|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
PaulinaIzabelawidać że mała rośnie, ale będziesz pod opieka lekarzy więc będzie dobrze
![]() Domi masz racje, jedziecie razem i wraca z tobą, a nie kolejne użeranie a potem, przepraszanie. Jakby co to powiedz mu że niedawno podpisywał że będzie słuchał żony, a ze nie doczytał to nie twija sprawa
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-09-08 o 20:11 |
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Wlasnie zjadlam hamburgers z frytkami
jutro bede zas mruczeć przed wizytą z powodu wagi :pByliśmy na długim spacerku i w kościele h to porządną kolacja musiała byc Fajne wózki i zdjecia ![]() Paulina za wyniki. niech mala sobie jeszcze siedzi w brzuszk
|
|
|
|
#1263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro kupie szałwię bo chyba tylko to mozemy
|
|
|
|
|
#1264 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
w środku jest gąbka taka cienka ale dość sztywna wanienke już mamy więc nie wiem czy te stelaze są takie uniwersalne?Cytat:
Cytat:
a ochraniacz na prawdę łatwo się robiło ![]() Witam Was wieczornie.. dziś korzystaliśmy z pięknego sloneczka nad jeziorkiem teraz oglądamy masterszefa do jutra
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||
|
|
|
#1265 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie fałdki. Wycałowałabym je wszystkie. Straszny z niej słodziak ![]() My na basen też zabierzemy synka jak tylko będzie to możliwe. Uwielbiamy pływać oboje. Teraz 1/3 czasu na basenie zajmuję nam podglądanie par z małymi dzieciaczkami. Boję się, że ktoś nas posądzi o pedofilie w końcu ![]() W jakim wieku zabraliście Natalkę pierwszy raz?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach ![]() Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka ![]() [/QUOTE] Fajne takie zestawienia, też miałam się fotografować, ale jakoś nie wyszło Apartament pierwsza klasa.Twój apartament też pewnie wygodny ![]() Cytat:
Na drugim planie bardzo zgrabna, elegancka ciężarówka. Fajne macie to zdjęcie. Ja miałam, ale samo przeszło. Za to krwawią dosyć często przy myciu. |
||||||
|
|
|
#1266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za zakupy, a z Majeczką napewno wszystko dobrze, może poprostu mała jakoś tak się ułożyła że te przepływy tak wyszłyDziękuję Wam bardzo za wszystkie rady, ustawiłam łóżeczko równolegle i się przyzwyczajam
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1269 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
świetne okazje!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehhh coraz więcej problemów ze snem ![]() No i pięknie Ja tam się juz nie widzę w obcasach ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach ![]() Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka ![]() A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam[/QUOTE] pięknie rośnie domek Michasia Drugi bardzo ładny Cytat:
Cytat:
![]() De oby nie doszło do taiej sytuacji z alimentami wydaje mi się, że nie mieliby szans...
|
|||||||
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie alimentow. Nie chcialabym by do tego doszlo ale wiem ze moja mama jest do tego zdolna.Np sprzeda dom i pieniadze da siostrze, czyli ze nawet bysmy prawa do zachowku nie mieli.Wynajmie sobie kawalerke i bedzie ze niby nic nie ma. Wszystkiego sie spodziewam.. |
|
|
|
|
#1271 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak mi się teraz przypomniało, jak nam babeczka od ćwiczeń na SR mówiła, żeby do wszystkiego angażować męża i żeby nie litować się nad nimi, bo muszą do pracy wstać. Opowiadała, że ona wstawała nakarmić synka, a mąż później nosił go żeby mu się odbiło. Kiedyś żal jej się zrobiło biedaczka, więc sama ponosiła małego, ale obudziła męża i mówi: "odbiło mu się, możesz spać dalej" Cytat:
Cytat:
Ostatnio mam ochotę otworzyć lodówkę, zjeść cała jej zawartość i najlepiej poprawić lodami z McDonalda albo Kinder Bueno. To jest szok
|
|||
|
|
|
#1272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki
Póki co ładnie mnie dziś kopie a ja mam z tego radochę Cytat:
W Mothercare Cytat:
super okazja ![]() Ja już prawie w żadne buty sie nie mieszczę mam nadzieję, że po ciąży wróci mi mój rozmiar, bo mam tyyyyyyyyyllllllle butów ![]() ![]() Mąż znowu rozpalił w kominku
|
||
|
|
|
#1273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łoo nieźle, ale musiałabym na pewno zrobić to w tajemnicy przed teściową Ogólnie też będę chciała jak najwcześniej. Mamy ten aparat do wody, więc będę pstrykać małemu zdjęcia jak szalona. Już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Hej.
Ktosiula ja mam ubranka na co najmniej 2 lata. Reszta kisi sie w piwnicy. Nemosku no trochę sie przeliczylam. Jest 45 dokladnie. Od małego 56 do dużego 62. Z tym ze ja nic nie kupilam. Mloda nam sie zasmarkala, zaczęło sie też zapalenie spojowek i lekka gorączka. Ostatni raz jak wyleczylismy ją to ja zachorowalam i skończyło się krwotokiem. Wiem, glupie skojarzenia :/. Alisa tez mając 4 miesiace była na basenie. Koło roczku miała kryzys-było dla niej za glosno i za duszno. A teraz by z wody nie wychodziła. Co do wychowywania-ja jestem w stanie zrozumieć, ze rodzic czasem zbywa dziecko. Ale czasem. Moja to potworna gadula, gorzej niz radio. I czasem marze o ciszy. Albo zadaje pytania, na które nie znam odpowiedzi a jeszcze przed jej narodzeniem przyjelam zasadę, ze nigdy jej nie oklamie. Wiec mowie po prostu ze czegoś nie wiem. Jak np sie mnie pyta Dlaczego ktos poszedl tam a nie tam.5 razy można "przypuszczac" ale za 6 mowie ze powinna spytac tamtego kogoś .I sa zabawy ktorych nie lubię, męczą mnie więc te sa na wylacznosc z tata. Generalnie pierwsze pół naszegi dnia to z reguły zabawa, posilek, spacer i zakupy a potem ja gotuje a ona cos robi. Później jest już tata i z nim z reguły sie bawi. Przykre ale nie umiem tego inaczej zorganizowac. Można wychować dziecko poswiecajac mu niewiele czasu. Ale w tym czasie trzeba dac mu siebie na wylacznosc. Tylko ono i Ty. Nie czas jest ważny a poziom zaangazowania. Ja np już jestem tak zorana, ze nawet nie umiem powiedzieć co moglabym robić tylko dla siebie np raz w tygodniu, dla rozrywki. Mój świat sie zmienił i jesteśmy w nim wyłącznie My. Czego nie pochwalam ale przeskoczyc nie umiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trele Nie przejmuj się już niedługo będziesz sobie sama zakładać, a my będziemy narzekać że nie możemy.
Rose Ten pierwszy to Peg Perego? Cytat:
![]() Byłam dzisiaj na Marcince ledwo się wspięłam ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Bardzo fajne ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
A ogólnie mam dzisiaj humor do du py. Byliśmy wczoraj na spotkaniu z naszą paczką. Wrócili z wakacji i trzeba było się trochę pogulować, że nie byliśmy z nimi
Ogólnie było super. Mały ciągle się ruszał, więc kobietki dotykały z zaciekawieniem brzucha. Później miał czkawkę, czym już w ogolę wzbudził sensację Siedzieliśmy tam do 2 w nocy i wcale nie miałam ochoty kończyć zabawy. Było tylko jedno ale, mianowicie mąż, który chyba lekko zapomniał się jeśli chodzi o %. Rano zdychał, a ja zrobiłam mu taką awanturę, że aż mi w końcu było go żal. I teraz jestem cały czas na niego wściekła, ale też jest mi przykro, że tak się nad nim znęcam
|
|
|
|
#1279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko się ułoży i będzie ok. Majka posiedzi jeszcze trochę za zakupy,prawdziwe okazje ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i do końca nie wiemy kto siedzi w brzuszku wiec jak będzie dziewczynka to pewnie jeszcze trochę ciuszków przybędzie![]() Cytat:
idzie do mnie kolejna paka najmniejszych ciuszków - nie wiem gdzie ja to upchnę! a jeszcze jak potwierdzi się dziewczynka to trzeba będzie zostawić miejsce na jakies sukieneczki choć nadal w glowie mam Jasia ![]() M. na razie nie chce jechać na USG 3D, poczekamy do kolejnej wizyty za 3 tygodnie... |
||
|
|
|
#1281 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia Wiem że nie kupowałaś ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() Brak weny mam !!! :/// Coś się chyba porobiło nawet na forum mi się nie chce odpisywać
|
||
|
|
|
#1283 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a zdjęceu urocze:P Cytat:
![]() Cytat:
nadal trzymam! za zakupki Cytat:
![]() Cytat:
i spuchnięte- ale to sądze ze zejdzie jak urodzę
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia zdróweczka dla córci
Ryba możesz mi zmienić wagę Majci - 29t6d - 1258g |
|
|
|
#1285 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihiCytat:
ja już się nie mogę doczekać zimowych zakupów bo muszę nowe kozaczki zakupić i coś czuje że zaszaleje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Nie narzekac !
Ja mam 41 z zapedem na 42 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
o masakra. To ja Ci współczuje, ja uważam ze moje są długie i nie ładnie to wygląda np. w eleganckich butach, a w niektórych mam wrażenie ze mam nogi jak kajaki :P
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Probuje Was podczytać i nadrobić z telefonu męża ale póki co mozolnie mi to idzie bo nie mogę jego telefonu ogarnąć
. Zaraz wracamy do domu |
|
|
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie nie wiadomo jak w październiku z pogodą a prania sporo to może i ja zacznę niedługo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z 38 na 39 przeskoczyłaś? Ale to może bardziej na szerokość niż na długość co? Może stopa jak Ci się poszerzyła to wygodniej ci włożyć w 39?Ale jak opuchlizna zejdzie to zmieścisz w swój dawny rozmiar. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Ale masz stópkę
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-09-08 o 21:55 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

jutro bede zas mruczeć przed wizytą z powodu wagi :p
za wyniki. niech mala sobie jeszcze siedzi w brzuszk

i w ogóle jestem szczęśliwa
za wizytę! Dobrze, że pozamykana jesteś na 4 spusty :P
A powiedz, jak spacerówka na żywo? Nie wydaje się wąska i mała? Bo ja mam wrażenie, że roczne dziecko będzie w niej siedzieć jak sardynka
Ślub 25.08.2012
Zrobię fotki tych wyników co mi robili i najwyżej z nimi w sobotę pojedziemy do Dublina, bo bez nich to ona też guzik będzie wiedziała. To tyle jak narazie....Aaaa i jak się na maksa przepływy pogarszają to robią cesarkę...mam nadzieję, że wytrzymamy z Mają jak najdłużej i że podrośnie jeszcze trochę 

.
i spuchnięte- ale to sądze ze zejdzie jak urodzę