|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
dzięki dziewczyny za mile komplementy, fajnie tak fajnie się ubrać i wyszykować czasami, zwłaszcza że ostatnimi czasy preferuję dresy i inne mało sexowne ale wygodne ubrania domowe
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- hamburger mniam ale mi smaka na noc zrobilas |
|
|
|
#1292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Kobity, nawet nie straszcie tym, ze rozmiar stopy mi nie wróci
Mam jakieś 30 par moich ukochanych butów [i drugie tyle takich, co średnio lubię] i jak w nie nie wejdę to Dzidzia, zdróweczka dla Alisy i trzymam kciuki, by nic poważnego się z tego nie rozwinęło ![]() Właśnie wymyśliłam nowy tytuł wątku [ale to tak raczej z przymrużeniem oka i na żarty ]Czy w tym wątku Trele [Treli] dziecię, powitamy już na świecie? ![]() Oczywiście, nie jest to oficjalna propozycja, ale tak mi się spodobało
|
|
|
|
#1294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Jak weszly kiedys spodnie rurki to byl dla mnie koszmar , zawsze nosilam dzwony zeby jak najwiecej tej stopy przykryc .. Juz nie mowiac ze nascie lat temu to byl wiekszy problem bo buty zimowe to tylko chlopiece albo raczej meskie. Damska rozmiarowka konczyla sie na 39/40. Ile ja sie naplakalam ze nie moge miec slicznych kozaczkow jak kolezanka? Teraz juz mi latwiej bo do 42 zawsze cos znajde , ale szpilki? Mam bardzo waska stope I jak juz znajde rozmiar to mam klapki bo mi sie w piecie nic nie trzymie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
To co ? Od dzis tylko wyjsciowki ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Haha no ciekawe czy dotrwam do kolejnego watku czy jeszcze nawet ze trzy przesiedze ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
Trele, nie tworzę, tak mi się nasunęło samo jak zobaczyłam któryś z Twoich postów
![]() Mały ma czkawkę, TŻ ma czkawkę, a ja czkawkę i zgagę. Chyba pierwszy raz od kilka miesięcy mam czkawkę. LoL Nie ma to jak pasująca rodzinka ![]() Jak TŻ dostanie wypłatę rozważam zakup tego http://allegro.pl/show_item.php?item=3466613338 bo nie mam w czym chodzić- absolutnie w nic się nie mieszczę. Nawet na cebulkę nie mogę, bo w żaden sweter w barach nie wejdę |
|
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Ja tak z doskoku cały weekend bo spędziłam go u rodziców, z siostrą i jej dwoma maluchami, które nie dadzą na chwilę usiąść nawet Ale już wróciłam do domu i do męża, przy okazji wzięłam od rodziców na 2 tygodnie pieska, więc będę miała z kim na spacery wychodzić. Jutro odpoczywam po tym ruchliwym weekendzie. Napisała jeszcze do mnie adoosienka, że jednak jeszcze nie wyszła ze szpitala, ale że ma dobre wyniki i tylko nospę jej dają, więc jutro prawdopodobnie ją wypiszą, więc mam nadzieję, że już się sama pojawi na forum To się przywitałam i idę spać. A! Kupiłam w Realu ten płyn do zmiękczania Dzidziusia (9,99 za 1,5L jakby któraś była zainteresowana), więc od jutra zaczynam pranie dziecięcych ciuszków
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Ja obstawiam 13 albo 19.09 , choc kazdego wieczoru klade sie do lozka z mysla ze moze to ta noc? Nie chce czarnowrozyc ale mnie zaczyna chyba znowu wszystko swedziec - tak jak ostatnio. Mam jeszcze tego Oilatum na jedno kapanie I wogole patrze do lustra I widze pryszcze wysypalo mnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- NASTURCJA - mi sie plaszczyk podoba , ale myslisz ze pochodzisz w nim do terminu? Z drugiej strony , z niczym tej gwarancji nie bedziesz miala :mysli: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
Wykąpałam się, wygoliłam, wybalsamowałam, pomalowałam paznokcie u nóg. Jednym słowem gotowa jestem na jutrzejszą sesję zdjęciową
![]() Ale co ja się znów nagimnastykowałam i nasapałam ![]() Dobranoc mamuśki. |
|
|
|
#1299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Ale tu cisza...pewnie jutro się zacznie kocioł
Jadę jutro na 11 na tą SR, trochę mi się nie chce...zobaczę jak zajęcia i najwyżej więcej się tam nie pojawię jak będzie lipa ![]() Cytat:
![]() wena przyszła? ![]() Bluza fajna Cytat:
![]() Świetna wiadomość Wątkowe pranie się szykuje ja już w sumie mam to za sobą, tylko pare rzeczy mi zostało co niedawno kupiłam ![]() Cytat:
![]() Czekamy na focie Dobrej nocki mamcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak sobie włąsnie myslę ze ktoś- najlepiej kobita po ciąży/w ciąży powinna otworzyć sieć sklepów z rzeczami dla nas. Ale nie takimi za milion złottych, tylko tańszych ale w kroju dla ciąż. u mnie w mieście jest jeden H@M a potem 1 sklep z ciuchami ciążowymi. i tu i tu cena to tragedia, kiedy nie ma żadnej promo. Potem mam dopiero w KAto, a tam wcale nie lepiej... Cytat:
zeby wyszła!! Witam ale dzisiaj pizga, chyba nie wyjdę z domu ![]() Umówiłam sie wczoraj z koleżanką na jutro na plotki :P i zastanawiam sie jak mam sie ubrać... poza tym mały w nocy tak kopał, że nie umiałam spać od 2 do 4... teraz też buszuje ale co najdziwniejsze- dzisiaj nie są takie mocne te kopniaki Ide sie kąpać, sniadanie zjeść i potem moge lezec za wizytujących i za te co do SR idą
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do butów, to ja mam 40/41. ej... jak tam pizga to ja nie mam w co się ubrać na wizytę... wczorajsze białe ciążowe spodnie skopała mi córa. :/ Dzień dobry
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
Zaraz uciekam na pobranie krwi i musze mocz oddac ![]() No i kupie ta szalwie ![]() ' Rybko wpisz prosze wage małego Marcel 32 tydzien 1720g
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Hejka!
Wracam do Was dzisiaja, tesknilyscie? ![]() Bylam juz na pobraniu krwii, siuski oddalam i czekam na czwartkowa wizyte bo jestem taka ciekawa jak tam moje malenstwo ![]() Wczoraj z TZ pojechalismy na koncert Strachy na Lachy i Doktor Mis i moje dziecko mialo w nosie to ze jest glosno i ruszylo sie moze ze 3 razy raz wypielo dupke albo kolano i poszla dalej spac i byli znajomi co im sie urodzil Kazik z nie caly miesiac temu szczerze mowiac ja bym sie z takim malenstwem nie zdecydowala isc na taki koncertWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
ja niedawno byłam na koncercie rodowicz i też ludzie z takimi maluszkami chodzili ... dla mnie to głupota, bo narazają na wiele czynników to dziecko. Hałas, pełno ludzi, jedni pijani inni naćpani, reszta ok, ale i tak tłum, zarazków multum ... blee Nie. ja nie jestem za tym by takie małe dziecko ciągać po koncertach...
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
I znajoma z ktora aie dawno nie wiedzialan powiedziala ze brzuch mi sie opuscil ![]() A wlasnie mialam sie zapytac czy mialyscie cos takiego ze jak szlyscie to Was jajniki tak jakby ciagnely i bolaly jednoczesnie? W ogole zaczynam dzisiaj wielkie pranie malych slodziutkich ciuszkow wszystko bedzie lezalo na razie u mamy :PNo i kupilam sobie w koncu zelazko to bede mogla prasowac jeszcze tylko deske musze dokupic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ciągnie w pachwinach a przynajmniej tak czuje,,
jajniki mnie bolą,kłują często
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Odprawiłam męża do pracy i teraz leniuchuje Później teściówka idzie do siostry w odwiedziny, zostanę sama to będę coś ogarniać - nikt mi na ręce nie będzie patrzył to będę czuła się swobodniej ![]() Zainspirowałyście mnie tym praniem malutkich ciuszków, powiedzcie mi jaki proszek najlepszy ? Bo zamierzam zadzwonić do taty żeby mi kupił jakiś to akurat jutro jak pojadę na wizytę do lekarza to ten proszek od nich wezmę ![]() Lineczko mnie jajniki dzisiaj bolą okropnie, jak na okres ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
i stwierdziłam że czas najwyższy do domu bo mnie kręgosłup zaczął boleć, nie protesował, więc takie rozwiązanie mi jak najbardziej pasuje
|
|
|
|
|
#1309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień doberek, dzisiaj się pewnie rozrusza na forum bo weekend sie skończył. Co do rozmiaru stóp to mnie się póki co nie zmieniła. Ale rozmiar noszę różny czasem 38 czasem 39, chociaż w te wakacje kupiłam japonki 40 ale to jakaś taka malutka rozmiarówka była.
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Mam dziś trochę zajęć, więc mało mnie będzie ![]() Co do muzyki: na tej imprezie w piątek, kolega TŻ z pracy miał gitarę, no i śpiewaliśmy przy ognisku. Wszyscy mieli zachwyt, bo mój syn autentycznie ruszał głową na boki Śmiali się, że pogo w brzuchu robi. Przykładali ręce i czuć było jak ta gulka się obraca w lewo, w prawo. Normalnie szok ![]() On zawsze reaguje na muzykę, ale żeby aż tak to pierwszy raz |
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie nie bola okresowo wlasnie tylko jakos tak inaczej ![]() Aa zapomnialam Adosienka, Paulina trzymam za Wasze malenstwa kciuki ![]() Nadrobilam ale ze z telefonu to niestety zdjec nie widzialam, ale gratuluje wszystkich zakupow, tygodni, pieknych brzuszkow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze doleje plynu do plukania ale do jednego prania doleje tez Dzidziusia a do drugiego Bobbini i zobacze ktory ladniej pachnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, w następnej edycji ide do masterchefa. Kurde oglądam wcziraszy odcinek, przyszla babka ktora zrobila chlodnik ogorkowo-mietowy i jakieś bułeczki maślane z fetą.
No ok, ale jak dla mnie chłodnik to rodzaj zupy, a zupa jest rzadka, a jej chłodnik to wyglądał jak jogurt zmieszany z potartym ogórasemi pociętą miętą, ale bułeczki wyglądaly ok. Ale głównie to chciala przedsstawić ten chłodnik który jej całkowicie nie wyszedł- przynajmniej nie wyglądał. Ale gesslerowa zapytała czemu jest smutna ta babka a ona na to ze miesiac temu zmarła jej mama, która chcała zeby ona wystąpiłą w masterchefie i że ona umie gotowac i sie rozpłakała i ch.uj. Oczywiście 2xtak tylko Moran sie nie zgodził. kurde, ja uwazam że umiem gotować, sama gotuję od 16r,ż najpierw dla całęj rodziny, potem dla naszej 5 teraz dla naszej 2..i uważam ze umiem gotować, ale pójdę tam i powiem że Babcia która mi zmarła w tym roku chciała zebym poszła do masterchefa, ale niestety nie miałam możliwości na poprzednią edycje bo miałam rodzić, a teraz jestem i wiem ze patrzy na mnie z góry i mi kibicuje i jeszcze opowiem ze jestem biedna i w ogóle, ze mam ojca alkoholika i inne rzeczy i przejdę. Wkurza mnie to !!!!!!!!!!!!!! Sorki musiaam sie wyżalić..
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle miałam Wam pisać że byliśmy wczoraj we 4 (ja i Jaśko, Damian i moja teściowa) na cmentarzu u taty TŻta i teściowa spotkała kolegę ze szkolnych lat, pierwsze co to zapytała czy został już dziadkiem bo jego córka jest na tym samym etapie co ja tyle że z bliźniakami i za chwilę z wielką dumą powiedziała "ja też będę babcią, będzie Jaś i już nie mogę się go doczekać" Nawet nie wiecie jak miło mi się zrobiło jak widziałam z jaką dumą mówi o moim dziecku
|
|
|
|
#1317 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Szaro za oknem a na termometrze 9 stopni! Brrr...to się zaczęło...w porównaniu z wczorajszym ciepełkiem jest strasznie! Wczoraj czytałam forum przez telefon więc dziś już tylko krótkie cytowanie. Cytat:
Tak jak reszta dziewczyn twierdzi myślę, że łóżko może stać równolegle do waszego, macie tam na tyle miejsca. Później jak już bąbel będzie starszy a Ty sokojniejsza to przestawicie. No i fajnie ten ochraniacz założyłaś, może też tak zrobię. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach ![]() Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka ![]() A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam[/QUOTE] Fajny brzucholek Rośnie jak na drożdżach!Piękny! Cytat:
Też chyba tą sukienkę mierzyłam z myślą o weselu (w Mohito?) Wyglądałaś pięknie, a brzuszek wydaje się z tej perspektywy na malutki. Ładny syncio!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia! Oby zdjęcia wyszły bajecznie! Ryba jedziesz na te warsztaty? Ja miałam z tż'tem jechać, ale nie może jednak i chyba pojadę sama. Może się dowiem czegoś mądrego. Tylko mnie przeraża, że ma lać a ja nie lubię auta prowadzić w deszczu i do tego ciemno będzie Ale mam problemy :P
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też to oglądałam wczoraj.
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Domii- podobno lovela nie jest polecana, jak dobrze pamiętam, to dziewczyny pisały ze srednio
ktosiula- ja nie mam nawet samochodu Czekam aż mąż zadzwoni i bede wiedziala czy jadę. Do 13 powinnam wiedzieć to dam znać - sama nie pojade bo to jak dla mnie kawałek zwłąszcza ze bedę wracać koło 21 a to dość ciemno sie robi wtedy. Mój mąż twierdził zawsze ze ja zazdrosna jestem o tych ludzi ze sie dostają a nawet wygrywają.. no ale patrzcie. W poprzedniej edycji była Kasia i Basia. Wygrała Basia- nic nie słyszałam o niej , żeby restauracje otworzyłą czy coś, a ta Kasia to i w DD gotuje i ksiażke wydała i przynajmniej o niej słychać !! U was też tak ciemno i zbiera sie na deszcz? Ja mam wrażenie że jeszcze noc jest bo mam światło w pokoju zapalone
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

jutro bede zas mruczeć przed wizytą z powodu wagi :p
za wyniki. niech mala sobie jeszcze siedzi w brzuszk

Mam jakieś 30 par moich ukochanych butów [i drugie tyle takich, co średnio lubię] i jak w nie nie wejdę to
]

wena przyszła?

i stwierdziłam że czas najwyższy do domu bo mnie kręgosłup zaczął boleć, nie protesował, więc takie rozwiązanie mi jak najbardziej pasuje