|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Moje podejście gdyby nie ciocia, pewnie byłoby podobne do Twojego. Dla komfortu psychicznego opłaciła bym sobie taką panią, ale szkoda, że nie jest to u was legalne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdjęcia fajne, takie naturalne. Te w białej sukience na mostku (czy co to tam jest ) najbardziej mi się podobają.Cytat:
![]() Cytat:
No cóż jak mus, to mus ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na razie idę wyjąć pierwsze bobasowe pranie |
||||||||
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Uhh, ja nawet nie chce go za bardzo oglądać, nie rozumiem w sumie dlaczego mnie to aż tak denerwuje
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja bym chciała, żeby mi tyle zostało
|
|
|
|
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1835 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam u GP. Tradycyjnie zmierzył ciśnienie 138/92 i posłuchaliśmy serduszka
Cytat:
praktycznie rzadko kupuję coś w normalnej cenie Cytat:
![]() Uważam tak samo Ostatnio w tesco widziałam już Mikołaje z czekolady i różne świąteczne słodycze Cytat:
![]() za tydzień...coraz bliżej Kochana - czekam na wiadomość ![]() Małż wypatrzył te w Argosie, tylko kolor nam trochę nie odpowiada http://www.argos.ie/static/Product/p...ND+TRAVELL.htmA u nas można ![]() Cytat:
udanej wizyty, wcale dużo nie przytyłaś Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730243] REMONT ZAKOŃCZONY Super |
||||||
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo już w połowie października jak w zeszłym roku
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1841 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla nich takie rzeczy to powinna być normalka...Cytat:
![]() Na początku będę prała oddzielnie w dzidziusiowym płynie a później po paru miesiacach już razem w naszymi ciuchami o ile nie bedzie żadnych uczuleń. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Idę trochę poprasować Majkowych rzeczy
|
|
|
|
#1844 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak zakupiłam na d oz. pl co prawda nie było juz new born ale wziełam 2 paczki 2 one są od 3-6 kg także też okCytat:
Cytat:
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Już wróciłam.
W Makro niestety nie byłam, więc nie powiem Wam jak z tymi promocjami, ale za to byłam w Biedronie i już są te paki pieluszek po niecałe 50zł. Kupiłam jedną taką paczkę i myślę, czy nie dokupić drugiej jak tak dużo schodzi pieluch na początku. |
|
|
|
#1846 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Poszłam na chwilę na taras i mi się zasnęło na leżaczku... błogo
Tylko teraz mi się nic nie chcę :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Mój też już w połowie na wierzchu, ale wygląda inaczej :P Też śmiesznie więc głowa do góry!
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weronisiek gratuluję zakończenia remonciku ![]() Miki fajne wdzianka |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
jutro będę miała moje mebelki do łazienki
![]() jaki tu spokój jest
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 18:13 |
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chyba zapomnieli że je kupiłam i dopiero jak napisałam maila do sprzedawcy jaki jest status przesyłki to dopiero pani przed chwilą zadzwoniła że kierowca mi je przywiezie :P
|
|
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
faktycznie coś ucichło na forum, czyżby wszystkie miały syndrom wicia gniazda?
![]() wypiłam cole i mam czkawkę i dalej wydaje mi się że moja córka nie miała jeszcze czkawki, nie zaobserwowałam przynajmniej. TŻ mi powiedział że w nocy jak śpie to pukam ręką po brzuchu ale w jakim celu to oboje nie wiemy, myślę że może młodzież wtedy się rusza coś mi niewygodnie, może dlatego![]() No właśnie 6 tyg, a ja nawet nie mam nic do torby. Trzeba się za nią zabrać.A ja jeszcze mam nadzieję że urodzę przed terminem |
|
|
|
#1852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Ja to całą noc śpię z ręką na brzuchu, mąż mówi, że cały czas się głaszczę i czasem nawet mówię do Dzidzia przez sen. ![]() 6 tygodni to jeszcze wbrew pozorom dużo czasu, jak się zepniesz to w ciągu kilku dni skompletujesz całą zawartość torby do szpitala. |
||
|
|
|
#1853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Wymiękam.
Witam wieczornie, pół dnia mnie nie było bo tak tragicznie sie czuje. Wzięło mnie przed 12 i tak o 2 odpuściło a o 16 znów sie zaczęło. Ehh... mam nadzieje jednak ze w końcu jakoś mi to przejdzie bo jak nie nie jedno to drugie a w ogóle to przez te biegunki zbankrutuje na papierze nie cytowałam bo nie mam siły szczerze. Piję mięte i mam nadzieje ze w końcu odpuści.. nic dzisiaj nie zjadłam praktyczni ![]() Domii- piękna ta sesja Ja umówiłam się ze zrobie sobie taką małą sesyjkę, a nawet 'sesyjeczkę' Któraś pytała z czym kurier- z anteną i okablowaniem do TV. bo jak pisałam wczesniej po którejś burzy rozpadła się antena i kabel i musiałam kupić nowe bo byłam bez TV. NO i w końcu przywieźli, ale bez kabla Mąż znów musiał zrobić awanture i kurier musiał jechać i przywieźć ten kabel- obecnie mąż z bratem moim to zakładają. Dziękuję za trzymanie kciuków! Przydały się
|
#1855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siądź któregoś dnia, rozpisz co Ci potrzeba, pozamawiaj albo wyjdź na zakupy, a potem wszystko popakuj i już będzie z głowy. Będziesz mogła spokojnie czekać na poród. ![]() Cytat:
Trzymaj się mocno! |
||
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami!
Obkupiłam się dzisiaj na targu Najpierw zaniosłam swoją pracę do oceny, potem przyjęłam studenta [trochę bezczelny był, ale sporo umiał, więc 4], a potem pojechałam na kleparz na targ Kupiłam prawdziwków Już pomyte, pokrojone i się mrożą Będą do pierogów na święta I pomidorów kupiłam, i paprykę i śliwki Będę robić powidła i kompoty ze śliwek Kocham powidła
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Kochane!
Ja już zmykam. Muszę wyjść jeszcze z psem na spacer i zrobić jakąś kolację, bo mój mąż odkąd przyjechaliśmy leży w łóżku i trzęsie się z zimna. Na razie ma stan podgorączkowy. Mam nadzieję, że nie złapał żadnego wirusa, bo jak on przyniesie chorobę do domu to później ja także jestem chora. Miłej nocki życzę i kolorowych snów! |
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
A ja wlasnie skonczylam posiedzenie u siostry Tz a teraz cisne do mamybo przyszla moja paczka z poscielami
Faktycznie tu cisza .. LINECZKA - wez koncz ten remont I pogon troche , bo ja mam ponoc rodzic w nastepnej czesci a ta sie ciagnie I ciagnie :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Robimy imprezkęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęęęęęęęę
: gaduly:![]() :par ty:![]() :pijem y:![]() ![]() Tzreba rozkręcić rozmowe na forum, powód już się znalazł ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
przyjemnej czarnej roboty
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
No z tym bedzie gorzej bo poruszylam pare dni temu ten temat I o malo wojny nie bylo.
A jakie bylo jego zdziwienie wogole? Co? Jak,? Jak ja sobie to wyobrazam? Ze on ja dzgal bedzie? Ze jakby mi sie brzuch poruszyl w miedzyczasie to on by na zawal padł. Wysmialam go I powiedzialam : jasne w sumie lepiej nie ryzykowac , zawsze moglaby cie w wacka ugrysc. No wiec wiecej tego tematu nie porusze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

gratuluje wyspania
no i milego kawowania

A tak się cieszyłam że tak mało przybieram na wadze... 

dla nich takie rzeczy to powinna być normalka...
nosz kur................. no ale co się będę denerwować, przyjęła papiery.
a w ogóle to przez te biegunki zbankrutuje na papierze
KCIUKI DLA ANI
: gaduly:
:pijem y: