Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 20:07   #1261
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

PaulinaIzabelawidać że mała rośnie, ale będziesz pod opieka lekarzy więc będzie dobrze więc pewnie urodzisz w terminie

Domi masz racje, jedziecie razem i wraca z tobą, a nie kolejne użeranie a potem, przepraszanie. Jakby co to powiedz mu że niedawno podpisywał że będzie słuchał żony, a ze nie doczytał to nie twija sprawa

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-09-08 o 20:11
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:17   #1262
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Wlasnie zjadlam hamburgers z frytkami jutro bede zas mruczeć przed wizytą z powodu wagi :p

Byliśmy na długim spacerku i w kościele h to porządną kolacja musiała byc

Fajne wózki i zdjecia

Paulina za wyniki. niech mala sobie jeszcze siedzi w brzuszk

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:17   #1263
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
PAULA - nadal trzymamy zeby wszystko bylo dobrze. A fotelik gdzie dorwalas w takiej promocji?

Co do dziasel to mi krwawia nadal ale juz nie tak strasznie. Pomogla zmiana szczoteczki na bardzo miekka, choc dentystka polecala I elektryczna . Do tego mozna plukac plynem albo poprostu szalwia?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A też masz wrazliwe przy dotyku?
Jutro kupie szałwię bo chyba tylko to mozemy
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:23   #1264
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale miałam czytania
Mam dobre wieści, sprzedawca dośle mi całe nowe dno łózeczka bo to w nim był pęknięty szczebelek, oby tylko doszło w całości
Do tego moja babcia, a prababcia Mikołaja sypnęła kaskę na łóżeczko, materacyk i cały zestaw pościel i w ogóle jestem szczęśliwa

Ogłoszenie parafialne.
Podobnie jak KOCIAK dzielę się swoim numerem telefonu na PW i można do mnie pisać w razie wizyty w szpitalu/porodu, a ja z przekażę info na forum. Jeśli to dla kogoś cenna informacja mam numer w sieci Play.

Hohoho ale się dzieje! To tym razem gratuluję CÓRKI! Też bym na Twoim miejscu skoczyła na to USG 3D dla własnego spokoju

Czekamy na efekty!

Ale rosną te dzieciaczki! Śliczne imiona wybraliście! Można się było tego spodziewać, że rozwiązanie będzie jakieś miesiąc, półtora wcześniej. Bierz się za wyprawkę! Łóżeczka wybrane? Bo pamiętam, że miałaś dylemat :P

Wyszło suuuuper! A ochraniacz jaki piękny! Co do środka wsadziłaś?
Też mam ten przewijak z ikei, ale mam dmuchany wkład (kupiłam używkę i dali gratis, a dokupiłam tylko nowe pokrowce). Co do kąpania to może stojak do wanienki kupisz i będziesz kąpać w łazience? Chyba, że nie macie tam tyle miejsca... ja mam sporą łazienkę i właśnie chcę kupić wanienkę ze stelażem, do tego ten przewijak z ikei będzie w łazience na stałe bo nie mam tam pralki i nie mam gdzie młodego położyć/posadzić po kąpielki.

Ach no gratuluję pierwszego dnia L4!

za wizytę! Dobrze, że pozamykana jesteś na 4 spusty :P

Świetny wózek! A będziesz gondolkę montować na tych adapterach, żeby była wyżej?

Waga jest ok, w sumie w normie więc tym się nie martw. Może te przeplywy też się poprawią, ciekawe czy może być tak, że bąbel gdzieś uciska pępowine i przepływ jest mniejszy. Dobrze, że masz wizytę jeszcze u tej ginki polskiej, trzymam kciuki!

Powodzenia w ogarnianiu chałupki! Pewnie nowe wnętrza cieszą

w środku jest gąbka taka cienka ale dość sztywna wanienke już mamy więc nie wiem czy te stelaze są takie uniwersalne?

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Witajcie!
Wcześniej uciekłam bez pożegnania, ale na pół godziny przed przypomniało mi się, że mamy dzisiaj SR i trzeba było się na szybko ogarnąć.

U mnie też było o pierwszej pomocy. A poza tym o szczepionkach oraz o łatwym planie dnia (na podstawie książi Język niemowląt). Super te zajęcia są.

Co do ślubu nigdy nie można być pewnym na 100%, że wszyscy przyjdą. Jedni potwierdzą sami obecność lub nieobecność, do innych trzeba wydzwaniać, jeszcze inni nie wiedzą i się zastanawiają, a kolejni bez żadnego słowa w ogóle nie przyjdą. Brutalne, ale prawdziwe.

Bądź dobrej myśli! Nie może być inaczej tylko dobrze!
Polecam tą książkę, mi bardzo przypadła do gustu.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

magalska - piękny kącik Bruna! Skąd są firanki?
I śliczny brzucho! A ochraniacz chyba sama taki u Ciebie zamówię!
Te pojemniki sama oglądałam w ikei ale uznałam, że takie surowe są trochę... A teraz stwierdzam, że by mi się przydały
pepper - śliczny navington Sama o nim myślałam, tylko czytałam sporo negatywnych opinii A powiedz, jak spacerówka na żywo? Nie wydaje się wąska i mała? Bo ja mam wrażenie, że roczne dziecko będzie w niej siedzieć jak sardynka

Firanki zrobiłam sama a ochraniacz na prawdę łatwo się robiło

Witam Was wieczornie.. dziś korzystaliśmy z pięknego sloneczka nad jeziorkiem teraz oglądamy masterszefa do jutra

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:27   #1265
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
apropo basenu to fotki z Natalciowych zajęć

tak patrze że na tej focie z tz to widac doskonale jaka nati "pudzianka" była taki pączuszek, miała fałdki jak ludzik michelin
Ale piękna michelinka Uwielbiam takie fałdki. Wycałowałabym je wszystkie. Straszny z niej słodziak
My na basen też zabierzemy synka jak tylko będzie to możliwe. Uwielbiamy pływać oboje. Teraz 1/3 czasu na basenie zajmuję nam podglądanie par z małymi dzieciaczkami. Boję się, że ktoś nas posądzi o pedofilie w końcu
W jakim wieku zabraliście Natalkę pierwszy raz??

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a tam, tez się bałam troche, ale obok stała ratownczka więc luz
a moja ciocia najlepsza - powiedziała kuzynowi, że jak on będzie chciał jechać z Igorkiem na basen to położy się pod bramą i ich nie wypusci z domu kto to widział z takim maleństwem na basen
U mnie teściowa teraz potrafi powiedzieć, żebym nie chodziła na basen, bo utopię dziecko Sądzę, że byłaby zdolna położyć się pod bramą jak będziemy chcieli jej malutkiego wnuka wziąć na basen

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
No wlasnie-moze ktoras sie zna-mieszkam w Niemczech i oprocz wlasnej niewielkiej dzialalnosci narazie nie pracuje. Mamy kredyt i niedlugo dwojka dzieci. Moja mama juz mi zapowiedziala kiedys, ze bede musiala placic jej alimenty jak tata pojdzie na emeryture, bo im nie bedzie starczac. Sama jednak wyrzucila mnie w wieku 18 lat z domu, nigdy nie pomogla, jeszcze ja jej musialam placic. Sama sie zywie od 18 roku zycia,oplacam mieszkanie, wtedy studia. Moja siostra natomiast ma 21 lat i nadal siedzi u rodzicow, placa jej za wszystko.
I teraz pytanie, moze ktoras sie zna- czy naprawde moze mnie zmusic prawnie do placenia na jej rzecz alimentow?Jest nas 4 i moi bracia zostali potraktowani identycznie jak ja. Mojej siostrze zapisano dom i wszystko co maja. Nam nigdy nic nie dano wiec moim zdaniem sprawiedliwie by bylo, gdyby to siostra placila, bo w koncu dostala nowiutki dom od nich.
Zna sie ktos na prawie rodzinnym?
Móc może, ale będzie jaj bardzo ciężko wygrać taką sprawę. To nie jest tak, że masz jej płacić alimenty, bo ona musi nowe meble kupić. Musiałaby żyć naprawdę w biedzie, albo być chora. O tak na życie na średnim poziomie nikt jej alimentów nie zasądzi. Po za tym kwestia domu, który zapisała siostrze, też jest dla ciebie na +. Moim zdaniem nie powinnaś sobie tym głowy zaprzątać. Choć nie ukrywam, że polskie prawo potrafi czasem zaskakiwać

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Hmm za 100 zł chyba żadnego nie widziałam To było jedne z tańszych i kosztowało 140 zł, ale za inny kolor niż sosna trzeba dopłacić 40 zł.
Ja tez za 100 zł nie znalazłam żadnego. Właśnie 140 sosnowe, a że chciałam kolor orzech, to wszędzie dopłata min. 40 zł. Koniec końcem kupiłam cały komplet http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...493471609.html.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie, mam zagwostkę z tym ochraniaczem i ustawieniem łóżeczka, bo jeżeli będzie stało tak jak wczoraj pokazywałam to ochraniacza nie może być bo nawet jak go przełożę to nic nie widzę, ale jeszcze przestawiłam łóżeczko, mojemu mężowi nie przeszkadza że ono tak wystaje na pokój, w tym ułożeniu ochraniacz mogę mieć, łóżeczko jest ciut dalej od drzwi. Zresztą same zobaczcie.
Myślałam jeszcze że na noc będę dawać inaczej łóżeczko a na dzień tak żeby nie zajmowało tyle pokoju ale TŻ stwierdził że mała zwariuje od takiego przestawiania
Ja dałabym na początek równolegle z waszym łóżkiem. U mnie też tak będzie, a później jak już się wszyscy do siebie przyzwyczaicie, to zmienisz, tak żeby Ci nie przeszkadzało.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach
Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka
[/QUOTE]
Fajne takie zestawienia, też miałam się fotografować, ale jakoś nie wyszło Apartament pierwsza klasa.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
prezentuję lokum mojego malucha w 30tc
Twój apartament też pewnie wygodny

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A mam nawet jedno zdjęcie z brzuszkiem. A się ze mnie podśmiewali że widać ze się przejadłam bo mam największe wzdęcie.
Pierwszy plan przesłodki, a ten uśmiech... Na drugim planie bardzo zgrabna, elegancka ciężarówka. Fajne macie to zdjęcie.
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki mam pytanko

Mialyscie problemy z dziąsłami w ciąży?
Bolą mnie, tzn tylko jak dotkne w niektorych miejscach, jak nie dotykam to nie bolą. Czytałam gdzieś, że mogą być tkliwe w ciązy przy zapaleniu i teraz nie wiem czy moge czyms płukac czy co..
Ja miałam, ale samo przeszło. Za to krwawią dosyć często przy myciu.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:37   #1266
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Bolą mnie, tzn tylko jak dotkne w niektorych miejscach, jak nie dotykam to nie bolą. Czytałam gdzieś, że mogą być tkliwe w ciązy przy zapaleniu i teraz nie wiem czy moge czyms płukac czy co..
Możesz płukać szałwią i dentoseptem, no i jak Trele napisała zmienić szczoteczkę na jak najmiększą

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
No ja właśnie stwierdziłam, że wolę jeden dzień teraz przeznaczyć, bo szybko wyschnie niż później nie wiadomo z jaką pogodą się męczyć A tak to już z głowy Zaraz tylko nogę na nogę założę i będę czekać na maluszka Jeszcze tylko trzeba drobiazgi podokupywać ;p
Podziwiam Cię że udało Ci się to zrobić w jeden dzień
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Wróciliśmy niedawno...padam.
W sumie nic nowego sie nie dowiedzieliśmy...ginka nie mogła sprawdzić przepływów, bo nie ma tu odpowiedzniego sprzętu i jak coś to trzeba jechac do Dublina.
Szyjka u mnie ok i z tej strony to nie czas na rodzenie...na usg faktycznie wyszło, że mała ciut mniejsza, ale nie jest tak źle, bo waży 1258g i widocznie te przepływy dopiero niedawno się pogorszyły. Z łożyskiem i wodami wszystko ok. Przekręciła się i znów jest główką w dole. Jak sama powiedziała to jest do obserwacji i narazie się nie martwić. Zobaczymy co pokaże usg w piątek i wyniki badań, które mi zrobili. Uspokoiła mnie, że po jednym badaniu to nie podejmują decyzji co dalej i chcą obserwować i jakby się pogarszało to powinnam dostać leki...ciekawe tylko czy oni dają. Czekam na piątek, żeby coś więcej się dowiedzieć Zrobię fotki tych wyników co mi robili i najwyżej z nimi w sobotę pojedziemy do Dublina, bo bez nich to ona też guzik będzie wiedziała. To tyle jak narazie....Aaaa i jak się na maksa przepływy pogarszają to robią cesarkę...mam nadzieję, że wytrzymamy z Mają jak najdłużej i że podrośnie jeszcze trochę
Glukoza wyszła dobrze, ale jakie miała wartości to nie wiem, bo z tego wszystkiego zapomniałam ginki zapytać, tylko pielęgniarka mi powiedziała, że są dobre, bo sama dziś rano do karty wkładała

Zakupki za to nam się udały
Kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix za 99 euro z 169 I to fioletowy , wanienkę i gąbkę do niej, kosz na pranie i 2 koszyczki na bibeloty małej, roletę i czapeczkę białą misiową w H&M Wyprawka prawie gotowa

Jutro jadę na SR - trochę mi się nie chce
za zakupy, a z Majeczką napewno wszystko dobrze, może poprostu mała jakoś tak się ułożyła że te przepływy tak wyszły

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie rady, ustawiłam łóżeczko równolegle i się przyzwyczajam

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:39   #1267
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale piękna michelinka Uwielbiam takie fałdki. Wycałowałabym je wszystkie. Straszny z niej słodziak
My na basen też zabierzemy synka jak tylko będzie to możliwe. Uwielbiamy pływać oboje. Teraz 1/3 czasu na basenie zajmuję nam podglądanie par z małymi dzieciaczkami. Boję się, że ktoś nas posądzi o pedofilie w końcu
W jakim wieku zabraliście Natalkę pierwszy raz??
Ja nie acelinka ale też odpowiem na to pytanie. My z cora byliśmy pierwszy raz na basenie jak miala skończone 4miesiace

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-08, 20:43   #1268
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
A też masz wrazliwe przy dotyku?
Jutro kupie szałwię bo chyba tylko to mozemy
Mnie dziasla nie bola , ale swojego czasu byly naprawde opuchniete. Albo szczoteczka pomogla albo samo z siebie przeszlo

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:45   #1269
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

dawno mnie tu nie było.......u nas wszystko dobrze chociaż mała czasami sie dokucza niewiem co ona robi w tym brzusiu za imprezy ale coraz częściej zdarza mi sie aż syknąć bądź zajęknąć przy jej "zabawach". W środe wizyta zobaczymy co tam u niej wczoraj ściągnełam ze strychu ubranka po synku musze poprac wszystko (ok 80% mam neutralnych także jak znalazł będą dla małej) i jeszcze od sis mam dostać typowo dziewczęce....
Super, że wszystko dobrze u Was

Cytat:
Napisane przez Black_Rose Pokaż wiadomość
Ach, udalo mi sie dzis kupic wozek... a tam, dwa wozki, bo nie moglam sie zdecydowac ;P

Obydwa w genialnej cenie, warte po 750 i 670 funtow, dostalam za 48 i 25(!)... Owszem, uzywane, ale w doskonalym stanie i po prostu takie, jakie sobie wymarzylam
świetne okazje!

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie, mam zagwostkę z tym ochraniaczem i ustawieniem łóżeczka, bo jeżeli będzie stało tak jak wczoraj pokazywałam to ochraniacza nie może być bo nawet jak go przełożę to nic nie widzę, ale jeszcze przestawiłam łóżeczko, mojemu mężowi nie przeszkadza że ono tak wystaje na pokój, w tym ułożeniu ochraniacz mogę mieć, łóżeczko jest ciut dalej od drzwi. Zresztą same zobaczcie.
Myślałam jeszcze że na noc będę dawać inaczej łóżeczko a na dzień tak żeby nie zajmowało tyle pokoju ale TŻ stwierdził że mała zwariuje od takiego przestawiania
Jak dla mnie to ładnie wygląda tak równolegle do Waszego łóżka Później jak córcia podrośnie najwyżej przestawisz do ściany

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, poczytałam Was ale nie mam za bardzo czasu ospisać :x W Rabce jesteśmy z mężem, wczoraj odwiedzieliśmy znajomych i dostaliśmy fotelik graco, kombinezon i trochę ciuszków, sukieneczki, które ich córka miała na sobie raz bo bodziaki i pajace to po córce syn nosił i znajoma już mówiła że są dość zniszczone więc mi ich nie proponuje. Ale i tak się cieszkę. Jutro mąż będzie w pracy to obocuje się bardziej udzielać
Super prezenty

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wczoraj znowu złapał mnie mocny skurcz podczas ogniska,posiedziałm trochę i pojechaliśmy do domu.Wzięłam Nospę i po kąpieli przeszło ale nie do końca.Ale usnęłam i w nocy już było ok.

Chyba się zaczyna
Ale nocka nie bardzo ,obudziłam się o 3 wyspana
Przelecę sobie co tam u Was bo zaraz zmykam na spacerek,założę sukienkę, obcasy i mam zamiar poczuć się mega kobieco.
dobrze, że w nocy przeszło
Ehhh coraz więcej problemów ze snem
No i pięknie
Ja tam się juz nie widzę w obcasach

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach
Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka

A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam[/QUOTE]

pięknie rośnie domek Michasia

Cytat:
Napisane przez Black_Rose Pokaż wiadomość
Drugi bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
dziewczyny spieszę powiedzieć że w tesco będzie wyprzedaż 12 canapol baby, i podgrzewacz ze 110zł na 55 przeceniają i inne rzeczy też ale wybrane produkty więc oferta może się troche różnić a to zakupy w pepco:
Załącznik 5398811

Załącznik 5398812

Cytat:
ładna piłeczka

Cytat:
A chłopaki się wybawili nawet malutki wytrzymał do 11 normalnie z niego tancerz niesamowity. Cały czas chciał tańczyć.
A mam nawet jedno zdjęcie z brzuszkiem. A się ze mnie podśmiewali że widać ze się przejadłam bo mam największe wzdęcie.
Pieknie wyglądasz a synus mały przystojniak

De oby nie doszło do taiej sytuacji z alimentami wydaje mi się, że nie mieliby szans...
Stary 2013-09-08, 20:50   #1270
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja nie acelinka ale też odpowiem na to pytanie. My z cora byliśmy pierwszy raz na basenie jak miala skończone 4miesiace
My jakmaly mial 2,5 miesiaca

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie alimentow. Nie chcialabym by do tego doszlo ale wiem ze moja mama jest do tego zdolna.Np sprzeda dom i pieniadze da siostrze, czyli ze nawet bysmy prawa do zachowku nie mieli.Wynajmie sobie kawalerke i bedzie ze niby nic nie ma. Wszystkiego sie spodziewam..

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 20:51   #1271
babku
Zadomowienie

Cytat:
tak piszecie o tym praniu i może i ja bym się powoli zabrała, tylko nie wiem czy to nie za szybko
Właśnie nie wpadłabym na to, żeby już prać, ale tyle tu piszecie, że w tym tygodniu chyba sama się wezmę za to. Poprawka: nie sama, z mężem
I tak mi się teraz przypomniało, jak nam babeczka od ćwiczeń na SR mówiła, żeby do wszystkiego angażować męża i żeby nie litować się nad nimi, bo muszą do pracy wstać. Opowiadała, że ona wstawała nakarmić synka, a mąż później nosił go żeby mu się odbiło. Kiedyś żal jej się zrobiło biedaczka, więc sama ponosiła małego, ale obudziła męża i mówi: "odbiło mu się, możesz spać dalej"

Cytat:
Hejka
W sumie nic nowego sie nie dowiedzieliśmy...ginka nie mogła sprawdzić przepływów, bo nie ma tu odpowiedzniego sprzętu i jak coś to trzeba jechac do Dublina.
Szyjka u mnie ok i z tej strony to nie czas na rodzenie...na usg faktycznie wyszło, że mała ciut mniejsza, ale nie jest tak źle, bo waży 1258g i widocznie te przepływy dopiero niedawno się pogorszyły. Z łożyskiem i wodami wszystko ok. Przekręciła się i znów jest główką w dole. Jak sama powiedziała to jest do obserwacji i narazie się nie martwić. Zobaczymy co pokaże usg w piątek i wyniki badań, które mi zrobili. Uspokoiła mnie, że po jednym badaniu to nie podejmują decyzji co dalej i chcą obserwować i jakby się pogarszało to powinnam dostać leki...ciekawe tylko czy oni dają. Czekam na piątek, żeby coś więcej się dowiedzieć Zrobię fotki tych wyników co mi robili i najwyżej z nimi w sobotę pojedziemy do Dublina, bo bez nich to ona też guzik będzie wiedziała. To tyle jak narazie....Aaaa i jak się na maksa przepływy pogarszają to robią cesarkę...mam nadzieję, że wytrzymamy z Mają jak najdłużej i że podrośnie jeszcze trochę
Glukoza wyszła dobrze, ale jakie miała wartości to nie wiem, bo z tego wszystkiego zapomniałam ginki zapytać, tylko pielęgniarka mi powiedziała, że są dobre, bo sama dziś rano do karty wkładała
Byłam pewna, że polska ginka Cie uspokoi, tym bardziej, że mała taką wagę ma ładną. Nadal trzymam za Was kciuki

Cytat:
Wlasnie zjadlam hamburgers z frytkami jutro bede zas mruczeć przed wizytą z powodu wagi :p

Byliśmy na długim spacerku i w kościele h to porządną kolacja musiała byc
Ja byłam u rodziców na obiedzie. Napaśli mnie jak zwykle, a na kolacje usmażyłam sobie frytki i poprawiłam kanapką Ostatnio mam ochotę otworzyć lodówkę, zjeść cała jej zawartość i najlepiej poprawić lodami z McDonalda albo Kinder Bueno. To jest szok
Stary 2013-09-08, 20:56   #1272
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kciuki Trzymajcie dalej, niech córcia mi ładnie rośnie Póki co ładnie mnie dziś kopie a ja mam z tego radochę

Cytat:
PAULA - nadal trzymamy zeby wszystko bylo dobrze. A fotelik gdzie dorwalas w takiej promocji?

W Mothercare

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Paulina by Majeczka jak najdłużej w brzuszku była

Ja się witam wieczornie. Wczoraj pół dnia przespałam, dziś mieliśmy gości i tak jakoś zleciało...

Małż zamówił pizzę Miał jakiś kupon rabatowy i kosztowała go ona 6zł za 50cm Tak więc jutro obiadu nie muszę czynić

Stopy mi tak "urosły", że musiałam dziś nowe buty kupić.. W dodatku takie wsuwane, bo wiązanych nie mam szans założyć.. Musiałby mi mąż wiązać

W ogóle krucho z kasą w tym miesiąca i mam doła.. Bo nie wiem, czy stać nas będzie na wyprawkę całą..

super okazja

Ja już prawie w żadne buty sie nie mieszczę balerinki noszę ale takie luźniejsze, ostatnio już kupiłam o rozmiar większe mam nadzieję, że po ciąży wróci mi mój rozmiar, bo mam tyyyyyyyyyllllllle butów

oby starczyło

Mąż znowu rozpalił w kominku Teraz bedziemy szamać żeberka z frytkami
Stary 2013-09-08, 20:57   #1273
babku
Zadomowienie

Cytat:
Coś tak mi się obiło o uszy, że gdzieś właśnie od 4 miesiąca.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
My jakmaly mial 2,5 miesiaca
Łoo nieźle, ale musiałabym na pewno zrobić to w tajemnicy przed teściową
Ogólnie też będę chciała jak najwcześniej. Mamy ten aparat do wody, więc będę pstrykać małemu zdjęcia jak szalona. Już nie mogę się doczekać
Stary 2013-09-08, 21:00   #1274
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Hej.
Ktosiula ja mam ubranka na co najmniej 2 lata.
Reszta kisi sie w piwnicy.

Nemosku no trochę sie przeliczylam. Jest 45 dokladnie. Od małego 56 do dużego 62. Z tym ze ja nic nie kupilam.

Mloda nam sie zasmarkala, zaczęło sie też zapalenie spojowek i lekka gorączka. Ostatni raz jak wyleczylismy ją to ja zachorowalam i skończyło się krwotokiem. Wiem, glupie skojarzenia :/.

Alisa tez mając 4 miesiace była na basenie. Koło roczku miała kryzys-było dla niej za glosno i za duszno. A teraz by z wody nie wychodziła.

Co do wychowywania-ja jestem w stanie zrozumieć, ze rodzic czasem zbywa dziecko. Ale czasem. Moja to potworna gadula, gorzej niz radio. I czasem marze o ciszy. Albo zadaje pytania, na które nie znam odpowiedzi a jeszcze przed jej narodzeniem przyjelam zasadę, ze nigdy jej nie oklamie. Wiec mowie po prostu ze czegoś nie wiem. Jak np sie mnie pyta Dlaczego ktos poszedl tam a nie tam.5 razy można "przypuszczac" ale za 6 mowie ze powinna spytac tamtego kogoś .
I sa zabawy ktorych nie lubię, męczą mnie więc te sa na wylacznosc z tata. Generalnie pierwsze pół naszegi dnia to z reguły zabawa, posilek, spacer i zakupy a potem ja gotuje a ona cos robi. Później jest już tata i z nim z reguły sie bawi. Przykre ale nie umiem tego inaczej zorganizowac.

Można wychować dziecko poswiecajac mu niewiele czasu. Ale w tym czasie trzeba dac mu siebie na wylacznosc. Tylko ono i Ty.
Nie czas jest ważny a poziom zaangazowania.

Ja np już jestem tak zorana, ze nawet nie umiem powiedzieć co moglabym robić tylko dla siebie np raz w tygodniu, dla rozrywki. Mój świat sie zmienił i jesteśmy w nim wyłącznie My. Czego nie pochwalam ale przeskoczyc nie umiem.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:02   #1275
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Coś tak mi się obiło o uszy, że gdzieś właśnie od 4 miesiąca.

Łoo nieźle, ale musiałabym na pewno zrobić to w tajemnicy przed teściową
Ogólnie też będę chciała jak najwcześniej. Mamy ten aparat do wody, więc będę pstrykać małemu zdjęcia jak szalona. Już nie mogę się dozekać
A jaki masz aparat? tez mam do wody, kupilismy specjalnie na, przed pierwszym nurkowaniem

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-08, 21:04   #1276
magalska
Zadomowienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki Trzymajcie dalej, niech córcia mi ładnie rośnie Póki co ładnie mnie dziś kopie a ja mam z tego radochę

W Mothercare

super okazja

Ja już prawie w żadne buty sie nie mieszczę balerinki noszę ale takie luźniejsze, ostatnio już kupiłam o rozmiar większe mam nadzieję, że po ciąży wróci mi mój rozmiar, bo mam tyyyyyyyyyllllllle butów

oby starczyło

Nam położona na SR mówiła że na skutek działania relaksyny moze się zwiększyć rozmiar stopy i że raczej się nie wraca do poprzedniego rozmiaru... chyba muszę poprzymierzac buty czy na mnie pasują bo wiecznie w sandalkach mykam

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-09-08, 21:10   #1277
nemosek
Zakorzenienie

Trele Nie przejmuj się już niedługo będziesz sobie sama zakładać, a my będziemy narzekać że nie możemy.

Rose Ten pierwszy to Peg Perego?

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dobrze że jutro już poniedziałek bo zacznie się dziać na forum
Dzis cisza, ale ładna pogoda jest to pewnie wszystkie korzystają
Bo to podobno ostatnie takie piękne dni
Byłam dzisiaj na Marcince ledwo się wspięłam

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:

Bardzo fajne

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
A chłopaki się wybawili nawet malutki wytrzymał do 11 normalnie z niego tancerz niesamowity. Cały czas chciał tańczyć.
Sexi mama

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:10   #1278
babku
Zadomowienie

A ogólnie mam dzisiaj humor do du py. Byliśmy wczoraj na spotkaniu z naszą paczką. Wrócili z wakacji i trzeba było się trochę pogulować, że nie byliśmy z nimi Ogólnie było super. Mały ciągle się ruszał, więc kobietki dotykały z zaciekawieniem brzucha. Później miał czkawkę, czym już w ogolę wzbudził sensację Siedzieliśmy tam do 2 w nocy i wcale nie miałam ochoty kończyć zabawy. Było tylko jedno ale, mianowicie mąż, który chyba lekko zapomniał się jeśli chodzi o %. Rano zdychał, a ja zrobiłam mu taką awanturę, że aż mi w końcu było go żal. I teraz jestem cały czas na niego wściekła, ale też jest mi przykro, że tak się nad nim znęcam
Stary 2013-09-08, 21:19   #1279
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix za 99 euro z 169 I to fioletowy , wanienkę i gąbkę do niej, kosz na pranie i 2 koszyczki na bibeloty małej, roletę i czapeczkę białą misiową w H&M Wyprawka prawie gotowa

Dobrze że szyjka cała
Na pewno wszystko się ułoży i będzie ok.
Majka posiedzi jeszcze trochę

za zakupy,prawdziwe okazje

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Możesz płukać szałwią i dentoseptem, no i jak Trele napisała zmienić szczoteczkę na jak najmiększą

Podziwiam Cię że udało Ci się to zrobić w jeden dzień

za zakupy, a z Majeczką napewno wszystko dobrze, może poprostu mała jakoś tak się ułożyła że te przepływy tak wyszły

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie rady, ustawiłam łóżeczko równolegle i się przyzwyczajam
Fajnie wygląda naprawdę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-08, 21:19   #1280
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
No ja właśnie stwierdziłam, że wolę jeden dzień teraz przeznaczyć, bo szybko wyschnie niż później nie wiadomo z jaką pogodą się męczyć A tak to już z głowy Zaraz tylko nogę na nogę założę i będę czekać na maluszka Jeszcze tylko trzeba drobiazgi podokupywać ;p
no wlasnie dlatego ja też się za to wezmę, choć remont łazienki przed nami...
no i do końca nie wiemy kto siedzi w brzuszku wiec jak będzie dziewczynka to pewnie jeszcze trochę ciuszków przybędzie

Cytat:
tak piszecie o tym praniu i może i ja bym się powoli zabrała, tylko nie wiem czy to nie za szybko
u mnie październik odpada ze względu na remont, a w listopadzie już nie dam rady, więc zostaje wrzesień

idzie do mnie kolejna paka najmniejszych ciuszków - nie wiem gdzie ja to upchnę!

a jeszcze jak potwierdzi się dziewczynka to trzeba będzie zostawić miejsce na jakies sukieneczki

choć nadal w glowie mam Jasia

M. na razie nie chce jechać na USG 3D, poczekamy do kolejnej wizyty za 3 tygodnie...
Stary 2013-09-08, 21:20   #1281
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Cytat:
A jaki masz aparat? tez mam do wody, kupilismy specjalnie na, przed pierwszym nurkowaniem
My kupiliśmy jakiś czas temu jak jechaliśmy na wakacje. Chyba to taki http://www.optyczne.pl/1.3-Test-Test...ough_8000.html

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Nam położona na SR mówiła że na skutek działania relaksyny moze się zwiększyć rozmiar stopy i że raczej się nie wraca do poprzedniego rozmiaru... chyba muszę poprzymierzac buty czy na mnie pasują bo wiecznie w sandalkach mykam
Oo mnie to by nawet ucieszyło. Mam stópkę jak krasnoludek i czasem ciężko znaleźć mi jakieś eleganckie buty. Po za tym chętnie wymieniłabym je wszystkie na nowe, a mąż nawet nie mógłby narzekać
Stary 2013-09-08, 21:25   #1282
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

W Mothercare

super okazja

oby starczyło

Myślę że wszytskie tu mocno trzymamy jak jeden mąż i żona

Dzidzia Wiem że nie kupowałaś To nieźle Ci się uzbierało po Alisce.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
A ogólnie mam dzisiaj humor do du py. Byliśmy wczoraj na spotkaniu z naszą paczką. Wrócili z wakacji i trzeba było się trochę pogulować, że nie byliśmy z nimi Ogólnie było super. Mały ciągle się ruszał, więc kobietki dotykały z zaciekawieniem brzucha. Później miał czkawkę, czym już w ogolę wzbudził sensację Siedzieliśmy tam do 2 w nocy i wcale nie miałam ochoty kończyć zabawy. Było tylko jedno ale, mianowicie mąż, który chyba lekko zapomniał się jeśli chodzi o %. Rano zdychał, a ja zrobiłam mu taką awanturę, że aż mi w końcu było go żal. I teraz jestem cały czas na niego wściekła, ale też jest mi przykro, że tak się nad nim znęcam
Skoro mu się należało

Brak weny mam !!! :///
Coś się chyba porobiło nawet na forum mi się nie chce odpisywać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-08, 21:28   #1283
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny, ja dziś odpoczywam po weselu. Było fajnie ale wytrzymałam do 11, musieliśmy jechać bo nie dałam już rady usiedzieć. Brzuszek mi stwardniał i bolał. Musiałam się już położyć. Ale podjadłam dobroci posiedziałam z rodzinką i było milo. Nawet troszkę potańczyłam na początku. Teraz was ponadrabiam bo troszkę nastukałyście.
Cytat:
Ooo , fanie ze sie wybawiliście
a zdjęceu urocze:P

Cytat:

Tak, ja miałam na początku i mam teraz. Bolą i krwawią, kupie sobie jutro miekszą szczoteczkę i zobaczymy czy cos zmieni..

Cytat:
Hejka

nadal trzymam! za zakupki
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Paulina by Majeczka jak najdłużej w brzuszku była

Ja się witam wieczornie. Wczoraj pół dnia przespałam, dziś mieliśmy gości i tak jakoś zleciało...

Małż zamówił pizzę Miał jakiś kupon rabatowy i kosztowała go ona 6zł za 50cm Tak więc jutro obiadu nie muszę czynić

Stopy mi tak "urosły", że musiałam dziś nowe buty kupić.. W dodatku takie wsuwane, bo wiązanych nie mam szans założyć.. Musiałby mi mąż wiązać

W ogóle krucho z kasą w tym miesiąca i mam doła.. Bo nie wiem, czy stać nas będzie na wyprawkę całą..
głowa do góry! kasa i na wyprawkę się znajdzie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość

co????????? jak mi zostaną taie giry to ja już nigdy nie ubiorę szpiilek,obcasów ani tym podobnych butów nie dość że urosły - musiałam kupic adidasy rozmiar 39 to jeszcze są szerokie i okropne i spuchnięte- ale to sądze ze zejdzie jak urodzę
Stary 2013-09-08, 21:34   #1284
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dzidzia zdróweczka dla córci

Ryba możesz mi zmienić wagę Majci - 29t6d - 1258g
Stary 2013-09-08, 21:36   #1285
magalska
Zadomowienie

Cytat:
My kupiliśmy jakiś czas temu jak jechaliśmy na wakacje. Chyba to taki http://www.optyczne.pl/1.3-Test-Test...ough_8000.html

Oo mnie to by nawet ucieszyło. Mam stópkę jak krasnoludek i czasem ciężko znaleźć mi jakieś eleganckie buty. Po za tym chętnie wymieniłabym je wszystkie na nowe, a mąż nawet nie mógłby narzekać
O to w sumie dobry sposob na zmiany na nowe hihi

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Tak, ja miałam na początku i mam teraz. Bolą i krwawią, kupie sobie jutro miekszą szczoteczkę i zobaczymy czy cos zmieni..

co????????? jak mi zostaną taie giry to ja już nigdy nie ubiorę szpiilek,obcasów ani tym podobnych butów nie dość że urosły - musiałam kupic adidasy rozmiar 39 to jeszcze są szerokie i okropne i spuchnięte- ale to sądze ze zejdzie jak urodzę
Spuchniecie na pewno zejdzie ale jak urosły to raczej to się nie cofnie.. zawsze dobry powód na zakup nowych ja już się nie mogę doczekać zimowych zakupów bo muszę nowe kozaczki zakupić i coś czuje że zaszaleje

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-09-08, 21:39   #1286
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Nie narzekac !
Ja mam 41 z zapedem na 42

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:42   #1287
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie narzekac !

o masakra. To ja Ci współczuje, ja uważam ze moje są długie i nie ładnie to wygląda np. w eleganckich butach, a w niektórych mam wrażenie ze mam nogi jak kajaki :P
Stary 2013-09-08, 21:44   #1288
domii29
Zakorzenienie

Probuje Was podczytać i nadrobić z telefonu męża ale póki co mozolnie mi to idzie bo nie mogę jego telefonu ogarnąć . Zaraz wracamy do domu
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:46   #1289
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

u mnie październik odpada ze względu na remont, a w listopadzie już nie dam rady, więc zostaje wrzesień

idzie do mnie kolejna paka najmniejszych ciuszków - nie wiem gdzie ja to upchnę!

a jeszcze jak potwierdzi się dziewczynka to trzeba będzie zostawić miejsce na jakies sukieneczki

choć nadal w glowie mam Jasia

M. na razie nie chce jechać na USG 3D, poczekamy do kolejnej wizyty za 3 tygodnie...
jak u nas wyjdzie dziewczynka to też będę musiała dokupić

w sumie nie wiadomo jak w październiku z pogodą a prania sporo to może i ja zacznę niedługo
Cytat:
o masakra. To ja Ci współczuje, ja uważam ze moje są długie i nie ładnie to wygląda np. w eleganckich butach, a w niektórych mam wrażenie ze mam nogi jak kajaki :P
ja mam 36 i nigdzie butów prawie nie mogę znaleźć

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:52   #1290
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Opuchlizna zejdzie na pewno!

Z 38 na 39 przeskoczyłaś? Ale to może bardziej na szerokość niż na długość co?

Może stopa jak Ci się poszerzyła to wygodniej ci włożyć w 39?Ale jak opuchlizna zejdzie to zmieścisz w swój dawny rozmiar.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Nie narzekac !

U mnie 40 /41

Ale masz stópkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-09-08 o 21:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości