|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
a u nas wczoraj caly dzien lalo, wiec spedzilismy leniwa niedziele w domu Ale mi sie tam podobalo upieklam ciasto ze sliwkami i tarte z kurkami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Widze, ze na watku same szczuple mamusie Ja w 1 ciazy startowalam z waga 63 i przytylam 13 kg, no a teraz niestety mialam 4 kg wiecej na starcie margo zdrowka
|
|
|
#3932 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Witam poniedziałkowo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3933 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Nie denerwuj się 95 zł tylko za toxo? Trochę przegięcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się oficjalnie w II trymestrze |
|||
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
teQiba a słoik był wyplukany czy powiedzieli że jesz za dużo mięsa bo mocz nasiakl pulpetami?
Graty Kochana za 2 trymestr!
|
#3935 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Jestem "jedynie" zołzowata
|
|
#3936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a igg 650 miałam strasznie wysokie, więc coś mi z tym nie pasuje... za igm i igg płaciłam 50 zł, więc Ty dwa razy tyle;/ nie wiem jak wytrwam do jutra do 14.00... spać w nocy nie mogłam, śniło mi się, że mam jednak tą toxo... mam nadzieję, że ten sen się nie ziści... koziemleko, daj znać jak będziesz miała wyniki... czekam niecierpliwie i mocno trzymam kciuki i za siebie i za Ciebie również.
|
|
#3937 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robiłam, u niego wieeelkie zakupy dla synka,wszystko super. W zeszłym roku miał podwójnie tkane pieluchy tetrowe - serdecznie polecam , nawet nie ma porównania z tymi z pepco . Cytat:
![]() Cytat:
![]() W I ciąży startowałam z wagą 65 kg przy wzroście 166 cm,w dniu porodu miałam 73 kg, a w dniu wyjścia ze szpitala (po 3 dniach) 60 kg Podczas karmienia piersią i jako takiej diety trzymalam wage 58-60 kg,później poszła w góre . . .,zaczęłam brać tabletki anty +wzrost apetytu.Dobiłam do 72 kg
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
już się zarejestrowałam, przed 12 mam być u lekarza.
kaszlę, aż dudni. z katarem trochę lepiej. córkę na czas wizyty niestety podrzucam babci. niestety, bo babcia idzie za tydzień do szpitala i choroba jej teraz najmniej potrzebna... |
|
|
|
#3939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem i tak spokojna, poradzę sobie po porodzie. Teraz jem czysto, więc waga to typowo ciążowa ![]() gratulację Cytat:
A ja dzisiaj rozpoczęłam 14 tydzień Ten czas tak leci Znowu pojawiły mi się plamienia, ale w czwartek mam wizytę, więc jestem spokojna
|
|
#3940 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny po weekendzie!
Cytat:
A co do znieczulenia - można. Ja bez tego na żywca się nie daję! bebe97: przesłodkiego masz malca! margo80: ja na początku to w ogóle mięsa nie tykałam, żywiłam się tylko kanapkami z twarogiem i dżemem (lub takimiż naleśnikami), jogurtami, płatkami śniadaniowymi i luksus był jak wcisnęłam jajecznicę (i tak do jakiegoś 9 tyg.). Teraz powoli coś tam z mięsa zjem (choć dalej ciężko), a gotować w ogóle nie mogłam. Jak tylko wyjęłam tackę z kurczakiem (jeszcze nie otworzyłam, nie dotykałam, nie wąchałam) to od razu był bieg do łazienki. kate1623: ja to chyba zamiast mózgu mam sieczkę... Normalnie takie rzeczy mi się zdarzają, że szok. O niczym nie pamiętam, ze wszystkim mam problem ![]() amelka2006: już chyba mdłości są lepsze. Ja wymiotowałam szczególnie podczas jazdy do/z pracy. Uwierz mi - nie jest fajnie szukać reklamówki (w każdych spodniach i spódnicy mam) i wysiadać na przystanku. Zależy też co jadłaś i ile od posiłku minęło. BLeee (t)asia: ja zapisałam się do ginekologa i miało być genetyczne, to przepisał mnie do innego, bo on uprawnień nie ma (na szczęście w ramach tej samej kliniki) więc to tak nie do końca, że każdy gin to robi. koziemleko: ja na początku ciąży zrzuciłam 3 kg (ach te mdłości), teraz odzyskałam 0.6 kg (12/13 tydz) więc nie jest źle. Ale spodnie już mnie w brzuszek uwierają i trzeb powoli oglądać się za ciążówkami. uparta8210: My z mężem chyba nawet nie chcemy liczyć. Każde chce kogo innego (wiadomo).Moja mam nie może się z tym pogodzić, bo nie wie jakie ciuszki kupować. Odpowiedziałam jej, że neutralne. Imiona mamy już wybrane: Zosia/Natalia lub Mateusz/Wojtek (z naciskiem na pierwsze wersje). Margo80: Ja Aśka jestem. Uparta się zgadza, ale jestem uczuciowy człek, a że czasem oko za oko... No cóż (t)asia: mój Mąż sam zaczął temat imion. Aż zdziwiona byłam. Proponował Stasie, Władysławy itp. Najbardziej mnie rozwalił Przemysławem... biedne dziecko - 2 błędy ortograficzne w imieniu i następne w nazwisku na starcie na dyktandzie mogłoby zrobić. amelka2006: Ja jakoś smaków nie mam. Coś mi wchodzi lub nie i tyle. Wiadomo - raczej tłuściutkie i słodziutkie. Mam nadzieję, że to na dziewczynkę bo innej opcji nie zakładam! A moja mama uparcie,że to chłopak ![]() mona1: mój Mąż na każdym usg pierwsze co robi to sprawdza ile serduszek jest Boi się tych 2 jak ognia. Marzenie: DZIEWCZYNKA! cobra115: mam podobnie, na mało co mam smaka. Więc może chociaż nie utyję bardzo? Warzywa na razie są fuj, mięso też. Tylko nabiał,białe pieczywko, owoce i słodkości...Ela87: ja mam dziś usg genet. więc 3majciek ok. 15.00 kciuki! Stracha mam takiego,że szk. Pewnie znów ledwo dojadę ze zdenerwowania. Oby wszystko było ok Nie same szczupłe mamusie tu są Ja taka raczej większa jestem i boję się co będzie dalej.
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Ja się wczoraj dowiedziałam, że mój gin przechodzi do szpitala oddalonego od obecnego o 60 km :/ Biorąc po uwagę czas mojego ostatniego porodu - troche się stresuje
|
#3942 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje Mnie zaczyna przerażać rosnący brzuch juz teraz każdy głupi zauważy że jestem w ciąży aż boję się zważyć jak tak dalej pójdzie to będe wielką toczącą się kulą |
||
|
|
|
#3943 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to porządnie go wyszorowałam i jeszcze wrzątkiem przelałam, także mam nadzieję że wystarczająco sterylny był ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musi być dobrze!
|
|||
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
koziemleko, a mam jeszcze pytanie- miałaś robione badanie CRP?
czy ktoś wie w ogóle czy to ma jakieś związek z ewentualną tokspoplazmozą? ja miałam wynik 4 mg/l przy normie 0-5 ps. dziękuję za wszystkie kciuki, jesteście kochane
|
#3945 | |
|
Moderator
|
![]() Cytat:
Aczkolwiek ja mam problem z TŻ - on pieszczotliwie do mnie mówi że robię się taki fajny pączuszek, mam ochotę zabić jak to słyszę
|
|
|
|
|
#3946 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potem od razu taki spadek Toz to szok dla skory Cytat:
![]() gratki za 14 tydzien ![]() Cytat:
![]() a ja mam pierwsze za soba
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mi na bezczela powiedział, że gruba będę! Normalnie nie wiedziałam czy lać w pysk czy zacząć wyć (wybrałam to drugie). Jak mógł?!? A ja tylko niewinnie stwierdziłam, że gruba się robię. Za grosz taktu czy rozumu. No i była histeria przez 15 min
|
|
|
|
|
#3949 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 16t i trzymam kciuki za bezstresową przeprowadzkę Cytat:
![]() margo80 To napisz Margo od razu, co tam po lekarzu. Może jak weźmiesz L4, to doleczysz choróbsko, a potem wpadniesz na kilka godzin, nawet przez kilka dni i na spokojnie przekażesz pracę. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała się więcej denerwować Cytat:
![]() Cytat:
Ja też startowałam z 66 przy 169 cm, już mam kilogram więcej. No trudno, cóż poradzić, wiem, że znowuż bardzo źle nie jem. Poza tym mąż kazał mi obiecać, że do roku po porodzie mam wrócić do wagi wyjściowej - ja obiecałam, że zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby wrócić Cytat:
To Ty jesteś jeden dzień przede mną Cytat:
My niedzielę spędziliśmy grillując u teściów. Szwagier miał urodziny i robiliśmy zakończenie sezonu grillowego przy okazji. Też jakoś smaku wczoraj nie miałam na jedzenie. Mi jedyne co wchodzi zawsze i wszędzie, to sałatka z tuńczyka, fasoli, kukurydzy, pomidorków, papryki z sosem czosnkowym
|
|||||||
|
|
|
#3950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja startowałam z wagą 50 kg przy wzroście 160 cm a przy ostatnim ważeniu miałam już 53,6 kg ![]() Brawa za spokój przy plamieniach Niby można, ale nie każdy dentysta chce dać. Ja zęby robię prywatnie więc może się uda ![]() Cytat:
Cytat:
O CRP pierwsze słyszę
|
|||||
|
|
|
#3951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam to tylko stereotypy ![]() Cytat:
dziewczyny trzymam za was mocno!! Musi być dobrze!!Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Urodziłam w 1h20 min ,niestety 25 km drogi będzie w remoncie ,więc muszę popatrzeć ewentualne objazdy ,zeby nie stać później na światłach
|
|
#3954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Białko_C-reaktywne
nasza Kropeczka ))) http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-09-09 o 11:26 |
|
|
|
|
#3955 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze to Wy jesteście kurczaczki malutkie i chudziutkie, ja niestety zaczynam z wagą 77 choć podobno po mnie nie widać jestem wysoka i dobrze zbudowana:/ teraz mam 78 i mam nadzieję, że nie dobiję do 100, tzn. nie mogę! moje koleżanki tyły po 20-28kg ale ja mam postanowienie, że max 15 i nie mogę tego przekroczyć;P taaa, można sobie postanawiać...:/ no cóż- staram się nie jeść tego na co mam największą ochotę, czyli słodyczy bo wiem, że w moim przypadku efekt będzie kosmiczny
mąż mnie chwali i mówi, że wcale się nie objadam, jem tak jak wcześniej bez jakichś zachcianek i powiem szczerze, że póki co aż tak mocno się nie kontroluję bo widzę, że waga na szczęście w miarę stoi
|
#3956 | |
|
Moderator
|
Ci nasi TŻci powinni za te komentarze sami być w ciąży jak tacy przemądrzali są
Cytat:
Chcę taki! ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Co do wagi to i ja się zwierzę - start z ok 65 kg a jak ostatnio się ważyłam przed wizytą już 68,8 ważyłam Pocieszam się tym, że tuż przed wejściem do przychodni bułkę zjadłam, to może mi parę deko dołożyła Bo moja waga sporo się różni przed posiłkiem i po posiłku...
|
|
|
|
|
#3957 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczesciara i w jednym i w drugim ![]() magdus u mnie tez nie widac, mamy chyba bardzo ciezkie kosci ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
na szczescie rano znowu wszystko wraca do normy
|
|
|
#3958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj...ja często żałuję, że to nie ich dotyka. Nie mieliby tylu złotych rad na wszystko. Ale mój pierwszy raz to wszystko przerabia więc taki trochę niezorientowany jest nieco. 6 z przodu na wadze to ostatnio widziałam gdzieś jeszcze na początku studiów...ech... |
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To by było 14 na plusie. Tyle mi kalkulator obliczył i tego będę się trzymać ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Ach, i dentystę mam w środę o 18.30 Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-09 o 12:23 |
|
|
|
|
#3960 |
|
BAN stały
|
Właśnie wróciłam od lekarza stwierdził że to prawdopodobnie mam ospę !! Dał mi pilne skierowanie na oddział zakaźny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

upieklam ciasto ze sliwkami i tarte z kurkami 

Czekam już od poprzedniego poniedziałku 

.Teraz mnie łatwo wyprowadzić z równowagi, a jak jeszcze mi narzuciła płeć to się prawie poryczałam. Głupie, ale prawdziwe
ale ginka kazała się nie przejmować na razie...

gratulację

Warzywa na razie są fuj, mięso też. Tylko nabiał,białe pieczywko, owoce i słodkości...
a potem od razu taki spadek Toz to szok dla skory 

dziewczyny trzymam za was mocno!! Musi być dobrze!!
Perfect Housewife