Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 16:36   #1831
babku
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
no i u mnie jest chyba podobnie,umawiasz sie z polozna (najlepiej wlasnie taka co jest w szpitalu zatrudniona) i ona mozna powiedziec-zwraca wieksza uwage.tez slyszalam o kwocie 400zl.mysle,ze to wszystko zalezy od szpitala i uczciwosci ludzi niestety.u nas sa dwa szpitale,ten na ktory sie zdecydowam przymyka oko na takie praktyki(ktore dla mnie sa troche z pogranicza prawa-mi kojarza sie jedynie z lapowka),drugi szpital wiem,ze ma calkowity zakaz takiego czegos i polozne nawet nie wyciagna reki po kopertne,no ale...
mysle,ze rodzic i tak bym urodzila bez oplaconej ploznej,dziecko bylo by ubrane i umyte wrazie czego,ale jak pisalam wczesniej,jednak psychicznie wole oplacic (i ciagnac ten nieszczesny proceder).
co lepsze,pomyslalam ze jak mam spore ryzyko cc to wcale ta polozna az tak mi nie bedzie potrzebna i ze tak powiem olewam temat placenia-ale ze zrodla "wewnatrz" (kolezanka jest lekarzem w tym szpitalu) wiem,ze tez warto mimo wszystko (bo dziecko chetniej odrazu podaja,bo pomagaja przy ranie,dogladaja itp....no i po prostu te 400zl mam juz dawno przygotowane jako koszty wliczone w cala ta "zabawe"

gratuluje wyspania no i milego kawowania
U mnie jest trochę inaczej, bo to wszystko normalnie przez szpital jest załatwiane. To nie tak, że dajesz w kopertę po ciuchu położnej. Tu płacisz u oddziałowej, dostajesz fakturę i wszystko jest legalnie. Taka położna nie może być wtedy na swoim dyżurze. Ona ma być tylko i wyłącznie dla Ciebie.
Moje podejście gdyby nie ciocia, pewnie byłoby podobne do Twojego. Dla komfortu psychicznego opłaciła bym sobie taką panią, ale szkoda, że nie jest to u was legalne

Cytat:
swoja droga zorientowalam sie,ze nie wiem jak wyglada jedna dosc istotna kwestia u mnie w szpitalu...jak z obecnoscia meza przy ew. cieciu cesarskim. przerazilam sie wlasnie,ze moga go nie wpuscic :/ a razniej jak za reke potrzyma,czy glowe poglaszcze.

kurcze,moze dzis po tej szkole rodzenia zapytam odrazu kogos (bo SR mam w szpitalu,w ktorym bede rodzic)
U mnie w mieście nigdzie nie wpuszczają na salę operacyjną. Myślę, że w większości państwowych klinik jest podobnie.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie
Wszystko w porządku, Jaśko przestał się wypychać i lekarz powiedział że luteinę mogę w domu mieć ale nie muszę jej już używać
I od początku ciąży jestem +8,5kg do przodu A tak się cieszyłam że tak mało przybieram na wadze...
Gratuluję wizyty. A z kg to jeszcze nie ma tragedii, ja dobijam do 10
Zdjęcia fajne, takie naturalne. Te w białej sukience na mostku (czy co to tam jest ) najbardziej mi się podobają.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
czy któraś ma może u siebie w domu oświetlone jakieś pomieszczenie listwami ledowymi? Bo szwagier podpowiedział mi ze fajnie by to u nas wyglądało i teraz siedzę i dumam o takimi: http://www.ebay.com/itm/SPECIAL-OFFE...item5d3f41be78
Ja mam, ale jak już tu dziewczyny pisały jako światło dodatkowe. Podwieszony sufit, który mam w kuchni, mam w ten sposób oświetlony. Postaram się później wrzucić jakąś fotkę. Jako dodatkowe oświetlenie jak najbardziej polecam, a jako główne nie wiem

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Byłam też w szpitalu, zostałam rozdziewiczona analnie Nie było to przyjemne
Haha trochę mi zajęło wykminienie co oni Ci tam robili No cóż jak mus, to mus

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy kocyki też będziecie prać?

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
OJ zazdrościmu zazdrościmy.
to chrzestna cały szpital na nogi postawi a poród to będzie jak z bajki
Pewnie tak, ale czasem to gorzej się wychodzi na tym jak tak na Ciebie chuchają i dmuchają. Już jedna siostra rodziła tam i chcieli tak dobrze, że skończyło się cesarką po 12 godzinach

Cytat:
no,ale u mnie za te 400 to absolutnie nie jest polozna tylko dla mnie "na wylacznosc",ona jest normalnie,w godz.swojej pracy,tyle tylko,ze doglada moze czesciej. przypuszczam,ze tam w tej swojej dyzurce maja liste na scianie tych "umawianych" i nie umawianych i na tym to polega:/
nie wiem sama,dowiem sie jeszcze dokladnie co i jak,najpierw to zyje wizyta w przyszlym tyg. i zobacze co doktor powie,jak sie bedzie ze mna umawial jesli Tymus sie nie obroci...
U mnie za te 400 zł położna jest tylko i wyłącznie dla Ciebie. Kurcze co szpital, to różna praktyka.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie. Jak planujecie pranie pozniej, kiedy dzidzius bedzie juz na swiecie? Bedziecie praly w innym proszku Wasze w innym dzidziusiowe? Czy wszystko w dzidziusiowym?
Myślę, że będę czasem podrzucać swoje pranie do dzidziusiowego i prać w dzidziusiowym płynie. A ogólnie będę sobie pewnie sortować moje i Fifikowe pranie i prać w różnych proszkach. Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce.
Na razie idę wyjąć pierwsze bobasowe pranie i znikam bo koleżanki na kawkę wpadają.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 16:36   #1832
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
słodkie

spoko loko mi też wyłazi i najpier pod bluzką było widać dziurę a teraz już jest wystający :P i też mi się nie podoba i jest śmieszny

Uhh, ja nawet nie chce go za bardzo oglądać, nie rozumiem w sumie dlaczego mnie to aż tak denerwuje

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 16:38   #1833
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Miki piękne kombinezony

a tak wogóle od dziś zostało mi 6 tygodniiiiiiii
a dopiero byłąm w 4 tygodniu ciąży jak się dowiedziałam,
oooo to już mało jak ja bym chciała, żeby mi tyle zostało

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 16:46   #1834
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Miki piękne kombinezony

u mnie jest równe 8 tygodni dzisiaj :P
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

Uhh, ja nawet nie chce go za bardzo oglądać, nie rozumiem w sumie dlaczego mnie to aż tak denerwuje
no zobacz że jest śmieszny :P jak jakaś pipka wygląda czy coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130910_164234.jpg (48,0 KB, 35 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 16:47   #1835
paulinaizabela
Zakorzenienie

Byłam u GP. Tradycyjnie zmierzył ciśnienie 138/92 i posłuchaliśmy serduszka Siuśki ok i tak jak mówił jak nie mam innych objawów to samym ciśnieniem się nie przejmować tym bardziej, że w domu jest niższe.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Fajne tam promocje macie, u nas jak coś "rzucą" to święto we wsi.I wszytko od razu wykupione.
Tu zawsze jest sporo promocji praktycznie rzadko kupuję coś w normalnej cenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Poleżałam dzisiaj do 9 i teraz się zdziwiłam jak spojrzałam na zegarek, że już ta godzina.
Dzisiaj trochę ładniej za oknem, więc nastrój odrazu inny. Prasowanko już mam za sobą, zaraz pójdę odkurzać.

Co do nani to się nie zgodzę. Ja np mieszkam w domu, na piętrze mam sypialnie i tam łóżeczko, na dole kuchnie, salon, biuro. W domu większość czasu będę sama z dzieckiem, a obiad trzeba ugotować, posprzątać itd. W kuchni gotując nie usłyszę małego jak zacznie kwilić, nie będę też biegać na górę co 2 minuty. Poza tym będę spokojniejsza jak sobie spojrzę na monitorek i zobaczę, że młody grzecznie śpi i wszystko jest ok. W małym mieszkaniu faktycznie może się nie przydać.
Super, ze humorek lepszy i power od rana

Uważam tak samo Mimo, że planuję turystyczne łóżeczko do salonu, to niania i tak się przyda. To zakup na kilka lat. Dla mnie najbardziej przyda się wieczorami, gdy córcia będzie już spała u siebie a my np. w salonie będziemy oglądali tv. Będe miała podgląd i nie trzeba będzie latać co chwilę na górę i sprawdzać.

Cytat:
w ogóle mamy połowę września a w gazetce Makro'wej już znicze są
Ostatnio w tesco widziałam już Mikołaje z czekolady i różne świąteczne słodycze

Cytat:
Dzien dobry
JA dziś taka wyspana że chyba się zesikam ze szczęścia
Ulożylam wczoraj 4 poduszki i spałam na pół siedząco . Nie wiem czy to pomogło czy co ale żadnej zgagi , zęba , przewracania na boki - NIC ! Wstałam tak wyspana jakbym się urodziła na nowo.
Żeby nie było ZAkolorowo - wszystko na nowo mnie swędzi , tzn na razie brzuch i uda - wtedy tez się tak zaczynało

W związku z tym , że wczoraj rozpoczęłyśmy 38tc dziś zaczęłam dzień od słynnej herbatki malinowej i powiem Wam - Jest paskudna
ale będę piła . Wczoraj sporo o niej czytałam i podobno ona przedewszystkim pomaga przy porodzie nawet zalecają ją pić w trakcie Się zobaczy ..

Ja tez takiego szukam . W Mothercare jest ladne z GRaco ale kolor mi nie odpowiada ;/
Super, że się wyspałaś ale swędzenia nie zazdroszczę
za tydzień...coraz bliżej Kochana - czekam na wiadomość
Małż wypatrzył te w Argosie, tylko kolor nam trochę nie odpowiada http://www.argos.ie/static/Product/p...ND+TRAVELL.htm

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
przy cc to raczej nie pozwalają asystować
A u nas można Jednak w razie co mąż i tak by nie chciał

Cytat:
Jestem już po wizycie
Wszystko w porządku, Jaśko przestał się wypychać i lekarz powiedział że luteinę mogę w domu mieć ale nie muszę jej już używać
I od początku ciąży jestem +8,5kg do przodu A tak się cieszyłam że tak mało przybieram na wadze...
udanej wizyty, wcale dużo nie przytyłaś

Cytat:
Dziewczyny mam coś dla Was
To tak na początek Ogólnie z tych ponad 800 zdjęć wybrałam póki co ponad 80
Śliczne foteczki - w białej kiecce najładniejsze

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jakby ktoś był zainteresowany polecam te koszulki do karmienia,fajne jakościowo 100 % bawełna i wygodnie sie w nich śpi,przetestowałam.Nie obudziłam się z gołym cycem czego najbardziej się obawiałam

http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...488983480.html

I chwalę się,dostałam pościel

http://www.aukcjoner.pl/gallery/013615254-.html#I3
Fajne koszule a pościel

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730243]
REMONT ZAKOŃCZONY Już tylko teściowa maluje dziś klatkę schodową i wszystko.[/QUOTE]

Super
Stary 2013-09-10, 16:51   #1836
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ostatnio w tesco widziałam już Mikołaje z czekolady i różne świąteczne słodycze
nie no u nas Mikołaje, świateczne ozdoby i kolędy w sklepach będą gdzieś w okolicach Wszystkich Świętych albo już w połowie października jak w zeszłym roku
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-10, 16:56   #1837
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Miki piękne kombinezony

uuuuu coraz bliiżej
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 17:00   #1838
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

przynajmniej widać, że go masz :P mój już sie zrównał z brzuchem, jest płaski, a jak napiniam mięśnie brzucha np przy śmianiu się czy wstawaniu to zaczyna wystawać, na miejscu pępka mam tylko ciemną obwódkę
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 17:00   #1839
lineczka1989
Zakorzenienie

udało mi się znaleźć brodzik w okazyjnej cenie na tablicy.pl w sobotę po niego jedziemy

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-10, 17:02   #1840
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
przynajmniej widać, że go masz :P mój już sie zrównał z brzuchem, jest płaski, a jak napiniam mięśnie brzucha np przy śmianiu się czy wstawaniu to zaczyna wystawać, na miejscu pępka mam tylko ciemną obwódkę
mam tak samo

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 17:03   #1841
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, koleżanka która rodziła na Lubartowskiej ma z kolei niemiłe doświadczenia, ale to wiadomo zależy na kogo trafisz. Ją wyzwali od brudasów, bo odeszły jej wody na środku korytarza
Masakra co za teksty dla nich takie rzeczy to powinna być normalka...

Cytat:
Wiem , tez tak sobie tlumacze .
Siedzi leniuch mały bo jej tam dobrze. powiem ze po godzinie Od tej paskudnej herbaty , zaczelo mnie cmic jak na okres, ale juz przeszlo ..

A ja mam pytanie. Jak planujecie pranie pozniej, kiedy dzidzius bedzie juz na swiecie? Bedziecie praly w innym proszku Wasze w innym dzidziusiowe? Czy wszystko w dzidziusiowym?
Jak jej się znudzi to wyjdzie

Na początku będę prała oddzielnie w dzidziusiowym płynie a później po paru miesiacach już razem w naszymi ciuchami o ile nie bedzie żadnych uczuleń.

Cytat:
Kombinezony Zimę mam już z głowy Pierwszy jest tak jakby ze sztruksu, drugi misiowaty na śliskiej podszewce.

Pierwszy 14 zł, drugi 17 zł.
śliczne oba

Cytat:
mam sufity podwieszane zrobione teraz tylko gipsowanie ścian, przycieranie, zrobienie światełek w suficie i teść się bierze za płytki w łazience
Robota wre

Cytat:
Ale to zleciało...pakuj torbę powoli

Cytat:

śmiechowy, u mnie jeszcze jest dziurka
Stary 2013-09-10, 17:04   #1842
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
śmiechowy, u mnie jeszcze jest dziurka
a nie mówiłam

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-10, 17:21   #1843
paulinaizabela
Zakorzenienie

Idę trochę poprasować Majkowych rzeczy
Stary 2013-09-10, 17:39   #1844
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Na doz. Pl nadal pampersy premium sa za 40zł dziewczyny. Tyle, że nie na 1wszej stronie a w wyszukiwarce.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
faktycznie jednak zakupiłam na d oz. pl co prawda nie było juz new born ale wziełam 2 paczki 2 one są od 3-6 kg także też ok

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak jest z waszymi ze tak powiem "kupami" bo ja ostatnio mam mega rzadka sprawe i ogolnie jakos tak wiecie jak przed samym porodem-luzno
u mnie to samo do tej pory był problem a on kilku dni jest "żadko"....zauważyłam też, że twarz mi sie popsuła jakieś syfki itp a do tej pory byłam "piękna" heheheh

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

No okej, rozumiem. A sól fizjologiczna tej roli nie może spełniać? Bo ja już zakupiłam sól fizjologiczną wg listy wyprawkowej i tak się teraz zastanawiam jaka jest różnica w stosowaniu soli fizjologicznej i tego roztworu z wody morskiej? żeby nie kupować miliona powielających się rzeczy

Oj, ale nie mam takiego reprezentatywnego jak domi
A chyba nie sól morską tylko wodę morską

Jeśli chodzi o te kalosze z Lidla to nie macie czego żałować. Podobno są do . Siostra chciała kupować, ale przymierzała i mówi, że niewygodne i jakieś takie... No kiepskie po prostu.

Ledwo co wróciłam z zakupów (udało mi się upolować w Biedronce jeszcze te lampki ledowe, a były już same ostatki) i już się muszę zbierać z piesorem na spacer, bo patrzy na mnie błagalnym wzrokiem
a ta sól jest do psikania????? bo woda morska jest w takim spreyu.......solą przemywałam ropiejące oczka.....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 17:39   #1845
Miss Triss
Zadomowienie

Już wróciłam.
W Makro niestety nie byłam, więc nie powiem Wam jak z tymi promocjami, ale za to byłam w Biedronie i już są te paki pieluszek po niecałe 50zł. Kupiłam jedną taką paczkę i myślę, czy nie dokupić drugiej jak tak dużo schodzi pieluch na początku.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 17:49   #1846
ktosiula
Wtajemniczenie

Poszłam na chwilę na taras i mi się zasnęło na leżaczku... błogo Tylko teraz mi się nic nie chcę :P

Cytat:
Kombinezony Zimę mam już z głowy Pierwszy jest tak jakby ze sztruksu, drugi misiowaty na śliskiej podszewce.

Pierwszy 14 zł, drugi 17 zł.
Ale piękne! Wypasionego masz tego lumpka koło siebie! Zazdroszczę Ci :P

Cytat:
Miki piękne kombinezony

Tik-tak, tik-tak...

Cytat:

Hehehe Mój też już w połowie na wierzchu, ale wygląda inaczej :P Też śmiesznie więc głowa do góry!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 18:05   #1847
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiatm i ja dopiero wróciłam z Krakowa, jestem padnięta, a moje krocze ma chyba pół metra, tak je czuje.

Pozałatwiałąm co miałam załatwić i teraz czekam na decyzję o Indywidualny Tok Nauki.

Co najlepsze PRZEMIŁA PANI Z DZIEKANATU, kręciłą nosem na ksero pierwszej strony karty ciąży( jako dowód że w ciąży jestem) bo co to za dokument, bez pieczątki lekarza prowadzącego( jest pieczątka ośrodka zdrowia) więc jej mówie ze to jest najważniejszy dokument w ciąży poza wynikami badań, a ona mówi że oświadczenie od ginekologa że w ciąży jestem byłoby lepsze nosz kur................. no ale co się będę denerwować, przyjęła papiery.

teraz idę nadrabiać, chyba ze wcześniej usnę.
ooo! wreszcie ktoś nazwał moje myśli

Weronisiek gratuluję zakończenia remonciku

Miki fajne wdzianka

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 18:11   #1848
lineczka1989
Zakorzenienie

jutro będę miała moje mebelki do łazienki

jaki tu spokój jest

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-10 o 18:13
Stary 2013-09-10, 18:19   #1849
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
jutro będę miała moje mebelki do łazienki

jaki tu spokój jest
Ale u Ciebie szybko idzie ten remont, a u mnie się tak wlecze powoli.

Spokój jak przed burzą, aż dziwnie.
Stary 2013-09-10, 18:21   #1850
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ale u Ciebie szybko idzie ten remont, a u mnie się tak wlecze powoli.

Spokój jak przed burzą, aż dziwnie.
ale w sensie że w domu będę je miała a nie zainstalowane w łazience bo chyba zapomnieli że je kupiłam i dopiero jak napisałam maila do sprzedawcy jaki jest status przesyłki to dopiero pani przed chwilą zadzwoniła że kierowca mi je przywiezie :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-10, 18:25   #1851
89Beatka
Wtajemniczenie

faktycznie coś ucichło na forum, czyżby wszystkie miały syndrom wicia gniazda?

wypiłam cole i mam czkawkę i dalej wydaje mi się że moja córka nie miała jeszcze czkawki, nie zaobserwowałam przynajmniej.

TŻ mi powiedział że w nocy jak śpie to pukam ręką po brzuchu ale w jakim celu to oboje nie wiemy, myślę że może młodzież wtedy się rusza coś mi niewygodnie, może dlatego

No właśnie 6 tyg, a ja nawet nie mam nic do torby. Trzeba się za nią zabrać.A ja jeszcze mam nadzieję że urodzę przed terminem
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 18:30   #1852
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
ale w sensie że w domu będę je miała a nie zainstalowane w łazience bo chyba zapomnieli że je kupiłam i dopiero jak napisałam maila do sprzedawcy jaki jest status przesyłki to dopiero pani przed chwilą zadzwoniła że kierowca mi je przywiezie :P
Jak już będą w domu to będzie połowa sukcesu. Potem szybko zostaną zamontowane i łazienka gotowa. Ja nie mogę się zdecydować na wybór szafy i łóżka, będę tak wybierać jeszcze z tydzień, zanim mi je zrobią i przywiozą to łoooo.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
faktycznie coś ucichło na forum, czyżby wszystkie miały syndrom wicia gniazda?

wypiłam cole i mam czkawkę i dalej wydaje mi się że moja córka nie miała jeszcze czkawki, nie zaobserwowałam przynajmniej.

TŻ mi powiedział że w nocy jak śpie to pukam ręką po brzuchu ale w jakim celu to oboje nie wiemy, myślę że może młodzież wtedy się rusza coś mi niewygodnie, może dlatego

No właśnie 6 tyg, a ja nawet nie mam nic do torby. Trzeba się za nią zabrać.A ja jeszcze mam nadzieję że urodzę przed terminem
Ja także nie zaobserwowałam jeszcze aby moje Dziecko miało czkawkę, albo po prostu nie potrafię rozpoznać tego momentu.
Ja to całą noc śpię z ręką na brzuchu, mąż mówi, że cały czas się głaszczę i czasem nawet mówię do Dzidzia przez sen.
6 tygodni to jeszcze wbrew pozorom dużo czasu, jak się zepniesz to w ciągu kilku dni skompletujesz całą zawartość torby do szpitala.
Stary 2013-09-10, 18:35   #1853
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość

Ja także nie zaobserwowałam jeszcze aby moje Dziecko miało czkawkę, albo po prostu nie potrafię rozpoznać tego momentu.
Ja to całą noc śpię z ręką na brzuchu, mąż mówi, że cały czas się głaszczę i czasem nawet mówię do Dzidzia przez sen.
6 tygodni to jeszcze wbrew pozorom dużo czasu, jak się zepniesz to w ciągu kilku dni skompletujesz całą zawartość torby do szpitala.
i tu jest problem bo coś ostatnio mam problem z podjęciem decyzji i skupieniem, no ale ilez można czekać
Stary 2013-09-10, 18:43   #1854
ryba91
Zakorzenienie

Wymiękam.
Witam wieczornie, pół dnia mnie nie było bo tak tragicznie sie czuje. Wzięło mnie przed 12 i tak o 2 odpuściło a o 16 znów sie zaczęło. Ehh... mam nadzieje jednak ze w końcu jakoś mi to przejdzie bo jak nie nie jedno to drugie a w ogóle to przez te biegunki zbankrutuje na papierze

nie cytowałam bo nie mam siły szczerze. Piję mięte i mam nadzieje ze w końcu odpuści.. nic dzisiaj nie zjadłam praktyczni

Domii- piękna ta sesja i pięknie wyglądasz . Ja umówiłam się ze zrobie sobie taką małą sesyjkę, a nawet 'sesyjeczkę' jak tylko sie lepiej poczuje w weekend. Ale nie mam sie w co ubrac ... coś poszukam, i tak siedze non stop w domu

Któraś pytała z czym kurier- z anteną i okablowaniem do TV. bo jak pisałam wczesniej po którejś burzy rozpadła się antena i kabel i
musiałam kupić nowe bo byłam bez TV. NO i w końcu przywieźli, ale bez kabla Mąż znów musiał zrobić awanture i kurier musiał jechać i przywieźć ten kabel- obecnie mąż z bratem moim to zakładają.

Dziękuję za trzymanie kciuków! Przydały się
Stary 2013-09-10, 18:48   #1855
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
i tu jest problem bo coś ostatnio mam problem z podjęciem decyzji i skupieniem, no ale ilez można czekać
Maluszkowi w brzuszku może jest dobrze i chce sobie jeszcze posiedzieć a Ty go będziesz siłą wypędzać. Siądź któregoś dnia, rozpisz co Ci potrzeba, pozamawiaj albo wyjdź na zakupy, a potem wszystko popakuj i już będzie z głowy. Będziesz mogła spokojnie czekać na poród.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Wymiękam.
Witam wieczornie, pół dnia mnie nie było bo tak tragicznie sie czuje. Wzięło mnie przed 12 i tak o 2 odpuściło a o 16 znów sie zaczęło. Ehh... mam nadzieje jednak ze w końcu jakoś mi to przejdzie bo jak nie nie jedno to drugie a w ogóle to przez te biegunki zbankrutuje na papierze

nie cytowałam bo nie mam siły szczerze. Piję mięte i mam nadzieje ze w końcu odpuści.. nic dzisiaj nie zjadłam praktyczni

Domii- piękna ta sesja i pięknie wyglądasz . Ja umówiłam się ze zrobie sobie taką małą sesyjkę, a nawet 'sesyjeczkę' jak tylko sie lepiej poczuje w weekend. Ale nie mam sie w co ubrac ... coś poszukam, i tak siedze non stop w domu

Któraś pytała z czym kurier- z anteną i okablowaniem do TV. bo jak pisałam wczesniej po którejś burzy rozpadła się antena i kabel i
musiałam kupić nowe bo byłam bez TV. NO i w końcu przywieźli, ale bez kabla Mąż znów musiał zrobić awanture i kurier musiał jechać i przywieźć ten kabel- obecnie mąż z bratem moim to zakładają.

Jak ja Ci współczuję takiego złego samopoczucia. Już tyle przeszłaś w tej ciąży, że mogłoby Cię wreszcie opuścić te biegunki, ciśnienie itd.
Trzymaj się mocno!
Stary 2013-09-10, 19:07   #1856
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się z Wami!
Obkupiłam się dzisiaj na targu Najpierw zaniosłam swoją pracę do oceny, potem przyjęłam studenta [trochę bezczelny był, ale sporo umiał, więc 4], a potem pojechałam na kleparz na targ Kupiłam prawdziwków Już pomyte, pokrojone i się mrożą Będą do pierogów na święta I pomidorów kupiłam, i paprykę i śliwki Będę robić powidła i kompoty ze śliwek Kocham powidła
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:07   #1857
Miss Triss
Zadomowienie

Kochane!
Ja już zmykam. Muszę wyjść jeszcze z psem na spacer i zrobić jakąś kolację, bo mój mąż odkąd przyjechaliśmy leży w łóżku i trzęsie się z zimna. Na razie ma stan podgorączkowy. Mam nadzieję, że nie złapał żadnego wirusa, bo jak on przyniesie chorobę do domu to później ja także jestem chora.
Miłej nocki życzę i kolorowych snów!
Stary 2013-09-10, 19:24   #1858
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

A ja wlasnie skonczylam posiedzenie u siostry Tz a teraz cisne do mamybo przyszla moja paczka z poscielami

Faktycznie tu cisza ..
LINECZKA - wez koncz ten remont I pogon troche , bo ja mam ponoc rodzic w nastepnej czesci a ta sie ciagnie I ciagnie :P

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:27   #1859
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Robimy imprezkęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęę: gaduly::par ty::pijem y:

Tzreba rozkręcić rozmowe na forum, powód już się znalazł

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
A ja wlasnie skonczylam posiedzenie u siostry Tz a teraz cisne do mamybo przyszla moja paczka z poscielami

Faktycznie tu cisza ..
LINECZKA - wez koncz ten remont I pogon troche , bo ja mam ponoc rodzic w nastepnej czesci a ta sie ciagnie I ciagnie :P

jeszcze w tej zdążysz jak herbatka zacznie działać, Tż jeszcze najmij do czarnej roboty przyjemnej czarnej roboty
Stary 2013-09-10, 19:35   #1860
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

No z tym bedzie gorzej bo poruszylam pare dni temu ten temat I o malo wojny nie bylo.
A jakie bylo jego zdziwienie wogole?
Co? Jak,? Jak ja sobie to wyobrazam?
Ze on ja dzgal bedzie? Ze jakby mi sie brzuch poruszyl w miedzyczasie to on by na zawal padł.

Wysmialam go I powiedzialam : jasne w sumie lepiej nie ryzykowac , zawsze moglaby cie w wacka ugrysc.

No wiec wiecej tego tematu nie porusze

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości