moja Mala w ciagu dnia jest grzeczna, a w nocy, wstaje co chwila, kreci sie, wierci, je, od 4 do 6 rano plakala, bawila sie, wszystko oby nie spac...usnela o 6 i wstala 7.30...
współczuję nocki
Stary 2013-09-06, 10:45   #4712
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

a ja sie jeszcze musze wyzalic- zakonczyło sie moje kp, definitywnie....... od tygodnia jeszcze w nocy dwa karmienia zalicząłam (jedno koło 2 , drugie o 5-6 rano) a dzis juz nic nie poleciało...... chyba stres, nerwy...... ehhhh, żal
Kochana, będziemy w przyszłym tygodniu w S. , namówisz się na spotkanie?
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
My dalej walczymy. Wczoraj w ramach akcji nawilżania tej suchej skóry potraktowałam młodą oliwką nivea i to był bardzo zły pomysł, po godzinie zaczęła czerwienieć jak burak i szybko ją musieliśmy myć. Zdaje się że mamy tym samym jasność co do parafiny. Tylko czym ją w takim razie smarować jak parafina jest prawie we wszystkim? Szaja albo inne znawczynie, napiszcie coś więcej o tych olejach, jak to działa i skąd się to bierze. Ze z wykłej drogerii? Z mydlarni? Z apteki? Chwilowo nie robię kompletnie nic, wpadłam w desperacji na pomysł żeby wszystko odstawić na parę dni, chyba jej nawet myć nie będę i zobaczymy jaki będzie efekt. Tylko nie wiem czy się tak da przy tej suchej skórze bo widać że ją swędzi, drapie się, w nocy śpi niespokojnie. Paradoksalnie najlepszą skórę ma tam gdzie kompletnie nic nie robię oprócz przemywania czyli pod pampersem i na czole. Pupa jak alabaster a buzia jak tarka, więc wysnułam wniosek że może szkodzi smarowanie, jeśli jest uczulona na parafinę to wszystko możliwe... Tylko jak ją teraz z tego odtruć żeby jeszcze bardziej nie zaszkodzić? Wczoraj było tylko to mydło z aleppo bez smarowania po, skóra dziś jest na pewno sporo bledsza niż wczoraj po tej oliwce, dalej mamy w domu raczka ale różowego a nie czerwonego.
ja kiedyś kupowałam tutaj
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/c/Oleje-zimnotloczone/4
zdrówka dla Anusi

silver super, że mama wychodzi do domu

a zdołowanie bo rozmawiałam wczoraj z tż o moim powrocie do pracy i w ogóle o naszym życiu powiedzmy rozwojowym... Ale nie chcę Was zanudzać swoimi problemami
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 10:46   #4713
s i l v e r
Zakorzenienie

Mam pytanie
Muszę pobrać Darii mocz do badania.
Dorosły człowiek jak oddaje mocz to musi rano nasiusiać do pojemnika.
A jak jest z takimi dzieciaczkami? Można wieczorem cz też trzeba rano??
Stary 2013-09-06, 10:47   #4714
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej mamcie

Ja właśnie siedzę i obżeram się krówkami
Dobrze że niebawem idę do dentysty

Chałupę ogarnęłam na glancuś cycuś Oskar właśnie siedzi i coś świruje i tak dzień leci

Hje-pocisnełaś z tym psem

Bokeh-chciałam Ci ostatnio napisać ale wyleciało mi z głowy. To ostatnie zdjęcie które wstawiłaś z gołębiami -kobieto śliczna jesteś

Sylwietta- Cześć kochana

Idę szukać sobie sweterków...
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 10:54   #4715
ewadylewska
Zadomowienie

Julka dziekuje za zyczenia

Dostala od dziadkow hustawke, jak wstanie to ja wsadze, choc nie siedzi sama to te 5 minut ja przytrzymam w bujaweczce

U nas juz dawno nie bylo zlego dnia, tylko te paskudne noce, wykoncza mnie...ale budze sie a tu usmiechnieta buzia Julcu, no i jak tu sie gniewac

Co do prezentu dla dwulatki, moze rowerek??

A propos KP to ja nadal karmie, ale mam mniej na pewno, zeby cycus byl pelny potrzeba mu ok.4 godzin...a Mala w ogole wczoraj zjadla z butli na noc 200ml kaszki i plus cycus i co i tak wstala po 4 h i jadla jak szalona...nie wiem

Edytowane przez ewadylewska
Czas edycji: 2013-09-06 o 10:58
ewadylewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:04   #4716
Delicjanka
Zakorzenienie

Jutro zamierzam tztowi zrobic krokiety i barszcz czerwony ale...ja nigdy nie gotowalam barszczu czerwonego a w necie tyle przepisów a i leczo mu zrobie;p niech sie cieszy narzeczuńcio ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:12   #4717
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Muszę pobrać Darii mocz do badania.
Dorosły człowiek jak oddaje mocz to musi rano nasiusiać do pojemnika.
A jak jest z takimi dzieciaczkami? Można wieczorem cz też trzeba rano??
dzidzia nie musi być na czczo do badania, najważniejsze to, żeby dobrze umyć i jak najszybciej zawieźć do labu (najlepiej 1h)
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 11:19   #4718
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Deli, Twoja wizyta u dentysty mnie rozwaliła

To obejrzyj sobie horror "Obecność"

Pierwsza fajna
I ta jesienna super! Chyba ją zamówię też
ja też

http://allegro.pl/bawelniana-czapecz...513350592.html jeszcze ta zółta w kropki mi się podoba
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dobrze, ze za kilka dni odbieram okulary. Moze wtedy zobacze ;-)
Na razie serio jej tam nie ma

Cytat:

kurde,narobiłyście mi smaka tym kalafiorem. MUSZĘ zrobić

ja też
Stary 2013-09-06, 11:23   #4719
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Fewciuniu, a co sie zadziało? grypa żołądkowa? bo ja na razie tylko 5 stron sie cofnełam.....

a ja sie jeszcze musze wyzalic- zakonczyło sie moje kp, definitywnie....... od tygodnia jeszcze w nocy dwa karmienia zalicząłam (jedno koło 2 , drugie o 5-6 rano) a dzis juz nic nie poleciało...... chyba stres, nerwy...... ehhhh, żal
Chyba jakaś grypa mnie ściga, ale dzielnie uciekam
co do kp doskonale rozumiem

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Ale zwinny Daduś! dla Niego

Cytat:
zazdroszcze Ci cudownego męża mój tez Mariusz (był? jest? jak pisac.....)ale gdzie mu tam do Twojego.....

z umiejetnosci to: cudownie bawi sie w łózeczku, panuje obecnie szał na zabawke edukacyjno-rozwojową jaką jest butelka z wodą stoi ile chce, obchodzi łóżeczko dookoła,. kołysze tyłkiem jak słyszy fajna piosenkę no i rozgadał sie: dziadzia, dada, mamania, baba, eje, idem, bija

on (celowo z małej litery) nie powinien mieć tak na imię Każdy Mariusz jakiego znam jest w porządku

Cytat:
My dalej walczymy. .
Zdrówka dla Anulki! A czytałam kiedyś że oliwka wcale nie natłuszcza

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przepraszam że się nie odzywam ale nie nadazam za Wami, zasypiam wieczorem z telefonem w ręce. Byłam u babci z Małym przedwczoraj i tak mi go z mamą i ciotką ogłupiły że drugi dzień w ogóle nie śpi i ciągle wyje a nic go nie boli bo widzę ze to ze złości... ale co one wyprawiały. Mnie rozbolała głowa po pól godziny... i co dziecko teraz zero drzemki w ciągu dnia i o 22 jeszcze nie śpi i zasnąć nie może a wczoraj dostal histerii na spacerze chyba pierwszy raz.

Dziś wyje już 3 godzinę, nie płacze, nie steka tylko właśnie wyje

A żeby było śmieszniej, to babcia sobie dziś przyjdzie, ona już nawet o zdanie mnie nie pyta tylko mi oznajmia a ja jakoś nie mam ochoty jej oglądać...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a babci nie można tak hmmm.. z grubej rury??

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
współczuje zaniku kp ! ja już też nie kp
dzielna kobieto !
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:28   #4720
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jutro zamierzam tztowi zrobic krokiety i barszcz czerwony ale...ja nigdy nie gotowalam barszczu czerwonego a w necie tyle przepisów a i leczo mu zrobie;p niech sie cieszy narzeczuńcio ;p

Na pewno polecam obrac buraki i zalac woda zimna i niech poleza kilka godzin to puszcza kolorek i dopiero pozniej gotowac
Pozniej dodac sol, cukier, ocet i mozna jablko, a no i listek laurowy i ziele ang.
Stary 2013-09-06, 11:28   #4721
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
czesc kochane zaglądam po kilkudnowej nieobecnosci, ale mam takiego doła jak stąd na Madagaskar..... ehhhhh, cały dzien cos robie- a to Bartulo, a to cos w domu, zeby tylko sie zajac i nie myslec.... a wieczorami wlasnie mysle..... w srode złożyłam pozew o alimenty bo na co czekac..... ehhhh.... a on od tygodnia nawet nie zapytał jak mały......

teraz mi mały usnął to troszke ponadrabiam, ile dam rade- wiec bede spamowac

juz mi sie w oczy rzuciło:
SILVER-moze na zeby? ja przez dwa dni podaje małemu przeciwgorączkowe bo masakara jest-nie moze spac, plakusiuje.....
całuski dla Darii

EZZO- wszystkiego wymarzonego w "nowym" małżenskim życiu! kochajcie sie

NAWIJKO- brawa za wagę dla Kubunia cos mi na fejsie migneło, że po wszystkim- znaczy obroniona?

lece nadrabiac

Cytat:
Stres kochana. Hormony stresu blokują oksytocynę, konieczną do wypływu mleka. Mleko masz, ale nie może wypłynąć i tak to się kręci

Cytat:
My dalej walczymy. Wczoraj w ramach akcji nawilżania tej suchej skóry potraktowałam młodą oliwką nivea i to był bardzo zły pomysł, po godzinie zaczęła czerwienieć jak burak i szybko ją musieliśmy myć. Zdaje się że mamy tym samym jasność co do parafiny. Tylko czym ją w takim razie smarować jak parafina jest prawie we wszystkim? Szaja albo inne znawczynie, napiszcie coś więcej o tych olejach, jak to działa i skąd się to bierze. Ze z wykłej drogerii? Z mydlarni? Z apteki? Chwilowo nie robię kompletnie nic, wpadłam w desperacji na pomysł żeby wszystko odstawić na parę dni, chyba jej nawet myć nie będę i zobaczymy jaki będzie efekt. Tylko nie wiem czy się tak da przy tej suchej skórze bo widać że ją swędzi, drapie się, w nocy śpi niespokojnie. Paradoksalnie najlepszą skórę ma tam gdzie kompletnie nic nie robię oprócz przemywania czyli pod pampersem i na czole. Pupa jak alabaster a buzia jak tarka, więc wysnułam wniosek że może szkodzi smarowanie, jeśli jest uczulona na parafinę to wszystko możliwe... Tylko jak ją teraz z tego odtruć żeby jeszcze bardziej nie zaszkodzić? Wczoraj było tylko to mydło z aleppo bez smarowania po, skóra dziś jest na pewno sporo bledsza niż wczoraj po tej oliwce, dalej mamy w domu raczka ale różowego a nie czerwonego.
Kija, kochana, ja Miśka praktycznie nie smaruję wcale i niczym. Skórę ma super. Jak trzeba, kąpię z dodatkiem oleju ze słodkich migdałów, o takim: http://www.naturanet.pl/olej-ze-slod...ja-id-396.html Kupuję w aptece, grosze kosztuje, jest naturalny ma jakieś witaminy. Spróbuj, nawilży jej skóre, a nie ma parafiny.

Cytat:
Hej dziewczyny, przepraszam że się nie odzywam ale nie nadazam za Wami, zasypiam wieczorem z telefonem w ręce. Byłam u babci z Małym przedwczoraj i tak mi go z mamą i ciotką ogłupiły że drugi dzień w ogóle nie śpi i ciągle wyje a nic go nie boli bo widzę ze to ze złości... ale co one wyprawiały. Mnie rozbolała głowa po pól godziny... i co dziecko teraz zero drzemki w ciągu dnia i o 22 jeszcze nie śpi i zasnąć nie może a wczoraj dostal histerii na spacerze chyba pierwszy raz.

A żeby było śmieszniej, to babcia sobie dziś przyjdzie, ona już nawet o zdanie mnie nie pyta tylko mi oznajmia a ja jakoś nie mam ochoty jej oglądać...

Jej, współczuję, i jeszcze nie możesz się odezwać bo obraza
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:34   #4722
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Widzę, że u kilku z Was się pozmieniało z karmieniem, to jak robimy - uaktualnić na liście czy rezygnujemy z tego? I chyba trzeba też nasze lata uaktualnić?
ja tam mam cały czas 18 :P:

Cytat:
Moja mama dziś WRESZCIE wyszła ze szpitala do domu

Cytat:
W ogóle Hania już sama siada z czworaków

Kiedy Blanka nadrobi inne dzieci ??

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42663182]
Dobry zawód, jeśli sie to lubi, dla posiadania dzieci idealny

A może to; http://shains.pl/ kupowalam dla 10latki kiedyś

Albo nie typową zabawkę, ale grę? zgadnij kto to, jenga, scrabble, superfarmer...
[/QUOTE]
Wszystkie gry, które wymieniłaś już kupowaliśmy (poza superfarmerem-będzie pod choinkę ), ale te bransoletki to super sprawa! Jesteś Wielka :

Cytat:
Ja jeszcze przez 20 dni będę mieć 26 potem trza będzie zmienić
czyli jesteśmy w tym samym wieku? Mamy 18 lat

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:

Cytat:

http://allegro.pl/bawelniana-czapecz...513350592.html jeszcze ta zółta w kropki mi się podoba
wczoraj właśnie tę żółta zamówiłam, bo mamy żółto biały płaszczyk na chłodniejsze dni
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:35   #4723
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blugirl80 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Ja nie wiem jak wy to robicie. Nie daje rade nadazac za Wami i sie juz troche gubie, bo zyje dany dzien, i jednoczesnie 2-3 dni do tylu, bo tyle mam mniej wiecej zawsze do nadrobienia. I np. ide wlaczyc lekarzy, a tu kicha, bo mamy czwartek
Zupelnie niespodziewanie przyjechalismy do Wroclawia na kilka dni i buszuje po sklepach. Zosia uwielbia kaszke bananowa (podobno bez cukru a slodka jak cholera, nie chce wiedziec jak slodka jest ta z cukrem), wloskie dzieci nie wiedza co traca

Jestem w tyle i nie wiem czy dalej niektore macie problem z nocami. U nas odkad wrocilam z gor jest lepiej, ale trzy pobudki zostaly no i po pierwszej spi juz z nami. Ale w porownaniu do tego co bylo to jest git. Wprowadzam znow powoli owoce no i na noc daje ta kaszke ale moze to po prostu dlatego, ze w koncu nie musze ogladac mojej tesciowej i moj spokoj wewnetrzny udzielil sie malej.

Buziaki dla wszystkich jubilatow malych i duzych
o właśnie, ja 20 razy czytałam skład, bo nie mogłam się cukru dopatrzeć a to takie słodkie, że bleee

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Więc: która czapa na zimówkę dobra dla Amelki?
1) http://allegro.pl/wiazana-czapka-z-w...504025302.html
2) http://allegro.pl/komplet-czapka-ber...515785583.html z szalikiem
3) http://allegro.pl/beret-berecik-retr...524053804.html
?

A jako taka zwykła, cienka jesienna, to może taka?
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-s...509548409.html
Dziś się kapnęłam, że nie mam w ogóle dobrych czapeczek już , tylko berecik z HM:P (dobry jeszcze).

Mamy dziewczynek: w jakie buciki zaopatrujecie Małe na jesień? ::?

I teraz pytanie modowe ale moje:
Chcę kupić porządną kurtkę na zimę, bo moja obecna to już jak idź stąd i nie wracaj. Mam kasę odłożoną już. I teraz doradźcie - macie doświadczenia z kurtkami z Zary? Pytam o ten sklep bo mam możliwość pracowniczej zniżki, a zawsze to 30% w kieszeni.
Co musi mieć kurtka w składzie żeby ciepła była? Pierze, puch?
Nie chcę kurtki typu "Ludzik Michelin", tudzież szyneczka sznureczkiem owinięta... tylko możliwie jak najcieńszą wizualnie ale ciepłą przy tym.
Cienki to mam płaszcz.

Jakieś rady w tym zakresie?
pierwsza i jesienna
myślisz, że dla Bąbla mojego też by mogły być? są przecudne!!! I w takich stonowanych kolorach...

co do bucików - u nas nie mają sensu, on i tak je ściąga z szybkością odrzutowca jak jest chłodniej zakładam mu skarpetki i na to skarpetki do nauki chodzenia, te ze skórzaną podeszwą

A dzisiaj Piotruś został nazwany laleczką

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello kochane

tutaj na miejscu jest nasza znajoma Chorwatka, niedawno urodził jej się wnuk. Ciągle jedzie na synową,że przegrzewa małego,że nie pozwala na rękach nosić, że nie chce do niej przyjeżdzać nad morze bo komary itp
całą swoją niespełnioną miłość przelewa na mojego Leosia:a:
nosi go na rękach, daje mu ciasteczka owsiane, skórkę od chleba, śpiewa mu piosenki i wiecie co..... mlaszcze jęzorem i mówi do niego bla bla bla bla i tego typu rzeczy,szczebioce jak wariatka a Leonard ją uwielbia
śmieszne to troszkę bo z jednej strony pokazuje mi ciągle zdjęcia małego wnusia i opowiada o nim z wielką milością a z drugiej strony myślę sobie o tej matce, ktora chyba nie lubi tego całego hałasu związanego z teściową
więc chyba wszystkie kobiety matki na świecie są takie : :: ::

poza tym zamowiliśmy jej Sophie dla wnuka tak tak- moda dotarla nawet tu, bo nie znają żyrafki, modę czerpią jedynie od Włochów
Elmo też poznała i też już zadzwoniła do rodziny w Stanach z prośbą o gadającego :

Szaja- widzę,że niedaleko od nas stoi auto z rejestracją z Będzina

Cytat:
Daria ma gorączke. Pół godziny temu się obudziła i zaczęła stękać , poszłam zrobić jej mleczko, biorę ją na ręce a ona cała goraca Dałam jej paracetamol. Wierci sie i nie umie zasnąć. Męczy sie bidulka...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej
wpadłam Was podczytać ale pędzicie - szok ale przeczytałam wszystko mimo przeciwności losu (czyt. budzącemu się Kubusiowi).
Z tego co pamiętam
nawijko :piękne przybierania, może obejdzie się bez szpitala
debrah nr 1 zdecydowanie chociaż ten berecik przeuroczy co do kurtek to się nie znam, bo też szukam takiej idealnej ale jakoś znaleźć nie mogę
bokeh ehh dwa dzieciątka, obrać mu mięsko, tżBokeh nieładnie
silver biedna Daria, zdrówka jak mama? Kiedy do domku?
marsi tęsknimy za Tobą? Wracaj prędko ) fajną macie Chorwatkę, że tak się zachwyca Małym, trzeba jej oballa sprezentować, może nim by się wkupiła w łaski synowej
pstryczek fajnie, że jutro tylko 3 h i weekend i wspaniale, że Kubusiowi dobrze z tatą i babcią
ewulkaa lekarze to czasem nie wiedzą, co mówią. U nas przy dziadku mówili, że ma kilka tyg życia a żył prawie rok, także nikt nie wie, co tam na górze jest dla kogo zapisane. Tulę Cię mocno
szaja milka ::::
któraś pisała i kit kacie ::::

co do O to ja mam tak jak hje, a po porodzie w ogóle żadnego, za to w snach to łaaaaaaał
co do srania to jak dacie radę to jeszcze na biurku mojej kierowniczki, tyle ile mi nerwów zjadła to szok
a jakby little wygrała tyle kasy to z operacji ja chcę odsysanie tłuszczu, cycki i reszta może być

aha i mam nowy ulubiony serial 2XL na polsacie leciał dzisiaj normalnie jak o mnie
i poważna rozmowa za mną, tylko się zdołowałam i taka zdołowana idę spać...
papaaaaa :: do rana
co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Aaa i TŻbokeh, wstydź się

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Mam pytanie do mam łysolków.
Czy Waszym dzieciom ruszyła czuprynka? Ola ma tych mechutków jakby więcej ale nadal łysa

przy urodzeniu bąbel miał mega dużo włosków, totalnie czarnych, jak miał 5 miesięcy był totalnie łysy a teraz ma gęstą blond czuprynkę

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Heloł witam sie z rana mega zestresowana dziewczyny to juz jutro! Cały czas mi sie wydaje,ze nie wszystko jest jeszcze ogarniete a czasu juz na prawdę mało i najbardziej obawiam sie o to jak niania poradzi sobie z moim małym kroliczkiem ech chciałabym juz mieć to za sobą.

Ewik cudownego dnia dla was jutro, dla calej trojeczki,oby było tak jak sobie wymarzyliscie

Tęsknię za wami dziewczyny. Buziaki

kciuki dziewczyny!!!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny kciukasy za sluby! Ofkors chcemy zdjecia jak najszybciej

Scotasia nie karmie w nocy, chyba ze juz ewidentnie widac, ze smrod nie zasnie. Normalnie starczy smoczek i kima dalej.

Dupa pipa nie trafilam 6 ;/( nawet 3....) ale spoko robie sobie tydzien przerwy coby nie zbankrutowac calkowicie i moze kupie los znowu :P
no i nie będzie ani cycków,ani srania pod drzwiami

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:42   #4724
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Silver po czopku sprawdź za jakiś czas bo na Lenkę paracetamol nie działa, ostatnio jak gorączkowała dałam jej czopek nurofenu i przez godź zbił tylko 2 kreski, musiałam podać syrop.
misia a jaki syrop podawałaś?? Ja nie mam żadnego w razie czego

Moje dziecko już śpi 2h!!!!! Ona NIGDY tyle nie śpi.
Może przez tą nockę się wymęczyła bidulka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-09-06 o 11:44
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:51   #4725
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
czesc kochane zaglądam po kilkudnowej nieobecnosci, ale mam takiego doła jak stąd na Madagaskar..... ehhhhh, cały dzien cos robie- a to Bartulo, a to cos w domu, zeby tylko sie zajac i nie myslec.... a wieczorami wlasnie mysle..... w srode złożyłam pozew o alimenty bo na co czekac..... ehhhh.... a on od tygodnia nawet nie zapytał jak mały......

teraz mi mały usnął to troszke ponadrabiam, ile dam rade- wiec bede spamowac

juz mi sie w oczy rzuciło:
SILVER-moze na zeby? ja przez dwa dni podaje małemu przeciwgorączkowe bo masakara jest-nie moze spac, plakusiuje.....
całuski dla Darii

EZZO- wszystkiego wymarzonego w "nowym" małżenskim życiu! kochajcie sie

NAWIJKO- brawa za wagę dla Kubunia cos mi na fejsie migneło, że po wszystkim- znaczy obroniona?

lece nadrabiac
przytulam z całych sił
Sylwia, jesteś mega silną kobietą, Ty i Charlizz pokazujecie, że faceci mogą się wypchać.... Podziwiam Was z całego serducha!!!

Cytat:
Pstryczku brawa dla Kubusia za przystosowanie się do mamy pracy

Mój 6 letni siostrzeniec znalazł dla mnie pracę tak tak pracę, chce żebym sobie zarobiła, a wiecie co miałabym robić?
miałabym być Agatką na drodze u nich przy szkole super posada co?
no ale to nie chcesz? Wiesz co taka fucha....

Cytat:
kazdy dogadza sobie jak moze ::

u nas tez szał na chlebek jest, uskubuje mu srodek i wkladam bezposrednio do paszczy a skórke w łapke i jest radocha

hej hej heloł - mam identyko w ogole, byłam wczoraj z mamą w lumpie młodemu gaciory na jesien kupic, ja bym wolała na all ale mama placiła to chciała na żywo zobaczyc. Wybrałam ogrodniczki z h&m jak funfielnówka, dzinsy ocieplone i bluze ocipeloną i wyszło 23 zł. A ja: ejjjjjj, przeplaciłysmy :: tablicy albo all za 23 zl kupiłabym :

jezu, przeczytałam podpaski, na łeb mi siadło

::::::

zazdroszcze Ci cudownego męża :: mój tez Mariusz (był? jest? jak pisac.....)ale gdzie mu tam do Twojego.....

NAWIJKO- brawa za obrone, ty zdolna bestyja jestes, a tak biadoliłas szanowny słowem od tygodnia sie nie odezwał, nie zapytał czy małemu czegos nie trzeba, niech sie wali dzis mina dwa tygodnie od naszej wyprowadzki....

KIJA- jak Anulka? Ty mnie rozbrajasz poczuciem humoru ::

MISIA- posada wymarzona ::

PSTRYNIU- brawa dla Kubunia za supergrzeczne zachowanie :: cos mi mignęło, że pokazał sie zebolek?

SZAJA- na fejsie zauwazyłam,że Dorka ma dwa zeby- brawa ::

HOPE- to macie wesoło z Dadim :: u nas podobnie- nono stop zapiernicza do lustra w sypialni rodziców i bije łobuza co go przedrzeznia, przewraca na siebie kosz na smieci jak go wyjme z szafki, ciągnie psa za ogon i wsadza mu palce do pyska- psina wyrozumiała jest na szczescie, gryzie wszystkich- głównie moją mamę ::

z umiejetnosci to: cudownie bawi sie w łózeczku, panuje obecnie szał na zabawke edukacyjno-rozwojową jaką jest butelka z wodą stoi ile chce, obchodzi łóżeczko dookoła,. kołysze tyłkiem jak słyszy fajna piosenkę no i rozgadał sie: dziadzia, dada, mamania, baba, eje, idem, bija
brawa za umiejętności!!!
i dla Dadusia też!!!

młoj nauczył się ostatnio BUUUUUUUU i cały czas tak
a dzisiaj przeszedł całą kanapę wte i nazad, a wiecie, kanapę mamy wielgachną....

Cytat:

bidulinek....

u nas w drugi dzień jak bąbel zaczął sam stawać to oczywiście teście się przypałętali i co?! - za paluszki go prowadzali!!!!!! Tylko do kibelka zdążyłam pójść!!!!!!!!!!! Jak się wnerwiłam!!! Oczywiście nie jestem taka, żeby opierdaczyć, ale zwróciłam uwagę, wytłumaczyłam, że jestem przewrażliwiona i że tak nie wolno

A ostatnio babcia małża maczała bąblowi paluszki w tymbarku jabłko - mięta

Stary 2013-09-06, 11:54   #4726
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Tak mi szkoda Ani, zdrowiej Skarbeczku
Stary 2013-09-06, 11:55   #4727
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

a zdołowanie bo rozmawiałam wczoraj z tż o moim powrocie do pracy i w ogóle o naszym życiu powiedzmy rozwojowym... Ale nie chcę Was zanudzać swoimi problemami
wygadaj się w k.

Cytat:
ale Ty rozpieszczasz tego Tżta

Cytat:
dzidzia nie musi być na czczo do badania, najważniejsze to, żeby dobrze umyć i jak najszybciej zawieźć do labu (najlepiej 1h)
Cytat:
Też śliczna
Stary 2013-09-06, 11:56   #4728
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meneq, jeszcze inną, bo to znam

Hope, ciastolinę. Moja w tym wieku dostala i szał
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 11:57   #4729
eff8
Zakorzenienie

Witam sie niestety nadal jestem w tyle ;/

my chorzy: tzn corka katar ma, wczoraj goraczke wiec po 3 dniach przedszkola ma juz przerwe ;/ mam nadzieje ze w poniedzialek pojdzie chetnie ... poki co tylko w 1 dzien plakala wiec i tak byla dzielna.

Miki tez cos zaczyna kichac i spikac wiec zapowiada sie i u Niego katar...

Postaram sie byc na bierzaco ale pedzicie ze nawet nie mam kiedy nadrobic, nie lubie sie tak odzywac i pisac tylko co u Nas wiec poprawie sie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 11:57   #4730
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kiedy Blanka nadrobi inne dzieci ??
A Daria????
za 9 dni kończy 8 miesięcy a ani nie pełza ani nic
Na brzuszku nie lubi..... poleży 4 minutki i płacze
Zaczynam się naprawdę martwić.
Stary 2013-09-06, 11:59   #4731
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Bo Krowa to taki przyczajony tygrys, ukryty smok

Ale sobie Pola rozrywkę znalazła
Albo wydmuchuje powietrze i robi przy tym "buuu" (czyt. pękate policzki), albo wystawia jęzor i robi przy tym "buuu" (czyt. wszystko splute)
Jak byliśmy w Gdańsku w biedrące, tż nosił lenkę, podeszła dziewczyna i się do niej uśmiecha a lenka zrobiła jej taką dziwną minę (tż ją nauczył- zakazałam mu jej pokazywać bo dzieci straszy nawet tż siostrzenica kiedyś zaptała Lenki dlaczego robi do niej takie miny) a więc zrobiła taką minę i do niej buuuu , dobrze że byłam dalej bo aż mi się głupio zrobiło jak tż opowiadał.

Zawsze rano jak wstanie to dmucha
Stary 2013-09-06, 12:00   #4732
ILLUSION
Wtajemniczenie

Kurde ciągle mnie wylogowuje na tym komputerze w pracy i wcięło mi początkowe cytaty
Wszystkim przeziębionym mamom i gorączkującym dzieciaczkom życzę zdrówka
I dla Julianki i Julii za skończone miesiące.

Ezzo i Ewik nie wiem czy jutro będę miała kiedy zajrzeć bo mamy gości więc już dzisiaj życzę Wam wszystkiego dobrego i żeby się jutro wszystko udało tak jak sobie wymarzyłyście.

Napiszę tyle, że wybuchnęłam glośnym śmiechem po Waszych tekstach w temacie kup na cudzych wycieraczkach....a sama w pokoju nie siedzę w pracy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
powiem wam ze nie taki diabel straszny jak go maluja - w sensie powrotu do pracy...
tak naprawde to nie mam czasu w szkole aby sie martwic o malego, ciagle cos sie dzieje...
kubulencjusz z tata a potem z babcia spisuje sie superancko, jest grzeczny, pieknie je, bez problemu zasypia ( a tego balam sie najbardziej bo cale zycie ja go usypialam) wiec ogolnie jest na +.
tyle ze w sumie te moje godz pracy sa hmm, dosc specyficzne i pewnie jakbym pracowala "normalnie" jak wiekszosc 8 godz dziennie to juz nie byloby tak kolorowo
To super , u nas też elegancko Iguś sobie radzi z babcią a ja pracuję 7 godzin + pół godziny dojazd w jedną stronę czyli razem 8 godzin.
Cytat:
Laski ;o bylam u dentysty, na początku pojechalam tam gdzie bylam zapisana, ale straszna kolejka byla ;ooooo no to pojechalam do kolesia stomatologa(moja friend do niego chodzi, mowi ze swietny itd) no to żem pojechała. Nie chciał mnie przyjąć ale ubłagałam (to był chyba błąd ;p ) sluchajcie............... Starszy facet, widać ze lubi karkówkę bo bebzun mu się tak wylewał .. dobra mniejsza o to. Siadam na fotel a ten mi znieczulenei odrazu wpakował! aaa jaaaaaaaaaaaaa stopppppppp, ja karmie! a on do mnie, koteczku przy takim znieczuleniu to Ty czwórke mozesz wykarmic: hahaha:ale okej, to jeszcze nic, zabiera sie za mojego zębolka i co????/ ręce mu sie trzęsą jakby mial delirke. Laski, byłam tak przestraszona, to chyba najgroźniejszy facet jakiego spotkałam ale jestem mega super ekstra zadowolona i się znowu do niego zapisze. Chyba jestem masochistką
bezbłędna jesteś Deli
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Więc: która czapa na zimówkę dobra dla Amelki?
1) http://allegro.pl/wiazana-czapka-z-w...504025302.html
2) http://allegro.pl/komplet-czapka-ber...515785583.html z szalikiem
3) http://allegro.pl/beret-berecik-retr...524053804.html
?

A jako taka zwykła, cienka jesienna, to może taka?
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-s...509548409.html
Dziś się kapnęłam, że nie mam w ogóle dobrych czapeczek już , tylko berecik z HM:P (dobry jeszcze).

Mamy dziewczynek: w jakie buciki zaopatrujecie Małe na jesień? ?

I teraz pytanie modowe ale moje:
Chcę kupić porządną kurtkę na zimę, bo moja obecna to już jak idź stąd i nie wracaj. Mam kasę odłożoną już. I teraz doradźcie - macie doświadczenia z kurtkami z Zary? Pytam o ten sklep bo mam możliwość pracowniczej zniżki, a zawsze to 30% w kieszeni.
Co musi mieć kurtka w składzie żeby ciepła była? Pierze, puch?
Nie chcę kurtki typu "Ludzik Michelin", tudzież szyneczka sznureczkiem owinięta... tylko możliwie jak najcieńszą wizualnie ale ciepłą przy tym.
Cienki to mam płaszcz.

Jakieś rady w tym zakresie?
Pierwsza czapusia na zimę super. Ja dla Igiego mam taką jak szajka pokazywała z H&Mu z bąblem tylko niebieską i do tego zamiast szalika taki golfik do kompletu. Fajne i cena dobra A bąblem na czapce uroczo dzieciaki wyglądają.

Co do kurtki to nie mam z Zary akurat ale jak cienka i ciepła to tylko puchowa. Tylko że te puchowe to zwykle właśnie mają takie przeszycia poziome po to aby puch się nie zbierał w jednym miejscu tylko był równomiernie rozłożony ale można znaleźć bardziej subtelną niż z efektem ludzika Michelin.

Cytat:
przykro mi
Ściskam Cię mocno, wiadomo że jest Ci ciężko i trzeba czasu żeby zacząć dalej żyć w miarę normalnie bez rozpamiętywania i żalu.
Cytat:
ILLUSION ty juz w pracy? bo mnei nie było pare dni wiec nie jestem bardzo wtajemniczona
Tak kochanie, od poniedziałku pracuję już. Iguś super z babcią.

Jeszcze 1,5 godzinki i weekend.
Stary 2013-09-06, 12:00   #4733
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Ja jeszcze przez 20 dni będę mieć 26 potem trza będzie zmienić

Daria też ostatnio jakimś cudem złożyła te pudełko. Ale jak?
Zdolne te Nasze dzieciaczki niesłychanie

Jest na pierwszej str

Ale super się przemieszcza

A co do filmu, no podobno jest na faktach.
Jak go obejrzałam to nawet do łazienki się bałam iść
Mega straszny.

mmmm mniam mniam

Masz urodziny 26 ?

Cytat:
daj mi krokiety! tak za mna chodza, a dzis w tesco zapomnialam kupic, bo sie wkurzylam ze nie maja masy kajmakowej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42665083]Meneq, jeszcze inną, bo to znam

Hope, ciastolinę. Moja w tym wieku dostala i szał [/QUOTE]

potwierdzam ciastolina jest super, robilysmy z tza siostrzenica makaronowe wlosy

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 12:01   #4734
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42665083]Meneq, jeszcze inną, bo to znam

Hope, ciastolinę. Moja w tym wieku dostala i szał [/QUOTE]

kurcze, Ty to nawet JP zabawki masz obcykane

Szajko, napisałabyś mi jeszcze raz ten przepis z cukinią z makaronem ??
Stary 2013-09-06, 12:01   #4735
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
niedługo będzie miesiąc jakoś tak ona nie chciałą mniej jadła w nocy ( co w nocy zawsze jadłą) nie chciała i zaczęła się mniej budzić.... i tak jakoś w pewnym momencie nagle nic w tych UU nie było / a ona przecież wsuwa 180ml... to coś ty w zyciu :: strasznie mi z tym było źle... no ale cóż
I już teraz mam swoje stare cycki.... z lupą trzeba patrzeć
oddam połowę swojego kp.....
Cytat:
Moja mama dziś WRESZCIE wyszła ze szpitala do domu ::

Nadrabiam

:: wooooooooooow!

Lady, super że już lepiej się czujesz

Pozazdrościć takich godzin pracy.

Ja też się tego boję

::

smutne....
buziak dla mamy!!!

Cytat:
jakie lata? że co?:: eeeeeee po co ::

W ogóle Hania już sama siada z czworaków ::

Cytat:
Tak spaceruje

Zdążyłam wynieść dwie kołdry, a ona z pokoju przez korytarz, przeszła do sypialni rodziców. Tutaj z niej wychodzi

http://www.youtube.com/watch?v=NXki-...ature=youtu.be

Można wyciszyć ::

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Meneq, na pewno jest. A Ty jej nie widzisz?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Silver, a jeszcze "Obecność" podobno na faktach autentycznych
super spacerek
kiedy mój tak robił.... chlip chlip

Cytat:
szaja
http://www.toysrus.co.jp/
Nie zginiesz?
padłam
japończycy są niesamowici z tymi kolorami, migającymi literkami, wszystko jest takie.....błyszczące

kochana, teraz mnie naszło pytanie bo u nas tak pięknie słonecznie i lecą liście z drzew
macie u was taką jesień?

Cytat:
kurde,narobiłyście mi smaka tym kalafiorem. MUSZĘ zrobić ::
ja też
i tartę z malinami Fewci
ale dodam serek mascarpone
i na to jeszcze borówki

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej :

Ja właśnie siedzę i obżeram się krówkami ::
Dobrze że niebawem idę do dentysty

Chałupę ogarnęłam na glancuś cycuś Oskar właśnie siedzi i coś świruje i tak dzień :

Hje-pocisnełaś z tym psem ::

Bokeh-chciałam Ci ostatnio napisać ale wyleciało mi z głowy. To ostatnie zdjęcie które wstawiłaś z gołębiami -kobieto śliczna jesteś ::

Sylwietta- :: Cześć kochana

Idę szukać sobie sweterków...
pokaż sweterki

Stary 2013-09-06, 12:07   #4736
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
niedługo będzie miesiąc jakoś tak ona nie chciałą mniej jadła w nocy ( co w nocy zawsze jadłą) nie chciała i zaczęła się mniej budzić.... i tak jakoś w pewnym momencie nagle nic w tych UU nie było :/ a ona przecież wsuwa 180ml... to coś ty w zyciu strasznie mi z tym było źle... no ale cóż
I już teraz mam swoje stare cycki.... z lupą trzeba patrzeć
U mnie podobnie, a jak karmiłam to miłam świetne, nie za wielkie, jak implanty, mogłam chodzić na golasa i kusić tż

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

chociaż tż mówi że woli takie bez mleka

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Widzę, że u kilku z Was się pozmieniało z karmieniem, to jak robimy - uaktualnić na liście czy rezygnujemy z tego? I chyba trzeba też nasze lata uaktualnić?
Tak, tak jesteśmy starsze, mam już 27 lat
Stary 2013-09-06, 12:08   #4737
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie podobnie, a jak karmiłam to miłam świetne, nie za wielkie, jak implanty, mogłam chodzić na golasa i kusić tż

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

mój tż mówi to samo !!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 12:08   #4738
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
jakie lata? że co? eeeeeee po co

W ogóle Hania już sama siada z czworaków
Stary 2013-09-06, 12:09   #4739
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Tak, tak jesteśmy starsze, mam już 27 lat
aaaa co nam sie przytrafilo ostatnioooooooooo przy bunga bunga, laski ale mi wstyd bylo, bo to takie bylo szybkie bunga bunga na takim materacu w 3 pokoju (graciarnia) i sluchajcieeeeeeeeeee tzt mi tak scisnął moje cytrynsonki zeeeeeeeee............... ........... : hahaha: go oblalałam bidny cala twarz mial w mleku

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 12:12   #4740
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Piersi nie jemy, bo lepsze jest mieso z udka. A tu sprzedaja bez kosci i jest latwiej. Schabowe robi mu moj tata i innych nie chce. W Japonii jest cos a la schabowe, tylko z nierozbitego miesa i na glebokim tluszczu usmazone. A ziemniaki uwielbia, ale w koncu jako zapychacz mamy ryz, to ziemniaki robia za jarzyne (z tego najbardziej sie ciesze).
ja bez ziemniaków bym umarła

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Tak spaceruje

Zdążyłam wynieść dwie kołdry, a ona z pokoju przez korytarz, przeszła do sypialni rodziców. Tutaj z niej wychodzi

http://www.youtube.com/watch?v=NXki-...ature=youtu.be

Można wyciszyć

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Meneq, na pewno jest. A Ty jej nie widzisz?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Silver, a jeszcze "Obecność" podobno na faktach autentycznych
świetnie Polcia sobie radzi
No właśnie trzeba wyciszyć

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości