|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
i nie musimy robić nauk, tylko Naturalne Planowanie Rodziny, to są 2spotkania po 1,5h albo 1h chyba, bezpłatne u nas w parafii ale, że na co dzień jesteśmy w Warszawie i ciężko byłoby nam na nie przyjechać na piątek na 18, bo zwykle jesteśmy po 22 jak przyjeżdzamy na weekend to robimy w Warszawie, bratowej TŻ koleżanka ze studiów robi takie nauki, więc do niej się zgłosimy pewnie, tylko ona robi płatne
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
ooo! I nikt nie protestował (rodzice itp)?
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Ad rem jakbyś miała jakieś pytania to wal, albo jak sobie coś upatrzysz do odtworzenia a będziesz miała jakiś problem z wykonaniem projektu np. środka czy tak jak u mnie na okładce to też wal
na co dzień siedzę w Photoshopie także chętnie dopomogę ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje siostry też by pomogły ale one mają dzieci przez co nie chcę im tym zwracać głowy ![]() Cytat:
U nas 22 września zaczynają się nauki i będą trwały przez tydzień
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, rodzice stwierdzili, ze to Nasz slub, beda nam pomagac we wszsytkim, a kogo chcemy za swiadkow to tylko i wylaczie nasza sprawa
bo ja będe miala brata a moj TZ swojego przyjaciela
|
#276 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas chyba będą dwie kobiety, nasze siostry Choć może być trochę dziwnie, bo my w dniu ślubu będziemy mieć ja 23, TŻ 26 lat (rocznikowo, obydwoje na miesiąc przed urodzinami ), a nasze siostry po 28 i 31 i one są singielkami ciągle... :P
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-09-08 o 13:40 |
||||
|
|
|
#277 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dawniej bawiłam się Photoshopem, teraz go już nie mam, ale spróbuję w Gimpie coś wymodzić ![]() Cytat:
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Koniecznie pochwal się efektami jak coś wymodzisz ;d
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
stół wiejski będziemy mieć bo cieszy się on u nas powodzeniem na weselach
na zakończenie wesela a właściwie poprawin na pewno będziemy rozdawać ciasto , to u nas standard i może wódkę, nad tym się jeszcze zastanawiamy bo na kilku weselach dostawaliśmy a na kilku nie (w ciągu 2 lat byliśmy na 8)świadków mamy już wybranych i poinformowanych, świadkową będzie moja przyjaciółka Iz tej samej rodzinnej miejscowości ale na co dzień jest w Krakowie) od podstawówki (już o tym wie, podsyła mi inspiracje i doradza co do samochodu to my w marcu kupiliśmy auto, mitsubishi lancer sportback z 2009 roku, dokładnie takie na wygląd: http://www.car.com/content/shared/ar...%20Auto%20Show z zarejestrowaniem i ubezpieczeniem wyszło 30tys. silnik 1,9 benzyna, 140 koni mechanicznych i tyle o samochodzie wiem ![]() co do sukni to moja kosztuje 2290 w Madonnie w Warszawie i jest z kolekcji 2013, jest to cena wyprzedażowa
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-09-08 o 14:05 |
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Mam problem straszny i jeszcze gorszy
wymarzyłam sobie koralowe buty, mam już upatrzony model - będą to buty typowo taneczne. Tylko, że w katalogu producenta nie ma mojego koloru i mam sobie go kupić sama.I tu zaczyna się problem. Obleciałam chyba wszystkie sklepy z tkaninami (a we Wrocławiu jest ich trochę) i taki kolor chyba nie istnieje... no więc przestawiłam się na Allegro. Kupiłam trzy różne kolory z myślą, że i tak zużyję je do dekoracji, a któryś na pewno się nada. Mhm, na pewno. Zamówiłam łososiowy, jasny koral i ciemny koral - i co mi przyszło? Brzoskwinia, pudrowy różyk i róż w chłodnym odcieniu. I nie wiem teraz, co wybrać trudno, skoro koralu nie ma, nie byłam do niego jakoś szczególnie przywiązana. Waham się między tym jasnym różem i brzoskwinią... który najbardziej się Wam podoba? Mnie też nie udaje się dobrze uchwycić koloru, zdjęcia z prawej są z lampą błyskową i (pomijając błysk materiału) chyba wyglądają wierniej, przynajmniej, jeśli chodzi o brzoskwinię.EDIT: O, a w ogóle to właśnie do mnie dotarło: 300 dni do ślubu!
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2013-09-08 o 14:13 |
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Elrosa stawiam na pudrowy róż
|
|
|
|
#283 | |
|
Rozeznanie
|
gornek wiejski stol to fajna sprawa i prawie na kazdym weselu sie sprawdza
allofkowa, bardzo ladnie wygladasz w tej drugiej ![]() Cytat:
mozesz deliktanie podsunac z TZ, ze pewnie jego brat wolalby nie bedzy w centrum zainteresowania, ze moze go stresowac zabawianie goci itd. ze chyba lepiej w tej roli wygladalby ( ktos tam) ![]() A co do siostry, to - nie wiem jakie sa Wasze relacje- ale moze szczerze jej powiedz, ze potrzebujesz duzo pomocy przed weselem, a ona nie bedzie w stanie , bo mieszka za granica. Ze tez nie chcesz obciazac za nadto przyjaciolki, bo w sumie ona jest gosciem i tylko JESLI BY BYLA swiadkowa, to masz prawo wymagac od niej czegos wiecej ![]() Ja bym tak wlasnie zrobila rany, a TZ odechcialo sie chodzic do mamci ![]() Elrosa a w jakim kolorze Tobie jest najladniej? Mi sie najbardziej podoba zimny roz Edytowane przez ParisParisienne Czas edycji: 2013-09-08 o 14:23 |
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję 300 DDŚ! U nas.. właśnie policzyłam, dzisiaj 230! ![]() A my właśnie w ramach niedzielnego leniuchowania i rozmów na wszelkie możliwe tematy postanowiliśmy.. odnowić naszą sypialnię! Zatem jem obiad i jedziemy do castoramy!
|
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do ślubu jednak musimy odmalować ściany (może uda mi się zmienić kolor ), chciałabym wymienić narożnik w salonie, jednak TŻ jest stanowczo na "Nie", bo przecież ma dopiero 2 lata, ale od początku obecny jakoś do mnie nie przemawiał może uda się go sprzedać za jakiś grosz to może się zgodzi ;d marzy mi się biała lub beżowa skóra no i do ślubu musimy wymienić drzwi do sypialni i łazienki, bo to jedyne co nam zostało starego, ale chcę zabudować futryny także to też znowu zwiększa koszta
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 236 DDŚ, a ciagle mi sie wydaje, ze jestem w lesie i nic nie mam xd w tym roku i tak chce miec juz suknie, zaproszenia, beda, buty tez, nauki mam nadzieje, ze tez, a od stycznia konkrety, czyli dogadanie z sala, co z plackami jak nie mam poprawin, wódka, napoje, garnitur i buty dla TZ, zalatwienie samochodu do slubu, noclegi, ehh troche tego jest, bo nie wspomne o fryzjerze, kosmtyczce itp xd ahh no i musze zagadac co z tym wiejskiem stolem, oraz dogadac czy robimy grilla dla najblizszych dzien po weselu
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lemon_Drop
Gratuluję sukienki ![]() Elrosa Śliczne kolczyki Maglena89 Bardzo ładne zaproszenia. Zazdroszczę. Ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy, na pewno zamówimy gotowe. pysia1987 Wyrazy współczucia. Trzymaj się. Cytat:
Oprócz tego dla każdej pary 0,5 l. Byliśmy na 3 weselach i na każdym dostaliśmy wódkę w podziękowaniu.Cytat:
![]() 272 ddś
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-09-08 o 14:41 |
||
|
|
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przejrzałam jeszcze raz moje inspiracje bukietowe i wyszło mi, że najczęściej przewija mi się w nich jasny róż, tak więc będzie jasny róż
|
|
#289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też 272
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście mój TŻ podziela chęci, praktycznie wszystko przy takich okazjach robi sam i chętnie się do tego garnie. Nas gruntowny remont (możliwe, że nawet z burzeniem ścian i generalną zmianą układu pomieszczeń) czeka w przyszłym roku po ślubie, bo to już rozmach na parędziesiąt tyś., a że na wszystko co związane ze ślubem i przyjęciem płacimy sami to nie stać nas na takie dwa duże wydatki w tym momencie. Niedawno odświeżyliśmy salon, ciut kuchnię - chociaż tutaj to jest kropa w morzu potrzeb, bo potrzebny na prawdę generalny remont. Sypialnia nie jest taka tragiczna, ale no już średnio wygląda - brudne ściany, coś tam pękło, coś się chlapło, coś popsuło, a że chcemy trochę poprzestawiać i dołożyć dla mnie pewien mały kącik to trzeba chociaż odmalować/odświeżyć. ![]() Mebli też nie mamy najnowszych - zwłaszcza części, ale tak na prawdę nie chcemy nic kupować do tego poważniejszego remontu bo nie mamy jeszcze wizji i mogą później nie pasować. I tak właśnie dywaguję nad kolorem i chyba tym razem będzie to coś ciemniejszego. ![]() Przepraszam za off!
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-09-08 o 15:15 |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, jak z bajki! tyle, że na ślub bym się nie zdecydowała na taką suknię - była bardzo niewygodna, ciężka i ogroooomna a ta, która jest teraz moim nr 1 jest zwiewna, leciutka i nie ugotuję się w niej ani nie zaplączę
|
|
#293 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
Tez sie wlasnie obawiam, ze bedzie mi okropnie goraco w tej sukni
![]() jak mierzylam jedna - fakt, bardzo ciezka i to byla goraaaacy dzien - to pot mi splywal po lydkach ![]() ale z drugiej strony moge sie przemeczyc, na sali jest klima, wiec jaos dam rade w ksiezniczec
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chętnie pomogę w kwestii photoshopa, corela i innych projektowych spraw.
![]() Wal jak w dym!
|
|
#296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
moze kogos zainteresuja suknie
Rosa Clara Aire Barcelona San Patrick White Ona Salonowe po 2500 ![]() http://www.carmen-slubne.pl/promocje |
|
|
|
#298 |
|
Konto usunięte
|
a ja wracam do Was! Mialam brac slub w 2015 a nawet 16 bo D. chcial za wszystko placic sam. Ale Tesciowa "pogadala" z Nim i szybko cofnal decyzje
tylko zmienilismy date z 7.06 na 30.08 lub 6.09 bo tak maja wolne nasze sala we wtorek jedziemy je obejrzec i zaklepac termin od razu (mamy 2sale do wyboru). No i pozniej fotograf, kamerzysta, samochod i do ksiedza na dniach polecimy![]()
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2013-09-08 o 15:31 |
|
|
|
#299 |
|
Wtajemniczenie
|
Lemon, Atomówka, gratuluję sukni
![]() Lemon, Twoja piękna, uwielbiam księżniczki |
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Wyszło u mnie słoneczko, więc postanowiłam skorzystać i zrobić zdjęcia zaproszeń dla rodziców. Dla gości są takie same, tylko oczywiście treść w środku inna i nie są w pudełkach tylko w kopertach perłowych ecru takich jak kolor papieru wykorzystany do zaproszeń. W dalszym ciągu brak magnesu, który będzie włożony za wstążką w środku oraz karteczki-wkładki, na której z jednej strony będzie wierszyk proszący o pieniążki, a z drugiej prośba o potwierdzenie przybycia do 31 maja i kontakt do nas.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

(w ciągu 2 lat byliśmy na 8)
silnik 1,9 benzyna, 140 koni mechanicznych i tyle o samochodzie wiem 
no i do ślubu musimy wymienić drzwi do sypialni i łazienki, bo to jedyne co nam zostało starego, ale chcę zabudować futryny także to też znowu zwiększa koszta