|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Tak to jest jak się nadrabia na raty, to pomyślałam o tostach, ale widziałam, że już była o tym mowa to nie chciałam "krasc" pomysłu, ani mylić osób. Happy też mam rozkładany stół, ale ja chciałam mały rozkładany na duży i mam 90x90 na co dzień a rozkłada się chyba do 300 ![]()
![]() |
#4532 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
hej, tak wiem, że nie wytłumaczyłam dobrze, zorientowałam się, ale nie chciało mi się edytować, myślałam, że nikt nie zauważy ![]() ![]() wstawię Wam zdjęcie jutro po wizycie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-07 o 12:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Taaaak! Udalo sie!!! Spi w domku..
![]() A co do nieszczesnej Tracy Hogg.. Bez przesady, najlepiej wg niej dziecko ustawic pod siebie.. A to dziecko i jak czegos chce to chce. To jak wam chcialoby sie pic o 13 ale nieee, czas na picie dopiero po 15. Krotko te nasze maluchy beda takie malutkie, potrzeba im (i nam) bliskosci, czulosci a nie planu dnia minuta po minucie. Rozumiem, ze tryb dnia jest wazny ale.. Jak mozna obudzic dziecko i zmusic go do aktywnosci. Spalo-czyli chcialo spac. Mnie jakby ktos budzil kiedy chce i karmil kiy nje chce to by dostal w leb. Dziecko=czlowiek ![]() Od razu mowie-nie neguje fanek Tracy ale tak szczerze procz wygody nie zyskujecie nic.. W ogole mimo iz najmlodsza tu mam chyba najmniej nowoczesne podejscie do dzieci hehe :p Zgrzybiala ja pozdrawia, ze spiaca Z obok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
siedzę i myślę
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
happy krzesla zobaczę jak będę na kompie
Axella mój też miał fazę na jezdzenie wózkiem a nawet lezaczkiem i z dnia na dzień mu przeszło i teraz zasypia sam, czasami na noc usypiam go na Karpa As a Tula jest dla dzieci które nie trzymają jeszcze główki? Axella mi też nie podoba się to wybudzanie dziecka... mój najczęścieji je co 3 h ale rano woli pospać dłużej np zje przed 8 zasnie po 9 i następny posiłek zje o 12 czyli po 4 godz i nie mam zamiaru wzbudzać go żeby jadł co 3 h Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-09-07 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie Tracy jest super, moje dziecko ma mniej więcej ustalone pory jedzenia, w międzyczasie dostaje wodę lub koperek jak się upomni. Mniej ulewa, spokojniej je. Co do spania, od kiedy przeczytałam tą książkę ze zrozumieniem moje dziecko robi sobie drzemki w dzień (z tym był problem) i nadal śpi w nocy. A do tego jest spokojniejsza i mniej płacze ![]() Jakoś chyba przeoczyłam rozdział o budzeniu dziecka do zabawy ![]() Wygoda? Owszem, nie ukrywam. Kocham moje dziecko, ale to ono ma się dostosować do świata a nie świat do niej m. in. że śpi się w nocy a bawi w dzień i nie je się całymi dniami. Myślę, że na przyszłość będzie z tego więcej korzyści również dla niej bo będzie mieć bardziej usystematyzowane życia a nie chaotyczne miotanie się w "co dalej z dzieckiem zrobić (do końca dnia)". No ale każde dziecko jest inne i każdy rodzic wychowuje swoje dziecko według własnego uznania. Ja tą książkę polecam, może nie od deski do deski, ale warto się zapoznać z innym punktem widzenia na wychowywanie dziecka, bo może coś się okazać przydatnego/pomocnego.
![]() |
#4536 | |
Wtajemniczenie
|
hej
jaki dzis fajny dzień, my właśnie grillujemy mięsko na obiad, chyba zjemy w ogrodzie. Uwielbiam taki wrzesień, nie ma upałów, pogoda śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Ach i zastanawiam się czy to czasem nie robota chustowania, że mała nie chce wózka, nauczyła się noszenia i ostro się go domaga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Po prostu dla mnie ta ksiazka to taka nadIeja na spokoj i rutynę ktorej nieatety moze nie byc bo dziecko idealnie uregulowane i spiace w nocy moze z dnia na dzien stwierdzic ze sorry aleod dzis w nocy to chce sie bawic. Ile sie pociagnie 3godInnym systemem? Miesiac? Dwa? Nie neguje ale mowiac szczrrze nie kumam zalozenia.. Dziecko to nie maszyna. Regularnosc-tak, ale nie bezgraniczna. Dziecko ma komunikowac potrzeby a nie miec je narzucone. No ale to rowniez zalezy od dziecka. Mi Zu zawsze spi w nocy, i w dzien.. Ale czt to 3 drzemki po 2h czy po 20min..nie mam wplywu. Przeciez nie bede jej budzic by bylo rowno ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Mojr dnie/noce wygladaja praktycznie identycznie od minimum 2mc (od kiedy mieszkam u rodIcow). Pobudka-przewijanko,bawimy sie w lozku, potem mata i bujak. Nastepnie ubieranie na spacer. Spacer, na spacerze sobie je. Wracamy i.. 2h zabawy/spacer/2h zabawy/spacer i tak do wieczora.. Wieczorem po ostatnim spacerze bawimy sie juz po cichu, grzecznie, potem kapiel, dobranoc wszystkim, pizamka, kocyk, butla, buzi i spi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie maty - też się zastanawiam, bo na razie tylko parkiet dębowy u Julci w pokoju i chcę na nim położyć albo jakiś gruby miękki dywan, albo właśnie gąbkową matę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysia niezrzucalne skarpetki HM były nie zrzucalne do dzisiaj ![]()
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Axella rozbawilas mnie swoją wypowiedzią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wydaje mi się, że to przez chustowanie ![]() jeśli chodzi o Helenę to dzięki Niej/ przez Nią codziennie myślę o drugim dziecku, ale nie wiem czy podołałabym gdyby było Jej zupełnym przeciwieństwem...Ona płacze tylko jak jest głodna, ma długo mokro albo chcę troszkę uwagi. Bardzo rzadko, jakoś tak wychodzi, że na czas jest reakcja ![]() Cytat:
widzisz, jakiś czas temu szukałam na forum kogoś kto mi zrobi dębowy stół ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra dyskutujecie o tej Tracy Hogg, ja w sumie zostałam zniechęcona na początku, ale może coś w niej jest, więc pytanie- ma któraś w pdf? Jeśli tak poproszę o info na pryw. to napiszę maila i będę wdzięczna za wysłanie ![]() Przeczytam i zobaczę co sądzę ![]()
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2
Cytat:
![]() Odreagowanie nie tyle od Zu co od zycia mojego ostatnio ![]() Wstala, z uśmiechem na twarzy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Wtajemniczenie
|
Hejj
![]() ja tylko na chwilkę ![]() Wojtusiowi już powoli przechodzi ta wysypka, ale i tak kupiłam nadmanganian potasu i go dziś w tym wykąpię ![]() Aaś- ja wcale nie twierdzę, że Ty nie masz problemów, zawsze jakieś są, to oczywiste, ale z tego co piszesz wywnoskowałam,że dziewczynki generalnie są "grzeczne", nie płaczą za duzo itp.. gdyby np miały kolki,to pewnie już tak kolorowo by nie było... masz dobre podejście- lepiej nie narzekać za dużo ![]() ![]() Agnes- jak chcesz iść do sklepu a boisz się płaczu w wózku to bierz chustę! ![]() TŻ pofarbował mi włosy,więc mam odświeżony rudy kolor żeby jutro jako tako wyglądać jako matka chrzczonego dziecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
|
Magiusa, zorientuj się w bibliotece. U mnie pod nosem w filii była dostępna
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-
Cytat:
![]() Moje dziecko mnie wycyckalo ![]() ![]() Maluska to koniecznie daj znać jak będziesz się wybierać do Aberdeen. Ja w Twoje strony raczej prędko nie zawitam ![]() Happy piękny stół. Takie zakupy kojarzą mi się z zapuszczeniem korzeni... fajnie Wam ![]() W Polsce drzewa też już zaczynają zmieniać kolory i gubic liście? Ciekawe jaką będzie ta.pierwsza macierzyński jesień... mam nadzieję, że uda mi się czasem zwinąć w koc z gorąca herbatą i grubą książką ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zako
Cytat:
Koc i ksiazka-kocham ale jakos ciezko mi uwierzyc.. Ja tam boje sie zimy i sylwestra.. XD ze sie bedzie bala bidulka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Ash Agnes może mieć już za ciężkie dziecko na tak dalekie spacery w chuście
![]() Co do wybudzania to ja wybudzam, zjada i śpi dalej. Ale ja to sama sobie wymyśliłam z nadzieją, że będzie mniej ulewać bo mniej łapczywie je jak nie jest potwornie głodna czyli po 3 a nie 4,5h.
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Aaś pelen szacun za blizniaki!
Na spacerze byla mama z takimi rok-poltora i stwierzilam ze to hardcore ![]() Taki ladny pan z wozkiem mnie zagadal a ja taka nieumyta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Załamałam się. Dziewczyna z którą leżałam na sali dodała zdjęcie ufajdanej córki z opisem: Taki dobry był deserek.
Dodam, że urodziłyśmy w tym samym dniu, a L. ma dziś 2 miesiące i 10 dni... ![]() Jestem ciekawa co jej dała. Wygląda na jakiś jogurt. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio tez pisalam o malym dziecky z sucha bulka ![]() Ludzie sa dziwni, az tak nie moga sie doczekac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
happy już rozumiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4555 |
Zadomowienie
|
Wątek nam się kończy.
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no mały, mały, chyba wrzucania dzieci z brzegu nie będzie ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
A ja się muszę pożalić bo już nie wytrzymuje.
Jedzenie mojego dziecka to udręka. Ok już się nie pręży, ale płucze sobie gardło mlekiem, pluje nim, gada ze smoczkiem w buzi, gryzie smoczek, jak ciągnie to jej bokiem mleko wylatuje. Każde karmienie jej to dla mnie makabra i stres. Dziś w nocy już nie wytrzymałam i powiedziałam z podniesionym głosem, że jest świnką i jak nie chce jeść niech nie je i wsadziłam ją do łóżeczka i wyszłam płakać. TŻ ją wziął, a później mieliśmy spięcie, że tak nie mogę, owszem nie mogę, ale to ja z nią siedzę non stop, a jego ZNÓW nie ma, bo remont robi... No i nic nie działa. Motanie jej, mamy trzy różne butelki, do nich po dwa różne smoczki z różnym przepływem też nie, cisza nie, włączony telewizor też nie. Po prostu no koszmar. Było to śmieszne kilka razy, ale teraz jest frustrujące. Każde karmienie to jest przebranie jej i siebie, bo wszystko jest mokre. Nie mam pomysłu już i nie wiem co to ma być ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Kurcze tak czytam sama siebie i moze to te zęby i jakiś żel by jej ukoił? Muszę kupić jakiś.
#4558 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jeśli chodzi o rytmy dnia to my jakiś tam mamy, nie idealny co do minuty ale jest... rano pobudka, cyc, poranna toaleta, ja się ogarniam, młody pod karuzelą, drzemka, spacer lub drzemka na spacerze ![]() ![]() ![]() byłam dziś w szkole, później w H&M bo mam ten bon, Młody dostał spodnie i bluzkę na wiosnę i koszulkę FCB ![]() idziemy na spacer! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko na szybko
![]() osłonkę ze spacerówki? ona bardziej jest chyba taka przeciwdeszczowa ... nie no na zimę to za mało będzie. chyba że mówisz czymś innym czego my nie mamy, typu śpiworek specjalny do Jedo ... bo tego nie mieliśmy w zestawie. --- wróciłam od fryzjera, zafarbowana, teraz mamy domowego fryzjera bo mama farbuje koleżankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem, że afrykańskie kobiety mają jedno dziecko w chuście na brzuchu, drugie na plecach i wiadro pełne wody na głowie, ale tak już mam że ze mnie słabeusz ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.