Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 22:07   #751
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

K.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:08   #752
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
A wiesz, ze mi sie tak wydawalo wlasnie, ze znajomy nick

Kochana a TY rodzilas w Matce Polce ?? bo dosc dlugo Cie przetrzymali zanim CC mialas ..

Deli no troche dlugie ma nawet bardzo troche

Wiecie moj Tz lezy i meme do mnie wola ciagle i ma taka zgrzewe ... meme jesc, meme jesc i pyska otwiera ... czasami to sie czuje jakbym miala 2 dzieci ... a nie przepraszam 3, bo jeszcze pies
tak w Matce Polce na 3 oddziale
bardzo długo trzymali, o 5 wylądowałam na porodówce a dopiero o 17 cesarka:/

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kupłam całą, zaznaczam, że robię pierwszy raz. Póki co ją natarłam pryprawami, majeranek, sól trochę tymianku. i odstawiłam na noc do lodówki. Jutro ją nadzieję : ugotuję kaszę gryczaną i jęczmienną, do tego zetrę ziemniaki na małych oczkach, dodam podsmażoną cebulkę i do piekarnika, zobaczymy co z tego wyjdzie Chciałam z jabłkiem ale bardzo lubię kaszę i chciałam spróbować.

Myślałam, do tego kluski śląskie, ale nie wiem czy nie będzie za dużo ??? jak myślicie.

ale ja już bym dała bez klusek

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
no, ja mam to samo. jak TZ sie Borysem zajmuje i sie ciesze ze juz mam chwile dla siebie to nagle ten zaczyna sie drzec z dołu "Magda! On jest glodny" "Magda, on mnie szczypie" "Magda, ..." ☠☠☠☠icy mozna dostac
skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Podczas kąpieli Zuzka przekręciła się na brzuch, próbowała wstawać w wanience, poleciała i zachłysnęła się wodą to był sekundy dosłownie, ja nawet nie zarejestrowałam tego, ale wiecie, ona nie mogła przez chwilę powietrza złapać, czerwona się zrobiła...mąż ją trzymał, ale szybko to odkaszlnęła !!! choć mi się wydawało że to trwa i trwa. Przestraszyliśmy się oboje
o kurde:/ nie dziwie się, że się przestraszyliście:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:10   #753
aska27adopcje
Zadomowienie

Marsi zaufaj Samiemu, to madry, dobrze wychowany chlopak, napewno CIe nie zawiedzie ...

Deli, ale mialas farta z kombinezonem
Stary 2013-09-10, 22:12   #754
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
o, to mnie wkurza jeszcze bardziej, jak gdzies mamy wyjsc i mowie TZ wez go to ja sie w kilka minu przygotuje, a TZ z Borysem oczywiscie za mna lazi .

a co do Samueala, da sobie radę chłopak!
wiesz co marsi, ja często widzę jak takie dzieciaki dojezdzają autobusami stad z kiełczowa do miasta

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

też tak uważam, że da sobie radę chłopak!
Jak milo wiedziec, ze nie tylko moj tak ma z tym lazeniem, zreszta chodzil za mna nawet i bez malego, zawsze sie zastanawialam, czy na prawde nie ma lepszego zajecia niz patrzenie jak sie maluje, pakuje, sprzatam itp itd.

Marsi mam brata rok mlodszego od Samiego, myśle, że spokojnie da sobie radę.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:13   #755
blogerka
Wtajemniczenie

ugotowałam dzisiaj warzywka - w końcu same bo masła nie miałam (nie używamy z TZ) a oliwę tylko jakąś pikantną i to bardzo. I tak, mi ten obiadek ładnie pachniał, w smaku tez byl ok, bo tych słoiczków to bym nawet nie spróbowała. Boorys krzywił się, ale on się krzywi nawet na cukier. Zjadł kilka małych łyżeczek, dopchał się gerberem z królika. Więc było dobrze! bo niektórych słoików z nowym smakiem na początku nie tykał wcale, a dzisija juz je zjada.
Problem był chyba w tym ze to bardzo gesta papka była, ale ja mam jakiś kiepski blender.
Stary 2013-09-10, 22:14   #756
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
ugotowałam dzisiaj warzywka - w końcu same bo masła nie miałam (nie używamy z TZ) a oliwę tylko jakąś pikantną i to bardzo. I tak, mi ten obiadek ładnie pachniał, w smaku tez byl ok, bo tych słoiczków to bym nawet nie spróbowała. Boorys krzywił się, ale on się krzywi nawet na cukier. Zjadł kilka małych łyżeczek, dopchał się gerberem z królika. Więc było dobrze! bo niektórych słoików z nowym smakiem na początku nie tykał wcale, a dzisija juz je zjada.
Problem był chyba w tym ze to bardzo gesta papka była, ale ja mam jakiś kiepski blender.
ja jak mam za gęstą to dodaję więcej wody i jest ok

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-10, 22:16   #757
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Jak milo wiedziec, ze nie tylko moj tak ma z tym lazeniem, zreszta chodzil za mna nawet i bez malego, zawsze sie zastanawialam, czy na prawde nie ma lepszego zajecia niz patrzenie jak sie maluje, pakuje, sprzatam itp itd.

Marsi mam brata rok mlodszego od Samiego, myśle, że spokojnie da sobie radę.

o, u nas tak samo, a mnie to czasem do szewskiej pasji doprowadza, bo jak mi sie tak na rece patrzy to mnie to rozprasza i wszytsko trwa co najmniej dwa razy dłużej

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ja jak mam za gęstą to dodaję więcej wody i jest ok

dzięki spróbuję, tylko że u mnie czasami takie grudki były też. No ale będę kombinować. Cieszę się i tak, że ąz tyle zjadł jak na drugi raz, bo za pierwszym razem to po pierwsyzm "kęsie" zbuntował się. i dałam sobie spokój, bo tyle zachodu a on NIE
Stary 2013-09-10, 22:18   #758
Debrah
Zakorzenienie

O rany, Tż też chodzi z Małą na rękach jak ja się szykuję, włażą mi do łazienki gdzie się maluje i jeszcze mnie popędza, że " co ta mamusia tak długo" bożesz ale mam nerwa na to
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:19   #759
sylwietta1988
Zakorzenienie

młody spi to wpadłam na sabat

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Sylwietta, jak u Was odstawianie od cycusia poszło?były histerie? brakuje Ci kp? napisz wogóle co i jak bo w sumie ostatnio to tylko z doskoku czytałam forum na wakacjach i mam tyły
a sama stoję przed dylematem -karmić nie karmić
u mnie przemawia jeden argument- totalne osłabienie, jestem łysa a skóra jest sucha jak wiorek
poza tym mały w styczniu ma mieć operacje i tak myślałam czy nie poczekać z tym odstawianiem do tego stycznia bo w szpitalu to chyba dobra rzecz
ajjj, brakuje, jak nie wiem co, tego wtulenia sie pysia we mnie najbardziej i wygody w nocy u nas było tak, ze karmiłam w nocy i dwa razy w dzien,potem mały obraził sie na cyca w ciagu dnia bo inne dobre rzeczy były mu w głowie i zostały tylko dwa karmienia: w nocy i nad ranem, a po tej całej sytuacji dobił mnie stres i kp poszło sie bujac.....

i strasznie nie moge sie przyzwyczaic że teraz znowu moge wszystko jesc
włosy lecą mi masakrycznie, na pewno z pwodu kp i dodatkowo nerwów, skóre tez mam przesuszoną - ratuje sie jak moge,wiatminy, balsamy, odżywki
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

sylwia jesteś w piątek koło południa dostępna?
Co do tż (?) brak słów, przypomniał sobie złamas jeden, może mamusia albo braciszek mu kazali :/
raczej jestem dostępna, chyba żeby w ostaniej chwili cos mi wyskoczyło to jestem na telefonie
aj tam mamusia, bredzisz kobieto

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Zelmer padł? Ja mam maszynkę do mielenia i odkurzacz tej firmy, moi rodzice i siostra też i nigdy nic się nie psuło. No ale blendera nie miałam

Tak, plener będziemy robić innego dnia - może w przyszłym tygodniu jak pogoda dopisze Może w sobotę będę miała parę fotek od znajomych, bo fotografa nie miałam. I tylko oni kilka nam zrobili
faktycznie ,rzecz nie spotykana, zeby zelemer wysiadł, moja mama ma od lat i jest nie do zajechania

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
wiecie, ze przez tą sytuację z TŻ w niedzielny wieczór zeżarłam większe pół ogromnej czekolady (300g) milka z toffi i orzechami laskowymi i wypiłąm pół butelki wina
dziekuję za pocieszenia; nie chce mi się pisać o co poszło, w każdym bądź razie w niedzielę spakowałam Filipa i nie było nas cały dzień w domu i dopiero jak wracaliśmy, to TŻ nas zobaczył, bo akurat wyjeżdżał do pracy, ale tylko na chwilę mógł wysiąść z samochodu, bo jechał z innymi ludźmi; zrobiłam to złośliwie i z premedytacją, trochę dziecinne zachowanie, wiem, ale jakbym miałą cały dzień na niego patrzeć i się nie odzywać, to
hej Skarnie,myslałam, gdzie sie podziewasz
baty dla tzta, w ogole to u Was nie ma takiej kolorowej sielanki? bo co rusz to sie żalisz...... ściskam mocno

Cytat:
nie gadamy, a że TŻ w pracy, to tym bardziej; zadzwonił tylko wczoraj przed południem i się mnie pyta, czy on dobrze słyszał, że ja mu powiedziałam w niedzielę, żeby się od.pieprzył to mu mówię, że co jak co, ale słuch ma doskonały i się rozłączył także średnio się to zapowiada
złosliwa istoto

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A my w szpitalu na obserwacji.
O rany! najwazniejsze, ze juz ok i dobrą diagnoze postawias a jak to uczulenie?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jestem. Tż był z Darią u lekarza. Powiedziała (znowu) że prawdopodonie to przez ząbki (chociaż dziąsełka bez zmian) ale dała też skierowanie na badanie moczu i krwi.Jutro z rana jedziemy. Oby było wszystko dobrze i żeby się okazało że to jednak przez ząbki ta gorączka. Ehhhh

Właśnie robię Darii barszczyk.
ojjjjjj, na pewno bedą dobre wyniki,na pewno

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Sylwietta niech się buja facet! Tak się martwiłam o Was wczoraj.
.
Dziekuje kochana ale teraz już ie ma powodów, mamy swiety spokoj, czasami mnie tylko podqrwi smsem jakims albo zadzwoni na stacjonarny i wtedy odkladam słuchawke. A tak to ok. A ty jaksie czujesz?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Byłam z Julianą u lekarza-zapalenie gardła i antybiotyk amotaks... Mam nadzieję, że szybko jej pomoże i zapomnimy o wszystkim (oby nie miała uczulenia na penicylinę). No i żeby nocki wróciły do normy bo od 3 nocy prawie z TŻtem nie śpimy a on taki zapracowany...

Lecę Was poczytać
trzymam mocno kciuki za poprawe nocek i zdróweczka życze Juliance

nadrabiam dalej
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:20   #760
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
o, u nas tak samo, a mnie to czasem do szewskiej pasji doprowadza, bo jak mi sie tak na rece patrzy to mnie to rozprasza i wszytsko trwa co najmniej dwa razy dłużej

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

dzięki spróbuję, tylko że u mnie czasami takie grudki były też. No ale będę kombinować. Cieszę się i tak, że ąz tyle zjadł jak na drugi raz, bo za pierwszym razem to po pierwsyzm "kęsie" zbuntował się. i dałam sobie spokój, bo tyle zachodu a on NIE
Mój też wszędzie człapie za mną
albo jak siędze sama, odpoczywam w drugim pokoju i nagle słyszę- maaamaaaa chodź do nas;p

może przed podanie pomemłaj jeszcze trochę widelcem to grudek nie powinno być.

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-10, 22:20   #761
Lenova
Wtajemniczenie

Hej girls
My dziś zalatani, drugi raz na basenie. Byliśmy jakieś 40 min w wodzie, a Blanka szalała że hej. Na początku trochę się bała a potem ruszyła z kopyta i leżała na desce a nogami pływała "na pieska" a najbardziej się recholiła jak leżała na plecach i chlapała sobie rękami <3 cudnie było !
Później wstawię zdjęcia .
Ahaa i kogo spotkałyśmy na basenie?Pana Pawła Zawitkowskiego

Blanka ma fazę na wspinanie i ciągle się gdzieś wspina i próbuje wstawać a próby raczkowania oczywiście do tyłu... no i non stop ruchy dżejkoba uskutecznia

Fewciu Brawa dla Blaneczki! Jeszcze raz powiesz że ona za mało potrafi to baty będą !

Silver Bardzo Ci współczuje nie dość że mama w szpitalu, opercja to jeszcze Daria z tą gorączką. Mam nadzieję że to zęby i szybko wyjdą

Deli Amelciak śliczny ! <33 I buziaki za 8 miesięcy !

Aśka
ale ta Twoja Blanka duża i jakie ma buciki fajoskie. Ja mojej kupiłam butki w smyku za 30 zł takie
http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p Bardzo jej się podobają bo się patrzy na nie i sobie nóziami macha

Kija Ale strachu się musieliście najeść. Dobrze że już lepiej

Dziewczyny bierze któraś tabletki Yasminelle ???
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:21   #762
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Podczas kąpieli Zuzka przekręciła się na brzuch, próbowała wstawać w wanience, poleciała i zachłysnęła się wodą to był sekundy dosłownie, ja nawet nie zarejestrowałam tego, ale wiecie, ona nie mogła przez chwilę powietrza złapać, czerwona się zrobiła...mąż ją trzymał, ale szybko to odkaszlnęła !!! choć mi się wydawało że to trwa i trwa. Przestraszyliśmy się oboje
Wyobrażam sobie co musieliście przejść bo Oskar często dusi mi się flegmą.
Dobrze że nic się niuni nie stało

Sylwietta-szanowny małżonek niech się cmoknie tam gdzie słońce nie dochodzi Buc jeden

Black-super że Oliwka zaczyna się przekonywać do obiadków. Powiem Ci że mój Oskar niby zawsze coś tam zje ale czasami po trzech łyżeczkach odwraca głowę i po jedzeniu. Zależy od humoru księcia

Aśka-kurdę skąd ja to znam: ja też czasem dopiero co uśpie Oskara i jestem przeszczęśliwa że chwila odpoczynku będzie i przyjdzie Ci taki mąż grzebie w pieniądzach,brzęczy kluczykami od samochodu. Po drodze coś przewróci,o coś sie potknię i co? Dziecko się budzi a mąż nagle w pośpiechu znika Nie powiem co w takich chwilach najchętniej bym mu zrobiła

Silver- trzymam mocno kciuki za mamę. Musi być dobrze. Swoją drogą co za konowały z tych lekarzy

Gotuje któraś z was na parze? (Laurka?) bo od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką kompletu garnków właśnie do gotowania na parze. I mam zamiar zdrowo gotować tylko nie wiem jak ugryźć temat...

Aaaa Silver pokaże się wam jak metamorfoza dobiegnie końca bo to jeszcze zmiana fryzury i koloru włosów(chyba)

Jutro przed okulistą idę do pepco małemu kupić skarpetki ale to pewnie nie będzie mój jedyny zakup

Mój mąż wczoraj zrobił zapas słoiczków w biedrze bo się bardzo opłacało. Nie wiem jak w rossie wygląda obniżka ale przeważnie one mnie nie powalają na kolana
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:26   #763
blogerka
Wtajemniczenie

Lenova
super, że Blance się podobało )

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Aśka-kurdę skąd ja to znam: ja też czasem dopiero co uśpie Oskara i jestem przeszczęśliwa że chwila odpoczynku będzie i przyjdzie Ci taki mąż grzebie w pieniądzach,brzęczy kluczykami od samochodu. Po drodze coś przewróci,o coś sie potknię i co? Dziecko się budzi a mąż nagle w pośpiechu znika Nie powiem co w takich chwilach najchętniej bym mu zrobiła
ja pierdziele, u mnie jest to samo
ja nie raz poł godziny w ciągu dnia Borysa usypiam, jak juz zasnie to szczesliwa na palcach chodze, zeby miec ta godzine spokoju a po kilkunastu minutach TZ mnie wola, glosno mowi, albo cos z szuflady wyciagnie (Borysa w kuchni ciagle pod okapem usypiam i sz;lag trafil cala drzemke.
zreszta moi rodzice na wakacjahc tak samo jak tz sie zachowywali, wniosek mam taki, ze trzeba sie natrudzic z usypianiem takiego dziecka zeby to pozniej docenic i wiedziec ile to trudu kosztuje.
Stary 2013-09-10, 22:35   #764
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ale jestem obsrana, moj syn teraz jest w 6 klasie, zapisałam go na angielski z native speakerem, tylko on musi dojechać aż do rynku w mieście więc będzie musiał jechać tramwajem i to sam
strasznie się boję i jutro robię test, kazałam mu wydrukować mapkę, obczaić jakie tramwaje jadą z miejsca A do miejsca B i z powrotem.Jutro ma mnie na miejsce zaprowadzić a ja mam się słowem nie odezwać Będę na niego czekać na przystanku,jak będzie wracać z tego angielskiego, w sumie nie będzie przechodzić przez ulicę bo tam są przejścia podziemne ale ale...... on chyba nie wierzy,że jego matka zrobiła coś takiego
do tej pory nawet do sklepu na wiosce mu nie pozwalałam chodzić bo przewrażliwiona jestem a tu taka wolność i taki dystans
no ale szkoła jest dobra i to jest ważne

co myślicie? strach trochę?
To ja sie wylamie - uwazam podobnie jak Sami
Duzy chlopak jest, da sobie rade!!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Ciebie pytac o to samo..choć co ja tu do Was..jak Antonio duży..
Powoli wchodzimy na rozmiar 9-12mcy...lub 80...to ja nie wiem czy do grudnia bedzie miał 86? Chyba tak szybko nie urośnie? To jaki kupować ?
Wlasnie dlatego nie pytalam Ciebie, bo nasze dzieci w innej wadze walcza
Ty to o rozmiarze 80, a moj Kubek jeszcze niektore bodziaki na 62 ma

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:36   #765
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Wpadam sie pochwalic i znikam bo padam na ryjek Dzis dostalam sms od neurologa
Sa wyniki genefyczne synek zdrowy mi nie ma zaniku miesni jestem najszczęśliwsza na swiecie
Jutro posrar am sie w pracy cos wam wiecej napisac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:38   #766
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Teściowa dzisiaj kupiła słodkie ciasteczka z hippa, zanim w ogóle na nie popatrzyłam, zapowiedziała że są bez cukru - jasne, wiedziałam wcześniej że mają cukier. Mniejsza o to, niech sobie jedno zje, ale jej za☠☠☠isty pomysł, dodawać je do deserków z owoców. I po jaki kij? skoro i tak je zjada, lepiej mu posłodzić, nie?
całe szczęście wyjeżdzają i nie chciałam psuć krwi ani sobie ani jej, ale po powrocie postaram się z nią pogadać, chociaż co będzie robiła z Borysem w domu to już tylko ona wie, i pewnie mogę sobie język strzępić.
nienawidze takich sytuacji!!!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, news! Moje dziecko zjadło dzisiaj CAŁĄ porcję zupki z cukinii, bez płaczu i krzywienia się.
ona sie dopiero rozkręca

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecam Wam serial Devious Maids - super! Myślę, że fankom Gotowych Na Wszystko (są tu takie w ogóle? ) może się spodobać.
kooooocham

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Gdyby tej dzisiejszej dać 10 pkt to ta z czwartku zasługiwałaby góra na naciągany jeden. A wczoraj tuż przed tym wszystkim byłam akurat w aptece i babka po przeczytaniu składu prawie wszystkiego co mieli na stanie znalazła mi emulsję Allerco która była bez parafiny. No to dziś po wizycie posmarowałam nogę, było ok więc nasmarowałam ją całą. Efekt po paru godzinach - moje dziecko ma piękną miękką skórkę, jeszcze może nie nieskazitelną ale jest fajnie Na to wszystko przyszła lekarka i mówi że przekopała wszystko co jej przyszło do głowy i wszystko ma parafinę. No to rozpakowałam młodą z ubranka i lekarce szczęka opadła Oby się ta skóra utrzymała w takim stanie. Przyszedł do nas właśnie tatuś
skoro juz znasz powód to na pewno bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Lady Ruchy Dzejkoba jakby to wytlumaczyc, to ruchy ruchacza hahaha ... Blanka ostatnio zmienila sie w zboka, podpelza do mnie albo Tz i ciagle nas bzyka ... Ba dzis nawet wozek bzykala

I wiecie jak ona sie tak wybyczy w tym wozku, to az mi sie nie chce wierzyc, ze on nie bedzie zaraz za maly ... w sumie wazy dopiero 7 kilo, a wydaje sie taka wielka
jakiema dłuuuuuuugie nogi

u nas na tapecie ruchy Dżejkoba ale w pionie stoi maluch w łózeczku i trzepie gówienka a jaki dumny przy tym z siebie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
iu ryk, ale jakbym miała odciągać fridą to bym się załamała chyba. Katarkiem to trwa parę sekund, ale rączki muszę przytrzymywać Aż ze strachu piszczy moje maleństwo, ale po wszystkim się śmieje na szczęście. Ciekawe jak nocka będzie wyglądać.
zdróweczka życze, niech paskudztwo znika!

Cytat:
bo mojemu jak podkuje kopyta to zachowuje się jak czub, ociera nogą o nogę i urądza histerie
myślę,że jak tak dalej pójdzie to zima będzie w stylu Wojciecha Cejrowskiego
nie wiem co robić, on chce tylko NA BOSO!!!! albo w skarpetkach

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja mam to samo. Normalnie, wszystko mnie cieszy. Ostatnio tak mowiłam mojej szwagierce, ze jak nie miałam dzidzi, to nie rozumiałam tego szału związanego z pierwszymi kroczkami czy nawet powiedzeniem "jaja", a mnie cieszy wszystko w Amelce, to jak chwyta swoimi malutkimi paluszkami paproszki, albo jak szepcze ciiiiiiiiiiiiiiiiii sziiiiiiiiiii zrozumiałam to, odkąd jestem mamą

dziękuje za komentarze odnośnie mojej Amelci, kurcze, faktycznie te rzęsy ma troche dlugie;p

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

marsii, ja
troche

SILVER, zdrowia dla mamy bedzie dobrze

MARSI- Sami na pewno sobie poradzi, bo to mądry chłopak jest

zmykam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:39   #767
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

To u nas nie, jak mowie malzowi, wez babla, to bierze a ja mam spokojczasem nawet mu mowic nie musze, tylko malz pado-ja wezme mlodego a Ty sie idz pomaluj/ogarnij obiad/zrob pranie

Kurka, teraz na wlosach mam jakies niby ombre a na moim krotkim bobie nie wyglada to za fajnie. A nie chce farbowac znowu bo jak farbne kolejny raz ta sama farba to mi wyjda czarne :/ chce moj blond
Nie, nie pojde do fryzjera bo mamy 200zl do 25go :P

Blogerko, super jest slyszec takie komplementy, tym bardziej, ze to juz ktoras z kolei osoba w tym tygodniu strasznie sie ciesze i motywuje to dalszej pracy nad soba

Gdzie sie Ewulka podziewa???

My kapiemy dalej na foczce, mlody jest taki spokojniutki w wodzie ze szok, w ogole, on jest bardzo spokojny, jak piszecie czasem ze jest szal na cos tam to moj rzadko kiedy tak "szaleje" ze szczescia.
Ale szal jak malz przychodzi z pracy i szal na kota sa jak fikskocham tego szkrabeczka cudownego <3

Tfu tfu, na razie spi bardzo ladnie, oby tak dalej

A w ogole, misiael jako, ze ogladacie te same seriale nie nastrajaja was one ....no wiesz? bo u nas po pierwszych odcinkach gry o tron to normalnie jak kroliki

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:44   #768
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Lady u nas było to samo
raz się zdarzyło spauzować bo Tż już nie wytrzymał

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-09-10, 22:51   #769
Debrah
Zakorzenienie

Mika: cudowne wiadomości !!!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:55   #770
nafiyqa
Zakorzenienie

Mika, co za ulga!! Wyobrazam sobie jak musisz byc szczesliwa

Stary 2013-09-10, 22:58   #771
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Rossmam, Tesco...
Co to za wyprawa do wielkiego swiata?
wyczuwam ironię
jadę z młodym na kontrolę do neurologa, a potem do koleżanki, więc trzeba korzystać

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
nieciekawie kochana... najgorsze jest to, ze my tztów widzimy tylko w weekendy a jeszcze takie kłotnie ech beznajdzieja;(
no niestety cały tydzień się czeka na ten weekend, a potem jedna wielka du.pa a najgorsze jest to, że on jest taki zawziętus, że nie odezwie się pierwszy, wiem to
w ogóle dziewczyny dziękuję za wsparcie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do mamy....jeszcze dziś będzie miała operację
Coś schrzanili przy tamtej operacji......
już pewnie po, ale mam nadzieję, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej Skarnie,myslałam, gdzie sie podziewasz
baty dla tzta, w ogole to u Was nie ma takiej kolorowej sielanki? bo co rusz to sie żalisz...... ściskam mocno
aż tak często wam tu marudzę? na razie chyba tylko 2 razy mi tak porządnie za skórę zalazł, że na niego tu psioczyłam, a tak to takie normalne foszki no i sielanki nigdy u nas nie było i raczej nie będzie, bo my dwie tykające bomby

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Sa wyniki genefyczne synek zdrowy mi nie ma zaniku miesni jestem najszczęśliwsza na swiecie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:59   #772
Kija80
Zadomowienie

Mika wspaniale że to już koniec Waszego koszmaru, strasznie się cieszę!

Przyjęli na oddział jakieś maleństwo w beciku, ale się biedactwo spłakało. Matka na zmianę z pielęgniarkami latały z nim po korytarzu a ono płakało coraz bardziej. Chyba mu w końcu coś podali bo nagle padło, dosłownie w sekundę
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:00   #773
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

MIIIIIIIIIIIIIIIKAAAAAAAA AAAAAAAAAAAA ale super kochanie, nawet nie wiesz jak się cieszę
wielkie wielkie buuuuziaki dla Julka, jacie aż się wzruszyłam do łez
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:06   #774
ezzo
Zadomowienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Mika cudowne wieści! Nawet nie chce sobie wyobrazac co przezywaliscie czekając na wyniki.

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:06   #775
LadyWhisper
Zakorzenienie

mika, teraz doczytalam, przecudiwnie!!!!!!! ;*;*

misiael

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:07   #776
Kija80
Zadomowienie

A dwa piętra wyżej leży na położnictwie moja sąsiadka Miała tp na koniec września, w sobotę była u gina i umówili się na cc na 20go bo stwierdził że do porodu daleko. A w nocy z soboty na niedzielę odeszły jej wody, pojawiły się skurcze, pocięli ją w ostatniej chwili bo tętno ustało. Ale ostatecznie wszystko ok, chłopczyk dostał 10 pkt tylko maleńki jest strasznie, 48 cm i 2450 g. Główka taka maciupeńka wystaje z becika Byłam przedtem w odwiedzinach u nich
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:09   #777
elllmi
Zakorzenienie

idę sobie, bo nawet się jeszcze nie kapałam ,tylko platam się po necie i winem zapijam
jutro mnie nie ma, więc znów nadrabianie będzie, ale przynajmniej będę miała wieczór zajęty

dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:11   #778
nancykenator
Zakorzenienie

meduzzka oby antybiotyk zadziałał

Illusion dziękuję za odpowiedź w spawie oliwy

little podaj adres, chlebek zaraz wyślę
jak tam dzisiaj w pracy?

silver kciuki za mamę na pewno tym razem operacja się uda

blogerka moja mama i teściówka to tylko gadają kiedy będą dawać Kubusiowi czekoladki :/

Black brawa dla Oliwki za cały obiadek

nawijko mój Kubuś też mało mobilny ale tłumaczę go tym, że po prostu jest za ciężki na ruch
co do kombinezonów, my mamy dwa chyba 86 po kuzynie Kubusia, myślę, że będą dobre, bo my póki co wchodzimy w 74/80 więc na zimę 86 może będzie oki

laurko oby katarzysko szybko Misiowi przeszło, zdrówka życzę

Aśka mój tż wczoraj tak pakował śmieci do wyrzucenia, że nie mogłam Kubusia wcale uśpić powiedziałam, że następnym razem on go będzie usypiał...
co do @ ja jeszcze nie dostałam i oby jak najdłużej tak zostało

marsi zaufaj Samiemu, da sobie chłopak radę
ja byłam troszkę starsza (tzn o rok) jeździłam do LO busem czasem pociągiem, także Sami tym bardziej da radę

Aga ojejusiu, ja też bym się przestraszyła, gdyby Kubuś się zachłysnął... tulę mocno

mika : jupi: wspaniałe wieści

oglądnęłam sobie my jak mdłości i prawo agaty, znowu się wciągam w seriale :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:21   #779
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Ja robie tak, ze jesli jest za geste to dodaje troche tego wywaru z warzyw .. ostatnio zaczelam dodawac jej listek laurowy i ziele angielskie, wiec to tez ma juz smaczek ...

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej girls
My dziś zalatani, drugi raz na basenie. Byliśmy jakieś 40 min w wodzie, a Blanka szalała że hej. Na początku trochę się bała a potem ruszyła z kopyta i leżała na desce a nogami pływała "na pieska" a najbardziej się recholiła jak leżała na plecach i chlapała sobie rękami <3 cudnie było !
Później wstawię zdjęcia .
Ahaa i kogo spotkałyśmy na basenie?Pana Pawła Zawitkowskiego

Blanka ma fazę na wspinanie i ciągle się gdzieś wspina i próbuje wstawać a próby raczkowania oczywiście do tyłu... no i non stop ruchy dżejkoba uskutecznia

Fewciu Brawa dla Blaneczki! Jeszcze raz powiesz że ona za mało potrafi to baty będą !

Silver Bardzo Ci współczuje nie dość że mama w szpitalu, opercja to jeszcze Daria z tą gorączką. Mam nadzieję że to zęby i szybko wyjdą

Deli Amelciak śliczny ! <33 I buziaki za 8 miesięcy !

Aśka
ale ta Twoja Blanka duża i jakie ma buciki fajoskie. Ja mojej kupiłam butki w smyku za 30 zł takie
http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p Bardzo jej się podobają bo się patrzy na nie i sobie nóziami macha

Kija Ale strachu się musieliście najeść. Dobrze że już lepiej

Dziewczyny bierze któraś tabletki Yasminelle ???
Marlenko, ale za☠☠☠iaszczo z tym basenem ... Ja z mloda tez sie wybieram niedlugo, musze sie zorietowac czy juz ruszyly zorganizowane zajecia ...

Buty megaaa Widzialam podobne w HM ale tam jakos ponad 50 zl kosztowaly

Cytat:

Posprzatalam, pozmywalam, podloge umylam, pranie wstawilam ... ehhh co te chlopy by bez nas zrobily ...

A co dzis Hje nie ma, zawsze ozywala wieczorami
Stary 2013-09-10, 23:21   #780
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
wyczuwam ironię
jadę z młodym na kontrolę do neurologa, a potem do koleżanki, więc trzeba korzystać
Oj tam, oj tam
Kto jak kto, ale Ty na pewno sie nie pogniewasz

Oby na kontroli bylo wszystko ok

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko mój Kubuś też mało mobilny ale tłumaczę go tym, że po prostu jest za ciężki na ruch
co do kombinezonów, my mamy dwa chyba 86 po kuzynie Kubusia, myślę, że będą dobre, bo my póki co wchodzimy w 74/80 więc na zimę 86 może będzie oki
A ja tym, ze ma czas

Ojj, to ja widze ze my nie mamy o czym gadac w kwestii rozmiarow...
My 62/68

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości