Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-06, 09:40   #4681
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o Boze, Kija, aż mi łzy stanęły- jak sie musi biedactwo małe meczyc niech to szybko spierdziela!!!

YELLOW, powiedz prosto z mostu, bo oszalejecie oboje

ILLUSION ty juz w pracy? bo mnei nie było pare dni wiec nie jestem bardzo wtajemniczona

HJE-niezła rozrabiaka z Poli jest po mamusi?
Bartolini nauczony przez mojego tate "straszył" - robił takie yyyyyyyyy cały napięty, aż mu sie buzia robiła czerwona, na szczescie juz zapomniał

przeczytałam klubowy słownik, pierdutłam smiechem i obudziłam dziecia

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

BOKEH,a ty od dawna?
niedługo będzie miesiąc jakoś tak ona nie chciałą mniej jadła w nocy ( co w nocy zawsze jadłą) nie chciała i zaczęła się mniej budzić.... i tak jakoś w pewnym momencie nagle nic w tych UU nie było :/ a ona przecież wsuwa 180ml... to coś ty w zyciu strasznie mi z tym było źle... no ale cóż
I już teraz mam swoje stare cycki.... z lupą trzeba patrzeć
Stary 2013-09-06, 09:46   #4682
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
ja wtranżalam całego opiekanego

Fewciuniu, a co sie zadziało? grypa żołądkowa? bo ja na razie tylko 5 stron sie cofnełam.....

duza grzeczna dziewczynka

rozwaliło mnie

Charlizz, leżę i kwiczę- wymiatasz

wielkie brawa za zębolka

jeszcze mi nie zacyotwało:

BOKEH- no nie żartuj, że mu obierałas?

LITTLE- ja bym nowe cycoliny zażyczyła bo moje wyglądają teraz jak dwa jajka sadzone

CHARLIZZ, ty chyba pytałas o "fryzury"? Bartolini ma mech sredniej długosci, do tego kilka dlugich wlosów na łepetynie w mysl zasady :kazdy dudek ma swój czubek smiechowo to wygląda

LADY- bardzo sie ciesze z poprawy zdrowia i brawa dla Pietraszka za takie umiejetnosci

a ja sie jeszcze musze wyzalic- zakonczyło sie moje kp, definitywnie....... od tygodnia jeszcze w nocy dwa karmienia zalicząłam (jedno koło 2 , drugie o 5-6 rano) a dzis juz nic nie poleciało...... chyba stres, nerwy...... ehhhh, żal

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
kazdy dogadza sobie jak moze

u nas tez szał na chlebek jest, uskubuje mu srodek i wkladam bezposrednio do paszczy a skórke w łapke i jest radocha

hej hej heloł - mam identyko w ogole, byłam wczoraj z mamą w lumpie młodemu gaciory na jesien kupic, ja bym wolała na all ale mama placiła to chciała na żywo zobaczyc. Wybrałam ogrodniczki z h&m jak funfielnówka, dzinsy ocieplone i bluze ocipeloną i wyszło 23 zł. A ja: ejjjjjj, przeplaciłysmy tablicy albo all za 23 zl kupiłabym pake

jezu, przeczytałam podpaski, na łeb mi siadło

zazdroszcze Ci cudownego męża mój tez Mariusz (był? jest? jak pisac.....)ale gdzie mu tam do Twojego.....

NAWIJKO- brawa za obrone, ty zdolna bestyja jestes, a tak biadoliłas szanowny słowem od tygodnia sie nie odezwał, nie zapytał czy małemu czegos nie trzeba, niech sie wali dzis mina dwa tygodnie od naszej wyprowadzki....

KIJA- jak Anulka? Ty mnie rozbrajasz poczuciem humoru

MISIA- posada wymarzona

PSTRYNIU- brawa dla Kubunia za supergrzeczne zachowanie cos mi mignęło, że pokazał sie zebolek?

SZAJA- na fejsie zauwazyłam,że Dorka ma dwa zeby- brawa

HOPE- to macie wesoło z Dadim u nas podobnie- nono stop zapiernicza do lustra w sypialni rodziców i bije łobuza co go przedrzeznia, przewraca na siebie kosz na smieci jak go wyjme z szafki, ciągnie psa za ogon i wsadza mu palce do pyska- psina wyrozumiała jest na szczescie, gryzie wszystkich- głównie moją mamę

z umiejetnosci to: cudownie bawi sie w łózeczku, panuje obecnie szał na zabawke edukacyjno-rozwojową jaką jest butelka z wodą stoi ile chce, obchodzi łóżeczko dookoła,. kołysze tyłkiem jak słyszy fajna piosenkę no i rozgadał sie: dziadzia, dada, mamania, baba, eje, idem, bija
U nas tez hitem jest kosz na smieci. Mamy w pokoju taki wysoki i okragly. Probuje go od wczoraj wywrocic, dzis pelen sukces, ale co najlepsze: kosz doskonale spisuje sie w roli pchacza...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:46   #4683
hje
Zakorzenienie

Widzę, że u kilku z Was się pozmieniało z karmieniem, to jak robimy - uaktualnić na liście czy rezygnujemy z tego? I chyba trzeba też nasze lata uaktualnić?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 09:47   #4684
misia1505
Rozeznanie

Lenka złożyła pudełko na zabawki z biedronki ;-) z kąd oda wiedziała że trzeba wyjąć dno? :noniwiem:
Stary 2013-09-06, 09:49   #4685
s i l v e r
Zakorzenienie

Moja mama dziś WRESZCIE wyszła ze szpitala do domu

Nadrabiam

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
za to nasz (moj) rekord z malzem to 9 za jednym razem
wooooooooooow!

Lady, super że już lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jutro 3 godzinki i łikiend
Pozazdrościć takich godzin pracy.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę takich godzin pracy
Ja to się boję właśnie najbardziej tego, że będę chodzić po 10-12 h, nie będę miała czasu na nic, a jak będzie dzień wolny to będzie ogarnianie chałupy, gotowanie itp. itd.
Ja też się tego boję

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A mi Blanka już zasnęła W ŁÓŻECZKU bez histerii . JUpiiiiii

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
pomijam fakt, że ja mam tam 200km, a moich 15 (słownie:piętnastu) kuzynów ma max. 20km i oczywiście nie pojadą bo czasu nie mają gdyby to było bliżej to bym codziennie jeździła, no ale jak...

smutne....
Stary 2013-09-06, 09:57   #4686
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
My dalej walczymy. Wczoraj w ramach akcji nawilżania tej suchej skóry potraktowałam młodą oliwką nivea i to był bardzo zły pomysł, po godzinie zaczęła czerwienieć jak burak i szybko ją musieliśmy myć. Zdaje się że mamy tym samym jasność co do parafiny. Tylko czym ją w takim razie smarować jak parafina jest prawie we wszystkim? Szaja albo inne znawczynie, napiszcie coś więcej o tych olejach, jak to działa i skąd się to bierze. Ze z wykłej drogerii? Z mydlarni? Z apteki? Chwilowo nie robię kompletnie nic, wpadłam w desperacji na pomysł żeby wszystko odstawić na parę dni, chyba jej nawet myć nie będę i zobaczymy jaki będzie efekt. Tylko nie wiem czy się tak da przy tej suchej skórze bo widać że ją swędzi, drapie się, w nocy śpi niespokojnie. Paradoksalnie najlepszą skórę ma tam gdzie kompletnie nic nie robię oprócz przemywania czyli pod pampersem i na czole. Pupa jak alabaster a buzia jak tarka, więc wysnułam wniosek że może szkodzi smarowanie, jeśli jest uczulona na parafinę to wszystko możliwe... Tylko jak ją teraz z tego odtruć żeby jeszcze bardziej nie zaszkodzić? Wczoraj było tylko to mydło z aleppo bez smarowania po, skóra dziś jest na pewno sporo bledsza niż wczoraj po tej oliwce, dalej mamy w domu raczka ale różowego a nie czerwonego.
Mysle, ze pdstawienie smarowidel, to dobry trop. One tylko skore oslabiaja. I mylabym jedynie pod biezaca woda i oczywiscie obserwowala.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a gotujesz mu bardziej JP czy PL ? tzn pewnie o PL produkty cięzko ? musiałąś się długo uczyć japonskiej kuchni?>??
Z takich dan, ktore znam z domu, to jedynie serwuje marchewke z jablkiem.
A tak to glownie japonska, troche chinska i koreanska, czasami cos z hinduskiej.
Kuchnia japonska jest prosta jak budowa cepa, ale nadal z przepisow korzystam
Stary 2013-09-06, 09:57   #4687
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Widzę, że u kilku z Was się pozmieniało z karmieniem, to jak robimy - uaktualnić na liście czy rezygnujemy z tego? I chyba trzeba też nasze lata uaktualnić?
jakie lata? że co? eeeeeee po co

W ogóle Hania już sama siada z czworaków

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 09:59   #4688
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie sie w ogole lista podziala?
Stary 2013-09-06, 10:00   #4689
hje
Zakorzenienie

Meneq, na pierwszej stronie jest
Stary 2013-09-06, 10:01   #4690
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mysle, ze pdstawienie smarowidel, to dobry trop. One tylko skore oslabiaja. I mylabym jedynie pod biezaca woda i oczywiscie obserwowala.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Z takich dan, ktore znam z domu, to jedynie serwuje marchewke z jablkiem.
A tak to glownie japonska, troche chinska i koreanska, czasami cos z hinduskiej.
Kuchnia japonska jest prosta jak budowa cepa, ale nadal z przepisow korzystam
aa myślałam, że jakaś pierś z kurczaka schaboszczak ziemniory
Stary 2013-09-06, 10:04   #4691
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq, na pierwszej stronie jest
Na pewno?

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
aa myślałam, że jakaś pierś z kurczaka schaboszczak ziemniory
Piersi nie jemy, bo lepsze jest mieso z udka. A tu sprzedaja bez kosci i jest latwiej. Schabowe robi mu moj tata i innych nie chce. W Japonii jest cos a la schabowe, tylko z nierozbitego miesa i na glebokim tluszczu usmazone. A ziemniaki uwielbia, ale w koncu jako zapychacz mamy ryz, to ziemniaki robia za jarzyne (z tego najbardziej sie ciesze).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 10:06   #4692
s i l v e r
Zakorzenienie

Deli, Twoja wizyta u dentysty mnie rozwaliła

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
. Oczywscie z tego miejsca pozdrawiam t.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Jakbym wygrała te 15 milionów to swojej niedoszłej t. zasponsorowałabym... zaje....tego kopa w ten jej zad potem wysrałabym im się pod drzwiami i przekupiła straż miejska by im dała milion zł mandatu za to i kazała im to wpier...dzielić bo jak nie to do ciurmy!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
oo ja pitole! wlasnie widzialam reklame paranormal activity............ o ja ja ja ja juz sie boje........
oglądałam to u koleżanki raz i później przez pół roku spałam przy zapalonej lampce i sie bałam chodzić do wc sama. A był raz moment jak ucieklam do brata spać
To obejrzyj sobie horror "Obecność"

Cytat:
Jeny dziewczyny ale sie wpienilam. Zrobiłam obiad bo tz zawsze narzeka ze nie ma, kupiłam takie podudzia z indyka i je upieklam z ziemniakami w piekarniku do tego buraczki, przygotowalam mu to na talerz a on mi pado czy mogłabym mu obrac to mięso bo on sie brzydzi takiego...... Myślałam ze padne normalnie gorzej niż w przedszkolu, mam dwójkę dzidziusiow w domu.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Więc: która czapa na zimówkę dobra dla Amelki?
1) http://allegro.pl/wiazana-czapka-z-w...504025302.html
2) http://allegro.pl/komplet-czapka-ber...515785583.html z szalikiem
3) http://allegro.pl/beret-berecik-retr...524053804.html
?

A jako taka zwykła, cienka jesienna, to może taka?
http://allegro.pl/czapka-czapeczka-s...509548409.html
Dziś się kapnęłam, że nie mam w ogóle dobrych czapeczek już , tylko berecik z HM:P (dobry jeszcze).
Pierwsza fajna
I ta jesienna super! Chyba ją zamówię też
Stary 2013-09-06, 10:07   #4693
meneq
Zakorzenienie

fewciu, hje dzieki! Juz tak sie ciesze, na troche wiecej czasu z tz. Minela 18. Teoretycznie prace skonczyl...
Stary 2013-09-06, 10:10   #4694
hje
Zakorzenienie

Tak spaceruje

Zdążyłam wynieść dwie kołdry, a ona z pokoju przez korytarz, przeszła do sypialni rodziców. Tutaj z niej wychodzi

http://www.youtube.com/watch?v=NXki-...ature=youtu.be

Można wyciszyć

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Meneq, na pewno jest. A Ty jej nie widzisz?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Silver, a jeszcze "Obecność" podobno na faktach autentycznych
Stary 2013-09-06, 10:12   #4695
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Tak spaceruje

Zdążyłam wynieść dwie kołdry, a ona z pokoju przez korytarz, przeszła do sypialni rodziców. Tutaj z niej wychodzi

Można wyciszyć

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Meneq, na pewno jest. A Ty jej nie widzisz?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Ladny spacerek!
Nie, nie widze.
Sa linki do porzednich watkow i w nastepnym poscie opisy porodow. Listy brak.
Stary 2013-09-06, 10:20   #4696
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Czesc!
nancy co sie dzieje?
silver jak Daria?
fewciu, lady lepiej?
debrah u nas tez pobudki liczne, ale jak zasnela o 2.30 to spala do 7. Czego i Wam zycze
hje na czolgiste powiadasz? Mieszkanie juz przystosowalas?
Yae zaczela od podnoszenia pupy w lezeniu na brzuchu. Nastepnie jak zabka, obie raczki i nozki na przemian. Kiedy zaczela raczkowac w godzine mieszkanie przystosowalismy do jej potrzeb.
charlizz motyw kupy mnie rozwalil
marsi wczoraj w dzieciowym u nas widzialam zyrafe na zywo. Powiem tak, modna tutaj to ona nie jest. Za te cene trudno sie dziwic...
black oprocz strachu, to czy takie sny pozwalaja sie wysypiac?

Noc taka sobie, ale spanie do 7, piekna pogoda i od razu chce sie zyc. Za ok. 10h weekend zaczynamy, sobota i niedziela cala dla nas, pozniej tylko poniedzialek do pracy i az do niedzieli tz ma wolne. bedzie musial zalatwic duzo spraw okoloszpitalnych, ale mam nadzieje, ze bedziemy miec czas dla siebie
Meneq, prośbę mam, moglabyś dać jakiś link do japońskiego sklepu zabawkowego?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Pstryczku ja też chce takie godziny pracy Myślisz że to dobry zawód nauczyciel? Bo w sumie mogłabym zmienić,mam przygotowanie pedagogiczne.

Szaja pomożesz? Potrzebuje pomysł na prezent dla 9 latki na urodziny. Z reguły kupuje jakieś zabawki/gry /książki edukacyjne. Bo rodzice i dziadkowie tylko zabawki. W efekcie czego z dziewczyna rozmawia się jak z przedszkolakiem.

Dobry zawód, jeśli sie to lubi, dla posiadania dzieci idealny

A może to; http://shains.pl/ kupowalam dla 10latki kiedyś

Albo nie typową zabawkę, ale grę? zgadnij kto to, jenga, scrabble, superfarmer...

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Oby przeszło szybko. Jak po nocy?

Lady, Fewciu oby już było lepiej.

Śniło mi się, że Lady nam powiedziała, że jest w ciąży
Lady, jesteś?

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
zauważyły,ście że we śnie, z kimś innym są bardziej intensywne? wisienko może tego ci trzeba
o tak

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Nadrobiłam Was pi razy drzwi, ale nie cytuję, wybaczcie.
Jest mnie mniej, jeżeli ktoś zauważył, bo zwyczajnie mam do tego powody
1) egzamin z ang za tydzień
2) kończenie pracy licencjackiej
3)DAWID:
-zapieprza jak resorówka po całym mieszkaniu
-odsuwa szuflady
-otwiera szafki
-złazi z łóżka, wstaje
-otwiera i zamyka drzwi jak nie są domknięte. Wczoraj np. zamknął mnie w łazience i nie chciał wypuścić, siedział dupą przy drzwiach i śmiał się perfidnie
-włazi w każdy możliwy kąt
-paluchy wszędzie pacha - wczoraj hitem był mop z wodą w wiadrze. Normalnie na moment się odwróciłam a ten już se ręce myje

Robi kosi kosi, papa, jak mu powiem "ba fu!"to się wkurza i robi "grrrr!"

dla świętujących dzieciaczków!
dla dzieci chorujących, ząbkujących i źle czujących się mam
Charlizz, Little - idzie się polać przez Was! Przez dentystę Deli też!
Sylwia witaj
Co do snów, to ja też mam podobnie jak Ty Black. Poza tym to czego nienawidzę to jak śni mi się, bardzo często, że się topie. I w rzeczywistości dławię się i nie mogę złapać oddechu. Zwyczajnie się duszę. Mama już kilka razy kiedyś do pokoju w nocy wlatywała.
Za to TZ lunatykuje. Dawid np. o 2 w nicy wstaje łazi po łóżku. Jak go odkładam to śpi dalej. Może on też?
Co do O. to często miałam przed ciążą podczas snu. Teraz jakoś sobie nie przypominam.

Któraś pytała o horror MAMA. Ja oglądałam. W autobusie, jak wracałam z krk raz czy dwa podskoczyłam

widzialam, ze cie nie ma, a w ogóle mialam pytać - jak siostra?

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
My dalej walczymy. Wczoraj w ramach akcji nawilżania tej suchej skóry potraktowałam młodą oliwką nivea i to był bardzo zły pomysł, po godzinie zaczęła czerwienieć jak burak i szybko ją musieliśmy myć. Zdaje się że mamy tym samym jasność co do parafiny. Tylko czym ją w takim razie smarować jak parafina jest prawie we wszystkim? Szaja albo inne znawczynie, napiszcie coś więcej o tych olejach, jak to działa i skąd się to bierze. Ze z wykłej drogerii? Z mydlarni? Z apteki? Chwilowo nie robię kompletnie nic, wpadłam w desperacji na pomysł żeby wszystko odstawić na parę dni, chyba jej nawet myć nie będę i zobaczymy jaki będzie efekt. Tylko nie wiem czy się tak da przy tej suchej skórze bo widać że ją swędzi, drapie się, w nocy śpi niespokojnie. Paradoksalnie najlepszą skórę ma tam gdzie kompletnie nic nie robię oprócz przemywania czyli pod pampersem i na czole. Pupa jak alabaster a buzia jak tarka, więc wysnułam wniosek że może szkodzi smarowanie, jeśli jest uczulona na parafinę to wszystko możliwe... Tylko jak ją teraz z tego odtruć żeby jeszcze bardziej nie zaszkodzić? Wczoraj było tylko to mydło z aleppo bez smarowania po, skóra dziś jest na pewno sporo bledsza niż wczoraj po tej oliwce, dalej mamy w domu raczka ale różowego a nie czerwonego.

Kija, tu poczytaj (dziewczyna po AM jest, zna się, a ja ją osobiscie znam);

http://www.naszezyciebezchemii.blogs...-migdaowy.html ale nie tylko migdalowy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 10:25   #4697
hje
Zakorzenienie

Meneq, to nie mam pojęcia dlaczego Normalnie lista jest właśnie pod tymi linkami do poczekalni i poprzednich części na odchowalni...

Zanim Wam napisałam poprzedniego posta, Pola była już w łazience i jadła papier toaletowy

Jak to możliwe, że w ciągu dwóch dni stała się taka... duża?

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-06 o 10:26
Stary 2013-09-06, 10:25   #4698
s i l v e r
Zakorzenienie

Yellow,

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej ho
Ciezka noc za nami - pobudki co 1h.... Na szczescie na krotko, chwilka ciumkania i Kubus spal.
Ale od 5:40 nie spimy, TZ nas obudzil jak sie szykowal do pracy...
Licze na jakas drzemke w okolicach 8
współczuję nocki

Cytat:
Mam pytanie do mam łysolków.
Czy Waszym dzieciom ruszyła czuprynka? Ola ma tych mechutków jakby więcej ale nadal łysa

Darii ładnie zaczęły rosnąć ma coraz więcej włosków
I robią jej się coraz jaśniejsze. Blondyneczka

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że Lady nam powiedziała, że jest w ciąży

Lady chcesz Nam coś powiedzieć???

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

A dziś moja bratowa ma usg połówkowe strasznie jestem ciekawa płci maleństwa, bo mają już dwie dziewczynki.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nocka spoko, ja ide sie ogarniac, kurna, wszędzie są moje włosy;(
Jeszcze Ci wypadają??

A właśnie. Miałaś iść do fryzjera. Byłaś???

Cytat:
juz mi sie w oczy rzuciło:
SILVER-moze na zeby? ja przez dwa dni podaje małemu przeciwgorączkowe bo masakara jest-nie moze spac, plakusiuje.....
całuski dla Darii
Sylwia SUPER że jesteś

Co do gorączki, też się zastanawiam czy to zęby idą?
na razie nic nie widać.

Cytat:
Silver, kupujesz to krzesełko drewniane, które pokazywałaś?
kupuję tylko na kasę czekam
na 100% kupję te drewniane

Cytat:
a ja sie jeszcze musze wyzalic- zakonczyło sie moje kp, definitywnie....... od tygodnia jeszcze w nocy dwa karmienia zalicząłam (jedno koło 2 , drugie o 5-6 rano) a dzis juz nic nie poleciało...... chyba stres, nerwy...... ehhhh, żal
to na pewno przez stres

Cytat:

Raz mi się śniło, żę się seksiłam z moim psem Ale to chyba pod koszmar podchodzi

Cytat:
Silver po czopku sprawdź za jakiś czas bo na Lenkę paracetamol nie działa, ostatnio jak gorączkowała dałam jej czopek nurofenu i przez godź zbił tylko 2 kreski, musiałam podać syrop.
Czopek jej podałam o 12 w nocy. Mam nadzieję że gorączka nie wróci
Stary 2013-09-06, 10:26   #4699
meneq
Zakorzenienie

szaja
http://www.toysrus.co.jp/
Nie zginiesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 10:27   #4700
hje
Zakorzenienie

Odmeldowuję się!
Stary 2013-09-06, 10:27   #4701
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq, to nie mam pojęcia dlaczego Normalnie lista jest właśnie pod tymi linkami do poczekalni i poprzednich części na odchowalni...

Zanim Wam napisałam poprzedniego posta, Pola była już w łazience i jadła papier toaletowy

Dobrze, ze za kilka dni odbieram okulary. Moze wtedy zobacze ;-)
Na razie serio jej tam nie ma
Stary 2013-09-06, 10:27   #4702
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
ja wtranżalam całego opiekanego

kurde,narobiłyście mi smaka tym kalafiorem. MUSZĘ zrobić
Stary 2013-09-06, 10:28   #4703
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieci nam rosna i cieszmy sie z tego!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-06, 10:28   #4704
ewadylewska
Zadomowienie

A za mna znowu taka sama noc, a nawet gorsza...

Moja Mala w ciagu dnia jest grzeczna, a w nocy, wstaje co chwila, kreci sie, wierci, je, od 4 do 6 rano plakala, bawila sie, wszystko oby nie spac...usnela o 6 i wstala 7.30...

Nie wiem co sie z nia dzieje w nocy...

A i dzis konczy 7 miesiecy.

Gratuluje siadania, wyjscia ze szpitala mamy i trzymam kciuki za dzieciaczki!!
Stary 2013-09-06, 10:32   #4705
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A za mna znowu taka sama noc, a nawet gorsza...

Moja Mala w ciagu dnia jest grzeczna, a w nocy, wstaje co chwila, kreci sie, wierci, je, od 4 do 6 rano plakala, bawila sie, wszystko oby nie spac...usnela o 6 i wstala 7.30...

Nie wiem co sie z nia dzieje w nocy...

A i dzis konczy 7 miesiecy.

Gratuluje siadania, wyjscia ze szpitala mamy i trzymam kciuki za dzieciaczki!!
U nas to jest tak: fatalna noc=rewelacyjny dzien i odwrotnie
Stary 2013-09-06, 10:37   #4706
hope01
Zakorzenienie

Dawid zjadł i zaraz go biorę i jadę po siostrę do szkoły.
Szja pytałaś -dalej integracyjna klasa w gimnazjum. Wczoraj zadanie z chemii dla niej czarna magia! Dla mnie nie do okiełznania co dopiero dla niej. Mama owszem mnie słucha ale ojciec swoje. NIE dopuszcza innej opcji. Właściwie to mam wrażenie że przez niego ona się jeszcze wycofała. Strasznie wymagający wobec niej, na spacery ją codziennie ciąga bo MA SCHUDNĄĆ i koniec. No człowiek masakra się z niego robi. Tak to przy mnie to normalna dziewczyna jest, gada z Tobą na poziomie it[p. Problem tylko z nauką i z obcymi osobami.

PYTANIE co kupić 2 latce na urodziny jeśli ma pokój zapieprzony zabawkami

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 10:37   #4707
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze przez 20 dni będę mieć 26 potem trza będzie zmienić

Cytat:
Lenka złożyła pudełko na zabawki z biedronki ;-) z kąd oda wiedziała że trzeba wyjąć dno? :noniwiem:
Daria też ostatnio jakimś cudem złożyła te pudełko. Ale jak?
Zdolne te Nasze dzieciaczki niesłychanie

Cytat:

W ogóle Hania już sama siada z czworaków

Cytat:
A gdzie sie w ogole lista podziala?
Jest na pierwszej str

Cytat:

Ale super się przemieszcza

A co do filmu, no podobno jest na faktach.
Jak go obejrzałam to nawet do łazienki się bałam iść
Mega straszny.

Cytat:
:

mmmm mniam mniam

Cytat:
Dobrze, ze za kilka dni odbieram okulary. Moze wtedy zobacze ;-)
Na razie serio jej tam nie ma
Stary 2013-09-06, 10:39   #4708
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

kurde,narobiłyście mi smaka tym kalafiorem. MUSZĘ zrobić
mmmniam mniam ja mam jeszcze na obiadek;p a teraz zajadam się płatkami ryżowymi z mlekiem i jablkami mmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-06, 10:42   #4709
s i l v e r
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
Meduzza - dla Julianki
ewadylewska - dla Julii
Stary 2013-09-06, 10:43   #4710
meneq
Zakorzenienie

Tz wraca. Oficjalnie weekend zaczynamy. Tradycyjnie bedzie mnie mniej lub wcale.
Do milego!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Jeszcze apropos listy. Przez przegladarke jest, w appce nie ma. Pojawia sie i znika
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości