Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 13:31   #271
KasiaK_080290
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość

_________________________ __
Czy to prawda, że jeśli dwie osoby zawierające związek małżeński w ostatniej klasie szkoły średniej miały religię są zwolnione z nauk przedmałżeńskich??? Bo tak gdzieś wyczytałam w necie i nie wiem czy jutro pytać o to księdza czy lepiej sobie odpuścić, bo może mnie zjechać z góry na dół, że ślub chcemy, ale nauki już nam śmierdzą i nie wiem jak ma się to do 3ch spotkań w poradni przedmałżeńskiej, ale wydaje mi się, że spotkania w poradni muszą być. Czy u Was też są one płatne? U mnie wymagane są 3 spotkania, płatne po 20 zł od osoby + 15 zł za materiały.
to prawda, zarówno ja jak i TŻ mamy właśnie takie zaświadczenia z liceum
i nie musimy robić nauk, tylko Naturalne Planowanie Rodziny, to są 2spotkania po 1,5h albo 1h chyba, bezpłatne u nas w parafii ale, że na co dzień jesteśmy w Warszawie i ciężko byłoby nam na nie przyjechać na piątek na 18, bo zwykle jesteśmy po 22 jak przyjeżdzamy na weekend to robimy w Warszawie, bratowej TŻ koleżanka ze studiów robi takie nauki, więc do niej się zgłosimy pewnie, tylko ona robi płatne

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:31   #272
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja bede miala 2 facetow i nie widze w tym problemu
ooo! I nikt nie protestował (rodzice itp)?

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:37   #273
Maglena89
Raczkowanie

Ad rem jakbyś miała jakieś pytania to wal, albo jak sobie coś upatrzysz do odtworzenia a będziesz miała jakiś problem z wykonaniem projektu np. środka czy tak jak u mnie na okładce to też wal na co dzień siedzę w Photoshopie także chętnie dopomogę

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
to prawda, zarówno ja jak i TŻ mamy właśnie takie zaświadczenia z liceum
i nie musimy robić nauk, tylko Naturalne Planowanie Rodziny, to są 2spotkania po 1,5h albo 1h chyba, bezpłatne u nas w parafii ale, że na co dzień jesteśmy w Warszawie i ciężko byłoby nam na nie przyjechać na piątek na 18, bo zwykle jesteśmy po 22 jak przyjeżdzamy na weekend to robimy w Warszawie, bratowej TŻ koleżanka ze studiów robi takie nauki, więc do niej się zgłosimy pewnie, tylko ona robi płatne
Ja właśnie odszukałam i oboje mamy takie dyplomy ukończenia katechezy, więc wezmę jutro na nauki i zobaczymy czy nam zaliczy, pewnie dużo zależy od księdza. U nas wymagane są 3 spotkania w poradni przedmałżeńskiej ws. naturalnego planowania rodziny (zalecane po 1 na miesiąc), płatne 20 zł/os. + jednorazowo 15 zł materiały. Rok temu koleżanka robiła i mówiła, że nie płaciła, może coś się u nas zmieniło, albo co kościół to inaczej.
Maglena89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:37   #274
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam wkleić, po powrocie z Bułgarii
Prosto z nad morza czarnego
ale Ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Uważam, że to właściwe podejście.
Jak dla mnie funkcja świadków jest bardzo ważna. To mają być osoby zaufane, pomocne, które będą w tym dniu Waszymi oczami i uszami, a nie brat czy siostra tylko dlatego, że nimi są.
Jednocześnie powinny to być bez wątpienia osoby które sobie z tą rolą poradzą - raz będą poniekąd 'duszą towarzystwa', a dwa gdy będzie taka potrzeba poradzą sobie w trudnej sytuacji czy zażegnają jakiś kryzys.

Sama nigdy nie wybrałabym na świadka czy świadkową osoby tylko dlatego, że jest rodzeństwem czy, że liczy na to, że zostanie do tej roli wybrana/y.
My też nie mamy jeszcze świadków i szczerze mówiąc mi na myśl przychodzi tylko moja przyjaciółka... fakt, że na co dzień mieszka w Pzń ale wiem, że pomogłaby jak tylko by umiała, nie będzie siedziała za przeproszeniem na dupie za stołem tylko pomoże ze wszystkim
Moje siostry też by pomogły ale one mają dzieci przez co nie chcę im tym zwracać głowy

Cytat:
mam jeszcze pytanie do dziewczyn kupujących suknie na wyprzedażach, za ile kupiłyście tą jedyną?
Moja początkowo kosztowała 3800, na wyprzedaży 1800 a z rabatem miałam zapłacić 1620zł...ostatecznie przy spisywaniu umowy pani stwierdziła, że ustalamy cenę na 1500 zł za tak szybką i sprawną decyzję z mojej strony. Pewnie to taki myk z ich strony ale cieszę się bo miałam szyć za 1500zł suknię u krawcowej a znalazłam w salonie za tyle z dopasowaniem itd

U nas 22 września zaczynają się nauki i będą trwały przez tydzień

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:38   #275
gornek
Zakorzenienie

Nie, rodzice stwierdzili, ze to Nasz slub, beda nam pomagac we wszsytkim, a kogo chcemy za swiadkow to tylko i wylaczie nasza sprawa bo ja będe miala brata a moj TZ swojego przyjaciela
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:38   #276
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie chcę spamować, ale mam problem mały, w sumie też weselny, ale nie chodzi o moje 5.10.br ma ślub rodzona siostra TŻ. Kupiłam sobie dziś sukienkę na to wesele, ale już nie jestem do niej przekonana. Nie chciałam iść w typowo weselnej, błyszczącej kiecy, chciałam wyglądać elegancko. Ale teraz już sama nie wiem. Nada się? Mam jeszcze opcję iść w sukience ze studniówki, jest bardziej "ozdobna", ale tej opcji wolałabym uniknąć... Zdj sukienki w załączniku (z tym, że na tym manekinie wygląda debilnie trochę). Liczę na Wasze opinie
Wg mnie sukienka ładna, dobierz fajne buty, dodatki i będzie super

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Przez te cztery lata byłam z TŻtem na 8. weselach i.... następne moje Nareszcie
W naszym przypadku nasze wesele będzie dziesiątym wspólnym
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o dekoracji sali światłem? Wcześniej się z tym nie spotkałam, koleżanka podrzuciła mi ten pomysł
http://www.google.com/search?ie=UTF-...9Bwiat%C5%82em
Pięknie to wygląda i szalenie mi się podoba, ale obawiam się, że to dość droga impreza no i nie w każdej sali się da...

Cytat:
mam jeszcze pytanie do dziewczyn kupujących suknie na wyprzedażach, za ile kupiłyście tą jedyną?
Ja kupowałam w outlecie, 1590zł, kupiłam taniej o ponad 2 tysiące od ceny wyjściowej...

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja bede miala 2 facetow i nie widze w tym problemu
U nas chyba będą dwie kobiety, nasze siostry Choć może być trochę dziwnie, bo my w dniu ślubu będziemy mieć ja 23, TŻ 26 lat (rocznikowo, obydwoje na miesiąc przed urodzinami ), a nasze siostry po 28 i 31 i one są singielkami ciągle... :P

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:40
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:39   #277
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
ooo! I nikt nie protestował (rodzice itp)?
Ja za to jestem jedną z dwóch matek chrzestnych też był problem, że moja siostra ma mnie jako jedyną siostrę, a jej mąż też ma jedną siostrę i jesteśmy obie matkami chrzestnymi
Stary 2013-09-08, 13:44   #278
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ad rem jakbyś miała jakieś pytania to wal, albo jak sobie coś upatrzysz do odtworzenia a będziesz miała jakiś problem z wykonaniem projektu np. środka czy tak jak u mnie na okładce to też wal na co dzień siedzę w Photoshopie także chętnie dopomogę

Dzięki!
Ja dawniej bawiłam się Photoshopem, teraz go już nie mam, ale spróbuję w Gimpie coś wymodzić

Cytat:
Ja za to jestem jedną z dwóch matek chrzestnych też był problem, że moja siostra ma mnie jako jedyną siostrę, a jej mąż też ma jedną siostrę i jesteśmy obie matkami chrzestnymi
Czasy się zmieniają

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:46   #279
Maglena89
Raczkowanie

Koniecznie pochwal się efektami jak coś wymodzisz ;d
Stary 2013-09-08, 13:59   #280
KasiaK_080290
Zadomowienie

stół wiejski będziemy mieć bo cieszy się on u nas powodzeniem na weselach jaki koszt takiego dodatku nie pamiętam dokładnie ale jest to cena z przedziału 600-900zł

na zakończenie wesela a właściwie poprawin na pewno będziemy rozdawać ciasto , to u nas standard i może wódkę, nad tym się jeszcze zastanawiamy bo na kilku weselach dostawaliśmy a na kilku nie (w ciągu 2 lat byliśmy na 8)

świadków mamy już wybranych i poinformowanych, świadkową będzie moja przyjaciółka Iz tej samej rodzinnej miejscowości ale na co dzień jest w Krakowie) od podstawówki (już o tym wie, podsyła mi inspiracje i doradza ) a świadkiem będzie 2 lata młodszy brat TŻ

co do samochodu to my w marcu kupiliśmy auto, mitsubishi lancer sportback z 2009 roku, dokładnie takie na wygląd: http://www.car.com/content/shared/ar...%20Auto%20Show z zarejestrowaniem i ubezpieczeniem wyszło 30tys. silnik 1,9 benzyna, 140 koni mechanicznych i tyle o samochodzie wiem jesteśmy bardzo zadowoleni a TŻ to nawet zakochany

co do sukni to moja kosztuje 2290 w Madonnie w Warszawie i jest z kolekcji 2013, jest to cena wyprzedażowa

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-08 o 14:05
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:08   #281
Elrosa
Zadomowienie

Mam problem straszny i jeszcze gorszy wymarzyłam sobie koralowe buty, mam już upatrzony model - będą to buty typowo taneczne. Tylko, że w katalogu producenta nie ma mojego koloru i mam sobie go kupić sama.

I tu zaczyna się problem. Obleciałam chyba wszystkie sklepy z tkaninami (a we Wrocławiu jest ich trochę) i taki kolor chyba nie istnieje... no więc przestawiłam się na Allegro. Kupiłam trzy różne kolory z myślą, że i tak zużyję je do dekoracji, a któryś na pewno się nada.

Mhm, na pewno. Zamówiłam łososiowy, jasny koral i ciemny koral - i co mi przyszło? Brzoskwinia, pudrowy różyk i róż w chłodnym odcieniu. I nie wiem teraz, co wybrać trudno, skoro koralu nie ma, nie byłam do niego jakoś szczególnie przywiązana. Waham się między tym jasnym różem i brzoskwinią... który najbardziej się Wam podoba? Mnie też nie udaje się dobrze uchwycić koloru, zdjęcia z prawej są z lampą błyskową i (pomijając błysk materiału) chyba wyglądają wierniej, przynajmniej, jeśli chodzi o brzoskwinię.

EDIT: O, a w ogóle to właśnie do mnie dotarło:
300 dni do ślubu!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rozowy-mhm.jpg (62,4 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Elrosa
Czas edycji: 2013-09-08 o 14:13
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:11   #282
Maglena89
Raczkowanie

Elrosa stawiam na pudrowy róż
Stary 2013-09-08, 14:20   #283
ParisParisienne
Rozeznanie

gornek wiejski stol to fajna sprawa i prawie na kazdym weselu sie sprawdza zawsze jest co zakasic do wodeczki, mozna pogadac, postac, pojesc. Co do cen to wszystko zalezy od dostawcy i od lokalu, ale raczej nie wiecej jak 1500, a i za 500 slyszalam, ze sa.

allofkowa, bardzo ladnie wygladasz w tej drugiej fakt, ze te rekawko-ramiaczka mozna by bylo obciac i ewentualnie gorset lepiej dopasowac, ale to wszystko. Uwazam, ze dla Ciebie najlepszt bedzie gorset serduszko i ewentualnie moze jakas koronka na dekolcie, albo koronkowy delikatny rekawek? I koniecznie musi byc zaznaczona talia Jetses dla siebie zbyt krytyczna. Tego dnia kazda z nas bedzie wygladala super! Ja tez modelka nie jestem, oddychac czym mam i z wyprzedazy raczej sukienki nie kupie... Ale uwazam, ze mozna kupic sobie fajna kiecke, dobrze dopasowana i nie musi kosztowac majatku damy rade

Cytat:
Też mam problem ze świadkami. Rodzice TŻ są przekonani, że będzie to TŻta brat i moja siostra. Ja jednak mam mieszane uczucia. Chciałabym aby świadkowa towarzyszyła mi we wszystkich przygotowaniach, a podczas ślubu była moją prawą ręką. Problem jest taki, że siostra mieszka za granicą i przyjedzie na sam ślub, może kilka dni wcześniej... Brat TŻta z kolei kompletnie mi nie pasuje do tej roli, cichy, skryty, wstydliwy... a chciałabym, aby chodził, zapraszał gości do zabawy itd. a nie siedział i się nie odzywał... Ehh może przesadzam, ale nie chcę mieć w dniu ślubu wszystkiego na swojej głowie, a lubię gdy wszystko jest dopilnowane i zapięte na ostatni guzik... Wiem też, że jak nie wybierzemy ich na świadków to na pewno się obrażą, bo oboje na to liczą, że to oni nimi zostaną. Może w tym wypadku poprosić dodatkowo jakąś koleżankę/przyjaciółkę o pomoc aby wszystkiego pilnowała?
Swiadkowie to Wasza decyzja. Moze sproboj z nimi porozmawiac i wytlumaczyc czego oczekujecie od swiadkow i ze zalezaloby Wam, zeby to byla osoba, ktora DOBRZE SIE BEDZIE CZULA W TEJ ROLI mozesz deliktanie podsunac z TZ, ze pewnie jego brat wolalby nie bedzy w centrum zainteresowania, ze moze go stresowac zabawianie goci itd. ze chyba lepiej w tej roli wygladalby ( ktos tam)

A co do siostry, to - nie wiem jakie sa Wasze relacje- ale moze szczerze jej powiedz, ze potrzebujesz duzo pomocy przed weselem, a ona nie bedzie w stanie , bo mieszka za granica. Ze tez nie chcesz obciazac za nadto przyjaciolki, bo w sumie ona jest gosciem i tylko JESLI BY BYLA swiadkowa, to masz prawo wymagac od niej czegos wiecej

Ja bym tak wlasnie zrobila

rany, a TZ odechcialo sie chodzic do mamci juz w sumie nie wiem, czy ona sobie nagrabila i on ma jej dosc, czy sie nie chce po prostu. Moze to zlosliwe, ale ja sie tam ciesze. Przynjamniej nie musimy udawac przyjazni

Elrosa a w jakim kolorze Tobie jest najladniej? Mi sie najbardziej podoba zimny roz

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-09-08 o 14:23
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:22   #284
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Mam problem straszny i jeszcze gorszy wymarzyłam sobie koralowe buty, mam już upatrzony model - będą to buty typowo taneczne. Tylko, że w katalogu producenta nie ma mojego koloru i mam sobie go kupić sama.

I tu zaczyna się problem. Obleciałam chyba wszystkie sklepy z tkaninami (a we Wrocławiu jest ich trochę) i taki kolor chyba nie istnieje... no więc przestawiłam się na Allegro. Kupiłam trzy różne kolory z myślą, że i tak zużyję je do dekoracji, a któryś na pewno się nada.

Mhm, na pewno. Zamówiłam łososiowy, jasny koral i ciemny koral - i co mi przyszło? Brzoskwinia, pudrowy różyk i róż w chłodnym odcieniu. I nie wiem teraz, co wybrać trudno, skoro koralu nie ma, nie byłam do niego jakoś szczególnie przywiązana. Waham się między tym jasnym różem i brzoskwinią... który najbardziej się Wam podoba? Mnie też nie udaje się dobrze uchwycić koloru, zdjęcia z prawej są z lampą błyskową i (pomijając błysk materiału) chyba wyglądają wierniej, przynajmniej, jeśli chodzi o brzoskwinię.

EDIT: O, a w ogóle to właśnie do mnie dotarło:
300 dni do ślubu!
Jak dla pudrowy róż, ewentualnie ten ciemniejszy - brzoskwinia niet.

Gratuluję 300 DDŚ! U nas.. właśnie policzyłam, dzisiaj 230! Jeszce miesiąc i będzie jedynka z przodu!

A my właśnie w ramach niedzielnego leniuchowania i rozmów na wszelkie możliwe tematy postanowiliśmy.. odnowić naszą sypialnię! Zatem jem obiad i jedziemy do castoramy!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:30   #285
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
A my właśnie w ramach niedzielnego leniuchowania i rozmów na wszelkie możliwe tematy postanowiliśmy.. odnowić naszą sypialnię! Zatem jem obiad i jedziemy do castoramy!
Zazdroszczę!!!! Uwielbiam remonty ;d;d;d jestem po dekoracji wnętrz także to moje takie małe zboczenie, że ciągle coś bym zmieniała i szybko mi się coś nudzi, jednak mój TŻ nie chce już nic słyszeć na temat remontów do ślubu jednak musimy odmalować ściany (może uda mi się zmienić kolor ), chciałabym wymienić narożnik w salonie, jednak TŻ jest stanowczo na "Nie", bo przecież ma dopiero 2 lata, ale od początku obecny jakoś do mnie nie przemawiał może uda się go sprzedać za jakiś grosz to może się zgodzi ;d marzy mi się biała lub beżowa skóra no i do ślubu musimy wymienić drzwi do sypialni i łazienki, bo to jedyne co nam zostało starego, ale chcę zabudować futryny także to też znowu zwiększa koszta
Stary 2013-09-08, 14:36   #286
gornek
Zakorzenienie

U mnie 236 DDŚ, a ciagle mi sie wydaje, ze jestem w lesie i nic nie mam xd w tym roku i tak chce miec juz suknie, zaproszenia, beda, buty tez, nauki mam nadzieje, ze tez, a od stycznia konkrety, czyli dogadanie z sala, co z plackami jak nie mam poprawin, wódka, napoje, garnitur i buty dla TZ, zalatwienie samochodu do slubu, noclegi, ehh troche tego jest, bo nie wspomne o fryzjerze, kosmtyczce itp xd ahh no i musze zagadac co z tym wiejskiem stolem, oraz dogadac czy robimy grilla dla najblizszych dzien po weselu
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:40   #287
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Lemon_Drop
Gratuluję sukienki

Elrosa
Śliczne kolczyki

Maglena89
Bardzo ładne zaproszenia. Zazdroszczę. Ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy, na pewno zamówimy gotowe.

pysia1987
Wyrazy współczucia. Trzymaj się.

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja byłam przeciwna prezentom dla gości, dopóki moi rodzice nie wrócili z lipcowego wesela z takimi właśnie bzdurnymi czekoladkami, zachwyceni, że coś takiego było
U mnie dokładnie tak samo. Rodzice przywieźli czekoladki od chrześniaka. Kupimy małe pudełeczka i włożymy Rafaello. Nie aż taki duży koszt, a będzie i podziękowanie Oprócz tego dla każdej pary 0,5 l. Byliśmy na 3 weselach i na każdym dostaliśmy wódkę w podziękowaniu.

Cytat:
Tak gadacie o tych księżniczkach, że chyba sama też jakąś przymierzę, chociaż jakoś specjalnie do mnie nie przemawiają - nigdy nie widziałam się i nadal nie widzę, w tego typu kiecce.
Ja też tak miałam, ale przymierzyłam, żeby nie było. Tak szybko zdjęłam, jak szybko założyłam. To nie byłam ja i nie moja bajka

272 ddś

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-09-08 o 14:41
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:43   #288
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Elrosa a w jakim kolorze Tobie jest najladniej? Mi sie najbardziej podoba zimny roz
W tym właśnie sęk, że z tych trzech - w każdym ale przejrzałam jeszcze raz moje inspiracje bukietowe i wyszło mi, że najczęściej przewija mi się w nich jasny róż, tak więc będzie jasny róż
Stary 2013-09-08, 14:45   #289
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Mhm, na pewno. Zamówiłam łososiowy, jasny koral i ciemny koral - i co mi przyszło? Brzoskwinia, pudrowy różyk i róż w chłodnym odcieniu. I nie wiem teraz, co wybrać trudno, skoro koralu nie ma, nie byłam do niego jakoś szczególnie przywiązana. Waham się między tym jasnym różem i brzoskwinią... który najbardziej się Wam podoba? Mnie też nie udaje się dobrze uchwycić koloru, zdjęcia z prawej są z lampą błyskową i (pomijając błysk materiału) chyba wyglądają wierniej, przynajmniej, jeśli chodzi o brzoskwinię.[/CENTER]
Pudrowy róż
Stary 2013-09-08, 14:51   #290
myboyismine
Zakorzenienie

u mnie też 272
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:05   #291
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę!!!! Uwielbiam remonty ;d;d;d jestem po dekoracji wnętrz także to moje takie małe zboczenie, że ciągle coś bym zmieniała i szybko mi się coś nudzi, jednak mój TŻ nie chce już nic słyszeć na temat remontów do ślubu jednak musimy odmalować ściany (może uda mi się zmienić kolor ), chciałabym wymienić narożnik w salonie, jednak TŻ jest stanowczo na "Nie", bo przecież ma dopiero 2 lata, ale od początku obecny jakoś do mnie nie przemawiał może uda się go sprzedać za jakiś grosz to może się zgodzi ;d marzy mi się biała lub beżowa skóra no i do ślubu musimy wymienić drzwi do sypialni i łazienki, bo to jedyne co nam zostało starego, ale chcę zabudować futryny także to też znowu zwiększa koszta
Też uwielbiam wszelkiego rodzaju remonty, zmienianie, przestawianie - mogłabym z tego życ.
Na szczęście mój TŻ podziela chęci, praktycznie wszystko przy takich okazjach robi sam i chętnie się do tego garnie.

Nas gruntowny remont (możliwe, że nawet z burzeniem ścian i generalną zmianą układu pomieszczeń) czeka w przyszłym roku po ślubie, bo to już rozmach na parędziesiąt tyś., a że na wszystko co związane ze ślubem i przyjęciem płacimy sami to nie stać nas na takie dwa duże wydatki w tym momencie.
Niedawno odświeżyliśmy salon, ciut kuchnię - chociaż tutaj to jest kropa w morzu potrzeb, bo potrzebny na prawdę generalny remont. Sypialnia nie jest taka tragiczna, ale no już średnio wygląda - brudne ściany, coś tam pękło, coś się chlapło, coś popsuło, a że chcemy trochę poprzestawiać i dołożyć dla mnie pewien mały kącik to trzeba chociaż odmalować/odświeżyć.
Mebli też nie mamy najnowszych - zwłaszcza części, ale tak na prawdę nie chcemy nic kupować do tego poważniejszego remontu bo nie mamy jeszcze wizji i mogą później nie pasować.
I tak właśnie dywaguję nad kolorem i chyba tym razem będzie to coś ciemniejszego.

Przepraszam za off!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-09-08 o 15:15
Stary 2013-09-08, 15:05   #292
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Tak gadacie o tych księżniczkach, że chyba sama też jakąś przymierzę, chociaż jakoś specjalnie do mnie nie przemawiają - nigdy nie widziałam się i nadal nie widzę, w tego typu kiecce.
ja też nie chciałam na 100% księżniczki, ale przymierzyłam w salonie. i naprawdę się w niej poczułam jak prawdziwa księżniczka super, jak z bajki! tyle, że na ślub bym się nie zdecydowała na taką suknię - była bardzo niewygodna, ciężka i ogroooomna a ta, która jest teraz moim nr 1 jest zwiewna, leciutka i nie ugotuję się w niej ani nie zaplączę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:18   #293
vixena
Rozeznanie

Cytat:
no ja mam podobnie z księżniczkami, ale zobaczę co będę mówic po pierwszych przymiarkach. mam nadzieję, ze jeszcze we wrześniu uda mi się gdzieś wyskoczyć - skorelowanie wolnego czasu mojego, siostry i mamy graniczy z cudem :/
Cytat:
tez się będę zgłaszać, mogę?
Stary 2013-09-08, 15:18   #294
ParisParisienne
Rozeznanie

Tez sie wlasnie obawiam, ze bedzie mi okropnie goraco w tej sukni
jak mierzylam jedna - fakt, bardzo ciezka i to byla goraaaacy dzien - to pot mi splywal po lydkach

ale z drugiej strony moge sie przemeczyc, na sali jest klima, wiec jaos dam rade w ksiezniczec
Stary 2013-09-08, 15:20   #295
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
tez się będę zgłaszać, mogę?
Ja też chętnie pomogę w kwestii photoshopa, corela i innych projektowych spraw.
Wal jak w dym!

Stary 2013-09-08, 15:24   #296
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Ja też chętnie pomogę w kwestii photoshopa, corela i innych projektowych spraw.
Wal jak w dym!
o super
Stary 2013-09-08, 15:26   #297
ParisParisienne
Rozeznanie

moze kogos zainteresuja suknie

Rosa Clara
Aire Barcelona
San Patrick
White Ona

Salonowe po 2500

http://www.carmen-slubne.pl/promocje
Stary 2013-09-08, 15:29   #298
201604261006
Konto usunięte

a ja wracam do Was! Mialam brac slub w 2015 a nawet 16 bo D. chcial za wszystko placic sam. Ale Tesciowa "pogadala" z Nim i szybko cofnal decyzje tylko zmienilismy date z 7.06 na 30.08 lub 6.09 bo tak maja wolne nasze sala we wtorek jedziemy je obejrzec i zaklepac termin od razu (mamy 2sale do wyboru). No i pozniej fotograf, kamerzysta, samochod i do ksiedza na dniach polecimy

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2013-09-08 o 15:31
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:36   #299
missmalezji
Wtajemniczenie

Lemon, Atomówka, gratuluję sukni
Lemon, Twoja piękna, uwielbiam księżniczki

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:45   #300
Maglena89
Raczkowanie

Wyszło u mnie słoneczko, więc postanowiłam skorzystać i zrobić zdjęcia zaproszeń dla rodziców. Dla gości są takie same, tylko oczywiście treść w środku inna i nie są w pudełkach tylko w kopertach perłowych ecru takich jak kolor papieru wykorzystany do zaproszeń. W dalszym ciągu brak magnesu, który będzie włożony za wstążką w środku oraz karteczki-wkładki, na której z jednej strony będzie wierszyk proszący o pieniążki, a z drugiej prośba o potwierdzenie przybycia do 31 maja i kontakt do nas.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09741.jpg (100,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09745.jpg (88,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09747.jpg (97,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09746.jpg (65,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09748.jpg (114,6 KB, 45 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości