Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 23:38   #181
little_zosh
Rozeznanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Witam i ja w nowym wątku! Jak będę miała trochę czasu, to postaram się nadrobić ostatni tydzień

say-hello piosenka fajna Myślę, że bez problemu do niej coś zatańczycie

U mnie nie ma zwyczaju dawania żadnych prezentów/paczek, ale zobaczymy jeszcze.

Wszystkim nowym właściecielkom sukien gratuluję wyboru

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 23:49   #182
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
u mnie będzie koło.

btw, przeglądam pierwsze tańce i co znajduję? Totalną porażkę
omg... co to jest?...

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Panna Izabela, bardzo mi przykro z tego powodu, mam nadzieję, że w końcu się ułoży i będzie was stać na całą drużynę piłkarską
Nie dziękuję, wystarczy trójka Chciałabym od razu po studiach, ale niestety, najpierw praca...

WITAM W NOWYM WĄTKU I ZACZYNAM NADRABIANIE TEJ CZĘŚCI

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-07, 23:54   #183
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Sama myślałam o tej piosence! Tylko jak do niej zatańczyć
My w końcu zdecydowaliśmy się na piosenkę, z która mamy wspólne wspomnienia
myślę, że bez problemu się coś znajdzie jakiś walc czy coś takiego (nie znam się w ogóle jeszcze )

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
say-hello piosenka fajna Myślę, że bez problemu do niej coś zatańczycie
dziękuję!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 00:00   #184
KasiaK_080290
Zadomowienie

ja też chciałam piosenkę z naszych "początków" i byłaby to:
http://www.youtube.com/watch?v=ZpDQJnI4OhU

ale po przemyśleniu stwierdziłam, że jednak średnio pasuje i zdecydowaliśmy się na tą:
http://www.youtube.com/watch?v=q44C1AzZRWQ
nie za długa, z bajki, którą w dzieciństwie lubiliśmy, słowa piękne i zatańczymy do niej walca

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 00:12   #185
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Moja mama była miesiąc temu na weselu, gdzie były nalewki i mówi, że to świetny pomysł. Co prawda tam były wyroby leśniczego (chyba ojca pana młodego, nie jestem pewna), a my żadnego nie znamy, ale pomysł wydaje mi się dobry.
Mój tata jest leśniczym, a żadnych wyrobów nie ma, więc szukajcie, może ktoś inny się tym zajmuje

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
A u mnie goście nic nie dostaną, tzn dostaną flachę na odchodne i ciasto.
Szczerze szkoda mi dodatkowej kasy na coś czego ludzie nie docenią i rzucą w kąt, a jednak alkohol i ciasto ucieszy każdego.
Ja nie oddaję nawet ciasta czy alko, bo robię poprawiny - może oddamy najbliższym po poprawinach. Dla gości nie mam żadnych upominków ani nic.

Nie chcę spamować, ale mam problem mały, w sumie też weselny, ale nie chodzi o moje 5.10.br ma ślub rodzona siostra TŻ. Kupiłam sobie dziś sukienkę na to wesele, ale już nie jestem do niej przekonana. Nie chciałam iść w typowo weselnej, błyszczącej kiecy, chciałam wyglądać elegancko. Ale teraz już sama nie wiem. Nada się? Mam jeszcze opcję iść w sukience ze studniówki, jest bardziej "ozdobna", ale tej opcji wolałabym uniknąć... Zdj sukienki w załączniku (z tym, że na tym manekinie wygląda debilnie trochę). Liczę na Wasze opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (14,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienka (1).jpg (14,9 KB, 28 załadowań)

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 00:34   #186
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Nie chcę spamować, ale mam problem mały, w sumie też weselny, ale nie chodzi o moje 5.10.br ma ślub rodzona siostra TŻ. Kupiłam sobie dziś sukienkę na to wesele, ale już nie jestem do niej przekonana. Nie chciałam iść w typowo weselnej, błyszczącej kiecy, chciałam wyglądać elegancko. Ale teraz już sama nie wiem. Nada się?
Jak najbardziej ok ! prosta ale elegancka i do tego ciekawy krój.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 07:27   #187
alloffkowa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Fakt, ze niektore tematy pojawiaja sie kolejny raz, ale jest nas duzo i kazda w innym czasie cos zalatwia. Mysle, ze nikomu nie zaszkodzi zdublowanie tematow, bo zawsze mozna cos zmienic, czyms sie zainspirowac

Mimo ze alko juz sie pojawialo, to ja sie ciesze, ze dzis o tym gadalysmy, bo ktoras z Was pisala i breezerach ( drinkach butelkowanych 4%) i to doskonaly pomysl, ktory na pewno wykorzystam.

Po za tym cigle ktos przybywa i niektore tematy trzeba dublowac. I nie ma w tym nic zlego

ja polecam tez summerby

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Faktycznie totalna porażka nie rozumiem jak można takie badziewie wysłać. W dzisiejszych czasach to firmy powinny "zabijać" się o klientów, a nie odstawiać taką manianę

Zresztą wczoraj chciałam zanieść do małej przeróbki sukienkę na wesele (14.09) do zakładu krawieckiego do którego chodzę od lat ja i moja mama. Zawsze wszystko było na jak najwyższym poziomie obsługi. A wczoraj ? wczoraj to wyszłam tak wkurzona, że już wiem, że tam więcej nie przyjdę Pokazałam jednej "miłej" krawcowej, że chcę doszyć w niektórych miejscach koronkę (sama kupiłam i dobrałam materiał) i minimalnie ją poszerzyć, bo przyszła za mała. I oto jaka rozmowa się wywiązała:

Ja: - Chciałam delikatnie sukienkę przerobić (...) i troszkę ją poszerzyć, bo jest za ciasna, a została kupiona przez internet(...)
K: - ehh, że niby koronka ? i niby jak to Pani sobie wyobraża ?
(rzuca tą moją sukienką na prawo i lewo i patrzy się na mnie jak na idiotkę)
J:- No normalnie, Przecież koronka pasuje do tej sukienki, a tu wystarczy minimalnie poszerzyć.
K: No ale tu jest jakiś szew, nieee niee głupoty Pani opowiada ta koronka jest beznadziejna, tu trzeba coś innego wszyć bo jak Pani będzie wyglądać, w ogóle to jest bez sensu. Ja się tego nie podejmę (tu powiedziała cicho ale na tyle wyraźnie, że usłyszałam) - bo mi się nie chce z tym pieprzyć (!!!!), no ale pójdę do szefa i się zapytam.

Po 5 sekundach
K: No najwcześniej na koniec października się tego podejmiemy.
J: Wy chyba żartujecie, chodzę tutaj od lat i praca przy tej sukience jest góra na pół dnia, a Pani mówi takie głupoty ? W takim razie żegnam i raczej już tu się nie zjawię, ani nikt z mojej rodziny, a klientów ode mnie mieliście sporo
K: ale...

Taka zła poszłam do innej krawcowej, która bez problemu podjęła się tego "niewykonalnego" zadania
Masakra jakas.

Dziewczyny po piatkowych ekscesach z mierzeniem sukni uzywanej postanowilam ze bede szukac nowej sukienki na wyprzedazach. Wiec w poniedzialek i wtorek robimy z tz rajd po salonach
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 07:37   #188
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Chciałam się pochwalić że mam suknię!!!!!!!!!!
Ach jestem taka szczęśliwa!!! Jak ją założyłam to prawie się popłakałam! Wstawię wam fotkę ale słaba jakościowo - wybaczcie!
Sincerity 3712 salon Demi Lublin, super extra przesympatyczna obsługa
Na zywo prezentuje się milion razy ładniej - te kryształki tak łaadnie się świecą!
Na zdjęciach ciężko jest uchwycić kryształki moja też pięknie się mieni ale na zdjęciu z telefonu tego nie widać
Pięknie wyglądasz, suknia jak szyta na Ciebie, bardzo pasuje do Twojej figury. Gratuluję

Cytat:
Czy uwazacie, ze sloiczek malej konfikturki z kokardka jest w dobrym tonie?
( dodam, ze jest to francuska konfitura w Polsce jesli w ogole jest, to dosc droga ), czy to raczej niegrzeczne?
Mi się takie pomysły bardzo podobają ale wiem, że goście często zapominają zabrać takie prezenciki a jednak chyba taki słoiczek z konfiturką to jest wydatek więc szkoda by było gdyby goście nie docenili takiego pomysłu

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 08:43   #189
ParisParisienne
Rozeznanie

dzien dobry juz mnie swiadkowa wyleczyla z tego pomyslu stwierdzilysmy, ze najlepiej bedzie jak damy po kawalku ciasta. Uprzedzimy kuchnie, zeby upieknla wiecej "suchych" ciast i sernik... Nakleje na to ladna naklejke albo kokardke i wsio.

A co rozumiecie przes slowo "kawalek"? Bo dla mnie to taki prostokart wielkosci pol kartki A4, taki "zeszyt"
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 08:47   #190
cornflower_girl
Zakorzenienie

Melduję się w nowym wątku

wenedka Podoba mi się Wasza piosenka - jest inna od tych wszystkich walczyków

Opiumalfa E tam, ładna piosenka, żywa i skoczna. Spodziewałam się czegoś związanego z disco-polo, a to taki dobry rytm
Tutaj znalazłam fajną propozycję na choreografię.

Udanego wyjazdu i sesji

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
A oto nasze zaproszenia poniżej ( na żywo wyglądają dużo lepiej )
Bardzo piękne

exist_ Strasznego smaka mi zrobiłaś na ten tort Coś czuję,że wybieranie tortów będzie najprzyjemniejszym punktem przygotowań.

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
To teraz pytanie - czy ja osoba, która nie miała do czynienia z takimi programami zbytnio dam sobie radę...? Oraz gdzie można zakupić legalną wersję, bo szczerze wolę powoli projektować, niż mieć wersje próbne na kilka dni.
Jak zakupy, to radziłabym Corela. Jest wersja Home & Student za 350 zł, z reguły do oprogramowania dodają książeczki o podstawowych funkcjach, w internecie są tutoriale. A tutaj linki do darmowych odpowiedników Photoshopa. Do wprowadzania tekstów polecam darmowego Inkscape'a. Jeśli komputery Cię nie przerażają, dasz radę. Ja np. sama ogarniałam programy - a więc da się

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy za prędko się cieszymy, ale udało mi się w końcu namówić TŻ na rozmowę z zespołem (to jego wujek) i zmieniliśmy datę. Nie obyło się bez gadania, ale mamy zaklepany catering i salę Tylko umowy podpiszę dopiero na początku października. Powiedzieli, że poczekają, terminu nikomu nie oddadzą itp. Nie chcę po prostu zostać później z niczym.
Nowa data : 26 lipca 2014
Płakać mi się chce z tego wszystkiego
Gratulacje. Oby reszta przygotowań poszła bezstresowo

ParisParisienne Teraz z przygotowaniami powinno być już z górki

A konfitura to bardzo fajny pomysł, wg mnie lepszy od ciast. Zwłaszcza, jak jest przepyszna.

czekooczekolada Ten akurat za mocny (choć jeśli jesteś brunetką z ciemną oprawą oczu , to nie będzie takiego kontrastu) No i niestety te dorysowane brwi...

Lemon_Drop Piękna sukienka, pasuje do Ciebie

Atomoowka Czekamy na zdjęcia

Maglena89 Piękne zaproszenia, bardzo eleganckie A skoro zaczynacie już chodzić na taniec towarzyski od października, to na pewno fajnie Wam wyjdzie

Anesthesia Podpytaj o tę cukiernię, uwielbiam niestandardowe tory

wiolix Udało Ci się z zakupem sukienki

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, a jakie wino kupujecie? Tzn. jakiej marki?
My będziemy mieć wino zamówione przez salę. Powiedzieliśmy, że będziemy chcieli półwytrawne, które nie będzie kwaskowate. Coś blisko półsłodkiego. Jak dostaniemy informacje od sali,jakie marki, to się podzielę

Ad rem rzeczywiście strasznie to wyszło. Czasami na domowej drukarce lepiej wychodzi wydruk, co dopiero wycięcie tego ostrą gilotyną ( cym oni to cięli, nożem do smarowania masła?). Dobrze, że nie zamwialiście całej partii zaproszeń.

Verunka Przyda Ci się odpoczynek Powodzenia w zakupach dotacyjnych - mam nadzieję, że rozliczenie pójdzie bezproblemowo

Co u mnie? W sprawie sali drgnęło - po telefonie TŻ-ta, menadżerka się zreflektowała i dosłała umowę.

Byłam na pierwszym mierzeniu sukien. Niestety wychodzi na to, że koronka mnie strasznie postarza (a szkoda, bo bardzo mi się podoba). Suknie greckie nie wyglądają na mnie ślubnie, raczej coś jak sukienka na garden party. Fason - rybka lub litera A.

Trzy typy z mierzenia w załącznikach (niestety zdjęcia internetowe, a nie własne )
1. Sposabella (bez kwiatka), bardzo piękna suknia w dł. 7/8. Niesamowicie podkreśla talię, spódnica ma świetną graficzną formę. Nie wiem tylko, czy chciałabym krótką suknię.
2. Tres Chic. Robi bardzo szczupłą talię. Skromna, ale ja się zastanawiam, czy nie za skromna, czegoś jej brakuje.
3. Famosa(?) - tutaj nie mam dokładnego zdjęcia, nie znalazłam podobnego modelu. Jak na zdjęciu: rybka z gładkiego materiału z baskinką (baskinka jest mniejsza, nie ma też ozdobnego paska). Dekolt - są zakładki, trochę asymetryczne. Suknia ma ciekawą formę, jest bardzo elegancka, sama się w niej czuję jak dama. Jedyny minus - narzuca eleganckie dekoracje oraz kwiaty ( nie będzie romantycznego bukietu ). I nie wiem, czy mogłabym w niej wywijać szalone hołubce, jak to mam w zwyczaju

W poniedziałek drugie mierzenie, tym razem mam nadzieję trafić na sukienki z mojej wishlisty (Pronoviasy i Rosę Clarę na jedno ramię).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2987210488.jpg (66,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1_sprzedam_suknie_slubna_z_kolekcji_madonn.jpg (39,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Alvina_Valenta_Spring_2013_Bridal_Collection_1.jpg (11,4 KB, 393 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2013-09-08 o 08:48
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 08:49   #191
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry juz mnie swiadkowa wyleczyla z tego pomyslu stwierdzilysmy, ze najlepiej bedzie jak damy po kawalku ciasta. Uprzedzimy kuchnie, zeby upieknla wiecej "suchych" ciast i sernik... Nakleje na to ladna naklejke albo kokardke i wsio.

A co rozumiecie przes slowo "kawalek"? Bo dla mnie to taki prostokart wielkosci pol kartki A4, taki "zeszyt"
U nas daje się podobną ilość ciasta, ale jednak różne rodzaje - wiadomo, nie zawsze się trafi to, co dana osoba lubi. Ja na przykład najbardziej ucieszyłabym się z jabłecznika, a sernik by się zmarnował.

Sprawdziłam wymiary pudełek na allegro i większość jest typu 14 cm na 17 cm, to trochę mniej, niż A5.
Stary 2013-09-08, 09:11   #192
enzunio
BAN stały

Melduję, że żyję po weselu, choć stopy i biodro odmawiają posłuszeństwa i nie mogę nawet chodzić Na poprawinach skonam Tak t jest siedzieć do końca ... i godzinę dłużej
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 09:16   #193
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Trzy typy z mierzenia w załącznikach (niestety zdjęcia internetowe, a nie własne )
1. Sposabella (bez kwiatka), bardzo piękna suknia w dł. 7/8. Niesamowicie podkreśla talię, spódnica ma świetną graficzną formę. Nie wiem tylko, czy chciałabym krótką suknię.
2. Tres Chic. Robi bardzo szczupłą talię. Skromna, ale ja się zastanawiam, czy nie za skromna, czegoś jej brakuje.
3. Famosa(?) - tutaj nie mam dokładnego zdjęcia, nie znalazłam podobnego modelu. Jak na zdjęciu: rybka z gładkiego materiału z baskinką (baskinka jest mniejsza, nie ma też ozdobnego paska). Dekolt - są zakładki, trochę asymetryczne. Suknia ma ciekawą formę, jest bardzo elegancka, sama się w niej czuję jak dama. Jedyny minus - narzuca eleganckie dekoracje oraz kwiaty ( nie będzie romantycznego bukietu ). I nie wiem, czy mogłabym w niej wywijać szalone hołubce, jak to mam w zwyczaju

W poniedziałek drugie mierzenie, tym razem mam nadzieję trafić na sukienki z mojej wishlisty (Pronoviasy i Rosę Clarę na jedno ramię).
pierwsza i trzecia są przepiękne według mnie druga suknia nie jest jakoś szczególnie ładna, ale oczywiście co kto lubi

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-09-08 o 09:51
Stary 2013-09-08, 09:19   #194
enzunio
BAN stały

Lemon, Twoja suknia jest przepiękna, jedna z piękniejszych na wątku

edit: U nas jeśli są poprawiny to nie daje się ciasta A wódki w ogóle się nie daje

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-08 o 09:21
Stary 2013-09-08, 09:25   #195
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
pierwsza i druga są przepiękne według mnie druga suknia nie jest jakoś szczególnie ładna, ale oczywiście co kto lubi
Która na tak, a która na nie? Trochę się pogubiłam

enzunio Nie dziwię się, żeś obolała Mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy

Stary 2013-09-08, 09:51   #196
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

aa przepraszam, źle napisałam pierwsza (krótka) i trzecia (rybka) są cudne , a ta skromna średnio mi się podoba
Stary 2013-09-08, 09:56   #197
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
aa przepraszam, źle napisałam pierwsza (krótka) i trzecia (rybka) są cudne , a ta skromna średnio mi się podoba
Na dzień dzisiejszy to też moje typy. Drugiej czegoś brakuje, niemniej jednak ten krój robi cuda z figurą - pełniejszy biust, wąska talia.

Stary 2013-09-08, 09:56   #198
kuli1986
Raczkowanie

crnflower_girl sukienki rosy clary mają tylko w gdańsku z tego co się orientowałam , nawet do nich pisałam, bo podobało mi się kilka modeli to napisali, że ceny sukienek tej firmy zaczynają się od 10 000 tysięcy, no niezłe ceny
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:06   #199
alloffkowa
Zakorzenienie

zapomniałam Wam wkleić, po powrocie z Bułgarii
Prosto z nad morza czarnego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pm.jpg (114,8 KB, 26 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 10:20   #200
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
crnflower_girl sukienki rosy clary mają tylko w gdańsku z tego co się orientowałam , nawet do nich pisałam, bo podobało mi się kilka modeli to napisali, że ceny sukienek tej firmy zaczynają się od 10 000 tysięcy, no niezłe ceny
No co ty, są w Gdańsku? A gdzie? Ja jestem zakochana w jednej kolekcji romantycznych i zwiewnych sukni co prawda i tak mnie na nie nie stać, ale chętnie bym przymierzyła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-08, 10:22   #201
rabbitka
Rozeznanie

Wiolixaleokazja z suknią

Opiumalfa udanego pobytu w Hiszpani sesja napewno będzie piękna

Lemon_drop śliczna suknia, świetnie leży na Tobie

Elrosasuper kolczyki i cena też ok, niema sensu przepłacać, kot comsię na zdjęcie załapał też fajny

Linaewen deska z serami pycha! ale to trzeba lubieć takie rzeczy, jabym chętnie zjadła, ale czy inni?

Maglena89 super Ci wyszły zaproszenia! masz do tego dryg u knie TŻ robi a ja pomagam w prostych rzeczach bo mam dwie lewe ręce do takich rzeczy

Panna_Izabelasukienka na wesele jest OK, elegancka i bardzo ładny kolor!

Cornflower_Girl z tych co zamieściłaś to moim zdaniem pierwsza

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:27   #202
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny po piatkowych ekscesach z mierzeniem sukni uzywanej postanowilam ze bede szukac nowej sukienki na wyprzedazach. Wiec w poniedzialek i wtorek robimy z tz rajd po salonach
O a co się kochana działo na tych przymiarkach? coś przegapiłam?

Cytat:

ja stawiam na różne rodzaje ciasta do paczki i jakieś ciasteczka... Z tego co znalazłam na necie to liczy się w cukierniach że jedna blacha to 4 paczki ciasta

Cytat:

Byłam na pierwszym mierzeniu sukien. Niestety wychodzi na to, że koronka mnie strasznie postarza (a szkoda, bo bardzo mi się podoba). Suknie greckie nie wyglądają na mnie ślubnie, raczej coś jak sukienka na garden party. Fason - rybka lub litera A.

Podoba mi się ta 7/8 - bardzo fajna i ta trzecia też oryginalna - wyróżnia się

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam wkleić, po powrocie z Bułgarii
Prosto z nad morza czarnego
Teraz nie będę ci kojarzyć po zmianie avka

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:35   #203
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
O a co się kochana działo na tych przymiarkach? coś przegapiłam?

ja stawiam na różne rodzaje ciasta do paczki i jakieś ciasteczka... Z tego co znalazłam na necie to liczy się w cukierniach że jedna blacha to 4 paczki ciasta

Podoba mi się ta 7/8 - bardzo fajna i ta trzecia też oryginalna - wyróżnia się

Teraz nie będę ci kojarzyć po zmianie avka
nie, nie pisałam tu Suknia mi sie szalenie podobała, ale okazała się zamała, strasznie płakałam przez to, ale sama suknia+ przerobienie wyszłoby tyle co kiecka nowa z wyprzedaży.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130906_212410.jpg (97,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130906_221722a.jpg (52,3 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130906_221742a.jpg (46,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130906_221757a.jpg (43,5 KB, 42 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-08, 10:38   #204
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ja sie tylk melduje w nowym wątku
Mam dziś wolne,, ale nadal nie mam na nic sily. Dodatkowo dziś zmarł mój wujek jestem w podłym nastroju...

Przesylam buziaki Wam wszystkim

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:45   #205
enzunio
BAN stały

Cytat:

Przez te cztery lata byłam z TŻtem na 8. weselach i.... następne moje Nareszcie

Przyszły mi wstążki do zawieszek

A jutro mam rozmowę o staż, trzymajcie kciuki
Stary 2013-09-08, 11:06   #206
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Pysiu moje kondolencje

Stary 2013-09-08, 11:20   #207
kuli1986
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żon

Cytat:
No co ty, są w Gdańsku? A gdzie? Ja jestem zakochana w jednej kolekcji romantycznych i zwiewnych sukni co prawda i tak mnie na nie nie stać, ale chętnie bym przymierzyła

Małą pomyłka salon znajduje się w gdyni na wielkopolskiej CELEBRITY BRIDAL , tutaj wrzucam Ci ich stronke http://www.celebritybridal.pl/pl/katalog-sukien
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:21   #208
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Linaewen deska z serami pycha! ale to trzeba lubieć takie rzeczy, jabym chętnie zjadła, ale czy inni?
Myślałam nad takim akcentem, gdzieś między zimną płytą, a nie jako oddzielne danie, więc to chyba nie przeszkadza, że nie wszyscy zjedzą
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:37   #209
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mój tata jest leśniczym, a żadnych wyrobów nie ma, więc szukajcie, może ktoś inny się tym zajmuje

Ja nie oddaję nawet ciasta czy alko, bo robię poprawiny - może oddamy najbliższym po poprawinach. Dla gości nie mam żadnych upominków ani nic.

Nie chcę spamować, ale mam problem mały, w sumie też weselny, ale nie chodzi o moje 5.10.br ma ślub rodzona siostra TŻ. Kupiłam sobie dziś sukienkę na to wesele, ale już nie jestem do niej przekonana. Nie chciałam iść w typowo weselnej, błyszczącej kiecy, chciałam wyglądać elegancko. Ale teraz już sama nie wiem. Nada się? Mam jeszcze opcję iść w sukience ze studniówki, jest bardziej "ozdobna", ale tej opcji wolałabym uniknąć... Zdj sukienki w załączniku (z tym, że na tym manekinie wygląda debilnie trochę). Liczę na Wasze opinie
sukienka jest ok, nie wiem czego od niej chcesz

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja sie tylk melduje w nowym wątku
Mam dziś wolne,, ale nadal nie mam na nic sily. Dodatkowo dziś zmarł mój wujek jestem w podłym nastroju...

Przesylam buziaki Wam wszystkim
trzymaj się

u mnie sprawy weselne stoją, jedynie mam odebrac obraczki w tym lub nastepnym tyg. Nastepny krok to alko w grudniu, potem zaproszenia i winietki. Moze lista zabaw i muzyka i narazie koniec.
Stary 2013-09-08, 11:41   #210
alloffkowa
Zakorzenienie

u mnie następnym krokiem jest kiecka, mam nadzieję że jutro albo po jutrze będe mogła się już pochwalić tą jedyną !! potem projekt zaproszeń, za 2 miesiące dajemy pierwszej osobie. a potem nie wiem
Oliwka 21.07.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości