|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
![]() a u nas wczoraj caly dzien lalo, wiec spedzilismy leniwa niedziele w domu Ale mi sie tam podobalo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Widze, ze na watku same szczuple mamusie Ja w 1 ciazy startowalam z waga 63 i przytylam 13 kg, no a teraz niestety mialam 4 kg wiecej na starcie ![]() ![]() margo zdrowka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | ||||||||
Konto usunięte
|
Witam poniedziałkowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Nie denerwuj się ![]() 95 zł tylko za toxo? Trochę przegięcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się oficjalnie w II trymestrze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
teQiba a słoik był wyplukany czy powiedzieli że jesz za dużo mięsa bo mocz nasiakl pulpetami?
![]() Graty Kochana za 2 trymestr!
#3935 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem "jedynie" zołzowata ![]()
![]() |
#3936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a igg 650 miałam strasznie wysokie, więc coś mi z tym nie pasuje... za igm i igg płaciłam 50 zł, więc Ty dwa razy tyle;/ nie wiem jak wytrwam do jutra do 14.00... spać w nocy nie mogłam, śniło mi się, że mam jednak tą toxo... mam nadzieję, że ten sen się nie ziści... koziemleko, daj znać jak będziesz miała wyniki... czekam niecierpliwie i mocno trzymam kciuki i za siebie i za Ciebie również.
![]() |
#3937 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robiłam, u niego wieeelkie zakupy dla synka,wszystko super. W zeszłym roku miał podwójnie tkane pieluchy tetrowe - serdecznie polecam , nawet nie ma porównania z tymi z pepco . Cytat:
![]() Cytat:
![]() W I ciąży startowałam z wagą 65 kg przy wzroście 166 cm,w dniu porodu miałam 73 kg, a w dniu wyjścia ze szpitala (po 3 dniach) 60 kg ![]() Podczas karmienia piersią i jako takiej diety trzymalam wage 58-60 kg,później poszła w góre . . .,zaczęłam brać tabletki anty +wzrost apetytu.Dobiłam do 72 kg ![]()
![]() |
#3938 |
Zakorzenienie
|
już się zarejestrowałam, przed 12 mam być u lekarza.
kaszlę, aż dudni. z katarem trochę lepiej. córkę na czas wizyty niestety podrzucam babci. niestety, bo babcia idzie za tydzień do szpitala i choroba jej teraz najmniej potrzebna... |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A ja dzisiaj rozpoczęłam 14 tydzień ![]() Ten czas tak leci ![]() ![]()
![]() |
#3940 | |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny po weekendzie!
Cytat:
A co do znieczulenia - można. Ja bez tego na żywca się nie daję! bebe97: przesłodkiego masz malca! margo80: ja na początku to w ogóle mięsa nie tykałam, żywiłam się tylko kanapkami z twarogiem i dżemem (lub takimiż naleśnikami), jogurtami, płatkami śniadaniowymi i luksus był jak wcisnęłam jajecznicę (i tak do jakiegoś 9 tyg.). Teraz powoli coś tam z mięsa zjem (choć dalej ciężko), a gotować w ogóle nie mogłam. Jak tylko wyjęłam tackę z kurczakiem (jeszcze nie otworzyłam, nie dotykałam, nie wąchałam) to od razu był bieg do łazienki. kate1623: ja to chyba zamiast mózgu mam sieczkę... Normalnie takie rzeczy mi się zdarzają, że szok. O niczym nie pamiętam, ze wszystkim mam problem ![]() amelka2006: już chyba mdłości są lepsze. Ja wymiotowałam szczególnie podczas jazdy do/z pracy. Uwierz mi - nie jest fajnie szukać reklamówki (w każdych spodniach i spódnicy mam) i wysiadać na przystanku. Zależy też co jadłaś i ile od posiłku minęło. BLeee (t)asia: ja zapisałam się do ginekologa i miało być genetyczne, to przepisał mnie do innego, bo on uprawnień nie ma (na szczęście w ramach tej samej kliniki) więc to tak nie do końca, że każdy gin to robi. koziemleko: ja na początku ciąży zrzuciłam 3 kg (ach te mdłości), teraz odzyskałam 0.6 kg (12/13 tydz) więc nie jest źle. Ale spodnie już mnie w brzuszek uwierają i trzeb powoli oglądać się za ciążówkami. uparta8210: My z mężem chyba nawet nie chcemy liczyć. Każde chce kogo innego (wiadomo).Moja mam nie może się z tym pogodzić, bo nie wie jakie ciuszki kupować. Odpowiedziałam jej, że neutralne. Imiona mamy już wybrane: Zosia/Natalia lub Mateusz/Wojtek (z naciskiem na pierwsze wersje). Margo80: Ja Aśka jestem. Uparta się zgadza, ale jestem uczuciowy człek, a że czasem oko za oko... No cóż ![]() (t)asia: mój Mąż sam zaczął temat imion. Aż zdziwiona byłam. Proponował Stasie, Władysławy itp. Najbardziej mnie rozwalił Przemysławem... biedne dziecko - 2 błędy ortograficzne w imieniu i następne w nazwisku na starcie na dyktandzie mogłoby zrobić. amelka2006: Ja jakoś smaków nie mam. Coś mi wchodzi lub nie i tyle. Wiadomo - raczej tłuściutkie i słodziutkie. Mam nadzieję, że to na dziewczynkę bo innej opcji nie zakładam! A moja mama uparcie,że to chłopak ![]() mona1: mój Mąż na każdym usg pierwsze co robi to sprawdza ile serduszek jest ![]() Marzenie: DZIEWCZYNKA! cobra115: mam podobnie, na mało co mam smaka. Więc może chociaż nie utyję bardzo? ![]() Ela87: ja mam dziś usg genet. więc 3majciek ok. 15.00 kciuki! Stracha mam takiego,że szk. Pewnie znów ledwo dojadę ze zdenerwowania. Oby wszystko było ok ![]() Nie same szczupłe mamusie tu są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Ja się wczoraj dowiedziałam, że mój gin przechodzi do szpitala oddalonego od obecnego o 60 km :/ Biorąc po uwagę czas mojego ostatniego porodu - troche się stresuje ![]()
#3942 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie zaczyna przerażać rosnący brzuch ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() A tak poważnie to porządnie go wyszorowałam i jeszcze wrzątkiem przelałam, także mam nadzieję że wystarczająco sterylny był ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Raczkowanie
|
koziemleko, a mam jeszcze pytanie- miałaś robione badanie CRP?
czy ktoś wie w ogóle czy to ma jakieś związek z ewentualną tokspoplazmozą? ja miałam wynik 4 mg/l przy normie 0-5 ps. dziękuję za wszystkie kciuki, jesteście kochane ![]()
#3945 | |
Moderator
|
![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek ja mam problem z TŻ - on pieszczotliwie do mnie mówi że robię się taki fajny pączuszek, mam ochotę zabić jak to słyszę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki za 14 tydzien ![]() Cytat:
![]() a ja mam pierwsze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mi na bezczela powiedział, że gruba będę! Normalnie nie wiedziałam czy lać w pysk czy zacząć wyć (wybrałam to drugie). Jak mógł?!? A ja tylko niewinnie stwierdziłam, że gruba się robię. Za grosz taktu czy rozumu. No i była histeria przez 15 min ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |||||||
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() margo80 To napisz Margo od razu, co tam po lekarzu. Może jak weźmiesz L4, to doleczysz choróbsko, a potem wpadniesz na kilka godzin, nawet przez kilka dni i na spokojnie przekażesz pracę. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała się więcej denerwować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My niedzielę spędziliśmy grillując u teściów. Szwagier miał urodziny i robiliśmy zakończenie sezonu grillowego przy okazji. Też jakoś smaku wczoraj nie miałam na jedzenie. Mi jedyne co wchodzi zawsze i wszędzie, to sałatka z tuńczyka, fasoli, kukurydzy, pomidorków, papryki z sosem czosnkowym ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3950 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja startowałam z wagą 50 kg przy wzroście 160 cm a przy ostatnim ważeniu miałam już 53,6 kg ![]() ![]() Brawa za spokój przy plamieniach ![]() Niby można, ale nie każdy dentysta chce dać. Ja zęby robię prywatnie więc może się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O CRP pierwsze słyszę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3952 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() e tam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Urodziłam w 1h20 min ![]() ![]()
![]() |
#3954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Białko_C-reaktywne
nasza Kropeczka ![]() http://babystrology.com/tickers/baby...=4&babycount=1 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r82jacc1em.png Edytowane przez Rossa1988 Czas edycji: 2013-09-09 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze to Wy jesteście kurczaczki malutkie i chudziutkie, ja niestety zaczynam z wagą 77 choć podobno po mnie nie widać jestem wysoka i dobrze zbudowana:/ teraz mam 78 i mam nadzieję, że nie dobiję do 100, tzn. nie mogę! moje koleżanki tyły po 20-28kg ale ja mam postanowienie, że max 15 i nie mogę tego przekroczyć;P taaa, można sobie postanawiać...:/ no cóż- staram się nie jeść tego na co mam największą ochotę, czyli słodyczy bo wiem, że w moim przypadku efekt będzie kosmiczny
![]() ![]()
#3956 | |
Moderator
|
Ci nasi TŻci powinni za te komentarze sami być w ciąży jak tacy przemądrzali są
![]() Cytat:
![]() Chcę taki! ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Co do wagi to i ja się zwierzę - start z ok 65 kg a jak ostatnio się ważyłam przed wizytą już 68,8 ważyłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczesciara i w jednym i w drugim ![]() magdus u mnie tez nie widac, mamy chyba bardzo ciezkie kosci ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj...ja często żałuję, że to nie ich dotyka. Nie mieliby tylu złotych rad na wszystko. Ale mój pierwszy raz to wszystko przerabia więc taki trochę niezorientowany jest nieco. 6 z przodu na wadze to ostatnio widziałam gdzieś jeszcze na początku studiów...ech... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Ach, i dentystę mam w środę o 18.30 ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-09-09 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
BAN stały
|
Właśnie wróciłam od lekarza stwierdził że to prawdopodobnie mam ospę !! Dał mi pilne skierowanie na oddział zakaźny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.